Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 00:01   #3901
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Na niego nic nie dziala poza naszymi ramionami ale lajty, jak dzidzie beda troszke wieksze to pewnie bedzie dzialalo, przeciez ten model ma te zabaweczki i to cos grajace

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Nie zgadzam sie, mi w szpitalu tez polozne zapodaly kapturki i mowily ze dopoki brodawka i sutek nie jest "wyrobiona" to wlasnie najlepsze sa kapturki na ssanie.
a jaki masz model?

ja uzywałam od początku i nikt nie komentował. a dziewczynie obok sami radzili bo sutki miała ciezkie do łapania dla córci.

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
mamusie czy wy w nocy swoje dzieci wybudzacie?
bo moj spi juz prawie 6 h i nie wiem czy go wybudzać na flachę
żeby mi się nie odwodnił..
po 6 h odwodnienie? pierwsze slysze.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 00:01   #3902
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Agnyska widze Cie..
Stary 2011-10-30, 00:09   #3903
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
a jaki masz model?

ja uzywałam od początku i nikt nie komentował. a dziewczynie obok sami radzili bo sutki miała ciezkie do łapania dla córci.

po 6 h odwodnienie? pierwsze slysze.
Taki
http://www.youkids.pl/lezaczek-bujac...6f8659e37e163e
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (70,1 KB, 31 załadowań)
Stary 2011-10-30, 00:24   #3904
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
taki fajny i go nie kreci?

Wymianka.
Stary 2011-10-30, 00:29   #3905
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
taki fajny i go nie kreci?

Cos Ty, on woli lulanie i spanie na rekach
Stary 2011-10-30, 00:43   #3906
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Korzystaj poki mozesz jak spi
za późno...
wtrąbił razem 130 ml i jeszcze nie spi.
Włączyłam owieczkę. Może ona mu pomoże
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 00:57   #3907
cotynato
Zakorzenienie

Ja mojego "sprzedałam" tż. Sama od 8 się zmagam z jego bezsennością dzienną Zasnął na chwilę jak jechaliśmy na jego drugie wspólne zakupy. I obudził się po około 30 minutach i oglądał sobie cerffura Pospał też kilka razy na cycku więc ogólnie szał Teraz wrynia butlę i coś czuję że te 90ml mu nie starczy... Ja ledwo chodzę, o wszystko się potykam- więc idę spać, buźki.

Wymianka.
Stary 2011-10-30, 04:45   #3908
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
... giga bolesnych @ jest uzasadnione.
mi podczas cc coś udrożnili i podobno już mają nie być takie bolesne
a ja sie już nawet przyzwyczaiłam i nauczyłam panować nad tym bólem
Cytat:
A probowalas herbatki hippa? ja po wypiciu 3 na drugi dzien mialam przyplyw a w smaku jest bardzo dobra
dla mnie za słodka taka miodowa ale pije
bardziej smakowała mi Humana ale miałam próbkę a w sklepach nie widze
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-10-30 o 06:13
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 07:49   #3909
anciaahk
kosmitka

Ja Cieeeeeeeeeeee, mój Franio przestawił sobie czas i śpi , macie pojęcie?

Zaraz Was może ponadrabiam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 07:53   #3910
19natka88
Zakorzenienie

Heloł Nie wiem jak wam ale mi ta dodatkowa godzinka dużo dała

Cytat:
natka: u nas byla wojna o karmienie piersią ale niestety ani w szpitalu położne nie dały sobie z nim rady ani polozna, która do nas do domu przychodziła. Mały tak się szarpał i darł w niebogłosy przy tym robił się siny, cyca wypluwał. Owszem pare razy załapał ale to może raz dziennie jak dobrze poszło. Przeważnie ja i on zaryczani. Wkońcu polożna mi powiedziała że to nie jest moja wina i mam sobie odpuścić a poprostu sciagac mleczko dopoki ono będzie..
w sumie to u mnie pokarm pojawił sie poźniej bo ok 5-7 doby po cc (wypracowalam sobie herbatkami laktacyjnymi i pracą laktatorem)
kapturki rownież na nic się zdały bo mały tak się szarpał że one zwyczjanie mi spadały... no wkurzyć się można...
a szkoda że u mnie tak wyszło, że tez nie może tak byc zeby te które chca karmiły a inne na mm odrazu przeszły..

ja dostałam tabletki Azalia i z tego co wyczytałam na ulotce to własnie jest ta minipigułka...
cięzkie będziemy miały to zycie
Przypomniałam sobie, że pisałaś już o tym No skomplikowane to wszystko za bardzo

Cytat:
taa, gumki sa the best kochana w moim slowniku nie ma slowa "śpimy", dla nas to jest godzina dluzej do lulania Mikiego
Fuu ja nie cierpię gumek Ale trza se jakoś radzić
Aż tak daje popalić mały lulek? U nas od czasu używania Sab Simplex mam inne dziecko
A za wspomnienie o grzańcu to

Cytat:
Szkoda, że to nie działa tak jak za czasów szkolnych. tu nie ma zmiłuj maluchy to inny typ zegarków.
Taa to było piękne czasy Wg Szymka to czasami można by zegarek ustawiać, wczoraj chciał jeść idealnie co 2h

Ehh dzisiaj czeka mnie ciężki dzień - u teściów a do tego muszę Szymka u nich zostawić i jechać do szkoły

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 08:02   #3911
anciaahk
kosmitka

Cytat:
(powiększający się pieprzyk na prawym posladku) ale niestety usunąć go się nie da przynajmniej narazie z racji tego że znieczulenia ogolnego nie przeprowadza się u dzieci poniżej 2 roku życia... zresztą tak małe dziecko szybko rośnie i powstałaby brzydka blizna a pieprzyk nie wygląda za ciekawie bo jest brzydkiego koloru (prawie czarny)... nie chcę nawet mysleć o czym to świadczy...
BordAna weź mnie nie stresuj, mój Franek ma giga pieprzyka na pośladku, ale jakoś nikt mnie do chirurga nie kierował, aż sobie obejrzę kolor, ale ciemny raczej mocno ma.
Kciuki za Leosia!!
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie iwem czy jasno napisałam ten mój wywód
Tak, ja po prostu jestem ciekawa w którym momencie mamy kapitulują i czy u mnie też się taki stan pojawia. Ale jeśli to ma być dla Ciebie trauma to tak jak napisała Lula - nic na siłę.
Ja karmię, ale też mam chwile zwątpienia, z tym, że jak raz próbowałam dać po piersi jeszcze mm (na noc) to Franek mnie olał i wypluł mleko, do tego się wkurzył i rozryczał.
Cycek rulezzzzz.
Cytat:
A ja dziś wyrwałam się do galerii- jak dobrze mieszkać obok - i zaszalałam - kupiłam 2 staniki do karmienia, 2 bluzki rozpinane od góry co by łatwy dostęp był do baru mlecznego, i spodnie dresowe.
To se poszalałam no nie???
Szaaał, rozpinane bluzki i biustonosze to też teraz mój nr 1.
Cytat:
Oj straszny, ale to jest maruda z wyboru bo chce na rece i koniec no i gdy po 3 min sie nie uspokaja i zaczyna coraz donosniej plakac to oczywiscie jest noszony ksieciunio, a jak on musi byc w centrum zainteresowania, ha! kochana ostatnio Ł z nim chodzil i chodzil i zaczelismy rozmawiac, akurat byl jakis wazny temat do obgadania, wiec po 5 min Miki zaczal odstawiac cyrki, my skonczylismy rozmawiac, Ł zaczal z powrotem mowic do Mikulencji i juz bylo wszystko cacy, no jest niemozliwy
co do obwiniania matek karmiacych mm-zgadzam sie i sie zastanawiam skad to sie bierze przeciez niejedna z nas jest wychowana na sztucznym mleku, przynajmniej ja i jakos nie zauwazylam zebym byla w jakikolwiek sposob przez to gorsza teraz tak mowie ale cofajac sie wstecz o 5 tyg i bedac w szpitalu myslalam o sobie dokladnie tak samo, jedno z najbardziej okropnych odczuc i stanu jaki kiedykolwiek przezywalam.
Jakbyś Frania opisała.
Ja też jestem na sztucznym mleku wychowana i żyję.
A krem na blizny mam no scar, ale nic rewelacyjnego.
Cytat:
A jesli rozmawiamy o antykoncepcji to ja postawilam na Mirene, tzn zaloze ja sobie dopiero; w przeciwienstwie do innych spiralek czy wkladek domacicznych jest przeznaczona dla kobiet ktore chca miec jeszcze w przyszlosci dzieci no i przede wszystkim ma dzialanie lecznicze co w moim przypadku tylozgiecia macicy i giga bolesnych @ jest uzasadnione. Aaa i co najwazniejsze, nie dopuszcza w ogole plemnikow do komorki jajowej a przy innych wkladkach jesli komorka jajowa zostala "pyknieta" przez plemnika to zostaje wydalona z organizmu-a to mi sie kojarzy w ogole z usuwaniem ciazy. Mam nadz ze nie oburzylam teraz zadnej z was swoim monologiem?
Ciekawe czy można taką spiralkę podczas karmienia piersią?
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ehh dzisiaj czeka mnie ciężki dzień - u teściów a do tego muszę Szymka u nich zostawić i jechać do szkoły
A Szymek też pospał dodatkową godzinę?? Bo Franek nadal śpi .
Ja też może dzisiaj śmignę do teściów, chociaż nas tam nikt nie zaprasza.

Stary 2011-10-30, 08:12   #3912
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak u nas

Apropo akrobatów to Szymon dzisiaj z leżenia na boczku przekręcił się na plecki i przewędrował w poprzek łóżeczka tak, że nogi mu zwisały między szczebelkami jak włączyłam światło o o mało zawału nie dostałam
super!
mój też już wędruje szczególnie na brzuszku, potrafi się przemieścić kilka centymetrów, w przód, tył, w boki

Cytat:
No w sumie wieczory spędzamy w pokoju dziennym- gdzie tv gra i światło jest- może to jest powód długiego zasypiania... hmm... no musze to jutro sprawdzić. Ogólnie to czytałam gdzieś ,ze te maluchy jeszcze nie kumają dnia i nocy.
mój już kuma
wypracowałam przez te 3 tygodnie że idze spać o 20 w cichej sypialni ( w salonie przy TV faktycznie cieżko mu było usnać, a jak go przeniosłam to spał bardzo źle ), uspiam go , obudzi się po pół godzinie, i jak go nakarmie ponownie to już śpi min 2 do 4 godzin , a potem to już mniej więcej co dwie, choć nie powiem że ten czas już się po trochu wydłuża (odpukać!!!)

Cytat:
A w ogole z racji tego ze sie przeziebilam to zrobilam sobie grzanca na rozgrzanie, a co! wasze zdrowie
omg weź mnie nie wnerwiaj, se poposzcze jeszcze trochę

Cytat:
o ty niedobra. Ja bym się zimnego piwa napiła...
aaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjj

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Zaraz Was może ponadrabiam.
to się ciesz hihi bo mój jak 7 po staremu to już ozka w 5 i nam gugał , zmiana czasu na niego nie działa

Cytat:
Aż tak daje popalić mały lulek? U nas od czasu używania Sab Simplex mam inne dziecko
ja też

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 08:22   #3913
anciaahk
kosmitka

Małgosia a Ty te sab simplex używasz doraźnie czy stale? Bo my dajemy na wieczór, ale nie widzę jakiejś spektakularnej poprawy. Ogólnie jest inny od jakiś 2-3 tygodni.

Stary 2011-10-30, 08:34   #3914
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Hej

Amelia wczoraj nie spała całe popołudnie, a od 19 do 23 męczyła się z brzuszkiem. Spała po tej akcji d0 3.30 i do 8 podróbka co godzinę bo stękała i się rzucała...
Było masowanie, noszenie, 15 kropel sab sim i tak widziałam, że się męczyła. Kupy jeszcze nie ma.
Chciałam jej dać herbatkę na wzdęcia Plantex, ale ona nie umie pić butli! Bo jako jedna z nielicznych dzieciaczków nie wie co to mm póki co I szczerze mówiąc to mój powód do dumy

Cytat:
Małgosia a Ty te sab simplex używasz doraźnie czy stale? Bo my dajemy na wieczór, ale nie widzę jakiejś spektakularnej poprawy.
podpinam się pod pytanie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 09:16   #3915
anciaahk
kosmitka

Aguś nasz Franek też nie wie, co to mm, ale z butli ciągnie jak stary. Pił już moje mleko z butli i pije codziennie herbatkę koperkową, nie ukrywam, że po niej jest dużo lepiej. Mam herbatkę koperkową bobovity.

Pytanie do mam karmiących piersią - kiedy tak orientacyjnie chcecie wprowadzać inne pokarmy? Bo teoretycznie do 6 mca wystarcza pokarm matki. Wiem, że jeszcze za szybko na to, ale zastanawiam się.

Dzisiaj Franio skończył 10 tygodni.

Stary 2011-10-30, 09:44   #3916
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia a Ty te sab simplex używasz doraźnie czy stale? Bo my dajemy na wieczór, ale nie widzę jakiejś spektakularnej poprawy. Ogólnie jest inny od jakiś 2-3 tygodni.
doraźnie kiedy widze coś jest nie w kolor, tzn jak maly się rzuca, pręży, płacze to już wiem co się świeci i daje, uspokaja się po jakimś czasie i robi kupę i jest spokojny
Tak to wygląda u mnie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Chciałam jej dać herbatkę na wzdęcia Plantex, ale ona nie umie pić butli! Bo jako jedna z nielicznych dzieciaczków nie wie co to mm póki co I szczerze mówiąc to mój powód do dumy
to tak jak mój

Cytat:
Pytanie do mam karmiących piersią - kiedy tak orientacyjnie chcecie wprowadzać inne pokarmy? Bo teoretycznie do 6 mca wystarcza pokarm matki. Wiem, że jeszcze za szybko na to, ale zastanawiam się.

Gratulacje 10 tygodnia!
Właśnie lukałam ostatnio te przecieży "po skończonym 4 miesiącu" czyli mi wychodzą święta Bożego Narodzenia ale jak widzę skład "marchewka i jabłko" to chyba sama będę robić, przynajmniej spróbuje , a nóż będzie chiał jeść
Teoretycznie mleko matki starcza do 6 mc, ale zaczynając 5 już jesteśmy bliżej niż dalej, może warto dziecko przygotowywać już do jedzenia własnie zaczynajac od takich przecierów takie moje zdanie

ooo znalazłam coś na ten temat .....
http://www.rodzice.pl/niemowle/rozsz...iac-zycia.html
czyli co my jako mamy karmiące dopiero możemy po skończonym szóstym coś podawać innego ? Czy się orientujecie jak to jest w praktyce ?

25.08.2011

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-10-30 o 09:48
Stary 2011-10-30, 09:48   #3917
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś nasz Franek też nie wie, co to mm, ale z butli ciągnie jak stary.

1. A moja nie chce pić z butli...
2. Ja myślę podobnie jak Małgosia
3. Ależ duży chłopak już Moja panna jutro 6 tyg

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 09:56   #3918
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Heloł Nie wiem jak wam ale mi ta dodatkowa godzinka dużo dała

ja juz od 6 nie moglam spac

Przypomniałam sobie, że pisałaś już o tym No skomplikowane to wszystko za bardzo

A za wspomnienie o grzańcu to

tez sobie chwale te kropelki...

Taa to było piękne czasy Wg Szymka to czasami można by zegarek ustawiać, wczoraj chciał jeść idealnie co 2h

to milego dzionka....
Cytat:
BordAna weź mnie nie stresuj, mój Franek ma giga pieprzyka na pośladku, ale jakoś nikt mnie do chirurga nie kierował, aż sobie obejrzę kolor, ale ciemny raczej mocno ma.
Kciuki za Leosia!!

moja ma naczyniak na klatce i tez mnie to martwi bo jak sie bedzie powiekszac to tez trzeba bedzie usunac

Tak, ja po prostu jestem ciekawa w którym momencie mamy kapitulują i czy u mnie też się taki stan pojawia. Ale jeśli to ma być dla Ciebie trauma to tak jak napisała Lula - nic na siłę.
Ja karmię, ale też mam chwile zwątpienia, z tym, że jak raz próbowałam dać po piersi jeszcze mm (na noc) to Franek mnie olał i wypluł mleko, do tego się wkurzył i rozryczał.
Cycek rulezzzzz.

Szaaał, rozpinane bluzki i biustonosze to też teraz mój nr 1.

Jakbyś Frania opisała.
Ja też jestem na sztucznym mleku wychowana i żyję.
A krem na blizny mam no scar, ale nic rewelacyjnego.

A Szymek też pospał dodatkową godzinę?? Bo Franek nadal śpi .
Ja też może dzisiaj śmignę do teściów, chociaż nas tam nikt nie zaprasza.

a moja w nocy z racji tego przestawiania godziny jakos dziwnie jadla..... o 1 a potem przed 3.....no ale jak byla glodna to coz,...

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
super!
mój też już wędruje szczególnie na brzuszku, potrafi się przemieścić kilka centymetrów, w przód, tył, w boki

moja cos nie bardzo chce podnosic glowke jak lezy na brzuszku.... mam nadzieje, ze jej sie zmieni....

mój już kuma
wypracowałam przez te 3 tygodnie że idze spać o 20 w cichej sypialni ( w salonie przy TV faktycznie cieżko mu było usnać, a jak go przeniosłam to spał bardzo źle ), uspiam go , obudzi się po pół godzinie, i jak go nakarmie ponownie to już śpi min 2 do 4 godzin , a potem to już mniej więcej co dwie, choć nie powiem że ten czas już się po trochu wydłuża (odpukać!!!)

moja pomimo ze jest mlodsza od Twojego tez kuma.....zaczelismy ja tak uczyc....kapiel a potem mleko w sypialni przy ciemnym swietle i zasypianie.....poki co to dziala....

omg weź mnie nie wnerwiaj, se poposzcze jeszcze trochę

aaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjj

to się ciesz hihi bo mój jak 7 po staremu to już ozka w 5 i nam gugał , zmiana czasu na niego nie działa

ja też

Cytat:
nie wiem jak Malgosia ale uzywalam przez pare dni a potem widzac poprawe odstawilam kropelki....

Widze ze wrocilo szybkie tempo pisania....po wczorajszych wieczornych przejsciach tylko was czytalam............
Stary 2011-10-30, 10:19   #3919
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:

należą mu się bo Franio jest najstarszy

Ancia ja mam zamiar wprowadzić inny pokarm właśnie po 6 miesiącu, ale nie zawsze się da. Konradek był duży, silny i pediatra już w 4 miesiącu mi kazała wprowadzać słoiczki oprócz piersi - na początek marchewkę i jabłko
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:26   #3920
danika
Zakorzenienie

hej odpisuje na raty bo juz mi sie młoda budzi ale jeszcze dosypia lekko

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ale czad, dostałam normalny okres. 6 tygodni po porodzie.
oj nie zazdroszcze...mam nadzieje ze ja długo nie dostanę

Cytat:
A czemu nie lubisz karmić piersią? Ja karmię w dzień czasem co pół godziny. Wiadomo, że piersią dzieci nasycą się mniej niż na mm i muszą jeść częściej

Wg naszej wagi wychodzi, że Amelia waży ok 5 kg
dla dużej dziewczynki

nie umiem tego wytłumaczyc czemu nie lubie karmić...nie boli mnie ani nic takiego. poprostu jakoś mnie to męczy, nie cieszy mnie to...a jeszcze jak młoda sie rzuca, wygina to juz całkiem mi sie odniechciewa. I czesto jest tak ze zje z 1 cyca, usnie a za 40 min juz sie budzi i jest "laaaaa laaaa laaaa" co znaczy "mamo szybko cyca bo zaraz cała wieś usłyszy mój piekny głos " no i martwie sie ze ona nie dojada bo zasypia tak twardo ze nawet branie do odbicia jej nie budzi i jest koniec jedzenia po 10-15 minutach.... No i i tak musze przynajmniej raz dziennie dac modyfikowane bo głodna i ryczy, Ja sie chyba do tego zwyczajnie nie nadaję

juz postanowiłam ze póki cos mam pokarmu to niech sobie je, ale nie bede walczyc. Pomału przejdziemy na butle.

Cytat:
Krew, boli jak na okres, więc co to może być innego:confused :, liczyłam, że za pół roku przyjdzie a tu zonk.

Cytat:
u mnie (odpukac!!!!!!!) czas się wydłuża na szczęście, tak jak Aga czasem byłoo i co pół godziny, godzinę... teraz jest mniej więcej co dwie (1:30, 1;45, 2; 2,5) coś w ten deseń
ja poznaje jak mały ssie mój zgięty palec, tą kostkę na zgięciu , jak zassysa mocnoo to chce jeść, jak ciumnie raz czy dwa to jeszcze nie
tez tak sprawdzam chociaz u nas jest takie darcie nie do pomylenia z niczym

Cytat:
Wczo. Od 16 do 23 mały oczy jak 5zł i maruda, a ja sama myślałam,że mnie coś trafi- 7h lulania Znaczy się przysypiał w międzyczasie ale tak max na 30 min. Wymiękłam i dałam w końcu mm, po czym jeszcze przytulił się do mojej piersi i zasnął. Ech.
Dziś też nie daje się uśpić już od 3h- w ogóle wieczorami ma największą aktywność marudno-niemarudną.
Dobrze, ze mąż z reguły jest bo bym oszalała. Wczo. już nawet zastanawiałam się nad kończeniem laktacji i przechodzeniem po prostu na mm
świetnie cie rozumiem....

Cytat:
o matko, wkońcu do Was zajrzałam.
my bylismy w czw u pediatry, Leoś w 4tyg i 2 dniu ważył prawie 5100
w każdym razie 4.11 --> ortopeda
7.11 --> chirurg
brawo dla duzego Leosia

no i za wizyty - na pewno sie okaze ze to nic poważnego z tym pieprzykiem

Cytat:

A przypomniało mi się któraś pytała czy maluchy nasze płaczą ze łzami- czytałam gdzies ,ze od 2 m-ca życia płaczą ze łzami, a mój płacze tak już od tygodnia! Czyli jak miał niecałe 2 tyg. to zaczął ronić łzy

A ja dziś wyrwałam się do galerii- jak dobrze mieszkać obok - i zaszalałam - kupiłam 2 staniki do karmienia, 2 bluzki rozpinane od góry co by łatwy dostęp był do baru mlecznego, i spodnie dresowe.
To se poszalałam no nie???
dzielna jestes zakupowiczka moja tez juz od drugiegotyg płacze łezkami, ale juz musi byc strasznie rozzalona

Cytat:
A jesli rozmawiamy o antykoncepcji to ja postawilam na Mirene, tzn zaloze ja sobie dopiero; w przeciwienstwie do innych spiralek czy wkladek domacicznych jest przeznaczona dla kobiet ktore chca miec jeszcze w przyszlosci dzieci no i przede wszystkim ma dzialanie lecznicze co w moim przypadku tylozgiecia macicy i giga bolesnych @ jest uzasadnione. Aaa i co najwazniejsze, nie dopuszcza w ogole plemnikow do komorki jajowej a przy innych wkladkach jesli komorka jajowa zostala "pyknieta" przez plemnika to zostaje wydalona z organizmu-a to mi sie kojarzy w ogole z usuwaniem ciazy. Mam nadz ze nie oburzylam teraz zadnej z was swoim monologiem?

mam dokładnie takie same odczucia odnosnie wkładek, dlatego sie nie zdecyduje, chyba ze na tą mirenę...

Cytat:
Amelia wczoraj nie spała całe popołudnie, a od 19 do 23 męczyła się z brzuszkiem. Spała po tej akcji d0 3.30 i do 8 podróbka co godzinę bo stękała i się rzucała...
Było masowanie, noszenie, 15 kropel sab sim i tak widziałam, że się męczyła. Kupy jeszcze nie ma.
bidulka Amelka o tez ten Plantex musze nabyć.
ja widze, ze mojej nie robi różnicy czy butla czy pierś - ładnie łapie i to i to

Cytat:

i duzy z niego facet - 6800 to prawie 2 razy tyle co moja kruszynka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:27   #3921
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś nasz Franek też nie wie, co to mm, ale z butli ciągnie jak stary. Pił już moje mleko z butli i pije codziennie herbatkę koperkową, nie ukrywam, że po niej jest dużo lepiej. Mam herbatkę koperkową bobovity.

jak ten czzas leci ...

Chyba tez musze sobie wypracowac rytm z małym bo u nas chodzimy spac o1 i on razem z nami . A teraz w ciagu dnia nie spi wiec ogolnie- massakra!

Wymianka.
Stary 2011-10-30, 10:34   #3922
anciaahk
kosmitka

Właśnie nie wiem, czy wprowadzać inne posiłki szybciej czy nie - czy poczekać do 7 miesiąca.

Małgosia właśnie jakoś na Boże Narodzenie wypada skończony 4 miesiąc, a skończony 6 dopiero w lutym.

