|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Ja to mam do dzisiaj wyrzuty bo po tym pierwszyz zassaniu tak mnie bolało, że rano jak po porodzie miałam iść po małego to się go dosłowie bałam i poszłam dopiero około godzinę po wstaniu
a później mnie tak obserwowały na sali, że nawet na ręce się bałam wziąć okruszka ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- różnie,ale ok 5-7 i później 9-10 albo w ogole - ale to wczoraj tak bylo. A gdyby spał chociaz od 21-22 o zawsze 2 godziny tylko dla mnie
|
|
|
|
#3932 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3934 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Ogólnie chyba tak jak Agnyska uczyłam się tej miłości.
|
|
|
#3935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do herbatek to te mi akurat bardzo smakowaly bo maja anyżkowy posmak ![]() Cytat:
no daje popalic, daje, ale wtedy kocham go jeszcze bardziej po tych kropelkach mowisz???za grznaca sora ![]() Cytat:
|
|
|
#3936 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() musisz ją przyzwyczaic, bo nigdy nie wiadomo kiedy zajdzie potrzeba butli - tak mowi mój pediatra ja odciągam swoje mleko i zostawiam mamie jak jedziemy do sklepu bez małej. no i herbatke tez podawałam. Mała nie bardzo lubi butle ale sie uczy podobnie ze smokiem ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Cytat:
ale ten zabieg można wykonać tylko podczas cc. Nie tną kobiet specjalnie tylko dla tego, by udrażniać - wzamiam tylko tabletki
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-30 o 11:52 |
|||
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam przeżywałam mm na początku a teraz juz luz. |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno mi uszkodzili jelito grube, to napewno
|
|
|
#3939 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Maminki
![]() Dzisiaj pierwszy TP a ja nadal w dwupaku Wczoraj zaliczyliśmy imprezkę u znajomych, pewnie ostatnią we dwójkę, a zaraz jedziemy na niedzielny obiadek do rodziców, też ostatni bez Niuni Generalnie wszystko co już robimy to ze świadomością że to już "ostatni raz we dwójkę" Nadrabiam też jedzenie rzeczy, po które nie wiadomo kiedy będę mogła znowu sięgnąć- kiszona kapusta czy ogórki no i w życiu tyle McDonaldów czy pizz w ciągu miesiąca nie zjadłam ![]() Ogólnie skurcze mam (wczoraj wieczorem aż uruchomiłam sapanie ze SR, tak mi dawały w kość) , ale najbardziej te krzyżowe mi dokuczają, spać w nocy przez nie nie mogę. Obiecałam kiedyś zdjęcia pokoiku - dzisiaj się w końcu zmobilizowałam i zaniosłam aparat na górę Oto królestwo naszej Księżniczki, z którego i tak na razie nie będzie korzystać- łóżeczko i przewijak idą do naszej sypialni (pewnie jeszcze dzisiaj).
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas wczoraj spóżniona pępkówka się odbyła
Gunia dostała łóżeczko turystyczne w którym jest taka malusienka kruszynka, na 1/3 tego materacyka się miesci i jeszcze dostała matę edukacyjną i taką fajną myszkę-pozytywkę. Dała się ciociom ponosić takze wszycy zadowoleni ![]() nasze szczęscie przysypia własnie u tatusia na kolankach upodobali sobie taką pozycję, ze TZ lezy na sofie ze zgiętymi kolanami a nuska w takiej półleżącej pozie na tych kolankach sobie lezy z minką wielce zadowoloną ![]() ale znowu jest jedzenie co 1,5h az strach na spacer isc z nią o 14 idziemy do tesciów na obiad takze pewnie dostanie modyfikowane coby było troszke spokojuCytat:
korzystaj ![]() współczuje bóli krzyzowych...tez je miałam i męczyły mnie az do skurczów partych, wtedy wszystko przeszło ![]() pokoik niuni jest piękny ![]() Gosia 81 a nie miałas w tym wypisie S.agalactiae a nie agalactis? bo to jest właśnie paciorkowiec z grupy B tzw GBS na którego sie robi posiewy przed porodem |
|
|
|
|
#3941 | ||
|
Zadomowienie
|
u nas kolo 18 listopada, bo tata będzie robił razem z 30tką
Cytat:
![]() Cytat:
znikamy na spacerek
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3942 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cotka ja tez przezywałam poczatki mm strasznie płakałam ze małej nie wystarczała moja piers teraz tez czasem mi przykro jak przy piersi sie prezy denerwuje a jak jej dam butelke to wcina spokojnie i jaka pozniej zadowolona ale co zrobic ![]() Cytat:
![]() czekamy kiedy mała wreszcie przyjdzie na świat
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Dobra, ide sobie zrobic domowe SPA poki babcia poszla z lulkiem na spacer a wlasnie-moje dziecie zaczelo sobie gugac i sie coraz czesciej usmiecha
|
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze to pogoda?Pediatra kazała bo mały miał zwiększone potrzeby. Musiałabym go przystawiać dosłownie co chwilkę, żeby się najadl. A mleko z czasem traci swoje wartości odżywcze. Nie jest tak że po roku karmienia jest tak dobre jak na początku. Przynajmniej tak twierdzily polożne na SR. Powiedziały dziewczynie ktora karmila dziecko przez ponad rok tylko piersią że teraz to juz karmi je tylko wodą o smaku mleka
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
My dzisiaj kończymy 8 tygodni ![]() |
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
hello
co do antykoncepcji mi gin zaproponował zastrzyk - raz na 3 miechy i spokoj a co do cc - Igorka dotałam odrazu, jak jeszcze nie wstawałam to sie nim opiekowała babka, a potem mnie przeniesli na inny oddział i sobie radz , pierwszego pampka tz zmieniał , bo ja nie miałam sił wstać
|
#3948 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po 23:00 jak już miałam swoje łóżko i się wykąpałam to już dostałam małą na stałe. Chyba dobrze zniosłam operację, a leki przeciw bólowe na tyle działały, że wbrew wszystkiemu co się mówi od początku karmiłam na siedząco i nie z pod pachy. I nawet 1 noc przetrwałyśmy obie na siedząco. Nie umiałam leżeć a mała nie lubiła być odkładana do "korytka"---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Przez ten mój całodzienny brak własnego łóżka nie mogłam się z nikim widzieć. Mąż musiał wyjść zaraz po operacji, a mamy nie wpuścili nawet do małej. Zostały mi smsy i długie rozmowy z koleżankami przez telefon - ciekawe jaki będzie rachunek
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam swojego dziecka nie dostać odrazu na salę - dostał 9pkt, byl siny i zabrali go pod lampy. Jednak jego stan się poprawił i już po godzinie tuliłam swoje maleństwo. po 6 godzinach położne "zrzuciły" mnie z łózka i od tej pory sama przy małym wszystko robiłam.
madzialena-lublin: sliczne królestwo co do nocy to minęła mi ona znośnie ![]() tylko że.. było mi zimno..i obudziałam się chora.. katar, duszący kaszel i temp 38.. rano wesżły w ruch leki i ciepłe herbatki, tż zajął sie małym a ja od 9 do 14tej spałam pod kocem i faktycznie temp spadła, czuję się lepiej. Mam tylko nadzieję że na noc nie podskoczy... no i jak to robić żeby małego nie zarazić..staram się pomimo wszystko odciągnąć troche mleczka i podac małemu z moimi przeciwciałami ale on i tak juz kicha i ma chyba kaszelek ![]() oby mu nie było gorzej..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3951 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł. Czy Ci ktoś podmienił dziecko??? Może zdąże popisac nim mały awanturnik się obudzi. Właśnie wróciliśmy z godzinnego spacerku- jaka fajna pogoda, jak miło pospacerować ![]() Nam nic nie dała ![]() Jak tam u teściów i w szkole? Cytat:
Ogólnie karmienie nie jest dla mnie jakąś traumą- w nocy to w ogóle wygodne - wyciągasz pierś- kładziesz małego obok i hej do przodu. Sama nie wiem Ani nie mam w tym mega radości i spełnienia ale tez mi to bólu nie sprawia- no może poza tym uwiązaniem do dziecka... ja z tych co to potrzebują czasem się oderwać.Czasem tak myślę,ze jestem okropna- zaszłam w ciążę za 1x, dziecko urodziło się zdrowe, piersi pracują wzorowo, mały od razu załapał o co kaman z jedzeniem, nie miałam pogryzionych brodawek, zastojów, nawałów i jakoś nie doceniam tego Jakoś mam wyrzuty sumienia przez to. Sama w sumie nie wiem o co mi chodzi... Może któraś mnie olśni?![]() Cytat:
Cytat:
A co do picia z butelki- może smoczek jej nie pasuje?? Małgosia M8 też pisała ,ze jej małemu nie pasowało iles tam smoczków. Mój się przyssał do gratisowego Avent ze szpitalnej paczki Jeszcze w domu mielismy tez gratisowy NUK - ale to nie to ![]() wow Już?? Fajnie!My dziś skończyliśmy 20 dni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja przedwczo. zjadłam pizzę tzw. "la bieda" (czyt. margarita) ze szpinakiemI za skurczyki co by owocne były i sobie ten kręgosłup odpuściły Cytat:
![]() i za 8 tyg
|
|||||||
|
|
|
#3952 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Oj naciesz się jedzeniem, ja ostatniego hamburgera z mc donalda zjadłam chyba o 17 a o 23 już mnie wieźli na cc. ![]() Cytat:
Gratuluję pępkowego i prezentu, pochwal się .Cytat:
.A jak pediatra rozpoznała te zwiększone potrzeby? Przepraszam, że tak głupio dopytuję, ale nie wiem, na ile ten nasz pediatra się zna a nie chciałabym za szybko z tą piersią kończyć. \Z tym rokiem to oczywiście przesada, ale wszędzie piszą, że pierś do 6mca wystarcza i to mnie właśnie ciekawi .Cytat:
, może to od tego ciśnienia i zagrażającej rzucawki??Zdrówka życzę My po spacerku i obiadku u teściów. Mala marudka kwęka .A tu dzisiaj jak cicho i spokojnie. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Archi może to baby blues?
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna- zdrówka biedaki am życzę
A ja małego w szpitalu dostałam zaraz po cc, potem na sali wybudzeń było karmienie, potem dopiero dostałam na drugi dzień w południe. Byłam zbyt wywalona cc. Ogólnie mały był ze mną non stop dopiero po 2 dobie co i tak uważam było za wcześnie bo chodzić zaczęłam od 3 doby, a wsadzono go pod lampy za ciemny parawan i cześć. Płakał a ja nie mogłam podejść. Albo nawet jak nie płakał to nie mogłam sprawdzić czy ma "okularki" na oczach. Ech. Ciężko było. Dobrze, że to już za mną. A miłości tez musiałam się nauczyć- jak mi pokazali,ze to mój synek to niby miałam uwierzyć ,ze siedział w moim brzuchu?? No way Narodziny zbyt kosmiczne są
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-10-30 o 17:04 |
|
|
|
#3954 |
|
kosmitka
|
Dobrze wiedzieć, że nie sama z tym byłam.
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Archi i w ogóle dziewczyny jak karmicie na boku w nocy to nie budzicie się w plamie mleka? Bo moje dziecię ma chyba dziurawą buzię. Ja dzisiaj wzięłam go do siebie z rańca , budzimy się o 10 a pod nami mokro
i w ogóle przez to mi nie podchodzi ta pozycja.
|
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki
mały śpi, więc przyszłam zerknąć co tam u Was, a żeby nie było że tylko czytam to się odzywam ![]() u mnie taka pogoda od kilku dni, ze jak się nie poprawi to depresja murowana nawet z małym na spacerek wyjść nie mogę... a siedzenie w domu 24 na dobę już mnie denerwuje... madzialena śliczny pokoik
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
martunia
za 8 tyg!!!BordAna zdrówka życzę , ale na spacer z dzieckiem mu się nie chce wyjść , uśpić dziecko też nie potrafi, czasem chwilę zabawi ... Ja Mateuszka dostałam zaraz po porodzie i był cały czas ze mną (dlatego 2 pierwsze doby w szpitalu miałam kompletnie nieprzespane , Mały chyba wyczuł, że się go boję, że nie wiem jak się nim zajmować i dawał nieźle do wiwatu ) |
|
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na codzień też Ci mleko wycieka?? Musisz nosić wkładki? Cytat:
A Ty na wyspach tak? Ja też się obawiam co to będzie jak przyjdzie jesienna szaruga podatna jestem na niepogodę
|
||
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też jestem podatna, już mam nastrój do d... i jeszcze na dodatek nawet nie ma się do kogo odezwać w domu... ehh nie przynudzam... dobrze, że jest net...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

a później mnie tak obserwowały na sali, że nawet na ręce się bałam wziąć okruszka 

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
.
. Jestem przerażona zachowaniem swojego syna.
, pierwszego pampka tz zmieniał
Już?? Fajnie!
co by owocne były i sobie ten kręgosłup odpuściły
i w ogóle przez to mi nie podchodzi ta pozycja.