Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 12:46   #3361
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

witam
dziś to ja cierpie na ból głowy aż mnie mdli
wrzuciłam fotki swojego brzuchala z początku 22 tc
pozatym to karolca świetne foteczki
nowaken no niezły przystojniak Ci rośnie pod dachem
MoniaHan świetny brzusio

Oj widzę że niektóre z nas łapią kolejne dolegliwości ciążowe typu drętwienia, opuchnięcia i wzdęcia . Mi najbardziej to wzdęcia dokuczają, wieczorem jest wręcz tragicznie aż mnie cały brzuch boli w sobote byliśmy u teściów i już wysiedzieć nie mogłam, wogóle sobie miejsca ostatnio nie moge znaleźć tak mnie jakoś wszystko nosi i drażni
Stary 2011-10-31, 12:53   #3362
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

To moje dziecko jest coraz gorsze, jesli chodzi o ubieranie go na dwor.
Nie te spodnie, rajtuzek najlepiej wcale, tu go kluje, tam swedzi, nie ta bluzeczka, czapeczka kluje....O raaaaaaany

Ale jakos udalo mi sie go zapakowac w ciuszki i pojechal z babcia na spacerek.

Ja sie biore za obiadek

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Aaaa muszę się przyznać.. Przytyłam 2 kg od początku ciąży. Dziś zaczyna się 18 tydzień
Chudzinka
A ja przez ten remont nawet schudlam
Co mnie oczywiscie bardzo cieszy
W sumie mam na plusie 7 kg i tak stoi ta waga od miesiaca

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
W końcu znalazłam właściwy wątek
Spodziewamy się dzidziusia razem z mężem - teraz zaczął mi się 21 tc - termin porodu na 18 marca 2012 Co do płci to chyba chłopak, ale dzidzia na ostatniej wizycie ścisnęła mocno nóżki i nie chciał pokazać co ma pomiędzy nogami, ale cos tam pani doktor wypatrzyła. Mam jeszcze pójść na usg połówkowe do kogoś z lepszym sprzętem.

I mam pytanie - czy puchną Wam już nogi, bo mi zaczęły strasznie puchnąć, ale może dlatego, że mam siedzącą pracę. Narazie nogi na drugie krzesło i jakoś jest w miarę. Wiem, że to może być objaw zatrucia ciążowego, ale wyniki póki co mam ok. Na następnej wizycie - 18.11 - powiem o tym, bo każdy mi mówi, że strasznie wcześnie mi się to puchnięcie zaczęło

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
witajgratuluje.
Jesli chodzi o obrzeki nog, to ja w poprzedniej ciazy dopiero puchlam przed samym porodem moze tak z 2,3 tyg przed. A teraz to chyba za wczesnie, wspomnij o tym lekarzowi.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 12:54   #3363
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Mój mąż niestety codziennie do pracy zakłada koszulę i niestety one wymagają prasowania a swoje też lubię mieć przeprasowane a suszarki elektrycznej nie mam
Hehe No to niefart Żartuję oczywiście Koszule , to inna sprawa.
Ja jak się przeprowadzę teraz, to też raczej suszarki nei będę miała..grrrr.. nie wiem jak z dziecka ciuszkami sobie poradzę, bo w Irlandii ciężko schnie. No i zawsze miejsce zajmuje to pranie wywieszone.

W domu , który się robi w Polsce już jest miejsce na pralnię, z pralkę i oczywiście suszarką elektryczną. TO już dla mnie takie MUST BE w domu. Wyciągasz z niej suche, cieplutkie i rozprostowane ciuszki.

( a pamiętam jeszcze z jaką nieufnością wkładałam do suszarki swoje pierwsze pranie):brzy dal:
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 12:55   #3364
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

piekny widoczek
Ja tez chce takie zdjecie miec.
Karolinka gdzie Ty mieszkasz?? W raju gdzies chyba

Zdjęcie zrobione w Puszczy Bydgoskiej, dokładniej Okolice Lasu Mariańskiego i Rezerwatu Wielka Kępa Ostromecka. Od domu mam tam 10-15 minut jazdy samochodem. A lasy te widzę z okna od mamy (bo ja mieszkam za nisko). Znajdują się w Dolinie Dolnej Wisły. A ja mieszkam w Bydgoszczy niedaleko Wisły (niestety moja okolica to bloki...).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:04   #3365
anagat
Zadomowienie

Agulka, o mnie w życiu nie można było powiedzieć per 'chudzinka'.. Nawet jak faktycznie chuda byłam, to bardziej szczapę umięśnioną przypominałam.. Ja mam gruby kościeć, szerokie ramiona, szerokie biodra... Nawet mój były o wadze 126 kg (ja 59) nie mówił na mnie chudzinko

Karolna , mam zdjątko Dziękuję!!!

Nowaken, ale piłeczkę miałaś. A synek śliczny blondasek

Aalegana, też fajowy brzusiek, ale kolor sukienki zarąbiaszczy! Coś brakuje mi kolorów ostatnio.

Iwonka, fajne foteczki, ale Wam zazdroszczę tej złotej jesieni. TU chyba z jeden dzień było dość ładnie, ale i tak liscie mokre i kolory nie te same.
Stary 2011-10-31, 13:05   #3366
Madziara 26
Rozeznanie

Aguśka my też mamy wędzarnie na działce a co wędzicie ??? my przeważnie boczek, karkówke i białą kiełbase

aalegna mnie tez wzdecia dopadły prawie cała noc nie spałam przez to

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:11   #3367
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Aguśka my też mamy wędzarnie na działce a co wędzicie ??? my przeważnie boczek, karkówke i białą kiełbase

aalegna mnie tez wzdecia dopadły prawie cała noc nie spałam przez to
mi ostatnio ciut kiwi pomaga na te wzdęcia
Stary 2011-10-31, 13:20   #3368
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczynki macie piekne brzuszki
aalegna jaki juz duzy brzucholek, ivonka tez zaokraglona w brzuszku, ladnie juz widac, karolca jak zawsze usmiechnieta, a zabytek super!julliczka Ty szczuplusia jestes, ale brzus juz ladnie widac teznovaken synek uroczy, brzucholek mialas dosc duzy przed porodem. A co do wozeczka, to powiedz mi, czy da sie wpiac w stelaz fotelik?? super ten wozeczek. I jakie ma rozmiary po zlozeniu? No i kola to chyba sa gumowe tak?

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Zdjęcie zrobione w Puszczy Bydgoskiej, dokładniej Okolice Lasu Mariańskiego i Rezerwatu Wielka Kępa Ostromecka. Od domu mam tam 10-15 minut jazdy samochodem. A lasy te widzę z okna od mamy (bo ja mieszkam za nisko). Znajdują się w Dolinie Dolnej Wisły. A ja mieszkam w Bydgoszczy niedaleko Wisły (niestety moja okolica to bloki...).
To samochodem nie masz daleko
Zawsze bedziesz mogla tam zabrac malucha i autkiem podjechac na spacer, bo okolice przepiekne!
Cytat:
Agulka, o mnie w życiu nie można było powiedzieć per 'chudzinka'.. Nawet jak faktycznie chuda byłam, to bardziej szczapę umięśnioną przypominałam.. Ja mam gruby kościeć, szerokie ramiona, szerokie biodra... Nawet mój były o wadze 126 kg (ja 59) nie mówił na mnie chudzinko
No tak, zgodze sie, bioderek nie masz prostych, tylko takie kobiece
Ale jestes szczupla, masz super figure
Ja tez z tych co maja gruby kosciec i szerokie biodra, tylko ja mam wiecej tkanki tlusczowej
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
My pododne mieska
Przewaznie jakis boczek, karczek, kielbase rowniez, ale maz robi sam. Tzn mieli w maszynce mieso, tam dodaje jakies magiczne przyprawy i naklada na jelita (bo mamy taka funkcje w maszynce). A czasem kupujemy kielbaske, ale czesciej robimy sami.
Procz tego tez jakis schab i jakas szynke
A ostatnio maz zamowil z bratem swiniaka i beda go kroic i wedzic....
Ja juz sie zapowiedzialam, ze nie chce tego widziec
SZYMONEK

Stary 2011-10-31, 13:35   #3369
negila
Rozeznanie

witam się i od razu dołączam do bolących głów
u nas czas jakoś szybko leci i nie idzie być na bieżąco.

Najważniejsze byliśmy na połówkowym- maluch zdrowy, parametry w normie tylko samo badanie i usg mnie maksymalnie rozczarowało- lekarz sie spieszył jakby to wyścigi były i to nie tylko z nami. ledwo przyszliśmy już wyszliśmy z gabinetu- para po nas wyszła z budynku razem z nami
to dobry lekarz i zna sie na swojej pracy i może nie potrzeba mu 20 minut aby coś znaleźć i obejrzeć ale mi potrzeba

mniejsza o to najważniejsze że maluch zdrowy, pochwaliłabym sie zdjęciami ale mam do wyboru: udko, główkę z rączką(od góry), brzuszek i serduszko- więc nawet nei mam połowy dziecka na zdjęciu
i Dragusia możesz doliczyć sobie nast dobrze wywróżone maleństwo- poprosimy o kolor niebieski

a i mamy 4 już termin

Wczoraj dodatkowo rodzinka zrobiła mi niespodziankę, był mały torcik, sto lat i super prezenty które sama myślałam że sobie zakupię a tu proszę dostałam tą dmuchaną piłkę, album na zdjęcia dla dzieci i ten taki pamiątkowy album co któraś kiedyś linki wstawiała maleńkie buciki-korki dla małego i i dla mnie oczywiście kremy i balsamy co bym pięknie wyglądała

brzuszek wyskoczył nie wiadomo kiedy- dwa tyg temu prawie nic a teraz z każdym dniem większy już nikogo nei nabiorę w tamtym tyg pojechałam po zakupy bo przestałam się w końcu mieścić w normalnei spodnie. Obkupiłam się jak nigdy-a zakupów nie znoszę po prostu 2 pary spodni, spodnie dresowe, koszula do szpitala i dwa pasy za 150 zł- więc naprawdę tanio

Emigra
kurtka świetna widziałam takei u nas w sklepie ale w życiu bym nie powiedziała że się będą nadawać na ciąże i nie wiem czy one całą zimę wytrzymają- zalezy od brzucha wydaje mi sie że 120 cm to mało

Natka śliczne to zdjecie 3d

wracam dalej nadrabiać

Edytowane przez negila
Czas edycji: 2011-11-02 o 10:39
negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:45   #3370
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!
Ale miałam ciężką noc . Przez wzdęcia rozbolał mnie brzuch aż nawet chodzić nie umiałam. Na szczęście przeszło po dłuższym posiedzeniu w WC.
Dodatkowo zaczynam mieć skurcze w nodze jak się naciągnę w nocy i czasami leci mi krew z nosa. Masakra .
tikki czy mialas moze bole brzucha cos w rodzaju kolek??

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:49   #3371
tikki85
Zakorzenienie

MoniaHan wyzej pachwiny po lewej stronie...hmmm no w sumie jak kolka, bo nie bolalo w kazdej pozycji, ale wiedzialam ze musze isc na posiedzenie i od razu ulzylo.
Stary 2011-10-31, 13:51   #3372
cziqua
Zadomowienie

dzisiaj się mierze patrzę a tam pod pępkiem +2cm a od miesiąca nic nie przybywało w cm tylko wizualnie nie wiem jakim cudem
Robie obiadek rybka ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty:d kapuchą wali w całym mieszkaniu bo taka która tatus sam ukisił i wali niemożliwie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:54   #3373
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
nowaken no niezły przystojniak Ci rośnie pod dachem

Oj widzę że niektóre z nas łapią kolejne dolegliwości ciążowe typu drętwienia, opuchnięcia i wzdęcia . Mi najbardziej to wzdęcia dokuczają, wieczorem jest wręcz tragicznie aż mnie cały brzuch boli w sobote byliśmy u teściów i już wysiedzieć nie mogłam, wogóle sobie miejsca ostatnio nie moge znaleźć tak mnie jakoś wszystko nosi i drażni
synowe już przychodzą
Ja też mam takie wzdęcia wczoraj u mamy zjadłam trochę bigosu i trochę zupy gulaszowej a czułam się jakbym konia z kopytami łyknęła.

Cytat:
Hehe No to niefart Żartuję oczywiście Koszule , to inna sprawa.
no niefart ale prasuję już te koszule dobre 6 lat z kawałkiem myslę że weszłam już wprawę tylko mi się nie chce stać nad tym żelazkiem.

Właśnie posprzątałam pokój Antka a jak sobie pomyślę, że za chwilę będą swięta i znowu dostanie kupę zabawek to mi się już w żołądku przewraca

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:55   #3374
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
MoniaHan wyzej pachwiny po lewej stronie...hmmm no w sumie jak kolka, bo nie bolalo w kazdej pozycji, ale wiedzialam ze musze isc na posiedzenie i od razu ulzylo.
mam tak samo..tylko ze gorzej jest jak jest jeszcze przy okazji zaparcie tow tedy jest jazda...bo nie moze ulzyc
a brzuszek mialas troche twardszy podczas wzdecia?ok wracam po obiadku (penne ze szpinakiem zrobilam) do pracy.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-31 o 13:57
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:12   #3375
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość

Najważniejsze byliśmy na połówkowym- maluch zdrowy, parametry w normie tylko samo badanie i usg mnie maksymalnie rozczarowało- lekarz sie spieszył jakby to wyścigi były i to nie tylko z nami. ledwo przyszliśmy już wyszliśmy z gabinetu- para po nas wyszła z budynku razem z nami
to dobry lekarz i zna sie na swojej pracy i może nie potrzeba mu 20 minut aby coś znaleźć i obejrzeć ale mi potrzeba

mniejsza o to najważniejsze że maluch zdrowy, pochwaliłabym sie zdjęciami ale mam do wyboru: udko, główkę z rączką(od góry), brzuszek i serduszko- więc nawet nei mam połowy dziecka na zdjęciu
i Gizmiatko możesz doliczyć sobie nast dobrze wywróżone maleństwo- poprosimy o kolor niebieski

a i mamy 4 już termin
Gratuluje synka no i najwazniejsze ze zdrowy!
Cytat:
Właśnie posprzątałam pokój Antka a jak sobie pomyślę, że za chwilę będą swięta i znowu dostanie kupę zabawek to mi się już w żołądku przewraca
Oj znam to z tymi zabawkami, niby fajne, ale tyle m-sca zajmuje ze masakra. Ja Filipowi dawno juz nie kupilam zabawki, czasem jakies ksiazeczki ale juz nic duzego bo nie ma gdzie tego chowac.
Odpisz mi kochana jeszcze co do wozeczka Pare postow temu zadalam Ci pyt
SZYMONEK

Stary 2011-10-31, 14:15   #3376
tikki85
Zakorzenienie

Jak to dobrze czytac dziewczyny ze nie tylko ja mam nieprzyjemne dolegliwosci tego blogoslawienstwa....a faceci nam jeszcze powiedza ze ciaza to przeciez nie choroba

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

No tak jak przed ciaza jak mialam wzdecia...MoniaHan zaparcie tez mialam ale posiedzialam dluuuuuuugo i jakos puscilo bez meki.
Ale i tak czuje ze jeszcze nie do konca....
Stary 2011-10-31, 14:19   #3377
anagat
Zadomowienie

Kurcze, od kilku dni miałam podejrzanie swędzące oczy.. No i właśnie mi wywaliło Prawe oko mam podpuchnięte..grrrr..
Mam środek, który wiem ,że by pomógł, ale absolutnie nie wolno stosować go w ciąży;/ FUCk!
Kurde czerwone i mnie swędzi.. buuuu..
To pewnie ten cholerny basen. Widzicie co ja mam z tą moją cholerną skórą.
Jak nie brzuch, to dłonie, jak nie dłonie , to oczy..grrrr

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-31 o 14:24
Stary 2011-10-31, 14:21   #3378
tikki85
Zakorzenienie

Anagat...o my wszystkie bidulki...
Stary 2011-10-31, 14:27   #3379
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Gratuluje synka no i najwazniejsze ze zdrowy!

Oj znam to z tymi zabawkami, niby fajne, ale tyle m-sca zajmuje ze masakra. Ja Filipowi dawno juz nie kupilam zabawki, czasem jakies ksiazeczki ale juz nic duzego bo nie ma gdzie tego chowac.
Odpisz mi kochana jeszcze co do wozeczka Pare postow temu zadalam Ci pyt
Musiałam nie zauważyć już się poprawiam

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
A co do wozeczka, to powiedz mi, czy da sie wpiac w stelaz fotelik?? super ten wozeczek. I jakie ma rozmiary po zlozeniu? No i kola to chyba sa gumowe tak?
Prawdopodobnie da się to zrobić ja nie wpinałam Po złożeniu wymiarów nie znam ale wchodził swojego czasu do fiata punto spokojnie a do samochodu typu kombi po złożeniu wchodzi cacy nawet kółek nie trzeba zdejmować. Koła są gumowe przednie się kręcą ale można blokadę założyć. Zaraz wrzucę jak wyglądała spacerówka

Stary 2011-10-31, 14:33   #3380
rybka13
Zakorzenienie

hej
Ja też od tygodnia cierpię na bóle głowy, zwłaszcza od rana, ale są do wytrzymania bez proszków. Odrętwienia i skurcze mam już dawno, ale jak dla mnie to wszystko to nic wielkiego Dzidzia dziś wstała razem ze mną, więc to miły początek dnia
Dziś na obiad rybka, ziemniaczki i grecka
Pogoda paskudna...