Stary 2011-10-30, 10:34   #3923
minio1984
Zadomowienie

Witam weekendowo

Cytat:
śpi, jak wstanie to marudzi potwornie i tak do kolejnego spania

o matulu to sobie synka chowasz Niech rośnie nasz Franio wkońcu był pierwszy to niech przoduje dalej

mi wychodzi 6300
Witajcie w klubie, my się wczoraj ważyliśmy i wychodzi równe 6 kg

Cytat:
mój też na wibre w leżaczku reaguje spaniem
o to zazdroszczę, mój na wibrę wcale nie reaguje, tzn ryczy w bujaczku, z bibrą czy bez

czy wam też chce się cały czas jeść ? zeżarłam już swoją tortille , dwa plauszki z ciasta francuskiego swoje, zajadam teraz kisiel i dalej jestem głodna
Małgosia ja to od porodu nie mogę się najeść, ciągle chodzę głodna a wcinam ciągle coś, a tz tylko oczy robi, że pochłaniam takie ilości
Cytat:
Tylko mój na wibrę odporny .
Ancia mój tez

Cytat:
Archi kochana witaj!!!!!!!
Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale mój Franek popołudnia ma zwykle takie same. Owszem potrafi nawet 1h leżeć sam, gugać sobie, śmiać się itp, ale nie zawsze. Ile dalaś mm? Po piersi czy zamiast?
Nie wiem, ja myślę, ze mm nie jest chyba receptą na marudzenie, bo mamy karmiące mm nie miałyby marudnych dzieci (chyba?).
A bliznę - smaruję jak nie zapomnę - kremem no scar. Kazał smarować gin, ale w 6 tyg po cc.

Mój dzisiaj usnął po prawie 2h od kąpieli, masakra. Jeszcze go dokarmiałam cycem. Ale byłam twarda i usnął bez noszenia w swoim łóżeczku..
Ancia co do podkreślonego to strasznie zazdraszczam!!!!!, Mój Adaś ostatnio to tylko na rękach nie płacze, a odłożony czy do bujaczka, czy do łóżka czy gdzie indziej niż ręce to taki ryk, jakbyśmy go ze skóry obdzierali
A i też zazdroszczę że zasypia sam w łóżeczku. Mój to nie dość że śpi z nami w łóżku, to jeszcze ostatnio nie uśnie inaczej niż na moich cyckach, a odłożony budzi się po 5 min i oczy jak 5 zł i ryk

Cytat:
Oj straszny, ale to jest maruda z wyboru bo chce na rece i koniec no i gdy po 3 min sie nie uspokaja i zaczyna coraz donosniej plakac to oczywiscie jest noszony ksieciunio, a jak on musi byc w centrum zainteresowania, ha! kochana ostatnio Ł z nim chodzil i chodzil i zaczelismy rozmawiac, akurat byl jakis wazny temat do obgadania, wiec po 5 min Miki zaczal odstawiac cyrki, my skonczylismy rozmawiac, Ł zaczal z powrotem mowic do Mikulencji i juz bylo wszystko cacy, no jest niemozliwy
co do obwiniania matek karmiacych mm-zgadzam sie i sie zastanawiam skad to sie bierze przeciez niejedna z nas jest wychowana na sztucznym mleku, przynajmniej ja i jakos nie zauwazylam zebym byla w jakikolwiek sposob przez to gorsza teraz tak mowie ale cofajac sie wstecz o 5 tyg i bedac w szpitalu myslalam o sobie dokladnie tak samo, jedno z najbardziej okropnych odczuc i stanu jaki kiedykolwiek przezywalam.
Lulla czytam twój opis i to jakbym o swoim Adaśku czytała, też tylko na rękach nie płacze, a odłożony na dłużej niż parę min to taki ryk że szok i też ciądle trzeba do niego mówić, tańczyć, śpiewać a i tak jest maruder okropny. Ostatnio to jak tylko się obudzi z rana to odrazu jest płacz. i tak jest od drzemki do drzemki Kręgosłupa i rąk to już nie czuję
Cytat:
Ja tam wiem,ze nic na siłę sama pisałam to dziewczyna które musiały karmić mm U mnie chyba zmęczenie wychodzi i ogólne marudzenie. Bo to irytujące jak karmisz , karmisz , mały wypluwa pierś, bije łapkami, drapie. Ale podejrzewam, że jak by miał zły dzień to przy mm tez by tak robił
No nic - dosyć marudzenia- może mi się uda jeszcze położyć zanim się marudek-głodomorek obudzi bo już śpi gdzie z godzinę bc

Kolorowych
Cze Archi co do pogrubionego to ja mam tak samo co wieczór, siedze z nim czasami i walczę ze 2 godz z karmieniem, bo ciągle cycka wypluwa świadomie, to zaraz robi się czerwony, złości się, bije rączkami, kopie, i znowu szuka cycka jakby miesiąc nie jadł i tak w kółko, czasami też już nerwowo i psychicznie nie wytrzymywałam i dawałam mm i raczej po tym już usypiał, a nie sądzę że od jedzenia bo na kolacje od 2 miesięcy jem ciągle prawie to samo. I w ogóle zrobił się straszny maruder, płacze prawie cały czas jak nie spi

Cytat:

Ancia mi gin właśnie proponował spiralkę jak powiedziałam ze nie chcę tabletek anty i mówił, że można założyć w czasie karmienia, mi proponował taką na 3 lata i chyba się zdecyduję

Cytat:

Gratki za 10 tyg Frania
A co do rozszerzania diety, to ja będę próbować dawać jak skończy 4 miesiące, czyli od Nowego Roku, to co Małgosia pisała, jakieś jabłuszko z marchewką na początek

W ogóle od dwóch dni próbowałam was nadrobić i coś poodpisywać, ale nie miałam jak. Ja pisałam Adaś się straszny maruder i płaczek zrobił, tylko na rękach w pionie się uspokaja, rąk to już nie czuję A wczoraj to już dał popalić. Wył od 17 do północy prawie bez przerwy i tylko na rękach w pionie się uspokajał i ciągle chciał cycka a jak dostał to wypluwał i tak w kółko. Dostał sab simplex ale to nic nie dało, dobrze że w nocy jakoś spał po 3 godz. W ogóle zazdroszczę wam jak opowiadacie jak wasze dzieciaczki się do Was uśmiechają, gugają mój jak się budzi to od razu płacze i marudzi albo śpi, może mu coś dolega, coś go boli? Już sama nie wiem A uśmiecha się tylko przez sen niestety
A i chciałam się pochwalić, że dziś Adaś kończy 2 miesiące, ale zleciało

O już z wami posiedziałam, maruder się obudził po całej godz spania i już płacz
Wpadne później. Pa

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:39   #3924
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Ancia ja mam zamiar wprowadzić inny pokarm właśnie po 6 miesiącu, ale nie zawsze się da. Konradek był duży, silny i pediatra już w 4 miesiącu mi kazała wprowadzać słoiczki oprócz piersi - na początek marchewkę i jabłko
Dlaczego kazała? Nie jest tak, że ta ilość pokarmu w piersi dopasowuje się do potrzeb dziecka - i jeśli większy i potrzebuje więcej, to i mleka jest więcej.
Ale mam zgryzotę.

A Franek znow śpi . Jestem przerażona zachowaniem swojego syna.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Minio to wszystko przejdzie i Twój Adaś też będzie leżał, gugał i się uśmiechał, zobaczysz.
Wczoraj Franek dał nam w kość do 22, gorsze dni też miewa. Ale wyrosną nasze dzidzie z tego, zobaczysz.
Tylko cierpliwości trzeba mieć za stu, niestety. Z tym mi najtrudniej.

Stary 2011-10-30, 10:41   #3925
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska widze Cie..
Tropicielka Byłam, poczytałam, aż trafiłam na linka podanego przez Indygo (wielkie wielkie dzięki , od razu mi resztki poczucia winy przeszły) i mnie wciągło na maksa

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
znalazłam coś fajnego dla nas z wyrzutami za karmienie mm
http://butelkowy.blox.pl/html/131072...15.html?8,2010
Kurde, aż takie kity nam wciskają Niby czlowiek za całkiem inteligentnego się ma, a na niektóre proste prawdy nie wpadnie.

Cytat:
Mówisz,że Miki też marudek. No patrz- ja tu się schizuję , że coś może zjadłam nie teges, no ale u Ciebie mm Jakoś mam wrażenie, że "obwinianie" jedzenia matki karmiącej jest trochę przereklamowane
Tym bardziej, że te ograniczenia dziwnie tylko w Pl są

Cytat:
Bo to irytujące jak karmisz , karmisz , mały wypluwa pierś, bije łapkami, drapie. Ale podejrzewam, że jak by miał zły dzień to przy mm tez by tak robił
Przy butli mój takich histerii jak przy piersi nie odstawił nigdy (no ale to chyba zależy co jest przyczyną tego zdenerwowania)

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
bo do kapturków to niestety dziecko musi już dobre umieć ssać mleko
Hmm, mój bez tego w ogóle by nie załapał (nie miał czego złapać po prostu), więc też się nie zgodzę.

Cytat:
Mirena jest hormonalna, więc nie

I za 10 tygodni Franka

Sory, że ja tak monotematycznie ten post, ale muszę Mnie też wpędzili w karmienie piersią, w szpitalu przedstawili to jako łatwiznę, a wcale łatwo nie było. Każde karmienie to ogromny ból i płacz, a do tego histeria dziecka (no bo ile można czekać na jedzenie?!). Płakałam przez to kilka razy dziennie (a nocami nie umiałam spać, bo za dwie godziny kolejna walka mnie czeka), nawet jak już skończyłam karmienie, bo to przecież porażka, jestem złą matką, nie spełniam potrzeb dziecka, nie staram się wystarczająco itd. itp. Prawie się strachu przed dzieckiem nabawiłam, byłam tak zestresowana, że w ogóle nie brałam go na ręce, nie przytulałam - jakby nie M na opiece, to nie wiem kto by się dzieckiem zajmował. I nie było u mnie tak, że zobaczyłam dziecko po porodzie i się zakochałam, musiałam się tej miłości nauczyć, a problemy z karmieniem tylko mi to utrudniały. Możecie mnie potępić, ale tak było. Teraz wrzuciłam na luz i jestem nareszcie zadowolona z bycia mamą (i to bardzo! nawet rodzina i znajomi mi mówią, że kwitnę i wyglądam na szczęśliwą) i kocham Benika najbardziej na świecie! (to niby takie oczywiste, ale na początku przygody macierzyństwo wcale tak nie było)
I współczuję tych nacisków ze strony najbliższych. Mi mąż mówił, żebym rzuciła to w diabły, bo widział, że coś niedobrego mi się z głową dzieje.

No ale u nas nie wspomina się, że karmienie piersią może nie pójść, albo że może mieć wady, czyli tak jakby nie przedstawia się pełnego obrazu i całej prawdy

A tak poza tematem - znowu mnie znienawidzicie
Po raz - Beny budzi się tylko raz na nocne karmienie i to już od kilku dni, więc mam nadzieję, że to na stałe
Po dwa - M ma od jutra urlop (no ale za to dziś w nocy pracował 13 godzin - nie wszystkich zmiana czasu cieszy )

Czy używa ktoś Boboticu (lub innego simeticonu) na problemy z ulewaniem? Jak dawkujecie?

BordAna - za badania Leosia A czarny kolor pieprzyka nie oznacza automatycznie czegoś złego.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-30 o 10:42
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:42   #3926
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A Franek znow śpi . Jestem przerażona zachowaniem swojego syna.
hahha ja też, uwierz że mój juz druga drzemke ma dziś i śpi słodko "jak dziecko"
może ci nasi synowie się wkońcu uspokili i potrzebują sssnnnnuuuuuu

25.08.2011

Stary 2011-10-30, 10:45   #3927
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
znalazłam coś fajnego dla nas z wyrzutami za karmienie mm
http://butelkowy.blox.pl/html/131072...15.html?8,2010
Dzięki, poczytam.

Cytat:
o

my bylismy w czw u pediatry, Leoś w 4tyg i 2 dniu ważył prawie 5100
Klocuszek. Zazdroszczę. Eryk ledwo 4,5kg na chwilę obecną.

Cytat:
A przypomniało mi się któraś pytała czy maluchy nasze płaczą ze łzami- czytałam gdzies ,ze od 2 m-ca życia płaczą ze łzami, a mój płacze tak już od tygodnia! Czyli jak miał niecałe 2 tyg. to zaczął ronić łzy
Odblokowały mu się kanaliki wcześniej. Fajnie.

Cytat:
3 sobota z rzędu piętro pode mną jest parapetówa...
jeśli będzie tak jak tydz temu to chyba nie wytrzymam i wyjdę z siebie, siedzieli, darli się, spiewali, hałasowali do 7ej rano... noc miałam do d..py ja i mały ...
Możecie to z Leosiem pomścić w tygodniu. Niech w nocy trochę głosno popłacze - niech sąsadów pobudzi

Cytat:
Eryk zawsze jada śniadanko w okolicy 9 rano. Dzisiaj nie chciał jeść według starego czasu tylko odczekał tę dodatkową godzinę i wytrąbił mleko punkt 9 nowego czasu. Hehe.

Cytat:
Właśnie nie wiem, czy wprowadzać inne posiłki szybciej czy nie - czy poczekać do 7 miesiąca.

Małgosia właśnie jakoś na Boże Narodzenie wypada skończony 4 miesiąc, a skończony 6 dopiero w lutym.
Ja tam będę wprowadzała wcześnie.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:45   #3928
anciaahk
kosmitka

Cytat:
jak ten czzas leci ...

Chyba tez musze sobie wypracowac rytm z małym bo u nas chodzimy spac o1 i on razem z nami . A teraz w ciagu dnia nie spi wiec ogolnie- massakra!
Cotka już raz pytałam - do której wtedy Filipek śpi?

Stary 2011-10-30, 10:46   #3929
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Witam weekendowo

Witajcie w klubie, my się wczoraj ważyliśmy i wychodzi równe 6 kg

W ogóle od dwóch dni próbowałam was nadrobić i coś poodpisywać, ale nie miałam jak. Ja pisałam Adaś się straszny maruder i płaczek zrobił, tylko na rękach w pionie się uspokaja, rąk to już nie czuję A wczoraj to już dał popalić. Wył od 17 do północy prawie bez przerwy i tylko na rękach w pionie się uspokajał i ciągle chciał cycka a jak dostał to wypluwał i tak w kółko. Dostał sab simplex ale to nic nie dało, dobrze że w nocy jakoś spał po 3 godz. W ogóle zazdroszczę wam jak opowiadacie jak wasze dzieciaczki się do Was uśmiechają, gugają mój jak się budzi to od razu płacze i marudzi albo śpi, może mu coś dolega, coś go boli? Już sama nie wiem A uśmiecha się tylko przez sen niestety
A i chciałam się pochwalić, że dziś Adaś kończy 2 miesiące, ale zleciało

O już z wami posiedziałam, maruder się obudził po całej godz spania i już płacz
Wpadne później. Pa

za ladna wage

Minio moja tez byla taka marudna i caly czas tylko na rekach chciala....ale powoli sie dogadujemy z mala...
Daje ja do lezaczka ( bo zauwazylam ze juz nie lubi lezec ) i opowiadam jej co robie a ona uwaznie slucha i patrzy....w ciagu dnia widze ze sie spac chce i wczesniej chetnie usypiala na moich rekach a ja przy tym musialam chodzic i lulac....a teraz klade ja kolo siebie daje smoka ona jeszcze powalczy a potem zasypia...moze nie spi nie wiadomo jak dlugo ale te 30 min jest
Takze mysle ze kazdy maluszek musi wyrobic sobie jakies przyzwyczajenia...mysle ze Twojemu przejdzie to noszenie na rekach....kwestia czasu.....
Nie przejmuj sie ze sie nie usmiecha tylko marudzi....jakbyy go cos bolalo to raczej plakalby caly czas....
za skonczone dwa miesiace
Stary 2011-10-30, 10:47   #3930
anciaahk
kosmitka

Spray ale ty karmisz mm, wtedy zasady są inne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości