Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 14:47   #3031
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry i nie dobry

padam na pysk mam dość chrzcin do końca życia,takie imprezy są fajne ale jak sie nie jest gospodarzem

opiszę Wam wszystko jak dojdę do siebie... bo zruinowała mnie psychicznie ta impreza... wrzeszczące dzieci, gonienie z talerzami i kolejnymi drinkami dla wszystkich tylko nie dla siebie i parę osób które mnie negatywnie zaskoczyły... ehhhh
napiszę Wam żabki,a póki co życze szczęśliwych podróży we Wszystkich Świetych.Uważajcie na siebie !!!! do środy

Patik i Wodaqua- mam nadzieje,że Wy w lepszej kondycji...
najważniejsze że już po wszystkim - czekamy na szerszy opis po Wszystkich Świętych w takim razie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:00   #3032
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
To ładne u nas ceny! Zła jestem bo to straszne przebitka
Ja za 250ml płaciłam 36/38zł.
Niekoniecznie - zawsze mniejsze opakowanie wychodzi drożej, czasem znacznie drożej.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
oj zazdroszczę i TŻ w domku i krakowa
dzięki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
heja

Dziękuje wszystkim Wam laseczki za kiukasy
Moja Smerfusia w kościele rozglądała się całą mszę dookoła i podziwiła żyradole i gugała Przy polewaniu wodą to samo, tylko smoka wypuściła, oczy otwarte i zdziwiona.
Ksiądz przed polaniem wody po cichu do nas zażartował że do fryzjera trzeba iść z Sarą.
Pod koniec mszy zasnęła u tz na klacie.
Jestem dumna z mojej córy.
Brawa dla córci! W klubie doczytałam, współczuję.... co za
Brumku, zrobione

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
aniaa ja mysle ze krzywdy napewno nie zrobisz ale my nie jestesmy lekarzami wiec mozemy sobie tylko gdybac za dobra morfologie
dzieki 10go idziemy na kontrolę

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A my się jeszcze nigdy poważnie nie pokłóciliśmy... Takie zgodne małżeństwo
i tak trzymać

My też..... aż wstyd Ostatnio mój mąż "kurcze, tyle już po ślubie..może by się pasowało pokłócić"

Babonik, czekamy na opis, odpoczywaj

Kupiliśmy małemu szafę do pokoju, zaraz się bierzemy za skręcanie

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-10-31 o 15:03
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:04   #3033
wodaqua
Zadomowienie

Iustyna, Krzynówek??? No wybacz.... Jaką masz wadę wzroku? :P Ja lubię też garbate nosy

Aania, ja już czasem myślę, że my tacy d.powaci jesteśmy :P Ale chyba się tak dobrze dobraliśmy i już. Moje koleżanki wróżą mi gorsze czasy, ale u nas nie nadchodzą, nawet przy dziecku....

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-10-31 o 15:06
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:04   #3034
sygine
Zadomowienie

Witam
Natan właśnie po wypiciu herbatki usnął w bujaczku i śpi w najlepsze A ja ciut nadrabiam...
Ktoś mi podmienił mojego szkraba - od wczoraj potrafi zjeść 200 ml mleka O 4.30 zrobił małą akcję - zjadł 60 ml i zacisnął usta że więcej nie chce. Jak go położyłam do łóżeczka to po 10 minutach w ryk że jednak głodny -dopił kolejne 60, bo zrobiłam mu w butli 120, a mały po wypiciu znowu w ryk że chce jeszcze i musiałam mu dorobić kolejne 60 które zjadł do ostatniej kropli i dopiero wtedy usnął No i jak na razie wprowadzanie nowego mleka przebiega bezproblemowo - daję jedną miarkę nowego i nie ma sprzeciwu
Stary 2011-10-31, 15:14   #3035
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Iustyna, Krzynówek??? No wybacz.... Jaką masz wadę wzroku? :P Ja lubię też garbate nosy
no właśnie nie mam wady wzroku jedynie zboczony gust
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:25   #3036
brumek
Zakorzenienie

Moje dziecko ma 3 marudny dzień z rzędu. Na szczęście w przerwach w marudzeniu daje się z nim pogadać i pośmiać, dzięki czemu dowiedziałm się, że umie nowe "słowo": BU!
I za każdym razem, jak uda mu się je wypowiedzieć, szczerzy się od ucha do ucha
I jeszcze jedna nowość - tańczyłam dziś po raz pierwszy z nim na rękach, śpiewając przy tym i cmokając go w szyjkę i po paru minutach zdziwienia tak mu się spodobało, że też się zaczął śmiać i otwierać buzię

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Boli mnie strasznie i to miejsce po zębie i wszystkie zęby i pół twarzy w ogóle po tej stronie Już nawet ketonal mało pomaga
Jestem taka wykończona bólem, że nie mam siły się małym zajmować... A dziś mu wszystko nie pasuje, maruda mu się włączyła
No doła mam jak nic....
Ale mnie też po 3 ósemkach bardzo bolał przez 3-4 dni. Z kolei po czwartej tylko 1 dzień...

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
M
No to jak działa to dobrze a ja się cały czas waham, ale dla mnie i tża wygląd nieistotny więc pewnie tą tańszą bym wzięła
Działa całkiem fajnie, bo Tymuś ważył dziś na niej 4800 więc 100 g więcej niż 3 dni temu :F

Cytat:
Bied
U nas chrzest tak jak pisałam dobrze przeszedł, ale zapowiadało się groźnie, bo mój braciszek (chrzestny) zapomniał zaswiadczenia ze swojej parafii o praktykowaniu wiary A rano dzwoniłam czy ma spakowane.... Ale się zakręcił i myslał tylko o tych kartkach do spowiedzi.. Godz. 9:45, rodzice do domu się cofnęli (pare km), a my do księdza poszliśmy podpisac papiery i prosić żeby przymknął oko bo zaświadczenie bedzie po mszy.... Ksiądz - cudowny człowiek, oczywiście uwierzył i nie kazał donosić już tej kartki ufff... Ale potem słyszałam relację moich kuzynek, które jechały z rodzicami... Mama zamarła przy telefonie jak ją zapytałam czy ma tą kartkę (brat powiedział, że ona weźmie, bo ona mówi że on ją zgubi pewnie), a mama myślała, że ją wzięła... Co za zakrety...
Nie ma to jak dreszczyk emocji z samego rana Ale grunt że potem wszystko potoczyło się gładko

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Brumku, zrobione
A ON mnie nie pozdrawia?
Stary 2011-10-31, 15:37   #3037
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Na kolacyjke będzie świezy sandaczyk
to rozumiem że już pogodzeni jesteście z tż skoro sandaczyk będzie puściłaś biedaczka na ryby

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 16:01   #3038
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra dobra, wiesz taki jest marketing w tych naszych zad.piach
Ale majonez serialnie jest bardzo smaczny [COLOR="Silver"]
D

Ale mi się na poważnie reklama spodobała. Lubie takie śpiewanie, było takie "wyraziste", pewnie jak majonez U nas takiego nie ma...Ale KIELECKI jest

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Lili83 nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w MediaMarkt pozyzej 100szt wywałują zdjecia rozmiaru 9x13 i 10x15 po 29groszy, i ja osobiscie z jakosci jestem zadowolona

Dziękuję Jak tylko wyrwę się w miasto to luknę u nas w MediaMarkt.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie - zawsze mniejsze opakowanie wychodzi drożej, czasem znacznie drożej.

Wiem, tylko u nas największe opakowanie było 250ml a mi do głowy nie przyszło żeby na allegro popatrzeć Kilka buteleczek już zużyliśmy.
Teraz się boję, że Małego przyzwyczaimy do oilatum i będzie źle reagował na inne środki.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Działa całkiem fajnie, bo Tymuś ważył dziś na niej 4800 więc 100 g więcej niż 3 dni temu :F
To ładnie Tymek przybiera I brawa za BU
Mój Mały przez ostatnie dwa tygodnie przybrał 230g, trochę mało ale we czwartek idziemy na kontrol i zobaczymy jak przybieranie wyjdzie w skali miesiąca.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:09   #3039
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma 3 marudny dzień z rzędu. Na szczęście w przerwach w marudzeniu daje się z nim pogadać i pośmiać, dzięki czemu dowiedziałm się, że umie nowe "słowo": BU!
...

Nie ma to jak dreszczyk emocji z samego rana Ale grunt że potem wszystko potoczyło się gładko
Super! Moja niunia przedwczorahj niesmiało BU wypowiadała, wczoraj już cały dzień BUbkała, a dzisiaj zapomniała chyba
Może bedzie tańcor z Tymka
Dreszczyk był, nie powiem.... Tego to młody powienien dopilnować, ale juz mu dałam spokój - i tak chrzczeniem był zestresowany
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:09   #3040
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Piwnooka
mi jeszcze nikt nigdy nie zaproponował nawet, że wyjdzie mi z dzieckiem na spacer... (Inna sprawa, że niekoniecznie bym go od razu tak komuś dał, bo czasem jest niezła syrena na spacerze, ale ja już wiem, jak reagować. Ale początkowo nieźle się stresowałam)
Ja na początku też się stresowałam jak włączała się syrena i najczęściej był wtedy bieg do domu. Potem przełamałam się i zaczęłam ją karmić w parku. A teraz karmię ją tuż przed wyjściem i wiem, że przez dwie godziny powinien być spokój. W Poznaniu to teściowa 1 - 2 razy w tygodniu wpada by Małą wziąć na spacer (pomimo, że mam wtedy czas wolny dla siebie to i tak uważam, że jest za często ale cóż... ) i na początku też miałam stres, tym bardziej, że jak zaczynała jej płakać to ona dzwoniła do nas.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:22   #3041
marzena_S
Zadomowienie

Piwnooka, dopiero teraz zwróciłam uwagę, że z Poznania jesteś. W jakich rejonach mieszkasz? Może blisko mnie? Chętnie bym się wybrała na spacer z inną mamą i jej maluszkiem.
Stary 2011-10-31, 16:26   #3042
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Piwnooka, dopiero teraz zwróciłam uwagę, że z Poznania jesteś. W jakich rejonach mieszkasz? Może blisko mnie? Chętnie bym się wybrała na spacer z inną mamą i jej maluszkiem.

Mieszkam na Jeżycach, najczęstszy kierunek spaceru to park Sołacki. Ja również chętnie pospacerowałabym z inną parką
Stary 2011-10-31, 16:48   #3043
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Mieszkam na Jeżycach, najczęstszy kierunek spaceru to park Sołacki. Ja również chętnie pospacerowałabym z inną parką
Oj to jednak kawałek on Nas. My mieszkamy na Ratajach i najdalej to nad Wartę chodzimy... Czemu ten Poznań taki duży?
Stary 2011-10-31, 16:58   #3044
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny a która ma maluszka ze skazą?
Stary 2011-10-31, 17:11   #3045
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Marina, a kiedy załapałaś się na tą promocję? Myślisz, że mam jeszcze szansę?
Tydzień temu, w tesco na dziecięcym dziale.
Kupiłam też oliwkę z Hipp za 3,25 gr i krem przeciw odparzeniom z Hipp za tyle samo.
Ponad miesiąc temu były sudocremy 125 g za 7 zł.
Te z Hipp kosmy po 3 zł są ciągle.
Nie wiem co to za promocje
Normalnie cena i nic nie pisze, że promocja...
a baby brały wtedy te sudo jak poparzone ( sama wziełam 4 ).
Ale normlanie bałam się przy kasie, że cena będzie jednak wyższa ( mimo, że sprawdzałam wcześniej pod czytnikiem, ale nie )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:13   #3046
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ja a co ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:24   #3047
zanka205
Zakorzenienie

hej laski
korzystam z chwili, choć łeb mi od rana pęka
Lena ma wysypkę, ale powoli schodzi, antybiotyk dam do końca czyli do wtorku, bo podobno nie powinno się przerywać
komputer mamy po formacie i powoli wszystko instaluję
dzieci nam pukają do drzwi i wołają: cukierek albo psikus!
heh
a i wygrałam bon do rossmana jestem w szoku nadal, nie spodziewałam się, ale bardzo się przyda bo my ostatnio ciągle pod kreską

Lena ma skazę, Filip też miał jak był mały

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:45   #3048
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja a co ??

A bo u nas też podejrzenie... Nawet chyba już nie podejrzenie...
Głodna chodzę cały czas ostatnio, sama nie wiem już co mogę jeść. Radek ma tą skazę tylko na główce. Masakra jakaś. Czasem to ma takie czerwone placki, czasem tylko sucha, szorstka skórkę.
Co jecie dziewczyny? Bo ja nadal tylko cycem karmię. A Wy?
Stary 2011-10-31, 18:27   #3049
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

na długo? szybko zleci Ci czas rozłąki - Szymek skutecznie zajmie Twój czas
trzymam kciuki żeby teraz był bardziej zadowolony z pracy w DE bo ostatnio chyba nie podobała mu się praca.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

zdrówka dla Lenki

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

sto lat dla Tż-ta
dzieki. Tez mam nadzieje, ze praca bedzie ok. A z poprzednia no coz... to byl raczej oboz pracy niz praca. Harowal po 12-13 h dziennie z jednym dniem wolnym w tygodniu za 1000 euro. Czyli wyszlo 3,5 euro za godzine. No ale zycie lubi platac figle. Caly miesiac szukal pracy jak znalazl prace i pojechal, to teraz dwie inne sie znalazly.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Paticzku może za tydzień, dwa? nie spieszy mi się

Bridę raz widziałam w klubie, ale na głównym nic nie napisała:confus ed:

Ty lubisz z krzywym zgryzem a ja takich w stylu księcia Harrego albo Jacka Krzynówka

A Harrego to bym schrupała naprawdę (wiem że mam dziwny gust )

Dziewczyny spokój .
Nie kłócić się o majonez, najlepszy WINIARY !
zgadzam sie z tym. Winiary nas pogodzi :P

Cytat:
Głodna chodzę cały czas ostatnio, sama nie wiem już co mogę jeść. Radek ma tą skazę tylko na główce. Masakra jakaś. Czasem to ma takie czerwone placki, czasem tylko sucha, szorstka skórkę.
hmm my mamy nietolerancje laktozy, tez bez nabialu zyje. Musisz uważać na wszystko w sumie co jesz. Bo mleko czy bialko krowie jest nawet w parowkach.

Ale masakra u nas dziewczyny. Moj siostrzeniec ma ospe. A wczoraj bawil sie z Szymkiem. No coz za trzy tygodnie dowiemy sie, czy Szymula tez zalapal. Ja chyba oszaleje.
U nas tez dzisiaj marudny dzien.
Maly na rekach chcial tylko. Katar ciagle go meczy bidulka. A ja polamana, cos mi wlazlo w szyje.

Brumku dziekuje za wsparcie. mialam sie ciebiejeszcze pytać jakie w koncu chusteczki uzywasz??
Stary 2011-10-31, 18:41   #3050
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja nie Marina - ale to chyba nie promocja gazetkowa - tylko taka wyprzedaż - u nas w Mielcu czasem tak wystawiają po niższych cenach jak np im zostało tylko kilka sztuk jakiegoś produktu i chyba Marince udało się załapać na taką właśnie okazję.

Nie wiem czy w innych Tesco też tak robią.
No właśnie sledze te gazetki, bo zawsze mam skrzynkę zapchaną i nic nie widziałam. A z tego co doczytałam, co Marina odpisała to ładne promocje... pewnie już nic nie będzie, ale może się wybiorę...

Cytat:
Mięcho w każdej postaci... już nie mogę patrzeć na wędliny. No i dżemy. Ze słodyczy najczęściej ciastka owsiane. Warzywa i owoce normalnie, ale całe to jedzenie bez nabiału takie jakieś wybrakowane, suche bez sosów ze śmietaną, jogurtem... ect. Tyle, że ja już karmię tylko 3 razy dziennie, więc częściej pozwalam sobie czymś zgrzeszyć, bo już nie mogę wytrzymać.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:42   #3051
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie pomogę mimo chęci bo mały na mm jest
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:50   #3052
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam.
I jem: drób - kurczak, indyk (lepszy), ziemniaki, marchewkę, fasolkę szparagowa, ciemne pieczywo, kasze, ryż, jabłka, wędliny (sprawdzam skład - czasami na etykietach podają, że może zawierać białka mleka)), dżemy; łykam wapń w tabletkach
nie jem: mleko i wszelkie przetwory z mleka, bułeczki, ciastka, cielęciny, wołowiny, jajek, i wszystko co może być źródłem alergii

to tak w skrócie.

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2011-10-31 o 18:57
Stary 2011-10-31, 18:51   #3053
pieleszka
Wtajemniczenie

i znowu miałam 10 stron do nadrobienia po weekendzie... próbowałam dzisiaj trochę nadgonić, ale zostało jeszcze z 6... co chwilę coś mi przeszkadza...
a mam do Was pytanie: jak stosować sab simplex??? koleżance maluszek 3 tygodniowy dostał kolek i chcę jej dać moje kropelki bo ja nie zdążyłam zużyć, a nie wiem jak to ma dawkować

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 19:01   #3054
agadus
Wtajemniczenie

Karolinka

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:02   #3055
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Oj to jednak kawałek on Nas. My mieszkamy na Ratajach i najdalej to nad Wartę chodzimy... Czemu ten Poznań taki duży?

eh...
Stary 2011-10-31, 19:17   #3056
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
hmm my mamy nietolerancje laktozy, tez bez nabialu zyje. Musisz uważać na wszystko w sumie co jesz. Bo mleko czy bialko krowie jest nawet w parowkach.
A ja właśnie parówki wpierniczam ...

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Mięcho w każdej postaci... już nie mogę patrzeć na wędliny. No i dżemy. Ze słodyczy najczęściej ciastka owsiane. Warzywa i owoce normalnie, ale całe to jedzenie bez nabiału takie jakieś wybrakowane, suche bez sosów ze śmietaną, jogurtem... ect. Tyle, że ja już karmię tylko 3 razy dziennie, więc częściej pozwalam sobie czymś zgrzeszyć, bo już nie mogę wytrzymać.
Ja już wędlinami.
A dżemy to które? Ja póki co to morelowy wcinam.
A ze słodyczy to biszkopty i krakuski MAŚLANE
Oj suche i ubogie to jedzenie bez nabiału. A ja taka głodna

Cytat:
Ja też mam.
I jem: drób - kurczak, indyk (lepszy), ziemniaki, marchewkę, fasolkę szparagowa, ciemne pieczywo, kasze, ryż, jabłka, wędliny (sprawdzam skład - czasami na etykietach podają, że może zawierać białka mleka)), dżemy; łykam wapń w tabletkach
nie jem: mleko i wszelkie przetwory z mleka, bułeczki, ciastka, cielęciny, wołowiny, jajek, i wszystko co może być źródłem alergii

to tak w skrócie.

A z czym jesz ten ryż i kaszę?

Dziękuję za odpowiedzi
Zjem te parówki jak już je ugotowałam

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-10-31 o 19:18
Stary 2011-10-31, 19:26   #3057
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:

Ja już wędlinami.

Dziękuję za odpowiedzi
no niestety nie z sosami; mój przykładowy obiad to pierś z kurczaka lub sznycel z indyka - obsypane solą, pieprzem, jakimiś ziołami i gotowane na parze, razem z ryżem albo kaszą (akurat kasze bardzo lubię) i marchewką (tez na parze)
a ryż mozną tez sobie z jabłkami zrobić jako deser

albo rosół z makaronem bezjajecznym
potrawka z kurczaka (to już mój mąż robi i nie dodaje ani jajek ani smietanki) + ryż

na margarynę też trzeba uważać bo często zawiera mleko lub serwatkę (szukałam margaryny do ciasta), bułeczek tez nie wolno bo dodawana jest sewatka

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2011-10-31 o 19:28
Stary 2011-10-31, 19:29   #3058
agadus
Wtajemniczenie

ja parówek nie lubię, mdli mnie po nich, a poza tym wiem co w nich jest, a z nabiału jak juz mogłam jeść, bo na poczatku pomału wprowadzałam, to teraz wypijam 3/4 litra mleka dziennie, tak mi sie tego nabiału chce, dobrze,że mogę nabiał
dziewczyny łączę się z Wami w bólu, wiem jak to jest nie jeść nabiału, tylko ryż, biszkopty, sucharki, tera to na biszkopty już nie mogę patrzeć, a kiedyś potrafiłam zjeść 2 paczki dziennie,
no i co jadłam prawie jarsko, bez smażonego, i innych pierdół i waga stoi, chyba przestanę słodzić kawe zbożową i herbatę owocową, bo zwykłej w ogóle nie piję

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

piwnooka ryż z jablkami to ja normalnie jadłam na obiad, były też mięsa, ziemniaki na parze, rosołki delikatne, ogólnie mało urozmaicone jadła, teraz juz jest lepiej, chociaż dalej nie jem smażonego, kapustnych, safolowych i tego typu potraw

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:48   #3059
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Ja już wędlinami.

Dziękuję za odpowiedzi
maslane raczej tez nie :P masło jest z mleka.
Dla spragnionych mleka polecam mleko rzowe. Bardzo mi smakuje ale jest drogie

Cytat:
no niestety nie z sosami; mój przykładowy obiad to pierś z kurczaka lub sznycel z indyka - obsypane solą, pieprzem, jakimiś ziołami i gotowane na parze, razem z ryżem albo kaszą (akurat kasze bardzo lubię) i marchewką (tez na parze)
a ryż mozną tez sobie z jabłkami zrobić jako deser

albo rosół z makaronem bezjajecznym
potrawka z kurczaka (to już mój mąż robi i nie dodaje ani jajek ani smietanki) + ryż

na margarynę też trzeba uważać bo często zawiera mleko lub serwatkę (szukałam margaryny do ciasta), bułeczek tez nie wolno bo dodawana jest sewatka
do smarowania to delma, bo nie zawiera serwatki. Do pieczenia to polecam ciasta na oleju, np. marchewkowe, babki roznego rodzaju, z jabłkami, amerykanskie
Do jedzenia: ja np. robilam piers z kurczaka - smazylam i robilam tortille z salata i majonezem, bo majonez mi nie szkodzil. Albo roznego rodzaju curry z warzywami. Akurat mam to szczescie, ze moj maz prowadzi kuchnie wegetarianska wiec nie bylo z tym problemu. Ryz, kasza kukurydziana, warzywa. Sosow nie trzeba zageszczac smietana. Glasz mozna tak gotowac, dodajac rozne warzywa, ze sam jest gesty. Roladki mozna zrobic z karkowki - miesa wieprzowego. Poza tym w ruch poszedl piekarnik. Kurczaka przyprawic - do rekawa i do piekarnika.
Stary 2011-10-31, 20:03   #3060
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
maslane raczej tez nie :P masło jest z mleka.
Dla spragnionych mleka polecam mleko rzowe. Bardzo mi smakuje ale jest drogie

do smarowania to delma, bo nie zawiera serwatki. Do pieczenia to polecam ciasta na oleju, np. marchewkowe, babki roznego rodzaju, z jabłkami, amerykanskie
Do jedzenia: ja np. robilam piers z kurczaka - smazylam i robilam tortille z salata i majonezem, bo majonez mi nie szkodzil. Albo roznego rodzaju curry z warzywami. Akurat mam to szczescie, ze moj maz prowadzi kuchnie wegetarianska wiec nie bylo z tym problemu. Ryz, kasza kukurydziana, warzywa. Sosow nie trzeba zageszczac smietana. Glasz mozna tak gotowac, dodajac rozne warzywa, ze sam jest gesty. Roladki mozna zrobic z karkowki - miesa wieprzowego. Poza tym w ruch poszedl piekarnik. Kurczaka przyprawic - do rekawa i do piekarnika.
Jest też delma do pieczenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości