![]() |
#181 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Świnie w kinie, czyli dlaczego przestałam chodzić do kina...
Cytat:
Jak się ma kłopoty gastryczne, to się raczej lata po toaletach. Cytat:
Ale znam osoby, które potrafią nic nie pić i nic nie jeść przez cały dzień. Każdy z nas ma inne zapotrzebowanie i tyle.
Edytowane przez Jenna__ Czas edycji: 2011-10-30 o 15:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież dziecko może jeść zwykłe posiłki i np w kinie czasem zje batonik. Czy coś złego dziecku się stanie? Raczej nie. Co innego jakby co chwilę dawać mu jakieś batoniki, na każde żądanie. wesna, Twoje wypowiedzi są niespójne. Najpierwsz piszesz, że ludzie w ogóle nie powinni jeść w kinie, bo to głupie i że jak to nie można wytrzymać seansu bez jedzenia czy picia, a potem piszesz, że Ci to nie przeszkadza, jeżeli to nie jest wniesione coś spoza kina i jest jedzone z kulturą. Z czym ja się zgadzam i inni raczej też. Ale w końcu to ja nie wiem o co Ci chodzi. Ale już wiem, dotarłam, napisałaś, że najchętniej byś chciała, żeby nikt w kinie nie jadł. Kurczę, skoro tak, to chyba strasznie wyczulony słuch masz, skoro uważasz, że nawet zjedzenie popcornu jest takie wkurzające i takie głosne. Jejciu.... Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-10-30 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Rany..
Często bywam w kinie, najczęściej w multi, heliosie i małym offowym, często, tzn. zdarza się 3 razy w tygodniu, a raz to minimum, (chyba, że faktycznie są wakacje i nie ma nic ciekawego), ale nigdy w życiu nie widziałam zjawiska, które opisuje Wesna. ![]() Nigdy nie widziałam, żeby ktoś przynosił, cytuję "podróżną torbę pełną jedzenia" koniec cytatu. ![]() No chyba, że mam szczęście mieszkać w wyjątkowo kulturalnym mieście. ![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Wow, to często jesteś w kinie Wika, ja to jak pisałam raz na 2-3 miesiące, częściej na komputerze lub w tv oglądam filmy, po prostu uwielbiam filmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwszych 15min połowa ludzi opuściła salę. Co chwilę ktoś wychodził. Do końca filmu zostałam ja ze znajomymi i jakaś para, która zasnęła z tyłu ![]() Generalnie film to pokazywanie kilku rysunków na ścianie (co chwilę tych samych) i rozważania na temat człowieczeństwa. Ciągle mam w głowie pytania z tego filmu: "Wsłuchajmy się w bicie naszego serca - czy to nasze serca biją, czy to kopyta tych zwierząt na ścianie?", "A może my też jesteśmy takimi aligatorami albinosami?" ![]()
Real life only comes in shades of grey. "Your life is a gift. Accept it. No matter how screwed up or painful it seems to be. Some things are going to work out as if they were destined to happen. As if they were just meant to be." ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak byłam mała, mama zabrała mnie na szkolenia (z jej pracy) Były w innym mieście, po szkoleniach poszłysmy kupić spożywkę do domu. Miałyśmy dużą torbe jedzenia ![]() ![]() ![]() Teraz czytając wasze niektóre wypowiedzi ,aż śmiać ![]() ![]() Oczywiście jestem przeciewko hałasowi, więc staram sie wybierać jedzenie , które hmmm jest bezgłośne w konsumpcji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Ja przeważnie chodze do kina w tygodniu kiedy nie ma takiego tłumu i jakoś mi nie przeszkadzaja inni. Staram sie nie chodzic w weekendy po prostu.
Zawsze kupujemy popcorn i cole bo nie wyobrażam sobie seansu bez nich ![]() Jeszcze przypomniało mi sie jak moi rodzice kiedys poszli do kina na jakis horror chyba "Ostatni dom po lewej" a moj tata zasnał i chrapał cały film... potem wyjsciu jakas dziewczyna mu powiedziała dobranoc ![]() Ja kiedyś przespałam również calusieńki film ale nie chrapałam i mam nadzieje ze nikomu nie przeszkodzilam , tylko ex TŻ miał ubaw potem... ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Jeszcze dodam, że w naszym kinie ponoć sprawdzają torby czy sie nic nie wnosi, nie jestem pewna ale ktos mi ostatnio w pracy mowil, wiec mozesz wzic tylko co sprzedaja w barze: popcorn, nachos, napoje ze slomka, i lody ben&jerry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba już nigdy nie pójdę do kina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakoś ostatnio rozmawiałam z kimś i mi powiedział ale dawno nie byłam to niewiem. Raz sprawdzali torbe mi przed wejściem do klubu ale mialam wyjątkowo dość duża normalna torbe nie kopertowke, niewiem zeby zobaczyc czy alkoholu albo jakiejs broni nie wnosze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
Nie nie przeszkadza mi jak sobie ktoś chrupie czy popija w trakcie seansu, skupiam się na filmie, a efekty że tak powiem dźwiękowe sa na tyle wyraźne, że jakoś ciężko by było je zagłuszyć chrupaniem, czy piciem wody, coli itp.
Mało tego ja właśnie lubie seanse na których jest cała sala ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3023793 5]Nie nie przeszkadza mi jak sobie ktoś chrupie czy popija w trakcie seansu, skupiam się na filmie, a efekty że tak powiem dźwiękowe sa na tyle wyraźne, że jakoś ciężko by było je zagłuszyć chrupaniem, czy piciem wody, coli itp.
Mało tego ja właśnie lubie seanse na których jest cała sala ludzi.[/QUOTE] włacha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie spotkałam się z tym, żeby sprawdzano co ktoś wnosi do kina
zawsze jak idę n seans to kupuję popcorn i colę a jak idę z dzieckiem to tym bardziej - po prostu moim zdaniem to jedzenie popcornu i picie coli to element pobytu w kinie -i tak robią moi znajomi, i ludzie którzy do tych kin przychodzą - naprawdę ledwie kilka osób wchodzi na salę bez popcornu czy czegoś innego do jedzenia, ale z jakimś piciem to wszyscy oczywiście zawsze staram się, żeby konsumować jak najciszej i nie biorę nic w szeleszczących opakowaniach a co do dziwnego zachowania w kinie - wygrałam bilet do kina na film "Człowiek Pies" nie miałam akurat z kim iśc więc poszłam sama, seans był na sali kameralnej, gdzie były fotele bez tych podłokietników. Usiadł obok mnie jakiś koleś a tak po 20minutach filmów jego głowa znalazła się na moich kolanach i sobie spał, normalnie kurde sobie zasnął - przeżyłam ciężki szok i siedziałam jakbym kij połknęła, przez cały film ani drgnęłam, ale film się skonczył i chciałam już iśc a on dalej spał - zbudziłam go - nie wiem kto był bardziej zażenowany - on czy ja w sumie to nie wiem czemu go wcześniej nie zbudziłam
![]() |
#194 |
Zakorzeniona
|
W ogóle nie mieści mi się w głowie, jak można nazywać coś brakiem kultury, a samemu nazywać świniami osoby, które lubią jeść na seansie. Lubią, nie lubią, może się to komuś podobać lub nie, ale żeby wyzywać od świń? Wypowiadając się w ten sposób zastanowiłabym się raczej nad własnym poziomem kultury.
I tak, to całkiem co innego napisać: "tacy ludzie nie mają kultury/są niekulturalni", a: "tacy ludzie to świnie". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Swoją drogą jeśli jedzenie jest złe w kinie to jaka jest różnica jeśli ktoś coś wniesie lub zakupi w sklepiku? Spożywanie sklepikowego jedzenia jest mniej złe niż wniesionego? Skoro jedzenie jako takie w kinie jest be ![]() Jak można wymagać kultury od ludzi zaglądając co kto wyciąga z torby i kto gdzie chrupie batona, skoro z góry się zakłada, że są świniami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzeniona
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3023881 7]
![]() Swoją drogą jeśli jedzenie jest złe w kinie to jaka jest różnica jeśli ktoś coś wniesie lub zakupi w sklepiku? Spożywanie sklepikowego jedzenia jest mniej złe niż wniesionego? Skoro jedzenie jako takie w kinie jest be ![]() Jak można wymagać kultury od ludzi zaglądając co kto wyciąga z torby i kto gdzie chrupie batona, skoro z góry się zakłada, że są świniami ![]() Ja w ogóle się zastanawiam, jak można w ogóle myśleć o tym, czy to, co je sąsiad, zostało kupione w Tesco czy w kinowym barze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Jestem człowiekiem niskiej kultury, nieokrzesanym i jem w kinie popcorn i piję kolę, za którą generalnie nie przepadam. Ale popcorn bardzo lubię. W ogóle uważam, że trzeba być trochę frajerem, żeby tyle płacić za zestaw popcorn/naczosy plus cola, dlatego TŻ kupuje
![]() ![]() Mnie najbardziej razi zostawianie syfu po sobie w sali, rozsypywanie popcornu, podobno obsługa kina cuda znajduje w salach... To jest dla mnie szczyt chamstwa kinowego, przyjdzie taki burak granatem od pługa oderwany i zostawi po sobie karton po popcornie czy inne śmieci, bo przecież "służba" posprząta. Ale to tak chyba ogólnie ludzie nie mają specjalnie szacunku do czyjejś pracy i takie pseudowielkopańskie prostackie maniery z niektórych wyłażą w takich punktach zbiorowej rozrywki czy obsługi. Zresztą i tak coraz rzadziej bywam w Cinema City, bo samą sieczkę puszczają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Dalej - masz 100% racji. Ludzie nie dbają o to, co zostawiają po sobie. Syf po seansach jest straszny. Każdy chciałby usiąść w czystym fotelu i taki zastaje, ale zostawia taki, że drugi raz raczej by tam tyłka nie posadził. Najlepsze jest to, że ostatnio był maraton. Ludzie siedzieli całą noc na tych samych miejscach, sala wypełniona po brzegi. Kiedy wychodzili na przerwę przeszliśmy się po sali zobaczyć, czy może się coś nie rozlało itp. Patrzymy, a tam czysto jak nigdy... Mimo, że ludzie kupowali zestawy jak zwykle. Okazuje się, że jak człowiek wie, że znowu usiądzie na tym samym miejscu, to jakoś potrafi i normalnie zjeść, i wyrzucić śmieci do kosza. Co innego, kiedy schodzi z fotela i ma gdzieś, kto na nim potem będzie siedział. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Real life only comes in shades of grey. "Your life is a gift. Accept it. No matter how screwed up or painful it seems to be. Some things are going to work out as if they were destined to happen. As if they were just meant to be." ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
no cóż, ludzi ogarnięcia nie nauczysz. te same osoby, które uskuteczniają zjawisko chlewiku w kinie, gdy idą na zakupy do centrum handlowego - tu zrzucą ubrania z wieszaków i udają, że to nie one, pewnie kręgosłup chory i schylić się nie mogą
![]()
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam już nie chodzę, chociaż mam najbliżej. wolę sobie zainwestować kolejne pół godziny na dojazd do helikonu czy multikina, niż się z tymi ludźmi użerać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
w moim miescie sa np tylko 2 cinema city i jedno kino niezalezne, z kulturą "wysoka" do ktorego nie chodze bo repertuar nie moj.
najwyrazniej preferuje amerykanska sieczke ![]() w kazdym razie wyboru nie ma zadnego -ani cenowego, ani repertuarowego. chcialam tez zauwazyc ze najgorzej jest na srodach z Orange. Tam to sie dpiero sceny dzieja. Ludzi pod kurek, zra i chleja wszystko, gadaja przez komorki. Czad ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale przypomniało mi się, ajk rok czy dwa lata temu byłam pierwszy raz (i dotąd ostatni) na maratonie. Nie wiem czemu, ale nawet głośne gadanie, wóda, piwsko i chrapanie sąsiadów nie przeszkadzało... może dlatego, że był cholernie ambitny repertuar (m.in. Kac Vegas ![]() Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-10-31 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
jeśli ktoś siedzi z popcornem i colą na seansie, to mnie to nie obchodzi. Ale jeśli ta osoba zaczyna cmokać, mlaskać, siorbać, szeleścić, wydawać jakieś okropne odgłosy itd. - to już jest brak szacunku dla reszty. Ktoś może sobie spożywać nawet obiad, byleby innym nie przeszkadzał.
Tak samo jest z odbieraniem telefonów, ucinaniem pogawędek, niedyskretnym okazywaniem czułości ![]()
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
A nie zauważyłaś, że naprawdę znacząca część Polaków nie potrafi się zachować po alkoholu? Gdyby było inaczej - nie miałabym nic przeciwko piciu wszędzie gdzie się da. Niestety pod wpływem % wielu Polaków to poprostu skończone chamy, świnie i bydło (nie obrażając tego ostatniego) - dlatego uważam, że zakaz picia alkoholu w miejscach nieprzeznaczonych do tego powinien być BEZWZGLĘDNIE egzekwowany a dla łamiących go przewidziane jak najwieksze kary.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak już, to i tak wolę Multikino. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem, mi odpowiada i Cinema i Multikino, ja nie spotkałam się z jakimiś wstrząsającymi historiami w kinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
Ja się spotkałam z wyłączeniem nam filmu w połowie, ale tylko na kilka minut
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.