The Voice of Poland - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 23:56   #451
House
Raczkowanie

Dot.: The Voice of Poland

No to teraz pora na mnie :
Drużyna Piaska :
Rafał: o ile go nie lubie ani tego jak śpiewa -to ten występ był niezgorszy
Ian- a tu wręcz na odwrót - chyba jego najgorszy występ do tej pory i nie podoba mi się jego fryz, przypominał mi braci Jedward..
Ewa- krzywdę ktoś jej zrobił repertuarem i stylizacja- a może ona sama ...
Antek- do tego kolesia nic mnie nie przekona-dla mnie nudny i bezbarwny...
Kasia- porażka totalna, która ma chody u Piaska ,bo już w pólfinale powinna odpaść
Mój osobisty ranking:Rafał, Ian,Antek,Ewa,Kasia
Drużyna Kai :
Kaja- fajnie, fajnie...choć mam wrażenie ,że dziewczyna jest jeszcze lepsza aktorka niż piosenkarką...
Maciek-ależ on był cudowny ...mega pozytywny i przystojny...poza tym widać było,że mu zależało...
Mateusz: dla mnie naj głos, uwielbiam jego zespół i czekam aż zaśpiewa coś w swoim stylu ..denerwuje mnie to ,że wszyscy mu wypominają ,że już miał swoją szanse czy jest ulubieńcem Kaji - dlaczego nikt nie wspomina tu o Kasi < znany zespół z SzymonShow> czy tej blondynce od Nergala ,która śpiewa w KCP<to tylko kilka przykładów>...wiedziałam ,że na niekorzyść dla Mateusza zadziała to jak Kaja go wybierze.Jego dużym błędem był wybór drużyny Kai, bo ludzie patrzą na niego przez pryzmat pupila
Edyta-nie podobało mi się\\
Filip- no przyjemna wersja
Mój ranking :Maciek,Mateusz,Filip,Kaj a,Edyta
A za tydzień kolejni moi faworyci , za których trzymam kciuki-czyli: Ola Galewska, Ares Chadzi.....<nie umiem napisać>,
House jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 08:07   #452
shapeofmyheart1
Zadomowienie

GG do shapeofmyheart1

Popieram, nie wiem nic na temat Mateusza, nie szukam w dodatku, żeby się jeszcze bardziej nie uprzedzac, jest max denerwujący i irytujący, do tego rusza się tak, że patrzeć się nie da...

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Oglądam powtórkę - miałyście rację, przesłuchania były o wiele lepsze.

Maciek - wywołuje we mnie niesamowicie pozytywne uczucia, szkoda, że nie przeszedł.
Ian - coś okropnego, kolejna moja ulubiona piosenka zmasakrowana
Mateusz - niesamowicie działa mi na nerwy. Nie wiem czym się tak wszyscy zachwycają. I dla mnie wcale nie jest przystojny
Skoro Kayah twierdzi, że jest artystą skończonym to co on tu robi w tym programie?

Wydaje mi się, że jurorzy powinni wybierać dla uczestników taki repertuar, który będą w ich stylu, w którym będą się dobrze czuli, nie każdy jest w stanie zaśpiewać dobrze każdy gatunek - jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

To takie wymuszone, teatralne, wydłużające niepotrzebnie do tego bardzo mało profesjonalne

Cytat:
Napisane przez mimci_a Pokaż wiadomość
Mnie coraz bardziej denerwuje zachowanie Kayah :/ To ze robi takie straszne szopki przy wyborze osoby, która odpada. Przecież zgadzając się na ten program zdawała sobie sprawę z jego polityki. Piasek przynajmniej jest konkretny - zapytał dream team, zapytał innych trenerów, szybko podjął decyzję i koniec. A ta labiedzi przez pół godziny, a na koniec wybiera nie tego kogo wszyscy jej doradzają tylko ratuje Mateusza. Przykro się na to patrzyło :/

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

To ja też koniecznie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
A, mam jeszcze prośbę do Nergala... Podobała mi się ta lycrowa bluzka, chciałabym ją pożyczyć. Numer telefonu, i adres podam na PW.

odpisz u mnie inaczej nie odpowiem
shapeofmyheart1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 14:59   #453
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
sweetish pięknie dziękuję za relację jeśli tak wyglądają te odcinki na żywo to trochę tego będzie niż wyłowią zwycięzce. czyli jak rozumiem ludzie na razie nie głosują?
szkoda, że odpadli Ewa i Mateusz. On bardzo spodobał mi się na dogrywce, natomiast Ewę kojarzę z liceum. Zawsze śpiewała na apelach Antka Smykiewiczą kojarzę zaś z tym projektem http://www.youtube.com/watch?v=Z6ZE5-e4I3k [tam występuje takze Ian Rooth- polecam, całkiem śmieszne ]
O, nie widzialam tego wczesniej

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
Mi Antek już na przesłuchaniach się spodobał A wczoraj jeszcze zauważyłam, że ma przeurocze dołki jak się uśmiecha. Nie jest zabójczo przystojny, ale bardzo urokliwy Podobało mi sie jak Piasek coś mu tam groził podczas śpiewu, chociż nie zauważyłam żaden pomyłki Cieszę się, że odpadła ta dziewczyna od byłego nauczyciela Piaska...jak można zapomnieć tekstu polskiej, tak znanej piosenki?
Co do drużyny Kayah to wyrzuciłabym dziewczynę od Tiny Turner bo chłopaki fajniej zaśpiewali. Mateusz K. ma fajny głos, a u nas licho z męskimi fajnymi głosami.
P.S. Nie mam pjęcia co Piaskowi tak się podoba w tej dziewczynie od Lets dance, ani głosu specjalnego, ani wyglądu Byłaby z niej kolejna bezbarwna wokalistka. Ian miłe zaskoczenie
Piasek znal Kasie przed programem i juz wczesniej byl nia zachwycony.
Mi bardzo podobal sie castingowy wystep Kasi. Od niego bylo coraz gorzej - a ostatni wystep byl kompletna porazka.

Najbardziej podobala mi sie Kaja, jej barwa przyciaga, zapada w pamiec.
Filip tez sobie calkiem niezle pofikal
Za to zgodze sie z Wami jesli chodzi o Mateusza - faworyzowany i kompletnie bezbarwny czlowiek.

Piasek ma bardzo slaba druzyne...

Troszke szkoda mi Macka, ktory odpadl. Podejrzewam, ze moglby sie jeszcze rozwinac.
Slyszalyscie co Kayah powiedziala zegnajac sie z nim? Cos w stylu "wiesz, ze Cie tak nie zostawie".

Denerwuje mnie niemilosiernie ten caly V-reporter. Zadaje uczestnikom pytania, po czym nawet nie pozwala dokonczyc im zdania.
No i to przesiadywanie w redroomie na fejsbuku.

Czekam z niecierpliwoscia na Ole Galewska.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 16:25   #454
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez House Pokaż wiadomość
No to teraz pora na mnie :
Drużyna Piaska :
Rafał: o ile go nie lubie ani tego jak śpiewa -to ten występ był niezgorszy
Ian- a tu wręcz na odwrót - chyba jego najgorszy występ do tej pory i nie podoba mi się jego fryz, przypominał mi braci Jedward..
Ewa- krzywdę ktoś jej zrobił repertuarem i stylizacja- a może ona sama ...
Antek- do tego kolesia nic mnie nie przekona-dla mnie nudny i bezbarwny...
Kasia- porażka totalna, która ma chody u Piaska ,bo już w pólfinale powinna odpaść
Mój osobisty ranking:Rafał, Ian,Antek,Ewa,Kasia
Drużyna Kai :
Kaja- fajnie, fajnie...choć mam wrażenie ,że dziewczyna jest jeszcze lepsza aktorka niż piosenkarką...
Maciek-ależ on był cudowny ...mega pozytywny i przystojny...poza tym widać było,że mu zależało...
Mateusz: dla mnie naj głos, uwielbiam jego zespół i czekam aż zaśpiewa coś w swoim stylu ..denerwuje mnie to ,że wszyscy mu wypominają ,że już miał swoją szanse czy jest ulubieńcem Kaji - dlaczego nikt nie wspomina tu o Kasi < znany zespół z SzymonShow> czy tej blondynce od Nergala ,która śpiewa w KCP<to tylko kilka przykładów>...wiedziałam ,że na niekorzyść dla Mateusza zadziała to jak Kaja go wybierze.Jego dużym błędem był wybór drużyny Kai, bo ludzie patrzą na niego przez pryzmat pupila
Edyta-nie podobało mi się\\
Filip- no przyjemna wersja
Mój ranking :Maciek,Mateusz,Filip,Kaj a,Edyta
A za tydzień kolejni moi faworyci , za których trzymam kciuki-czyli: Ola Galewska, Ares Chadzi.....<nie umiem napisać>,
Wspominałam już o niej tu w tym właśnie kontekscie...
moim zdaniem ma beznadziejny głos i jest straszną cwaniarą(taka przemądrzała trochę jest)..
W Kocham Cie POlsko śpiewa okropnie, podobnie jak reszta z chórków...

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.

Edytowane przez sweetish
Czas edycji: 2011-10-31 o 16:27
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 16:43   #455
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
moim zdaniem ma beznadziejny głos i jest straszną cwaniarą(taka przemądrzała trochę jest)..
Ja akurat lubię tę babkę... Ma świetny głos, bardzo mi odpowiada. Myślę, że u niej to nie cwaniactwo, ona wie na co ją stać, i co potrafi. Nie ma co się bawić w fałszywą skromność, kiedy wiadomo ile potrafimy.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 16:45   #456
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Na fejsie jest teraz jakaś akcja, że jak fanpage polubi 50 tys osób, to może Maciek wróci w innej formie ciekawe jakiej

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 16:54   #457
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Na fejsie jest teraz jakaś akcja, że jak fanpage polubi 50 tys osób, to może Maciek wróci w innej formie ciekawe jakiej
To wszystko jest juz chyba poustawiane...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 17:01   #458
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
To wszystko jest juz chyba poustawiane...
Też mi się tak wydaje, jednak przesłuchania najlepsze z całego programu... a szkoda, bo się tak fajnie zapowiadało

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-10-31, 19:50   #459
_Matilde_
Biała Dama

Miałam to napisane już wczoraj ale wysłać posta nie mogłam za nic. Strasznie mi net fika:
Hej, ja jestem zaskoczona że nie podobał Wam się Rafał, choć rozumiem że co człowiek to inny gust, ale Wy tu wszystkie jak jeden mąż… Mnie się właśnie jego wykonanie wydawało jednym z najlepszych. A nie wiedziałam że to on śpiewa, bo usypiałam siostrzeńca w drugim pokoju i miałam tylko fonię. Wizję miałam od występu Edyty. Mateusz mnie też wkurza, ale zrobiłam tak jak Nergal powiedział że będzie robił – zamknęłam oczy i stwierdziłam że głos ma chłopak bardzo przyjemny. Wszystko psują jego ruchy – wydaje mi się jakby miał chory kręgosłup, moja koleżanka z poważną skoliozą porusza się podobnie sztywno – i ten jego głupawy uśmieszek nie dodaje mu uroku. Kaja zaśpiewała jedną z moich ulubionych piosenek ever – i: Oceniałam bardzo surowo, bo jak dla mnie Sinead śpiewa najpiękniej na tej planecie, niezwykle czysto, a Kaja wiadomo, potrafi zjechać z melodii. Ale dziewczyna obroniła się świetną swoją wersją. Ewa to jedno wielkie nieporozumienie, nie miała pojęcia o czym jest „Księżycowa piosenka”. Antek fajnie! A Piasek mu groził bo nie śpiewał równo z zespołem

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 20:10   #460
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Miałam to napisane już wczoraj ale wysłać posta nie mogłam za nic. Strasznie mi net fika:
Hej, ja jestem zaskoczona że nie podobał Wam się Rafał, choć rozumiem że co człowiek to inny gust, ale Wy tu wszystkie jak jeden mąż… Mnie się właśnie jego wykonanie wydawało jednym z najlepszych. A nie wiedziałam że to on śpiewa, bo usypiałam siostrzeńca w drugim pokoju i miałam tylko fonię. Wizję miałam od występu Edyty. Mateusz mnie też wkurza, ale zrobiłam tak jak Nergal powiedział że będzie robił – zamknęłam oczy i stwierdziłam że głos ma chłopak bardzo przyjemny. Wszystko psują jego ruchy – wydaje mi się jakby miał chory kręgosłup, moja koleżanka z poważną skoliozą porusza się podobnie sztywno – i ten jego głupawy uśmieszek nie dodaje mu uroku. Kaja zaśpiewała jedną z moich ulubionych piosenek ever – i: Oceniałam bardzo surowo, bo jak dla mnie Sinead śpiewa najpiękniej na tej planecie, niezwykle czysto, a Kaja wiadomo, potrafi zjechać z melodii. Ale dziewczyna obroniła się świetną swoją wersją. Ewa to jedno wielkie nieporozumienie, nie miała pojęcia o czym jest „Księżycowa piosenka”. Antek fajnie! A Piasek mu groził bo nie śpiewał równo z zespołem
Rafał fałszował... Jak dla mnie, ledwo się tego dało słuchać. Jeden z najgorszych występów wieczoru dla mnie.

A Antek za bardzo przeciągnął "Fire", i nie wszedł w zwrotkę.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 22:55   #461
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Ja dopiero teraz oglądnęłam ostatni odcinek, bo miałam jakieś problemy z tym strasznym odtwarzaczem Sony na stronie Voice...:/
Zgadzam się z tym, że program na żywo wiele stracił.

Prowadzący:
Przedewszystkim TRAGICZNA jako prowadząca M. Mielcarz! W ogóle nie wiedziała kiedy zaczynać się odzywać, kiedy kończyć, kiedy na chwile się zamknąć.. Pozatym jej strój od pasa w dół to jakieś nieporozumienie.
Dorosła kobieta w takiej spódniczce wyglądała conajmniej dziwnie, jakby uciekła z dyskoteki w gimnazjum. Nie chodzi o to, że nie powinna zakładać takiej długości, ale tego fasonu. W połączeniu z kozakami wyglądało to nieco wiochmeńsko wg mnie...

Ten gość w red roomie był też beznadziejny, nie pozwalał kończyć wypowiedzi. Jedynie Urbański trzymał fason i w końcu był dobrze ubrany, bo w bitwach nie mogłam znieść jego widoku w skórze- to u tak strasznie nie pasowało!

Trenerzy:
Piasek- bardzo polubiłam go dzięki Voice... Uważam, że jest ciepłym i przesympatycznym człowiekiem. Bardzo jest zżyty ze swoja drużyną, widać jak podczas występu wspiera ich duchowo, naprawde chyba najfajniejszy trener. Szkoda tylko, że ma słabe głosy w drużynie

Kayah jest super babką, strasznie ją lubię, choć drażni mnie faworyzowanie Mateusza Nie podobało mi się też to, że w piosence którą wykonała ze swoją drużyną to ona śpiewała cały czas, a oni robili z ajej chórek praktycznie tylko

A teraz uczestnicy:

Maciek -bardzo żałowałam, że nie przeszedł, dla mnie on jest przesympatyczny i przyjemnie się go słucha i na niego patrzy. Normalnie jak odpadł to miałam ochotę go przytulić, widać było, że mu bardzo przykro Podobało mi się też jak podczas występu mówił do publiczności.