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

negila gratuluję synusia
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:35   #3381
negila
Rozeznanie

Aguśkaa83 dziękuję rybciu tobie też

Anagat współczuję. mi po raz kolejny wyskoczyła oprycha i juz byłam pewna że sobie na oko przeniosłam bo tak swędziało ale całe szczęście nie. okropne uczucie

Stary 2011-10-31, 14:36   #3382
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Aguśkaa wrzucam na meila spacerówkę i nosidło jakie miałam

Stary 2011-10-31, 14:39   #3383
rybka13
Zakorzenienie

nowaken weszłam na maila, zamiast doczytać wiadomość od razu otworzyłam Twoje zdjęcie z brzuszkiem i doznałam szoku, bo myślałam że to obecne Ale piękny brzuś miałaś i ładne cacko z niego wyszło
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:42   #3384
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
nowaken weszłam na maila, zamiast doczytać wiadomość od razu otworzyłam Twoje zdjęcie z brzuszkiem i doznałam szoku, bo myślałam że to obecne Ale piękny brzuś miałaś i ładne cacko z niego wyszło
no teraz jest stosunkowo mniejszy zaraz zrobię zdjęcie

Stary 2011-10-31, 14:43   #3385
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, od kilku dni miałam podejrzanie swędzące oczy.. No i właśnie mi wywaliło Prawe oko mam podpuchnięte..grrrr..
Mam środek, który wiem ,że by pomógł, ale absolutnie nie wolno stosować go w ciąży;/ FUCk!
a nie ma jakis kropelek ktore dzialaja m-scowo, jakis p/uczuleniowych, bo to pewnie reakcja uczuleniowa.
Ja kiedys stosowalam polcrom krople do oczu albo betadrin. Te betadrin to wydaje mi sie ze nie mozna ale moze te pierwsze?? A moze zwykly sulfacetamid mozna zastosowac w ciazy?
Cytat:
Musiałam nie zauważyć już się poprawiam

Prawdopodobnie da się to zrobić ja nie wpinałam Po złożeniu wymiarów nie znam ale wchodził swojego czasu do fiata punto spokojnie a do samochodu typu kombi po złożeniu wchodzi cacy nawet kółek nie trzeba zdejmować. Koła są gumowe przednie się kręcą ale można blokadę założyć. Zaraz wrzucę jak wyglądała spacerówka
Ja spacerowke mam Potrzebuje glebokiego wozka i fotelika. Bo to mielismy pozyczone do brata ale juz rozklekotane, wozek juz sie nie nadawal a fotelik mial tak glosno skladana budke, ze zawsze mi Filipa budzil. Bardzo mi sie podoba ten wozeczek, musze sobie zobaczyc na stronie ile m-sca po zlozeniu dokladnie zajmuje bo mam malo miejsca w bagazniku. I jak sie nim jezdzi? Pewnie fajnie ze wzgledu na pompowane koleczka?
Cytat:
mi po raz kolejny wyskoczyła oprycha i juz byłam pewna że sobie na oko przeniosłam bo tak swędziało ale całe szczęście nie. okropne uczucie
trzeba uwazac zeby nie przeniesc opryszki na okolice intymne.
SZYMONEK

Stary 2011-10-31, 14:53   #3386
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
a

Ja spacerowke mam Potrzebuje glebokiego wozka i fotelika. Bo to mielismy pozyczone do brata ale juz rozklekotane, wozek juz sie nie nadawal a fotelik mial tak glosno skladana budke, ze zawsze mi Filipa budzil. Bardzo mi sie podoba ten wozeczek, musze sobie zobaczyc na stronie ile m-sca po zlozeniu dokladnie zajmuje bo mam malo miejsca w bagazniku. I jak sie nim jezdzi? Pewnie fajnie ze wzgledu na pompowane koleczka?
Zobacz na allegro bo ich jest tam pełno Coneco toledo już są nowsze modele. Mi się jeździło super jak kołeczka były dobrze napompowane to śmigałam jak miło. Do mieszkania wciągałam wózek po schodach żeby nie dzwigać i zjeżdzalam po schodach a nie znosiłam wózka i dał radę.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam aktualne

Stary 2011-10-31, 14:54   #3387
negila
Rozeznanie

Cytat:
trzeba uwazac zeby nie przeniesc opryszki na okolice intymne.
wiem o tym szczególnie teraz by to było niewskazane, wogóle trzeba uważać żeby jej nie przenieść dalej

Stary 2011-10-31, 14:57   #3388
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
jakaś gradówka ci wyskoczyła czy to raczej jakieś zapalenie powieki czy tym podobne? Może krople Biodacyna lub Chibroxin o ile dostaniesz bez recepty, wiem że podaje się je nawet niemowlętom jak mają zatkane kanaliki łzowe więc pewnie i w ciąży nie powinny zaszkodzić.
Stary 2011-10-31, 15:05   #3389
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
mam tak samo..tylko ze gorzej jest jak jest jeszcze przy okazji zaparcie tow tedy jest jazda...bo nie moze ulzyc
a brzuszek mialas troche twardszy podczas wzdecia?ok wracam po obiadku (penne ze szpinakiem zrobilam) do pracy.
Mnie też czasem łapie takie ból "a la kolka", najczęściej jak gdzieś szłam po długim siedzeniu , ooo jak wychodziłam z pracy i dość szybko maszerowałam na tramwaj

Na obiadek mam to samo, tylko jeszcze ser dorzucę ale to takie dobre .
W piekarniku siedzi szarlotka, mieli przyjść znajomi , ale się dzieci pochorowały, no nic trzeba będzie zjeść ale już chyba lody do tej szarlotki sobie odpuszczę

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:

i Gizmiatko możesz doliczyć sobie nast dobrze wywróżone maleństwo- poprosimy o kolor niebieski

a i mamy 4 już termin

Wczoraj dodatkowo rodzinka zrobiła mi niespodziankę, był mały torcik, sto lat i super prezenty które sama myślałam że sobie zakupię a tu proszę dostałam tą dmuchaną piłkę, album na zdjęcia dla dzieci i ten taki pamiątkowy album co któraś kiedyś linki wstawiała maleńkie buciki-korki dla małego i i dla mnie oczywiście kremy i balsamy co bym pięknie wyglądała

brzuszek wyskoczył nie wiadomo kiedy- dwa tyg temu prawie nic a teraz z każdym dniem większy już nikogo nei nabiorę w tamtym tyg pojechałam po zakupy bo przestałam się w końcu mieścić w normalnei spodnie. Obkupiłam się jak nigdy-a zakupów nie znoszę po prostu 2 pary spodni, spodnie dresowe, koszula do szpitala i dwa pasy za 150 zł- więc naprawdę tanio

Emigra
kurtka świetna widziałam takei u nas w sklepie ale w życiu bym nie powiedziała że się będą nadawać na ciąże i nie wiem czy one całą zimę wytrzymają- zalezy od brzucha wydaje mi sie że 120 cm to mało

Natka śliczne to zdjecie 3d

wracam dalej nadrabiać
Gratuluję zdrowego Chłopca
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:09   #3390
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
jakaś gradówka ci wyskoczyła czy to raczej jakieś zapalenie powieki czy tym podobne? Może krople Biodacyna lub Chibroxin o ile dostaniesz bez recepty, wiem że podaje się je nawet niemowlętom jak mają zatkane kanaliki łzowe więc pewnie i w ciąży nie powinny zaszkodzić.
Nie dziewczyny nic takiego.. To powieka dolna jest czerwona i spuchnięta. Teraz tylko czekać, aż się zacznie łuszczyć Miałam to samo kilka lat temu. Męczyłam się chyba przez 3 miesiące. Wyglądałam tragicznie, bo piekło i swędziało straszliwie, a podkład nie dość że drażnił, to jeszcze się na tym łuszczył.

Wypróbowałam wtedy wszelkie mazidła, plus sterydy, bez żadnego efektu. Jedyne co poskutkowało, to był Protopic inaczej Tacrolimus. On zmniejsza odpowiedź immunologiczną (stosuje się go- tylko już nie miejscowo- w przeszczepach).
Kilka dni tego cuda i skóra doszła do normy. Teraz wygląda mi na to samo, ale w ciąży się nie odważę. Kurcze mam nadzieję,że zejdzie samo.

W domu zaczęło mi jechać butwią. Kurde no nic mokrego nie mam, już sama nie wiem co na te smrody mam zrobić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości