|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
witam
dziś to ja cierpie na ból głowy aż mnie mdli ![]() wrzuciłam fotki swojego brzuchala z początku 22 tc pozatym to karolca świetne foteczki ![]() nowaken no niezły przystojniak Ci rośnie pod dachem ![]() MoniaHan świetny brzusio Oj widzę że niektóre z nas łapią kolejne dolegliwości ciążowe typu drętwienia, opuchnięcia i wzdęcia . Mi najbardziej to wzdęcia dokuczają, wieczorem jest wręcz tragicznie aż mnie cały brzuch boli w sobote byliśmy u teściów i już wysiedzieć nie mogłam, wogóle sobie miejsca ostatnio nie moge znaleźć tak mnie jakoś wszystko nosi i drażni
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
To moje dziecko jest coraz gorsze, jesli chodzi o ubieranie go na dwor.
Nie te spodnie, rajtuzek najlepiej wcale, tu go kluje, tam swedzi, nie ta bluzeczka, czapeczka kluje....O raaaaaaany ![]() Ale jakos udalo mi sie go zapakowac w ciuszki i pojechal z babcia na spacerek. ![]() Ja sie biore za obiadek ![]() Cytat:
A ja przez ten remont nawet schudlam Co mnie oczywiscie bardzo cieszy ![]() W sumie mam na plusie 7 kg i tak stoi ta waga od miesiaca ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
gratuluje.Jesli chodzi o obrzeki nog, to ja w poprzedniej ciazy dopiero puchlam przed samym porodem moze tak z 2,3 tyg przed. A teraz to chyba za wczesnie, wspomnij o tym lekarzowi.
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to niefart Żartuję oczywiście Koszule , to inna sprawa. Ja jak się przeprowadzę teraz, to też raczej suszarki nei będę miała..grrrr.. nie wiem jak z dziecka ciuszkami sobie poradzę, bo w Irlandii ciężko schnie. No i zawsze miejsce zajmuje to pranie wywieszone. W domu , który się robi w Polsce już jest miejsce na pralnię, z pralkę i oczywiście suszarką elektryczną. TO już dla mnie takie MUST BE w domu. Wyciągasz z niej suche, cieplutkie i rozprostowane ciuszki. ( a pamiętam jeszcze z jaką nieufnością wkładałam do suszarki swoje pierwsze pranie ![]() ) :brzy dal:
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedaleko Wisły (niestety moja okolica to bloki...).
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
Agulka, o mnie w życiu nie można było powiedzieć per 'chudzinka'.. Nawet jak faktycznie chuda byłam, to bardziej szczapę umięśnioną przypominałam.. Ja mam gruby kościeć, szerokie ramiona, szerokie biodra... Nawet mój były o wadze 126 kg (ja 59) nie mówił na mnie chudzinko
Karolna , mam zdjątko Dziękuję!!!Nowaken, ale piłeczkę miałaś. A synek śliczny blondasek ![]() Aalegana, też fajowy brzusiek, ale kolor sukienki zarąbiaszczy! Coś brakuje mi kolorów ostatnio. Iwonka, fajne foteczki, ale Wam zazdroszczę tej złotej jesieni. TU chyba z jeden dzień było dość ładnie, ale i tak liscie mokre i kolory nie te same. |
|
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka my też mamy wędzarnie na działce
a co wędzicie ??? my przeważnie boczek, karkówke i białą kiełbase ![]() aalegna mnie tez wzdecia dopadły prawie cała noc nie spałam przez to
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki macie piekne brzuszki
![]() aalegna jaki juz duzy brzucholek, ivonka tez zaokraglona w brzuszku, ladnie juz widac, karolca jak zawsze usmiechnieta, a zabytek super!julliczka Ty szczuplusia jestes, ale brzus juz ladnie widac tez novaken synek uroczy, brzucholek mialas dosc duzy przed porodem. A co do wozeczka, to powiedz mi, czy da sie wpiac w stelaz fotelik?? super ten wozeczek. I jakie ma rozmiary po zlozeniu? No i kola to chyba sa gumowe tak?Cytat:
![]() Zawsze bedziesz mogla tam zabrac malucha i autkiem podjechac na spacer, bo okolice przepiekne! Cytat:
![]() Ale jestes szczupla, masz super figure Ja tez z tych co maja gruby kosciec i szerokie biodra, tylko ja mam wiecej tkanki tlusczowej Cytat:
![]() Przewaznie jakis boczek, karczek, kielbase rowniez, ale maz robi sam. Tzn mieli w maszynce mieso, tam dodaje jakies magiczne przyprawy i naklada na jelita (bo mamy taka funkcje w maszynce). A czasem kupujemy kielbaske, ale czesciej robimy sami.Procz tego tez jakis schab i jakas szynke ![]() A ostatnio maz zamowil z bratem swiniaka i beda go kroic i wedzic.... Ja juz sie zapowiedzialam, ze nie chce tego widziec
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
witam się i od razu dołączam do bolących głów
u nas czas jakoś szybko leci i nie idzie być na bieżąco. ![]() Najważniejsze byliśmy na połówkowym- maluch zdrowy, parametry w normie tylko samo badanie i usg mnie maksymalnie rozczarowało- lekarz sie spieszył jakby to wyścigi były i to nie tylko z nami. ledwo przyszliśmy już wyszliśmy z gabinetu- para po nas wyszła z budynku razem z nami![]() to dobry lekarz i zna sie na swojej pracy i może nie potrzeba mu 20 minut aby coś znaleźć i obejrzeć ale mi potrzeba mniejsza o to najważniejsze że maluch zdrowy, pochwaliłabym sie zdjęciami ale mam do wyboru: udko, główkę z rączką(od góry), brzuszek i serduszko- więc nawet nei mam połowy dziecka na zdjęciu i Dragusia możesz doliczyć sobie nast dobrze wywróżone maleństwo- poprosimy o kolor niebieski a i mamy 4 już termin ![]() Wczoraj dodatkowo rodzinka zrobiła mi niespodziankę, był mały torcik, sto lat i super prezenty które sama myślałam że sobie zakupię a tu proszę dostałam tą dmuchaną piłkę, album na zdjęcia dla dzieci i ten taki pamiątkowy album co któraś kiedyś linki wstawiała maleńkie buciki-korki dla małego i i dla mnie oczywiście kremy i balsamy co bym pięknie wyglądała![]() brzuszek wyskoczył nie wiadomo kiedy- dwa tyg temu prawie nic a teraz z każdym dniem większy już nikogo nei nabiorę w tamtym tyg pojechałam po zakupy bo przestałam się w końcu mieścić w normalnei spodnie. Obkupiłam się jak nigdy-a zakupów nie znoszę po prostu 2 pary spodni, spodnie dresowe, koszula do szpitala i dwa pasy za 150 zł- więc naprawdę tanio![]() Emigra kurtka świetna widziałam takei u nas w sklepie ale w życiu bym nie powiedziała że się będą nadawać na ciąże i nie wiem czy one całą zimę wytrzymają- zalezy od brzucha wydaje mi sie że 120 cm to mało Natka śliczne to zdjecie 3d wracam dalej nadrabiać
Edytowane przez negila Czas edycji: 2011-11-02 o 10:39 |
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
tikki czy mialas moze bole brzucha cos w rodzaju kolek??
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan wyzej pachwiny po lewej stronie...hmmm no w sumie jak kolka, bo nie bolalo w kazdej pozycji, ale wiedzialam ze musze isc na posiedzenie i od razu ulzylo.
|
|
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj się mierze patrzę a tam pod pępkiem +2cm
![]() a od miesiąca nic nie przybywało w cm tylko wizualnie nie wiem jakim cudem![]() Robie obiadek rybka ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty:d kapuchą wali w całym mieszkaniu bo taka która tatus sam ukisił i wali niemożliwie ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam takie wzdęcia wczoraj u mamy zjadłam trochę bigosu i trochę zupy gulaszowej a czułam się jakbym konia z kopytami łyknęła. no niefart ale prasuję już te koszule dobre 6 lat z kawałkiem myslę że weszłam już wprawę tylko mi się nie chce stać nad tym żelazkiem. Właśnie posprzątałam pokój Antka a jak sobie pomyślę, że za chwilę będą swięta i znowu dostanie kupę zabawek to mi się już w żołądku przewraca |
|
|
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a brzuszek mialas troche twardszy podczas wzdecia?ok wracam po obiadku (penne ze szpinakiem zrobilam) do pracy. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-31 o 13:57 |
|
|
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i najwazniejsze ze zdrowy!![]() Cytat:
Odpisz mi kochana jeszcze co do wozeczka Pare postow temu zadalam Ci pyt
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze czytac dziewczyny ze nie tylko ja mam nieprzyjemne dolegliwosci tego blogoslawienstwa....a faceci nam jeszcze powiedza ze ciaza to przeciez nie choroba
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- No tak jak przed ciaza jak mialam wzdecia...MoniaHan zaparcie tez mialam ale posiedzialam dluuuuuuugo i jakos puscilo bez meki. Ale i tak czuje ze jeszcze nie do konca.... |
|
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, od kilku dni miałam podejrzanie swędzące oczy.. No i właśnie mi wywaliło Prawe oko mam podpuchnięte..grrrr..
Mam środek, który wiem ,że by pomógł, ale absolutnie nie wolno stosować go w ciąży;/ FUCk! Kurde czerwone i mnie swędzi.. buuuu.. To pewnie ten cholerny basen. Widzicie co ja mam z tą moją cholerną skórą. Jak nie brzuch, to dłonie, jak nie dłonie , to oczy..grrrr Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-31 o 14:24 |
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Anagat...o my wszystkie bidulki...
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja też od tygodnia cierpię na bóle głowy, zwłaszcza od rana, ale są do wytrzymania bez proszków. Odrętwienia i skurcze mam już dawno, ale jak dla mnie to wszystko to nic wielkiego Dzidzia dziś wstała razem ze mną, więc to miły początek dnia ![]() Dziś na obiad rybka, ziemniaczki i grecka Pogoda paskudna... ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- negila gratuluję synusia
|
|
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
Aguśkaa83 dziękuję
![]() Anagat współczuję. mi po raz kolejny wyskoczyła oprycha i juz byłam pewna że sobie na oko przeniosłam bo tak swędziało ale całe szczęście nie. okropne uczucie |
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa wrzucam na meila spacerówkę i nosidło jakie miałam
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken weszłam na maila, zamiast doczytać wiadomość od razu otworzyłam Twoje zdjęcie z brzuszkiem i doznałam szoku, bo myślałam że to obecne
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedys stosowalam polcrom krople do oczu albo betadrin. Te betadrin to wydaje mi sie ze nie mozna ale moze te pierwsze?? A moze zwykly sulfacetamid mozna zastosowac w ciazy? Cytat:
Potrzebuje glebokiego wozka i fotelika. Bo to mielismy pozyczone do brata ale juz rozklekotane, wozek juz sie nie nadawal a fotelik mial tak glosno skladana budke, ze zawsze mi Filipa budzil. Bardzo mi sie podoba ten wozeczek, musze sobie zobaczyc na stronie ile m-sca po zlozeniu dokladnie zajmuje bo mam malo miejsca w bagazniku. I jak sie nim jezdzi? Pewnie fajnie ze wzgledu na pompowane koleczka ?trzeba uwazac zeby nie przeniesc opryszki na okolice intymne.
|
|
#3386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
wiem o tym szczególnie teraz by to było niewskazane, wogóle trzeba uważać żeby jej nie przenieść dalej
|
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na obiadek mam to samo, tylko jeszcze ser dorzucę W piekarniku siedzi szarlotka, mieli przyjść znajomi , ale się dzieci pochorowały, no nic trzeba będzie zjeść ![]() ale już chyba lody do tej szarlotki sobie odpuszczę ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam to samo kilka lat temu. Męczyłam się chyba przez 3 miesiące. Wyglądałam tragicznie, bo piekło i swędziało straszliwie, a podkład nie dość że drażnił, to jeszcze się na tym łuszczył. Wypróbowałam wtedy wszelkie mazidła, plus sterydy, bez żadnego efektu. Jedyne co poskutkowało, to był Protopic inaczej Tacrolimus. On zmniejsza odpowiedź immunologiczną (stosuje się go- tylko już nie miejscowo- w przeszczepach). Kilka dni tego cuda i skóra doszła do normy. Teraz wygląda mi na to samo, ale w ciąży się nie odważę. Kurcze mam nadzieję,że zejdzie samo. W domu zaczęło mi jechać butwią. Kurde no nic mokrego nie mam, już sama nie wiem co na te smrody mam zrobić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

w sobote byliśmy u teściów i już wysiedzieć nie mogłam, wogóle sobie miejsca ostatnio nie moge znaleźć tak mnie jakoś wszystko nosi i drażni 

:brzy dal:

. Przez wzdęcia rozbolał mnie brzuch aż nawet chodzić nie umiałam. Na szczęście przeszło po dłuższym posiedzeniu w WC.

Miałam to samo kilka lat temu. Męczyłam się chyba przez 3 miesiące. Wyglądałam tragicznie, bo piekło i swędziało straszliwie, a podkład nie dość że drażnił, to jeszcze się na tym łuszczył.