Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 22:11   #2851
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

pomożecie ?
która

http://www.makeupslubny.pl/
http://www.kasiastasiak.iportfolio.pl/ (dodatkowo: http://www.maxmodels.pl/katarzyna_stasiak.html)

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 22:16   #2852
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
dziewczynki mam do was pytanie czy widziałyście kiedyś efekt tych strzelających tub z płatkami na żywo?? bo kumpela ma ślub za 3 tyg zastanawia się czy kupić 4 czy 6 sama nigdy nie widziałam ich na żywo i nie wiem co mam jej doradzić
To zależy dużo od pogody a szczególnie od wiatru czasami nawet dwie robią piękny efekt a czasami nawet cztery nie są wstanie zrobić takiego wrażenia Byłam u kuzynki ona miała dwie i wystarczyło bo była bezwietrzna pogoda i te płatki pięknie opadał na nich ale widziałam również jak wiatr porwał wszystkie płatki w inną stronę i kiszka wyszła zero efektu Jeśli chodzi o wystrzelenie tub na sali wystarczą dwie lub trzy
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 22:18   #2853
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Chatką całkowicie!! Ja mam prawo jazdy i robiłam je z własnej woli za swoje pieniądze z osiemnastki. Udało mi się zdać dość szybko bo za 2 razem, a jak robiłam to miałam przerwę w jeździe miesiąc bo takie były kolejki do egzaminu. I na tym się moje szczęście skończyło. Miałam 19 lat i prawo jazdy ale nie miałam auta. Moja mama nie chciała mi dać jeździć autem rodziców bo to za szybko jeżdżę i takie tam. A bardzo lubiłam. I tym sposobem 2 lata nie siedziałam "za kółkiem". Pojawił się Tż, który bardzo chciał, żebym jeździła, bo wiadomo, że to się przydaje. Na początku nie naciskał, ale zaczęły się pojawiać coraz częściej niemiłe sytuacje bo ja czułam, że on myśli, że to mój kaprys, że nie chcę jeździć i nie mógł zrozumieć, że po tak długim czasie poprostu się boję. Jak kupiliśmy razem samochód to zaczęłam próbować znów jeździć. Ale już nie sprawia mi to przyjemności tylko jest cholernie stresujące, mimo, że Tż bardzo mnie wspiera, udziela cennych rad ale bez podnoszenia głosu i tylko wtedy kiedy ja tego chcę. Teraz boję się jeździć i każda sytuacja kiedy Tż chce żebym jechała bo on się chce napić to jest dla mnie cała impreza stresu. Wiec jeśli nie masz przekonania to poprostu nie rób tego prawa jazdy bo później może być jeszcze gorzej. Absolutnie nie chcę straszyć.
Patrz, to mamy trochę podobnie. Ja, odkąd w zeszłym roku brałam udział w stłuczce (byłam tylko pasażerem, ale wystarczyło) też jakoś się trochę boję siadać za kółko... A generalnie zawsze kochałam prowadzić samochód, więc sama przed sobą się wstydzę, że się boję, ale myślę, że nie ma co nic na siłę robić... TŻ mnie nie namawia, chociaż mówi, że jak tylko będę chciała prowadzić, to mam mówić, ale jakoś tak wygodnie mi z tym, że On prowadzi... Eh, muszę w końcu nabrać trochę odwagi, bo nie chcę przestać jeździć i być jedną z tych lasek, to wsiadają za kółko tylko w ostateczności - bo ja naprawdę lubię prowadzić...

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Mam dylemat:

Mam dwie makijazystki na oku, nie wiem ktora lepsza. Wstawiam Wam linki do obu i powiedzcie mi ktore makijaze bardziej Wam sie podobają:

1. http://beauty-and-elegance.blog.onet.pl/ na dole po lewej są zdjecia

2. http://www.maxmodels.pl/brownssugar.html#o_sobie tam są dwie stronki makijazy

prosze o szczere wskazowki
Chyba bardziej podoba mi się ta druga, ale w sumie każdy makijaż jest inny, więc trudno ocenić, szczególnie, że nie wiem, jak się lubisz malować... Musi pasować do Ciebie konkretnie.

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, długo mnie nie było, na tyle długo, że zniknęłam z listy na pierwszej stronie...no ale nic

chciałam się poradzić w kilku sprawach, ostatnio jak tu byłam to pokazywałam wam buciki które kupiłam i zastanawiałam się czy nadają się na ślubne-nawet wam się spodobały
a teraz mam pyt.odnośnie sukienki bo właśnie przez przypadek dowiedziałam się o wyprzedaży w salonie gdzie będę kupować i jedna mi się szczególnie spodobała...tylko że do ślubu jest jeszcze 10 miesięcy i nie wiem czy to nie za wcześnie już kupować? no i czy wogóle warto? oto ona
Heloł! Dawno Cię nie było!
Suknia nie w moim guście, ale wydaje mi się ładna Szkoda, że nie ma fotki na Tobie, łatwiej byłoby doradzić. Jeśli chodzi o to, że jeszcze 10 miesięcy, to myślę, że zupełnie nie ma co się tym przejmować. Jeśli to ta - kupuj.

Cytat:
a czy któraś z was ma wesele tylko przez noc?
My mamy wesele, a następnego dnia tylko obiad dla przyjezdnych. Także w sumie tylko jedną noc się bawimy. Tort planujemy podać ok. 21:00 i to na pewno sporo da. Poza tym nie planujemy zrzucić wszystkich zabaw z Gośćmi na tzw. oczepiny po północy, tylko raczej chcemy, żeby co jakiś czas coś się działo. Nie podoba mi się, jak oczepiny trwają 2 godziny, a jeszcze do tego tort - robi się zwykle nudno w końcu.

Cytat:
Napisane przez Myszeczek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Zarejestrowałam się właśnie na forum i dołączam do Was, bo również oczekuję swego cudownego dnia. A ślubuję 28.04.2012, więc jak widziałam nie jestem sama hehe A ponoć w towarzystwie czas płynie szybciej i przygotowania są lżejsze... Więc jestem.
Kiciu, z tych naszyjników akurat mi się najbardziej podoba 4 i ostatni, ale nie wyszperałam jeszcze jakie masz kolczyki, więc się nie sugeruj Będę szukała czegoś podobnego, bo też mam suknię ze zdobieniami na dekolcie.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Bardzo ładny pierścionek i obrączki. A suknię i tak chciałabym zobaczyć

Cytat:
Dziewczyny na ktorą mam sie zapisac na makijaz jak mam slub na 16?? na 15 planuje blogoslawienstwo, a fryzjera chce miec przed makijazem
Myślę, że ta 12:30 będzie akurat

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
aaa i byliśmy dziś z Tżtem w Castoramie. Chcemy zmienić wyposażenie łazienki w mieszkaniu po rodzicach Tżta i zastanawiamy się nad kilkoma rozwiązaniami. Nie możemy dojść do porozumienia, bo z jednej strony chcemy mieć prysznic (wiadomo-rano szybko itp.) no ale fajnie byłoby też mieć wannę szczegolnie narożną (mam taką w domu i oboje z Tżtem ją sobie chwalimy ), no ale dwie rzeczy to trochę za dużo i za drogo. Co myślicie o takich wannach połączonych z prysznicem - cos takiego jak ta
http://static.promoceny.pl/foto/vyro...0000/59774.jpg - nie wygląda zbyt kosmicznie??
Myślę, że jeżeli nie możecie sobie pozwolić na jedno i drugie, to jest to niezły kompromis. Osobiście nie lubię pryszniców i kocham wanny, ale widziałam kilka takich cudeniek na żywo i całkiem fajnie wyglądają

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie
Wczoraj prawie po roku od podpisania umowy byliśmy pierwszy raz z rodzicami na naszej sali. Moi rodzice, siostra i mama K byli pod dużym wrażeniem, my zresztą też bo po remoncie widzieliśmy ją pierwszy raz.
Sala była tuż przed weselem bo byliśmy o 15 a młodzi o 15 mieli ślub więc na stołach prawie już wszystko chociaż cały czas coś tam jeszcze donosili. Na zdjęciach macie nasz lokal ze zdjęć z netu i ostatnie to nasze zrobione wczoraj. Na tych z netu są pokrowce na krzesłach i bardzo mi się to podoba na tych naszych ich nie ma i czegoś właśnie brakuje. Obawiam się tylko, że taka przyjemność może kosztować 10-15zł za krzesło więc u nas ich raczej nie będzie bo mój K już zapowiedział że płacić 1000 zł za to żeby ładnie krzesła wyglądały to my nie będziemy i nawet moja mama jest na nie.
Ostanie foty to chyba mój bukiet Zamiast tego niebieskiego storczyka może być każdy inny kolor bo pomarańczowy, różowy, zielony też będzie pasował.
Fajny bukiecik A krzesła bez pokrowców też dobrze wyglądają Co do ceny pokrowców - chyba ich równo powaliło

Byliśmy dziś u Znajomych, mają 2,5rocznego synka, taki gaduła, że aż nas głowy rozbolały pod koniec wizyty, bo nie przyzwyczajeni jesteśmy do takiego poziomu głośności A Ona jest teraz w 26 tygodniu ciąży z drugim synkiem i wygląda super Ale mimo, że dobrze mi się na nich patrzyło i dzieciaczek taki fajny, to jeszcze nie poczułam tego pulsującego "też chcę!". Także jeszcze nie nasz czas na te atrakcje

Lecę spać, dobrej nocki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 22:18   #2854
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
poleciła bym tego na Tumidajskiego ale sama nie wiem czy jest on godny zaufania

natomiast ten mój kuzyn co brał ślub 1 października zamawiał na Narutowicza zapłacił 500 zł za robociznę i na prawdę ładne te obrączki mają coś jak ewonia i nena. Tylko niestety nie znam dokładnego adresu. Wiem że PM na lubelskim wątku też z narutowicza polecały jubilera
No własnie z tym Twoim to tak sam nie wiem bo nie bardzo mu sie spieszyło żeby wam te obraczki zrobić wiec sama nie wiem ale podjechać tam możemy(zapodaj adres jak możesz ) bo jutro sie wybieramy na rajd po jubilerach i mam spisanych już trochę m.in. Sawickiego - Lubartowska, Wąsik - Świętodulska, Niewęgłowaki - Świętodulska, Ziętek - Krakowskie Przedmieście, Obrączki "Symbol" - Narutowicza i może to o tego jubilera chodzi, Śliwiński - Krakowskie Przedmieście.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-10-30 o 22:23
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 22:24   #2855
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
No własnie z tym Twoim to tak sam nie wiem bo nie bardzo mu sie spieszyła żeby wam te obraczki zrobić wiec sama nie wiem ale podjechać tam możemy(zapodaj adres jak możesz ) bo jutro sie wybieramy na rajd po jubilerach i mam spisanych już trochę m.in. Sawickiego - Lubartowska, Wąsik - Świętodulska, Niewęgłowaki - Świętodulska, Ziętek - Krakowskie Przedmieście, Obrączki "Symbol" - Narutowicza i może to o tego jubilera chodzi, Śliwiński - Krakowskie Przedmieście.
Tumidajskiego 2 tylko jubiler jest na górze tego całego kompleksu sklepów. Ale on ma bardoz mało modeli pokazowych tylko kilka z łazura. Co do sawickiego to też mogę polecic tak ogólnie byliśmy tam raz bardzo miła obsługa ale z ich oferty nam się podobały tylko połączenia żółte i białe złoto więc jak zrezygnowaliśmy z tego pomysłu to i z jubilera zrezygnowaliśmy no i cenowo są droższe za model który chcieliśmy 1800zł byśmy zapłacili ale jak macie swoje złoto to je przyjmują
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 22:30   #2856
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki mam do was pytanie czy widziałyście kiedyś efekt tych strzelających tub z płatkami na żywo?? bo kumpela ma ślub za 3 tyg zastanawia się czy kupić 4 czy 6 sama nigdy nie widziałam ich na żywo i nie wiem co mam jej doradzić
Widziałam, ze PMki2011 pisały w swoich relacjach, że dwie to mało i zalecały 4 co najmniej
Stary 2011-10-30, 22:31   #2857
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Tumidajskiego 2 tylko jubiler jest na górze tego całego kompleksu sklepów. Ale on ma bardoz mało modeli pokazowych tylko kilka z łazura. Co do sawickiego to też mogę polecic tak ogólnie byliśmy tam raz bardzo miła obsługa ale z ich oferty nam się podobały tylko połączenia żółte i białe złoto więc jak zrezygnowaliśmy z tego pomysłu to i z jubilera zrezygnowaliśmy no i cenowo są droższe za model który chcieliśmy 1800zł byśmy zapłacili ale jak macie swoje złoto to je przyjmują
Akurat my chcemy obrączki z białego i zółtego złota, tzn łaczone wiec tym bardziej nam odpowiada, a swoje złoto też mamy tylko nie wiem jak to wygląda bo jak tak patrzę to gdyby one były robione z nasze zlota to bedą beznadziejne, to złoto takie "ruskie" choć ruskie nie jest wiec zastanawiamy sie aby oni to nasze odkupili, zrobili ze swojego a rożnice odliczyli tak żebyśmy zapłacili mniej( dziś uzbierałam 4 pierścionki w których i tak nie chodze, 2 łancuszki, 2 pary kolczyków + dwie jakieś rzeczy Tz bo też ma)

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-10-30 o 22:32
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 22:41   #2858
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat my chcemy obrączki z białego i zółtego złota, tzn łaczone wiec tym bardziej nam odpowiada, a swoje złoto też mamy tylko nie wiem jak to wygląda bo jak tak patrzę to gdyby one były robione z nasze zlota to bedą beznadziejne, to złoto takie "ruskie" choć ruskie nie jest wiec zastanawiamy sie aby oni to nasze odkupili, zrobili ze swojego a rożnice odliczyli tak żebyśmy zapłacili mniej( dziś uzbierałam 4 pierścionki w których i tak nie chodze, 2 łancuszki, 2 pary kolczyków + dwie jakieś rzeczy Tz bo też ma)

mi się wydaje że oni odkupują jako złom i odliczają od kwoty obrączek

Stary 2011-10-30, 22:45   #2859
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się wydaje że oni odkupują jako złom i odliczają od kwoty obrączek
Chyba tak i boje sie że nas okantują bo sie zwyczajne na tym nie znam a sprzedac im to pewnie pojdzie za grosze a brzydkich obraczek miec nie chcę z własnego.
Stary 2011-10-30, 23:00   #2860
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
My mamy wesele, a następnego dnia tylko obiad dla przyjezdnych. Także w sumie tylko jedną noc się bawimy. Tort planujemy podać ok. 21:00 i to na pewno sporo da. Poza tym nie planujemy zrzucić wszystkich zabaw z Gośćmi na tzw. oczepiny po północy, tylko raczej chcemy, żeby co jakiś czas coś się działo. Nie podoba mi się, jak oczepiny trwają 2 godziny, a jeszcze do tego tort - robi się zwykle nudno w końcu.
u mnie tort o 21.00 nie przejdzie...bo tradycyjnie musi być o północy
zastanawiam się jeszcze kiedy w ciągu tej jednej nocy goście nas dorwią do życzeń, prezentów itd. Jak to jest u was? bo u mnie to w sumie kasę i prezenty młodzi dostają dopiero drugiego dnia wesela...
zastanawiam się czy może zespół nie powinien jakoś tego momentu zorganizować no ale przecież to chamskie by było jakby wyskoczyli z tekstem w stylu "ej ludzie a teraz ustawiajcie się z kopertami do młodych"
Stary 2011-10-30, 23:02   #2861
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się jeszcze kiedy w ciągu tej jednej nocy goście nas dorwią do życzeń, prezentów itd. Jak to jest u was? bo u mnie to w sumie kasę i prezenty młodzi dostają dopiero drugiego dnia wesela...
zastanawiam się czy może zespół nie powinien jakoś tego momentu zorganizować no ale przecież to chamskie by było jakby wyskoczyli z tekstem w stylu "ej ludzie a teraz ustawiajcie się z kopertami do młodych"

u nas takie rzeczy jak życzenia i prezenty daje się pod kościołem po mszy ew na początku wesela na sali jakby padał deszcz

my planujemy tort około 22-23

lecę spać bo się przez TŻ nie wyspałam ale bez skojarzeń całą noc się kręcił a drugie łóżko na którym on spał u mnie ( bo ja mam dwa jednoosobowe u siebie w pokoju zawsze jak on śpi u mnie to śpimy na łóżku w pokoju gdzie mam kompa ale niestety ukochana babunia na nim śpi) trzeszczy trochę no i jeszcze coś mruczał przez godzinę i nie dało się go obudzić

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-10-30 o 23:05
Stary 2011-10-30, 23:04   #2862
melod_y
Zakorzenienie

,
Cytat:
my życzenia mamy zaraz po kosciele, lub jak jest brzydka pogoda to po przyjezdzie na sale, I wtedy goscie dają prezenty no i czasem ehemmm grubsze koperty

nena- brałam prysznic ostatnio w takiej "wannie" i powiem ci ze wogole nie przeszlo mi przez mysl ze to jest kosmiczne. uważam że super rozwiązanie na przykład do mniejszych łazienek.
Prysznic to prysznic.. nawet w upalne dni jest fajnie wskoczyć na kilka minut odświeżyć się. Ale w weekendy sprawdza sie jednak wanna
więc zastanówcie się dobrze bo jednak czasem może wam brakować tego lub tamtego

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-10-30 o 23:05
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 23:04   #2863
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

U nas koperty i prezenty wręcza się pod kościołem składając życzenia

malwus20 My się też boimy, że nas oszukają ze złotem :/ jak tylko załatwicie sprawę z obrączkami prosiłabym o relację gdzie zamawiacie i za ile Mój Tż jest też z Lublina i raczej tam będziemy zamawiać obrączki także każda informacja się nam przyda z góry dziękuje

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 23:11   #2864
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Chyba tak i boje sie że nas okantują bo sie zwyczajne na tym nie znam a sprzedac im to pewnie pojdzie za grosze a brzydkich obraczek miec nie chcę z własnego.
My także mieliśmy swoje złoto był to pierścionek babci i obrączka po dziadku i tak jak piszesz właśnie takie stare ruskie złoto. Zapytaliśmy się ile kosztuje zrobienie obrączek jeśli ma się swoje złoto, pan nam powiedział 400 zł obrączki z żółtego złota i 500zł za obrączki z białego złota. Potem pokzaliśmy co mamy na obrączki i powiedział nam że z takiego złota obrączek się już nie robi i że będą zrobione z tego co się robi teraz one różnią się próbami ale to nie zmienia ceny obrączek, więc się nie martw nie powinien was oszukać

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Ja się żegnam uciekam do łóżeczka z myślą, że nie muszę się jutro zrywać do pracy bo mam wolne Dobranoc dziewuszki kolorowych przyjemnych snów pa
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 23:17   #2865
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

u mnie też oczywiście wszyscy goście składają życzenia pod kościołem zaraz po mszy ale są to że tak powiem "tylko życzenia" +ewentualnie to co przynieśli na ślub czyli kwiaty/wino czy coś takiego, a grubsze gifty to już na weselu, najczęściej właśnie drugiego dnia
wiem że w niektórych regionach właśnie północ jest tym momentem na prezenty ale u mnie ludzie do tego nie przyzwyczajeni więc się pewnie nie domyślą
Stary 2011-10-30, 23:18   #2866
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
My także mieliśmy swoje złoto był to pierścionek babci i obrączka po dziadku i tak jak piszesz właśnie takie stare ruskie złoto. Zapytaliśmy się ile kosztuje zrobienie obrączek jeśli ma się swoje złoto, pan nam powiedział 400 zł obrączki z żółtego złota i 500zł za obrączki z białego złota. Potem pokzaliśmy co mamy na obrączki i powiedział nam że z takiego złota obrączek się już nie robi i że będą zrobione z tego co się robi teraz one różnią się próbami ale to nie zmienia ceny obrączek, więc się nie martw nie powinien was oszukać

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Ja się żegnam uciekam do łóżeczka z myślą, że nie muszę się jutro zrywać do pracy bo mam wolne Dobranoc dziewuszki kolorowych przyjemnych snów pa
A nie szkoda Ci było oddać tą pamiątke po babci?? Bo my chcieliśmy przetopić bo te obrączki po Tż dziadkach są bardzo ładne ale takie zwykłe a my chcemy troszke inne

Stary 2011-10-30, 23:26   #2867
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
A nie szkoda Ci było oddać tą pamiątke po babci?? Bo my chcieliśmy przetopić bo te obrączki po Tż dziadkach są bardzo ładne ale takie zwykłe a my chcemy troszke inne
Ale wiesz nie każdy jubiler zrobi z tego co przyniesiesz. Np z tego co słyszałam to niektórzy mówią że takich małych ilości nie przetapiają tylko wyceniają lub ważą to co przyniosłaś a robią już ze swojego złota. Więc albo robią tak że wyceniają złoto i odejmują tą kwotę od gotowych obrączek albo ważą i np jak przyniesiesz 10g i 10g chcesz obrączki to takie będą i płacisz tylko za robotę. Ile w tym prawdy to nie wiem

Dobra teraz już na prawdę idę

Stary 2011-10-30, 23:37   #2868
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz nie każdy jubiler zrobi z tego co przyniesiesz. Np z tego co słyszałam to niektórzy mówią że takich małych ilości nie przetapiają tylko wyceniają lub ważą to co przyniosłaś a robią już ze swojego złota. Więc albo robią tak że wyceniają złoto i odejmują tą kwotę od gotowych obrączek albo ważą i np jak przyniesiesz 10g i 10g chcesz obrączki to takie będą i płacisz tylko za robotę. Ile w tym prawdy to nie wiem

Dobra teraz już na prawdę idę
Dlatego właśnie już nie wiemy co robić bo szkoda nam oddać te złoto tym bardziej, ze mają dla nas wartość sentymentalną i chcieliśmy mieć z nich obrączki hmm no nic dziękuje za wypowiedź

Dobranoc

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2011-10-30 o 23:43
Stary 2011-10-31, 00:01   #2869
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

u nas tez zyczenia i prezenty/koperty daje sie pod kosciolem albo jak pada to na sali razem z zyczeniami, no a para Mloda sobie je rozpakowuje nastepnego dnia zazwyczaj nie slyszalam, zeby gdzies dawali w ciagu wesela prezent, albo nastepnego dnia.

Tez juz spadam spac Dobranoc
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 05:42   #2870
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

To może ja powiem o naszych obrączkach, zanieśliśmy złoto, zważył i powiedział, że przetopi. Okazało się, że wycenia nam to nasze 20g na 1500zł. U tego Pana obrączki są po 1600, więc mamy tylko 100 dopłacić. Będą ważyły podobnie Jak je odbierzemy powiem co i jak ale patrząc na pierścionek, który noszę już ponad 10 miesięcy a był tam kupowany mają dobrą jakość.

Uciekam na dyżur:/ kurcze mam maraton 3-dniowy, mam nadzieję, że dam radę. Trzymajcie się

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 07:41   #2871
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:
U nas życzenia wraz z prezentami składa się pod Kosciołem, w naszym przypadku bedzie to pazdziernik i przypuszczam ze z racji na nienajpiękniejsza pogodę ( obym się rozczarowała) będzie to się odbywać na sali.

Nena, ja bym odradzała taka kabinę. Jest masywna, wygląda ciężko i nieładnie ; założe się ze zdominowałaby całe pomieszczenie.
U mnie TŻ chce narożną wanne bo lubie relaks w takiej a ja jestem zdecydowanie za prysznicem, najlepiej bez brodzika i i z odpływem podłogowym (foto poniżej). Jako, że zazwyczaj idzemy na kompromisy to pewnie stanie na wannie z delikatną szybą zebym, która pozwoli na prysznic.

Karolina83, masz piękna salę, pozazdrościć!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06-GH2011_Master-Bathroom-Sink-Shower-Toilet_s4x3_lg.jpg (51,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03-GH2011_Master-Bathroom-Sink-Mirror-Shower_s4x3_lg.jpg (51,7 KB, 32 załadowań)
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 07:51   #2872
Jamee
Zakorzenienie

Witam się poniedziałkowo

Ponadrabiam Was później, a tymczasem uciekam na miasto pozałatwiać masę rzeczy

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:14   #2873
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Wiem, ja też chciałam sam fiolet, ale TŻ się oburzył, że to "niezbyt męski kolor" I na chwilę obecną stanęło na fiolecie połączonym z zielenią (zieleni minimalnie ), ale w sumie zaczęłam się zastanawiać czy to dobry pomysł...
Sliczna sala

Cytat:
Hej Dziewczeta

Wczoraj bylismy u naszych nowych znajomych, ktorych poznalismy niedawno i tak sie zaseidzeilismy, ze bylismy o 1 w domu:P a TZ rano do pracy:P ale faaajnie bylo i Gosza nasz racje, to chyba strarosc nie radosc - po 2 piwach wlaczyl mi sie mega humor

Mam dylemat:

Mam dwie makijazystki na oku, nie wiem ktora lepsza. Wstawiam Wam linki do obu i powiedzcie mi ktore makijaze bardziej Wam sie podobają:

1. http://beauty-and-elegance.blog.onet.pl/ na dole po lewej są zdjecia

2. http://www.maxmodels.pl/brownssugar.html#o_sobie tam są dwie stronki makijazy

prosze o szczere wskazowki

ciezko masz z tym Twoim Ojcem.. a spytalas sie Go wprost czy da tą kase czy nie? wiem, ze ciezko bylo z Nim rozmawiac przy tej jego towarzyszce.. ale mogl sie zdeklarowac to bys wiedziala na czy stoisz..

Skad jestes?

Cytat:
dziewczęta moja mama powiedziała mi ostatnio żebym mozę jednak rozejrzała się za czymś na szyje do mojej sukni

i teraz sama nie wiem.... wstawiam wam zdjęcia tego co miały na szyji inne PMki które miały tą suknię i same powiedzcie będzie to za dużo czy nie mi najbardziej podoba się 1 bo pasowało by do kolczyków i branzoletki
Hmm najb. podobaja mi sie 1 i 4, ale tak jak pisaly dziewczyny, trzeba uwazac zeby nie przesadzic...moze moglabys pozyczyc od kogos jakis naszyjnik i przymierzyc cala bizut. do sukni?
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
aaa i byliśmy dziś z Tżtem w Castoramie. Chcemy zmienić wyposażenie łazienki w mieszkaniu po rodzicach Tżta i zastanawiamy się nad kilkoma rozwiązaniami. Nie możemy dojść do porozumienia, bo z jednej strony chcemy mieć prysznic (wiadomo-rano szybko itp.) no ale fajnie byłoby też mieć wannę szczegolnie narożną (mam taką w domu i oboje z Tżtem ją sobie chwalimy ), no ale dwie rzeczy to trochę za dużo i za drogo. Co myślicie o takich wannach połączonych z prysznicem - cos takiego jak ta
http://static.promoceny.pl/foto/vyro...0000/59774.jpg - nie wygląda zbyt kosmicznie??
Rozwiazanie super Sami sie nam takim czyms zastanawiamy, ale tez sie obawiam, ze bedzie to wygladac malo efektownie... i jeszcze nie wiem co zrobimy...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:16   #2874
MARGIDA
Wtajemniczenie

witam poniedziałkowo - prackowo
rozmawiałyście o obrączkach - my zamawialiśmy na podstawie wzoru, a swoje złoto dawaliśmy w rozliczenie , ale nie zależało nam, żeby nasze obrączki były z tego złota, wręcz chcieliśmy się go pozbyć
jubiler nam wcześniej powiedział, w jakiej cenie skupuje złoto ( bo to zależy rownież od próby), no i ważył przy nas, wyłupując oczka z pierścionków
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:20   #2875
Kabriela
Zadomowienie

A ja wreszcie mam umówioną wizytę u kamerzysty, dokładnie to mam już termin zaklepany, teraz tylko szczegóły będziemy dogadywać.
Jeżeli chodzi o składanie życzeń, to znowu pasuje tu idea, co kraj to obyczaj...
U nas w rejonach Warszawy, życzenia jak też koperty, kwiaty i prezenty daje się po Kościele lub przy oczepinach- dokładnie jak kto woli.
U nas na ślubie będzie tak, że goście ślubni, będą proszeni o złożenie życzeń po ślubie, zaś goście weselni jak tylko wejdziemy na salę, za toastem i tańcem....podjęliśmy taką decyzję by goście nie musieli się stresować przez pół nocy, co zrobić z kopertą, a co jeśli, ktoś ją buchnie, a co zrobić z prezentem, itp.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:32   #2876
madzia2306
Zakorzenienie

witam was wróciła córka marnotrawna

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

u nas życzenia składa się pod kościolem i wtedy goście dają raczej tylko kwiaty a o północy daje się grubsze prezenty i pieniądze

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:36   #2877
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
witam was wróciła córka marnotrawna
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:37   #2878
madzia2306
Zakorzenienie

w sobotę normalnie sobie piłam wódkę sama z teściami
coraz bardziej ich lubię

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:39   #2879
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

hej

my tez sie zastanawiamy nad obraczkami z przetopionego zlota.
Moi rodzice nie nosza obraczek juz od 15 lat. I mama powiedziala ze mi je da to sobie przetopimy i taniej zaplacimy. Tyle ze ja chce z bialego zlota srodek a z zew stron cienkie paski zółte

w sobote polazimy po jubilerach i zobaczymy co nam powiedza

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:40   #2880
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
w sobotę normalnie sobie piłam wódkę sama z teściami
coraz bardziej ich lubię
Hehehe alkohol zbliza
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości