|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3812 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
ale to nie zakupy tylko bieganina![]() Wczoraj byliśmy o 21ej z Marcelem na badaniu słuchu. Wszystko pieknie ładnie wyszło .Było małżeństwo (z dzieckiem 6-miesięcznym)na tym badaniu od godz.18-ej i jeszcze nie skończyli, bo mały cały czas się budził i płakał, szkoda mi było ich strasznie, zapewnie do północka siedzieli jak nie dłużej, bo jak wychodziliśmy nie widać było po ich synku by miał sie do spania. Gościu w rejestracji mówił,że był na tym badaniu z córką, to 8 godzin siedzieli by je wykonać szaleństwo !
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
nie moj watek, ale sie wypowiem na temat lezaczka, bo go posiadam
jest gleboki, ale dziecko w nim raczej siedzi. Lezaczek sluzy do 9 kg, wibracje nam sie nie przydaly, a kolysanie nawet na najnizszych obrotach jest dosc szybkie. Moja corcia dostala ten bujaczek gdy miala 2 m-ce, mniejszego dziecka bym nie sadzala w nim. Pozdrawam
|
#3814 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hejka! Jednak zajrzałam do Was bo czekam na tż zanim wróci i sie zbierze bo od rana nagle multum spraw mu wypadło
Malutka spi grzecznie więc spokojnie zjadłam sniadankoCytat:
Kurcze to wlaśnie tak to u mnie wygląda codziennie o 3-4rao Nie mozliwe żeby to było od mojego jedzenia bo powtarza sie to codziennie a ja przecież codziennie nie jem tego samego-ale naszczeście trwa to bardzo którko-mam wrażenie że jakby Judytka siłowała się i nie mogła zrobić kupki i to ją wybudza właśnie![]() Cytat:
Ja smaruję. Kąpię w zelu hippa do ciałka i włosków a poźniej smaruję albo mleczkiem pkielęgnacyjnym hippa albo oliwką (te kmosmetyki pu nas dobrze się sprawdzają). ![]() Cytat:
i nie wiem czy coś dała-dzisiaj sprawdzę poprostu posadziłam ją w lezaczek a ja sprzatałam-i była ze mna w każdym pokoju gdzie i ja żdeby widziała że jestem. Ona płakała ja robiłam swoje ale od czasu do czasu podchodziłam do niej żeby ją pogłaskać przytulić żeby sie uspokoiła i tak raz drugo trzeci czwarty piąty...dziesiąty hehe i sie uspokajała ba! nawet zrobiła sobie ze 3drzemkiCytat:
Wybudza sie ale do 10-11 pospi. W ciągu dnia różnie ale czasem potrafi mi pospać ciągiem nawet 3-4godziny.Cytat:
![]() Cytat:
2.Ja niczym ale chyba skyusze sie na plastry silikonowe. Co do okresu to chyba jeszcze za wczesnie karmiac piersią? Ale ja sie nie znam![]() Dobra spadam małżonek wrócił więc możemy jechać Buziaki
|
||||||
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
Sonia, Aiszka-
oby dzieciaczki dały Wam odpocząć w ciągu dnia po nieprzespanej nocce..Agnes-mały przystojniak
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a smarujecie jakims kremem buzki maluszkow....?? ostatnio wykapalam mala w plynie Johnsona...i dostala uczulenie.... .....za czelam teraz dodawac do kapieli zelu Nivea....i juz beda uzywac stale ....
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a baterie ile trzymaja? Myslalam ze to supr,ze ma i wibracje i bujanie... |
|
|
|
|
#3818 | |
|
KWC
|
jeju, jaki ładny
my też. I raz w galerii handlowej jak szukałam kozaków. Cytat:
nie smaruje |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bujanie sie przydaje bo nie musisz noga ruszac, tylko czasem na tej jedynce to husta jak na 5... myslalam, ze bede mogla cos zrobic w domu, gdy dziecko posiedzi w bujaczku, ale niestety Duska nie jest az tak nim zafascynowana moze Twoje dziecko bedzie inne pod tym wzgledem? powodzenia!
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz dzięki |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
Za nami średnia nocka
po karmieniu o 21 zasnęła dopiero po 23:30 bo był krzyk i nic nie działało. Jak padłyśmy to obie spałyśmy do 3:20 potem spokojnie już do 6:20 no i po karmieniu znowu ryk i prężenie się - w efekcie spała na tatusiu do 8. od 8:40 spała do 11. teraz znowu śpi. Ciekawe do której bo bym chciała po następnym karmieniu iść na spacer. Szkoda tylko że nie ma słońca. Brzuszek jej chyba bardzo dokuczał. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej, bo i ja się wypróżniłam w nocy - dopiero 3 raz od porodu to może mniej szkodliwych toksyn będę jej przekazywać.Cytat:
chyba melodyjki nie koniecznie jej przypadają do gustu i z bujaka i z karuzeli. Jak karuzela gra to ona nie uśnie, dopiero jak się wyłączy to mała pada. A odkurzać mogę bez problemu i hałasować ![]() Najlepiej to jest jak tata gra na gitarze - wtedy ładnie się wycisza.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
kurcze mojemu dziecku tez cos dokucza, spi niespokojnie, co chwile sie wubudza,prezy, kwili biednyale spał teraz 1,5 godz to zdazylam posprzatac chate a jak usiadlam do kompa to sie obudzil i wisi na cycu![]() co do zakupów i sklepów to tez sie zastanawialam czy takiego szkraba mozna brac, ale moj to ma 2 tygodnie dopiero. na szczescie tesciowa sie zaoferowala, ze zoastanie jutro z malym a my na zakupy, musze sobie jakis plaszczyk kupic na zime ale to pewnie beda mega szybkie zakupy, zeby zdazyc na kolejne karmienie slodziak Cytat:
dla Marcelka ze dzielnie to zniosł
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Tak na szybko pytanie odnośnie tematu: co ubieracie dzieciom jak się wybieracie na takie zakupy?
Bo ja myślałam, żeby ubrać body z długim, grube rajstopy i kombinezonik (materiał taki jak kurtka) no i czapka, Szymek będzie w foteliku.
|
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze ok.... ja podobnie mala ubieram...
|
|
#3825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj byla zla noc, bardzo zla![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Aha, chcialam tylko powiedziec ze ta Vitella jest naprawde super, ma takie samo dzialanie jak Allerco czy krochmal a pozostawia na skorce taka fajna powloke, nie trzeba pozniej oliwic ani smarowac niczym bo skora jest nawilzona i mieciutka, no i krostki zaczely sie ladnie wysuszac
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo myślałam że nie znajdę chwili dla siebie, ale mały po spacerku śpi. Jak narazie 20 minut, ale przynajmniej poszukałam chust.
Masakra, myślałam, że to się kupuje raz raz, ale jak zaczęłam studiować temat to nie ma lekko. Na szczęście wpłynęło becikowe więc mogę pozowlić sobie na jakąś droższą ![]() Widzę, że tutaj cisza więc idę szukać huśtawki ( tamtą mi sprzątnęli sprzed nosa Lulla- co ty ? Juuuż okresiwo? Czyli koniec wakacji |
|
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam mamuski i ciężarówo
![]() ja dzis zabiegana bo popołudniu przychodzą moi przyjaciele z prezentem dla małej na opóźnioną parapetówe mam zamiar napaść młodą modyfikowanym zeby dała nam pogadac spokojnie bo dzis znów woła cyca co 1,5h...wykancza mnie to coraz czesciej mysle o przejsciu na butle, nie lubie karmic piersią, ona sie chyba nie najada bo tak co chwile wołaAncia ja nie wiem jak ty znosisz to Frankowe jedzenie co godzine, podziwiam Cytat:
sama zasypia w wózku i w kołysce, czasem jej to długo zabiera ale zaśnie ![]() nasza była na pierwszych zakupach wczoraj, ale w takim małym sklepie gdzie nie ma duzo ludzi Cytat:
kurcze i 2 cytaty mi tylko zostały reszte wcieło
|
||
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
witam
jakos ostatnio nie moge sie wbic w rozmowe tylko czytam was ![]() co do nocki to moja mała zasneła przed 23 a obudziła sie po 4 dopiero pocmokała troszke nawet nie 10 minut i dalej spała rano troszke marudna teraz znowu spi i az sie boje co to bedzie w nocy jak teraz sie wyspi![]() pisałyscie o bliznie po cc ja nie smaruje niczym
|
|
#3829 | ||||||||||
|
kosmitka
|
Pytałam o bliznę po cc bo mi lekarz kazał smarować, nie zawsze mi się chce, ale raz na kilka dni posmaruję, byłam ciekawa czym smarujecie.
A o smarowanie do bułeczek pytałam, bo może masło szkodzi, skoro po nabiale dzieci są niespokojne i mają kolki. Cytat:
.A okres chyba dostałam. Cytat:
Cytat:
Jak mój ulubieniec Marcelek? Lepiej oddycha? Jak z jedzeniem? Cytat:
Cytat:
. Nie wiem, jak zniosę płacz Franka, ale jakoś zacisnę zęby i dam radę. Chyba.Cytat:
2. OOo o tym nie słyszałam, ciekawe czy pomoże na starą bliznę po laparo. Okres jednak jest. Mimo karmienia piersią Cytat:
Cytat:
Dzisiaj Frania ubrałam tylko w polarowy kombinezon z miśkiem, chyba było wystarczająco, bo u nas dzisiaj ciepluteńko. Cytat:
Cytat:
Co do jedzenia w nocy to w tej książce Język niemowląt było napisane, że dzieci ważące ponad 6kg nie muszą jeść w nocy, ostatni posiłek o 23 itp, i aby odzwyczaić, trzeba jak się obudzi dać smoczka. Nie próbowałam, bo walka nocą jest nad moje siły. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Lulla co to za noc na kanapie?
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
nie chciałabym przeżyć takiej nocy, Szymon jak jest głodny to nie ma zmiłuj, musi być cyc i koniec, nawet herbatką nie da się oszukać
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Moje dziecko dzisiaj spało od 22.30 do 5.20 ![]() My z małą już od dawna jeździmy na zakupy normalnie, miała 2 tygodnie jak już zaczęła jeździć autem a 3-4 tygodnie jak zaczęła jeździć na zakupy i nic odpukać się nie dzieje a przynajmniej uodparnia sięPieczywo smaruje margaryną bez mleka bo masło chyba ma niestety mleko w sobie. Nie wiem bo w sumie nie ma na opakowaniu podanych składników a na margarynach są i przynajmniej wiem co jem I jeszcze pytanie, wiem że któraś z Was pisała co można brać podczas karmienia piersią na przeziębienie ale nie pamiętam co to były za leki a nie dam rady teraz przeszukać całego wątku, także ponawiam pytanie - co mogę na bolące gardło i przeziębienie??? Oprócz płukania solą, mogę tantum verde??? |
|
|
|
#3832 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Zresztą niech się wypowiedzą mamy, co chodzą na zakupy z dziećmi. Mój też nie da się oszukać, po 100 ml herbatki normalnie zjada cyca tylko huczy.
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia, ja po tym co poczytałam chciałabym Natibaby lub LannyLamb. Ewentualnie myślałam jeszcze o hopedizzie. Jednak wszystkie są tkane i na początku może być ciężko więc najchętniej bym kupiła już używaną. Bo elastyczna chyba ogólnie najwygodniejsza jeżeli chodzi o materiał i obsługę, ale nie starczy na długo i na cięższe dzieci.
Myślałam też o tej co agnyska wklejała bo w sumie i tak po domu ma być, ale dziewczyny piszą że to samoróbki , jednostronne i często robione z tańszych tkanin przeznaczonych na ubrania. Nie mówię, że akurat ten model Agnyski. Cena w sumie 100-190 zł - zależy jak się znajdzie, ale na długo będzie, bo przecież gdzieś tak do 3 lat można nawet chustować. |
|
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymon dzisiaj całą noc stękał i prężył się i pojękiwał więc średnio wyspana jestem![]() Co do przeziębienia to na gardło było właśnie tantum verde ![]() Cytat:
Do galerii idziemy i jest tam ciepło
|
||
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
jako zakochana do bolu wrzucam dwa wczorajsze zdjecia.
![]() ![]() 1.jak nas urzadil filip 2. wczoraj przy tych jajeczkach biednych i bolu brzuszka |
|
|
|
#3836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak się zastanawiam czy go nie przekrmiałam , bo tylko cyckiem dało się go uspokoić , a teraz smok idzie w ruchCytat:
Cytat:
śliczny Filipek mój dzis pobił rekord sr..nia, obsrał się po pachy ( a nosi te pieluchy numer 3) wyszło mu plecami, bokami, nóżkami, nie świadoma mam podniosła dziecię i położyła na świeżym ręczniku ... no i co kopa sie tylko odbiła już nic nie powiem na temat leżaczka, bo została wielka plama ajjjMój Stanisław tylko by od wczoraj spał i spał, na dodatek by tylko jadł i marudził ![]() zaliczyłam dziś malowanie włosków i obcinanie
|
|
|
#3837 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
umie sikac do tylu ?? Cytat:
:pijem y:Cytat:
silna kobita z Ciebie .Ja tak samo robie z Marcelem ![]() .Tak apropo Marcela łamie spanie, chyba wibracje w bujaku tak na niego działają .Moja młodsza siostra nauczyła syna, że jest noszony cały czas na rękach-chłopak ma teraz ponad roczek i do łazienki musi chodzić z nim się wysikać bo nigdzie matki sam nie puści Małgoś-no to Stasiu nabroił ,przynajmniej mu lżej ..Marcel właśnie popierduje w bujaczek ,biedny,aż się obudził![]() ale fajnie masz z tą fryzjerką!!rzuć fotke!! miłego wieczorku
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-10-29 o 18:22 |
|||
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam jak to zrobił, ale to na pewno on, nikt inny
. Codziennie coś obsika. Jak nie swoją brodę to laptop tatusia. |
|
|
|
#3839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna masz sciane.... Slodko wyglada..... Cytat:
Zazdroszcze fryzjera ..ja jeszcze sie nie moge wybrac.....moze za miesiac poki co strasze w domu Tz-a ![]() Moja zasnela na brzuszku pierwszy raz.....ale obserwuje ja caly czas.... Caly dzien jest taka spokojna.....nawet w lezaczku nie marudzi....![]() Oby jej tak zostalo..... ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Kurde jak zwykle nie wiedzialam ze trzeba smarowac blizne po cc a w ogole po co ??a czym najlepiej ?? I co to sa te plastry silikonowe...???
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde to ja się cieszyłam, że mój taki spokojny, dużo śpi a od kilku dni w ogóle w ciągu dnia nie śpi, ewentualnie 30 minut, czasami godzinkę, albo na cycu. Jak się go odstawi od cycka to marudzenie a wieczorem to nawe 90ml mm mu nie starcza . Aaaa mam nadzieję że to jakiś skok albo, że mimo wszystko się to zmieni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

ale to nie zakupy tylko bieganina
.
szaleństwo !
Malutka spi grzecznie więc spokojnie zjadłam sniadanko
Nie mozliwe żeby to było od mojego jedzenia bo powtarza sie to codziennie a ja przecież codziennie nie jem tego samego-ale naszczeście trwa to bardzo którko-mam wrażenie że jakby Judytka siłowała się i nie mogła zrobić kupki i to ją wybudza właśnie
poprostu posadziłam ją w lezaczek a ja sprzatałam-i była ze mna w każdym pokoju gdzie i ja żdeby widziała że jestem. Ona płakała ja robiłam swoje ale od czasu do czasu podchodziłam do niej żeby ją pogłaskać przytulić żeby sie uspokoiła i tak raz drugo trzeci czwarty piąty...dziesiąty hehe i sie uspokajała ba! nawet zrobiła sobie ze 3drzemki
oby dzieciaczki dały Wam odpocząć w ciągu dnia po nieprzespanej nocce..
.....za czelam teraz dodawac do kapieli zelu Nivea....i juz beda uzywac stale ....

to może mniej szkodliwych toksyn będę jej przekazywać.

dla Marcelka ze dzielnie to zniosł
nie chciałabym przeżyć takiej nocy, Szymon jak jest głodny to nie ma zmiłuj, musi być cyc i koniec, nawet herbatką nie da się oszukać
Szymon dzisiaj całą noc stękał i prężył się i pojękiwał więc średnio wyspana jestem
:pijem y: