Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 11:06   #3811
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

ja bylam raz w cerfurze.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:07   #3812
kapka
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Małgosia kiedy następny? Aż się boję.

z 5 str. do tyłu wkleiłam artykuł na temat skoków rozwojowych

Na dobranoc mam 2 pytania:
- mamy po cc - czym smarujecie bliznę??

jeszcze nie smaruje, wcześniej smarowałam cepanem i ładnie zjaśniała, a teraz nie wiem czy nie wybiore czegoś mniej śmierdzącego

Ogólnie masakra, znowu zaczęłam plamić, czyżbym miała dostać @??
wczoraj-ból brzucha, jakby jajników, ból jak na @ i do tego plamienia na różowo, więc u mnie chyba coś na rzeczy.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ok.

A byłyście ze swoimi maluchami w jakiś sklepach/galeriach już na zakupach? Bo ja nie wiem czy już mogę ...
Tak normalnie to jeszcze nie.Byłam na zasadzie:tz w aucie z małym a ja na szybko do sklepuale to nie zakupy tylko bieganina

Wczoraj byliśmy o 21ej z Marcelem na badaniu słuchu. Wszystko pieknie ładnie wyszłobadanie trwało tylko 50 minut.
Było małżeństwo (z dzieckiem 6-miesięcznym)na tym badaniu od godz.18-ej i jeszcze nie skończyli, bo mały cały czas się budził i płakał, szkoda mi było ich strasznie, zapewnie do północka siedzieli jak nie dłużej, bo jak wychodziliśmy nie widać było po ich synku by miał sie do spania.
Gościu w rejestracji mówił,że był na tym badaniu z córką, to 8 godzin siedzieli by je wykonać szaleństwo !

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:07   #3813
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
tu wyglada na lezace i glebokie.
nie moj watek, ale sie wypowiem na temat lezaczka, bo go posiadam jest gleboki, ale dziecko w nim raczej siedzi. Lezaczek sluzy do 9 kg, wibracje nam sie nie przydaly, a kolysanie nawet na najnizszych obrotach jest dosc szybkie. Moja corcia dostala ten bujaczek gdy miala 2 m-ce, mniejszego dziecka bym nie sadzala w nim. Pozdrawam

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:10   #3814
spa82
Raczkowanie

Hejka! Jednak zajrzałam do Was bo czekam na tż zanim wróci i sie zbierze bo od rana nagle multum spraw mu wypadło Malutka spi grzecznie więc spokojnie zjadłam sniadanko

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to jest strrraszne..... jakie mam parcie na słodycze!!!!!!!!!:mu r: nie mogę się wręcz opanować
Jeja mam dokładnie tak samo!!! Ratuje sie jakimiś herbatnikami i LU go dzemami bo czekolady się boję ale to nie to samo Mam ochotę na moją czekoladę Wedel z nadzieniem tuskawkowym

Cytat:
a ból brzuszka - nagły płacz, prężenie się, buzia czerwona
Kurcze to wlaśnie tak to u mnie wygląda codziennie o 3-4rao Nie mozliwe żeby to było od mojego jedzenia bo powtarza sie to codziennie a ja przecież codziennie nie jem tego samego-ale naszczeście trwa to bardzo którko-mam wrażenie że jakby Judytka siłowała się i nie mogła zrobić kupki i to ją wybudza właśnie

Cytat:
Aiszka mój sie urodził 2 tygodnie wcześniej i skok wg mnie miał właśnie w 3 tygodniu, wtedy był taki płaczliwy, że szok.
A ja zrozumiałam to tak ze jak bejbik urodził sie wcześniej to skok bedzie później

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy po każdej kąpieli smarujecie dziecię czymś??
Ja smaruję. Kąpię w zelu hippa do ciałka i włosków a poźniej smaruję albo mleczkiem pkielęgnacyjnym hippa albo oliwką (te kmosmetyki pu nas dobrze się sprawdzają).

Cytat:
1. Muszę od Was pożyczyć trochę determinacji, bo mój olewa leżaczki i zupełnie nie wiem, jak go do tego przekonać. Jeszcze jak siedze i bujam, to ok. Jak odejdę to kwęka.
Dlugo zajęła Ci nauka??
2. Ja nie Pestuś, ale smarowałam buźkę kremem oilatum soft i myłam wodą przegotowaną i było ok.
3. Niemowlaki do pewnego czasu(nie wiem jakiego) podobmo nie mają łez .
1.ancia moja tez nie lubi wrecz czasem mam wrażenie że nie cierpi leżaczka ale bardziej mi to wygląda na to że ona chce na ręce i nie ważne gdzie by siedziała czy leżała. Nauka trwała prawie cały dzień i nie wiem czy coś dała-dzisiaj sprawdzę poprostu posadziłam ją w lezaczek a ja sprzatałam-i była ze mna w każdym pokoju gdzie i ja żdeby widziała że jestem. Ona płakała ja robiłam swoje ale od czasu do czasu podchodziłam do niej żeby ją pogłaskać przytulić żeby sie uspokoiła i tak raz drugo trzeci czwarty piąty...dziesiąty hehe i sie uspokajała ba! nawet zrobiła sobie ze 3drzemki

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
ile wasze dzieci śpia w ciagu doby bo zdaje mi się za bartek za dużo ...
U nas zalezy od dnia ale jesli chodzi o noc to Judytka jest b.grzeczna. Zasypia o 21-21.30 i śpi tak nawet do 3-4 bo wtedy właśnie to stękanie się zaczyna i sie bidulka męczy Wybudza sie ale do 10-11 pospi. W ciągu dnia różnie ale czasem potrafi mi pospać ciągiem nawet 3-4godziny.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a ja własnie zjadłam zapiekanke w której była i cebula i pieczarki
ale na temat jedzenia już sie nie wypowiadam bo zaraz będzie żem wyrodna matka .
Zazdroszczę!!! Ale ja tez powoli wprowadzam normalne jedzenie-nie ma co popadać w skrajności

Cytat:
Na dobranoc mam 2 pytania:
- mamy karmiące piersią czym smarujecie pieczywo - zwykłym masłem czy jakimś roślinnym/margaryną?
- mamy po cc - czym smarujecie bliznę??

Ogólnie masakra, znowu zaczęłam plamić, czyżbym miała dostać @??
1.Benacol margaryna bez grama mleka-ale droga niestety bardzo...
2.Ja niczym ale chyba skyusze sie na plastry silikonowe.
Co do okresu to chyba jeszcze za wczesnie karmiac piersią? Ale ja sie nie znam

Dobra spadam małżonek wrócił więc możemy jechać Buziaki
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:15   #3815
kapka
Zadomowienie

Sonia, Aiszka- oby dzieciaczki dały Wam odpocząć w ciągu dnia po nieprzespanej nocce..
Agnes-mały przystojniak

LIVE,LOVE,LIFT.

Stary 2011-10-29, 11:22   #3816
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Hejka! Jednak zajrzałam do Was bo czekam na tż zanim wróci i sie zbierze bo od rana nagle multum spraw mu wypadło Malutka spi grzecznie więc spokojnie zjadłam sniadanko

Jeja mam dokładnie tak samo!!! Ratuje sie jakimiś herbatnikami i LU go dzemami bo czekolady się boję ale to nie to samo Mam ochotę na moją czekoladę Wedel z nadzieniem tuskawkowym

Kurcze to wlaśnie tak to u mnie wygląda codziennie o 3-4rao Nie mozliwe żeby to było od mojego jedzenia bo powtarza sie to codziennie a ja przecież codziennie nie jem tego samego-ale naszczeście trwa to bardzo którko-mam wrażenie że jakby Judytka siłowała się i nie mogła zrobić kupki i to ją wybudza właśnie

A ja zrozumiałam to tak ze jak bejbik urodził sie wcześniej to skok bedzie później

Ja smaruję. Kąpię w zelu hippa do ciałka i włosków a poźniej smaruję albo mleczkiem pkielęgnacyjnym hippa albo oliwką (te kmosmetyki pu nas dobrze się sprawdzają).

1.ancia moja tez nie lubi wrecz czasem mam wrażenie że nie cierpi leżaczka ale bardziej mi to wygląda na to że ona chce na ręce i nie ważne gdzie by siedziała czy leżała. Nauka trwała prawie cały dzień i nie wiem czy coś dała-dzisiaj sprawdzę poprostu posadziłam ją w lezaczek a ja sprzatałam-i była ze mna w każdym pokoju gdzie i ja żdeby widziała że jestem. Ona płakała ja robiłam swoje ale od czasu do czasu podchodziłam do niej żeby ją pogłaskać przytulić żeby sie uspokoiła i tak raz drugo trzeci czwarty piąty...dziesiąty hehe i sie uspokajała ba! nawet zrobiła sobie ze 3drzemki

musze wyprobowac Twojej metody.... ostatnio dalam ja do lezaczka do kuchni i opowiadalam jej co robie ...caly czas patrzyla na mnie ale po jakims czasie placz.....no i o zasnieciu nie ma mowy....

U nas zalezy od dnia ale jesli chodzi o noc to Judytka jest b.grzeczna. Zasypia o 21-21.30 i śpi tak nawet do 3-4 bo wtedy właśnie to stękanie się zaczyna i sie bidulka męczy Wybudza sie ale do 10-11 pospi. W ciągu dnia różnie ale czasem potrafi mi pospać ciągiem nawet 3-4godziny.

Zazdroszczę!!! Ale ja tez powoli wprowadzam normalne jedzenie-nie ma co popadać w skrajności

Dobra spadam małżonek wrócił więc możemy jechać Buziaki

a smarujecie jakims kremem buzki maluszkow....??
ostatnio wykapalam mala w plynie Johnsona...i dostala uczulenie.........za czelam teraz dodawac do kapieli zelu Nivea....i juz beda uzywac stale ....
Stary 2011-10-29, 11:25   #3817
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
nie moj watek, ale sie wypowiem na temat lezaczka, bo go posiadam jest gleboki, ale dziecko w nim raczej siedzi. Lezaczek sluzy do 9 kg, wibracje nam sie nie przydaly, a kolysanie nawet na najnizszych obrotach jest dosc szybkie. Moja corcia dostala ten bujaczek gdy miala 2 m-ce, mniejszego dziecka bym nie sadzala w nim. Pozdrawam
o kurcze, dzieki. juz bylam do niego 100% przekonana a teraz to juz zglupialam. a baterie ile trzymaja? Myslalam ze to supr,ze ma i wibracje i bujanie... to ja juz nie wiem co kupic .

Wymianka.
Stary 2011-10-29, 11:34   #3818
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
a to o to moje kochanie
jeju, jaki ładny a z ty pępkiem to dziwne...

Cytat:
ja bylam raz w cerfurze.
my też. I raz w galerii handlowej jak szukałam kozaków.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
wczoraj-ból brzucha, jakby jajników, ból jak na @ i do tego plamienia na różowo, więc u mnie chyba coś na rzeczy.
mam to samo...

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ostatnio wykapalam mala w plynie Johnsona...i dostala uczulenie.........za czelam teraz dodawac do kapieli zelu Nivea....i juz beda uzywac stale ....
nie smaruje
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:39   #3819
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurcze, dzieki. juz bylam do niego 100% przekonana a teraz to juz zglupialam. a baterie ile trzymaja? Myslalam ze to supr,ze ma i wibracje i bujanie... to ja juz nie wiem co kupic .
oj, nie chcialam Ci mieszac...ja mam ten bujaczek od poczatku sierpnia i baterie caly czas dobrze pracuja, ale tych baterii to jest duuuzo bujanie sie przydaje bo nie musisz noga ruszac, tylko czasem na tej jedynce to husta jak na 5... myslalam, ze bede mogla cos zrobic w domu, gdy dziecko posiedzi w bujaczku, ale niestety Duska nie jest az tak nim zafascynowana moze Twoje dziecko bedzie inne pod tym wzgledem? powodzenia!

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:43   #3820
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
oj, nie chcialam Ci mieszac...ja mam ten bujaczek od poczatku sierpnia i baterie caly czas dobrze pracuja, ale tych baterii to jest duuuzo bujanie sie przydaje bo nie musisz noga ruszac, tylko czasem na tej jedynce to husta jak na 5... myslalam, ze bede mogla cos zrobic w domu, gdy dziecko posiedzi w bujaczku, ale niestety Duska nie jest az tak nim zafascynowana moze Twoje dziecko bedzie inne pod tym wzgledem? powodzenia!
Co ty, super, że napisałaś i bardzo dziękuję. Też myślałam, że ta huśtawka da mi chwilę wytchnienia i cieszyły mnie te wibracje+ huśtawka bo przeważnie nie idzie to w komplecie- a z opisu i "wyglądu" wydaje się funkcjonalne. No nic, podumam dalej

Jeszcze raz dzięki

Wymianka.
Stary 2011-10-29, 11:58   #3821
81gosia
Zadomowienie

Za nami średnia nocka
po karmieniu o 21 zasnęła dopiero po 23:30 bo był krzyk i nic nie działało. Jak padłyśmy to obie spałyśmy do 3:20 potem spokojnie już do 6:20 no i po karmieniu znowu ryk i prężenie się - w efekcie spała na tatusiu do 8. od 8:40 spała do 11. teraz znowu śpi. Ciekawe do której bo bym chciała po następnym karmieniu iść na spacer. Szkoda tylko że nie ma słońca.
Brzuszek jej chyba bardzo dokuczał. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej, bo i ja się wypróżniłam w nocy - dopiero 3 raz od porodu to może mniej szkodliwych toksyn będę jej przekazywać.

Cytat:
a moja mala lubi bujanie i to im szybciej tym spokojniejsza
chyba melodyjki nie koniecznie jej przypadają do gustu i z bujaka i z karuzeli. Jak karuzela gra to ona nie uśnie, dopiero jak się wyłączy to mała pada. A odkurzać mogę bez problemu i hałasować
Najlepiej to jest jak tata gra na gitarze - wtedy ładnie się wycisza.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:07   #3822
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry kurcze mojemu dziecku tez cos dokucza, spi niespokojnie, co chwile sie wubudza,prezy, kwilibiedny
ale spał teraz 1,5 godz to zdazylam posprzatac chatea jak usiadlam do kompa to sie obudzil i wisi na cycu

co do zakupów i sklepów to tez sie zastanawialam czy takiego szkraba mozna brac, ale moj to ma 2 tygodnie dopiero. na szczescie tesciowa sie zaoferowala, ze zoastanie jutro z malym a my na zakupy, musze sobie jakis plaszczyk kupic na zime
ale to pewnie beda mega szybkie zakupy, zeby zdazyc na kolejne karmienie
Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
a to o to moje kochanie
slodziak
Cytat:

Tak normalnie to jeszcze nie.Byłam na zasadzie:tz w aucie z małym a ja na szybko do sklepuale to nie zakupy tylko bieganina

Wczoraj byliśmy o 21ej z Marcelem na badaniu słuchu. Wszystko pieknie ładnie wyszłobadanie trwało tylko 50 minut.
Było małżeństwo (z dzieckiem 6-miesięcznym)na tym badaniu od godz.18-ej i jeszcze nie skończyli, bo mały cały czas się budził i płakał, szkoda mi było ich strasznie, zapewnie do północka siedzieli jak nie dłużej, bo jak wychodziliśmy nie widać było po ich synku by miał sie do spania.
Gościu w rejestracji mówił,że był na tym badaniu z córką, to 8 godzin siedzieli by je wykonać szaleństwo !
dla Marcelka ze dzielnie to zniosł

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:54   #3823
19natka88
Zakorzenienie

Hej! Tak na szybko pytanie odnośnie tematu: co ubieracie dzieciom jak się wybieracie na takie zakupy? Bo ja myślałam, żeby ubrać body z długim, grube rajstopy i kombinezonik (materiał taki jak kurtka) no i czapka, Szymek będzie w foteliku.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:59   #3824
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej! Tak na szybko pytanie odnośnie tematu: co ubieracie dzieciom jak się wybieracie na takie zakupy? Bo ja myślałam, żeby ubrać body z długim, grube rajstopy i kombinezonik (materiał taki jak kurtka) no i czapka, Szymek będzie w foteliku.

wydaje mi sie ze ok.... ja podobnie mala ubieram...
Stary 2011-10-29, 14:03   #3825
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
słoneczko a co to za minki? cos nie tak?
Cytat:
masowanie brzuszka i podkurczanie nóżek. A teraz od 2 dni daje przed wieczornym karmieniem 5-6 kropel sab sim i jest cisza póki co.

masłem

Lulka - co jest?

Dobrej nocy Kochane
Nie ma jak to spedzic noc na kanapie, jestem tak powyginana dzisiaj ze koniec wczoraj byla zla noc, bardzo zla

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
chyba 11/12 też muszę się przygotować pod względem cierpliwości
- jakieś masło mam, delma czasem

właśnie miałam się pytać czy któraś juz dostała okres po porodzie ?
Ja dostalam okres, pamietasz jak pisalam ze mi sie zaczelo mocne krwawienie? generalnie trwal tyle co okres, mial taka sama barwe itd i rozmawialam z polozna, mowila ze jak najbardziej to moze byc okres bo nie karmie piersia, wiec praktycznie menstruacje dostalam gdzies 4 tyg po porodzie.

Cytat:
ok.
Czekam z niecierpliwością

Czy ktoś wie jak się wymienia baterii a angel care bo za cholrekę nie umiem otworzyć z tyłu klapki!!! Wrrr

A byłyście ze swoimi maluchami w jakiś sklepach/galeriach już na zakupach? Bo ja nie wiem czy już mogę ...
Nam polozna mowila zeby unikac jakichs wycieczek z maluchem po centrach handlowych bo tam jest skupisko bakterii w klimie itd ale my chyba w niedziele pojedziemy na chwile.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Aha, chcialam tylko powiedziec ze ta Vitella jest naprawde super, ma takie samo dzialanie jak Allerco czy krochmal a pozostawia na skorce taka fajna powloke, nie trzeba pozniej oliwic ani smarowac niczym bo skora jest nawilzona i mieciutka, no i krostki zaczely sie ladnie wysuszac moze sie ktorejs mamie przyda w razie "W"..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 14:39   #3826
cotynato
Zakorzenienie

O mamo myślałam że nie znajdę chwili dla siebie, ale mały po spacerku śpi. Jak narazie 20 minut, ale przynajmniej poszukałam chust.
Masakra, myślałam, że to się kupuje raz raz, ale jak zaczęłam studiować temat to nie ma lekko. Na szczęście wpłynęło becikowe więc mogę pozowlić sobie na jakąś droższą

Widzę, że tutaj cisza więc idę szukać huśtawki ( tamtą mi sprzątnęli sprzed nosa ) i posprzątać.

Lulla- co ty ? Juuuż okresiwo? Czyli koniec wakacji .

Wymianka.
Stary 2011-10-29, 14:56   #3827
danika
Zakorzenienie

witam mamuski i ciężarówo

ja dzis zabiegana bo popołudniu przychodzą moi przyjaciele z prezentem dla małej na opóźnioną parapetówe mam zamiar napaść młodą modyfikowanym zeby dała nam pogadac spokojnie bo dzis znów woła cyca co 1,5h...wykancza mnie to coraz czesciej mysle o przejsciu na butle, nie lubie karmic piersią, ona sie chyba nie najada bo tak co chwile woła

Ancia ja nie wiem jak ty znosisz to Frankowe jedzenie co godzine, podziwiam

Cytat:
też miałam ten okres że usyspiałam od godziny do dwóch... już byłam tak zdesperowana i chciałam telewizor chociaż do sypialni

Teraz już jest ok, od 10 minut do pół godziny i mały spi, wypracowałam też że godzina 20 i mały musi być w łóżku i sam przed godziną 20 już robi sie marudny, położony do łóżka, popłacze pomarudzi ale uśnie

co do przewijania to taki urok

oczywiscie mały już kilka wycieczek po biedronce zaliczył , był ze mną buy kupować i oglądać tv w rtv
moja tez sie uczy samodzielnego zasypiania - póki co idzie chyba niezle sama zasypia w wózku i w kołysce, czasem jej to długo zabiera ale zaśnie

nasza była na pierwszych zakupach wczoraj, ale w takim małym sklepie gdzie nie ma duzo ludzi

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
oj my też po ciężkiej nocy... TŻ dziś rano do pracy, więc ja sama z Młodym, spałam 1,5 h i doszłam do wniosku, że Tymon ma problemy z brzuszkiem, bo znowu przy cycku się wyginał, prężył, i dopiero jak popuszczał bączki i zrobił 3 giga kupy pod rząd to się uspokoił ale nie spał oczywiście tylko leżał jakieś pół h, a potem ryk, więc noszenie na rękach, żeby zasnął. W końcu po kolejnym cycu zasnął o 5. A od 7 do 8:30 łapanie siuśków, bo musiałam oddać do badania A żeby tego było mało to poszłam do laboratorium, a tam zamknięte, więc trzeba zawieźć siuśki do innego. Padam.
współczuje ciężkiej nocki daje popalić coś takiego...

kurcze i 2 cytaty mi tylko zostały reszte wcieło
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:14   #3828
tusia872
Zadomowienie

witam
jakos ostatnio nie moge sie wbic w rozmowe tylko czytam was

co do nocki to moja mała zasneła przed 23 a obudziła sie po 4 dopiero pocmokała troszke nawet nie 10 minut i dalej spała rano troszke marudna teraz znowu spi i az sie boje co to bedzie w nocy jak teraz sie wyspi

pisałyscie o bliznie po cc ja nie smaruje niczym szwy juz praktycznie sie rozpusciły rana fajnie sie zagoiła i powiem wam ze myslałam ze mocniej bedzie widac ciecie ale praktycznie go nie widac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:46   #3829
anciaahk
kosmitka

Pytałam o bliznę po cc bo mi lekarz kazał smarować, nie zawsze mi się chce, ale raz na kilka dni posmaruję, byłam ciekawa czym smarujecie.
A o smarowanie do bułeczek pytałam, bo może masło szkodzi, skoro po nabiale dzieci są niespokojne i mają kolki.
Cytat:
chyba 11/12 też muszę się przygotować pod względem cierpliwości

właśnie miałam się pytać czy któraś juz dostała okres po porodzie ?
Nie wiem, czy u mnie ten skok szybciej się nie zaczął .
A okres chyba dostałam.
Cytat:
Też bardzo bym chciała pojechać.
Cytat:
U nas badali w szpitalu, a Franek spał malusi spokojny, więc trwało króciutko.
Jak mój ulubieniec Marcelek? Lepiej oddycha? Jak z jedzeniem?
Cytat:
No bo niby tak powinno być, ale u mnie akurat nie było .
Cytat:
Muszę sprobować, uzbroić się w cierpliwość i spróbować, bo oszaleję . Nie wiem, jak zniosę płacz Franka, ale jakoś zacisnę zęby i dam radę. Chyba.
Cytat:
1. Mamie kupuję, dobra jest? Dobrze wiedzieć, że nie ma mleka.
2. OOo o tym nie słyszałam, ciekawe czy pomoże na starą bliznę po laparo.
Okres jednak jest. Mimo karmienia piersią .
Cytat:
Ja smaruję oilatum soft.
Cytat:
A potem dzieciątko rozbierzesz??
Dzisiaj Frania ubrałam tylko w polarowy kombinezon z miśkiem, chyba było wystarczająco, bo u nas dzisiaj ciepluteńko.
Cytat:
O mamo myślałam że nie znajdę chwili dla siebie, ale mały po spacerku śpi. Jak narazie 20 minut, ale przynajmniej poszukałam chust.
Masakra, myślałam, że to się kupuje raz raz, ale jak zaczęłam studiować temat to nie ma lekko. Na szczęście wpłynęło becikowe więc mogę pozowlić sobie na jakąś droższą

Widzę, że tutaj cisza więc idę szukać huśtawki ( tamtą mi sprzątnęli sprzed nosa ) i posprzątać.

Lulla- co ty ? Juuuż okresiwo? Czyli koniec wakacji .
Cotka wklej pliz chuste, jaką wybierzesz, bo też szukam. A huśtawki bierzesz fp czy jakie??
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Ancia ja nie wiem jak ty znosisz to Frankowe jedzenie co godzine, podziwiam
Czasem się zdarza co 3 h, też mnie to wkurza. I dałabym medal temu, kto powie jak zwiększać przerwy. FRanek zżera mi wtedy ramię, swoje piąstki, muszę dać, czasem przeciągnę 15-20 minut, ale nie dłużej.

Co do jedzenia w nocy to w tej książce Język niemowląt było napisane, że dzieci ważące ponad 6kg nie muszą jeść w nocy, ostatni posiłek o 23 itp, i aby odzwyczaić, trzeba jak się obudzi dać smoczka.
Nie próbowałam, bo walka nocą jest nad moje siły.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Lulla co to za noc na kanapie?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:54   #3830
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze ok.... ja podobnie mala ubieram...
Dzięki

Cytat:
A okres chyba dostałam.

Kurcze a było tak pięknie tyle czasu bez co?

A potem dzieciątko rozbierzesz??
Dzisiaj Frania ubrałam tylko w polarowy kombinezon z miśkiem, chyba było wystarczająco, bo u nas dzisiaj ciepluteńko.

Właśnie nie Nie mam takiego kombinezonu cieńszego właśnie Może polarowy dresik mu założę? Nie chcę żeby się zgrzał.

Co do jedzenia w nocy to w tej książce Język niemowląt było napisane, że dzieci ważące ponad 6kg nie muszą jeść w nocy, ostatni posiłek o 23 itp, i aby odzwyczaić, trzeba jak się obudzi dać smoczka.
Nie próbowałam, bo walka nocą jest nad moje siły.
nie chciałabym przeżyć takiej nocy, Szymon jak jest głodny to nie ma zmiłuj, musi być cyc i koniec, nawet herbatką nie da się oszukać

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-29, 15:54   #3831
martunia_199
Zakorzenienie

Hello

Moje dziecko dzisiaj spało od 22.30 do 5.20 jak zobaczyłam że jest 5.20 to sama ją obudziłam żeby zobaczyć czy oddycha tak się wystraszyłam

My z małą już od dawna jeździmy na zakupy normalnie, miała 2 tygodnie jak już zaczęła jeździć autem a 3-4 tygodnie jak zaczęła jeździć na zakupy i nic odpukać się nie dzieje a przynajmniej uodparnia się

Pieczywo smaruje margaryną bez mleka bo masło chyba ma niestety mleko w sobie. Nie wiem bo w sumie nie ma na opakowaniu podanych składników a na margarynach są i przynajmniej wiem co jem

I jeszcze pytanie, wiem że któraś z Was pisała co można brać podczas karmienia piersią na przeziębienie ale nie pamiętam co to były za leki a nie dam rady teraz przeszukać całego wątku, także ponawiam pytanie - co mogę na bolące gardło i przeziębienie??? Oprócz płukania solą, mogę tantum verde???

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 16:01   #3832
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Właśnie nie Nie mam takiego kombinezonu cieńszego właśnie Może polarowy dresik mu założę? Nie chcę żeby się zgrzał.
A nie zgrzeje się w tym kurtkowym kombinezonie? Mój jest po spacejrze tak gorący, że szok, może ubierz go w kombinezon, a potem w sklepie zdejmij i załóż jakąś bluzę czy coś podobnego? Nie wiem, czy idziesz do galerii czy dokąd, ale tam zwykle jest bardzo ciepło, co?
Zresztą niech się wypowiedzą mamy, co chodzą na zakupy z dziećmi.
Cytat:
nie chciałabym przeżyć takiej nocy, Szymon jak jest głodny to nie ma zmiłuj, musi być cyc i koniec, nawet herbatką nie da się oszukać
Mój też nie da się oszukać, po 100 ml herbatki normalnie zjada cyca tylko huczy.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 16:04   #3833
cotynato
Zakorzenienie

Ancia, ja po tym co poczytałam chciałabym Natibaby lub LannyLamb. Ewentualnie myślałam jeszcze o hopedizzie. Jednak wszystkie są tkane i na początku może być ciężko więc najchętniej bym kupiła już używaną. Bo elastyczna chyba ogólnie najwygodniejsza jeżeli chodzi o materiał i obsługę, ale nie starczy na długo i na cięższe dzieci.

Myślałam też o tej co agnyska wklejała bo w sumie i tak po domu ma być, ale dziewczyny piszą że to samoróbki , jednostronne i często robione z tańszych tkanin przeznaczonych na ubrania. Nie mówię, że akurat ten model Agnyski.

Cena w sumie 100-190 zł - zależy jak się znajdzie, ale na długo będzie, bo przecież gdzieś tak do 3 lat można nawet chustować.

Wymianka.
Stary 2011-10-29, 16:14   #3834
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello

Moje dziecko dzisiaj spało od 22.30 do 5.20 jak zobaczyłam że jest 5.20 to sama ją obudziłam żeby zobaczyć czy oddycha tak się wystraszyłam

My z małą już od dawna jeździmy na zakupy normalnie, miała 2 tygodnie jak już zaczęła jeździć autem a 3-4 tygodnie jak zaczęła jeździć na zakupy i nic odpukać się nie dzieje a przynajmniej uodparnia się

Pieczywo smaruje margaryną bez mleka bo masło chyba ma niestety mleko w sobie. Nie wiem bo w sumie nie ma na opakowaniu podanych składników a na margarynach są i przynajmniej wiem co jem

I jeszcze pytanie, wiem że któraś z Was pisała co można brać podczas karmienia piersią na przeziębienie ale nie pamiętam co to były za leki a nie dam rady teraz przeszukać całego wątku, także ponawiam pytanie - co mogę na bolące gardło i przeziębienie??? Oprócz płukania solą, mogę tantum verde???
Zazdroszczę przespanej nocki Szymon dzisiaj całą noc stękał i prężył się i pojękiwał więc średnio wyspana jestem
Co do przeziębienia to na gardło było właśnie tantum verde na gorączkę paracetamol, syrop Prenalen, dużo herbaty - ale nie z miodem ani cytryną bo mogą ponoć uczulać i nie wiem co jeszcze

Cytat:
A nie zgrzeje się w tym kurtkowym kombinezonie? Mój jest po spacejrze tak gorący, że szok, może ubierz go w kombinezon, a potem w sklepie zdejmij i załóż jakąś bluzę czy coś podobnego? Nie wiem, czy idziesz do galerii czy dokąd, ale tam zwykle jest bardzo ciepło, co?

Mój też nie da się oszukać, po 100 ml herbatki normalnie zjada cyca tylko huczy.
No właśnie boję się, że mu będzie w tym za ciepło Do galerii idziemy i jest tam ciepło Chyba jednak ubiorę dres, bo na podwórku nie będziemy wcale, a w razie czego wezmę jeszcze kocyk

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-29, 16:35   #3835
cotynato
Zakorzenienie

jako zakochana do bolu wrzucam dwa wczorajsze zdjecia.
1.jak nas urzadil filip
2. wczoraj przy tych jajeczkach biednych i bolu brzuszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg siczki.jpg (27,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg misiu.jpg (50,9 KB, 56 załadowań)

Wymianka.
Stary 2011-10-29, 17:49   #3836
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja dostalam okres, pamietasz jak pisalam ze mi sie zaczelo mocne krwawienie? generalnie trwal tyle co okres, mial taka sama barwe itd i rozmawialam z polozna, mowila ze jak najbardziej to moze byc okres bo nie karmie piersia, wiec praktycznie menstruacje dostalam gdzies 4 tyg po porodzie.
Pamiętam, pamiętam, too strasznie szybko dostałaś okres...
Cytat:
też się zastanawiam, mój taki marudzi, widać że nie brzuszek, bo se popłakuje kiedy chce, i śpiący jest niesamowicie...

Czasem się zdarza co 3 h, też mnie to wkurza. I dałabym medal temu, kto powie jak zwiększać przerwy. FRanek zżera mi wtedy ramię, swoje piąstki, muszę dać, czasem przeciągnę 15-20 minut, ale nie dłużej.
też jak przeciągnełam 15-20 minut to max, teraz mi łatwiej ze smokiem, bo nie je tak często, czytać -> co godzinę ale jest średnio co dwie , co 2,5.

Nie próbowałam, bo walka nocą jest nad moje siły.?
coś w tym musi być, bo jak usypia to nie chce cyca, chce dopiero po pierwszym przebudzeniu, a tak zasypia ze smokiem tak się zastanawiam czy go nie przekrmiałam , bo tylko cyckiem dało się go uspokoić , a teraz smok idzie w ruch

Cytat:

ja go ubieram w pluszaka, czapkę ( pod spodem normalnie, śpiochy, body..) jak jestem w sklepie to po pierwsze ściągam czapę, i rozpinam pluszaka

Cytat:
1.jak nas urzadil filip
o jajaja ale plama
śliczny Filipek

mój dzis pobił rekord sr..nia, obsrał się po pachy ( a nosi te pieluchy numer 3) wyszło mu plecami, bokami, nóżkami, nie świadoma mam podniosła dziecię i położyła na świeżym ręczniku ... no i co kopa sie tylko odbiła już nic nie powiem na temat leżaczka, bo została wielka plama ajjj

Mój Stanisław tylko by od wczoraj spał i spał, na dodatek by tylko jadł i marudził

zaliczyłam dziś malowanie włosków i obcinanie znajoma fryzjerka do mnie przyjechała, no i czuję się jak inna osoba

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:16   #3837
kapka
Zadomowienie

Cytat:
1.jak nas urzadil filip

umie sikac do tylu ??

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
witam mamuski i ciężarówo

ja dzis zabiegana bo popołudniu przychodzą moi przyjaciele z prezentem dla małej na opóźnioną parapetówe mam zamiar napaść młodą modyfikowanym zeby dała nam pogadac spokojnie bo dzis znów woła cyca co 1,5h...wykancza mnie to coraz czesciej mysle o przejsciu na butle, nie lubie karmic piersią, ona sie chyba nie najada bo tak co chwile woła
milego imprezowania:pijem y:

Cytat:
Pytałam o bliznę po cc bo mi lekarz kazał smarować, nie zawsze mi się chce, ale raz na kilka dni posmaruję, byłam ciekawa czym smarujecie.

a jaka stosujesz maść?

oby Franiu przeszedł go łagodnie, jeśli to skok

A okres chyba dostałam.

ja jednak tez dostalam, nawet sie ciesze,moze wszystko hormonalnie jakos sie wyreguluje

U nas badali w szpitalu, a Franek spał malusi spokojny, więc trwało króciutko.
Jak mój ulubieniec Marcelek? Lepiej oddycha? Jak z jedzeniem?

dziękujez oddychaniem ciut lepiej, dziurka mu sie troszke powiekszyła, więc tak nie chrapie i mu lepiej oddychać, z jedzeniem OK, nawet ładnie je-troszke za małe porcje ale pracujemy nad tym.

Muszę sprobować, uzbroić się w cierpliwość i spróbować, bo oszaleję . Nie wiem, jak zniosę płacz Franka, ale jakoś zacisnę zęby i dam radę. Chyba.
Dasz rade silna kobita z Ciebie.

Ja tak samo robie z Marcelemwiadomo, że na początku popłacze, ale zobaczysz że wyjdzie mu to tylko na dobre.Dobrze jest jak dziecko nauczy się być troszke samodzielne, potem jak będzie starsze i samo się zabawi, czy jak czasami uśnie -bez mamusi .Takie jest moje zdanie.Tak apropo Marcela łamie spanie, chyba wibracje w bujaku tak na niego działają.
Moja młodsza siostra nauczyła syna, że jest noszony cały czas na rękach-chłopak ma teraz ponad roczek i do łazienki musi chodzić z nim się wysikać bo nigdzie matki sam nie puści

Małgoś-no to Stasiu nabroił ,przynajmniej mu lżej ..Marcel właśnie popierduje w bujaczek ,biedny,aż się obudził
ale fajnie masz z tą fryzjerką!!rzuć fotke!!

miłego wieczorkuobow iązki wzywają

LIVE,LOVE,LIFT.

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-10-29 o 18:22
Stary 2011-10-29, 18:30   #3838
cotynato
Zakorzenienie

Nie pamiętam jak to zrobił, ale to na pewno on, nikt inny więc chyba umie do tyłu. Zdolny co . Codziennie coś obsika. Jak nie swoją brodę to laptop tatusia.

Wymianka.
Stary 2011-10-29, 18:41   #3839
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
1.jak nas urzadil filip

Fajna masz sciane....
Slodko wyglada.....

Cytat:
Pamiętam, pamiętam, too strasznie szybko dostałaś okres...

coś w tym musi być, bo jak usypia to nie chce cyca, chce dopiero po pierwszym przebudzeniu, a tak zasypia ze smokiem tak się zastanawiam czy go nie przekrmiałam , bo tylko cyckiem dało się go uspokoić , a teraz smok idzie w ruch

ja go ubieram w pluszaka, czapkę ( pod spodem normalnie, śpiochy, body..) jak jestem w sklepie to po pierwsze ściągam czapę, i rozpinam pluszaka

o jajaja ale plama
śliczny Filipek

mój dzis pobił rekord sr..nia, obsrał się po pachy ( a nosi te pieluchy numer 3) wyszło mu plecami, bokami, nóżkami, nie świadoma mam podniosła dziecię i położyła na świeżym ręczniku ... no i co kopa sie tylko odbiła już nic nie powiem na temat leżaczka, bo została wielka plama ajjj

Mój Stanisław tylko by od wczoraj spał i spał, na dodatek by tylko jadł i marudził

zaliczyłam dziś malowanie włosków i obcinanie znajoma fryzjerka do mnie przyjechała, no i czuję się jak inna osoba

Zazdroszcze fryzjera ..ja jeszcze sie nie moge wybrac.....moze za miesiac poki co strasze w domu Tz-a

Moja zasnela na brzuszku pierwszy raz.....ale obserwuje ja caly czas.... Caly dzien jest taka spokojna.....nawet w lezaczku nie marudzi....
Oby jej tak zostalo.....

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Kurde jak zwykle nie wiedzialam ze trzeba smarowac blizne po cc a w ogole po co ??
a czym najlepiej ?? I co to sa te plastry silikonowe...???
Stary 2011-10-29, 19:03   #3840
cotynato
Zakorzenienie

Kurde to ja się cieszyłam, że mój taki spokojny, dużo śpi a od kilku dni w ogóle w ciągu dnia nie śpi, ewentualnie 30 minut, czasami godzinkę, albo na cycu. Jak się go odstawi od cycka to marudzenie a wieczorem to nawe 90ml mm mu nie starcza . Aaaa mam nadzieję że to jakiś skok albo, że mimo wszystko się to zmieni

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości