|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Dzięki za przywitanie
![]() Odliczam dni do kolejnego usg a w międzyczasie szukam kurtki na zimę, w którą będę mogła zapiąć się w styczniu. Macie już zimowe kurtki, w które brzusio się pomieści? Bo u mnie mimo, że póki co na plusie dopiero 1kg to brzuch do powiększania absorbuje chyba jakies cząstki z powietrza, bo rośnie w oczach ![]()
![]() |
#3423 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor!
Melduje sie ze szczesliwie zajechalismy, teraz musze nacieszyc sie rodzina, wiec nie bede sie troche udzielac, jeszcze musze Was nadrobic, co pewnie zajmie mi troche czasu ![]()
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej kochane!Melduję się po weekendzie!
Pojechaliśmy sobie za miasto w piękną okolicę, i super spędziliśmy czas, tyle że 2 h jazdy to już było dla mnie za dużo, biorąc pod uwagę kręte drogi, za to widoki piękne...Także w Irlandii też nie ejst tak żle, chociaż pogoda była z lekką mżawką ![]() Wczoraj właczyła mi się mega ochota na słodkie, chyba przesadziłam, więc dziś zero słodyczy...Wczoraj zas zjadłam kilka cukierkow czekoladowych, pół tabliczki białej czekolady i 2 bułeczki z dżemem... Dziś zaś mam dziką ochotę na bułęczkę z twarożkiem ze szczypiorkeim i rzodkiewką...zamiary zrealizuję, bo mężuś zakupił wszystko, co potrzeba ![]() Rozmawiałm z moją mamą i dowiedziałm się, że miała 3 zagrożone ciąże!!!!Nawet nie wiedziałm, bo byłam mała, i niektóre rzeczy pamiętam jak przez mgłę. Z bratem lerzała pół roku w szpitalu, w dwoch następnych już w domu, ale cały czas pod kontrolą lekarzy i na lekach podtrzymujących... A wczoraj poraz pierwszy nie tylko poczułam ruchy dziecka, ale też zobaczyłam i Tż też mial okazję, co bardzo mu się spodobało. Dzidzia kopała dosyć mocno, i w miejscu kopnięcia było widać wyrażnie te kopniaczki...Śmiesznie to wyglądało, pewnie dzieć dostał powera po mega dawce słodyczy, bo dzis już spokojniejszy. Zresztą najwięcej rusza się rano i wieczorem, kiedy mama chce odpocząc hehe Wreszcie się zmobilizowałam i zgrałam zdjęcia z aparatu(zabrakło miejsca na karcie pamięci), więc zaraz coś wybiorę i wrzucę wreszcie na naszego maila...No i zaraz na póżny obiadek pora, a potem nadrobię zaległości, bo widzę, że dużo naprodukowałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz będę musiała wstać aby otworzyć drzwi i usłyszę cukierek albo psikus to oszaleję
![]() I musiałam wstać i oszalałam Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2011-10-31 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zadomowienie
|
Desia.. dobrze ,że dojechałaś
![]() Ewelajna, Tyś też przepadła ![]() Ja własnie po obiadku.. tak kurcze wczoraj schrzniłam te kotlety wołowe ,że masakra. Sypnęłam duużo za duużo soli ![]() ![]() Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-31 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Desia super, że u Ciebie wszystko OK
![]() ![]() Witaj Kulkaaga gratulacje i witaj w naszym gronie! Fajnie, że nie masz żadnych dolegliwości, bo ja miałam na początku mdłości a teraz w 18tc doszły wzdęcia i skurcze w łydkach ![]() ![]() Konia no nieźle z tymi pinezkami ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Anagat ja na poprzednim mieszkaniu też miałam straszną wilgoć ![]() Na tym mam grubsze ściany i ściany zewnętrzne są 2 z przerwą powietrzną, która podobno odprowadza wilgoć (z tego co mi mąż tłumaczył) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj było 2 chłopaków, ale M. udawał, że nie rozumie o co im chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zadomowienie
|
Tikki, cudny avatarek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Anagat, a dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Rozeznanie
|
Wózek przyjechał, można było się tego spodziewać po bracie TŻ-ta. To nie Maxi Cosi, tylko Chicco jakiś model 6WD TECH PLUS. Nie moge znaleźć w necie tego. Oczywiście zamiast się cieszyć z wózka, to się pożarliśmy z TŻtem przez ten wózek, płakać mi sie chce i w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Wtajemniczenie
|
desia super ze szczesliwie dojechaliscie, milego pobytu z rodzinka zycze
![]() my zjedlismy placuszki z dyni, wyszly nawet dobre ...z cukrem pudrem jeszcze lepsze ![]() a dynia z wycieta ''straszliwa twarza'' i swieczkami w srodku straszy mnie na telewizorze....nie chce na nia parzec nawet ale Tz sie uparl i jemu sie podoba..i stwierdzil ze bedzie robil taka dynie kilka razy w roku!!! mam nadzieje ze poza jesienia nie bedzie mogl nigdzie dyni kupic ![]() julliczka biedactwo;( |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!
Ja niestety tylko na chwilke. przez swieta caly czas jakies latanie i pelno gosci co chwile w domu.dobrze ze jutro ostatni dzien tego weekendu ![]() My bylismy w piatek na wizycie i niestety nam Hemoglobina spadla :/ ale za to przy krotkim usg udało sie zobaczyc płeć ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiamy wszystkich i mam nadzieje ze uda mi sie tu jak najszybciej wrocic ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anagat, wilgoć w mieszkaniu skąd ja to znam???W zeszłą zimę mieliśmy po prostu zmasowany atak wilgoci...Od około pażdziernika się zaczęło a trwało do marca/kwietnia, aż zrobiło się w miarę ciepło na dworze. Woda zbierała się na wszystkich oknach, zwłaszcza w salonie i kuchnii, bo są połączone, nie nadąrzaliśmy z wycieraniem, a i zresztą to niewiele pomagało. Woda spływała po szybach od wewnętrznej strony jakby ktoś polał wężęm ogrodowym, kapała z obramówke, zaczął się robić grzyb...O dziwo w łażience ani nigdzie indziej nie ma grzyba, a ja się wprowadzaliśmy to też nie było, ale w sumie to było lato wtedy...No ogólnie masakra, pranie potrafiło schnąć 3 dni, wiecznie było zimno, no i grzyb wiadomo, że niezdrowy. W tym roku Tż postanowił zainwestować w urządzonko takie specjalne na prąd(ale mało bierze) i mamy spokój. Co 2-3 dni wylewamy z pojemnika 3 l wody. a dziś przez 1,5 dnia uzbierało się też ok 3 litry...Zatem widać, że żadne inne środki typu kulki pochłaniające wilgoć by nie dały rady, bo tej wody jest tu po preostu za dużo. A dodam, że dużo wietrzymy, w sypialni mamy okno cały czas uchylone! A to urządzenie włączamy na kilka goz dziennie, zwłaszcza jak się kąpiemy, gotujemy czy suszymy pranie etc. A wrzuciłam zdjęcia na e-maila, od razu hurtem zestawienei z różnych tygodni ciązy. Nistety miałam problem z wysłaniem, kilka razy próbowałam. Są i można obejżeć, ale trzeba wejśc w wysłane, bo nie pojawiają się nie wiem czemu w odebranych. Najwyżej pózniej pobróbuję, bo teraz już nie mam cierpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
A u mnie byli, ale nie mogłam znaleźć cukierków
![]() ![]() A potem jak znalazłam i zapukał ktoś , patrzę jakiś pojedynczy, myślę,ooo odważny bo tak sam... otwieram , a to wnuk sąsiadów pomylił drzwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za miłe przywitanie
![]() Co do tego puchnięcia to wiem, że to jeden z objawów zatrucia ciążowego, ale póki co ciśnienie i wyniki mam ok, ale na następnej wizycie powiem o tym. Dziewczyny Wy mnie załamujecie, że tak mało przytyłyście w ciąży ![]() Konia rozwaliły mnie te pinezki ![]() Karolca spodziewaj się priva ode mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julliczka ile ja przez wózek i kłotnie z TŻ się naryczałam...pogodzicie się i będzie dobrze ![]() Furczak gratuluję Synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
To urządzonko nazywa się dehumidyfier.. czyli odwilgatniacz.
Miałam w jednym z wynajmowanych domów, a w obecnym miałam na początku, bo między tym jak dom wynajęliśmy a wprowadzeniem się dom zalało i zażyczyłam sobie urządzenia od landlorda. Ale po kilku tygodniach nam go zabrał. A ja mam w D.. to nie mój dom, tylko jego. Niech jego grzyby zżerają. Ja się wyprowadzam! Jeszcze tylko 2 miesiące ( z czego 3 tyg w Polsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Oto wedzone miesiwo
![]() Bylo wiecej kielbas, ale rozdalam dziadkom ![]() ewelajna sliczne zdjecia ![]() ![]()
#3445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj maz tez pachnie, jest "uwedzony" ![]()
![]() |
#3447 |
Zadomowienie
|
Ja tam nawet nie otwierałam fotki z mięsiwem.. Po co sie dręczyć???
![]() Dziewczyny , ja idę jutro na oficjalne USG połówkowe. Trzymajcie kciuki, żeby się okazało czy to Zosia czy Zochan ![]() No i żeby wszystko było dobrze ![]() Muszę też załatwić sobie zaświadczenie od ginekologa, że nie powinnam być przenoszona do innego miasta.. Mam nadzieję,że mi babka napisze. Ja chyba powinnam odpocząć od gotowania, bo coś mam za lekką rękę do soli.. Masakra..! |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zanim zakupiliśmy odwilgatniacz, zrobiliśmy rekonesans, zebraliśmy opinie i dopiero po tym zdecydowali na zakup. Jak już nie będzie potrzebny do sprzedamy, ale możliwe, że zabierzemy do Pl, bo pranie schnie jak szalone a my planujemy mieć domek i przyda się tak czy owak-a jeśli nie to na allegro. Zresztą, mieszaknie chętnie bym zmieniła również, bo jak za długo w jednym miejscu przebywam to mnie zaczyna nudzić ![]() U nas pod oknami kręcą się całe bandy dzieciaków i wyrostków-non stop strzelają petardami, widać, jest to przyjęte na halloween ale nie na sylwestra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
ewelajna mialas przepiekna suknie slubna
![]() wygladalas jak calineczka ![]() a Ty masz wloski krecone? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.