|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cześć
![]() Butter ja też nie wierzę
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to dlatego, że wracam do domu, potem mam korki i kończę o 18:30, a gości będę mieć o 20...więc czasu mam bardzo mało, żeby coś przygotować. Myślałam o jakichś tartach może...a TŻ nie pomaga w wymyśleniu |
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Może bruschetty, cześć z pomidorami, część z mozzarellą, pesto, suszonymi pomidorami? Do tego np. risotto lub mini szaszłyki. Albo jakaś zapiekanka - ja i Asiuk wklejałyśmy jakiś czas temu na kulinarny. ------------------------------------------------- Dziś zainaugurowałam jesienne bieganie. Było super!!! Mam o wiele lepszą kondycję, niż myślałam. Bałam się, że będzie mi zimno, a było ok. Czuję się świetnie |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
emilko pewnie i energia jest większa na cały dzień przez takie poranne bieganie.
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, może na tym blogu coś znajdziesz. Jest sporo jedzenia imprezowego, fingerfood. Pooglądaj, mi to najczęściej pomaga, jak nie wiem, co mam zrobić:
http://www.smakimprezy.pl/ |
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja też w pracy ![]() Weekend był zakrapiany - w sobotę whiskey, wczoraj martini. TŻ wrócił, więc już jest dobrze ![]() Pani doktor, która w piątek zrobiła z siebie buraka tym tekstem o mojej teściowej, jest generalnie w porządku i ogólnie nie mam do niej jakichś zastrzeżeń. Już mi przeszło ![]() Była w piątek u mnie w domu na wizycie i ni stąd ni zowąd stwierdziła, że mała ma lejkowatą klatkę piersiową, że "taka jej uroda". Nie panikuję, ale jak sobie zerknęłam na jakiekolwiek informacje na ten temat, to dowiedziałam się, że to się leczy tylko operacyjnie i może wpływać na nawracające zapalenia płuc i niewydolność organizmu ![]() Diana, a wyobraź sobie, że parę dni temu o Tobie myślałam Pisz, co u Ciebie.Miśku, czyli jednak jesteś w pracy, a potem planujesz sprzątanie... ![]() Butter, kokietujesz chyba nas tutaj
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy zrobiłam sobie zakupy i przygotowałam obiad na dziś i jutro |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie konkretne sprzątanie było w sobotę. teraz wszystko lśni, obiad na dziś tez mam zrobiony więc generalnie odpoczywam. Mąz do 17 w pracy, potem ma zrobić zakupki.
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za rady
![]() Chyba zrobię tarty, bo to łatwo i szybko jakieś muffinki...przekąski...Asiuk, nie kokietuję Po prostu nie miałam pomysłu - wyobraź sobie, że mi też się to zdarza ![]() Szef właśnie zarządził, że wychodzimy dziś o 15 - bardzo mi to na rękę
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojego szefa jeszcze nie ma, wczoraj stuknęło mu 37 lat, więc mam nadzieję, że przyniesie coś słodkiego, posiedzimy przy jakimś winie i pójdziemy wcześniej do domu
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Będąc u rodziców przejrzałam kilka książek kucharskich i przepisów mamy, i znalazłam kilka fajnych do wypróbowania - na sosy (musztardowo-śmietanowy, szałwiowo-jabłkowy, śmietanowy z brandy - do mięs, sos indyjski), przystawki (np. sałatka z awokado, mango i szpinaku). No a przede wszystkim sprawdzone przepisy na ciasto kruche (które zwykle mi wychodzi z zakalcem), biszkopt, ciasto drożdżowe do pierogów z pieca, które mam zamiar niebawem przyrządzić.
Jesień=relaks przy garach i ciepła, pyszna strawa ![]() W ogóle w tym tygodniu przyjeżdża do nas moja mama i muszę pomyśleć o jakimś wspólnym czasie. |
|
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
faktycznie pisałaś, ze lubisz fantastykę ![]() Cytat:
Ja jak mam tak mało czasu jestem strasznie nerwowa
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, nie wyrobiłabym się na pewno
![]() Ale ja lubię robić imprezy Powinnam zajmować się tym zawodowo!!
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
helo,
Ja byłam dziś w pracy- zanieść zwolnieni i poplotkować . Poza tym musiałam się wyrwać z domu bo wczoraj cały dzień czopiłma na kanapie. Fajnie tak cały dzień leżeć , jeść i czytać- ale tylko jeden dzień. Jak dziś patrzę na kanapę to mi słabo . Dobrze że wieczorem szykuje się coroczne party u brataDziś zdecydowanie powinien być dzień wolny od pracy. Byłam na spacerze i powiem że klimat mocno "cmentarny" wszyscy biegają ze zniczami i kwiatami w ręce. ..ale widzę że niektórzy szefowie są normalni i dają luz od 15 ![]() Emi gratuluję powrotu do biegania. Dziwne by było jakby Ci zimno było- bo przecież ciepło jest
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
taki żarcik
ale to wcale nie jest głupie, badania udowodniły, że szybciej odpoczywamy zajmując się odwrotną aktywnością, więc na pewno sprzątanie będzie efektywniejszą przerwą od nauki niż kompCytat:
nie chciałabyś wziąć udziału w programie Ugotowani? ![]() haniu, masz już w pracy osobę na zastępstwo? |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie jest robić w życiu to co się lubi
|
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to w Gdansku wczoraj boska pogoda, nad morzem slonce i blisko 15 stopni. Chodzilismy po plazy w samych swetrach, ale bylo cudownie A teraz znow wawa i pogoda do bani ![]() Dzis zalatwialam wize do Rosji, jeszcze bilety i Moskwo witaj mam nadzieje, ze wszystko sie uda.
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdraszczam wyjazdów! |
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do braku toalety, to bez komentarza. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- mnie z kolei dziś bardzo niemiła sytuacja spotkała. W piątek kupowałam leki w aptece i dostałam przez pomyłkę nie to, co trzeba. Gdyby to kosztowało 4zł, to bym wyrzuciła i kupiła, co potrzebuję, ale to kosztuje prawie 20zł. Poszłam dziś wymienić, ale się nie udało a babka mocno kręciła. Mam przyjść po południu, jak będzie ta, co się w piątek pomyliła. Próbowali mi oczywiście wmówić, że to ja się pomyliłam pewnie. Nawet mnie straszyli, że sprawdzą nagranie, na co chętnie bym przystała, ale oczywiście się wycofali potem z tego. |
|
|
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama sobie zazdroszcze wyjazdow, tym roku to juz w ogole sobie dogodzilismy, Goteborg, Praga, Moskwa i Barcelona Tak, to prawda, sa ciezkie i duze. Niestety weszlam chyba do najdrozszej cukierni na Polwiejskiej, bo jak poszlam kawalek dalek to byly juz za 35 zl/kg a dwa kroki dalej za 25 zl/kg. Nic to, mimo to nie pokochalam tych rogali, bo to zupenie nie moj gust jesli chodzi o slodkosci. |
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jasne. Ja nie mogłabym tak sobie iść na L4 bez zatrudnienia kogoś na moje miejsce.
Cytat:
![]() Cytat:
Tęsknię za tym ![]() Dobrze że kopniaki Marysi mnie tak cieszą i jakoś daję radę nie myśleć non stop o tym co mogłabym robić zamiast tego siedzenia w domu. Grunt że rogala zjadłaś i to z najlepszej cukierni Wiesz już że to nie to i masz z bani- że tak powiem . To doznanie smakowe jeszcze przede mną
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że w sobotę kupiłam lakier nawierzchniowy do paznokci, po inspiracji Butter, taki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...at.html&next=1 Nie wiem, czy to ten sam, ale naprawdę jest świetny. Po pierwsze paznokcie są idealnie gładkie, błyszczące, nie odpryskują mimo ciągłej manipulacji w wodzie etc. Mała rzecz, a cieszy
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Butter no właśnie, a nie myslałaś o tym programie "Ugotowani"??
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
To chyba jednak nie to samo, co organizowanie imprez
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, niby nie. to co samo, co organizacja..ale ja strasznie chciałabym zobaczyć odcinek z Twym udziałem
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja mam dziś trochę roboty. Odnośnie sprzątania/podziału obowiązków, to u nas wszystko wychodzi spontanicznie W poniedziałek ja byłam w pracy, a T. został z młodą w domu. Cały dzień zajmował się nią sam, jeszcze umył łazienkę i zrobił obiad I cieszył się, że ma dobry dzień, że młoda jest fantastyczna ![]() Ja w ogóle nie lubię zostawać sama z Ewą, dlatego wcale mnie nie cieszą wolne piątki. U nas nie ma podziału na "głównego komendanta" od sprzątania i podwykonawcę, wszystko robimy z podobnym zaangażowaniem, razem się mobilizujemy. Boli mnie łokieć, mam opuchliznę i problem z maksymalnym zginaniem i rozprostowaniem go. Nie przypominam sobie żadnego urazu
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)