|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
i kiedy przechodzi? tzn co pomaga?
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
a pozatym to hej Wam =) dzisiaj Młody dawal do wiwatu, od prawie 8 do 18 pospał z 3 godziny |
|
|
|
|
#3783 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli apetyt ma a espumisan nie zaszkodzi, ja też chyba się muszę w niego zaopatrzyć i też pierwszy raz udało mi się ściągnąć 60 ml, a do tej pory było zawsze góra 30A mój synek padł po 18 po zjedzeniu 70 ml mm (też nasz mały sukces Ciekawe czy uda mi się kiedyś do końca zrozumieć moje dziecko.Spa mojemu lecą łezki tylko z oczka, z którego leci mu też ropka, a z tego drugiego nie, ale to chyba normalne
Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-10-28 o 20:43 |
|||
|
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam głupie pytanie, bo Mój rozumek nie może tego rozkminić: w ulotce espumisanu (krople) jest napisane "2 ml (40 kropel), co odpowiada 80 mg symetykonu, 3 do 5 razy na dobę". I kurde nie wiem czy brać naraz 40 kropli czy podzielić to na cały dzień.
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Mój ma tak samo |
|
|
|
#3785 | |
|
KWC
|
Cytat:
nie martw się. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-10-28 o 21:00 |
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Rozeznanie
|
Monia ja od dawna pamiętamże masz ta kaczuche
![]() Cytat:
dziś po raz kolejny przekonałam się że nie mam talentu do tłumaczenia i wogóle opowiadania a może zmien sobie ten poziom lezaczka, na 2 stopnie sie reguluje, nie wiemczy wiesz bo np babka od ktorej kupowaliśmy nie wiedziała Cytat:
Martuś jestem zadowolona. tak jak wyzej napisalam na poczatku nie bardzo ale kwestia ązdzieciatko odrobinke cialka nabierze. zreszta moj był malutki po urodzeniu także to pewnie też miało wpływ ze nie podobało mi sie na poczatku jak w tym wyglądał. ale już ok. jedyne co to melodyjki znowu melodyjki go chyba nie za specjalnie rajcują ale to nic bo zawsze jakies radyjko mu wlacze albo easysleep nam udało sie kupic ta hustawke za 180 z odbiorem osobistym w ideanym stanie, serio nóweczka. właśnie bartek sobie w niej spi aha i bujam go tylko maks na do drugiego stopnia bo dalej zdaje mi się za ostro ![]() Spray - masakra !!! ja nie wiem jak bym zareagowała... koniecznie daj nam znac jak będziesz wiedzieć co dalej z tym dzieciaczkiem, proszę dziewczyny wiecie co - wczoraj bartek zjadł o 22:30 i spał w zasadzie od 23 do 6 rano - mam sie cieszyć czy niepokoic - bo potem po karmieniu spaliśmy razem jeszcze gdzies do przed 11. obudził się tylko dlatego że odkryłam go. pozniej jedzonko spacer i na spacerze oczwiście sen - ale to norma. ile wasze dzieci śpia w ciagu doby bo zdaje mi się za bartek za dużo ... w nocy od kilku - kilkunastu dni tak spi i oczywiście w ciagu dnia też ma drzemki. teściowa madra wrocila i twierdzi że jest słaby bo mało je i dlatego tak spi. nie no bez sensu nie bede o niej pisac bo już mi cisnienie skacze.najwazniejsze ze tż ja dziś w końcu porządnie o p i e r ... i ł ![]() boże ja piszę jak jakiś debil wysłowić się nie umiem ...
Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-10-28 o 21:07 |
||
|
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
zmykam, bo Czarek się już obudził
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde a ja sie schizowałam ze zawsze mnie cos musi spotkac a tu widze ze wiecej dzieciatek to ma Mmadzia mój tez duzo spi to chyba normalne u takich maluszków : jedza spia ikupki robia
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następny przełom 7-8tyg Cytat:
Cytat:
moja mama mówi że jak dziecko śpi to rośnie i się prawidłowo rozwija
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobranoc dziewczyny..
|
|
#3793 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3794 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko mam brata 7 lat starszego ![]() Cytat:
a ja własnie zjadłam zapiekanke w której była i cebula i pieczarki ale na temat jedzenia już sie nie wypowiadam bo zaraz będzie żem wyrodna matka ![]() Cytat:
![]() już widze jak mi Natalka leży w czapce w domu albo w szpitalu - sama bym im kazała w czapkach chodzić. Cytat:
![]() ja natalke odwijałam z tych becików bo na sali było z 30 stopni oddychać nie było czym i mała się wściekała. Za to Franio kolega z sali lubiał być tak opatulony i sie wydzierał jak mama go odwijała żeby pieluszke zmienić. Cytat:
już chyba z miesiąc niczym nie smarowalam bo po płynie do kąpieli nati ma super skore gładziutką, tez bym taką chciała ![]() Cytat:
za mleczko! Dzielna kobieta! ![]() ob Filipkowi przeszło cokolwiek go boli ![]() Nati wydoiła mi przed snem oba cycorki doszczętnie jak nigdy, ciekawe ile pośpi teraz ja musze napisać tą prace zaliczeniową na niedziele, a tak mi się nie chce! W ogóle kto wymyślił zjazd w dlugi weekend, po 11 listopada też mamy, przecież ludzie wyjeżdżają Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-28 o 21:54 |
||||||
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3796 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
. W końcu nasze marudki muszą kiedyś się męczyć.Cytat:
. Niech śpi.![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Na dobranoc mam 2 pytania: - mamy karmiące piersią czym smarujecie pieczywo - zwykłym masłem czy jakimś roślinnym/margaryną? - mamy po cc - czym smarujecie bliznę?? Ogólnie masakra, znowu zaczęłam plamić, czyżbym miała dostać @??
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
masowanie brzuszka i podkurczanie nóżek. A teraz od 2 dni daje przed wieczornym karmieniem 5-6 kropel sab sim i jest cisza póki co.
Cytat:
Lulka - co jest? Dobrej nocy Kochane |
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieczywo smaruje jakimiś margarynami bez mleka np. zwykła delma do kanapek
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Yyyyy!
Dziewczyny od wodniczków. Czy to możliwe, żeby sobie tak o przeszło ( może na chwilę)? Jak nie to, ja już nie wiem. Miał ewidentnie spuchnięte jąderko i okolice. A teraz patrzę luźno. Masakra zgłupieć można. Gdzie jakaś instrukcja
|
|
|
|
#3800 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
agnieszka 0605 - cały czas pamiętam o domkach ale potrzebuję chwili wolnego niestety dziś od 21 był koncert i bolący brzuszek
Cytat:
- pryskałam octeniseptem, ale jak byłam na wyciąganiu szwu to mi powiedziała, że jeszcze 2 dni, więc teraz już niczym Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas oliwka była na 5 minut na schodzącą skórę. Wczoraj nogi posmarowałam linomagiem i na razie skór nie widzę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja uważam co jem, a mimo wszystko był krzyk
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||||||||
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- jakieś masło mam, delma czasem właśnie miałam się pytać czy któraś juz dostała okres po porodzie ?
|
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Padam na twarz...po ciężkiej nocy Jak długo usypiacie, bądź dziecko samo usypia po nocnym karmieniu??? U nas trwa to czasem (ostatnio co noc!) 2 godziny!! 2 godziny tulenia, bujania, noszenia na rękach...i po 2-3 godzinach pobódka Dziś w ogóle noc z "atrakcjami"...ech... podczas jedzenia robił kupę i tak się przy tym wiercił, że zwymiotował ...w ięc cały do przebrania i na maxa rozbudzony.Podczas drugiej pobudki jak go przebierałam zrobił kupę na przewijaku...znów wszystko do przebrania i do prania
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam z niecierpliwością Czy ktoś wie jak się wymienia baterii a angel care bo za cholrekę nie umiem otworzyć z tyłu klapki!!! Wrrr A byłyście ze swoimi maluchami w jakiś sklepach/galeriach już na zakupach? Bo ja nie wiem czy już mogę ... Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-10-29 o 10:17 |
|
|
|
|
#3804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz już jest ok, od 10 minut do pół godziny i mały spi, wypracowałam też że godzina 20 i mały musi być w łóżku i sam przed godziną 20 już robi sie marudny, położony do łóżka, popłacze pomarudzi ale uśnie co do przewijania to taki urok ![]() Cytat:
mały już kilka wycieczek po biedronce zaliczył , był ze mną buy kupować i oglądać tv w rtv
|
|
|
#3805 |
|
Rozeznanie
|
hello
mój też ma wodniaczki w jaderkach - podobno do 6 mies powinno samo ustapic ![]() a najlepsze jest to ze mały wczoraj skonczył 6 tyg i dalej ma pepek ![]() co do wycieczek do sklepow to moj mały juz prawie wszystko zaliczył , ostatnio był 1 raz w realu - tyle swiatełek było i sie cieszył jak ogladał - a potem do 24 nie mógł spac - chyba za duzo wrazen miał
|
#3806 |
|
Rozeznanie
|
a to o to moje kochanie
|
#3808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja miala niespokojna nocke..... ....a potej historii Spray balam sie jej dac czopka.....---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------
|
|
#3809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie spał oczywiście tylko leżał jakieś pół h, a potem ryk, więc noszenie na rękach, żeby zasnął. W końcu po kolejnym cycu zasnął o 5. A od 7 do 8:30 łapanie siuśków, bo musiałam oddać do badaniaAgnieszka no właśnie ja też się zastanawiam czy można z 3 tygodniowym maluchem pójść do galerii na przykład - bakterie, wirusy i te sprawy ale ja jestem matka wariatka na tym punkcie, więc trzeba spytać innych mamuś![]() Agnes cudo Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-10-29 o 10:57 |
|
|
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspolczuje nocki u nas kapiel o 20 potem karmienie i usypianie....wyglada to tak ze po prostu daje mala do lozeczka ona sobie pomarudzi przez pare minut i zasypia...oczywiscie owieczka z karuzela obowiazkowa....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

I nie jadł nic od 14.
czyli apetyt ma
a espumisan nie zaszkodzi, ja też chyba się muszę w niego zaopatrzyć
i też pierwszy raz udało mi się ściągnąć 60 ml, a do tej pory było zawsze góra 30

dziś po raz kolejny przekonałam się że nie mam talentu do tłumaczenia i wogóle opowiadania
a może zmien sobie ten poziom lezaczka, na 2 stopnie sie reguluje, nie wiemczy wiesz bo np babka od ktorej kupowaliśmy nie wiedziała

już chyba z miesiąc niczym nie smarowalam bo po płynie do kąpieli nati ma super skore gładziutką, tez bym taką chciała