Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 12:16   #1021
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Aha zapomniałam sie pochwalić, że wczoraj zaczęliśmy z niunia 8 miesiąc

Kiedy zobaczyłam na suwaczek ile mi zostalo do konca- zaniemowilam- 1 miesiac 3tyg 6 dni Nie mogę się doczekać!!!!

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 12:32   #1022
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Zosia całe szczęście masz już spokój z łóżeczkiem, jeden problem z głowy

Co do tych bóli-> to podejrzewam skurcze Braxtona, takie przygotowujace do porodu pamietam, jak w poprzedniej ciazy mialam takie bole-to musialam kucnac i lzy stawaly mi w oczach, myslalam wtedy, ze jak przy porodzie ma bardziej bolec to ja sie wypisuje

I co? Bolało bardziej ? Chciałabym wiedzieć czego się mogę spodziewać..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 12:41   #1023
*Agatek*
Zakorzenienie

AgaMili- ładne mebelki, ALE jeśli mogę się wtrącić Moja kuzynka ma takie samo łóżeczko- nie poleca- szuflada wypada z szyn... Jest mega ładne ogólnie Zrobisz jak zechcesz oczywiście Moja bratowa miała łóżeczko z niższej półki i było to samo- szuflada też wypadła, więc chyba te łóżeczka do siebie tak mają

magda1804 za 8 miesiąc

Dziewczyny jeju miałam z dzidziolkiem bliskie spotkanie 3 stopnia...
Tak próbowałam dalej usnąć od 12, ale nic z tego - leżałam na prawym boku, dzieciaczek się ocknął i zaczął wywijać- nagle czuję coś naprężonego z lewej strony, niedaleko kości biodrowej - dotykam ręką, a tam TAKA GULA aż się zaśmiałam do siebie bo to było boskie szybko zmierzyłam dłonią i zaczęłam masować-łaskotać i schowało skubane nóżkę widać girki prostowało
Potem czkawka na dzień dobry z prawej strony, a z lewej jeżdżenie syrką od pachwin do cyca, od cyca do pachwin tak na skosik ułożone było

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-30 o 12:48
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 12:49   #1024
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
I co? Bolało bardziej ? Chciałabym wiedzieć czego się mogę spodziewać..
Zoska lepiej nie wiedziec, ja do pierwszego porodu jak jechalam nieswiadoma to bylo o wiele lepsze niz teraz jak wiem co mnie czeka w skurcze przepowiadajace w porownaniu do porodowych to tak jak bys staw do morza porownala

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
AgaMili- ładne mebelki, ALE jeśli mogę się wtrącić Moja kuzynka ma takie samo łóżeczko- nie poleca- szuflada wypada z szyn...

magda1804 za 8 miesiąc

Tak próbowałam dalej usnąć od 12, ale nic z tego - leżałam na prawym boku, dzieciaczek się ocknął i zaczął wywijać- nagle czuję coś naprężonego z lewej strony, niedaleko kości biodrowej - dotykam ręką, a tam TAKA GULA aż się zaśmiałam do siebie bo to było boskie szybko zmierzyłam dłonią i zaczęłam masować-łaskotać i schowało skubane nóżkę widać girki prostowało
Potem czkawka na dzień dobry z prawej strony, a z lewej jeżdżenie syrką od pachwin do cyca, od cyca do pachwin tak na skosik ułożone było
aaaale fajnie ja jeszcze tego mojego tak nie wyczuwam, czasem sie wypnie czyms twardym hehe ale ciezko mi zlokalizowac co to

Magda gratulacje za 8 miesiac

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 12:58   #1025
zoskasamoska
Wtajemniczenie

kamciurka mogłaś tego nie pisać:P O tym stawie i morzu, hehhe, no, ale i tak i tak mnie to czeka.
Stary 2011-10-30, 13:04   #1026
kamciurka
Zakorzenienie

to powiem Ci tak, zeby moze bardziej to zobrazowac, bol jest b. duzy, ale sama swiadomosc, ze prowadzi do tego, ze zobaczysz dzidziola i ze to juz tak bliziutko, daje takiego powera i taka wytrzymalosc, ze moglybysmy wtedy gory przenosic

Niki

Alex
Stary 2011-10-30, 14:17   #1027
*Agatek*
Zakorzenienie

Zoskasamoska nie peniaj chciałyśmy dzieciaki to trzeba się pomęczyć, żeby urodzić ale jak się już urodzi i zobaczysz małego bejbika to cały ból zanika - zapominasz

3 ząbki czosnku za mną

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 14:18   #1028
bybella
Wtajemniczenie

mój niuniek /bezimienny na razie/ coś spokojny jest, sporadycznie go czuje ostatnio wiecie jak mi ciężko jakoś z tym brzuchem? a gdzie tu jeszcze 4 miesiące??
oczywiście w południe tż musiał mi humor zepsuć, a taki dobry miałam od rana. na dodatek nie wiem co mi strzeliło do głowy, ale zaprosiłam na kolację teściów i rodziców swoich <tutaj puka się sama w głowę>, więc idę przygotowywać chatę na nadzór a jutro zajrzę do lekarza rodzinnego niech zerknie na moje wyniki, tej glukozy i inne. niestety jak podejrzewałam mam za wysokie tsh, co u mnie jest rodzinne - mama i siostra się leczą na tarczycę , wiec jestem ciekawa co powie.
pa pa laseczki
Stary 2011-10-30, 14:27   #1029
pearpearl
Wtajemniczenie

Witajcie, Mamuski i Brzuszki!!!
Chcialam napisac "z rana", ale chyba nie byloby to przyzwoite o tej porze

Ja jeszcze w betach w lozku,ale to przez tzta,ktory wrocil o 3 i mnie zbudzil, a pozniej przez jego potomka, ktory kontynuowal dzielo tatuska...
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Agatek Pearl uwieliam was!
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Pear i Agatek jestescie nieziemskie
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Agatek, Pear gdyby nie to że mnie zatkało i większość ludzi przy stole spojrzała na mnie dziwnie, to bym do was szybko zadzwoniła i zapytała co mam powiedzieć; ciotka by padła pewnie
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Agatek ,Pearl jestescie the best!!!

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Też słyszałam, że salami nie wolno, ale nie wiem dlaczego...
A jeśli chodzi o surowe mięso, to ja akurat w miesiącu, w którym się dowiedziałam, że jestem w ciąży, jadłam tatara dla spróbowania
ło, kochana
w miesiacu, wktorym dowiedzialam sie, ze bede mamusia, zjadlam i wypilam wszystko, co zakazane (nie spodziewalam sie dzidziusia), a Nietoperek podobno zdrowy jak rydz
Cytat:
Witaj zaginiona duszyczko! Ok, ale musisz wpisowe zaliczyć
- imię, wiek
- czym się zajmujesz
- obwód brzucha w okolicy pępka bo teraz na wątku jest to 'na topie'
- czy wolisz czosnek od cebuli
- napisać pw do kasikzaki o dopisanie Cię do listy na 1 stronie
- pw do inutil o dopisanie Cię do klubu- o ile chcesz
- rozmiar stopy, biustu...
no i jeszcze kawalek swiezego ciasta na glowe i pol kawalka na brzuszek

witamy kolejna Agatke
Cytat:

niezly ambaras !!!

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
to powiem Ci tak, zeby moze bardziej to zobrazowac, bol jest b. duzy, ale sama swiadomosc, ze prowadzi do tego, ze zobaczysz dzidziola i ze to juz tak bliziutko, daje takiego powera i taka wytrzymalosc, ze moglybysmy wtedy gory przenosic
jak dobrze, ze sa tuaj juz doswiadczone mamusie i pociesza takim madrym slowem
Tanczystopko

Ide sie myc i cos polozyc na buzie, bo strasze bladoscia i cieniami pod oczami. W sumie to zawsze tak wygladam, dzisiaj po prostu ze zdwojona sila

Tesciowa jednak czasem to dobra rzecz. Dzisiaj na obiad zupa krem z dyni, bitki wolowe,kluski slaskie i salatka.
Na deser juz czekaja bajaderki i wz-ki, bo przypomnialo sie jej, ze ona caly czas miala na nie ochote w ciazy Bedziemy miec z Nietopsonem wyzerke

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
3 ząbki czosnku za mną
w nogi, dziewczyny !!!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 14:33   #1030
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej ! A mi sie wlecze dzisiaj dzień. W środę mam wizytę u lekarza, znowu mnie opieprzy, kolejna 5 kilko do przodu! Przytyłam już 17 kilo ! A niby byłam ten miesiąc na diecie ;/ może te witaminy tak tuczą ? Chyba mam na plusie najwięcej z Was

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 14:36   #1031
pearpearl
Wtajemniczenie

Wyslalam dzisiaj mojej Mamie zdjecie brzuszka widzianego z mojej perspektywy,jak stoje. Taaaka gula, a daleko,daleko tylko palce stop zza niego wystaja. No i napisalam w wiadomosci "Baaaabbbbciiiiaaaaa! !!"

to Mamunia moja zadzwonila, ze az sie cala splakala, tak juz kocha tego Nietoperka

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ! A mi sie wlecze dzisiaj dzień. W środę mam wizytę u lekarza, znowu mnie opieprzy, kolejna 5 kilko do przodu! Przytyłam już 17 kilo ! A niby byłam ten miesiąc na diecie ;/ może te witaminy tak tuczą ? Chyba mam na plusie najwięcej z Was
spokojnie,Kochana, po porodzie zrzucisz i nawet nie bedziesz wiedziala jak i kiedy

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 14:46   #1032
AgaMili
BAN stały

A mi sie dzis nudzi . Ogarnelam dom, zrobilam rosol , na II pieczen wieprzowa, ziemniaki i salatka i na deser tezeje w lodowce juz galaretka z brzoskwiniami i bita smietana. Tz wraca o 16.00 a ja nie mam juz co robic. Mloda oglada "auta" i je rosol.
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
No super sa te mebelki
Cytat:

Kiedy zobaczyłam na suwaczek ile mi zostalo do konca- zaniemowilam- 1 miesiac 3tyg 6 dni Nie mogę się doczekać!!!!
8 miesiac
Cytat:
AgaMili- ładne mebelki, ALE jeśli mogę się wtrącić Moja kuzynka ma takie samo łóżeczko- nie poleca- szuflada wypada z szyn... Jest mega ładne ogólnie Zrobisz jak zechcesz oczywiście Moja bratowa miała łóżeczko z niższej półki i było to samo- szuflada też wypadła, więc chyba te łóżeczka do siebie tak mają

magda1804 za 8 miesiąc

A mi tam na tych szufladach nawet tak bardzo nie zalezy, a mebelki mi sie strasznie podobaja
Moj dzidziol tez tak czasem wypina noge lub reke, czasem tak do gory ze musze sie wyprostowac bo boli

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Wyslalam dzisiaj mojej Mamie zdjecie brzuszka widzianego z mojej perspektywy,jak stoje. Taaaka gula, a daleko,daleko tylko palce stop zza niego wystaja. No i napisalam w wiadomosci "Baaaabbbbciiiiaaaaa! !!"

to Mamunia moja zadzwonila, ze az sie cala splakala, tak juz kocha tego Nietoperka

Kochana masz mame
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 14:53   #1033
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
mój niuniek /bezimienny na razie/ coś spokojny jest, sporadycznie go czuje ostatnio wiecie jak mi ciężko jakoś z tym brzuchem? a gdzie tu jeszcze 4 miesiące??
oczywiście w południe tż musiał mi humor zepsuć, a taki dobry miałam od rana. na dodatek nie wiem co mi strzeliło do głowy, ale zaprosiłam na kolację teściów i rodziców swoich <tutaj puka się sama w głowę>, więc idę przygotowywać chatę na nadzór a jutro zajrzę do lekarza rodzinnego niech zerknie na moje wyniki, tej glukozy i inne. niestety jak podejrzewałam mam za wysokie tsh, co u mnie jest rodzinne - mama i siostra się leczą na tarczycę , wiec jestem ciekawa co powie.
pa pa laseczki
No proszę jak koleżanka chce utrzymać ekstra relacje z teścio-rodzicami
A tsh... hmm... oby było wszystko ok
Cytat:
w nogi, dziewczyny !!!!
oj tam oj tam pożarłam 3 mandarynki i nadal śmierdziucham
Cytat:

hihihi, to Ci babcia
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A mi tam na tych szufladach nawet tak bardzo nie zalezy, a mebelki mi sie strasznie podobaja
Moj dzidziol tez tak czasem wypina noge lub reke, czasem tak do gory ze musze sie wyprostowac bo boli
a no to jak tak to spoko- chyba, że schowasz do szuflady coś, czego będziesz mało/rzadko używać Ale motyw żyrafki mi się bardzo podobuje

A dzieciaczek mój też często mnie kopsnie tak, że zwijam się z bólu przechodzi po paru sekundach, nawet kopsnie jak za długo łażę wtedy wiem, że czas wracać do łóżka...

