|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
? A jak ktoś nie musi to zazdroszczę bo to kolejne wydatki, wcale nie małe
|
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
A reszta mam nosi wkładki w stanikach? Bo zastanawiam sie czy te moje "zaworki" tez w końcu puszcza??? |
||
|
|
|
#3963 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Przytulam!!! Cytat:
![]() Cytat:
Noszę od początku, już w szpitalu ciekło mi po kolana. A jak karmię to drugi cycek automatycznie cieknie, na samą myśl o karmieniu czuję jak cieknie, czasem nie zdążę się wytrzeć po wyjściu spod prysznica i już kapie mleko. Najgorzej jest w nocy,w dzień znośnie.
|
|
|
#3964 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
za wagę Frania
6800 miłości ![]() Cytat:
![]() uuu u mnie mija 5 tydzień dzisiaj, ale ja nie chcę jeszcze @ ![]() miło jest bez ![]() o następne 5kg miłości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeju już się nie mogę doczekać jak to moje dziecię zacznie wykazywać trochę ruchu hehe Cytat:
![]() Cytat:
![]() już się śmiejemy, ze nam gwiazda rośnie, bo jak jest w centrum uwagi (czytaj wszyscy nad nim skaczemy, mówimy do niego, zaczepiamy) to jest ok,a jak tylko zaczniemy robić coś innego to już mu nie pasi i dawaj alarmy ![]() Cytat:
ja gdybym mogła też bym dawała cycka, a tak... Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moje kończy dzisiaj 5tygodni ![]() pozaznaczałam cytaty i połowy nie ma ![]() z tego co pamiętam... cotka, ale masz małego strażaka (ja już nie liczę ile razy dostałam fontanną )agnyska: Teraz wrzuciłam na luz i jestem nareszcie zadowolona z bycia mamą (i to bardzo! nawet rodzina i znajomi mi mówią, że kwitnę i wyglądam na szczęśliwą) i kocham Benika najbardziej na świecie! (to niby takie oczywiste, ale na początku przygody macierzyństwo wcale tak nie było)... ![]() matko leci ten czas... ostatnio nawet myślałam o tym jak to pisałyśmy tutaj na co która ma ochotę, chwaliłyśmy się zdjęciami brzuszków, kompletowałyśmy torby do szpitala... a tu została nam jedna mamusia do rozpakowania
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym mlekotokiem to nie źle I sie zastanawiam czy ja w takim razie nie za mało produkuję, jak tak nie cieknie i właśnie mały ma nerw wieczorami - co go dokarmiałam mm ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3967 |
|
kosmitka
|
Archi wychodzisz z psem i Piotrusiem? Jak to logistycznie rozwiązujesz? Bo ja nie dałabym rady jedną ręką wynieść Franka na dół a drugą smycz, biorąc pod uwagę temperament mego psa wyrżnęłabym się na pierwszym schodku. A do tego Karmel jest agresywny do wszystkich psów na spacerach i musiałabym co rusz interweniować.
|
|
#3968 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wrócilismy po obiadku u tesciów i spacerku prawie dwugodzinnym
![]() normalnie o 4.30 juz było zimno i ciemno,,,nie cierpie tego okresu w roku po kiego zmieniamy ten czas ???? to chyba lepiej zeby popołudniu dłuzej bylo jasno...jak ktos wstaje o 5 rano to mu chyba rybka czy jest jasno czy ciemno ![]() ja chyba zamiast coraz wiecej to mam coraz mniej pokarmu to przeciez nie ma szans zeby młoda sie najadła...jeszcze sie jakichs głupich artykułów naczytałam ze jak sie mysli pozytywnie to sie ma pokarm - akurat ![]() Cytat:
za 8 tygodni!ale masz aniołka ale to po cycu tak ci śpi czy po butli? moja max 5h po butli, ale to juz promocja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to faktycznie leniuszek skoro nie korzysta z tryskającej fontanny
|
|||||
|
|
|
#3969 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Zmiany czasu też nie kumam, tak szybko teraz ciemno
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama nie dałabym rady starabanić się z wózkiem (mimo że to tylko 1 piętro) i z synkiem. A na dole nie mam gdzie wózka zostawiać. Znaczy się zostawiamy stelaż w komórce, a gondolę z małym mąż wnosi/znosi do domu. Jakoś w komórce nie miałabym odwagi zostawić gondoli- nie chciałabym by mi się tam jakieś robactwo zalęgło czy wilgocią zatęchło. edit: A moja suka tez nie lubi psów na spacerze- ale wózek ułatwia mi mijanie innych czworonogów ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() Ja tez nie wiem po co ta zmiana czasu- ta ciemność jest dolująca Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-10-30 o 18:25 |
||
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spała 2,5 h ale jak sie obudziła to od razu z krzykiem bo głodzilla
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialena, ale śliczny ten pokoik
To kiedy drugi termin? Właśnie się parę dni temu zastanawiałam, jak wyprowadzacie psy To chyba skomplikowane logistycznie musi być ![]() Dziś byliśmy na spacerze z moją mamą - pchała wózek z wnuczkiem, a potem jeszcze go nakarmiła Fest była dumna i blada Fajnie patrzeć, jak się cieszy
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-30 o 18:31 |
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też mnie trochę wkurza to lenistwo małego. Kiedyś rano jak zaczęłam go karmić i wypadło mu z buzi poidełko to myślalam że włos mi się jakiś siwy przyczepił ja patrzę a to tak mi mleko leci pod ciśnieniem, całą warz mu olałam. I niby mleko mam, ale kto wie czy on nie ciągnie, czy go mało czy co. Bo jak widać to nie ma nic do rzeczy bo mój się nie najada a archi nie cieknie ani nic a jej żyje na cycku
![]() Poza tym wykończy mnie ten glut. Wisi na tym cycku, przysypia, zaraz się budzi i dosłownie na mnie krzyczy . Tak jakby najadał się na 3 minutki i od nowa. Masakra
|
|
|
|
#3974 |
|
kosmitka
|
Nasz wózek stoi na klatce, ale i tak wytarabanienie się samej z Frankiem jest już trudne. Myślę, że już wiosną będzie łatwiej lub jak dzieci będą trzymać sztywno główkę, chyba...
![]() Cotka dziwna sprawa z tym pokarmem, skoro tak leci, to chyba faktycznie z Filipka leniuszek...
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pisałaś ost- nie zaznaczyło mi cytatu ,a wlaśnie mi sie przypomniało- , że takich odjechanych diet dla karmiących piersią nie ma za granicą?? Bo ja się właśnie zastanawiałam jak to jest w innych krajach? Jak np radzą sobie kobitki w USA gdzie tam dominuje śmiecio-żarcie Cytat:
|
||
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
przyznam, że trochę Was nadrobilam, ale nie wszystko. Postaram się później, jak maly pozwoli A chciałam się trochę pożalić ![]() Wczoraj znowu załapałam doła, źle wpływa na mnie to że zostaje sama w domu, jak mąż do pracy chodzi. Jestem jakaś poddenerwowana, chyba nie umiem zrozumieć tego mojego dziecka, jakoś ostatnio bardziej marudny i jak nie śpi to ryczy a jak jest mąż w domu to bije od niego taki spokoj i opanowanie, a ja tak nie umiem. Przy nim jest lepiej, a bez niego mam dola i wydaje mi się że źle się małym opiekuje, że on mi ryczy mam czasami dosyc jestem złą matką![]() Do tego maly chyba się nie najada. Daje mu cyca, pije, pije po 20 minut, niby najedzony bo puszcza cyca, przebiore go a on znowu i tak w kolko. Jestem wykonczona i mam dość. I jeszcze do tego jak widzę mojego męża że on sobie spokojnie siedzi a ja sie męczę z tym cycem, to bym chciala żeby mi to mleko zaniklo i wtedy bez wyrzutow dalabym mm. sorki, że tak pisze i nie bijcie, ale czasami nie chce mi się już go karmic non stop. I tak jak pisała któraś, że nie lubi karmic piersią, więc ja chyba też. Może to z czasem przyjdzie, a może nie. I tak jak pisała Agnyska, że nie było od poczatku wielkiego love do synka, ja chyba też tak mam. Oczywiście kocham go najbardziej na swiecie, ale jakos chyba za mało się poświęcam, za mało do niego mówię i zajmuję czymś no to walnęlam wywód, ale musiałam się wygadać...
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio umyłam piersi przed karmieniem i nie zdążyłam się odwrócić od wanny a mąż już mi woła, że cieknę - do jednej piersi małą a pod drugą laktator skoro jest okazja i samo leci ![]() czemu uważacie, ze wasze dzieci się nie najadają??? ja ostatnio trochę poczytałam i zastanawiam się czy moja się nie przejada mimo iz ssie 5-15 minut i zwykle co 2,5 - 3h no i ulewa niestety
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w klubie ze wszystkim co opisałaś:- zostawanie samej z dzieckiem - karmienie bez "efektu najedzenia" - uczenie się miłości to chyba rzeczywiście baby bluesik
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
Juhuuuu
Ja tak na chwilkę bo Tż na wolne i nadrabiamy Oczywiście wspólne leżenie na kanapie Podczytuję Was Kochane, ale weny na pisanie brak... Buziaki i milego wieczoru...
|
#3980 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wypracowanie planu dnia i nocy, super też już bym chciała byc na tym etapie![]() Cytat:
ale przy przebieraniu do doslownie wyje, czy w dzień czy w nocy, nieważne czy tylko pieluszke ma zmienianą czy cały przebieranyCytat:
ja też pamiętam jak mowiłam do męża, że to czy tamto robimy ostatni raz we dwoje, że juz nigdy tak nie bedzie i wszystko się zmieni![]() i dobrze, że skurcze są, to znak, że juz niedługo i pokoik ślicznyy Cytat:
dla Mikusia
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie jesteś złą mamą |
|
|
|
|
#3982 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3983 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokoj przesliczny.....urzadzony z z gustem.... Wspolczuje skurczy krzyzowych....uwazam ze sa najgorsze....Ale wiem ze dasz rade Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za skonczone 8 tyg..... no i ladnie pospalyscie....Cytat:
Cytat:
chociaz ta pogoda jest na serio przygnebiajaca.... Ja to dzisiaj po scianach chodze.....o maly wlos spalilabym patelnie , ale ziemniaki to tak spalilam ze normalnie wegiel sam zostal.....w obu przypadkach zapomnialam ze cos gotuje.... ![]() Spac mi sie chce jak cholera....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3984 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
byle jak najszybciej to przeszło na pewno jutro będzie lepiejCytat:
dobra zmykam bo mały sie budzi po 3,5 godzinnym śnie, cały dzień marudził, został z babcią a my z meżem na szybkie zakupy, ale skubany nie spał. po powrocie dałam cyca, przebrałam a on dalej marudny, niby mleko leci a on zamiast pic się bawi sutkiem no i w końcu dałam mm, co prawda wypil tylko 20ml ale zasnal jak aniolek
|
|
|
#3985 | |
|
KWC
|
Cytat:
Tak jak każda matka kocham moje dziecko, ale nie dostałam totalnego 'odpału'. Czasem mam wyrzuty sumienia z tego powodu i wydaje mi się, że nie zasługuję na bycie Jego mamą. Ech.. |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Danika mnie polozna tez w kolo powtarzala zebym sie nie dolowala bo nie bede miec pokarmu....a odciagalam co 2 godz po 20 min z kazdego cycka.... ( tak mi doradzily ) i co ??? sciagalam po 30 na caly dzien...w koncu TZ powiedzial zebym dala spokoj bo nic z tego nie bedzie a mala przeciez musi jesc.....Mialam oczywiscie wyrzuty sumienia ale dzieki mamie i TZ jkakos mi przeszlo... Nie zamartwiaj sie ....
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sonia: mojemu tż minęły już dni słabości w których zwyczajnie bał sie swojego dziecka, nie brał go na ręce. ale chyba po tygodniu mu minęło, brał leki na uspokojenie w dzien i nasenne na noc. A ja się w nocy "bujałam" sama.. ehh..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
nie było mnie trochę...ale czytam Was na bieżąco.tyle-że na komórce..a tam ciężko odpisuje. u mnie ciężko się weekend zaczął...i czeka nas chyba troszkę problemów..no ale mam nadzieję ,że się rozwiąże problem szybko. a co u Nas... mimo problemów i tego,że możliwe,iż będziemy musieli się przeprowadzić..nie zmieniliśmy planów...i lecimy-ja z Sarą do Polski pod koniec listopada cieszę się... poodwiedzam znajomych,pobędę w domu. Mama mnie odciąży przy Saruni.. tylko ta polska zima mnie straszy![]() pytałyście o spacery... Sara ma jakiś rytm dnia-między 12-13 marudzi i chce spać. najada się..ubieram i w drogę. nieraz do 17 wędrujemy po dreptaku nad morzem,po miasteczku,sklepach.. i jest ok. jak się zdarzy,że Sara się budzi..to wchodzimy do pubu albo kawiarni..i tam w kącie ją karmię.koleżanka synka.i sobie jakąś herbatkę czy coś pałaszujemy. a przebieram ją..jeśli coś jest na rzeczy w gondoli w wózku(mam taką przenośną matę do przewijania) a jak chodzimy do kogoś,albo w aucie ...to już nie problem no i dlatego nie ma nas całymi dniami. tyyyle mam do zacytowania..że nie da się..ale co pamiętam i co mi zostało z cytatów... Agnyska Benio cudny Acelinka .. Natalka śliczna ![]() kapka - dzięki za artykuł .napewno się przyda ellabailasola śliczna Maja cotka a gdzie Ty takie tanie hustawki dorwałaś?? bo ja jade do pl..i na miesiąc potrzebuje coś kupić..chciałabym się do 150 zł zamknąć..bo i tak ze sobą nie wezmę,bo tu mamy. a Filipek kochany Agnes.d ale słodziak spray kochana...nie miej wyrzutów..bo nie masz powodu. wychowanie takiego maluszka -jeszcze jak są problemu typu kolka itd. to nie lada wysiłek psychiczny.. i trzeba czasem oddech złapać. jesteśmy ludźmi a nie robotami. a mamą jesteś najlepszą dla synka ![]() Małgosia no to Staś rooośnie szybko . no i gratki za coraz to nowsze umiejętności ![]() Ancia noo i gratki dla Frania za 10 tyg!! duuży chłopczyk z niego. jej..jak ten czas pędzi... szok Martusia ..i dla Was gratki za osiem tygodni Aga a mi się nektarynka podoba ![]() moja Sara też na cycu tylko ..nie zna smaku innego mleka. ale daję jej od tego tygodnia herbatkę koperkową.. pije..ale nie z każdej butelki. sprawdziła się lovi aktywne ssanie i z TT dla matek karmiących..obie mają smoczki aktywne imityjące brodawkę..i dzieci na piersi je chętnie łapią. Lulla wkładkę można założyć po 6 tyg napewno. mi lekarz pozwolił..miałam iść w przyszłym tyg. ale będę leciała do pl..i może tam założe. mój lekarz mi zachwalał i polecał. nie wiesz jak ceny w Pl tej wkładki ?? a co do leżaczka. Sara długo nie chciała..a teraz to nawet przysypia ![]() Ancia..można tą wkladkę karmiąc Archi ja noszę wkładki ...muszę ![]() thelilah... u mnie od 2 dni do kitu pogoda... ehh... irlandzka jesień długo czekałaś na paszport?? my wysłaliśmy papiery w pt.. mam nadzieję,że wszystko będzie ok..i nie będziemy musieli nic dosyłać.. bo na 23 mam bilety.. ( kupiliśmy tą kopertę na paszport express) a co do smarowania buzi... ja co rano myje wacikiem-przegotowaną wodą. może z 3 razy smarowałam kremem oiliotum..a tak to nic. do kąpieli daje 1 nakrętkę oilotum.. i niczym nie smaruje.. jak widzę,że skórka suchsza..to balsamem z hippa sporadycznie. a głowkę oliwką specjalną z apteki (czysta oliwka bez dodatków) tyłek myje wodą..mam specjalną miseczkę, waciki do tego namaczam,przecieram na sucho. nie mieliśmy żadnych odparzeń do tej pory. husteczkę mi się zdarzy użyć..ale tylko na spacerze. ogolnie- staram się minimalizować wszelkie kosmetyki( mimo,że zapas mamy wszystkiego) tak mi doradzili i się sprawdza u nas no to troszkę nadrobiłam... postaram się być częściej teraz buziaki i uściski dla wszystkich mamuś ![]() no i specjalne buziaki dla naszej brzuchatki Madzia-czekamy na Twoje maleństwo!! a pokoik śliczny
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze chciałam Wam napisać,że podziwiam i SZACUN za to,jak niektóre z Was walczą o karmienie.
ja karmię tylko piersią.. ale po jednej nocce,gdzie wstawałam co 2,5h miałam dość i z lekarzem już ustaliłam jakie mleko w razie "w" ja jestem zdania-że póki ok-karmię- ale jak ma mnie to męczyć i mam przez to być zmęczona na maksa...to nie o to chyba w tym chodzi. a mleka z puszki są tak wartościowe,że napewno by Sarze nic nie ubyło,jakby na takim była. i pochwalę się moją Halloweenową Panną
|
#3990 |
|
KWC
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

podatna jestem na niepogodę
? A jak ktoś nie musi to zazdroszczę bo to kolejne wydatki, wcale nie małe

i w ogóle przez to mi nie podchodzi ta pozycja.
6800 miłości 
sama sie obrocila popołudniu tez sie obrociła sama myslałam ze to przypadek a jednak nie
jak włączyłam światło o o mało zawału nie dostałam
a pieprzyk nie wygląda za ciekawie bo jest brzydkiego koloru (prawie czarny)... nie chcę nawet mysleć o czym to świadczy...

na pewno jutro będzie lepiej