mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 10:32   #3571
Seona
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Dreamnes, czyżby coś się zaczynało?

Myszeczka
, jak ten czop Twój wyglądał? Bo ja pamiętam (w poprzedniej ciąży), że żadnego orzecha laskowego nie miałam (), ale taki gęsty biały ciągnący się śluz z domieszką krwi.

Ja ostatnie 2 dni pod wieczór miałam takie straszne bóle dołem brzucha i twardnienie brzucha, to chyba były skurcze, ale przechodziły. Mąż trochę był w strachu, bo teraz ma nawał pracy a myśleliśmy, że zaczęłam rodzić A od wczoraj cisza.

Wczoraj byłam u koleżanki na prezentacji Termomixa, ma któraś? Takie urządzenie do gotowania na parze, krojenia itp. Ale nie przekonało mnie, chociaż koleżanka życie by za nie oddała Ja to wszystko robię w garnku lub w kombiwarze i schodzi mi tyle samo czasu To chyba jest dla osób, które nie potrafią zbyt dobrze/szybko gotować, a ja uwielbiam gotować i zajmuje mi to niewiele czasu

Olusia, Basiula, piszecie, że tak nisko dzieci czujecie, a ja na odwrót właśnie Tuż pod żebrami mnie kopie. Mam nadzieje, że jednak odwróciło się i dlatego tak mnie kopie, że to są nóżki

Ja jutro kończę 36 tc więc zaczynam 9 miesiąc?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Aha i byłam w Superpharmie, ale nie kupiłam nic Wielki plakat reklamujący promocję wisi na ścianie i przed wejściem. Kosmetyków to mam takie zapasy, że chyba przez rok nie powinnam kupować i mąż i dziecko także (a ciągle coś dokupowuję). Chciałam sobie tylko farby do włosów kupić i do tego te pampersy, ale akurat moich farb nie było Więc dziecko mnie naciągnęło na nową szczoteczkę do zębów i batonik i tyle kupiliśmy.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 11:05   #3572
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,
Jak Was czytam, że czopy Wam wypadają, skurcze ... a u mnie nic Chyba się przeterminuję, coś tak czuję
My wczoraj byliśmy z superpharmie i kupiliśmy aż 2 mega paczki pampersów 2 Miałam same 1, więc dwójki się przydadzą na 100%. Tym bardziej, że tak jak wspominałam czuję, że się przeterminuję i Martyna do maleńkich należeć nie będzie.

My mieliśmy jechać dzisiaj do mojej mamy i na groby, ale przełożymy to na za tydzień. TŻ taki padnięty, że nie mam sumienia go ciągnać 100 km w jedną stronę. Za tydzień może się uda i nie będzie pracował nawet w sobotę, a Martynce po tych wojażach może zechce się wyjść już do mamusi i tatusia

Aniolina ... faktycznie trochę dziwnie z ich strony. Przecież to nie Twoja wina, że się pomylili. Powinni teraz zrobić wszystko żeby nie obciążać cię dodatkowo obowiązkami. Oj masakra

Glam ... trzymam kciuki za twoje twixy. Moja ciocia pamiętam urodziłam moje kuzynki bliźniaczki miesiąc przed terminem i miały już po 2500 kg, więc twoje bobaski na pewno już też są podobnej wagi. A cesarka ponoć nie taka straszna, a przy bliźniakach na pewno dużo bardziej dla maluszków bezpieczna. Trzymaj się kochana

Zmykam do łóżka poczytać książkę

Miłego dnia dziewczyny

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 12:02   #3573
Tincia
Wtajemniczenie

Bry,

My po wczorajszej imprezce u znajomych ciut zmęczeni, dziś już jesteśmy po spacerku... Nawet trochę maślaków nazbierałam przy lesie
Mam brak weny na czytanie, więc wyłapuje ogólnie, czy coś mnie nie ominęło

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Pełnia w tym miesiącu 12 listopada wypada, także jeszcze trochę czasu mamy
A ja wyczytałam, że 10 listopada :P Tak czy siak, coś koło tych terminów pewnie będzie gorąco

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 12:04   #3574
goldika
Zakorzenienie

Kasik ile placilas za paczke tych pampersow?? byly tez w rozmiarze 3 w tej cenie?| bo 2 mam 5 paczek i nie wiem czy wiecej mi potrzeba
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 12:12   #3575
sozaa
Rozeznanie

Goldika, Ta promocja w superpharm jest chyba do jutra. za kazde 30 PLn wydane w superpharm mozesz kupic paczke Pampers Economy za 29,99. Ja zrobilam wczoraj zakupy za 70 PLN i kupilam 2 paczki Pampers Economy rozm. 2 (80 szt) za 29,99 kazda. Promocja dotyczy tez rozm 3, 4 i chyba 5 (ale tego pewna nie jestem). Ale im wiekszy rozmiar, tym mniej pieluszek w paczce, tak to chyba jest pakowane.

Ja wczoraj wyszlam z uczelni o 21.30!!!! Ale przynajmniej wiem, ze zaliczylam pierwszy test ze statystyki, jeszcze tylko 2 testy z tego przedmiotu.

Ide ogarnac mieszkanko, kotuchom musze zmienic zwirek i zmiesc podloge. Mama przyjedzie za 2 godzinki to pojedziemy na cmentarz na grob mojej matki chrzestnej.

A, ktoras pisala o tych Huggisach za 9,99. ta promocja jeszcze jest w biedronce, bo z tego co pamietam to juz chyba 2 tygodnie to trwa? Podjade jeszcze do biedrony dzis i sprawdze.

Chyba jeszcze raz sie przejade do Smyka dzis i kupie kombinezon, w sumie po rabacie zaplace 70 pln, jeszcze sie oplaca.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 12:16   #3576
goldika
Zakorzenienie

sozaa dzieki w takim razie nie oplaca mi sie bo nie mam co kupic w SP.

a te huggis z biedry tez mnie strasznie interesuja. Jezeli dzis jeszcze jest ta oferta to bym sie przejechala ale mam 20km wiec wolalabym wiedziec cyz mam po co jechac

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Sozaa gratuluje zaliczonego testu na SPSSie?
Stary 2011-10-30, 12:18   #3577
muffinka90
Zakorzenienie

wczoraj bylam w Biedronie to lezaly jeszcze te chusteczki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 12:38   #3578
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
wczoraj bylam w Biedronie to lezaly jeszcze te chusteczki
O to muszę się wybrać po te chusteczki Chusteczek ponoć nigdy dosyć

Stary 2011-10-30, 12:48   #3579
glamourous
Zakorzenienie

Dziiewczynki kochanejestescie ze mnie tak na duchu podtrzymujecie

Mam nadzieje ze jeszcze z 2 tyg wytrzymamy w trojpaku a potem to sie zobaczy. W czw bede u gina, ciekawe jak on to widzi

Zlalalam rezim lezenia I wyszlam z sonia przed dom na laweczke, u nas jest taki park wiec ona pobiegala a ja sie troche dotlenilam. Ogolnie to zauwazylam ze sonia jest duzo grzeczniejsza w dni kiedy moze sie wyszalec na podworku... Wczoraj byla koszmarkiem a dzis jest calkiem grzeczna...
Na obiadek byla pizza- mimo ze mama nsm zostawila miesko do upieczenia
Stary 2011-10-30, 13:04   #3580
rudominka
Raczkowanie

Witanko
Czyżby listopadowe mamy tak grzecznie czekały na listopad? Nikt w październiku się nie rozpaczkuje? Ja bym chciała, ale malutka chyba nie bardzo
Taka ładna dziś pogoda, spróbujemy się wybrać na spacer, może to pomoże?

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u koleżanki na prezentacji Termomixa, ma któraś? Takie urządzenie do gotowania na parze, krojenia itp. Ale nie przekonało mnie, chociaż koleżanka życie by za nie oddała Ja to wszystko robię w garnku lub w kombiwarze i schodzi mi tyle samo czasu To chyba jest dla osób, które nie potrafią zbyt dobrze/szybko gotować, a ja uwielbiam gotować i zajmuje mi to niewiele czasu
Ja mam i bardzo sobie chwalę, zwłaszcza to że sieka i gotuje równocześnie. Robię w nim właściwie wszystko - surówki, zupy, desery, ciasta. Właściwie to jedynie z funkcji gotowania na parze rzadko korzystam, bo mam oddzielny parowar. W sumie wcześniej go nie chciałam, ale właśnie jak zobaczyłam w akcji to się przekonałam i nie żałuję.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 13:06   #3581
dreamnes
Raczkowanie

dziewczyny jade do szpitala. trzymajcie za nas kciuki mam skurcze co 3 min, aa i coś śliskiego wypłyneło... chyba to czop śluzowy.

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 13:07   #3582
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

a te huggis z biedry tez mnie strasznie interesuja. Jezeli dzis jeszcze jest ta oferta to bym sie przejechala ale mam 20km wiec wolalabym wiedziec cyz mam po co jechac

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

zaraz zajrze do biedry to dam wam znac pozniej. A oplaca sie, bo normalnie to one cos ok. 20 pln kosztuja...

Tak, mialam wczoraj zadania na Spss, a pozostale dwa testy to niestety teoria
Stary 2011-10-30, 13:22   #3583
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A ja wyczytałam, że 10 listopada :P Tak czy siak, coś koło tych terminów pewnie będzie gorąco
Dobrze wyczytałaś to ja pokręciłam

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
dziewczyny jade do szpitala. trzymajcie za nas kciuki mam skurcze co 3 min, aa i coś śliskiego wypłyneło... chyba to czop śluzowy.
Dreamnes trzyma kciuki
Stary 2011-10-30, 13:23   #3584
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Zaczyna się
Trzymam kciuki !
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 13:27   #3585
sozaa
Rozeznanie

Dreamnes!!!! Trzymamy kciuki!!!! A masz w razie czego nr telefonu do jakiejs dziewczyny z forum?
Stary 2011-10-30, 13:42   #3586
marejta
Zadomowienie

Ja też siedzę z zaciśniętymi kciukami żeby poszło jak najszybciej i oile to możliwe to przyjemnie no i sama czekam...

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 14:11   #3587
goldika
Zakorzenienie

Sozaa to wspolczuje. Ja co prawda w zeszlym roku smigalam na nim jak po wizazu ale w tym roku gdzies mi sie pamiec ulotnila i niewiele z niego juz pamietam
ok to czekam na info z biedry

Dreamnes trzymam mooooocno kciuki
Stary 2011-10-30, 14:47   #3588
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
myszeczka mam takie glupie pytanie jak wyglada taki czop i czy czuc jak on wychodzi?? bo ja to totalny laik w tych sprawach i obawiam sie, ze moge nie zauwazyc, jakby cos sie zaczelo dziac

Kochana Ja nie poczułam tego jak mi wychodziło ani jak miałam na wkładce.
To Jest coś takiego jak budyń i takie w skupionym miejscu koloru mlecznego. Wyczytałam że jak sie z krwia pojawi to tedy poród będzie już w najbliższych godzinach.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dreamnes, czyżby coś się zaczynało?

Myszeczka
, jak ten czop Twój wyglądał? Bo ja pamiętam (w poprzedniej ciąży), że żadnego orzecha laskowego nie miałam (), ale taki gęsty biały ciągnący się śluz z domieszką krwi.

Ja ostatnie 2 dni pod wieczór miałam takie straszne bóle dołem brzucha i twardnienie brzucha, to chyba były skurcze, ale przechodziły. Mąż trochę był w strachu, bo teraz ma nawał pracy a myśleliśmy, że zaczęłam rodzić A od wczoraj cisza.

Olusia, Basiula, piszecie, że tak nisko dzieci czujecie, a ja na odwrót właśnie Tuż pod żebrami mnie kopie. Mam nadzieje, że jednak odwróciło się i dlatego tak mnie kopie, że to są nóżki

Ja jutro kończę 36 tc więc zaczynam 9 miesiąc?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Aha i byłam w Superpharmie, ale nie kupiłam nic Wielki plakat reklamujący promocję wisi na ścianie i przed wejściem. Kosmetyków to mam takie zapasy, że chyba przez rok nie powinnam kupować i mąż i dziecko także (a ciągle coś dokupowuję). Chciałam sobie tylko farby do włosów kupić i do tego te pampersy, ale akurat moich farb nie było Więc dziecko mnie naciągnęło na nową szczoteczkę do zębów i batonik i tyle kupiliśmy.

Kochana wielkosc orzecha laskwoego :brzyda l:

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

U Nasw bierdonce ejst ich jeszcze dużo, ale to pewnie co biedronka to inaczej bo nie wszędzie muszą wykupić. Ja chusteczek mam chyba z 10 paczek takze narazie u Mnie STOP.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:

Trzymamy kciukasy kochana

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 14:54   #3589
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:

Trzymamy mooocno kciuki

Stary 2011-10-30, 15:01   #3590
glamourous
Zakorzenienie

Dreamnes powodzenia, oby poszlo szybko i bezbolesnie, czekamy na wiadomosc
Stary 2011-10-30, 15:38   #3591
truscafka
Zadomowienie

dreamnes powodzenia!!! 3mamy kciuki i jesteśmy serduszkami z Tobą!!

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 15:57   #3592
Jagooda_
Raczkowanie

Witam niedzielnie

Dreamnes
trzymam mocno kciuki

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:00   #3593
elf27
Zadomowienie

TRUSCAFKO zazdraszacam

DREAMNES 3maj się kochana!

Czy do szpitala bierzecie laktator czy można w szpitalu w razie czego wypożyczyć? trudno się to obsługuje?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:14   #3594
sozaa
Rozeznanie

W biedronce niedaleko mnie sa jeszcze te Huggisy, 3-pak za 9,99. Oplaca sie, nawet jak sie okaze, ze uczulaja, mozne je wykorzystac do czegos innego, warto sie zatem zaopatrzyc.

Goldika, ja mam wyklady ze statystyki z prof. Brzezinskim, pewnie gdzies go kojarzysz bo on jest dosc znanym prof. Nie wyobrazam sobie egzaminu z nim, brrrr.......

Edytowane przez sozaa
Czas edycji: 2011-10-30 o 16:15
Stary 2011-10-30, 16:40   #3595
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

uuuu... czadowo!!!!!! trzymam meeega kciukasy !!!!!!

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:43   #3596
OlusiaS
Wtajemniczenie

Yeeeee,super,trzymam mocno kciuki dreamnes,oby poszlo szybko i jak najmniej bolalo
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:48   #3597
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
TRUSCAFKO zazdraszacam

DREAMNES 3maj się kochana!

Czy do szpitala bierzecie laktator czy można w szpitalu w razie czego wypożyczyć? trudno się to obsługuje?
Ja nie biorę, bo nie mam jeszcze kupionego laktatora. U nas w szpitalu jest ponoć jakiś zestaw i jak trzeba to sie z niego korzysta.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:45   #3598
glamourous
Zakorzenienie

co wy wszystkie poszlyscie rodzic cZy tak kciuki trzymacie ze pisac nie mozecie? Watek nam sie wypala czy jak? Normalnie cisza jak makiem zasial...
Stary 2011-10-30, 17:50   #3599
ela3010
Zadomowienie

O ła, Dreamnes
Ja tu wracam po imprezce a tu takie wieści, trzymam kciuki kochana, może już masz maluszka.

Synuś miał dziś urodzinki więc tort, świeczki i te sprawy. Było milutko.

A ja żadnych poważniejszych skurczy czy czegoś zwiastującego rychły poród, luzik, a byłam pewna ze w październiku urodzę.
Ale kiedy będzie to będzie, czekam.

Teraz to czekam na wieści od dreamnes.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 18:12   #3600
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Tottie, świętujemy razem
no to dziś mamy a raczej kończymy 12 dzień

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Nie rozpakowujcie sie wszystkie na raz bo sie cisza na watku zrobi
Ja bym powiedziała że już się pomału cisza robi... ostatni raz byłam tutaj wczoraj a mam tylko 2 a nie jak zwykle 8-12 stron do nadrobienia

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Przestawione, jeszcze w nocy Żeby się nie pogubić
Ja się dzisiaj pogubiłam... wczoraj przestawiłam zegarki z 22 na 21 i dziś rano wstałam o 7... okazało się że jest 8 bo mój zegarek w telefonie przestawił się drugi raz sam

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
[/color]a pozatym zostało nam 5 dni do porodu
gratuluję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości