|
|
#451 | ||
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. II
Cytat:
Cytat:
nie piszę notek że dzisiaj firma taka i tak mi coś przysłała, moim priorytetem jest skupienie się na rzetelnej i wyczerpującej recenzji. Dociekliwi znajdą z kim współpracuję ![]() Nigdy jeszcze czegoś świadomie nie reklamowałam na prośbę jakiejś marki. Moja twarz i wiarygodność jest dla mnie cenniejsza niż kilka kosmetyków dlatego nie sprzedaję się. Opisuje zawsze moje odczucia nt danego produktu. |
||
|
|
|
#452 |
|
Konto usunięte
|
Ale to, że ktoś napisze, że coś dostał na końcu też nie znaczy, że ktoś się sprzedał... zresztą osoby, które współpracują przecież robią to dlatego, żeby przekazać SZCZERĄ opinię
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
7 000 wyświetleń bloga miesięcznie
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
chochliku oczywiscie ze nie
nie ma nic zlegow tymze ktos dostaje prezenty od firm ...gorzej jak juz ma sie tyle prezentow gdzie z przyczyn naturalnych nie da rady wszystkiegowyprobowac w takimstopniu zeby napisac dobra recenzje i tylkorecenzja goni recenzje bez znaczenia czy to faktycznie dobre itd ![]() kolorowke mozna dosc szybko opisac ale nop kremy potrzebuja duuuuzo czasu na testy a czesto jest takze ktos dostanie iza 2 tygodnie recenzja kremu..mhmmm napewno zdarzyl zadzialac dobrze :Paleee ja tamsie nie znam ja lubie roznorodne blogi a nie same recenzje
|
#455 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego ja wolę mieć mniej firm, a więcej czasu no i im więcej firm tym więcej obowiązków, a ze mnie leń
![]() Tak swoją drogą post z wczoraj pojawił się dzisiaj oO A z dzisiaj nie wiem kiedy się pojawi... ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- gratuluję ;p |
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czesto zaluje, ze cos takiego jak "wspolprace" pojawilo sie w blogowym swiecie w takim natezeniu
... bo ten ciagly wysyp tych samych produktow, rozdan z takimi samymi nagrodami niszczy indywidualnosc blogow, szczegolnie w przypadku tych gdzie produkty "wspolpracy" to ponad 90% z pojawiajacych sie postow. To jest nudne... nudne i monotonne... i prawe mowiac jest mi to wszystko jedno czy recenzje sa szczere, bo takie blogi coraz czesciej omijam szerokim lukiem. [1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;30215344]Treść usunięta[/QUOTE] pewnie czesto slyszysz, ze zupelnie niekobiecy kierunek wybralas ... wojsko ogolnie pojete to i tak malo sympatyczne miejsce
|
#457 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#458 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale tak już abstrahując od różnorodności. Z mojego punktu widzenia firmy wysyłają bloggerkom produkty nie bo są takimi przyjaznymi blogom firmami (jasna sprawa), ale bo oczekują wzrostu sprzedaży i mimowolnej reklamy. Nawet jeśli ktoś nie opisze produktu w samych superlatywach, to i tak sam fakt, że się o nim mówi pomaga firmom się rozrastać. Z punktu widzenia samych firm, to najlepiej by było jakby bloggerki w ogóle nie wspominały, że produkty zostały wysłane, bo wtedy siła działania reklamy jest jeszcze silniejsza - brzmi to bardziej wiarygodnie i bardziej jakby nam koleżanka mówiła co kupić a co nie. Z p-tu widzenia bloggerek to wygląda oczywiście inaczej. Ja stara baba jestem to generalnie zdaję sobie sprawę jak współprace wyglądają, ale firmy celują z pewnością w nastolatki, takie 14-16 lat, które pojęcia nie mają, łatwo ulegają namowom, zobaczą coś czy usłyszą i zaraz lecą kupować. Czy to znaczy, że bloggerki robią coś złego? No pewnie, że nie, ale firmy nie robią tego bez powodu i ludzie też bez powodu czasami nie zadają durnych, wydawało by się, pytań. Przez jakiś czas byłam wśród tych tylko czytających a nie prowadzących bloga i dlatego mniej więcej widzę skąd się takie pytania biorą.
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-10-29 o 19:19 |
||
|
|
|
#459 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapraszam wszystkich do mnie na blog - dopiero zaczynam, ale mam już w głowie sporo pomysłów, więc powoli będę się rozkręcać
![]() http://smoothmakeup.blogspot.com/ |
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
brzmi jak praca i tez tego nie lubie
![]() chyba ze ktos nie ma pracy i uwaza recenzje za swoje dziennikarskie powolanie :P
|
#463 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiecie może jak sprawdzić, gdzie na facebooku został podany link do mojego bloga? Mam mnóstwo wejść z fb i ciekawa jestem o co chodzi ;P A za nic w świecie nie potrafię tego znaleźć...
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;30217009]Treść usunięta[/QUOTE]
fajnie jak jakas firma zauwazy bloga i go doceni, przysle cos do potestowania... bo wiadomo milo jest wiedziec, ze komus sie nasze pisanie podoba... ale te "wspolprace"... obowiazkowe recenzje i firmy, ktorym sa blogi w sumie obojetne ale zauwazyly to jak wielka marketingowa moc posiadaja... i tak zasypuja blogowy swiat produktami, niszczac to co jest w nim ciekawe i jedyne w swoim rodzaju...
|
#466 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś na jednym blogu przeczytałam info- produkt nie pochodzi ze współpracy.... To chyba o czymś świadczy. Trochę za dużo tego... Jakby połowa pisała już tylko dla współprac z firmami.
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię pisać recenzję i czuję że spełniam tym jakąś misjię społeczną
nie piszę pod postem że to produkty ze współpracy bo nie widzę w tym sensu. Niby po co? Oceniam jak każdy inny produkt jaki posiadam. A kolejność recenzowania ustalam sama i przeplatam posty makijazowe z lakierowymi i recenzjami żeby nudno nie było. A współprace pozwoliły mi poznać wiele produktów które pokochałam a wcześniej nie zwróciłabym na nie uwagi. Ale swoją drogą nie lubie takich blogów na których są suche recenzje z współprac... lubię trochę prywaty![]() a tak btw chwalę się http://www.papilot.pl/paznokcie/1538...a-impreze.html i nikt mi nie ukradł zdjęcia jak papilotki to podejrzewają Dociekliwe bestie---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Edytowane przez ewalucja Czas edycji: 2011-10-29 o 21:34 |
|
|
|
#468 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
|
|
#470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
#471 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30216137]Ale to, że ktoś napisze, że coś dostał na końcu też nie znaczy, że ktoś się sprzedał... zresztą osoby, które współpracują przecież robią to dlatego, żeby przekazać SZCZERĄ opinię
[/QUOTE]Nie zawsze, nie zawsze. Są firmy, szczególnie z gatunku droższych ponoć, które podpisują tylko umowy, jeśli zapewnisz, że będziesz recenzje trochę ubarwiać albo same podsyłają co ma być napisane/powiedziane. I istnieją takie dziewczyny, które to podpisują skoro ich polityka się nie zmienia (firm). Cytat:
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-10-29 o 21:58 |
|
|
|
|
#472 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#473 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak napisalam, fajnie jest byc docenionym i cos dostac, na zasadzie wyroznienia ale nie byc narzedziem marketingowym firm, ktore wyczuly, ze w ten sposob moga zwiekszyc swoja popularnosc ...bo mi sie slabo robi jak wszedzie widze to samo, juz pomijajac moje zainteresowanie dana firma... lub jego brak ... bo wiele idzie w ilosc i nagle na wielu blogach pojawiaja sie te same cienie, lakiery, pudry, kremy... normalnie po kolejnym to nic tylko
|
|
#475 |
|
|
Ja na kolejne recenzje tego samego kosmetyku po prostu nie wchodzę.
|
|
#476 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Moderator
|
Cytat:
tak mi się przynajmniej wydawało... Ja założyłam bloga w podobnym celu. zresztą, sama wiesz Narzędzie jak narzędzie, ale jest też druga strona medalu, zobacz ile osób pozakładało blogi tylko dla takich współprac... Żeby coś zgarnąć, za darmo... brr.. Ja powiem tak, gdyby nie współpraca pewnie bym nigdy nie kupiła kremu firmy X a wyszło tak, że nawet go polubiłam. Także jest coś w tym fajnego nawet z mojego punktu widzenia a że lubię testować nowości - no to już w ogóle Jak by mnie jakiś produkt interesował to chętnie przeczytam i 15 recenzji, byle szczerych. o i właśnie. Jeśli Cię dany kosmetyk nie interesuje to po prostu nie wchodzisz i tyle O co mi chodzi to tylko o to, żeby nie popadać w paranoję... Bo ja się autentycznie zaczęłam obawiać czy się dajmy na to w blogosferze nie zacznie szeptać, że jestem ustawiona np z koncernem Estee Lauder... bo się jakoś tak złożyło, że lubię i EL, i Clinique i MACzki of kors. po prostu zastanawiam się czy to, że ktoś ma 90% kosmetyków danej firmy musi od razu znaczyć, że jest podstawiony.... |
|
|
|
|
#478 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#479 | |
|
Moderator
|
Cytat:
myślę, że rozsądnym jest pisanie "od siebie", jak to pisałyście, o tym co nas zachwyciło, a jeśli w tym wszystkim od czasu do czasu pojawi się recenzja jakiegoś "darowanego konia" (któremu, jednakowoż, w zęby trzeba zajrzeć bo inaczej to se ne da) to świat się nie zawali nie wiem, mam na myśli złoty środek
|
|
|
|
|
#480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kasia no wiem, ze to nie byla prywata
... ogolnie wiadomo jak jest, czlowiek ma taka nature, ze marudzi w zaleznosci od potrzeb ... aczkolwiek to nie zmienia mojego zdania na temat "wspolprac" Cytat:
...---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

Maybelline'a ma wszystkie za 25 zł (za wyjątkiem Affinitone chyba) I są to oryginały. Podobno ma znajomości w hurtowniach i kupuje od nich taniej niż inne firmy, poza tym np. Rossmann ma 100% marży. Jeśli kogoś by interesował jakiś podkład, róż, puder, tusz to mogę się dowiedzieć dokładną cenę i mogę Wam kupić (+5zł przesyłka)
Ja kupiłam u niego róż Maybelline'a Dream Touch Blush za 22 zł (normalnie kosztuje ok. 33zł).

ja lubie roznorodne blogi a nie same recenzje
... bo ten ciagly wysyp tych samych produktow, rozdan z takimi samymi nagrodami niszczy indywidualnosc blogow, szczegolnie w przypadku tych gdzie produkty "wspolpracy" to ponad 90% z pojawiajacych sie postow. To jest nudne... nudne i monotonne... i prawe mowiac jest mi to wszystko jedno czy recenzje sa szczere, bo takie blogi coraz czesciej omijam szerokim lukiem.
-> co sroce w oko wpadnie 

Ale sama z chęcią bym kilka zablokowała
... bo wiele idzie w ilosc i nagle na wielu blogach pojawiaja sie te same cienie, lakiery, pudry, kremy... normalnie po kolejnym to nic tylko