Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :] - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 13:49   #2401
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja
Dot.: Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :]

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Ja jestem jestem podczytuje was regularnie ale wpadłam w wir prania prasowania i układania ubranek dla Lenki
Wiem ze to za wczesnie ale juz sie nie moge doczekac i pozniej najwyzej bede robic to jeszcze raz
To musi być takie przyjemne Dziś coś w DDTVN było o pierwszej wizycie położnej. Oglądałam i zaczęłam wypytywać tż o różne rzeczy. Patrzył na mnie dziwnie, chyba myśli, że dziecka chcę Chłop musi się jeszcze wiele nauczyć-tyle wywnioskowałam z tej naszej rozmowy
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:56   #2402
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

no to chociaż ktoś! bo komu nie mówię o moim zestawie pomidorowa&naleśniki to jest zdumiony i twierdzi, że to w ogóle do siebie nie pasuje a przecież pasuje i to jak!
U Ł. w domu tak się je. Dla mnie to bardzo dziwne połączenie Albo pomidorówka, albo naleśniki

Cytat:

i włożyłam całą energię w sprzątanie więc po 1,5h spalaniu kalorii moja kawalereczka dosłownie lśni
Plusy małych powierzchni - trzy machnięcia szmatką i lśni Z tego powodu boję się dużego mieszkania

Cytat:

a Wy Kochane jak tam? też macie dłuuugi weekend? proszę się pochwalić planami na ten czas
Oj, u mnie cudowny! Jutro 8.00-18.15 zajęcia. Pojutrze 8.00-17.30 zajęcia. Poniedziałek praca. Wtorek wolny (wiem wiem, niewiarygodne!). Bardziej cieszę się na dwa weekendy później - piątek wolny, w sobotę zajęcia do 16 i niedziela wolna

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny do tej pory nie wierzę, ale pod koniec sierpnia wysłałam aplikację do ambitnej agencji reklamowej z Sopotu i dziś odpisali Zapraszają mnie do drugiego etapu rekrutacji Może coś z tego wyjdzie, zobaczymy
Brawo! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki!

Cytat:
W ogóle chciałam zapytać gdzie wszystkie dziewczyny? Ala, Aaby, Ijaa, Duszka, Haniulka, Kraven? Babeczki meldujcie co u Was
Jestem jestem, tylko dziś mam młyn straszny.
Ale pragnę się pochwalić, iż umyłam wczoraj lodówkę I błyszczy. Nieważne, że zajęło mi to cały wieczór

Na dziś mam wypisanych 38 punktów sprzątaniowych - myślicie, że zdążę przed północą?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:05   #2403
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Nienawidzę tego stanu. U mnie to jeszcze pożeranie wszystkiego wchodzi w grę Ja w niedzielę dostanę okres, ale o dziwo jest spokojnie.
Teraz dostałam kolejne nowe tabletki. Strasznie się ucieszyłam, ponieważ pisze, że pomagają w leczeniu wypadania włosów. Takie skutki uboczne to ja rozumiem Oby mi podpasowały, libido było 200%, nic mnie nie bolało, bo już zwariuję od tego testowania Fakt są droższe, ale już tyle jestem w stanie znieść.

Ja kończę jedno zlecenie i będę pisała tekst próbny dla tej agencji Nie mam na razie pomysłu, ale to wyjdzie w praniu pewnie Aaa jak wszystko skończę, to wybywam na samotny spacer A co Nie będę jak wariatka tylko pisać i sprzątać. Sprzątanie nie zając, ogarnę wieczorem

no ja też nie znoszę się tak czuć z tym że nie rzucam się na wszystko tylko mam ochotę na przemian na słodkie i kwaśne

a z plastrów jestem ogólnie b. zadowolona i wszystkim polecam, żadnych skutków ubocznych, libido bardzo duże a okresy bezbolesne, krótkie i mało intensywne

powodzenia w pisaniu i to bardzo dobry pomysł ze spacerem- gwarantuję Ci, że jak wrócisz to bałagan dalej będzie na Ciebie grzecznie czekał

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Ja jestem jestem podczytuje was regularnie ale wpadłam w wir prania prasowania i układania ubranek dla Lenki
Wiem ze to za wczesnie ale juz sie nie moge doczekac i pozniej najwyzej bede robic to jeszcze raz

nie dziwie się i strasznie zazdroszczę, te malutkie ciuszki są takie słodkie a w ogóle to jakieś aktualne zdjęcie Lenki w brzuchu bardzo mile widziane

no właśnie Ijaa gdzie jesteś? tęsknie!

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby;30197029[COLOR=DarkOrchid
][/COLOR]U Ł. w domu tak się je. Dla mnie to bardzo dziwne połączenie Albo pomidorówka, albo naleśniki

Plusy małych powierzchni - trzy machnięcia szmatką i lśni Z tego powodu boję się dużego mieszkania

Bardziej cieszę się na dwa weekendy później - piątek wolny, w sobotę zajęcia do 16 i niedziela wolna

Na dziś mam wypisanych 38 punktów sprzątaniowych - myślicie, że zdążę przed północą?

eee tam nie znasz się

no niby tak, ale wbrew pozorom jest co sprzątać ale szybko widać efekty i aż serce rośnie

no w końcu jakieś wolne należy Ci się

hoho myślę, ze do północy to dwa razy zdążysz, tylko musisz zacząć tak koło 20 najpóźniej
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:13   #2404
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

hoho myślę, ze do północy to dwa razy zdążysz, tylko musisz zacząć tak koło 20 najpóźniej
Ty się śmiejesz, a ja całkiem poważnie mówię

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-10-28, 14:14   #2405
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Wow Jestem ciekawa tej listy

Ja wolę list nie pisać, bo bym sie chyba tak przeraziła jej długością, że w ogóle bym się nie podjęła jej skracania

Wszystko napisane i wysłane Zaczynam weekend, choć jutro też może coś wpaść.

Zaraz zmykam na szpacerek

Miłego piątku
Stary 2011-10-28, 14:29   #2406
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Ty się śmiejesz, a ja całkiem poważnie mówię
przepraszam, ale jestem realistką- trzeba mierzyć siły na zamiary ;)
Stary 2011-10-28, 14:43   #2407
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam, ale jestem realistką- trzeba mierzyć siły na zamiary ;)
OK. Możesz zatem być dumna, że tak realistycznie patrzysz na świat

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-10-28, 14:51   #2408
DobraDusza88
Zakorzenienie

Ja też jestem!

Pomimo, że od środy mam wolne (do następnej środy) to ciągle mam coś do roboty Dzisiaj małe sprzątanie, bo po południu wpada kumpela na kawkę Jeszcze muszę do sklepu skoczyć po coś słodkiego

Jutro dalsza część sprzątania i przygotowywanie imprezy urodzinowej mojego K. Mieliśmy nic nie robić, ale rodzice i siostra z chłopakiem zapowiedzieli się na niedzielę, więc jakoś tak głupio postawić mi tylko kawę i tort na stole...

Myślicie, że jak poza tortem położę na stole 2 sałatki, śledziki, ogóreczki, jajka z majonezem,paterę z wędlinami i serami to wystarczy? Oczywiście plus alkohol Jeśli macie jakieś fajne przepisy na coś "na jednego gryza" to chętnie skorzystam

Aaa i miałam się odnieść co do bycia zjadaczem chlebka U nas niestety w większości też to tak wygląda, że po powrocie do domu zalegamy przed kompami i tak spędzamy większość wieczorów- oglądamy filmy czy seriale, albo TŻ gra, a ja siedzę na wizażu

Wiadomo- czasem spotykamy się ze znajomymi, urządzamy domówki (niestety tylko my z naszych znajomych mieszkamy razem, ale nie narzekam, bo bardzo lubię przyjmować gości ), czasem jakiś wypad do kina... Ale większość czasu jednak spędzamy w domu. I to nie dlatego, że nas nie stać, ale dlatego, że mamy ustalone priorytety i kasę, która wydalibyśmy na rozrywki wolimy odłożyć na konto oszczędnościowe. Wiem, że tak długo się nie da, ale mam nadzieję, że chociaż do września się uda Czasem narzekamy na to, że rzadko gdzieś wychodzimy, ale zdajemy sobie sprawę, że sami się na to zdecydowaliśmy
Stary 2011-10-28, 15:26   #2409
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
OK. Możesz zatem być dumna, że tak realistycznie patrzysz na świat
żartowałam jakby ktoś nie zauważył
Stary 2011-10-28, 19:44   #2410
alazkrainy
Zakorzenienie

dodaja jestem i ja
jednak z powodu braku lewego netu w pracy nie mogłam zajrzeć w dzień tutaj co nie zadziałało na mnie za dobrze

Cytat:

a Wy Kochane jak tam? też macie dłuuugi weekend? proszę się pochwalić planami na ten czas
Ja tam pisałam już wczoraj że nie mam długiego weekendu niestety w poniedziałek do pracy. Jednak może przed świętami czy między świętami uda mi się jakies wolne wyrwać, ale to może w sumie jeszcze 7 dni urlopu z tego roku mi zostało.

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
dzisiaj godzinę stałam w aptece po strzykawki, taka kolejka była
Strasznie byliśmy po pracy w biedronce i tyle ludzi było, że szok, standard przed długim weekendem, a sklepy przeciez normalnie pootwierane, jedynie 1 listopada wszystko będzie zamknięte.

Cytat:

a z plastrów jestem ogólnie b. zadowolona i wszystkim polecam, żadnych skutków ubocznych, libido bardzo duże a okresy bezbolesne, krótkie i mało intensywne
Mam nadzieję, że i ja będę zadowolona z plastrów, pierwsze opakowanie dostałam. Po tych tabletkach co teraz brałam to libido zerowe miałam co wiadomo z czym się wiązało
także mam cichą nadzieję że będzie teraz lepiej

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 20:35   #2411
kraven
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny. Dodaja jestem i ja tyle ze na wyjezdzie
TZ siedzi na konferencji a ja leze w lozku i na Niego czekam.

Aaby ja w przyszlym tygodniu bede generalnie sprzatac mieszkanie. Na razie o tym nie mysle.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:09   #2412
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
J
Aaa i miałam się odnieść co do bycia zjadaczem chlebka U nas niestety w większości też to tak wygląda, że po powrocie do domu zalegamy przed kompami i tak spędzamy większość wieczorów- oglądamy filmy czy seriale, albo TŻ gra, a ja siedzę na wizażu
Pocieszam się jedynie, że czytam coś poza gazetkami z lidla i oglądam konkretne seriale a nie wszystko jak leci w tv, ale jeszcze parę lat i...

Kiedyś się tacie dziwiłam, że tak zawsze prosto z pracy do domu, no że jak tam można. A teraz tak samo centrum miasta w południe to mnie tylko o ból głowy przyprawia i to dosłowny, źle znoszę nadmierny hałas, spaliny i tłumy ludzi A kiedyś to kochałam takie głośne miejsca, wręcz specjanie zostawiałam naukę w LO na jazdę głośnym i starym autobusem

Tak jak kiedyś się dziwiłam(2 lata temu), że ludzie jadąc z wawy do kato pędzą na pociąg o 14 czy 15, ja to tak na taki po 19 albo i na ostatni o 21 , sklepy trzeba odwiedzić, napić się czegoś dobrego w fajnym miejscu, spotkać z kimś.
A teraz to tak samo lecę na pierwsze co jedzie, ostatnio dosłownie biegłam, bo załatwiałam coś niedaleko dworca, wychodzę i myśle ooo pociąg za 10 min, no to wyciągamy nogi przed siebie

Z tym też, że kiedyś zawsze jadąc rannym pociągiem spałam, to miałam więcej sił. A ostatnio nie umiem, kiedyś nawet nie było miejsca przy ścianie to się pochyliłam i spałam z łbem na kolanach i płaszczu, taka niewyspana byłam bo pociąg po 6 Kiedyś to w każdych warunkach bym usnęła.

Wiem, że kradną w pociągach, wiem. Także nie więcej jak 50 zł w pdzy sobie, dowód dawałam do stanika- (serio, serio), pieniążka i telefon do tylniej kieszeni spodni, szalik na szybę i śpimy

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:14   #2413
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
danae: to skoro inni się lenią mając tyle samo co Ty, to może Ty też zaczniesz?
Czy masz taki charakter, że tak nie umiesz?
Nie umiem Jaka by praca nie była, to wykonam ją najlepiej jak się da. Przynajmniej mam bardzo dobrą reputację i jak mam gorszy dzień i robię wolniej, to nikt się nie czepia ani nic

Wczorajszy dzień mnie wykończył. Byłam na moim idiotycznym kursie z pracy, który nie dość, że trwał od 8 do 15, zrobili nam trzy 10-minutowe przerwy (a kiedy odpoczynek, herbatka, kanapaka?), to jeszcze tak nudzili, że można było oszaleć. Najpierw usiłowałam coś notować, potem wyjęłam mój czytnik i czytałam książkę przez resztę czasu, bo nie wiedziałam, co mam ze sobą zrobić. Makabra. Naprawdę wolałabym siedzieć w pracy w tym czasie...

Ja długi weekend też mam. Spędzam go u tesciów... Dzisiaj w planach opracowanie wczorajszych wykładów na komputerze (bo tak mi się lepiej uczy), jutro jeszcze nie wiem, w poniedziałek jakieś zakupy itp., a we wtorek powrót Potem na szczęście tylko 3 dni pracy W weekend bilard I w następnym tygodniu też tylko 3 dni, bo w czwartek mam znowu kurs, a potem długi weekend w Poznaniu z przyjaciółką i jej mężem
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 16:01   #2414
kobietasukcesu
zawsze mam racje

W weekend tu sobie chyba nie pokonwersuje

<3 <3 <3
Stary 2011-10-29, 20:16   #2415
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie weekend długi bo zaczął się w piątek o 13 i skończy w środe rano
a co do planów to dziś byłam na zakupach i jestem bogatsza o sweter, bluzke i jeansy
jutro natomiast jade z tata babcia i wujkiem na wies, nie bede mówić jak mi się nie chce ale czasem trzeba
na poniedziałek planów brak

Cytat:
Dziewczyny do tej pory nie wierzę, ale pod koniec sierpnia wysłałam aplikację do ambitnej agencji reklamowej z Sopotu i dziś odpisali Zapraszają mnie do drugiego etapu rekrutacji Może coś z tego wyjdzie, zobaczymy
gratuluje

Cytat:
własnie w grudniu wybieram sie do gin i coraz bardziej mysle czy nie zamienic tabletek na plastry

dobry wieczór
ufff nadrobiłam przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ale nie dawałam rady bo zajecia zaczynałam o 8 do 13.30 a o 14 do 21 w pracy i potem padałam ale teraz już bedzie lepiej bo zaczynam prace w Pentorze od nastepnego tygodnia z czego strasznie sie ciesze
z tego co jeszcze pamiętam (bo nadrabiałam was z przerwami) to:
Marta gratuluje dobrych wyników
Snow kiedy kiedy sie do Warszawy wybierasz?
Kash zazdroszcze wyjazdu w takie miejsce po prostu patrzyłam na to spa i się nie mogłam na patrzec

a co u mnie? w niedzielę wróciliśmy do Warszawy o 20 i o 22 mieliśmy telefon, że tza tata jest w szpitalu na oiomie (nie wiem jak sie odmienia) bo ma zator płucny tż wsiadł w samochód i pojechał znowu do Radomia bo było bardzo źle, ja cała noc nie spałam bo sie martwiłam, teraz już jest nawet nieźle tzn jest odłaczony od tlenu może wstawac itd ale ma wyjść dopiero za dwa tygodnie byle by już dobrze było
dziś nawet upiekłam dla niego babeczki z kajmakiem bo wiem jak bardzo lubi

wczoraj z koleji byliśmy z tż na takich zaduszkach jazzowych organizowanych dla Maćka (tego który został zabity w kwietniu), dawno juz tak smutnego tza nie widziałam nie wiem jak mu pomoc czuje sie taka bezradna w takich momentach

a potem jeszcze pojechałam o 21 z rodzicami do galerii bo była noc wyprzedazowa i miałam obiecane kozaki a w wojasie były -25% i takie piekne upatrzyłam przymierzam i 38 dobre no to prosze pania o drugiego a tu co?? nie ma drugiego w sklepie pytam sie jak to mozliwe a ona ze nie wie?? poprosiłam zeby sprawiła raz jeszcze bo mi na nich bardzo zalezy, szukały i nie ma, sprawdziły w komputerze i system pokazał, ze na sklepie powinny być 36 i 40 wiec sie pytam skad ten but 38 ktory trzymam w rece? a pani co mi na to? UWAGA UWAGA hm...dzis sprzedalysmy 38 wiec chyba sprzedałysmy jednego buta w pudełku zamiast dwoch no kurna o czyms takim to ja jeszcze nie słyszałam
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 23:28   #2416
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
W weekend tu sobie chyba nie pokonwersuje
Zawsze mozesz na ten czas zawitac gdzie indziej, a nie wpisywac komentarze jak dla mnie zbedne i nie na temat.

I sobota przeleciala. Dzien jak co dzien, zakupy, sprzatanie, wizyta u babci.
I doszlam do wniosku ze talentu artystycznego czy tam florystycznego to nie mam za grosz. Pomagalam mamie tworzyc stroiki na cmentarz i ledwo mi to szlo, chyba wole sprzatanie

Jutro wizyta u tesciow. Hmmm zdecydowanie nie dla mnie....

A jedyny plus to taki, ze spimy godzine dluzej co w moim przypadku wiarze sie z wstaniem o 7.00 a nie o 8.00

Jak pisalam oddalam torebke do reklamacji, niestety 14 dni juz zaraz mija a pani w sklepie mi wpiera ze maja na to caly miesiac. Owszem moze i maja ale musi byc to okreslone w regulaminie reklamacji sklepu a nic takiego nie ma akurat w tym sklepie. Takze zostalam bez torebki dalej i z nerwami. I pewnie bede musiala sie wyklocac. Juz wiecej u siebie w miasteczku nic z takich rzeczy nie kupie.

Stary 2011-10-30, 00:15   #2417
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Jak pisalam oddalam torebke do reklamacji, niestety 14 dni juz zaraz mija a pani w sklepie mi wpiera ze maja na to caly miesiac. Owszem moze i maja ale musi byc to okreslone w regulaminie reklamacji sklepu a nic takiego nie ma akurat w tym sklepie. Takze zostalam bez torebki dalej i z nerwami. I pewnie bede musiala sie wyklocac. Juz wiecej u siebie w miasteczku nic z takich rzeczy nie kupie.
Nie mają Jest 14 dni kalendarzowych i tyle. Moja koleżanka kiedyś miała taką sytuację, babka jej wpierała, że to są dni robocze itd. No to zadzwoniła na infolinię konsumencką i się upewniła, że ma rację. Potem telefon do sklepu, powołanie się na ustawę i bez dyskusji. Po chwili kierownictwo oddzwoniło, że może przyjść po pieniądze. Radzę tak zrobić.
Stary 2011-10-30, 08:27   #2418
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry

Oh jak fatalnie się czuję. Łapie mnie ta grypa już któryś raz, ciągle z nią walczę, ale teraz do tego wszystkiego doszło gardło i czuję się fatalnie. Do tego wszystkiego dostałam okres dziś i umieram Gdyby nie fakt, że dzieciaki obudziły mnie przed 7 to może byłoby nieco lepiej
Wstałam bo tylko się kręciłam i budziłam tż.

Na urodzinach u mamy było wczoraj bardzo przyjemnie Prezenty jej się bardzo podobały, także też jestem zadowolona

Poza tym u mnie nic nowego, długi weekend pędzi bardzo szybko i nim sie obejrzę i będę siedziała w środę na ekonomii matematycznej

Miłej niedzieli

Aaa jeszcze miałam pytać. Kiedyś coś pisałyśmy o jakimś roztworze z soli na bolące gardło? Znacie jakiś dokładny przepis? Gardło mnie tak piecze, że wypróbuję wszystkie domowe przepisy
Stary 2011-10-30, 10:40   #2419
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Zawsze mozesz na ten czas zawitac gdzie indziej, a nie wpisywac komentarze jak dla mnie zbedne i nie na temat.

Chciałam tylko zobaczyć czy ktoś jeszcze jest

Nie jeden raz ktoś napisał, że wszystkich wywiało, czy po prostu jedni mogą się pytać inni nie?

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2011-10-30 o 10:47
Stary 2011-10-30, 11:06   #2420
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Dzisiaj wolne
Jutro też
Pojutrze też

Cud,miód i maliny

Wstaliśmy dzisiaj po 9,śniadanko zjedzone,kawka wypita,obiad przygotowany czego chcieć więcej

Ala też nie mam talentu do robienia stroików i innych cudów,zdecydowanie wolę sprzątać

Dodaja ja zawsze przegotowaną letnią wodą płukałam z solą i zawsze pomagało a dawałam 3/4 szklanki wody i łyżeczkę soli,wypróbuj i tak najlepiej 3 razy dziennie.

Ijaa z tego co wiem Ty nosisz szkła kontaktowe,ja wczoraj byłam na wizycie u okulisty i mam swoje pierwsze,mam pytanko czy mogę normalnie tuszować rzęsy i po ilu nauczyłaś się je bezproblemowo zakładać i zdejmować bo dla mnie to katorga

O 13 będę oglądać wiktory,potem idę do łazienki na spa i się relaksuję do wieczora

Mam ochotę na taki leniwy dzień

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 11:11   #2421
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ijaa z tego co wiem Ty nosisz szkła kontaktowe,ja wczoraj byłam na wizycie u okulisty i mam swoje pierwsze,mam pytanko czy mogę normalnie tuszować rzęsy i po ilu nauczyłaś się je bezproblemowo zakładać i zdejmować bo dla mnie to katorga
Ja nie ijaa, ale też noszę, więc mogę odpowiedzieć. Normalnie możesz się malować, ale musisz to zrobić po założeniu szkieł. No i uważać, żeby nic się do oka nie dostało. Przy zmywaniu makijażu najpierw zdejmujesz szkła, a potem dopiero zmywasz makijaż. Osobiście nie pamiętam dokładnie kiedy nauczyłam się zakładać i zdejmować szkła bezproblemowo, ale na początku zajmowało mi to około pół godziny dziennie Wydaje mi się, że jakoś około po tygodniu
Stary 2011-10-30, 12:00   #2422
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja nie ijaa, ale też noszę, więc mogę odpowiedzieć. Normalnie możesz się malować, ale musisz to zrobić po założeniu szkieł. No i uważać, żeby nic się do oka nie dostało. Przy zmywaniu makijażu najpierw zdejmujesz szkła, a potem dopiero zmywasz makijaż. Osobiście nie pamiętam dokładnie kiedy nauczyłam się zakładać i zdejmować szkła bezproblemowo, ale na początku zajmowało mi to około pół godziny dziennie Wydaje mi się, że jakoś około po tygodniu

Dziękuję kochana za odpowiedz,dzisiaj będę próbować zakładać i zdejmować

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Coś czuję że będzie ciężko z tymi soczewkami

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 13:54   #2423
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Nie będzie ciężko, spokojnie dasz radę. Tylko musisz się oduczyć bania się dawania czegoś na oko i zamykania przez to oka itd.
Mnie na początku dziwnie było, jak to tak z ciałem obcym do oka

A ja robię na odwrót- najpierw demakijaż, potem ściągam szkła. Polecać nie będę, ale nic mi się od tego nie stało.

Po prostu demakijaż robię wcześniej niż ściągam szkła (co robię tuż przed snem) i nie chce mi się tego od nowa zakładać.

Tuszu można normalnie używać, jedynie chyba nie można kredek na dolnej lini wodnej, ale ja i tak tam nic nie maluję, więc pewna nie jestem.

Z nauką zakładania szybko mi poszło, gorzej ze ściąganiem bo wystraszona robiłam wzrok w bok i jechałam palcem po innej części oka zamiast soczewkę ściągnąć

Mnie okulistka od razu po dobraniu uczyła jak to się robi.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:

Aaa jeszcze miałam pytać. Kiedyś coś pisałyśmy o jakimś roztworze z soli na bolące gardło? Znacie jakiś dokładny przepis? Gardło mnie tak piecze, że wypróbuję wszystkie domowe przepisy
Niestety nie wiem, moje gardło zawsze ratuje septosan

<3 <3 <3
Stary 2011-10-31, 09:21   #2424
Anastazja86
Zakorzenienie

witam

nie cierpię zmiany czasu od wczoraj wstaję przed 6 i spać nie mogę
od rana siedzę u rodziców, zaraz dam mamie jeść a o 10 przychodzi pani logopeda zawsze przyjeżdża we wtorki ale że jutro święto to przyjeżdża dzisiaj

wczoraj dzwoniła siostra Tż i będą mieli drugie dziecko w pewnym momencie pomyślałam sobie że ja też bym w końcu chciała, ale nie ma ani pieniędzy ani warunków domowych więc szybko odpędziłam od siebie te myśli

pisałam Wam że dałam ogłoszenie że posprzątam jakiś bank czy sklep w godzinach rannych i wieczornych, było ponad 1100 wyświetleń i żadnej odpowiedzi
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 12:35   #2425
201604250957
Konto usunięte

dzień dobry

w końcu znalazłam chwilę by napisać, ale widze, że większość z nas ma inne rzeczy do roboty niż pisanie na wątku jak znajdziecie chwile to prosze dać znać co u Was bo co niektóre bardzo nas tu ostatnio zaniedbują(tak, tak o Tobie też mówię Ijaa )
ja od wczoraj wieczora jestem u rodziców, kiepsko spałam więc wstałam już po 8, pokroiłyśmy z Mamą sałatkę, zrobiłam sernik który właśnie siedzi w piecu i gotuję zupę grzybową na obiad, ale teraz mam chwilę by poleżeć bo dostałam dziś w końcu @ i bolą mnie nogi od kręgosłupa do kolan, strasznie tego nie lubie

sobota bardzo nam się udała, zjedliśmy przepyszny obiad u greków- ja jadłam pierś z kurczaka zapiekana z tradycyjnym greckim serem haloumi i suszonymi pomidorami a M. skusił się na musakę- tradycyjną zapiekankę z mięsa mielonego, ziemniaków, bakłażanów pod beszamelem, bardzo nam smakowało dodatkowo skosztowaliśmy na przystawkę niesamowicie smacznych chipsów z cukinii podawanych z tzatzikami oraz uprzyjemniliśmy sobie posiłek butelką białego greckiego wina stołowego knajpka typowo grecka, bardzo klimatyczna, o tutaj byliśmy: mykonos i wszystkim polecamy, miejsce nie najtańsze ale zważywszy że było to pierwsze nasze takie wyjście od ponad miesiąca to mogliśmy sobie na to pozwolić tym bardziej że okazja była (5 miesięcy razem ) później poszliśmy do teatru na "mistrza i małgorzatę" i byliśmy zachwyceni, faktycznie świetna sztuka, dużo efektów "magicznych" (jedna z głównych postaci był szatan więc diabelskie sztuczki musiały być) bardzo dobra gra aktorska najfajniejsze jednak było to, że oboje ubraliśmy się bardzo elegancko (niesamowicie jak człowiekowi rośnie samoocena jak się odstrzeli w megaelegancką kieckę), normalnie kolana się pode mną ugieły jak wysiadałam z tramwaju i zobaczyłam M. naprawdę uważam, że mamy za mało na codzień okazji by tak świętować więc ten dzień był naprawdę wyjątkowy, czulam się jak mała księżniczka i naprawde wszystkim polecam takie oderwanie od rzeczywistości raz na jakiś czas
niedzielę za to spędziliśmy leniwie i kocykowo, obejrzeliśmy film, zrobiliśmy sobie szybki ale smaczny obiad (ryż z sosem słodko-kwaśnym i piersią z kurczaka) i kokoningowaliśmy na kanapie

a co tam u Was Moje Panny?
Stary 2011-10-31, 13:27   #2426
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
dzień dobry

w końcu znalazłam chwilę by napisać, ale widze, że większość z nas ma inne rzeczy do roboty niż pisanie na wątku jak znajdziecie chwile to prosze dać znać co u Was bo co niektóre bardzo nas tu ostatnio zaniedbują(tak, tak o Tobie też mówię Ijaa )
ja od wczoraj wieczora jestem u rodziców, kiepsko spałam więc wstałam już po 8, pokroiłyśmy z Mamą sałatkę, zrobiłam sernik który właśnie siedzi w piecu i gotuję zupę grzybową na obiad, ale teraz mam chwilę by poleżeć bo dostałam dziś w końcu @ i bolą mnie nogi od kręgosłupa do kolan, strasznie tego nie lubie

sobota bardzo nam się udała, zjedliśmy przepyszny obiad u greków- ja jadłam pierś z kurczaka zapiekana z tradycyjnym greckim serem haloumi i suszonymi pomidorami a M. skusił się na musakę- tradycyjną zapiekankę z mięsa mielonego, ziemniaków, bakłażanów pod beszamelem, bardzo nam smakowało dodatkowo skosztowaliśmy na przystawkę niesamowicie smacznych chipsów z cukinii podawanych z tzatzikami oraz uprzyjemniliśmy sobie posiłek butelką białego greckiego wina stołowego knajpka typowo grecka, bardzo klimatyczna, o tutaj byliśmy: mykonos i wszystkim polecamy, miejsce nie najtańsze ale zważywszy że było to pierwsze nasze takie wyjście od ponad miesiąca to mogliśmy sobie na to pozwolić tym bardziej że okazja była (5 miesięcy razem ) później poszliśmy do teatru na "mistrza i małgorzatę" i byliśmy zachwyceni, faktycznie świetna sztuka, dużo efektów "magicznych" (jedna z głównych postaci był szatan więc diabelskie sztuczki musiały być) bardzo dobra gra aktorska najfajniejsze jednak było to, że oboje ubraliśmy się bardzo elegancko (niesamowicie jak człowiekowi rośnie samoocena jak się odstrzeli w megaelegancką kieckę), normalnie kolana się pode mną ugieły jak wysiadałam z tramwaju i zobaczyłam M. naprawdę uważam, że mamy za mało na codzień okazji by tak świętować więc ten dzień był naprawdę wyjątkowy, czulam się jak mała księżniczka i naprawde wszystkim polecam takie oderwanie od rzeczywistości raz na jakiś czas
niedzielę za to spędziliśmy leniwie i kocykowo, obejrzeliśmy film, zrobiliśmy sobie szybki ale smaczny obiad (ryż z sosem słodko-kwaśnym i piersią z kurczaka) i kokoningowaliśmy na kanapie

a co tam u Was Moje Panny?
Pięknie spędziliście rocznicę

U mnie nic dobrego, ja dalej w rozsypce i psychicznej i fizycznej przez okropną grypę, która nie daje mi normalnie funkcjonować.

Byliśmy dziś z tż w plusie po nowe telefony, ale niestety tydzień trzeba czekać. Potem mała sprzeczka i jest mi cholernie źle Chciałabym wyjechać nawet na 1 dzień i pobyć w ciszy, gdzie nikt mi nie gdera nad głową, gdzie jestem tylko ja i moje myśli...

Teraz zabieram się za pracę, choć najchętniej to poszłabym spać, bo głowa i wszystkie mięśnie dają o sobie znać.

Miłego dnia
Stary 2011-10-31, 14:30   #2427
ssnowdrop
Zadomowienie

Hej dziewczyny
czuję sie przywołana do porządku przez kash i piszę co u mnie

weekend minął ekspressem- oba dni spędziłam na wykładach od 7.30 do 15.00. zajęcia bardzo ciekawe, ale całotygodniowe niedospanie daje w kość. w sobotę po powrocie robiłam prezentację do referatu, później obejrzałam the voice i padłam jak kawka

w niedzielę prosto z wykładów w autobus i do domu. spotałam się z tż (który przyjechał do J. w sobotę), pogadałam trochę z rodzicami i lulu a dzis byłam po prezent dla koleżanki, chciałam zajrze do fryzjera, ale sie tak poskładało że nic z mojego obcinania nie wyszło niestety. teraz siedze na necie, ogarnę w domu i na babską imprezke

nurku- będę w wawie 28-30 listopada, więc jesli będziesz mieć czas to chętnie się spotkam :yes:

kash- baaaaaaaaaardzo przyjemna rocznica, a to jak piszesz o jedzeniu to aż mi ślinka po brodzie cieknie

dodajka- ściskam mocno moje zaproszenie z klubu wciąż aktualne
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:38   #2428
nurek119
Zakorzenienie

Dodaja duzo zdrowka

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
nurku- będę w wawie 28-30 listopada, więc jesli będziesz mieć czas to chętnie się spotkam :yes:
jak pech to pech bo tak jak wczesniej pisałam 27 jedziemy do Gdańska ale wracamy 29 więc jakbyś dała rade 30 to bardzo bardzo chętnie

dzień dobry
ja własnie siedze nad tekstami na uczelnie ale idzie mi tak że raczej za dużo nie zrobie później ma wpasc tż i przyjaciółka
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:57   #2429
alazkrainy
Zakorzenienie

Bry

ja dzis w pracy, dalej neta brak, wiec nie moglam zagladac
dzien zlecial w miare szybko

wczoraj dzien wizyt, jakos przeszlo, z lekkim nerwem, bo inaczej byc nie moze

a teraz obiadek, a potem musze krokiety zrobic na jutro, chce tez szybkie ciasto machnac

dodaja zdrowka

Stary 2011-10-31, 20:43   #2430
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

U mnie weekend też minął bardzo miło. Byliśmy z TŻ w Wawie. W sobote TŻ poszedł na wykłady a ja poszłam na zakupy. Kupiłam płaszcz na zime i bardzo ładną bransoletke o taką http://sklep.kellymelu.pl/nowosci?product_id=399

A wieczorem TŻ zabrał mnie do Teatru Syrena na sztuke Pajęcza sieć na podstawie książki Agathy Christy. Sztuka bardzo przyjemna, oczywiście kryminał ale troche humorystyczny. Grał m.in. Piotr Polk, Piotr Szwedes, Krystyna Tkacz, Marta Nieradkiewicz.
Po teatrze TŻ zabrał mnie na kolacje do knajpki U Szwejka. Dziewczyny kropka w kropke jak Esplanada w Łodzi tylko nazwa inna
TŻ skusił się na szpade, i dobrze że ja wziełam tylko zupę bo pomagałam Mu dokończyć. Porcje ogromne.
W niedziele wróciliśmy do domu bo dzisiaj niestety musieliśmy iść do pracy.

Kash fantastyczny weekend za Wami. i podobny do naszego

Co jedno mnie uderzyło w teatrze to to że tak ludzie w naszym wieku wzwyż byli bardzo elegnacko ubrani, natomiast była jakaś grupka młodzieży, z których jeden był ubrany w spodnie typu krok w kolanie i przekrzywioną czapeczkę bejsbolówkę, którą zdjął dopiero gdy jakaś Pani zwróciła Mu uwaga

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości