![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świnie w kinie, czyli dlaczego przestałam chodzić do kina...
Multikino ma na swojej stronie.
Regulaminu Cinema City nie odnalazlam. Moze nie istnieje ![]()
![]() |
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja to ja... lepiej powinnam z tymi staroświeckimi pomysłami w domu siedzieć.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ale wybór jest ZDECYDOWANIE mniejszy niż w tesco. poza tym i tak nikt o zdrowym rozsądku by ich nie kupawał bo są niedorzecznie drogie ![]() - łatwiej sprzątać popcorn i naczosy niż przyschnięty keczup czy wepchniete za siedzenie frytki - szeleszczenie popcornem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Konto usunięte
|
a ten, mówisz że gdyby zakaz nie obowiązywał ludzie przynosili by ze sobą karkówkę z grilla. no cóż, rozczaruję cie. na świecie istnieje coś więcej niż multikino czy cinema city i zapewniam cie nikt tam smalcu w słoikach nie wnosi
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
oczywiście że to nieprawda, tłuste plamy po popcornie (palców nie wyczyścisz) schodzą 5 razy trudniej niż plama po keczupie. to raz, dwa, popcorn można wepchnąć za siedzenie tak samo jak frytki. bezsensowna dyskusja ![]() Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2011-10-30 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do drugiego pogrubionego zdania - jak idziesz do kina po to żeby przeżywać kto gdzie co je i jakie zapachy dochodzą do Ciebie z miejsca 12 w rzędzie 5 no to nic dziwnego, że się nie potrafisz skupić na filmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
drabineczka, polecam punkt 19 regulaminu... skoro dyskusja bezsensowna, to przecie tu nikt nikogo siłą nie przetrzymuje.
Regulamin Cinema-City napewno dostępny jest w każdym kinie, niedaleko kas, oraz bezpośrednio u obsługi widza. Nie wiem czy jest dostępny na stronie internetowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Aż strach czytać ten wątek, jestem przerażona jak zgorzkniali i zgryźliwi mogą być ludzie.. A najbardziej irytuje mnie nazywanie ludzi "bydłem" i "świniami", bo coś jedza / piją. To jest dopiero polaczkowatość i brak kultury.
W życiu nie pomyślałabym o tym, żeby się irytować w kinie, raczej się skupiam na filmie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodziłam do kina żeby oglądać film, ale odgłosy mlaskania, żucia i bekania zwyczajnie przeszkadzają mi w skupieniu. Jeżeli Wam nie przeszkadzają, to zazdroszczę. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Oczywiscie ze znam inne kina, ale zeby je odwiedzic musialabym jechac okolo 100 kilometrow. Chyba sama uznasz ze to sie nieco mija z celem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po popcornie tak samo jak i po frytkach pozostają tłuste plamy, wystarczy że kilka osób z kolei zje popcorn i wytrze ręce o to samo siedzenie... ;] + popcorn i okruszki nachosów w różnych zagłębieniach siedzenia.
![]() |
![]() |
#164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kupuję czasem popcorn jak idę do kina, ale tylko dlatego, że jestem absolutną fanką i mogę go jeść codziennie. ALE na filmy ambitniejsze nie biorę ani picia ani jedzenia. Chociaż może ja też jestem zbyt staroświecka... ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
jakie to ambitniejsze filmy można w multipleksach zastać?
takie miałam okazję zaobserwować tylko w kinach plenerowych i tych starszej daty, gdzie siedzenia są prawie na jednej wysokości ;]
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Nie samymi ambitnymi filmami człowiek żyje... czasem trzeba coś komercyjnego obejrzeć, żeby i o tym wyrobić sobie opinię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Wkurza mnie siorbanie, mlaskanie, głośne rozmowy, robienie sobie zdjęć telefonem (
![]() Ogólnie gdy widzę, że na sali jest parę osób dosłownie to wolę siąść trochę dalej od innych, bo jakoś dziwnie bym się czuła wtedy. Jedzenie i picie mi nie przeszkadza, dopóki ktoś to robi kulturalnie. Świnie (jak już tutaj zostali nazwani ludzie, którzy nie znają podstaw kulturalnego zachowania) siedzą nie tylko w kinie, ale przebywają też w innych miejscach (kiedyś a autobusie obok mnie stała dziewczyna, która żuła gumę z otwartą gębą, mnie by szczęka bolała po chwili takiego żucia, a ona tak jakieś 50min mlaskała). Jedzenie w kinie - proszę bardzo, sama często też sobie kupię popcorn. Parę razy "przemyciłam" swoje jedzenie. Raz miałam picie kupione rano w sklepie, stwierdziłam, że nie będę kupować kinowego w takim wypadku. Otwieram w kinie, a pod kapslem (tymbark) pisze: niegrzeczna dziewczynka ![]() Jak zaproszę znajomych na film do mnie do domu to w trakcie dostaną coś do picia i do jedzenia, nie powiem im: wytrzymacie te 2-3 godziny. Jestem ciekawa, czy osoby, które irytuje chrupanie popcornu irytują też chorzy ludzie w kinie - jakieś pociąganie nosem bite 2h, ciągłe smarkanie czy kichanie (kiedyś byłam na seansie, pełna sala kinowa i nagle jakis starszy facet tak głośno kichnął, że chyba mu twarz roztargało - i to kilkakrotnie w ciągu filmu, wszyscy w momencie jego kichania tracili wątek ![]()
Real life only comes in shades of grey. "Your life is a gift. Accept it. No matter how screwed up or painful it seems to be. Some things are going to work out as if they were destined to happen. As if they were just meant to be." ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Ambitniejsze-dla mnie-w multipleksach [nie wybitne], w ciagu ostatnich paru lat co widziałam:
-Generał Nil -Lato miłości [to najdawniej] -Obywatel Milk -Katyń -Cztery twarze Anny (?) Coś jeszce pewnie też, nie pamiętam tytułów w tej chwili. Do tego kilka filmów miałam zamiar obejrzeć, ale się jakoś nie złożyło. Ale pamiętam film o 11 września, o grupie kilku ratowników których przysypało pod gruzami. Pierwszy raz widziałam, że połowa sali z niedojedzonym popcornem wychodziła.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
A, i nie chrupię też na komediach Allena, tak jakoś mi to nie pasuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Konto usunięte
|
jeden z niewielu momentów w historii masowego kina gdy można obejrzeć coś dobrego http://www.fpff.pl/dla_widza/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Bo wszystkie niszowe filmy są ambitne, a te z multipleksów to beznadzieja i komercja..
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
wiesz, bo jeśli ktoś twierdzi, że zapach popcornu i drażetki kokosowe przeszkadzają mu w oglądaniu ambitnego filmu, to chciałam się dowiedzieć, ile tych ambitnych filmów grają i jaki to ten człowiek musi poszkodowany być ;]
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
mi szeleszczenie przeszkadza w ogladaniu KAZDEGO filmu, nie tylko ambitnego... ostatnio najbardziej mi przeszkadzalo na "Jak zostac krolem".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Ja mówię, że mi przeszkadza zapach przy filmie ambitnym, czy że uważam, że są filmy, przy ktorych po prostu nie wypada jeść i sama nie jem? A to była a propos tego wątku -czy jedzenie w kinie jest absolutną koniecznością i trzeba tego uczyć dzieci od małego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.