Stary 2011-10-30, 14:55   #1034
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agatko, kamciurko jeszcze podchodzę do tego na luzie. Niech już tak będzie połowa stycznia to zaczne wariowac. Chyba najbardziej sie obawiam tego czy ja bede wiedziała, że to już TO, bo często mnie coś pobolewa , a okazuje sie, ze to nic takiego poważnego.

Bebi , fakt, troche duzo, ale niewiele więcej niż ja, bo ja juz mam 13 na plusie. Damy radę to zrzucić

Przed chwila lezałam i trzymałam sie za brzuch cały czas i nagle poczułam, że dzidzius sie strasznie wierci i chyba z łokcia mi przywalił , bo taką gule poczułam;d a może to głowa była?

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-30 o 15:00
Stary 2011-10-30, 15:11   #1035
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
w nogi, dziewczyny !!!!

Cytat:

to Mamunia moja zadzwonila, ze az sie cala splakala, tak juz kocha tego Nietoperka [COLOR="Silver"]

Cytat:
Mloda oglada "auta" i je rosol.
no wiesz tv przy jedzeniu
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Agatko, kamciurko jeszcze podchodzę do tego na luzie. Niech już tak będzie połowa stycznia to zaczne wariowac. Chyba najbardziej sie obawiam tego czy ja bede wiedziała, że to już TO, bo często mnie coś pobolewa , a okazuje sie, ze to nic takiego poważnego.
nie Ty jedna

Niki

Alex
Stary 2011-10-30, 15:30   #1036
Anabellita
Zadomowienie

Mnie dziś nawiedziło i nie mogę usiedzieć w miejscu. Juz nie wiem co zrobić ze sobą. Na Wizażu pustki nie ma co czytać (wyrodne z Was wizażanki) TŻ pojechał na cmentarz z tesciówka i szwagierką, a mnie się nudzi .
Wygrzebałam w necie przepis na ciasto Amerykaniec, właśnie siedzi w piecu i tak pięknie pachnie... mmmmmmm....
Boże Narodzenie mi się przypomniało bo cynamonem pachnie, a jeszcze mandarynkę sobie obrałam... normalnie Święta w domu

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 15:38   #1037
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
potwierdzam to, co napisała Renata - można
pod warunkiem, że ser będzie z mleka pasteryzowanego. Zwróć uwagę na skład podany na opakowaniu.
Też tak słyszałam ponoć w polsce mało które sery są niepasteryzowane wszelkie Turki i fety na bank są OK.

Cytat:
Kochana, teraz najmodniej jest jak wszystko jest z innej beczki, wiec spokojnie moglas brac, a rekawiczki dokupic jakis inny, ale pasujacy kolor
Te rękawiczki to najgłupszy powód czemu nie kupiłam ostatnio zresztą ciężko u mnie z logiką, więc nie mam się co dziwić

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.
Można się dopisać do Waszego wątku?
Mam prawie dwuletniego synka i spodziewam się córeczki na 2.01.2012. Już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad dopisaniem do jakiegoś wątku mamusiowo - oczekującego, ale jakoś jak widzę którąśtam odsłonę wątku to się stresuję wpisać... Wcześniej miałam kilka znajomych dzieciowych ale ostatnio albo długo pracują, albo się wyprowadzili i nie ma z kim poplotkować...
Najchętniej bym w ogóle znalazła kogoś w okolicach (jestem z Poznania), z kim możnaby się spotkać na "kawce" zimą, bo wychodzić to się chyba w mrozy nie będzie chciało za bardzo, ale na to już w ogóle nie mam odwagi, żeby jakoś zacząć szukać więc na razie poprzestanę na opcjach internetowych, jeśli mnie przygarniecie...
Cześć
Ja jestem z dalszych okolic Poznania (Leszno), ale czasem bywamy w tym mieście, zresztą mój mąż 5 lat dojeżdżał na studia

Cytat:
czesc mamuski mam takie slodkie pytanie odnosnie tesciow sczegolnie tych co sa po slubie do 2 lat mowice tatusiu i mamusiu?? a wasi tzci??
ja po slubie mowilam zeby nie bylo a tzt powiedzial ze nie bedzie mowil, to ja tez prestalam;p
My oboje nie mówimy do teściów mamo/tato tak ustaliliśmy przed ślubem.
Zresztą jesteśmy razem prawie 10 lat i przez ten czas wykształciła się wygodna forma bezosobowa, którą nadal używamy

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
UWAGA! się chwalę ostatnimi zakupami, za całość dałam całe 18zł
a kurta kupiona już jakiś czas temu, w lumku na wagę, nówka, z metką sklepową za.... oszałamiające 5,80zł

Aaa, i mam prośbę. Odda mi którąś małego człowieka? Bo ciuchów mam tyle, że nie wiem czy każdą chociaż raz mój nałoży, ale za taką cenę nie mogę się oprzeć

Cytat:

Co do ułożenia dzidziola, to mój często rano jest tak ułożony, że mam brzuch z jednej strony sterczący, a z drugiej płaski. dopiero jak się obudzi, to zaczyna się układać w wygodniejszej pozycji
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-10-30 o 15:39
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 15:44   #1038
bambusiek
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy z wizyty u rodzinki a wcześniej pojeździliśmy po cmentarzach.

Rodzinka podziwiała mój brzusio i kwitnący () wygląd
No i kolejna osoba powiedziała, że będzie chłopiec tym razem koleżanki mama co jest pielęgniarką

Moje ciasto pod wpływem jazdy samochodem zrobiło się takiej konsystencji, że trzeba było nakładać łyżką na szczęście walory smakowe pozostały

Aaaa... mamy dzisiaj pół roku od ślubu wieczorkiem idziemy z tej okazji na romantyczną kolację tam gdzie było wesele

No i zaczynamy dzisiaj 27 tc kalendarzowo wychodzi też ma to, że zaczynam 7 miesiąc czyli III trymestr
G. 9.1O.18
Stary 2011-10-30, 16:02   #1039
paulaLbn
Raczkowanie

Kurde dziewczęta pędzicie jak szalone, miałam sie przełamac i zacząc udzielać, a tu co wchodzę po dwóch dniach nieobecności i nadrabiania, a nadrabiania... siedziałam całe popołudnie i nawet nie pamietam juz co miałam napisac, a nic sie nie zacytowało

z tego co zapamietałam:
to w brzuszku pod koniec 29 tygodnia mam 88 cm, wszyscy mowia, że malutki, ale widac taka mojauroda
co do wózka i łózeczka, to my mamy juz i to i to, wózek póki co złozony i schowany, ale wczoraj rozłozylismy kołyske i juz stoi i czeka
wczoraj byłam z siostra i kolezanka na boot sale i kupilam sobie lezaczek bujaczek z chicco, niby uzywany ale nawet śladów nie ma,a zapłaciłam cale 6 funtów a dzis bylismy na vouxhallu ( czy jakos tak) i zakupiłam nowa mate z fishera za 20 funtów, a własnie patrze w argosie i kosztuje 49.99, także tez sie udalo
a co do reszty wyprawki to nic kupic nie moge, co mnie strasznie denerwuje, bo wszyscy mi cos daja, kupuja i juz mam tego tyle, ze szok, jedyne co chcialam sama kupic to kombinezon, a tu okazuje sie, ze wspaniala tesciowa mojej siostry juz kupila ( doskanale wiedziala, ze mam juz wybrany i ze jest to jedyny zakup, ktory chce sama zrealizowac...), jakby tego bylo mało dzis rano zadzwonila, zeby pochwalic sie, ze wczoraj nabyła dla mnie dwa kocyki, juz nie moge z ta kobieta, bo wtroca sie we wszystko, a to nawet moja rodzina nie jest.... niby fajnie, bo nic, ale to nic kupowac nie musze, wiec pieniazki zaoszczedzone, ale bardzo mnie to irytuje...Dobra wyżalilam sie troszke i juz mi lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 16:22   #1040
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

przecież niania radzi inaczej!
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Mnie dziś nawiedziło i nie mogę usiedzieć w miejscu. Juz nie wiem co zrobić ze sobą. Na Wizażu pustki nie ma co czytać (wyrodne z Was wizażanki) TŻ pojechał na cmentarz z tesciówka i szwagierką, a mnie się nudzi .
Wygrzebałam w necie przepis na ciasto Amerykaniec, właśnie siedzi w piecu i tak pięknie pachnie... mmmmmmm....
Boże Narodzenie mi się przypomniało bo cynamonem pachnie, a jeszcze mandarynkę sobie obrałam... normalnie Święta w domu
no tak to narzekają, że za dużo piszemy a teraz, że za mało! nie dogodzi się tym ciotkom, oj nieee

Ja też już czuję święta masakra jakaś ze mną coś za szybko
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Co do ułożenia dzidziola, to mój często rano jest tak ułożony, że mam brzuch z jednej strony sterczący, a z drugiej płaski. dopiero jak się obudzi, to zaczyna się układać w wygodniejszej pozycji
Ja pamiętam z usg jak było ułożone i po tygodniu tak samo malec był tak samo ułożony może się już nie przekręca, bo nie ma miejsca? ale ja rozróżniam gdzie ma główkę, a gdzie stópkę jak mnie zacznie jeździć - boleć po lewej stronie brzucha to znaczy, że to syrka a z prawej strony może z raz, dwa kopnęło, ale to dawno temu było tak to non stop z lewej mi jeździ

Zoska ja też czułam dziś gule i po paru sekundach zniknęło, jak zaczęłam macać i łaskotać

Stary 2011-10-30, 16:40   #1041
uska000
Zadomowienie

bylismy na spacerku i nigdzie nie bylo paczkow zezarli;/

i mam rozstepy na brzuchu;( zauwazylam dis 2 wstretne

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:42   #1042
AgaMili
BAN stały

Cytat:

A no zapomnialam. Ale ze mnie zla matka
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ale bym sobie wsunela domowe ciacho

A my juz po obiadku jemy galaretke na deser
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:47   #1043
izulka4
Raczkowanie

Cytat:

A ja w tym tygodniu bede zamawiac meble
o Takie:
lozeczko
komoda
regal
przewijak na komode
Ale sie wkurzylam bo 3 dni temu lozeczko bylo w promocji za 75funtow a komoda za 130 a teraz drozej. Ale nic, napalilam sie i innych nie chce
Czytałam troszkę na temat tych łóżeczek i ogólnie firmy produkującej te meble i niestety opinie nie są pozytywne. Oglądałam je też w sklepie i faktycznie nic ciekawego. Jedyne co za tym zestawem przemawia, to cena. Ale jeśli chcemy, żeby te mebelki troszkę posłużyły to lepiej dołożyć i kupić coś lepszego.

Już jako Żona od 03/09/2011

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham 09/01/2012
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yrjjg4qj1zcx3.png
izulka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:55   #1044
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
i mam rozstepy na brzuchu;( zauwazylam dis 2 wstretne
nie jestem sama!

rozstępy na brzuchu?!!! noo niech to tylko mężulek dojrzy to rozwód jak nic! spoko, wolałabym na brzuchu niż na dupie

Stary 2011-10-30, 17:00   #1045
bambusiek
Zakorzenienie

Mam pytanko: kupowała któraś z Was na all spódnicę ciążową, ale taką dzianinową???
Kosztują jakoś 17-18 zł.
Na święta chciałabym kupić taką, ale jestem ciekawa jak z jakością itp.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
rozstępy na brzuchu?!!! noo niech to tylko mężulek dojrzy to rozwód jak nic! spoko, wolałabym na brzuchu niż na dupie
Hehe... ja nie mam na brzuchu ani jednago, za to na tyłku i biuście kilka od kiedy pamiętam nie wiem nawet skąd się wzięły
G. 9.1O.18
Stary 2011-10-30, 17:11   #1046
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe... ja nie mam na brzuchu ani jednago, za to na tyłku i biuście kilka od kiedy pamiętam nie wiem nawet skąd się wzięły
wiesz co- ja też miałam rozstępy pod bioderkiem- przed ciążą prawie, że na tyłeczku, ale białe- nie było tego tak widać, a teraz mam fioletowe

Stary 2011-10-30, 17:14   #1047
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:

Bravo, już niedługo będziesz mogła tulić swojego długo oczekiwanego maluszka!!!!

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

A tak na marginesie: Ile macie cm w obwodzie brzuszka??? Ja jutro wejdę w 28 tydzień i mam 95 cm.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:15   #1048
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
ć

chcemy więcej!!!
nie bądź cykor i wpałaszuj ten czosnek!
postaram się go zjeeść do końca ,chociaz już plasterek odciełam bo wyskoczyło mi zimno a nic na nie nie mam więc przyłożyłam czosnek.Trochę poszczypało więc moze pomoże.A i katar mi troche przeszedł ,to chyba zasługa jednak czosnku

Cytat:

juz 8 ,ja zaczynam chyba 7 bo dziś 27 tydzień.właśnie doczytałam na 1 str i 7 msc zaczyna się w 28 tyg więc za tydzień
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-10-30 o 17:18
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:16   #1049
*Agatek*
Zakorzenienie

ciezaroweczka a Ty czytasz nasze posty?? 2 dni temu każda pisała ile ma w obwodzie brzuszka

Stary 2011-10-30, 17:30   #1050
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Tesciowa jednak czasem to dobra rzecz. Dzisiaj na obiad zupa krem z dyni, bitki wolowe,kluski slaskie i salatka.
Na deser juz czekaja bajaderki i wz-ki, bo przypomnialo sie jej, ze ona caly czas miala na nie ochote w ciazy Bedziemy miec z Nietopsonem wyzerke
W tym Twoja teściowa jest lepsza od mojej, bo moja okropnie gotuje :/ Za czasów panieńskich to starałam jeździć tam najedzona Teraz ten pomysł nie wypala, bo ciągle jestem głodna

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
a co do reszty wyprawki to nic kupic nie moge, co mnie strasznie denerwuje, bo wszyscy mi cos daja, kupuja i juz mam tego tyle, ze szok, jedyne co chcialam sama kupic to kombinezon, a tu okazuje sie, ze wspaniala tesciowa mojej siostry juz kupila ( doskanale wiedziala, ze mam juz wybrany i ze jest to jedyny zakup, ktory chce sama zrealizowac...), jakby tego bylo mało dzis rano zadzwonila, zeby pochwalic sie, ze wczoraj nabyła dla mnie dwa kocyki, juz nie moge z ta kobieta, bo wtroca sie we wszystko, a to nawet moja rodzina nie jest.... niby fajnie, bo nic, ale to nic kupowac nie musze, wiec pieniazki zaoszczedzone, ale bardzo mnie to irytuje...Dobra wyżalilam sie troszke i juz mi lepiej
No Ty to masz pecha, że kasiory nie musisz wydawać Ale muszę przyznać, że faktycznie jak tylko kupię jakąś nową rzecz, to cieszę się, jakby to było dla mnie

Cytat:
bylismy na spacerku i nigdzie nie bylo paczkow zezarli;/
Wszystkie były u mnie pod cmentarzem
A tak serio to ludzie pogłupieli! Pod cmenatrzem można było kupić dzisiaj zabawki, rurki z kremem, pączki nawet hot-dogi
A ja miałam ochotę na princessę orzechową, ale stwierdziłam, że nie będę wiochy robiła w jej poszukiwaniu

Cytat:
Mam pytanko: kupowała któraś z Was na all spódnicę ciążową, ale taką dzianinową???
Kosztują jakoś 17-18 zł.
Na święta chciałabym kupić taką, ale jestem ciekawa jak z jakością itp.
Ja takową mam Ogólnie jestem zadowolona. Materiał rozciągliwy, więc spokojnie w 9 m-cu się zmieszczę. Nie prześwituje. Minusem jest to, że jak rajstopy nie z lycrą to zaczepiają się o spódnicę i trzeba ją często poprawiać... Ale jak za tą cenę, to nie narzekam

Pojechałam dzisiaj z rodzinką na cmentarz (ten sam pod którym sprzedawali pączki ). Zanim wyszłam z domu, zrobiłam siku. Jak dojechaliśmy na cmentarz, zrobiłam siku i ledwo połowę grobów znaleźliśmy, to znowu chciało mi się siku Znowu poszłam do toalety a tam z 15 kobitek! No to stanęłam w kolejce. 2 panie mówią, żebym poszła na przód. Podeszłam tam, raczej zostałam zauważona, ale głupio mi było się wpychać w kolejkę :/ Tym bardziej, że na przodzie nikt nie zaproponować, żebym poszła pierwsza :/ Koniec końców wylądowałam w męskiej toalecie
Aż się boję, co będzie we wtorek na cmenatrzu, na którym toalet nie ma...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości