|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Visanne = walka z endometriozą
Ja również uzyskałam w mojej aptece odp. , że od stycznia wejdą nowe leki
|
|
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
hej jestem po pierwszym opakowaniu visanne i zaczęłam kolejne jak na razie uważam że wszystko ok
przez tydzień miałam niewielkie plamienie później dostałam okres ale jest on raczej ubogi. miałam jechać na wizytę kontrolna bo jestem miesiąc i trochę po operacji ale z powodu okresu wizyta się przesunęła. co do efektów ubocznych to sama nie wiem bo włosy wypadają mi trochę ale nie więcej niż kiedyś, teraz troch bolą mnie piersi ale miewałam tak przed okresem, a co do nóg to łydki czasami pobolewają ale nie wiem czy to od visanne bo często na zmianę pogody a zwłaszcza na deszcz tak miałam. poza tym czuje się na tyle przyzwoicie po tym wypatroszeniu ze już wróciłam do pracy, szef całkiem przyzwoity już smaruje kremem no-scar i zobaczymy ale nie jest to dla mnie jakaś tragedia nawet jak zostanie blizna pozdrawiam dam znać za jakiś tydzień po wizycie kontrolnej czy wszystko ok po tej mojej operacji |
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do blizny, ja mialam dwie operacje i po bliznach po laparo nie ma sladu, smarowałam maścią curaprox. Co do cesarki, to trochę zostało, ale też już prawie nie widać, bo to i tak jest poniżej linii majtek więc nikt nie widzi, no chyba że TŻ, ale on nie zwraca uwagi. No-scar też jest fajną maścią, stosowałam na blizny po oparzeniu i pomógł |
|
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie, moje doświadczenia z Visanne właśnie dobiegają końca,z tego powodu postanowiłam napisać małe podsumowanie.Visanne brałam od lutego, trzy opakowania przed laparoskopią i sześć opakowań po.Moje skutki uboczne praktycznie znikome...początkowe dwa opakowania- plamienia, niewielkie bezbolesne,nastrój przy pierwszych opakowaniach dobry,czasami nawet bardzo dobry...7-8 opakowanie jakaś masakra zmienny nastrój,oznaki depresyjne, pobolewanie jajnika,9 opakowania w porządku...Miałam brać jeszcze 3 i na tym koniec, ale na środowej wizycie doszliśmy z lekarzem do wniosku że pora coś zmienić, tym bardziej że Visanne w moim przypadku już nie wiele mogło zdziałać, dzięki Visanne nie miałam nowych torbieli, ognisk i żadnego innego dziadostwa...ale niestety dwa ogniska pozostawione przy laparoskopii jak były tak są...Oczywiście została mi zaproponowana laparotomia ale nie skorzystałam z tej propozycji, teraz od listopada mam brać tabletki anty o nazwie Yaz i szczerze to troszkę się ich obawiam ,bo sporo się na ich temat na czytałam, martwi mnie również to że dopiero po 6 miesiącach brania Yaz będę wiedziała czy na mnie działają...W związku z długim stosowaniem Visanne miałam do wykonania masę badań...Wszystko wyszło w porządku, właśnie dzisiaj odebrałam wyniki, nie ma przeciwskazań bym brała inny lek...Nie nabawiłam się niczego nowego w związku ze stosowaniem Visanne.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#905 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, byłam dziś u mojej gin na kontroli, wszystko jest w jak najlepszym porządku, endometrium czyściutkie i jajnik (który mi pozostał po laparoskopii) tez czyściutki, jestem strasznie szczęśliwa
kontunuuje leczenie moimi antykami Jeśli chodzi o refundację to rzeczywiście od stycznia :/ byleby by w tym styczniu w końcu weszła refundacja. Szywia ja słyszałam dużo negatywnych opinii o Yaz, moja siostra je brała, i też nie był zadowolona. źle się czuła i strasznie jej włosy wypadały. Ale skoro lekarz Ci zapisał to wie co robi. mam nadzieję, że Tobie będą dobrze służyły ) 3mam kciuki by było lepiej.
|
|
|
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
a w styczniu powiedzą że w czerwcu :P a my dalej będziemy czekać. postanowiłam że ostatniego, 8 op. nie kupuję. uważam że wiele to już nie zmieni i zwyczajnie mnie na nie nie stać. zastanawiam się co potem? tak fajnie jest nie mieć okresu!
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Ok. Zadzwonie w poniedziałek do znajomej i postaram się dowiedzieć jak to jest z ta refundacja.
|
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
o kurcze a już miałam nadzieję że może i mi się uda miec tańsze leki... chociaż nawet jeszcze nie wiem jakie dostane. Ale jak trzeba czekac to trzeba... :/
Dziewczyny mam pytanko. Orientujecie się może ile po operacji trzymają w szpitalu?? Idę w środę w czwartek mam operację i najpóźniej chce wyjśc w poniedziałek. ( po cc byłam tylko 3 doby i mam nadzieję że teraz też tak krótko będzie) ehh po raz pierwszy rozstanę się z córą na tak długo...
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po tym zabiegu trzymają do 5 dni, ale to wszystko zależy od Twojego stanu. A później 2 tygodnie zwolnienia, dieta i oszczędny tryb życia
|
|
|
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Chociaż z tym ostatnim będzie trudno Przy 19-sto miesięcznym dziecku oszczędny tryb życia jest mało możliwy
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
Hej wczoraj dostałam pierwszą prawdziwą miesiączkę po przestaniu brania visanne (wybrałam 6 opak.) i niestety ból jelit wrócił (chociaż nie taki mocny jak kiedyś) i mam zaciśnięty odbyt.Niestety będę musiała wrócić na visanne ;(
|
|
|
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
Witam.
Z tą refundacją to może być tak jak mi powiedziała kobieta a apteki, powiedziała mi ze 1 lista z niektórymi lekami wejdzie 15-> czyli od 16 a kompletna dopiero od stycznia, i my ślę że coś w tym musi być , i stąd te rozbieżności. Mam nadzieje że lista zawierająca vissane wejdzie od 16 list.
|
|
#913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja muszę przyznać, że czuję sie bardzo dobrze na tym moim 10 op visanne.Skutki uboczne zniknęly calkowicie |
|||
|
|
|
|
#914 |
|
Przyczajenie
|
szywia i sylwka21 gratuluje i oby edno uśpiło się na długo
aga779 biedactwo oby dalsze leczenie dało większy efekt. Trzymam kciuki Byłam na usg żył dolnych i wszystko w porządku, z wynikiem idę w czwartek ciekawe co mi powie i skąd te bóle. U mnie w aptece Pani powiedziała, że jest szansa na wejście refundacji 16 listopada i mam nadzieję, że ma rację. |
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pytałam w jednej aptece i pani powiedziała, że od nowego roku, zaś w aptece w mieście TŻ inna pani powiedziała, że być może od 16 listopada. Pozostaje nam więc czekać i mieć nadzieję, że od tego 16.11.
|
|
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
To ja poczekam do 16.11 i tak mam przerwane leczenia więc te 16 dni nie robi różnicy
|
|
|
|
|
#917 |
|
Przyczajenie
|
witam dziewczynki!!!
teraz mam na dopalaczach "clo" trzy mies na zajscie w ciąże a jak wyjdzie dupa blada to w okolicach marca hsg teraz czekam na @ takze ciesze sie bardzo jak nie weim co i życze wam wszyskim równie dobrych wyników w walce z endo pozdrówka i buziaczki przesyłam |
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#919 |
|
Przyczajenie
|
droga kilianna moje torbiele miły teraz 2,9x2,5 visanna była wdrozona po to by uniknac operacji bo miałam juz dwie podczas pierwszej wycieto mi zniszczone prawe przydatki.podczas drugiej obecna gin uratowała lewe.
takze nie bedzie łatwo w walce o dzidzi ale mimo to jakos jestem narazie spokojna buziolki |
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#921 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze visanne pomoże 3mam kciuki by te bole przeszly jak najszybciej, 3maj sie cieplutko ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze dalsze leczenie visanne obejdzie sie bez skutkow ubocznych no i ze rownie dobrze bedziesz sie czula potem na antykach ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() 3mamy kciuki za to by wszystko sie udalo i bys pomyslnie zaszla w ciaze ![]() No a refundacja visanne mam nadzieje wejdzie juz w listopadzie byscie dziewczyny nie musialy tyle placic.
Edytowane przez sylwka21 Czas edycji: 2011-11-01 o 21:46 |
|||
|
|
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
dobrnęłam do połowy pierwszego opakowania i skrót z placu boju:
* czoło nadal przetłuszczone * włosy przestały wypadać, ale dzisiaj mąż zauważył, że skóra na głowie zaczyna mi się przesuszać - łupież * od wczoraj mam plamienie między @ - czy któraś z Was tak miała? innych skutków brak no może jeszcze dziwne nastroje (raz mi do śmiechu a za chwilę zła jak osa) |
|
|
|
|
#923 |
|
Przyczajenie
|
Dzwoniłam właśnie do zaprzyjaźnionej apteki - więc w tym roku refundacja raczej nie wejdzie, nawet jeśli wejdzie to zmiany cen wejdą dopiero po nowym roku! wydałam już prawie 2000zł na ten lek i liczyłam, że chociaż jakieś dwa opakowania uda mi się po godnej cenie zakupić i znowu kopniak! gdzie Kochane kupujecie Visanne? po ile? bo u mnie (wielkopolska) kosztuje 238zł. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#924 |
|
Przyczajenie
|
ja kupuję w Poznaniu po 165 zł ale to po znajomości
witam na forum jestem w trakcie brania 3 opakowania - przede mną jeszcze trzy walczę z endo od 2 lat , w zeszłym roku miałam laparo ze skutków ubocznych : wypadanie włosów, pogorszenie cery, zmienność nastrojów i plamienie non stop od 3 m-cy
Edytowane przez dzemilun Czas edycji: 2011-11-02 o 13:23 |
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monika, plamienia to normalka, mogą przyjść ni z tego ni z owego, u mnie też jest z nimi naprawdę różnie. |
|
|
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
giselka super wieści
U mnie pozostał tydzień do wizyty w szpitalu. Juz sie stresuje...
|
|
#927 |
|
Przyczajenie
|
po laparo nie brałam nic, staraliśmy się naturalnie, potem były dwie IUI, ale się nie udało - u mnie endo zagościła w pęcherzu i we wiązadłach , miałam tylko 1 torbiel
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem na 2 opakowaniu i od 23.10 zaczęłam mieć straszne wzdęcia - ale nie takie zwykłe, tylko taki megawydęty brzuch, jakby balon w balonie i jakby miał pęknąć. Aż się przepona unosi i mam dyskomfort oddechowy. Jednym słowem, jakby mi coś miało z brzucha wyjść... Raz miałam taki epizod w sierpniu i poleciałam od razu do gin - usg itp i wszystko niby ok było. Ale teraz od tego 23.10 mam wzdęty brzuch prawie non-stop. Od soboty biorę espumisan i rapaholin. Już boję się cokolwiek jeść - nawet na czczo mam balon, a po jedzeniu to już w ogóle masakra. Wiem oczywiście, że muszę jechać na badania - pojadę 11.11 na długi weekend do domu i zrobię, ale chcę zapytać, czy któraś z Was miała coś podobnego? Może endo się rzuca na jelita? albo to jakiś efekt uboczny visanne? |
|
|
|
|
|
#929 |
|
Przyczajenie
|
ja mam non stop wzdęcia przy endo, przed visanne miałam i teraz też
|
|
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
No ale ja właśnie wcześniej nie miałam nigdy problemów - jadłam co chciałam - ostre, strączkowe, smażone itp od jakiegoś czasu ograniczyłam właśnie smażone i gazowane napoje - ale to powinno być in plus. A teraz nie mogę nawet zjeść kotleta, ba teraz tylko ryż i kurczak...
Co prawda rodzinne sa u mnie kamienie w woreczku i mój tato twierdzi, że to problem z żółcią - stąd kazał mi brać rapacholin i obserwować, ale jakoś dziwnie się w czasie zeszło z Visanne... Edytowane przez agniesz1 Czas edycji: 2011-11-02 o 14:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

kontunuuje leczenie moimi antykami