|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Neska ale my nie mówimy o całkowitym nic nie jedzeniu
bo one sporo podwyższają niby. A jak komuś zależy na dobrym wyniku to ja bym się tam powstrzymała- i też tak zrobiłam za to po badaniu nadrobiłam.... ![]() A jeszcze przeddzień badania jadłam winogrona- a one zawierają spooorą dawkę cukrów
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed chwilą zaglądam do łazienki, a tam TŻ grzebie patyczkiem kosmetycznym w uchu, więc go pytam:
"cooo...resztki móżdżku sobie na patyczek nawijasz?" On: "niieee... wyciągam Ci miodek do herbatki" Za chwilę TŻ wychodząc z łazienki: "Kochanie zrobić Ci herbatkiii?" Patrzcie jaki uprzejmy, kto by pomyślał ![]() Dziewczyny z Torunia, słyszałam, że atakują Was afrykańskie biedronki W wiadomościach mówili
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co?? biedronki afrykańskie??
|
|
#1205 | |
|
Rozeznanie
|
no właśnie dość długo się nie odzywała mam nadzieję że wszystko ok
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj miałam dzień lenia :P nic nie posprzątane bo lenia mam od soboty i zastanawiam się czy jutro wytrzymam na cmentarzach. Ale za to Dorotka mnie dzisiaj superancko kopała Dziś się dowiedziałam że moja kolejna dobra koleżanka jest w ciąży o pierwszą dzidzię starali się 5 lat i gdy dali sobie spokój i stracili nadzieję zaszła w ciążę a teraz po 1,5 roku już jest w drugiej ciąży i będzie mieć różnicę wieku 2 lata między dziećmi super
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Anabellita coś Ci się pomyliło!
![]() http://www.tvn24.pl/-1,1722671,0,1,u...wiadomosc.html Anabellita Ty ten Toruń zostaw w spokoju, ja Cię bardzo proszę!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-31 o 18:52 |
|
|
|
#1207 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi jak ce zarzucil na pleci to gdzie brzusia zostawiłaś? hihi ale fajny spontan!! my nic nie możemy a i tak jak mogliśmy to mąz się bał o małą![]() Cytat:
Cytat:
ale fakt jak jej się chce, tez mam łożysko na przedniej ścianie i czuje ja czasami w śordku jak mi kopie to tu to tam ale tego nie widać a czasami tak kopie ze dosłownie skacze mi brzuchCytat:
![]() kochana nie marwt się na pewno nadrobi! a w szpitalu lepiej bo pod opiekąCytat:
piękne wyniki i super że mała nie ma torbieli![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm nie umiem wytłumaczyc inaczej o co mi chodzi... |
|
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj tam się czepiacie afrykańskie czy azjatyckie, Toruń czy Śląsk... co za różnica???
Ważne ze atakują!!!!!!!!
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Neska ale jak ktoś ma zapędy na 3 twixy dziennie to niech je ma i je na zdrowie!
a rozłoży czasowo i ostatni zje np. o tej 18 co by nie był zawyżony wynik na czczo next day ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie o to chodzi, zeby miec ten wynik tylko dobry na papierku i prawidłowy poziom w dniu badania tylko...a tak moze się zdarzyc jak przed badaniem się ograniczy słodkie... a jakby się nie ograniczyło to bylby podwyzszony... i tak na prawdę podwyzszony bylby caly czas gdyby ta osoba stosowała codziennie słodycze.... A tego jednego dnia przed badaniem ograniczy i tylko tego jednego dnia ma prawidłowy wynik.... kuniec tematu bo sie pobijem
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dokladniej jak ktos je 3 twixy to dzien przed badaniem niech nie je 7 sluchajcie bo sie tak zastanawiam, mam wizyte w piatek i nie wiem teraz czy czekac do wizyty i tak dostane skierowanie na badanie 75 g bo mialam 50 to jest na bank, czy zrobic w srode lub w czwartek i nie czekac ![]() ciekawe co z Pearl... |
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam bym zrobiła to badanie zeby do gina isc z wynikiem bo potem znow bedziesz czekac... |
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
dobra Neska Agatek ja was rozumiem dwie
![]() Neska kumamy ze chodzi o to ze trzeba spozywac tyle ile codziennie nie zanizac tego i z tym sie zgadzamy, ale Agatkowi chodzi o to, ze jak ktos je 3 twixy dziennie (przez caly dzien) to tez niech nie je 3 twixow przykladowo o 23 tylko tez rozlozy to na caly dzien... tak mi sie wydaje, a ja wlasnie na codzien jem malo slodyczy, zjadlam duzo wiecej i to jeszcze krotko przed badaniem ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
no tak moja glupota jest bezdyskusyjna
kurcze ciekawe co z Pearl mam nadzieje, ze sie odezwie... Sandra tez miala sie do nas odezwac jak wyjdzie ze szpitala, cisza poki co, ale nie bede jej nekac smsami bo moze u rodzinki gdzies jest w koncu to taki okres swiateczny |
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
heeeej
![]() melduje się, już na całe szczęście z domu ![]() zostałam wypisana, szyjka się wydłużyła ijest generalnie lepiej, mąż pobiegł mi po leki i będę żyć ![]() napisałabym Wam więcej ale jestem wykończona, odeśpię szpital i odezwę się jutro ![]() buziaki Agatku przyatakowałaś mnie telefonem a ja z tych stresów w szpitalu jak się położyłam w swoim łóżku to już myślałam, że nie wstanę ale napiszę Wam więcej jutro, dzisiaj odpoczywam ![]() buziaaaaaki |
|
|
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki,
We wtorek na wizycie lekarz powiedział że jest ok. Nawet nie wiem ile mały waży bo lekarz robił wszystko szybko bo miał opóźnienie. Powiedział że za miesiąc zbadamy się dokładnie. Ja na razie mało piszę, bo złapałam jakiegoś doła ciążowego i nie mam humoru. Weszłam sobie w trzeci trymestr, zostało mi do porodu niecałe 3- mc-ce. I to taki martwy okres.... Ubranka juz mam, a na takie rzeczy jak łózeczko i reszta jeszcze za wcześnie. Wózek koleżankami odda w styczniu, łóżeczka jeszcze nie kupię żeby stało i sie kurzyło... Musze najpierw synka przenieś do łóżka, żeby odzyskać pościel i prześcieradełka małe, a jemu dac juz takie "dorosłe". Denerwuje mnie takie nic nie robienie, taka pustka, bo jeszcze za wcześnie na ostateczne przygotowania, a już dość późno... bo 3 trymestr. Mam trochę stracha, bo zaczęło do mnie docierać że z dwójką to już będzie dużo zamieszania...
|
|
|
|
#1219 | ||||
|
Zadomowienie
|
wodzionki tez nie znam, pierwsze słyszę...
prześcieradełka do wozka nie kupuje z Igą używałam ręczniczka i super się sprawdził, ale teraz inna pora roku będzie jak dzidzia będzie w gondoli więc albo ręczniczek albo kocyk czy pielucha flanelowa, zobaczęi Mała tez sie budzi ze mną na sik, a potem okazuje swoje niezadowolenie i nie daje mi się ułożyć i mnie skopuje w brzuchu mam 98cm-30tc i wlaśnie byłam się zważyć i juz 12 kg na plusie oj będzie co zrzucać...Cytat:
![]() Cytat:
syropki można dawać od 3 miesiąca, więc jak coś wcześniej wyskoczy to czopki na gorączkę Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a co do odpoczywania to ja na prawdę dużo leżę a tu takie zalecenie odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać i jeszcze ta luteina pierwszy raz w życiu ją zastosuję ![]() ![]() on jest podawany razem z wynikiem IGg te dwa są robione od razu IgM to świeze zarażenie wirusem a IGg stare
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co teraz robią Wasze dzidki?? Bo moje ma czkawkę
znów po prawej czuję czkawkę, a po lewej syrą jeździ w te i nazat, nazat i w te gulę widziałam gołym okiem jak jeździ Cytat:
nawet jedząc kolację o godzinie 21 dostarczamy organizmowi cukier poprzez pieczywo itp itd ![]() Cytat:
no ale wybaczamy teraz odpoczywaj maleńka
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
ło matko polko
nie gadywuj głupotków ![]() Cytat:
Pearl gdzie jestes? |
|
|
|
|
#1223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak, bo miał 1-szą zmianę
Ale za to musiałam go na 7:00 zawieźć Cytat:
Cytat:
A badanie zrobili mi dopiero o 11:30 (drugie pobranie krwi) - myślałam, że padnę z głodu
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
ojj nie wstałabym...
Cytat:
a pobranko 8.20 a też byłam mega głodna i jeszcze mały się tak wiercił z niezadowolenia, że szok
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski, jestem na Was zla jeden dzien a tyle stron ;( nadrobilam po lebkach;/
wczoraj sasiad sie kapnal ze ciagne na lewo jego bezprzewodowke i mnie zablokowal;/;/;/ i poszlam kupilam dzis playa i juz mi nikt wizazu nie odetnie ![]() Nikotynka dobrze ze ok ![]() u mnie w biedronie jest promocja 3x chusteczki huggies za 7,99 z 9,99 kupilam.buziaki
|
#1226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pearl no wlasnie gdzies Ty? Cytat:
ja znalazlam ze te rozbieznosci stad ze jest roznica czy to badanie 50 g czy 75 g o prosze : Test przesiewowy doustnego obciążenia 50 g glukozy wykonuje się w 24 – 28 tygodniu ciąży. Nie wymaga bycia na czczo. Po wypiciu glukozy należy odczekać godzinę, należy w tym czasie siedzieć, nie wolno nawet spacerować po korytarzu (ponieważ powoduje to spalanie glukozy i fałszowanie wyniku!!). Krew pobiera się po godzinie – wyniki: glukoza poniżej 140 mg% (poniżej 7,8 mmol/l)- wynik prawidłowy glukoza na poziomie 141 – 199 mg% (7,81 – 11,0 mmol/l)- wynik nieprawidłowy, wymaga dalszej diagnostyki (wykonuje się test obciążeniem 75 g glukozy) glukoza powyżej 200 mg% (powyżej 11,1 mmol/l) – rozpoznanie cukrzycy ciążowej – skierowanie do diabetologa Test diagnostyczny doustnym obciążeniem 75 g glukozy wykonuje się w 32 tygodniu ciąży (po 4 tygodniach od testu przesiewowego) na czczo ( po 8 – 14 godzinnej przerwie w posiłkach). Na 3 dni przed wykonaniem dieta nie powinna być ograniczana, można jeść wszystko (przy ograniczaniu diety wynik będzie nieważny). Przebieg testu: pobranie krwi na czczo należy wypić 300 ml płynu zawierającego 75 g glukozy w ciągu 5 minut pobranie krwi po 1 i po 2 godzinach od wypicia roztworu Cukrzycę ciężarnych stwierdza się, gdy w teście diagnostycznym: glikemia na czczo wyniesie powyżej 100 mg% (5,6 mmol/l) glikemia po 1 godzinie od obciążenia wyniesie powyżej 180 mg% (10,02 mmol/l) glikemia po 2 godzinach od obciążenia wyniesie powyżej 140 mg% (7,8 mmol/l) Wartości poniżej wskazanych oznaczają, iż nie stwierdza się cukrzycy ciążowej. |
|||
|
|
|
#1227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby tak jak najdłuzej
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Puściłam wene Pearl, żeby coś napisała, no bo wiecie, mam 30 gr na koncie, więc trzeba się innymi wysługiwać...
"wszycho ok, net się narazie zwalił i nie mam jak wejsc. Juz wiecej nie mialam żadnej plamki, a Nietoperek szaleje, więc poczekam do środy i wtedy pójdę do lekarza, którego będę chciała jako prowadzącego. Jak tylko net zacznie działać, to się pojawię na wizazu" ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
cwaniaczek!! ja już nie mam kasiory na huggiesy czekam na kasę... tzn na męża z kasą, albo kasę z mężem
|
|
#1229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko po godzinie wyszło mi powyżej normy, na czczo i po 2 godzinach wyszlo dobrze i szanowne konsylium w naszym szpitalu stwierdziło, że to nie glikemia
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

miało wpływ na 100%
nawet położna to mówiła 

kochana nie marwt się na pewno nadrobi! a w szpitalu lepiej bo pod opieką

a dokladniej jak ktos je 3 twixy to dzien przed badaniem niech nie je 7
oj będzie co zrzucać...
Odpoczywaj 
no ale wybaczamy
teraz odpoczywaj maleńka