Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 20:09   #3061
meszsares
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Kajool - nie martw sie o ospe - dzieci karmione piersia do 12tego mies zycia nie lapia ospy (pod warunkiem, ze mama przechodzila. przechodzilas???)

aaa, nie zebym sie chciala bic, ale ... KIELECKI RULEZZZZ

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:16
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:10   #3062
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

HEJ MAMUŚKI
melduję się że żyjemy ale znowu mam awarię netu teraz dostałam od szwagra bezprzewodowy play..

u nas wszystko w porządku, ogólnie mamy bardzo intensywny weekend, wczoraj mieliśmy chrzciny u mojego brata ciotecznego, dziś bylismy na cmentarzu i nogi mi w d.. włażą bo byliśmy na bródnowskim to cmentarz gigant, chyba największy w Europie i trochę się nałaziliśmy.
potem byliśmy na urodzinach u brata mojego tżta, a jutro jedziemy na cmentarz do mojej rodziny...

Nawet więc nie mam zbytnio czasu na wizaz ale może teraz co nieco poczytam,.

buziaki dla Was

tylko 20 stron

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:15
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:12   #3063
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
To ładnie Tymek przybiera I brawa za BU
Mój Mały przez ostatnie dwa tygodnie przybrał 230g, trochę mało ale we czwartek idziemy na kontrol i zobaczymy jak przybieranie wyjdzie w skali miesiąca.
Dziękujemy ślicznie
A 230 to prawie w normie. Bo chyba norma jest od 120g tygodniowo, tak? Następnym razem na bank będzie więcej. Dzieci lubią takie psikusy robić czasami i zwalniać z tyciem

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Super! Moja niunia przedwczorahj niesmiało BU wypowiadała, wczoraj już cały dzień BUbkała, a dzisiaj zapomniała chyba
Niesamowite, ile radochy dorosłym kobietom potrafi dać takie zwykłe, krótkie BU

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Mieszkam na Jeżycach, najczęstszy kierunek spaceru to park Sołacki. Ja również chętnie pospacerowałabym z inną parką
Jeżyce? W Poznaniu? Czy to te słynne Jeżyce z książek Musierowicz? Zaczytywałam się nimi całe dzieciństwo

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Ale masakra u nas dziewczyny. Moj siostrzeniec ma ospe. A wczoraj bawil sie z Szymkiem. No coz za trzy tygodnie dowiemy sie, czy Szymula tez zalapal. Ja chyba oszaleje.

Brumku dziekuje za wsparcie. mialam sie ciebiejeszcze pytać jakie w koncu chusteczki uzywasz??
O rany, żeby tylko tego nie złapał Ale najbardziej zaraża się w fazie, kiedy jeszcze nie ma objawów, więc może siostrzeniec już nie zarażał...

A chusteczki na razie najbardziej przypasowały mi Nivea Pure&Fresh oraz Hipp Babysanft - Sensitive (tylko te ostatnie drogie niestety ).

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a mam do Was pytanie: jak stosować sab simplex??? koleżance maluszek 3 tygodniowy dostał kolek i chcę jej dać moje kropelki bo ja nie zdążyłam zużyć, a nie wiem jak to ma dawkować
15 kropelek tuż przed każdym posiłkiem.

Drogie ciocie - Tymek dziś o 22.10 kończy 10 tygodni Okrągła tygodnica nam się trafiłą
Stary 2011-10-31, 20:12   #3064
Natka_
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Wróciliśmy wczoraj po 23, Domek była caaaały dzień grzeczniutki. Pdwiedziliśmy prababcie, moje ciotki... Wszyscy nie mogli się go nachwalić, że taki śliczny, że takie piękne uśmiechy posyła, że taki radosny, spokojny... A ja pękałam z dumy Oczywiście wszystkich czarował swoimi dziąłsełkami.
Podróż prawie całą przespał, na końcu obserwował.
Spowotem był tak padnięty bidulek, że nawet go nie kąpaliśmy, nakarmiłam tylko i poszedł spać.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziś mała pierwszy raz widziała mnie w okularach. Bałam się, że może mnie nie pozna, ale nie zrobiło to na niej wrażenia. Przyzwyczajona jest do okularników w rodzinie
Dominik też jak mnie pierwszy raz zobaczyl w okularach to tak dziwnie spoglądał, ale wkońcu się uśmiechnął

Wodaqua, Babonik, Patik za dzielne dzieciaczki.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny spokój .
Nie kłócić się o majonez, najlepszy WINIARY !

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Działa całkiem fajnie, bo Tymuś ważył dziś na niej 4800 więc 100 g więcej niż 3 dni temu :F

Cytat:
Teraz się boję, że Małego przyzwyczaimy do oilatum i będzie źle reagował na inne środki.
Spróbuj, najwyżej wrócisz do oilatium. My używamy Mustelli
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:14   #3065
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
HEJ MAMUŚKI
melduję się że żyjemy ale znowu mam awarię netu teraz dostałam od szwagra bezprzewodowy play..

u nas wszystko w porządku, ogólnie mamy bardzo intensywny weekend, wczoraj mieliśmy chrzciny u mojego brata ciotecznego, dziś bylismy na cmentarzu i nogi mi w d.. włażą bo byliśmy na bródnowskim to cmentarz gigant, chyba największy w Europie i trochę się nałaziliśmy.
Twój internet działa mi na nerwy
Za to szwagra lubię, bo już któryś raz jego sprzęt ratuje sytuację
A ja na bródnowskim nigdy nie byłam... Mam rodzinę na Wolskim, a on malutki i sympatyczny
Stary 2011-10-31, 20:15   #3066
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili83 moja chyba też ma skazę.Ja jakoś nie mam problemu z nie jedzeniem nabiału,bo go zwyczajnie na co dzień mało jadłam. Fakt brakuje mi mojej ulubionej zapiekanki z brokułami i śmietaną + czosnek ale odbije sobie za jakiś czas. Jem wszystko, nie czytam etykiet bo wariuje im więcej ograniczam to miałam wrażenie, ze Emi na wszystko jest uczulona.

Na śniadanie jem: frankfuterki, parówki, kanapkę z sałatą + szynka + ogórek + pomidor zmieniam sobie potem tylko np bez szynki,dodaję rzodkiewkę szczypiorek,zmieniam wędliny. Bułki z dżemem:truskawkowym,wiśni owym z konfiturą jagodową - pyszne są w biedronce takie małe.

Na obiad he smazone, pieczone,gotowane,grillow ane.Nie umiem jeśc wiecznie np piersi pieczonej w piekarniku,więc ją smaże jest ok. Nie jem jeszcze np mizzerii, zamieniam to na burczaki,ogórki konserwowe,surówki z pekińskiej.

No i na kolacje to samo co na śniadanie + tosty,hamburgery swojego wyrobu zaczynając od własnych kotletów, wczoraj zjedliśmy tortille z własnymi kawałkami kurczaków.

No i jem jem jem.

Ostanito skusiłam się na 2 jogurty i wyskoczyły po 2 dniach kilka kropek.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:17   #3067
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wróciliśmy wczoraj po 23, Domek była caaaały dzień grzeczniutki. Pdwiedziliśmy prababcie, moje ciotki... Wszyscy nie mogli się go nachwalić, że taki śliczny, że takie piękne uśmiechy posyła, że taki radosny, spokojny... A ja pękałam z dumy Oczywiście wszystkich czarował swoimi dziąłsełkami.
Podróż prawie całą przespał, na końcu obserwował.
Spowotem był tak padnięty bidulek, że nawet go nie kąpaliśmy, nakarmiłam tylko i poszedł spać.
Ale dzielny z niego chłopak! A że czarował dziąsełkami, to się nie dziwię, bo mnie też one na każdym zdjęciu rozczulają To taki symbol cudnej, szczerej, niewinnej dziecięcej radości
Stary 2011-10-31, 20:19   #3068
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie ciocie - Tymek dziś o 22.10 kończy 10 tygodni Okrągła tygodnica nam się trafiłą
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:21   #3069
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Kajool - nie martw sie o ospe - dzieci karmione piersia do 12tego mies zycia nie lapia ospy (pod warunkiem, ze mama przechodzila. przechodzilas???)

aaa, nie zebym sie chciala bic, ale ... KIELECKI RULEZZZZ
dzieki za info. Mam nadzieje, ze nie zlapie

Cytat:
Dziękujemy ślicznie
A 230 to prawie w normie. Bo chyba norma jest od 120g tygodniowo, tak? Następnym razem na bank będzie więcej. Dzieci lubią takie psikusy robić czasami i zwalniać z tyciem

Niesamowite, ile radochy dorosłym kobietom potrafi dać takie zwykłe, krótkie BU

Jeżyce? W Poznaniu? Czy to te słynne Jeżyce z książek Musierowicz? Zaczytywałam się nimi całe dzieciństwo

O rany, żeby tylko tego nie złapał Ale najbardziej zaraża się w fazie, kiedy jeszcze nie ma objawów, więc może siostrzeniec już nie zarażał...