Rafał -ujdzie, mnie nie powala, ale chyba rzeczywiście tylko on i Antek z drużyny Piaska zasługują na ten etap.

Edyta -podobało mi się po prostu, było ok.

Ian -do odstrzału, jedyne co go ratuje to to, że w tym odcinku wyglądał strasznie blado i podobało mi się to

Filip -nie ta piosenka, ale głos ma super. Ja niecierpię rihanny, więc wg mnie i tak mu lepiej poszło niż jej.

Ewa -dobrze, ze odpadła, ona nadaje się do występów na akademii, a nie bycia piosenkarką.

Mateusz -nie mogę znieść tego faceta, jego ruchów, mimiki i ogólnie osoby. Nie znalałm go wczesniej, ale od razu mnie wkurzał, tak samo jak wkurza mnie faworyzowanie jego Może głos ma i dobry, ale jest dla mnie bezbarwny, to wszystko wydaje mi się takie wyuczone, zero spontanu u niego. Pozatym jest coś strasznie odpychającego w jego wyglądzie dla mnie. Kobiety piszą, że jest przystojniakiem a ja powiem szczerze, że dla mnie on jest całkowitym przeciwieństwem przystojniaka (mówię o twarzy)

Kasia- co to było?! Do odstrzału

Kaja -ok, ale nie jestem jej fanką

Antek -chłopak dał czadu! Wg mnie był najlepszy, taki raodsny wesoły, aż się gęba śmiała jak czlowiek na niego patrzył.

Czekam na odcinek z grupami Anii i Negrala

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Acha i zpaomniałam dodać to, że pomysł z śpiewaniem tej samej pisoenki 2 razy w programie to jakieś nieporozumienie
Ja osobiście w dogrywce (czy co to było) przewijałam te występy, po co oglądać 2 raz to samo?

I też sądze, że wyboru na końcu powinni dokonywać pozstali trenerzy, bo tak to już z góry było wiadomo kto odpadnie :/
Ja myślę, że np gdyby nie to to przeszedłby Maciek, a nie Mateusz, bo Nergal i Ania chyba nie przepadają za nim...

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 23:09   #462
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Ja jej nie uważam za cwaniarę, ale nie lubię takich głosów na dłuższą metę, wiem, że jest utalentowana, ale totalnie nie moje klimaty, murzyńskie głosy to nie moja parafia. Dlatego mam nadzieję, że będzie pierwszą, która odpadnie z drużyny Nergala, którą uważam za najlepszą (Po prostu szkoda by mi było Filipa Sałapy, Damiana Ukeje czy Moniki Urlik). Swoją drogą obawiam się, że Filip ma murowany występ w dogrywce, bo z tego co zauważyłam, Nergal darzy go najmniejszą sympatią, to jego skierował do dogrywki z Gabrysiem.

Edytowane przez Sondrina
Czas edycji: 2011-10-31 o 23:11
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 05:25   #463
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
zgadzam się w 100% z Twoją opinią o Mateuszu, ujęłaś moje myśli w słowa
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 10:33   #464
_Matilde_
Biała Dama

Ale moim zdaniem jeśli nawet śpiewają tą samą piosenkę to to nie jest to samo Sami starają się w niej pokazać inaczej i pod względem głosu i emocji. Dla mnie to ciekawe oglądać drugi występ i porównywać.
Ewelina trochę zarozumiała jest, nie podobało mi się np. to jak powiedziała beztrosko przed bitwą z Kasią G., że jeszcze nie wie jak ją załatwi. Może to było nie do końca na poważnie powiedziane, ale nie lubię takiego czegoś.
Ian - piosenkę spaprał, ale śmiesznie przy tym udawał pijaka - cwaniaka. I to jest pierwszy jego występ jaki widziałam. Nie oglądałam akurat tych odcinków z nim. Trudno mi coś o nim powiedzieć
A nie wiem czy na kogoś teraz jeszcze czekam - najsympatyczniejsi wg mnie odpadli

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 13:56   #465
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

A mnie tu nie przeszkadzała Magda Mielcarz, radziła sobie nieźle jak na pierwszy raz w tym programie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 16:50   #466
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Swoją drogą obawiam się, że Filip ma murowany występ w dogrywce, bo z tego co zauważyłam, Nergal darzy go najmniejszą sympatią, to jego skierował do dogrywki z Gabrysiem.
Też to zauważyłam. Myślałam, że będzie Olę i Filipa uważać za perełki w swojej drużynie, a tu całkiem na odwrót. A szkoda, bo jak dla mnie oni byli najlepsi.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 18:33   #467
ta_iwona
Rozeznanie

Może to, że wystawił Filipa do dogrywki jeszcze nic nie znaczy Mógł np. wiedzieć od razu, kogo "wyrzuci", a drugą osobę wystawił, bo musiał
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 23:37   #468
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Może to, że wystawił Filipa do dogrywki jeszcze nic nie znaczy Mógł np. wiedzieć od razu, kogo "wyrzuci", a drugą osobę wystawił, bo musiał
No tak, ale z drugiej strony to wyszło trochę tak, jakby zaraz po Gabrysiu najmniej lubił Filipa, bo jednak jak się kogoś lubi, to raczej mu się oszczędza stresu Zresztą moim zdaniem Nergal do końca miał wątpliwości, eliminując Gabrysia, ale to takie moje luźne odczucia Mam nadzieję, ze masz rację i to była decyzja podyktowana chwilą. Poza tym liczę na to, że Filip da czadu i telewidzowie go przepuszczą do następnego etapu

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Wydaje mi się, że Nergal nie tyle nie przepada za Filipem, co uważa, że chłopak ma już swój dorobek. Wydał płytę ze swoim zespołem The Sixpounder. "Going To Hell? Permission Granted”, za ten album odpowiedzialny był facet, który współpracuje z Hunterem i Acid Drinkers. Ale z drugiej strony Mateusz od Kayah też wydał płytę i podejrzewam, że więcej takich osób jest w tym programie. Ola z Mothernight też miała wydaną płytę i nakręcony teledysk, ale to nie zawsze przekłada się na byciu rozpoznawanym na rynku muzycznym, takie programy mogą wiele pomóc. Enej miał dwie płyty, ale przed Must be the music nie bardzo istniał w społecznej świadomości. W moim przekonaniu posiadanie własnej kapeli i nawet płyty nie dyskwalifikuje. To nawet dobrze, bo wiemy, że mamy do czynienia z artystą, a nie z rzemieślnikiem odtwarzającym cudze kawałki.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=-xFKCHaeUUk
Tu jest nawet kawałek tego zespołu. Nieźle wymiatają. Brali udział w największym festiwalu metalowym, czyli są znani wąskiej grupie odbiorców. Wstyd się przyznać, ale choć to zespół z mojego miasta, to dowiedziałam się o nim dopiero dzięki programowi.
Stary 2011-11-02, 14:06   #469
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
To nawet dobrze, bo wiemy, że mamy do czynienia z artystą, a nie z rzemieślnikiem odtwarzającym cudze kawałki.
Dokładnie tak Mamy pewność, że wygrana tej osoby nie pójdzie na marne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 16:55   #470
pixies20
Rozeznanie

oglądam program od początku, ale sie nie wypowiadałam. w sumie Live był dla mnie słaby. Bitwy mi sie podobały, duety to był dobry i oryginalny pomysł. Natomiast LIVE jest, no przynajmniej ten był słaby. Niektórzy uczestniczy dostawali piosenki - a moze sami wybierali? nie wiem - którym cięzko podolać.

Edyta i utwor T.Turner, no masakra. Dziewczyna nie dała rady gór wyciągać. Tylko sie pogrążyła. I gdzie ten seks, te wyuzdanie o ktorym mowił Nergal?

Bardzo podobał mi sie Filip, w blindach tak sobie, ale podoba mi sie coraz bardziej, głos ma specyficzny, ale jaka skala! trzymam kciuki

Mateusz - jest nijaki, miałki, ale fajnie, że wybrał taki utwór, w którym nie mógł się zbytnio popisywać. Nawet mi sie podobało.

Rafał przeciętnie, zabrakło pazura, ktory jest u Bon Joviego.

Kasia L. nie rozumiem jej udziału w tym programie,w ogole nie rozumiem co ona robi w tym etapie?

Ewa no ładnie śpiewa, i tyle. ładna, miła dziewczyna. i ładnie spiewa.

Antek no i to był jego najlepszy wykon [ kto w ogóle to słowo wymyslil ? ]

Kaja dobry wybór utwory, bardzo dobra interpretacja, ale momentami cięzko jej sie słuchało, bo z takim wysiłkiem niektóre dzwięki wydawała.

Ian tu podobnie jak u Kasi L. nie rozumiem, co on robi tak wysoko. Mógłby odpaść.

Maciek w tym przypadku zgadzam sie z opinią jurorow [ Ani bodajze.], śpiewa cały czas tak samo,ale cos w nim jest fajnego, bardzo pozytywna postać no i głos ma ciekawy. szkoda, że odpadł.

Kciuki trzymam za Damiana Ukeje, Filipów dwóch i Monikę Urlik i Piotra N.
pixies20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-02, 22:43   #471
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak Mamy pewność, że wygrana tej osoby nie pójdzie na marne.
I wiemy mniej więcej w jakich klimatach mniej więcej będzie przyszła płyta. Np. w przypadku takiego Moniuszki, który budzi we mnie pozytywne emocje, nie mam zielonego pojęcia, jak by wyglądał jego album, w jakim klimacie byłby utrzymany. Tak samo mam z Rafałem...
Stary 2011-11-03, 00:03   #472
sweetish
Zakorzenienie

Czekam z niecierpliwością na występ Damiana Ukeje.

Stary 2011-11-03, 14:05   #473
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam z niecierpliwością na występ Damiana Ukeje.
A ja na Filipa Sałapy.

Stary 2011-11-03, 17:19   #474
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

A ja i na Filipa i na Damiana

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-11-03, 20:12   #475
Dracy
Zadomowienie

To ja na Filipa, Damiana i Piotrka ;d
Dracy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 21:02   #476
nafiyqa
Zakorzenienie

i na Olę kosmitkę

Stary 2011-11-03, 22:56   #477
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dracy Pokaż wiadomość
To ja na Filipa, Damiana i Piotrka ;d
A który to Piotrek? Często pojawia się w tym wątku, a ja nie kojarzę, który to
Ja czekam na Damiana, Filipa i Monikę Swoją drogą nie mogę przestać słuchać wykonania Damiana i Anki z ringu. O ile oryginału nie lubię, jest według mnie zaśpiewany bez jakiegokolwiek pazura, o tyle wykonanie z The Voice of Poland jest takie ostre, drapieżne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 23:01   #478
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czekam na Damiana, Filipa i Monikę
Też na nią czekam

Stary 2011-11-04, 07:56   #479
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A który to Piotrek? Często pojawia się w tym wątku, a ja nie kojarzę, który to
Piotrek: http://www.youtube.com/watch?v=5Voyw5S7uRo

Cytat:
Ja czekam na Damiana, Filipa i Monikę Swoją drogą nie mogę przestać słuchać wykonania Damiana i Anki z ringu. O ile oryginału nie lubię, jest według mnie zaśpiewany bez jakiegokolwiek pazura, o tyle wykonanie z The Voice of Poland jest takie ostre, drapieżne.

Stary 2011-11-05, 21:38   #480
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Dziewczeta, kto odpadl, kto?
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości