|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Michalina tez ma 13,5-14 cm
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
w przyszłym tygodniu będą ubrania dla dzieci w lidlu
![]()
#1113 |
Zakorzenienie
|
my na zime 23 kupimy butki , wlasnie te co widzialam w CCC chyba ze znajde cos w nowej galerii, ktora w sobote otwierają.
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mały dyrygent ![]() Michaś nosi 21-22 na zimę 22 lub 23 kupimy. Mamy śniegowce 24 gufo ale jakieś małe wypadają więc może i się załapią na tę zimę. Byliśmy umyć grób teściowej. Michał oczywiście MUSIAŁ nam pomagać. Dobrze że ubrałam mu kalosze i kurtkę przeciwdeszczową bo cały mokry był ![]()
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
lece zobaczyć
![]() ![]()
#1116 |
Rozeznanie
|
Lindsley tam tylko jasne na podłogę pasują, a że białe jako jedyne miały ta powłokę antypoślizgową, to wybrałam najpierw podłogę, a potem dobierałam ściany
![]() my byliśmy wczoraj u mojego ojca na grobie, czekałam do ostatniej chwili z nadzieją, że gościu od pomników sie wyrobi i zrobi płytę, ale nie dało rady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ta moja mała agentka jest niesamowita ![]()
#1117 |
Zakorzenienie
|
pójdziesz do laryngologa to Ci przeczyści i będziasz słyszała pewnie się zapchało
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Pokaże Wam Zosie
1 i 2 zdjęcie- "Zosiu jak się cieszysz" ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-10-31 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Jezu Sara te nasze dziewczyny to jak z jednego domu i od jednej matki.Skarpety te same,fura też identyczna,krzesło,dywan też
![]() ![]() A Twoja córka rozkoszna ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-10-31 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te krople to a-cerumen. Ja kiedyś tak "ogłuchłam" jak sobie jakimś cudem watę z patyczka wepchałam i co ciekawe, jak wyjęłam patyczek to był "cały", czyli wepchałam sobie...nie wiem co...poprzednią watę (? wolę może nie wiedzieć). No anyway, kropelki nie pomogły, płukanie ucha u rodzinnej nie pomogły, dopiero laryngolog taką giga pęstą mi wyjęła watę agentka niesamowita z juli ![]() z tym cmentarzem też nieźle sara, zośka fajowa, i jak je włoski urosły. Mały rysownik i internauta
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie
![]() ANA ,MACHAJ ,SARA piekne corcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u nas jak na razie dobrze,Adrian nadal przesypia prawie cale dnie i noce. a przepraszam pol dnia to zajmuje mu wiszenie na butli.wiecznie glodny ![]() ![]() Karinka grzeczna czasami ![]() koniec pisania...glod sie budzi... a Karinka wazy 10,5kg...
#1123 |
Zakorzenienie
|
drcron ja sie juz nie moge doczekac jak ta twoja lazienke zobacze
![]() ![]() co do bucikow to my na zime jeszcze nie kupilismy;/ rozmiar chyba 23 bedziemy brac zalezy od firmy waha sie od 22 do 24... zosia sliczna ![]() ![]() a ja jak widze jakie cudeńka zaczyna robic firma tezeta dla dziewczynek do pokoi to mnie cholera bierze ze chłopaka mamy:P hehe zaraz wam pokaze 1) kołyska lub łóżeczko 2) krzesełko dla lalki 3) przewijak z prysznicem 4) regał 5) spacerowy wózek 6) wyleciało mi z głowy jak to się nazywa;/ 7) głęboki wózek - to każę mu przytargać bo może służyć tez jako taka taczka ![]() 8) szafa - taka miniaturowa chyba wysoka na 1m EDIT zdj wrzucę w klubie bo to chyba dopiero wzory są :/ Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-10-31 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
Joł
co do butów to Olka mi wyrosła z dwóch par jesiennych ![]() Na szczęście mam jeszcze jedne i te są dobre . Strasznie jej ta noga rośnie . Na zimę mam dla niej 23 . Drcron współczuję czarnych kafelek ![]() Dzieciaki piękne . Agnieszka super że mały jest grzeczny ![]()
#1125 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
Znowu nieźle naprodukowałyście. My już wcześniej zaczeliśmy objerzdżać groby bo nie lubię się później spieszyć. Wczoraj bylismy w Opolu i powiem Wam że tam jest najładniejszy cmentarz jaki kiedykolwiek widziałam (pomijam Zakopane). Ogólnie nie znoszę cmentarzy ale tam jest ogromny i bardziej przypomina park. Co do naszych ostatnich wydarzeń w lesie to obawiam ze to coś poważnego i mam stracha chodzić nawet po osiedlu. Na policji nic nie można się dowiedzieć, nic nie chcą mówić, w miejscowych gazetach cisza, na stronach komendy wojewódzkiej tez nic nie ma. Nie znoszę takiego braku konkretnych informacji zamiast plotek. drcron ja też zawsze myślałam ze u nas jest bezpiecznie bo są pracownicy leśni na stałe (szkółki i wycinki), leśniczówka, dużo mam spacerujących z dziećmi, ludzie z kijkami, rowerzyści i biegacze, no i dziki. ania - pamiętnik mężczyzny mnie powalił ![]() też mam nadzieję że zimy nie będzie i bardzo mnie cieszy obecna pogoda ![]() sara - dużo zdrówka dla Zosi ![]() ana, sara, machaj - dziewczynki są przecudne ![]() ana - gratulacje kolejnego "dzieciątka" libra - półpasiec to ten sam wirus co ospa i chorują na niego zwykle ludzie, którzy chorowali na ospę. Najczęściej ospę ktoś przechodzi jako dziecko a półpasiec dopada w dorosłym wieku. Nie słyszałam zeby na niego chorowłay dzieci (oczywiście w moim otoczeniu). Jak sama nazwa wskazuje wysypka występuje po jednej stronie pasa, wiec albo góra albo dół. Gorszym problemem są później i wcześniej okropne nerwobóle, które potrafią męczyć kilka miesięcy. Sama nie chorowałam i znam tylko z relacji innych. A z innej beczki to pewnie masz jakiś sprawdzony sposób żeby kruszonka na cieście była krucha ? Moja nigdy takiej nie przypomina, tzn jest krucha ale taka "rozlana" zamiast takich fajnych niednolitych kuleczek.
![]() |
#1126 |
Rozeznanie
|
Łał!!! Prawie całą dobę nikt nic nie napisał.
Mimo godziny 19.30 jestem dziś pierwsza ![]() Nic odkrywczego nie powiem - udało mi się dziś odwiedzić wszystkie rodzinne groby. Przed chwilą wróciliśmy z ostatniej wyprawy - myślałam, że Oli się spodoba, tyle światełek, kolorów. Niestety, nie podobało jej się bo pomimo palących się lampek było na dworze ciemno ![]() I po co komu było to przestawienie zegara, się grzecznie pytam ??? ![]() Jutro idę ze starszym do szpitala, pojutrze bedzie miał operację. Trzymajcie kciuki, nienawidzę tego czekania aż się wybudzi ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety tez cięzko przechodze zmiane czasu i to chyba pierwszy raz wzyciu... ok 144-15 mam wrażenie ze juz 18 a o 16 juz bym poszła spać!!
i dzis o 16.30 zanselismy całą trojeczka razem do 18.30.. i tak codziennie. Gdyby nie zmiana czasu to pomyślałabym że jestem w ciązy bo jeszcze zgaga mnie meczy dziś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Ja wpadam na moment po męczacych dniach i nocach... moje dziecko bardzo źle znosi zmiane czasu. Wczoraj obudzila się o 4.30 !!
![]() dzis w nocy spała u dziadków a my pojechaliśmy pobalować do miasta. jak wracaliśmy taksówką to najpierw podaliśmy nasz adres a potem dziadków... jakos nie chcieliśmy spać bez niej... no i tym sposobem spalam dziś jakieś 3 godziny i ledwo zipię... mała ma nadal problemy ze spaniem. Wierci się, męczy... chce spać a anie moze... chyba jednak odwiedze neurologa ![]() Wczoraj nadrabiałam a dzis odpisuję więc... nic nie pamietam ![]() ttylko wiem, ze lind pytala o pracę lind- nadal brak telefonu ale niby ma sie to przedluzyc a moja nauka- slabo... jakoś nie mam natchnienia i samozaparcia. Jestem tak padnięta, ze jak mała zasypia to wpadam do was nadrobic a potem idę spać... ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- kala i zosia przeurocze ![]() ![]()
#1129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lasu to brak słów . SZkoda że nie będzie można spacerować bezpiecznie ![]() Cytat:
Ja też dziś na grobach byłam u nas jest spoko ale w wawie ludzi tłum . BYłam u Zosi .
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Izazula niestety nie mam żadnego sposobu
Dusiaka ,trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
a moja po zmianie czasu wstała o 4.30 (kiedy niby poszła spać godzinę później), a dziś o 5.30...
i regres w zasypianiu mamy-musze jednak z nią być, bo histerii dostaje jak wychodzę, mówi "mama lezić" i mama leży ![]() Co do cmentarnego tematu, to zdziwiona jestem, że u nas poda samym cmentarzem ceny np.kwiatów są niższe niż w hiperach i tych bardziej oddalonych stoiskach. Teraz czas "chwalenia" dziecka swego ![]() Gada jak najęta, zdaniami wali i z sensem co najważniejsze. Rano jak się obudzi, to z kolei tak sobie fajnie bez sensu z kolei gada, np."kolano boli "<wtedy się obsiurała w nocy>, a dziś "o jezu, jezu", itp. "tatusiu, muuu, cycki ma" <ta krówka z farmy> "tak, ma. A mamusia ma?" "ma. zobacze <podchodzi do mnie i naciąga mi koszulkę od góry> "od dołu zobacz" <patrzy> "ma cycki, ma cykcki!" "a ile ma cycyków? "dwa!dwa! <u niej wszystko czego jest więcej niż jeden to dwa lub pięć> myślałam, że padnę. Teraz na topie jest "zobacze" ("nie ma tatusia.Gdzie, gdzie", "w kuchni jest", "zobacze" <i idzie> przechodzimy koło kiosku "o bajki, bajki. Zobacze" "pokaźe" "lubim"-co jej się podoba mówi "lubim", szczególnie mięsko i chrupki szczególnie często wymienia. I np. warzywa z obrazków (szkoda, że wcale ich nie chce jesć samych). Często wali teksty i nazywa rzeczy o których nie wiedziałam że zna-np znalazła kawałek mojego ciastka i mówi "mamusiu, orzeszek". Coś jej dałam w kuchni do spróbowania a ona "mamusiu, pyśne" wzięła moje skarpety i mówi "mikołajka?", ja mówię, ze moje.a ona "ślićne" a jak ją ostatnio wycierałam i się pyta "jest lewek?", [pamiętacie, ten z ręcznika co "zrobił" bubu], ja na ze nie ma królik jest, a ona "pokazić, pokazić" i ciagle gada, gada i gada....ja sama jestem pleciuga to mi to tak bardzo nie przeszkadza, ale są momenty że marzę o ciszy ![]()
![]() |
#1132 |
Raczkowanie
|
Dusiaka to i ja trzymam kciuki
Nie wiem co pisać bo jakoś mi nastrój siadł. Nie lubię tego święta i już. A jeszcze do tego umarł nasz znajomy, tato kolegi ze szkoły naszej Michaśki. Młody człowiek był 47 lat, pięcioro dzieci, nie zazdroszczę jego żonie. I jeszcze mój TŻ wyjechał na dwa dni.
#1133 |
Zakorzenienie
|
dusia, a co to za operacja (umknęło mi)?
izz, straszne to z tym laskiem, normalnie ja to mam jak ana, jak takie coś słyszę to najchętniej bym z chaty nie wychodziła
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy mają chcicę??? III-IV.2010r.
Nina też się budzi wcześniej przez tą głupią zmianę czasu,Zamiast o 9 to wstaje o 8
![]() U nas dzisiaj była tak piękna,słoneczna pogoda i aż 16 stopni mieliśmy ![]() ![]() Tż biedny właśnie poszedł sufit Ninowy malować ![]() ![]()
#1135 |
Raczkowanie
|
Ponadrabiałam trochę zaległości.
Ale supeer zdjęcia. Pieski słodkie (Michalina wierci dziurę w brzuchu o psa a ja się waham) a dzieci cudowne. Machaj, loki Twojej córeczki przyprawiają o zawrót głowy i w ogóle fotki bardzo ładne. A Zosia jaka spryciula przy kompie. Ignaś też uwielbia komputer, zwłaszcza Miś uszatek, którego ogląda na Youtube zdobył jego sympatię.
#1136 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy mają chcicę??? III-IV.2010r.
Machaj nie było mnie dzisiaj w domu to Ci jutro fote zrobię i wyślę,ok?
![]()
#1137 |
Raczkowanie
|
I ja też protestuję przeciwko zmianie czasu. Może zawiążemy jakiś komitet i będziemy podpisy zbierać, zbuntujemy się i już!
#1138 | |
Raczkowanie
|
młoda- fajne te mebelki... a nie maja jakiś odrzutów?? bo mi się wózki podobają... inne mebelki w zasadzie też... a materiałowe elementy sama mogłabym sobie doszyć
![]() ![]() ![]() ojj ja zamianę czasu też źle przechodzę... nie wiem jak jutro zwlekę się z łóżka przed 7 razem z kalą... a już było tak fajnie i spałyśmy do 8-8.30... a dziś taka padnięta jestem... dopiero jak Kala zasnęła usiedliśmy spokojnie przed tv ![]() evitka- moja jak mam większy dekolt to zagłada i mówi 'cycy'... a jak pytam ile mama ma cyców to mówi 'trzi'... i nie umiem jej przegadać że mam 2... zawsze mówi ze 3 ![]() a jak się pytam jakie coś jest to mówi 'fajne'... np jaka jest kala? -fajna... a jak ostatnio robiłam ciasto a ona jadła śniadanie to mówiła - 'ciasto?' a jak już wkładałam blachę do piekarnika to mówiła 'ooooo ciastooo ciastooo' z takim zdziwieniem... a jak już było upieczone to ciągle było 'chce ciasto' ![]() dusia- trzymam kciuki.. a co to za operacja? nie pisałaś nic... ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Ola też juz się rozkręca z gadaniem ,.
Na topie jest co to ? i chodzi i pokazuje palcem . Przy kolacji drze sie o mleko i timel ( actimel ) nazywanie żarcia to jest najlepiej wychodzi : zupe dać itp . dań nie buduje ale coraz więcej słów się pojawia . SZymek zawsze po kąpaniu dostaje krem i sobie buzię smaruje , i mówi że smaruje policzki . To dziś polazła pokazuje na krem i że pipki .
#1140 | |
Zakorzenienie
|
haha ja też ugotowałam dzisiaj wieczorem na kanapki
Cytat:
![]() Evitka świetna ta Twoja mała ![]() U mojego tez wszystko co jest więcej jak 1 to jest dwie bo kiedys widział dwie przyczepy i mu powiedziałam że są dwie i tak to dwie zostało już na wszystko. Też mówi nowe słówka jednak całkowicie po swojemu czasem nawet ja się po głowie drapię o co mu chodzi ![]() A ja jakoś lubię to święto , nie wiem dlaczego ale jakoś tak wesoło mi się kojarzy (halloween nie obchodzę) ![]() Nie lubię za to bożego narodzenia , smutne jest ![]() Zawsze się przypomina kogo już brakuje przy stole i pokazują tych wszystkich biednych i bezdomnych i samotnych , no takie po prostu smutne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.