|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
jest jeszcze esputicon u nas i bobotic....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Cytat:
![]() U nas nowy ordynator wprowadził zarządzenie, że jak ktoś się zgłasza do szpitala to już na przyjęcie - czyli jakbym tak pojechała z jakimś problemem, to nie zbadają mnie i do domu, tylko zostawią na oddziale przynajmniej na 1 dzień
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki nadrobilam, ale nie mam sily cytowac, dzisiaj biegalam po sklepach, bo cora ma jutro urodziny
![]() Pearl lec na IP |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, sab simplex, właśnie poszukałam http://www.sabsimplex.org/
nie wiem czy chcę to, w razie czego zawsze można kupić. Cieszę się, że idziemy do SR to zapytam położnych o takie 'pielęgnacyjne' sprawy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ ____ Jejuuu... ciągle dzwonek do drzwi i dzieciaki poprzebierane z: Cukierek albo psikus ![]() Cukierków mam sporo (zostały od wesela ![]() ![]() Słyszę, że sąsiadka z góry biega i otwiera, więc przynajmniej nie będzie psikusa ![]()
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
ja tez czuje ruchy w bardzo dziwnych i odleglych od siebie miejscach,
czesto nad ranem po obu skrajnych bokach brzucha tak jakby kopal nogami i walil glowa takie stereo mi robi chlopaczysko jedne ![]() a dzis sie posliznelam w lazience na kafelkach i zatrzymalam sie na brzuchu i nagdarstku bardziej sie wystraszylam niz cos mnie boli bo finalnie nie upadlam ale na szczescie mlody wierzga bez zmian czyli nic mu nie jest.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Inutil ja teraz tez ruchy czuję inaczej. Nie są to takie kopniaki tylko własnie przekręcania i fale na brzuchu...az się caly brzuchol buja. no i jak się wypchnie to az boli..... i zaczyna mnie szturchac po zebrac.... czasem z kopa zawali w bok...ale to juz inne kopniaki niz wczesniej. mysle ze to skutek tego,z e dzidziol ma mniej miejsca... moj ma swoje stałe pory kiedy się kręci. wczoraj szalał do prawie 1 w nocy... i jak wstałam d wc to tez sie obudził....jeszcze szaleje zawsze przed południem i kolo 15.... w porze zwyczajowego kąpania czyli 19-20 spi wiec nie wiem, o ktorej go będziemy kąpac ( o ile prawda w tym ze aktywnosc po porodzie urzymuje się o tych samych porach)- chyba o 22 bo wtedy ma okres szaleńswt. poza tymi porami to tylko delikatnie szturcha i kopie....
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co lekarz powiedział na to? ja też ostatnio ochrzan dostałam, że za dużo biegam ![]() może zrobić listę leków dla malucha i wstawić linka na pierwszą stronę? Cytat:
Ja czułam ostatnio takie wypychanie w żebra właśnie, zaraz pod cyckami ![]() a czasami czuję takie kłucio-gilanie... i też nie wiem co, jakby swędziało od środka. Chwila i znika...może mnie gila mały cwaniaczek ![]() Napisałam do Moniki, jak się odezwie to dam znać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zadomowienie
|
ultradiola ja również mam igG dodatnie ale nie ma powodów do paniki mi doszedł jeszcze bardzo zły wynik moczu ;/ i ciągle ta anemia
![]()
#1180 |
Raczkowanie
|
Co do ruchów. To ja je czuje inaczej niż w pierwszej ciąży. Tak mi sie wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyn, ja nie wiem, przegapiłasm część wcześniejszych postów
![]() Cytat:
Cytat:
Ultra, Twój post też przegapiłam ![]() Biedny TZ, niech sie oszczędza, bo takie coś jak nie zagipsowane, to lubi się odnowić ![]() ![]() No, na mnie krzyczałaś, że mam odpocząć, i co? Sama sobie latasz? To teraz ja pokrzyczę ![]() ![]() Nie przejmuj się tą cytomegalią, skoro nie zaraziłaś się w ciąży, to chyba na maluszka nie powinno miec to wpływu ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ![]() A ja piję drugą kawę, bo coś mnie głowa pobolewa ...
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-31 o 17:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
ciezaroweczka jaki ty mialas wynik glukozy i co ci lekarz powiedział?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana uważaj na siebie !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |||||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z grobów o 17... Boziu jakie korki
![]() ![]() ![]() ![]() Mijus ![]() kasikzaki nurofen można dopiero podawać dzieciom od 3 mies życia, więc jak będziesz już coś kupować to w aptece podpytaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czasem jak jem jakieś jedzenie na brzuszku i dzidek kopsnie to ja zdziwiona dlaczego mi chipsy podskoczyły... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
ja zaczynam 30 tydzień i ruchy czuję czasmi bardzo nisko a czasami nad pępkiem - to pewnie zależy od tego jak maleństwo ułoży się i szturcha rączkami czy nózkami
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiecie co mnie wkurza,to że od czasu jak biorę dopochwowo luteinę to mam straszne upławy,używam tyle wkładek ,że przesada!
Czasami nawet zastanawiam się czy to napewno są upławy a nie wyciekają mi wody,pewnie przesadzam no ale takie głupoty przychodzą mi do głowy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio tak sie przekrecil ze chyba polozyl nozki na mojej watrobie bo bolalo mnie jak diabli kilka godzin myslalam ze padne ani sie ruszyc ani nic PS jak klade sobie rozek gazety na pepku jak czytam, to mi mlody kopie i mi gazeta podskauje nie wiem co on tam aktualnie ma ale go wkurza ucisk na pepek hahaha Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2011-10-31 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez strasznie ze mnie leci po tej luteinie ale chyba juz sie przyzwyczaiłam ![]() Cytat:
Ja też od dziś 25 tydzień i już z tydzień czuje kopnięcia nad pępuszkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Rozeznanie
|
ja po obciążeniu 50g miałam 145 więc też zadużo,dzisiaj powtórka 75 g i wynikt dobry,cały tydzień niejadłam słodkiego,mało tluszczau i ciemne pieczywo
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | ||||
Zakorzenienie
|
Lucy1111 super że się wchłonęło dziadostwo i widzę, że nie masz bodajże cukrzycy
![]() ![]() pearpearl Boziu jaki esej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A za obronę się ostro bierz!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() A ja bym poszła do szpitala jeśli coś na wkładce zauważyłaś!!!!! ![]() tak szybko dzisiaj?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a miałyście robione badania na cytomelagie ale ten drugi wskaźnik IgM??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano ![]() wiecie co tak sie zastanawiam, bo ja w przeddzien glukozy i to jeszcze o 23 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Raczkowanie
|
kamciurko nie mogę odnaleźc tego linka, ja skopiowałam sobie i wydrukowałam co mogę jeść a co nie.
Jak chcesz zeskanuje i wyśle na e-maila. Edytowane przez ciezaroweczka Czas edycji: 2011-10-31 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chyba pearpearl nas posłuchała, bo się nie odzywa nic ... A ja się przejmowałam jak moja kruszynka w 20 tyg ważyła 270g, na szczęście w 24 juz miała 664 wiec nadrabia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
ja bylam poinstruowana przed badaniem przez gina tak, ze mam normalnie jesc dzien wczesniej i w sumie to logiczne. no bo jaki sens miałoby ograniczanie się w jedzeniu dzien przed badaniem tylko??? i wtedy wynik wyszedłby ok. a przy noamalnym jedzeniu bez ograniczania, jakby badanie zrobic "z zaskoczenia" juz wynik bylby inny. Ograniczanie słodyczy przed badaniem to takie troche oszukiwanie. co nie znaczy ze trzeba zjesc 5kg cukierków....po prostu trzeba jesc normalnie...ja np codziennie jem słodycze. dzien przed badaniem tez jadłam...
a tu wg światowej organizacji zdrowia Warunki wykonania testu z doustnym obciążeniem 75 g glukozy zalecane przez WHO są następujące: test powinien być wykonywany na czczo; co najmniej przez 3 dni przed wykonywaniem testu badana kobieta powinna mieć nieograniczoną dietę zawierającą minimum 150 g węglowodanów na dobę przy normalnej aktywności fizycznej; 75 g glukozy należy rozpuścić w 250-300 ml wody i wypić w ciągu 5 min. Poziomy cukru oznacza się przed wypiciem - na czczo; po 1 i 2 godzinach.Cukrzycę rozpoznajemy jeżeli przynajmniej jedna wartość glikemii przekracza podane normy : 105 mg% na czczo, po obciążeniu 75g po jednej godzinie 180 mg% i po 2 godzinach - 140 mg %. czyli wcale nie trzeba ograniczac węglowodanów przed badaniem...trzeba normalnie jesc tak jak zwykle- jak codziennie ktos jadł no nie wiem, szarlotkę na kolację to dzień przed badaniem tez... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.