|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() Brumku, zrobione ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My też..... aż wstyd ![]() ![]() Babonik, czekamy na opis, odpoczywaj ![]() Kupiliśmy małemu szafę do pokoju, zaraz się bierzemy za skręcanie ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-10-31 o 15:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zadomowienie
|
Iustyna, Krzynówek??? No wybacz.... Jaką masz wadę wzroku? :P Ja lubię też garbate nosy
![]() Aania, ja już czasem myślę, że my tacy d.powaci jesteśmy :P Ale chyba się tak dobrze dobraliśmy i już. Moje koleżanki wróżą mi gorsze czasy, ale u nas nie nadchodzą, nawet przy dziecku.... Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-10-31 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Natan właśnie po wypiciu herbatki usnął w bujaczku i śpi w najlepsze ![]() Ktoś mi podmienił mojego szkraba - od wczoraj potrafi zjeść 200 ml mleka ![]() ![]() ![]()
#3035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |||
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma 3 marudny dzień z rzędu. Na szczęście w przerwach w marudzeniu daje się z nim pogadać i pośmiać, dzięki czemu dowiedziałm się, że umie nowe "słowo": BU!
![]() I za każdym razem, jak uda mu się je wypowiedzieć, szczerzy się od ucha do ucha ![]() I jeszcze jedna nowość - tańczyłam dziś po raz pierwszy z nim na rękach, śpiewając przy tym i cmokając go w szyjkę i po paru minutach zdziwienia tak mu się spodobało, że też się zaczął śmiać i otwierać buzię Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ON mnie nie pozdrawia? ![]()
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
to rozumiem że już pogodzeni jesteście z tż skoro sandaczyk będzie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3038 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi się na poważnie reklama spodobała. Lubie takie śpiewanie, było takie "wyraziste", pewnie jak majonez ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Wiem, tylko u nas największe opakowanie było 250ml a mi do głowy nie przyszło żeby na allegro popatrzeć ![]() Teraz się boję, że Małego przyzwyczaimy do oilatum i będzie źle reagował na inne środki. ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mój Mały przez ostatnie dwa tygodnie przybrał 230g, trochę mało ale we czwartek idziemy na kontrol i zobaczymy jak przybieranie wyjdzie w skali miesiąca. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może bedzie tańcor z Tymka ![]() Dreszczyk był, nie powiem.... Tego to młody powienien dopilnować, ale juz mu dałam spokój - i tak chrzczeniem był zestresowany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Raczkowanie
|
Ja na początku też się stresowałam jak włączała się syrena i najczęściej był wtedy bieg do domu. Potem przełamałam się i zaczęłam ją karmić w parku. A teraz karmię ją tuż przed wyjściem i wiem, że przez dwie godziny powinien być spokój. W Poznaniu to teściowa 1 - 2 razy w tygodniu wpada by Małą wziąć na spacer (pomimo, że mam wtedy czas wolny dla siebie to i tak uważam, że jest za często ale cóż... ) i na początku też miałam stres, tym bardziej, że jak zaczynała jej płakać to ona dzwoniła do nas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zadomowienie
|
Piwnooka, dopiero teraz zwróciłam uwagę, że z Poznania jesteś.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkam na Jeżycach, najczęstszy kierunek spaceru to park Sołacki. Ja również chętnie pospacerowałabym z inną parką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a która ma maluszka ze skazą?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam też oliwkę z Hipp za 3,25 gr i krem przeciw odparzeniom z Hipp za tyle samo. Ponad miesiąc temu były sudocremy 125 g za 7 zł. Te z Hipp kosmy po 3 zł są ciągle. Nie wiem co to za promocje ![]() Normalnie cena i nic nie pisze, że promocja... a baby brały wtedy te sudo jak poparzone ( sama wziełam 4 ). Ale normlanie bałam się przy kasie, że cena będzie jednak wyższa ( mimo, że sprawdzałam wcześniej pod czytnikiem, ale nie ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
hej laski
korzystam z chwili, choć łeb mi od rana pęka Lena ma wysypkę, ale powoli schodzi, antybiotyk dam do końca czyli do wtorku, bo podobno nie powinno się przerywać komputer mamy po formacie i powoli wszystko instaluję dzieci nam pukają do drzwi i wołają: cukierek albo psikus! heh a i wygrałam bon do rossmana jestem w szoku nadal, nie spodziewałam się, ale bardzo się przyda bo my ostatnio ciągle pod kreską Lena ma skazę, Filip też miał jak był mały
#3048 |
Zakorzenienie
|
A bo u nas też podejrzenie... Nawet chyba już nie podejrzenie... Głodna chodzę cały czas ostatnio, sama nie wiem już co mogę jeść. Radek ma tą skazę tylko na główce. Masakra jakaś. Czasem to ma takie czerwone placki, czasem tylko sucha, szorstka skórkę. Co jecie dziewczyny? Bo ja nadal tylko cycem karmię. A Wy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale masakra u nas dziewczyny. Moj siostrzeniec ma ospe. A wczoraj bawil sie z Szymkiem. No coz za trzy tygodnie dowiemy sie, czy Szymula tez zalapal. Ja chyba oszaleje. U nas tez dzisiaj marudny dzien. Maly na rekach chcial tylko. Katar ciagle go meczy bidulka. A ja polamana, cos mi wlazlo w szyje. Brumku dziekuje za wsparcie. mialam sie ciebiejeszcze pytać jakie w koncu chusteczki uzywasz??
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mięcho w każdej postaci... już nie mogę patrzeć na wędliny. No i dżemy. Ze słodyczy najczęściej ciastka owsiane. Warzywa i owoce normalnie, ale całe to jedzenie bez nabiału takie jakieś wybrakowane, suche bez sosów ze śmietaną, jogurtem... ect. Tyle, że ja już karmię tylko 3 razy dziennie, więc częściej pozwalam sobie czymś zgrzeszyć, bo już nie mogę wytrzymać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Raczkowanie
|
Ja też mam.
I jem: drób - kurczak, indyk (lepszy), ziemniaki, marchewkę, fasolkę szparagowa, ciemne pieczywo, kasze, ryż, jabłka, wędliny (sprawdzam skład - czasami na etykietach podają, że może zawierać białka mleka)), dżemy; łykam wapń w tabletkach nie jem: mleko i wszelkie przetwory z mleka, bułeczki, ciastka, cielęciny, wołowiny, jajek, i wszystko co może być źródłem alergii to tak w skrócie. Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2011-10-31 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Wtajemniczenie
|
i znowu miałam 10 stron do nadrobienia po weekendzie... próbowałam dzisiaj trochę nadgonić, ale zostało jeszcze z 6... co chwilę coś mi przeszkadza...
a mam do Was pytanie: jak stosować sab simplex??? koleżance maluszek 3 tygodniowy dostał kolek i chcę jej dać moje kropelki bo ja nie zdążyłam zużyć, a nie wiem jak to ma dawkować ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Wtajemniczenie
|
Karolinka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dżemy to które? Ja póki co to morelowy wcinam. A ze słodyczy to biszkopty i krakuski MAŚLANE ![]() Oj suche i ubogie to jedzenie bez nabiału. A ja taka głodna ![]() Cytat:
A z czym jesz ten ryż i kaszę? Dziękuję za odpowiedzi ![]() Zjem te parówki jak już je ugotowałam ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-10-31 o 19:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ryż mozną tez sobie z jabłkami zrobić jako deser ![]() albo rosół z makaronem bezjajecznym potrawka z kurczaka (to już mój mąż robi i nie dodaje ani jajek ani smietanki) + ryż na margarynę też trzeba uważać bo często zawiera mleko lub serwatkę (szukałam margaryny do ciasta), bułeczek tez nie wolno bo dodawana jest sewatka Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2011-10-31 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Wtajemniczenie
|
ja parówek nie lubię, mdli mnie po nich, a poza tym wiem co w nich jest, a z nabiału jak juz mogłam jeść, bo na poczatku pomału wprowadzałam, to teraz wypijam 3/4 litra mleka dziennie, tak mi sie tego nabiału chce, dobrze,że mogę nabiał
dziewczyny łączę się z Wami w bólu, wiem jak to jest nie jeść nabiału, tylko ryż, biszkopty, sucharki, tera to na biszkopty już nie mogę patrzeć, a kiedyś potrafiłam zjeść 2 paczki dziennie, no i co jadłam prawie jarsko, bez smażonego, i innych pierdół i waga stoi ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- piwnooka ryż z jablkami to ja normalnie jadłam na obiad, były też mięsa, ziemniaki na parze, rosołki delikatne, ogólnie mało urozmaicone jadła, teraz juz jest lepiej, chociaż dalej nie jem smażonego, kapustnych, safolowych i tego typu potraw |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla spragnionych mleka polecam mleko rzowe. Bardzo mi smakuje ale jest drogie Cytat:
![]() Do jedzenia: ja np. robilam piers z kurczaka - smazylam i robilam tortille z salata i majonezem, bo majonez mi nie szkodzil. Albo roznego rodzaju curry z warzywami. Akurat mam to szczescie, ze moj maz prowadzi kuchnie wegetarianska wiec nie bylo z tym problemu. Ryz, kasza kukurydziana, warzywa. Sosow nie trzeba zageszczac smietana. Glasz mozna tak gotowac, dodajac rozne warzywa, ze sam jest gesty. Roladki mozna zrobic z karkowki - miesa wieprzowego. Poza tym w ruch poszedl piekarnik. Kurczaka przyprawic - do rekawa i do piekarnika.
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.