A chusteczki na razie najbardziej przypasowały mi Nivea Pure&Fresh oraz Hipp Babysanft - Sensitive (tylko te ostatnie drogie niestety ).

15 kropelek tuż przed każdym posiłkiem.

no prosze wiedzialam, ze skads znam ten optymizm zyciowy Witaj w klubie milosnikow jezycjady. Uwielbiam, czytalam kilka razy, dla niej studiowalam w Poznaniu
Stary 2011-10-31, 20:22   #3070
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hi

Piwnookajesteś z Jeżyc, fajnie
wracają wspomnienia na studiach mieszkałam na Mickiewicza
ech to były czasy
Kturas mamusia pytała o diete: Klik

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
i znowu miałam 10 stron do nadrobienia po weekendzie... próbowałam dzisiaj trochę nadgonić, ale zostało jeszcze z 6... co chwilę coś mi przeszkadza...
a mam do Was pytanie: jak stosować sab simplex??? koleżance maluszek 3 tygodniowy dostał kolek i chcę jej dać moje kropelki bo ja nie zdążyłam zużyć, a nie wiem jak to ma dawkować
już mnie brumek uprezdził że 15 kropelek przed każdym jedzonkiem nawet jak je co 2 godzinki

Cytat:

Buziak od cioci telika

brumeczku uważaj z tym zapraszaniem bo ja nachalna jestem

Dziękuję wszystkim za odpowiedź odnośnie płynu do kąpieli
na razie zamówiłam oilatum
potem zupie mustelle

Mój Pierworodny zasnął niedawno
wiec czas na relax
zmykam na Dextera
Stary 2011-10-31, 20:22   #3071
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool mąż jest wegtarianinem (tak to się piszę, bo mi podkreśla na czerwono) ?
Ja też kiedyś chciałabym być, ale nie umiałam żyć bez piersi

Dziewczyny co to może być ?!
Przystawiam małą do piersi, a ona płacz - mimo że wcześniej płakała na jedzenie,
widzę że nie leci naciskam aby się laktacja "rozluźniła" i leci, ona nadal płacz.Uspokaja się ale za chwile odrywa się od piersi i znowu marudzi.
W ogóle dzisiaj chciała być w centrum uwagi,jak się do niej nie mówiło kiedy ona się nawet sama sobą zajmowała to podkowa i płacz. Strasznie dzisiaj płaczliwa była i marudna

Stary 2011-10-31, 20:29   #3072
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a która ma maluszka ze skazą?
ja, juz drugiego. doczytalam czemu - nie pije mleka, nie jem jogurtów, twarogu, sera, serków, śmietany. jajka jem, wędlin i tak nie lubię, wiec nie, mięsa jem, moim głównym pokarmem jest chleb z dzemem (ostatnio jabłkowy, dyniwy, sliwkowy, brzoskwinia, truskawka... ananasowy nawet juz był), czasem pomidor, kiszone ogórki smaruję masłem, małej nic od tego nie jest. dziś jadłam pizze, czekam na wysypke (zwykle na 2-3 dzien sie pojawia). ostatnio kupowalam mleko bezlaktozowe w biedronce (po 2,5 zl) ale juz nie ma. dzis jedno sojowe z wapniem kupilam (za 6 zl w tesco). sosy robie bez smietany,bez jogurtu... u syna wystarczylo odstawic jogurty, na corke dziala juz smietana, jogurt i mleko, ser mniej...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:44
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:34   #3073
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
HEJ MAMUŚKI
Pytałam dzisiaj o Ciebie, już miałam pisać

Cytat:
dla Brumiątka

A gdzie Shira i mój zięciuniu?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:36   #3074
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

A dżemy to które? Ja póki co to morelowy wcinam.
Brzoskwiniowy i truskawkowy. Teoretycznie truskawki są silnym alergenem, ale tu akurat są przetworzone i nam nie szkodzą. Tak samo np masło - niby pochodna mleka, ale jest tak dalece przetworzone, że większości mam dzieci ze skazą może spokojnie je jeść. Ja jadam od początku i przy ostrej diecie po maśle nic nam nie było.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:37   #3075
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kajool mąż jest wegtarianinem (tak to się piszę, bo mi podkreśla na czerwono) ?

Przystawiam małą do piersi, a ona płacz - mimo że wcześniej płakała na jedzenie,
widzę że nie leci naciskam aby się laktacja "rozluźniła" i leci, ona nadal płacz.Uspokaja się ale za chwile odrywa się od piersi i znowu marudzi.
W ogóle dzisiaj chciała być w centrum uwagi,jak się do niej nie mówiło kiedy ona się nawet sama sobą zajmowała to podkowa i płacz. Strasznie dzisiaj płaczliwa była i marudna
był dopoki nie przyjechal do Europy. Tzn. nadal nie jada wolowiny ale kurczaka i schabowego owszem. Ale zna mase przepisow wege i korzystamy. Ja uwielbiam jego kuchnie. Specjalnie dla mnie nie gotuje ostro ale dla siebie w lodowce zawsze trzyma papryczki chili I zagryza nimi kazde danie :P
Co do małęj to nie wiem co to jest ale Szymon tez tak ma. Odrywa sie i przystawia. Uspokajam go smoczkiem i czasami chwytam piers miedzy palcami coby lepiej mu bylo chwycic. Nie zawsze to skutkuje. Np. w tamtym tygodniu mial to gdzies. Czasami wtykam smoczka i czekam 15 minut, wtedy sie zassysa i je az mu sie uszy trzesa. Co do marudzenia. Szymus mial dzisiaj tez fatalny dzien

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:40
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:37   #3076
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
no prosze wiedzialam, ze skads znam ten optymizm zyciowy Witaj w klubie milosnikow jezycjady. Uwielbiam, czytalam kilka razy, dla niej studiowalam w Poznaniu
No to Ty jesteś faktycznie WIELKĄ fanką

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
brumeczku uważaj z tym zapraszaniem bo ja nachalna jestem
Ja też, więc będę ponawiać aż Cię namówię

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Mój Tymek też bez piersi żyć nie potrafi

A odnośnie drugiej części, to może ona jest przejedzona? WIem, że brzmi dziwnie, ale miałam takie dwa dni, że Tymek tez mi płakał przy piersi. I też sie stresowałam, że za mało pokarmu albo z mlekiem coś nie tak, aż w końću uświadomiłam sobie że w tym czasie zaczęłam go częściej karmić, żeby mi więcej przybrał. I przystawiałam go do piersi, nawet jak nie wołała, co dwie godziny. A on possał a potem wił sie i popłakiwał I w pewnym momencie zaczęłam się zastanawiac czy go nie uszczęśliwiam tym jedzeniem na siłe I tak było!!! Był zwyczajnie najedzony! A ja mu pchałam tę pierś, więc jadł, bo taki ma odruch, ale nie miał ochoty i pojękiwał

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:38
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:39   #3077
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Pieleszka tylko SabSimplex może być używany po otwarciu tylko 2 miesiące, jak jest już nieważny jest więc może lepiej nie podawać takiemu maleństwu

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:51
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:50   #3078
agadus
Wtajemniczenie

[QUOTE=Kajool;30253837]był dopoki nie przyjechal do Europy. Tzn. nadal nie jada wolowiny ale kurczaka i schabowego owszem. Ale zna mase przepisow wege i korzystamy. Ja uwielbiam jego kuchnie. Specjalnie dla mnie nie gotuje ostro ale dla siebie w lodowce zawsze trzyma papryczki chili I zagryza nimi kazde danie :P
mi by gębę wypaliło, nie lubie potraw pieprznych i na ostro

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:50   #3079
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
A bo u nas też podejrzenie... Nawet chyba już nie podejrzenie...
Głodna chodzę cały czas ostatnio, sama nie wiem już co mogę jeść. Radek ma tą skazę tylko na główce. Masakra jakaś. Czasem to ma takie czerwone placki, czasem tylko sucha, szorstka skórkę.
Co jecie dziewczyny? Bo ja nadal tylko cycem karmię. A Wy?
ja jak podejrzewałam skazę u mojego synka to nie jadłam nic co zawierałoby białko mleka krowiego,

na śniadanie jadłam bułkę z wędliną lub schabem pieczonym ( sama go piekłam) lub dżemem z czarnej porzeczki ewentualnie z pasztetem z królika własnej roboty,

na obiad różnie zawsze zupa ( krupnik, rosół, jarzynowa) mięsko pieczone lekko posolone przyprawione jedynie ziołami ( kurczak, indyk schab) lub gotowane mięso, raz w tyg ryba pieczona , ziemniaki lub ryż, makaron z jabłkami do tego z surówek to burak gotowany lub marchew starta z jabłkiem czasem ze selerem,

kolacja jak śnaidanie

z przekąsek to wafle ryżowe lub ciastka zbożowe ( krakuski) lub biszkopty, do picia woda lub herbatka laktacyjna ( zwykłej herbaty i kawy nie piłam)

teraz jak już wiem że to nie była skaza to sery, jogurty, masło wcinam codziennie

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:52   #3080
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

Niestety musze to obalic... kolezance zachorowala na ospe 4-letnia corka i niestety synek 5-miesieczny karmiony piersia sie zarazil, ale faktem jest, ze przechodzil ospe duzo lagodniej, tak wiec Kajool trzymam kciuki, zeby u Was ospy nie bylo.

Cytat:
Napisane przez brumek;30253212
[B
Drogie ciocie - Tymek dziś o 22.10 kończy 10 tygodni Okrągła tygodnica nam się trafiłą [/B]

Patik, Wodaqua, Babonik dobrze, ze juz po chrzcinach! Super, ze dzieciaki byly grzeczne!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:56   #3081
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 21:04   #3082
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
był dopoki nie przyjechal do Europy. Tzn. nadal nie jada wolowiny ale kurczaka i schabowego owszem. Ale zna mase przepisow wege i korzystamy. Ja uwielbiam jego kuchnie. Specjalnie dla mnie nie gotuje ostro ale dla siebie w lodowce zawsze trzyma papryczki chili I zagryza nimi kazde danie :P
Co do małęj to nie wiem co to jest ale Szymon tez tak ma. Odrywa sie i przystawia. Uspokajam go smoczkiem i czasami chwytam piers miedzy palcami coby lepiej mu bylo chwycic. Nie zawsze to skutkuje. Np. w tamtym tygodniu mial to gdzies. Czasami wtykam smoczka i czekam 15 minut, wtedy sie zassysa i je az mu sie uszy trzesa. Co do marudzenia. Szymus mial dzisiaj tez fatalny dzien
W sumie ja woła jem tylko w roladach, bo to drogi szpas.Nawet powiem, że wolę wieprzowinkę dobrze przyrządzoną niż woła. Mój D uwielbia ostrą kuchnie i jak tylko widzę jakiś nowy sos chili to od razu kupuje, papryczkę chili co roku kupujemy i sobie stoi pięknie ładnie w kuchni.

Co do jedzenia. U mnie też działa smok. Je widzę, że będzie się denerwować daję smok i cisza, za chwilę go wyciągam i wkładam ponownie pierś i ssie. Najgorsze są te początki,bo te mleko jej widzę nie leci tak jak ma lecieć i się denerwuje...

Podaj jakieś dobre przepisy

Cytat:

A odnośnie drugiej części, to może ona jest przejedzona? WIem, że brzmi dziwnie, ale miałam takie dwa dni, że Tymek tez mi płakał przy piersi. I też sie stresowałam, że za mało pokarmu albo z mlekiem coś nie tak, aż w końću uświadomiłam sobie że w tym czasie zaczęłam go częściej karmić, żeby mi więcej przybrał. I przystawiałam go do piersi, nawet jak nie wołała, co dwie godziny. A on possał a potem wił sie i popłakiwał I w pewnym momencie zaczęłam się zastanawiac czy go nie uszczęśliwiam tym jedzeniem na siłe I tak było!!! Był zwyczajnie najedzony! A ja mu pchałam tę pierś, więc jadł, bo taki ma odruch, ale nie miał ochoty i pojękiwał
Tylko właśnie ona woła
i jak widzi pierś to aż jej się uszy trzęsą,
otwiera buzię i nawet jest wstanie sweter zjeść!
Je co 3h.
Kryzys laktacyjny powoli mija, bo cycki czuje że mam już pełne
i takie jakie powinny być,myślę że tu chodzi o jej rozwój, że coś się z dnia na dzień pokaże nowego, jakaś nowa umiejętność.

Jeżeli do czwartku jej nie przejdzie, bo juz myślałam że ma gardełko chore, albo z uszami coś nie tak to pójdę do pediatry się uspokoić.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Niestety musze to obalic... kolezance zachorowala na ospe 4-letnia corka i niestety synek 5-miesieczny karmiony piersia sie zarazil, ale faktem jest, ze przechodzil ospe duzo lagodniej, tak wiec Kajool trzymam kciuki, zeby u Was ospy nie bylo.

Patik, Wodaqua, Babonik dobrze, ze juz po chrzcinach! Super, ze dzieciaki byly grzeczne!

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Kochane życzę miłych snów i przespaną noc
Dobranoc

Stary 2011-10-31, 21:11   #3083
sygine
Zadomowienie

Echhh Poznań W ciągu 5 lat studiów mieszkałam: 3 razy na Ogrodach, na Górczynie, na Winogradach Piękne to były czasy... A teraz wstyd się przyznać ale w ciągu pięciu lat od skończenia studiów byłam tylko 2 razy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 21:26   #3084
Lilkaa82
Rozeznanie

Marinka no własnie u nas tak samo w Tesco jak u Ciebie tez nie pisze ze jakas promocja ani nic, i tez sie bałam przy kasie hehehe :P az poszlam na samoobsługową kase

Brumku dla Tymka za 10 tygodni !

Karolinka jak spała tak jej sie zeszło 4 godziny dzis to był jej rekord w spaniu w dzien pozniej zjadła cały słoiczek zupki jarzynowej i pojchalismy we trojke do galerii na zakupy, do McDonalds na tortille i Sheka a pozniej na chwilke do tesciow teraz mąż wyruszył do myjni, mała już spi a ja nadrobilam wizaz i jestem na bieząco milej nocki zycze

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 21:33   #3085
youyou
Zakorzenienie

przeleciałam Was na szybko

gratuluję udanych chrzcin dziewczyny

Pięknie rosną nam dzieciaczki

To ja muszę pochwalić moje

Mieliśmy naprawdę intensywny weekend, a moje brzdądce były bardzo dzielne. Na tych chrzcinach wczoraj to każdy nam mówił jakie mamy super dzieciaki, Filip taki wiecznie uśmiechnięty, spokojny, pięknie się bawił, nie płakał, nie marudził (choć nie spał w ogóle w ciągu dnia), że Lilka taka pogodna, wesolutka i żywa, śmiała się w głos do ludzi, piszczała itd

Dziś na cmentarzu Lilka przespała cały spacer, później na urodzinach leżała i piszczałą do wszystkich, po jakimś czasie zasnęła w 3min sama na kanapie, zdrzemnęła się z pół godziny i znowu się śmiała do wszystkich

Naprawdę rewelka, kocham te moje Glutki nad życie

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-31 o 21:36
Stary 2011-10-31, 21:41   #3086
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, które robiły obiad po chrzcinach w lokalu - ile mniej więcej płaciłyście od osoby i co w tym było?
Bo ja powoli zaczynam myśleć o tym i trzeba coś postanowić. Ale jak na razie to się tylko gryzę, bo nie mogę się zdecydować, ile osób ma być. Bo najbardziej mi się zawsze podobało, jak byli tylko rodzice, chrzestni i dziadkowie dziecka. Ale mam jedną taką ciocię (i wujka) bez których nie wyobrażam sobie takiej uroczystości, jest mi szalenie bliska, jak druga mama Ale jak ona by była (a to siostra mojej mamy), no to wypada też zaprosić drugą siostrę mamy i jej brata (bo moja mama ze swoim rodzeństwem sa bardzo zżyci i ja przez to też). No, ale z kolei, jak będą moej ciocie i wujkowie, to głupio gdyby nie zaprosić cioć i wujków męża (choć jemu na tym nie zależy, ale teściowie by się pewnie w takiej sytuacji pogniewali)... No i w takiej sytuacji z 10 osób robi się 25! A mąż ma jeszcze jedną siostrę przyrodnią i ją też chętnie bym zaprosiła, bo jest najfajniejsza z całej rodziny Zamiast tych innych jego krewnych.
I jak zwykle trzeba wybierać między tym, co serce podpowiada, a wszystkimi tymi rodzinnymi konwenansami

No, ale wracając do rzeczy, to moja mam radzi, żeby zrobić obiad w lokalu, bo inaczej się naharuję. Ale mi szkoda kasy, wolę się pomęczyć Ona już z ciekawości poszła dziś do dwóch takich knajpek koło jej domu, spytać, ile sobie liczą za takie imprezy i w jednej krzyknęli 70 i 80, a w drugiej 90 i 100 (w zależności od menu). A w tym menu tylko zupa+danie+1 rodzaj ciasta (napoje bez ograniczeń). I ciekawa jestem po ile było u Was?
Stary 2011-10-31, 21:57   #3087
youyou
Zakorzenienie

Brumek my robiliśmy chrzciny Filipa w restauracji i mieliśmy prawie 50 gości
I była to tzw najbliższa rodzina, właśnie tak jak piszesz: rodzeństwo moich rodziców(tata ma dwie siostry, mama siostrę) którzy mają już dorosłe dzieci (moi bracia i siostry cioteczne), niektórzy są już zamężni, z dzięćmi, więc ludzi się nazbierało..
Ale ja nie wyobrażałam sobie ich nie zaprosić bo jesteśmy sobie bliscy, i oni też nas na chrzciny swoich dzieci zapraszali (właśnie w tę niedzielę u jednego brata byliśmy)

Co do menu to u nas był dwudaniowy obiad, sporo przystawek, tort, ciasta, owoce, swojskie wędliny, jakieś sałatki, nawet fontanna czekoladowa dla dzieciaków i potem jeszcze jedno ciepłe danie, kawa, herbata, napoje itp, płaciliśmy 110zł za osobę, ale impreza się zwróciła że tak to ujmę

i Twoja mama ma rację - robiąc w domu niewiele mniej zapłacisz a narobisz się jak osioł

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-31 o 21:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 22:15   #3088
Lilkaa82
Rozeznanie

Brumku u nas placilismy 95zł od osoby a w menu byl obiad (,rosół, 3 rodzaje mies, ziemniaki, 3 rodzaje surowek), zimna płyta (sledzie po japonsku, galaretki, 3 rodzaje sałatek), wędlina i sery żółte, dodatkowe gorące danie (barszczyk z pasztecikiem), do woli napoje ciepłe (kawa, herbata), do woli soki owocowe (pomaranczowy, porzeczkowy i jabłkowy) i we własnym zakresie tort, ciasta, ciastka i alkohol tak jak u Youyou impreza sie zwróciła i jeszcze zostało hehe Karolinka ma dobrą lokatę dobranoc

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-31 o 22:16
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 22:31   #3089
83monia
Zakorzenienie

brumek - jedna impreze robilam w domu, teraz w lokalu i wiem ze NIGDY WIECEJ W DOMU. niby rodzice i tescie pomogli, bo kazdy przywiozl jedno danie i ciasto, ale cala impreze siedzialam w kuchni (gotowanie i zmywanie), z tego co pamietam same zakupy pare stowek kosztowaly (żywnosc!). no i miejsca malo (wtedy na 12 osób). teraz jest wiecej (16 osób) i wyszło mi w lokalu 45 zl/os plus ciasta (160 zl - tort i trzy ciasta). żarcie - skromnie, bo rosół (super domowy, z robionym makaronem...) plus ziemniaki, bukiet surówek, kotlet devoleille, kawa i herbata do oporu, kompocik też. starczyło. mogłam donieść alkohole lub soki, słodycze jak chcialam, tylko dla dzieci przyniosłam, alkoholu nie mielismy. dodam że to niby restauracja-pub-bar-taki bar osiedlowomleczny był. ładnie ale tanio.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-31 o 22:32
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 22:36   #3090
brumek
Zakorzenienie

Youyou, Monia, Lilka - ale mi ćwieka zabiłyście Bo ja do tej pory się zarzekałam że nie będę w żadnym lokalu robić, bo po co? A wszystkie zgodnym chórem mówicie, że warto

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości