Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 12:48   #2731
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Ja w ogóle jak teraz mam jakieś alko popełnić to na samą myśl mi się odechciewa. Kiedyś wypijałam morze wszystkiego, co mi w łapki wpadło A teraz potrafię się upić jednym piwem i mieć fazę po lampce wina. Masakra. Starość
Ja alko nie lubię- oprócz wina i wermutów no i mojito!!!!!!!
Ale, że wczoraj kumpel zaprosił nas na browara urodzinowego do warki to piliśmy z metra. A ja Warki nie piję, ale wczoraj jakoś tak wyszło, no i dzisiaj są tego skutki....

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 12:58   #2732
__Paulinka__
Zakorzenienie

hej Kobitki ja dopiero wslatam nialam bardzo mily poranek, ale niestety TZcik musial isc do pracy wiec sobie pozolilam na dluzsze spanko

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30207393]ale właśnie z halką to nie ma co robić, tylko z suknią wcześniej jak mierzyłam samą suknię w butach to była ciut za długa i można było podciąć dół, a teraz nawet z 1 kołem dołu ruszać nie można, a jednak jest on zniszczony po poprzedniej właścicielce najlepiej byłoby wymienić po prostu wszystkie warstwy tiulu

Kiedyś z ciekawości weszłam właśnie do jednej polecanej krawcowej, która szyje suknie ślubne, to mówiła że ona innych nie przerabia, bo za dużo roboty Ale przecież musi gdzieś być taka, która się podejmie. Aczkolwiek ceny też się boję...

2 godz z mamą się mierzyłyśmy i zero wniosków. I nie wiem w końcu czy ma być duża beza (3 koła) czy nie

Kiciu, a welon super, ładnie się mieni! [/QUOTE]

eh.. kurde szkoda.. przejdz sie po krawcowych, ale nie wiem czy wymienianie calego tiulu bedzie sie oplacac szkoda, ze nie masz fotek.. mi osobiscie nie podobają sie az tak rozlozone suknie na 3 kolach, bo ja mierzylam z 1 i juz mi sie wydawala wielka jak patrzalam na nią z gory

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie w sobotę!

Mam pełno roboty i nauki i sama nie wiem w co włożyć ręce!
Dzwoniła do mnie przed chwilą ciotka czy nie mogłabym dawać korepetycji jej synowi bo nie daje sobie rady. Zgodziłam się no bo co miałam zrobić. I teraz pytanie: Czy brać od niej kasę czy nie? Trochę mi głupio brać od niej pieniądze, a z drugiej strony nauczyciele matematyki biorą nawet po 40zł za 45min. Sama nie wiem...

Ja też będę miała taki bo sala jest pomarańczowa i najlepiej tam wygląda pomarańcz,a fiolet to wiadomo...uwielbiam wiec musi być!!
chcialam napisac to samo co KOziczka wiec nie bede sie powtarzac

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

W ogóle to macie coś mocniejszego? Mój tata dzisiaj przyjeższa na spotkanie z teściami i bardzo się stresuję, bo nie widziałam go chyba ze 2 lata... Jakaś tabletka uspokajająca by mi się przydała, bo jak go zobaczę, a w dodatku z tą jego to chyba wpadnę w płacz! Boże jaka jestem zestresowana...
jestesmy z Tobą

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

a ja musze chyba okna umyc bo juz nic przez nie nie widac :P a tak mi sie nie chce:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:29   #2733
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Prześliczna!!! Tak jak pisałaś wystarczą kwiaty na stoły i nic więcej. I absolutnie nie uważam, ze fiolet jest mało męski i na szczęście mój Tż nie ma nic przeciwko temu kolorowi.

Mi też się marzą kolorowe buty (oczywiście fioletowe), moja mama na początku nic nie mówiła, ale ostatnio stwierdziła, że jest taka tradycja, że panna młoda na biało i że wymyślać to mogę sobie na drugi dzień. Babci nie będę pytać o zdanie i teściowej też nie zamierzam i nic jej na ten temat nie mówiłam. Ale tak jak pisałam tu niedawno powiedziałam kuzynce Tż to mi powiedziała "to chyba nie przejdzie" cokolwiek miało to oznaczać.

