|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Dreamnes, czyżby coś się zaczynało?
![]() Myszeczka, jak ten czop Twój wyglądał? Bo ja pamiętam (w poprzedniej ciąży), że żadnego orzecha laskowego nie miałam ( ), ale taki gęsty biały ciągnący się śluz z domieszką krwi. Ja ostatnie 2 dni pod wieczór miałam takie straszne bóle dołem brzucha i twardnienie brzucha, to chyba były skurcze, ale przechodziły. Mąż trochę był w strachu, bo teraz ma nawał pracy a myśleliśmy, że zaczęłam rodzić A od wczoraj cisza. Wczoraj byłam u koleżanki na prezentacji Termomixa, ma któraś? Takie urządzenie do gotowania na parze, krojenia itp. Ale nie przekonało mnie, chociaż koleżanka życie by za nie oddała To chyba jest dla osób, które nie potrafią zbyt dobrze/szybko gotować, a ja uwielbiam gotować i zajmuje mi to niewiele czasu![]() Olusia, Basiula, piszecie, że tak nisko dzieci czujecie, a ja na odwrót właśnie Tuż pod żebrami mnie kopie. Mam nadzieje, że jednak odwróciło się i dlatego tak mnie kopie, że to są nóżki![]() Ja jutro kończę 36 tc więc zaczynam 9 miesiąc? ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Aha i byłam w Superpharmie, ale nie kupiłam nic Wielki plakat reklamujący promocję wisi na ścianie i przed wejściem. Kosmetyków to mam takie zapasy, że chyba przez rok nie powinnam kupować i mąż i dziecko także (a ciągle coś dokupowuję |
|
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Jak Was czytam, że czopy Wam wypadają, skurcze ... a u mnie nic Chyba się przeterminuję, coś tak czuję ![]() My wczoraj byliśmy z superpharmie i kupiliśmy aż 2 mega paczki pampersów 2 My mieliśmy jechać dzisiaj do mojej mamy i na groby, ale przełożymy to na za tydzień. TŻ taki padnięty, że nie mam sumienia go ciągnać 100 km w jedną stronę. Za tydzień może się uda i nie będzie pracował nawet w sobotę, a Martynce po tych wojażach może zechce się wyjść już do mamusi i tatusia Aniolina ... faktycznie trochę dziwnie z ich strony. Przecież to nie Twoja wina, że się pomylili. Powinni teraz zrobić wszystko żeby nie obciążać cię dodatkowo obowiązkami. Oj masakra ![]() Glam ... trzymam kciuki za twoje twixy. Moja ciocia pamiętam urodziłam moje kuzynki bliźniaczki miesiąc przed terminem i miały już po 2500 kg, więc twoje bobaski na pewno już też są podobnej wagi. A cesarka ponoć nie taka straszna, a przy bliźniakach na pewno dużo bardziej dla maluszków bezpieczna. Trzymaj się kochana Zmykam do łóżka poczytać książkę ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry,
My po wczorajszej imprezce u znajomych ciut zmęczeni, dziś już jesteśmy po spacerku... Nawet trochę maślaków nazbierałam przy lesie Mam brak weny na czytanie, więc wyłapuje ogólnie, czy coś mnie nie ominęło Cytat:
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik ile placilas za paczke tych pampersow?? byly tez w rozmiarze 3 w tej cenie?| bo 2 mam 5 paczek i nie wiem czy wiecej mi potrzeba
|
|
|
|
#3575 |
|
Rozeznanie
|
Goldika, Ta promocja w superpharm jest chyba do jutra. za kazde 30 PLn wydane w superpharm mozesz kupic paczke Pampers Economy za 29,99. Ja zrobilam wczoraj zakupy za 70 PLN i kupilam 2 paczki Pampers Economy rozm. 2 (80 szt) za 29,99 kazda. Promocja dotyczy tez rozm 3, 4 i chyba 5 (ale tego pewna nie jestem). Ale im wiekszy rozmiar, tym mniej pieluszek w paczce, tak to chyba jest pakowane.
Ja wczoraj wyszlam z uczelni o 21.30!!!! Ale przynajmniej wiem, ze zaliczylam pierwszy test ze statystyki, jeszcze tylko 2 testy z tego przedmiotu. Ide ogarnac mieszkanko, kotuchom musze zmienic zwirek i zmiesc podloge. Mama przyjedzie za 2 godzinki to pojedziemy na cmentarz na grob mojej matki chrzestnej. A, ktoras pisala o tych Huggisach za 9,99. ta promocja jeszcze jest w biedronce, bo z tego co pamietam to juz chyba 2 tygodnie to trwa? Podjade jeszcze do biedrony dzis i sprawdze. Chyba jeszcze raz sie przejade do Smyka dzis i kupie kombinezon, w sumie po rabacie zaplace 70 pln, jeszcze sie oplaca. |
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
sozaa dzieki
a te huggis z biedry tez mnie strasznie interesuja. Jezeli dzis jeszcze jest ta oferta to bym sie przejechala ale mam 20km wiec wolalabym wiedziec cyz mam po co jechac ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Sozaa gratuluje zaliczonego testu na SPSSie?
|
|
|
|
#3578 |
|
Rozeznanie
|
O to muszę się wybrać po te chusteczki
Chusteczek ponoć nigdy dosyć
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Dziiewczynki kochanejestescie ze mnie tak na duchu podtrzymujecie
Mam nadzieje ze jeszcze z 2 tyg wytrzymamy w trojpaku a potem to sie zobaczy. W czw bede u gina, ciekawe jak on to widzi Zlalalam rezim lezenia I wyszlam z sonia przed dom na laweczke, u nas jest taki park wiec ona pobiegala a ja sie troche dotlenilam. Ogolnie to zauwazylam ze sonia jest duzo grzeczniejsza w dni kiedy moze sie wyszalec na podworku... Wczoraj byla koszmarkiem a dzis jest calkiem grzeczna... Na obiadek byla pizza- mimo ze mama nsm zostawila miesko do upieczenia
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Witanko
Czyżby listopadowe mamy tak grzecznie czekały na listopad? Nikt w październiku się nie rozpaczkuje? Ja bym chciała, ale malutka chyba nie bardzo Taka ładna dziś pogoda, spróbujemy się wybrać na spacer, może to pomoże? Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jade do szpitala. trzymajcie za nas kciuki
mam skurcze co 3 min, aa i coś śliskiego wypłyneło... chyba to czop śluzowy.
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, mialam wczoraj zadania na Spss, a pozostale dwa testy to niestety teoria
|
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Rozeznanie
|
Dreamnes!!!! Trzymamy kciuki!!!! A masz w razie czego nr telefonu do jakiejs dziewczyny z forum?
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Ja też siedzę z zaciśniętymi kciukami żeby poszło jak najszybciej i oile to możliwe to przyjemnie
no i sama czekam...
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Sozaa to wspolczuje. Ja co prawda w zeszlym roku smigalam na nim jak po wizazu ale w tym roku gdzies mi sie pamiec ulotnila i niewiele z niego juz pamietam
ok to czekam na info z biedry Dreamnes trzymam mooooocno kciuki
|
|
|
|
#3588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana Ja nie poczułam tego jak mi wychodziło ani jak miałam na wkładce. To Jest coś takiego jak budyń i takie w skupionym miejscu koloru mlecznego. Wyczytałam że jak sie z krwia pojawi to tedy poród będzie już w najbliższych godzinach. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Kochana wielkosc orzecha laskwoego ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
U Nasw bierdonce ejst ich jeszcze dużo, ale to pewnie co biedronka to inaczej bo nie wszędzie muszą wykupić. Ja chusteczek mam chyba z 10 paczek takze narazie u Mnie STOP. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Trzymamy kciukasy kochana ![]() ![]()
|
|
|
#3589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymamy mooocno kciuki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Dreamnes powodzenia, oby poszlo szybko i bezbolesnie, czekamy na wiadomosc
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
dreamnes powodzenia!!! 3mamy kciuki i jesteśmy serduszkami z Tobą!!
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie
![]() Dreamnes trzymam mocno kciuki
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
TRUSCAFKO zazdraszacam
![]() DREAMNES 3maj się kochana! Czy do szpitala bierzecie laktator czy można w szpitalu w razie czego wypożyczyć? trudno się to obsługuje?
|
|
|
|
#3594 |
|
Rozeznanie
|
W biedronce niedaleko mnie sa jeszcze te Huggisy, 3-pak za 9,99. Oplaca sie, nawet jak sie okaze, ze uczulaja, mozne je wykorzystac do czegos innego, warto sie zatem zaopatrzyc.
Goldika, ja mam wyklady ze statystyki z prof. Brzezinskim, pewnie gdzies go kojarzysz bo on jest dosc znanym prof. Nie wyobrazam sobie egzaminu z nim, brrrr....... Edytowane przez sozaa Czas edycji: 2011-10-30 o 17:15 |
|
|
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuuu... czadowo!!!!!! trzymam meeega kciukasy !!!!!!
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
Yeeeee,super,trzymam mocno kciuki dreamnes,oby poszlo szybko i jak najmniej bolalo
|
|
|
|
#3597 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie biorę, bo nie mam jeszcze kupionego laktatora. U nas w szpitalu jest ponoć jakiś zestaw i jak trzeba to sie z niego korzysta.
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
co wy wszystkie poszlyscie rodzic cZy tak kciuki trzymacie ze pisac nie mozecie? Watek nam sie wypala czy jak? Normalnie cisza jak makiem zasial...
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
O ła, Dreamnes
![]() Ja tu wracam po imprezce a tu takie wieści, trzymam kciuki kochana, może już masz maluszka Synuś miał dziś urodzinki więc tort, świeczki i te sprawy . Było milutko.A ja żadnych poważniejszych skurczy czy czegoś zwiastującego rychły poród, luzik, a byłam pewna ze w październiku urodzę .Ale kiedy będzie to będzie, czekam Teraz to czekam na wieści od dreamnes .
|
|
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Ja bym powiedziała że już się pomału cisza robi... ostatni raz byłam tutaj wczoraj a mam tylko 2 a nie jak zwykle 8-12 stron do nadrobienia ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Ja się dzisiaj pogubiłam... wczoraj przestawiłam zegarki z 22 na 21 i dziś rano wstałam o 7... okazało się że jest 8 bo mój zegarek w telefonie przestawił się drugi raz sam ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- gratuluję ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.

), ale taki gęsty biały ciągnący się śluz z domieszką krwi.
A od wczoraj cisza. 
Tuż pod żebrami mnie kopie. Mam nadzieje, że jednak odwróciło się i dlatego tak mnie kopie, że to są nóżki

Chyba się przeterminuję, coś tak czuję 

na SPSSie?

mam skurcze co 3 min, aa i coś śliskiego wypłyneło... chyba to czop śluzowy.

co wy wszystkie poszlyscie rodzic cZy tak kciuki trzymacie ze pisac nie mozecie? Watek nam sie wypala czy jak? Normalnie cisza jak makiem zasial...