|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Tak darmowe szczepiani z okazji wcześniactwa wrodzonej wady nerek.
Cytat:
taka... http://zabawkidelux.pl/pilki-oball/oball-10-cm.html może nie wyglada jakoś super atrakcyjnie, ale w rączkach Tymka naprawde cie zadziwi ![]() (jest miekka, bardzo lekka, jakby silikonowa czy cos takiego) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Dzień doberek.
Dominik budził się dziś w nocy dwa razy na jedzenie (0.20 i 4.10) a i tak wstał zaraz po 6. A cały tydzień było tak cudnie z jedną pobudką. Zepsuł się ![]() Teraz dosypia, więc i ja chyba przymknę oko.
#2823 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Podczytuje po troszeczkę ale zawsze mnie coś oderwie od wizazu... Skąd Wy bierzecie czas na wizaz? Ja to chyba jestem totalnie niezorganizowana..... Tż jest, niby więcej czasu mam ale i tak go brakuje... Dzięki za odpowiedzi co do spania na poduszce ![]() W wózkach też bez żadnych poduszeczek wozicie? Kupiłam Małemu ostatnio na allegro karuzelę TL wyspa coś tam.. za 125zł z przesyłką, używana. Mam nadzieję, że nie wtopiłam ![]() Gratulacje za tygodnie i miesiące ukończone ![]() Kciuki za szczepienia ![]() Radzik wczoraj skończył 12 tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a łyżeczkę jak mam "termoaktywną" z Tommee Tippee ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Telik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super zdjęcie ![]() Cytat:
pobudka o 23:30,3:40 i 6:40 i juz nie było spania ![]() Cytat:
![]() Witam sobotnio, słoneczko się przebija więc będzie ładnie ![]() ![]() miłego weekendu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bawcie sie dobrze w Zakopanem ![]() Cytat:
![]() gratuluję udanego szczepienia ![]() A chrzcin w knajpie zazdroszczę... ![]() Cytat:
![]() a nie ma za co ![]() Cytat:
a to faktycznie 25 osób to sporo. kurde ,ja nic nie dostaję ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek kochane
![]() Troszkę Was nadrobiłam, ale widzę, że juz moja niunia się rozbudza, więc za długo nie posiedzę. Która z Was jeszcze nie doszła do wagi sprzed ciąży? Mi brakuje 5 kg( przytyłam 17), waga ani drgnie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2828 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eh to tylko ja chce juz pchac dziecie w zimowke ![]() boska fotka i pewnie ekstra imprezka ale najładniejszy jest ten mały misio na twoich raczkach ![]() wlasnie skonczylismy poranna toalete ![]() noc byla bd jak zjadl o 18.50 to potem obudzil sie o 1.00 , 4.00 noi 6.00 ale mimo to chwale ![]() zbieramy sie na weekend do dziadkow........ bedzie zjazd rodzinny. brat z bratowa i tym rozbrykanym 2 latkiem noi my z Maluszkiem szczerze mowiac nie chce zabardzo mi sie jechac bo ten ich maly piszczy wrzeszczy i roznosi dom jak ot 2 latek a moj Igor nei moze wtedy spac itp itd. ale odmowic nie moge ![]() ![]() trudno jakos przezyje.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
odciągaj nocą gdy mały mniej je, ja zawsze w nocy ściągam kiedy cycki pełne i łatwo leci, medelą 50 ml w kilka minut ściągnę ( nawet jak ściągnę te 50 to jak mały wstanie to i tak w cycu mleka jest dużo żeby się najadł)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tej stronie po lewej stronie masz coś takiego jak Klub mojego maluszka, zarejestruj się i powinnaś otrzymywac paczki co jakis czas jak będziesz rozszerzała dietę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Wtajemniczenie
|
A no i zapomniałam:
Dominik kończy dziś 3 miesiące ![]() ![]()
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę Agatce zrobić kaszkę. Popróbujemy łyżeczką. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziubek śniło mi sie że byłysmy na jakiejś plenerowej imprezie tylko że Ty byłaś gościem a ja spzątałam po tej imprezie ![]() Brumek za Tymkową wage ![]() ![]() Witam sobotnio |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zadomowienie
|
dziubek - dziękuję
![]() ![]() a ja właśnie gotuję jarzynki na sałatkę ![]() ![]() miłego weekendu dziewczynki |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() powodzenia na chrzcinach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
ja w ciąży przytyłam 28 kg, muszę schudnąć jeszcze minimum 6 kg
a 8 byłoby idealnie, w sumie schudłam do tej pory 20 kg
#2837 |
Wtajemniczenie
|
Hej słoneczka
![]() witam weekendowo Jaś dziś pobił rekord spania zasnął przed 22 a obudził sie o 4:30 ![]() wiec wyspałam sie za wszystkie czasy ![]() Carmela a gdzie kupiłaś tą piłkę, wtym sklepie z linka? Lili w wózku poduszki brak jacieeee brawa za 3 miesiące sałatka jarzynowa mmhhh mniami nie jadłam tysiąc lat ale chyba szybko sie nie skusze muszę jeszcze troszkę schudnąć a wogóle to nie umiem sie rozstać ze słodyczami ![]() amykamy na spacer nad stawy kaczuchy pokarmić potem ubiad u teściów wiec mam wolne od gotowania ![]() życzę miłego weekendu
#2838 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś dupny nastrój.
Paczkę z Hipp przysyłają w okolicach 4mż dziecka. Ja dostałam w zeszłym tygodniu, z tym, ze trzeba się zarejestrować w Klubie maluszka na stronie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() U nas nocka standardowa - pobudka przed 4, a później po 6. Beatko dzięki za patent z mąką ziemniaczaną na odparzenia, na razie nie stosowałam bo miałam bephanten i zadziałał, ale zapamiętam ![]() Brumku jaką kupiłaś tą wagę dla niemowląt? Bo mnie też kusi, żeby kupić coś takiego ![]() Za wszystkie skończone tygodnie i miesiące wielkie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czaderska fota! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Zakorzenienie
|
w wózku to żadne moje dziecie poduszek nie mialo, wydawalo mi sir to takim zapychaniem... mam pod materacykiem zlozony maly kocyk by bylo pod kątem troche bo ulewa i tyle. w spacerwoce tez nie bede miec poduszki, nie dość że to grzeje w plecy (potówki!) to jeszcze jest wtedy mniej miejsca na nogi... wydaje mi sie zbędne, tym bardziej że dość wygodna jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam poduszki, ale moja gondola ma regulowane oparcie i Agatka leży na półsiedząco, ze złożoną budą i ogląda świat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie łyżeczek.
Ale tu dziś cicho... Mi ktoś dziecko podmienił. Wczoraj jadła o 22, dziś o 6.30 zjadła tylko 60 ml. Zwykle po takim długim śnie to nawet pieluchy nie mogę zmienić tylko od razu muszę dać jeść, bo jest taki krzyk. Cały dzień je skromnie i jest mega grzeczna, ale nie osowiała. Nie widać, żeby była chora, więc mam nadzieję, że to tylko taki dzień... |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja planuję 8, a jak wyjdzie, to zobaczymy- chciałabym sie z nimi uporac do końca roku, ale niewiem czy dam radę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zadomowienie
|
dzien dobry weekendowo,
padam na twarz, ledwo zipie ze zmeczenia i nawet nie mam czasu wchodzic na Wizaz ostatnio buuu ![]() ale mialam dzis nocke... Blana dostala kataru i tak sie meczyla, ze nie bylo jak spac. Ale nieoczekiwanie uratowala mnie ... kupa ![]() Wielka megakupa krolowa kup z calych 8 dni - postanowila ujawnic sie o 4.00 w nocy! Blana niezle sie natrudzila, zeby ja wypedzic, potem ja mialam akcje lazienkowa - kapanie (!), przebieranie itp (Blana zdziwiona na maksa ![]() No i po tej akcji poporstu padla na 3h, a mamusia tak jak klela na nieproszona kupe tak potem jej dziekowala za mozliwosc spokojnego spanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiaj troszkę zalatany dzień. Mąż zabrał nas na zakupy, kupił mi złotą bransoletkę z charmsami z okazji jutrzejszej rocznicy ![]() Dzisiaj idziemy do znajomych na urodziny, Domek zostaje z moją siostrą. Ja go wykąpie, nakarmię i poczekam aż zaśnie i wtedy wyjdziemy, do czasu pierwszego karmienia będziemy spowrotem ![]() Jutro z samego rana wyjeżdżamy w góry, pod wieczór wracamy niestety... Domo mój nauczył się naciskać maskotkę żeby piszczała i teraz wyobraźcie sobie co mam w domu... ![]() Oczywiście ogromnie się cieszę, że nabył nową umiejętność ![]() W ogóle dzisiaj jak wstałam podeszłam do łóżeczka i obserowałam moje dziecko, to muszę Wam powiedzieć że zakochana jestem po USZY w nim ![]() ![]() Telik fajne z Was misie ![]() Imprezka musiała być udana, a teściową to masz boską ![]() Carmela słyszałam o tej piłce, koleżanka też zachwalała. Patik duużo zdróweczka dla Was, żebyście się do jutra jakoś wykurowali ![]() Cytat:
![]() z karuzelki powinnaś być zadowolona, my mamy i sobie chwalimy. Cytat:
![]() W ciąży przytyłam 18 kg ![]() Może jakieś ćwiczenia dietka? Miłego weekendu kochane ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Brumku oczywiście ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Teście wzięli Natana na spacer i właśnie wrócili - Mały tak się darł że już z daleka go słyszałam, a teściowa prawie biegiem wracała do domu ![]() ![]() Pytanie do mam które zmieniały mleko - czy robiłyście to na własną rękę czy za pozwoleniem i sugestią lekarza? My jedziemy cały czas na bebilon comfort, ale coraz częściej zastanawiam się czy go nie zmienić. Po pierwsze nadal nie zmienił się kolor koopy (zielone), po drugie mam wrażenie od paru dni że mały się męczy przy puszczaniu bączków i robi koopę co 2 dni a po trzecie to mleko jest tylko w małych puszkach i szybko znika... No i tak myślę czy nie zmienić na hipp bo ma świetne opinie ![]()
#2849 |
Zakorzenienie
|
ja synowi zmienialam mleko bez konsultacji z pediatra. tez bede teraz na hippie. poprzednio z bebilonu comfort na bebiko przeszlam. radze poczatkowo czesciowo przechodzic, po 1 miarce zamieniac, bo u nas wielki rzyg byl jak od razu nowe mleko dalam...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-29 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zadomowienie
|
Wpadłam tylko pozdrowić Was weekendowo!
Trzymajcie kciuki za nasze jutrzejsze chrzciny, proszę ![]() Ja bedę myśleć o Patiku i Baboniku ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.