A co do zaangażowanie Tż to nie chodzi mi o to, że ma siedzieć non stop i szukać na internecie, ale przydałoby się, żeby przynajmniej pomyślał o tym co załatwiamy w danej chwili (ja np z tymi obrączkami). To ma być nasz dzień, a nie tylko mój!!!
Może po prostu wg niego jest jeszcze za wcześnie na załatwianie spraw ślubnych Mój TŻ zaczął się interesować tego typu rzeczami ( w sensie, że zaczął mnie w ogóle słuchać) jak minęło 11 miesięcy do ślubu- wcześniej bg niego było zbyt wcześnie na jakiekolwiek ustalenia. Ostatnio chyba poczuł jednak upływ czasu, bo sam zaczął przebąkiwać na temat wódki czy prezentów dla rodziców...

Poczekaj może troszkę
Stary 2011-10-29, 14:54   #2734
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Z tymi korkami to tak, jakby to miała być jakaś sporadyczna pomoc, tylko co jakiś czas, albo zupełnie jednorazowo, to bym kasy nie wzięła. ale jeśli to będzie nauka regularna, Ty będziesz poświęcać swój czas w określone dni, no to by wypadało, żeby Ci zapłacili. Po rodzinie to wiadomo nie będziesz szarpać pełnej stawki rynkowej, ale np połowę. Moim zdaniem to w ogóle Twoja ciocia powinna chociaż zasugerować chęć wynagrodzenia Ci Twojej pracy/czasu.
To chodzi o naukę co tydzień. Ona powiedziała, że mi zapłaci, ale głupio mi będzie wziąć kasę od mojej matki chrzestnej.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Może po prostu wg niego jest jeszcze za wcześnie na załatwianie spraw ślubnych Mój TŻ zaczął się interesować tego typu rzeczami ( w sensie, że zaczął mnie w ogóle słuchać) jak minęło 11 miesięcy do ślubu- wcześniej bg niego było zbyt wcześnie na jakiekolwiek ustalenia. Ostatnio chyba poczuł jednak upływ czasu, bo sam zaczął przebąkiwać na temat wódki czy prezentów dla rodziców...

Poczekaj może troszkę
Właśnie problem polega na tym, że ja chciałabym wszystko jak najwcześniej załatwić bo on sam nic nie załatwi, a ja mam na głowie pisanie pracy magisterskiej i później obronę! i nie będę miała czasu w maju czy czerwcu interesować się zamawianiem zaproszeń bo jeszcze sesja będzie!

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:28   #2735
__Paulinka__
Zakorzenienie

Jest powtorka "Dirty Dancing"Oj gdyby moj TZcik tanczyl jak Patric....
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:36   #2736
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
To chodzi o naukę co tydzień. Ona powiedziała, że mi zapłaci, ale głupio mi będzie wziąć kasę od mojej matki chrzestnej.

Właśnie problem polega na tym, że ja chciałabym wszystko jak najwcześniej załatwić bo on sam nic nie załatwi, a ja mam na głowie pisanie pracy magisterskiej i później obronę! i nie będę miała czasu w maju czy czerwcu interesować się zamawianiem zaproszeń bo jeszcze sesja będzie!
Ja się świetnie rozumiem bo sama mam obronę w czerwcu....z tą różnicą , że mój Tż jest już bardzo zaangażowany w przygotowania i wszystkie decyzje podejmujemy razem. I tak jak któraś z dziewczyn napisała facet to facet nawet mój nie szuka tylko czeka aż ja coś znajdę i wtedy to ocenia ale widzę, że się stara...ja nic mu na siłe nie pokazywałam powiedziałam, że jak nie chce to nie ja sama się za to wezmę bo teraz mam czas...i po jakimś czasie zaczęło mu zależeć

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:46   #2737
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
PA co do zaangażowanie Tż to nie chodzi mi o to, że ma siedzieć non stop i szukać na internecie, ale przydałoby się, żeby przynajmniej pomyślał o tym co załatwiamy w danej chwili (ja np z tymi obrączkami). To ma być nasz dzień, a nie tylko mój!!!
Dokładnie Cie rozumiem bo niedawno przechodziłam przez to samo ze swoim Tż, ślub w kwietniu a naobiecywał mi juz od paru miesięcy że paroma rzeczami sie zajmie i nic wiec dałam mu do wiwatu żeby wziął sie w garść bo ja sam tego nie ogarnę. Takim oto sposobem z niby brakłego czasu na przeglądanie jakiś rzeczy czas sie znalazł i teraz Tż siedzi czasem przed kompem i słucha piosenek na pierwszy taniec, w poniedziałek ma wolne i chyba jedziemy oglądać obrączki a wczoraj dzwonił do dj bo musimy kogoś załatwić na poprawiny. Mam nadzieję że to nie chwilowy zapał tylko będzie już tak do ślubu. Trzymam kciuki żeby i Tobie sie udało przekonac Tż żeby pozałatwiał kilka spraw którymi można sie zająć już teraz

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-10-29 o 15:49
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:54   #2738
(kicia)
Zakorzenienie

ja z moim dziś zaczęłam rozmowę na ten temat czemu tylko jak ja coś zacznę rozmawiać na temat ślubu to się tym interesuje. To się zmieszał i skwitował że " bo Ty się najlepiej na tym znasz" ale jest pewien postęp przynajmniej zaczał mi pomagać w projekcie zaproszeń właśnie robimi eliminacje wzorów
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 16:04   #2739
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja z moim dziś zaczęłam rozmowę na ten temat czemu tylko jak ja coś zacznę rozmawiać na temat ślubu to się tym interesuje. To się zmieszał i skwitował że " bo Ty się najlepiej na tym znasz" ale jest pewien postęp przynajmniej zaczał mi pomagać w projekcie zaproszeń właśnie robimi eliminacje wzorów
No własnie na takie typu pytania jak to Twoje nagle faceci milkną i nie wiedzą co powiedzieć.
Ale tak trzymać, niech się interesują weselem bo poźniej już nie będzie przygotowań. Nie mam tu na myśli wybieranie rodzaju kwiatów na stół, w zaproszeniach czy tym podobne rzeczy ale autem, alkoholem, ubraniem samego siebie to faceci mogliby się zająć.
Stary 2011-10-29, 16:25   #2740
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
No własnie na takie typu pytania jak to Twoje nagle faceci milkną i nie wiedzą co powiedzieć.
Ale tak trzymać, niech się interesują weselem bo poźniej już nie będzie przygotowań. Nie mam tu na myśli wybieranie rodzaju kwiatów na stół, w zaproszeniach czy tym podobne rzeczy ale autem, alkoholem, ubraniem samego siebie to faceci mogliby się zająć.

swoim strojem to on cieszył się jak małe dziecko ale teraz to mu już tylko brakuje koszuli i paska więc wiesz to już ma głęboko gdzieś

co do alkoholu to tym zajmuje się mój tata (bo sam tak bardzo chciał więc skoro za ten alkohol płaci to niech wybiera )

A autko mamy wybrane także przynajmniej niech mi pomoże z tymi zaproszeniami bo np mi się kilka wzorów podoba a z tego co on mi powiedział to jemu nie więc skoro jemu nie to niech nie narzeka tylko wybiera zemną...

o kolor przewodni go nawet nie pytam bo jemu to nic nie pasuje jedno do drugiego ale to już mniejsza

Stary 2011-10-29, 17:55   #2741
Nattiv
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30207084]Aaaa... ratunku! Laski, ale ja mam pecha!

Przyjechałam do rodziców na weekend, więc od razu zabrałyśmy się z mamą za mierzenie sukni z halką, która przyszła w pn I wiecie co? Jak mam w halce 3 koła to suknia robi się za krótka I to dużo! Jestem załamana. W dodatku podszewka ledwo tą halkę obejmuje i się podwija. Mierzyłyśmy potem z 2 dolnymi kołami, z górnym i dolnym, z samym dolnym... Rodzicom podoba się jak jest tylko to 1. Ale może uważają tak dlatego, że jak są 3 to faktycznie brzydko wygląda bo materiał się nie układa? Sama nie wiem. Jak zrobiłam takie kiepskie fotki z komórki to z 3 kołami wygląda na nim ładnie, bo nie widać tego co gołym okiem, jak suknia ubrana...

Jestem w kropce... Nie wiem co mam robić próbować sprzedać ją i kupić inną, szukać krawcowej, bo może a nóż wymieni warstwy materiału? ciekawe ile by mnie skasowała i w końcu nie wiem czy ma być 1 koło czy walczyć żeby zostały 3, bo ciężko to ocenić skoro ona się nie układa tak jak powinna. Najgorsze, że zapomniałam zabrać aparat i Wam nie pokażę[/QUOTE]
Ja bym proponowała skrócenie troszkę drutów w halce. Ja do swojej na jednym kole mam 2 druty: dłuższy i krótszy. Przymierzyłam oba i stwierdziłam, że założę ten krótszy. Jakbyś trochę wszystkie skróciła, to efekt dalej będzie fajny, a suknia zacznie się lepiej układać Przynajmniej ja tak to widzę

Cytat:
a tak w ogóle zdecydowałam i pozostaje motyw fioletowo- pomarańczowy jako przewodni czyli kolor wizażowy (nie wiem jaki macie ustawiony wygląd wizażu ja mam w każdym razie ten standardowy fioletowo pomarańczowy

Cytat:
zgadzam się w 100%.

Któraś tu pisała o problemach z prawkiem... Ja je posiadam, ale bardzo boję się jeździć...

W ogóle to macie coś mocniejszego? Mój tata dzisiaj przyjeższa na spotkanie z teściami i bardzo się stresuję, bo nie widziałam go chyba ze 2 lata... Jakaś tabletka uspokajająca by mi się przydała, bo jak go zobaczę, a w dodatku z tą jego to chyba wpadnę w płacz! Boże jaka jestem zestresowana...
Trzymam kciuki za spotkanie

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Hej.
Kicia welon bardzo ładny.
Gdyby któraś z Was miała link do 3 odcinka "Nie mów pannie młodej" to byłabym wdzięczna
Czeka mnie kolejny wieczór bez TŻ więc bym sobie obejrzała
Lecę sprzątać dalej.
Też się dołączam do tej prośby

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:23   #2742
misiak17
Wtajemniczenie

Eh, wkurzyłam się na TŻ. Mało tego, że przez cały tydzień widzieliśmy się 2,5 godziny i w weekend się nie będziemy widzieć 1 raz od 4 lat to jeszcze nawet nie chce mu się do mnie zadzwonić. Ja wiem, że ma nocki i nie lubi tego, ale chyba mógł znaleźć dla mnie2 minuty dziś

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:33   #2743
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny umieram dzisiaj!!!!!!!!!!!!
Żeby człowiek po 3 piwach tak się czuł, to już przesada....

też tak czasem mam, nigdy nie wiem ile mogę wypić, bo czasem jest kac a czasem ni ma wypadałoby w ogóle nie pić
Cytat:

gosza do kościoła będą białe skoro już je mam a potem w samochodzie sobie zamienie na fioletowe do tańca początkowo miałam kupić taneczne białe na zmianę a te mieć np na sesje ale w sumie podoba mi się motyw kolorowych butów a żeby mieć kompromis między moim pomysłem a głupimi gadkami moich rodziców do kościoła będzie klasycznie a na sali już po hamerykańsku jak by to mój tata powiedział
fajne rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Dokładnie Cie rozumiem bo niedawno przechodziłam przez to samo ze swoim Tż, ślub w kwietniu a naobiecywał mi juz od paru miesięcy że paroma rzeczami sie zajmie i nic wiec dałam mu do wiwatu żeby wziął sie w garść bo ja sam tego nie ogarnę. Takim oto sposobem z niby brakłego czasu na przeglądanie jakiś rzeczy czas sie znalazł i teraz Tż siedzi czasem przed kompem i słucha piosenek na pierwszy taniec, w poniedziałek ma wolne i chyba jedziemy oglądać obrączki a wczoraj dzwonił do dj bo musimy kogoś załatwić na poprawiny. Mam nadzieję że to nie chwilowy zapał tylko będzie już tak do ślubu. Trzymam kciuki żeby i Tobie sie udało przekonac Tż żeby pozałatwiał kilka spraw którymi można sie zająć już teraz
że przekonałaś TŻa żeby sie zaangażował oby tak dalej

Mój TŻ sie całkiem angażuje, nie mam z nim problemu. Wiadomo ja więcej nad takimi rzeczami siedze, ale to głównie dlatego że więcej mam do zorganizowania wokół siebie

Dziś byliśmy oglądać obrączki i chyba znaleźliśmy idealne nie mogę znaleźć ich nigdzie w internecie, bo były od takiego małego jubilera, który nie ma swojej strony, ale były dokładnie takie jakie chcieliśmy dodatkowo okazało się ze nasze złoto jest warte więcej niż sądziliśmy więc chyba będziemy mogli niedługo zamówić

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:48   #2744
jagodzia133
Zakorzenienie

Hej dziewczyny jestem zrąbana jak pies miałam wyjść z pracy po 8h czyli o 13.30 a wyszłam o 17.30 kiedy to się skończy tyle dobrego że jutro śniadania godzinę później ehhhh
Cytat:
satyna

a patrzyłaś wtedy co CI mówiłam w galerii orkana tyle mieli tam fajnych koturn no teraz to ciężko będzie w stacjonarnych sklepach takie buty dostać
tak patrzyłam ale u mnie był mniejszy wybór. Do tego były troszkę za wysokie. Muszę pamiętać o tym żeby nie być wyższą od tżcika.
Cytat:
prosze bardzo zdjęcia welonu sięga mi do pasa więc jest ok

EDIT o teraz już jest ok
oooo super mi się bardzo podoba
Cytat:
a tak w ogóle zdecydowałam i pozostaje motyw fioletowo- pomarańczowy jako przewodni czyli kolor wizażowy (nie wiem jaki macie ustawiony wygląd wizażu ja mam w każdym razie ten standardowy fioletowo pomarańczowy
u mnie sala jest złoto z pomarańczem :P i też będę miała fiolet dodany na sali
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:00   #2745
MARGIDA
Wtajemniczenie

Madziuniusia jak tam ważne spotkanie?
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:15   #2746
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
jakoś poszło, ale nadal się nie dowiedziałam najważniejszej rzeczy czyli czy zapłaci za stronę mojej mamy. Powiedział tylko, że wyszła niezręczna sytuacja. No nic. Będę się nastawiać na kredyt, a jeśli da to będę pozytywnie zaskoczona. Poza tym witają się z rodzicami TŻ a mój ojciec pokazuje na tą swoją i przedstawia ją jako swoją żonę... Aż mi tchu brakło, świeczki w oczach... Później powiedział do mnie, że kłamał z tym, bo przecież musiał ją jakoś przedstawić. Bardzo niefajne uczucie było siedzieć z tą kobietą przy jednym stole i patrzeć jak własny ojciec wchodzi jej do dupy...
Stary 2011-10-29, 20:15   #2747
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Właśnie też jestem ciekawa

Stary 2011-10-29, 20:17   #2748
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
jakoś poszło, ale nadal się nie dowiedziałam najważniejszej rzeczy czyli czy zapłaci za stronę mojej mamy. Powiedział tylko, że wyszła niezręczna sytuacja. No nic. Będę się nastawiać na kredyt, a jeśli da to będę pozytywnie zaskoczona. Poza tym witają się z rodzicami TŻ a mój ojciec pokazuje na tą swoją i przedstawia ją jako swoją żonę... Aż mi tchu brakło, świeczki w oczach... Później powiedział do mnie, że kłamał z tym, bo przecież musiał ją jakoś przedstawić. Bardzo niefajne uczucie było siedzieć z tą kobietą przy jednym stole i patrzeć jak własny ojciec wchodzi jej do dupy...
szkoda, że nic się nie wyjaśniło
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:32   #2749
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że jednak obejdzie się bez tego kredytu

Stary 2011-10-29, 20:57   #2750
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Twoja jest bardziej stonowana niż moja Bardzo ładna swoją drogą W załączniku jest moja.

U mnie jest dokładnie tak samo Wiem, że dla TŻ nie ma znaczenia jakie będą zaproszenia czy kolor kwiatka w butonierce, więc nie oczekuję, że zacznie się tym interesować. Robię dokładnie tak jak Ty- szukam, szperam, a jak coś znajdę to pytam czy mu się podoba
Dla TŻ np ważny jest samochód i to już zostawiam jemu Tak samo z alkoholem- niech się z tatą ugadają co do rodzaju wódki A ja się zajmę dekoracjami

Wiem, ja też chciałam sam fiolet, ale TŻ się oburzył, że to "niezbyt męski kolor" I na chwilę obecną stanęło na fiolecie połączonym z zielenią (zieleni minimalnie ), ale w sumie zaczęłam się zastanawiać czy to dobry pomysł...

wow jaka piękna sala!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 21:37   #2751
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Jest powtorka "Dirty Dancing"Oj gdyby moj TZcik tanczyl jak Patric....
heh moj tak tanczy ale ja nie umiem tak

Dziewczyny wróciłam z kina.

I mam mega nerwa!!!!

Film ELITARNI jest najgorszym filmem jaki ogladalam!!!!:g un:

Takie badziewie ze ja pol filmu w kulki na telefonie gralam. TŻ tez sie nie podobał.

BBBBAAAAAARDZO ODRADZAM !!!!!

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 22:18   #2752
Chatka
Wtajemniczenie

hej Laseczki! My dziś byliśmy cały dzień u Znajomych pod Wawą, jak cuuudnie było się wyrwać z tego syfu i pospacerować po lasach.... I jaka szkoda, że już wróciliśmy do domu.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dla odmiany pokłociłam sie z Tż..i znowu bardzo mocno.
Poszło o moje prawko, którego wciąż nie mam...
Mieszkamy kawałek od centrum i niestety robi za mojego szofera..ale ja nie czuje tego prawka..zmuszam sie dla niego, żeby je zrobic jak widac z marnym skutkiem....Buuuuu
Wiesz co, jak nie chcesz robić prawka, to moim zdaniem nie ma się co zmuszać.. Prawko powinno się robić tylko wtedy, kiedy się czuje dobrze za kółkiem, bo inaczej to tylko jest męczarnia, już nie mówiąc o tym, że osoba, która nie lubi jeździć zwykle się boi, a to za bezpieczne nie jest...

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30207084]Aaaa... ratunku! Laski, ale ja mam pecha!

Przyjechałam do rodziców na weekend, więc od razu zabrałyśmy się z mamą za mierzenie sukni z halką, która przyszła w pn I wiecie co? Jak mam w halce 3 koła to suknia robi się za krótka I to dużo! Jestem załamana. W dodatku podszewka ledwo tą halkę obejmuje i się podwija. Mierzyłyśmy potem z 2 dolnymi kołami, z górnym i dolnym, z samym dolnym... Rodzicom podoba się jak jest tylko to 1. Ale może uważają tak dlatego, że jak są 3 to faktycznie brzydko wygląda bo materiał się nie układa? Sama nie wiem. Jak zrobiłam takie kiepskie fotki z komórki to z 3 kołami wygląda na nim ładnie, bo nie widać tego co gołym okiem, jak suknia ubrana...

Jestem w kropce... Nie wiem co mam robić próbować sprzedać ją i kupić inną, szukać krawcowej, bo może a nóż wymieni warstwy materiału? ciekawe ile by mnie skasowała i w końcu nie wiem czy ma być 1 koło czy walczyć żeby zostały 3, bo ciężko to ocenić skoro ona się nie układa tak jak powinna. Najgorsze, że zapomniałam zabrać aparat i Wam nie pokażę[/QUOTE]

Kurcze, no nie mam pojęcia, co Ci poradzić, bo ja sobie jednego koła nie wyobrażam, a co dopiero 3... Szkoda, że nie ma zdjęć, łatwiej by nam było ocenić i może doradzić.

Cytat:
Mam pełno roboty i nauki i sama nie wiem w co włożyć ręce!
Dzwoniła do mnie przed chwilą ciotka czy nie mogłabym dawać korepetycji jej synowi bo nie daje sobie rady. Zgodziłam się no bo co miałam zrobić. I teraz pytanie: Czy brać od niej kasę czy nie? Trochę mi głupio brać od niej pieniądze, a z drugiej strony nauczyciele matematyki biorą nawet po 40zł za 45min. Sama nie wiem...
Jeśli to mają być regularne korepetycje, to jasne, że powinna Ci płacić. Jeśli jest Twoją matką chrzestną, to tym bardziej na pewno chce Cię wspierać, wie przecież, że wesele się szykuje itd... Więc nie krępuj się, bo to w końcu Twój regularnie poświęcany czas i Twoja praca.

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Eh, wkurzyłam się na TŻ. Mało tego, że przez cały tydzień widzieliśmy się 2,5 godziny i w weekend się nie będziemy widzieć 1 raz od 4 lat to jeszcze nawet nie chce mu się do mnie zadzwonić. Ja wiem, że ma nocki i nie lubi tego, ale chyba mógł znaleźć dla mnie2 minuty dziś

Cytat:
Miejmy nadzieję, że jednak da kasę i nie będzie robić problemów. Współczuję tej sytuacji z kobitą taty

Gosza, Kozica - starość nie radość Też to mam, kiedyś mogłam pić wódę litrami, a teraz piwo, wino i już mi się kręci Ale to pewnie dlatego, że rzadziej pijemy, niż kiedyś.

Laseczki, które jeżdżą czasem koło Kołbieli - jest petycja, żeby zrobić obwodnicę - jak chcecie, to podpiszcie, ja podpisałam, bo o ile by to skróciło podróż między Lublinem a Warszawą! http://lublin.gazeta.pl/lublin/0,97248.html

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-10-29 o 22:22
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 23:18   #2753
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

pamietajcie ze jutro godzine przestawiamy i dluzej spimy ;D

Mia i Tosia <3

Stary 2011-10-29, 23:31   #2754
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
A ja niewiem czy mi się telefon sam przestawia jak go teraz przestawie i potem on sam też to zrobi to będę miała dwie godziny a nie godzinę gratis

Stary 2011-10-29, 23:34   #2755
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
A ja niewiem czy mi się telefon sam przestawia jak go teraz przestawie i potem on sam też to zrobi to będę miała dwie godziny a nie godzinę gratis

heh ja tego tez nie wiem ;D

jutro sie zobaczy ;D

ide spac bo tz mnie juz ciagnie
paaa;*

Mia i Tosia <3

Stary 2011-10-29, 23:39   #2756
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
heh ja tego tez nie wiem ;D

jutro sie zobaczy ;D

ide spac bo tz mnie juz ciagnie
paaa;*
Dobranoc ja też dziś się tule do TŻ DOBRANOC

Stary 2011-10-30, 00:33   #2757
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Wiesz co, jak nie chcesz robić prawka, to moim zdaniem nie ma się co zmuszać.. Prawko powinno się robić tylko wtedy, kiedy się czuje dobrze za kółkiem, bo inaczej to tylko jest męczarnia, już nie mówiąc o tym, że osoba, która nie lubi jeździć zwykle się boi, a to za bezpieczne nie jest...

Zgadzam się z Chatką całkowicie!! Ja mam prawo jazdy i robiłam je z własnej woli za swoje pieniądze z osiemnastki. Udało mi się zdać dość szybko bo za 2 razem, a jak robiłam to miałam przerwę w jeździe miesiąc bo takie były kolejki do egzaminu. I na tym się moje szczęście skończyło. Miałam 19 lat i prawo jazdy ale nie miałam auta. Moja mama nie chciała mi dać jeździć autem rodziców bo to za szybko jeżdżę i takie tam. A bardzo lubiłam. I tym sposobem 2 lata nie siedziałam "za kółkiem". Pojawił się Tż, który bardzo chciał, żebym jeździła, bo wiadomo, że to się przydaje. Na początku nie naciskał, ale zaczęły się pojawiać coraz częściej niemiłe sytuacje bo ja czułam, że on myśli, że to mój kaprys, że nie chcę jeździć i nie mógł zrozumieć, że po tak długim czasie poprostu się boję. Jak kupiliśmy razem samochód to zaczęłam próbować znów jeździć. Ale już nie sprawia mi to przyjemności tylko jest cholernie stresujące, mimo, że Tż bardzo mnie wspiera, udziela cennych rad ale bez podnoszenia głosu i tylko wtedy kiedy ja tego chcę. Teraz boję się jeździć i każda sytuacja kiedy Tż chce żebym jechała bo on się chce napić to jest dla mnie cała impreza stresu. Wiec jeśli nie masz przekonania to poprostu nie rób tego prawa jazdy bo później może być jeszcze gorzej. Absolutnie nie chcę straszyć.

Cytat:
Oj ja pamiętam doskonale bo w przyszłym roku to na naszym weselu będziemy przestawiać czas czyli będzie godzina dłużej zabawy wiec pewnie będę jeszcze bardziej zmęczona.

Laura

Stary 2011-10-30, 09:02   #2758
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Witam śpiochy
Wzięło mnie choróbsko..A mieliśmy z D.jechać gdzieś na miasto z okazji naszej wczoraj rocznicy i nici...zostaje w domu i będę się kurować...

Miłego dnia

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 09:26   #2759
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie w niedzielę!

Niby długo spałam ale jaka jakaś jestem nie wyspana...

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Witam śpiochy
Wzięło mnie choróbsko..A mieliśmy z D.jechać gdzieś na miasto z okazji naszej wczoraj rocznicy i nici...zostaje w domu i będę się kurować...

Miłego dnia
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

Laura

Stary 2011-10-30, 09:36   #2760
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

hej Laski, pomijając to, że mam już suknie to ta mnie urzekła http://allegro.pl/sliczna-suknia-slu...888327959.html

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości