|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
ja uzywałam od początku i nikt nie komentował. a dziewczynie obok sami radzili bo sutki miała ciezkie do łapania dla córci. Cytat:
|
||
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Agnyska widze Cie..
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youkids.pl/lezaczek-bujac...6f8659e37e163e
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Cos Ty, on woli lulanie i spanie na rekach
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
za późno...
![]() wtrąbił razem 130 ml i jeszcze nie spi. Włączyłam owieczkę. Może ona mu pomoże
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojego "sprzedałam" tż. Sama od 8 się zmagam z jego bezsennością dzienną
Zasnął na chwilę jak jechaliśmy na jego drugie wspólne zakupy. I obudził się po około 30 minutach i oglądał sobie cerffura Pospał też kilka razy na cycku więc ogólnie szał Teraz wrynia butlę i coś czuję że te 90ml mu nie starczy... Ja ledwo chodzę, o wszystko się potykam- więc idę spać, buźki.
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
mi podczas cc coś udrożnili i podobno już mają nie być takie bolesne
a ja sie już nawet przyzwyczaiłam i nauczyłam panować nad tym bólem ![]() Cytat:
bardziej smakowała mi Humana ale miałam próbkę a w sklepach nie widze
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-30 o 06:13 |
|
|
|
|
#3909 |
|
kosmitka
|
Ja Cieeeeeeeeeeee, mój Franio przestawił sobie czas i śpi
, macie pojęcie?Zaraz Was może ponadrabiam.
|
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Cytat:
![]() Cytat:
Ale trza se jakoś radzić![]() Aż tak daje popalić mały lulek? A za wspomnienie o grzańcu to ![]() Cytat:
Wg Szymka to czasami można by zegarek ustawiać, wczoraj chciał jeść idealnie co 2hEhh dzisiaj czeka mnie ciężki dzień - u teściów a do tego muszę Szymka u nich zostawić i jechać do szkoły |
|||
|
|
|
#3911 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Kciuki za Leosia!! Tak, ja po prostu jestem ciekawa w którym momencie mamy kapitulują i czy u mnie też się taki stan pojawia. Ale jeśli to ma być dla Ciebie trauma to tak jak napisała Lula - nic na siłę Ja karmię, ale też mam chwile zwątpienia, z tym, że jak raz próbowałam dać po piersi jeszcze mm (na noc) to Franek mnie olał i wypluł mleko, do tego się wkurzył i rozryczał. Cycek rulezzzzz. Cytat:
Cytat:
Ja też jestem na sztucznym mleku wychowana i żyję. ![]() A krem na blizny mam no scar, ale nic rewelacyjnego. Cytat:
Cytat:
.Ja też może dzisiaj śmignę do teściów, chociaż nas tam nikt nie zaprasza.
|
|
|
#3912 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też już wędruje szczególnie na brzuszku, potrafi się przemieścić kilka centymetrów, w przód, tył, w boki Cytat:
![]() wypracowałam przez te 3 tygodnie że idze spać o 20 w cichej sypialni ( w salonie przy TV faktycznie cieżko mu było usnać, a jak go przeniosłam to spał bardzo źle ), uspiam go , obudzi się po pół godzinie, i jak go nakarmie ponownie to już śpi min 2 do 4 godzin Cytat:
![]() aaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjj Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3913 |
|
kosmitka
|
Małgosia a Ty te sab simplex używasz doraźnie czy stale? Bo my dajemy na wieczór, ale nie widzę jakiejś spektakularnej poprawy. Ogólnie jest inny od jakiś 2-3 tygodni.
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Amelia wczoraj nie spała całe popołudnie, a od 19 do 23 męczyła się z brzuszkiem. Spała po tej akcji d0 3.30 i do 8 podróbka co godzinę bo stękała i się rzucała... ![]() Było masowanie, noszenie, 15 kropel sab sim i tak widziałam, że się męczyła. Kupy jeszcze nie ma. Chciałam jej dać herbatkę na wzdęcia Plantex, ale ona nie umie pić butli! Bo jako jedna z nielicznych dzieciaczków nie wie co to mm póki co I szczerze mówiąc to mój powód do dumy ![]() podpinam się pod pytanie |
|
|
|
#3915 |
|
kosmitka
|
Aguś nasz Franek też nie wie, co to mm, ale z butli ciągnie jak stary. Pił już moje mleko z butli i pije codziennie herbatkę koperkową, nie ukrywam, że po niej jest dużo lepiej. Mam herbatkę koperkową bobovity.
Pytanie do mam karmiących piersią - kiedy tak orientacyjnie chcecie wprowadzać inne pokarmy? Bo teoretycznie do 6 mca wystarcza pokarm matki. Wiem, że jeszcze za szybko na to, ale zastanawiam się. Dzisiaj Franio skończył 10 tygodni.
|
|
#3916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to wygląda u mnie Cytat:
Cytat:
Właśnie lukałam ostatnio te przecieży "po skończonym 4 miesiącu" czyli mi wychodzą święta Bożego Narodzenia ale jak widzę skład "marchewka i jabłko" to chyba sama będę robić, przynajmniej spróbuje , a nóż będzie chiał jeść ![]() Teoretycznie mleko matki starcza do 6 mc, ale zaczynając 5 już jesteśmy bliżej niż dalej, może warto dziecko przygotowywać już do jedzenia własnie zaczynajac od takich przecierów ooo znalazłam coś na ten temat ..... http://www.rodzice.pl/niemowle/rozsz...iac-zycia.html czyli co my jako mamy karmiące dopiero możemy po skończonym szóstym coś podawać innego ? Czy się orientujecie jak to jest w praktyce ?
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-30 o 09:48 |
|||
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja myślę podobnie jak Małgosia 3. Ależ duży chłopak już |
|
|
|
|
#3918 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widze ze wrocilo szybkie tempo pisania....po wczorajszych wieczornych przejsciach tylko was czytalam...... ......
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
należą mu się bo Franio jest najstarszy ![]() Ancia ja mam zamiar wprowadzić inny pokarm właśnie po 6 miesiącu, ale nie zawsze się da. Konradek był duży, silny i pediatra już w 4 miesiącu mi kazała wprowadzać słoiczki oprócz piersi - na początek marchewkę i jabłko |
|
|
|
|
#3920 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
odpisuje na raty bo juz mi sie młoda budzi ale jeszcze dosypia lekko ![]() oj nie zazdroszcze...mam nadzieje ze ja długo nie dostanę ![]() Cytat:
dla dużej dziewczynki ![]() nie umiem tego wytłumaczyc czemu nie lubie karmić...nie boli mnie ani nic takiego. poprostu jakoś mnie to męczy, nie cieszy mnie to...a jeszcze jak młoda sie rzuca, wygina to juz całkiem mi sie odniechciewa. I czesto jest tak ze zje z 1 cyca, usnie a za 40 min juz sie budzi i jest "laaaaa laaaa laaaa" co znaczy "mamo szybko cyca bo zaraz cała wieś usłyszy mój piekny głos " no i martwie sie ze ona nie dojada bo zasypia tak twardo ze nawet branie do odbicia jej nie budzi i jest koniec jedzenia po 10-15 minutach.... No i i tak musze przynajmniej raz dziennie dac modyfikowane bo głodna i ryczy, Ja sie chyba do tego zwyczajnie nie nadaję juz postanowiłam ze póki cos mam pokarmu to niech sobie je, ale nie bede walczyc. Pomału przejdziemy na butle. Cytat:
Cytat:
chociaz u nas jest takie darcie nie do pomylenia z niczym![]() Cytat:
Cytat:
no i za wizyty - na pewno sie okaze ze to nic poważnego z tym pieprzykiemCytat:
moja tez juz od drugiegotyg płacze łezkami, ale juz musi byc strasznie rozzalona Cytat:
mam dokładnie takie same odczucia odnosnie wkładek, dlatego sie nie zdecyduje, chyba ze na tą mirenę... Cytat:
ja widze, ze mojej nie robi różnicy czy butla czy pierś - ładnie łapie i to i to ![]() i duzy z niego facet - 6800 to prawie 2 razy tyle co moja kruszynka
|
||||||||
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ten czzas leci ...![]() Chyba tez musze sobie wypracowac rytm z małym bo u nas chodzimy spac o1 i on razem z nami . A teraz w ciagu dnia nie spi wiec ogolnie- massakra!
|
|
|
|
|
#3922 |
|
kosmitka
|
Właśnie nie wiem, czy wprowadzać inne posiłki szybciej czy nie - czy poczekać do 7 miesiąca.
Małgosia właśnie jakoś na Boże Narodzenie wypada skończony 4 miesiąc, a skończony 6 dopiero w lutym.
|
|
#3923 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam weekendowo
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ancia mój tez ![]() Cytat:
, Mój Adaś ostatnio to tylko na rękach nie płacze, a odłożony czy do bujaczka, czy do łóżka czy gdzie indziej niż ręce to taki ryk, jakbyśmy go ze skóry obdzieraliA i też zazdroszczę że zasypia sam w łóżeczku. Mój to nie dość że śpi z nami w łóżku, to jeszcze ostatnio nie uśnie inaczej niż na moich cyckach, a odłożony budzi się po 5 min i oczy jak 5 zł i ryk Cytat:
. i tak jest od drzemki do drzemki![]() Cytat:
Ancia mi gin właśnie proponował spiralkę jak powiedziałam ze nie chcę tabletek anty i mówił, że można założyć w czasie karmienia, mi proponował taką na 3 lata i chyba się zdecyduję Cytat:
![]() A co do rozszerzania diety, to ja będę próbować dawać jak skończy 4 miesiące, czyli od Nowego Roku, to co Małgosia pisała, jakieś jabłuszko z marchewką na początek W ogóle od dwóch dni próbowałam was nadrobić i coś poodpisywać, ale nie miałam jak . Ja pisałam Adaś się straszny maruder i płaczek zrobił, tylko na rękach w pionie się uspokaja, rąk to już nie czuję . Wył od 17 do północy prawie bez przerwy i tylko na rękach w pionie się uspokajał i ciągle chciał cycka a jak dostał to wypluwał i tak w kółko . Dostał sab simplex ale to nic nie dało, dobrze że w nocy jakoś spał po 3 godz. W ogóle zazdroszczę wam jak opowiadacie jak wasze dzieciaczki się do Was uśmiechają, gugają mój jak się budzi to od razu płacze i marudzi albo śpi, może mu coś dolega, coś go boli? Już sama nie wiem A uśmiecha się tylko przez sen niestety![]() A i chciałam się pochwalić, że dziś Adaś kończy 2 miesiące ![]() O już z wami posiedziałam, maruder się obudził po całej godz spania i już płacz Wpadne później. Pa
|
|
#3924 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
.Ale mam zgryzotę. ![]() A Franek znow śpi . Jestem przerażona zachowaniem swojego syna.---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Minio to wszystko przejdzie i Twój Adaś też będzie leżał, gugał i się uśmiechał, zobaczysz. Wczoraj Franek dał nam w kość do 22, gorsze dni też miewa. Ale wyrosną nasze dzidzie z tego, zobaczysz. Tylko cierpliwości trzeba mieć za stu, niestety. Z tym mi najtrudniej.
|
|
|
#3925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tropicielka Byłam, poczytałam, aż trafiłam na linka podanego przez Indygo (wielkie wielkie dzięki ![]() Cytat:
Niby czlowiek za całkiem inteligentnego się ma, a na niektóre proste prawdy nie wpadnie.Cytat:
Cytat:
(no ale to chyba zależy co jest przyczyną tego zdenerwowania)Hmm, mój bez tego w ogóle by nie załapał (nie miał czego złapać po prostu), więc też się nie zgodzę. Mirena jest hormonalna, więc nie ![]() I za 10 tygodni Franka Sory, że ja tak monotematycznie ten post, ale muszę Mnie też wpędzili w karmienie piersią, w szpitalu przedstawili to jako łatwiznę, a wcale łatwo nie było. Każde karmienie to ogromny ból i płacz, a do tego histeria dziecka (no bo ile można czekać na jedzenie?!). Płakałam przez to kilka razy dziennie (a nocami nie umiałam spać, bo za dwie godziny kolejna walka mnie czeka), nawet jak już skończyłam karmienie, bo to przecież porażka, jestem złą matką, nie spełniam potrzeb dziecka, nie staram się wystarczająco itd. itp. Prawie się strachu przed dzieckiem nabawiłam, byłam tak zestresowana, że w ogóle nie brałam go na ręce, nie przytulałam - jakby nie M na opiece, to nie wiem kto by się dzieckiem zajmował. I nie było u mnie tak, że zobaczyłam dziecko po porodzie i się zakochałam, musiałam się tej miłości nauczyć, a problemy z karmieniem tylko mi to utrudniały. Możecie mnie potępić, ale tak było. Teraz wrzuciłam na luz i jestem nareszcie zadowolona z bycia mamą (i to bardzo! nawet rodzina i znajomi mi mówią, że kwitnę i wyglądam na szczęśliwą) i kocham Benika najbardziej na świecie! (to niby takie oczywiste, ale na początku przygody macierzyństwo wcale tak nie było)I współczuję tych nacisków ze strony najbliższych. Mi mąż mówił, żebym rzuciła to w diabły, bo widział, że coś niedobrego mi się z głową dzieje. No ale u nas nie wspomina się, że karmienie piersią może nie pójść, albo że może mieć wady, czyli tak jakby nie przedstawia się pełnego obrazu i całej prawdy ![]() A tak poza tematem - znowu mnie znienawidzicie Po raz - Beny budzi się tylko raz na nocne karmienie i to już od kilku dni, więc mam nadzieję, że to na stałe Po dwa - M ma od jutra urlop - nie wszystkich zmiana czasu cieszy )Czy używa ktoś Boboticu (lub innego simeticonu) na problemy z ulewaniem? Jak dawkujecie? BordAna - za badania Leosia A czarny kolor pieprzyka nie oznacza automatycznie czegoś złego.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-30 o 10:42 |
|||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
hahha ja też, uwierz że mój juz druga drzemke ma dziś i śpi słodko "jak dziecko"
![]() może ci nasi synowie się wkońcu uspokili i potrzebują sssnnnnuuuuuu
|
|
#3927 | ||||
|
KWC
|
Cytat:
Klocuszek. Zazdroszczę. Eryk ledwo 4,5kg na chwilę obecną.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tam będę wprowadzała wcześnie. |
||||
|
|
|
#3928 |
|
kosmitka
|
Cotka już raz pytałam - do której wtedy Filipek śpi?
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ladna wageMinio moja tez byla taka marudna i caly czas tylko na rekach chciala....ale powoli sie dogadujemy z mala... ![]() Daje ja do lezaczka ( bo zauwazylam ze juz nie lubi lezec ) i opowiadam jej co robie a ona uwaznie slucha i patrzy....w ciagu dnia widze ze sie spac chce i wczesniej chetnie usypiala na moich rekach a ja przy tym musialam chodzic i lulac....a teraz klade ja kolo siebie daje smoka ona jeszcze powalczy a potem zasypia...moze nie spi nie wiadomo jak dlugo ale te 30 min jest Takze mysle ze kazdy maluszek musi wyrobic sobie jakies przyzwyczajenia...mysle ze Twojemu przejdzie to noszenie na rekach....kwestia czasu..... Nie przejmuj sie ze sie nie usmiecha tylko marudzi....jakbyy go cos bolalo to raczej plakalby caly czas.... za skonczone dwa miesiace
|
|
#3930 |
|
kosmitka
|
Spray ale ty karmisz mm, wtedy zasady są inne.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

Zasnął na chwilę jak jechaliśmy na jego drugie wspólne zakupy. I obudził się po około 30 minutach i oglądał sobie cerffura 

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

jak włączyłam światło o o mało zawału nie dostałam

należą mu się bo Franio jest najstarszy
za wizyty - na pewno sie okaze ze to nic poważnego z tym pieprzykiem
. A teraz w ciagu dnia nie spi wiec ogolnie- massakra!