Zazdrośnice - część 43 ^^ - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-01, 08:09   #3871
skimos
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - część 43 ^^

Gwizdak za stan 0

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 08:34   #3872
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
My z koleżanką co 2 dni ćwiczymy u mnie Aerobik przed Kinnectem.Teraz planujemy zakup zumby. Fajne to jest
zumba jest fajna nieźle daje w kość
ja wczoraj grałam w tenisa - niestety przeciwnik MISTRZ mnie pokonał - ale potrenuje i go pokonam

widzę, że wątkowe odchudzanie się rozpoczęło - ja ostatnio przytyłam z 4 kg i już źle się z tym czuje. Więc czas zacząć więcej ćwiczyć i jeść więcej warzyw

do nas wczoraj przyszły przebrane dzieciaki a my nie przygotowani dostały paczkę biszkopcików z truskawką (przynajmniej w miarę zdrowe) potem dzwonili do domofonów z 4 razy, ale już nikt nie wpuszczał do bloków dzieciaki. Potem i tak okazało się, że te dzieci mają po 15 lat - więc nie czułam się winna, że im nie otwierałam

a dzisiaj obiad u moich rodziców, wizyta na cmentarzu a potem wyjazd do Gdyni na groby i kolacja u babci Tż-ta

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 08:47   #3873
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
wcale nie Ważysz najzupełniej w normie

Apropos wagi, to już osiągnęłam stan "0", czyli stan sprzed ciąży
Mówisz? To słucham fachowca, bo moja rozpiska mi wmawiała, że dla mojego wzrostu najlepsza waga to 56-58, a ja przy tych 56 kilogramach to miałam miednicę na wierzchu i galopujące płaskotyłkowie

Brawo za stan "0"

Mieliśmy pobudkę w nocy - budzę się - słyszę jakiś wkurzający dźwięk - już myślałam, że źle ustawiłam budzik, ale hałas był zza okna. Gramolę się przez Męża w stronę okna, wyglądam a tam duży wóz straży pożarnej kręci w przód i w tył, jakby nie mógł wyjechać z zakrętu i kierowca cały czas ciśnie na klakson

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
do nas wczoraj przyszły przebrane dzieciaki a my nie przygotowani dostały paczkę biszkopcików z truskawką (przynajmniej w miarę zdrowe) potem dzwonili do domofonów z 4 razy, ale już nikt nie wpuszczał do bloków dzieciaki. Potem i tak okazało się, że te dzieci mają po 15 lat - więc nie czułam się winna, że im nie otwierałam
U nas żadnych dzieci nie było - w sumie cały blok to właściwie sami starsi ludzie - jak tak obserwuję, to mi się wydaje, że jesteśmy tu najmłodszymi lokatorami
A i tak bym nie otwierała - moich słodyczy nie oddam
U moich rodziców już dobre parę lat dzieciarnia lata za cukierkami tylko, że oni nawet się nie przebierają, a jak się nic im nie da to potrafią... nasikać na wycieraczkę mój tata był świadkiem jak wparowała taka grupka do sklepu, z miejsca zażądali cukierków (nawet nie bawili się w proszenie ) a jak ekspedientka powiedziała, że wszystko co miała przygotowane już rozdała, to łaskawie stwierdzili, że "pieniądze też mogą być"
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 08:57   #3874
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Rain całe szczęście nikt nam nie nasikał na wycieraczkę
z roku na rok coraz bardziej haloween wchodzi do Polski ehh...

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 09:13   #3875
kokosova
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!

Nawet nie próbuję przeczytać wszystkiego co pisałyście, bo nie pamiętam gdzie skończyłam

Widze wspólne odchudzanie ja się nie dołączę bo ważę 45kg przy jakichś 165cm wzrostu. Chciałabym przytyć ale w górnych partiach (gyby tak można było wybierać ) bo myślę że uda i tyłek mam nieproporcjonalnie duże do reszty ciała . A u góry mogłoby mnie troszkę przybyć, szczególnie na plecach bo widać mi żeberka :/. Myślę też zastosować jakieś ćwiczenia bo zrobił mi się celulit na udach (rok z frytkami codziennie zrobił swoje )

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, nic przykrego się żadnej nie zdarzyło
kokosova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 09:24   #3876
SimplyDivine
Zakorzenienie

O jaaaaaaaa... 4 noce w Nowym Yorku ze sniadaniem, zwiedzaniem na promie, wejsciem na Empire State Building i znizka 10% do sklepow Macy za 269 funtow od osoby (musza kupic 2) na brytyjskim Grouponie Gdyby nie to, ze przelot by mnie kosztowal ze 3 razy tyle to juz bym bookowala
Stary 2011-11-01, 09:44   #3877
Smerfetka_88
Zakorzenienie

cześć

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 09:57   #3878
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
cześć
Cześć

wcinam szarlotkę babci Tżta, ciupię mój komin na drutach, wymyśliłam wczoraj co zrobimy z wakacjami, bo zanosi się na to, że nasze finanse będą leżały i kwiczały, więc namiot i Bieszczady, a potem może na kilka dni łódka na Solinie. I bardzo mi się ten plan podoba, bo od kilku lat marzę o Bieszczadach, a jakoś mi się nie zebrało. No i jak w sierpniu zmienimy mieszkanie, a właściwie będziemy chyba zmuszeni z kimś je współdzielić ;/ to zaczynamy ostro oszczędzać na ślub. Coś za coś
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 10:01   #3879
carmelova
Zakorzenienie

Zuzik wy mieszkacie w mieszkaniu 2 pokojowym? Oby pogoda nie popsuła Wam planów

Zaraz idziemy z Tżtem biegać
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 10:01   #3880
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Cześć

wcinam szarlotkę babci Tżta, ciupię mój komin na drutach, wymyśliłam wczoraj co zrobimy z wakacjami, bo zanosi się na to, że nasze finanse będą leżały i kwiczały, więc namiot i Bieszczady, a potem może na kilka dni łódka na Solinie. I bardzo mi się ten plan podoba, bo od kilku lat marzę o Bieszczadach, a jakoś mi się nie zebrało. No i jak w sierpniu zmienimy mieszkanie, a właściwie będziemy chyba zmuszeni z kimś je współdzielić ;/ to zaczynamy ostro oszczędzać na ślub. Coś za coś
takie wyrzeczenie z piękną perspektywą nie będzie aż tak bolesne

Stary 2011-11-01, 10:12   #3881
Zuzik06
Wtajemniczenie

Carmi nie, mamy kawalerkę, ale przy tak galopujących cenach mieszkań jak będziemy chcieli zacząć mocno odkładać to trzeba będzie zrezygnować z tego luksusu i wynająć gdzieś pokój. Gdzie biegacie?

Smerf no właśnie. Jak będę widziała ile odkładamy miesięcznie i że ta kupka rośnie, to wiem że przetrwamy Wyspałaś się? Ty też jesteś z Krakowa, prawda? Z której części?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 10:16   #3882
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Carmi nie, mamy kawalerkę, ale przy tak galopujących cenach mieszkań jak będziemy chcieli zacząć mocno odkładać to trzeba będzie zrezygnować z tego luksusu i wynająć gdzieś pokój. Gdzie biegacie?

Smerf no właśnie. Jak będę widziała ile odkładamy miesięcznie i że ta kupka rośnie, to wiem że przetrwamy Wyspałaś się? Ty też jesteś z Krakowa, prawda? Z której części?
taak pospałam dzisiaj Ja jestem praktycznei z tej samej części miasta co Carmi, mieszkam w Czyżynach

Stary 2011-11-01, 10:17   #3883
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cześć
Tradycyjna, świąteczna awantura w domu i nic mi się nie chce. Oprócz spania...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 10:27   #3884
justyna_dt
Zakorzenienie

Dalej zdycham. Boli mnie, jakby mi tego zęba wyrwał wczoraj, a nie 5 dni temu. Kur!@#$%&& !!!

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 10:31   #3885
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Dalej zdycham. Boli mnie, jakby mi tego zęba wyrwał wczoraj, a nie 5 dni temu. Kur!@#$%&& !!!
kurcze, współczuje strasznie może powinnaś sie wybrać do dentysty albo na pogotowie na jakiś zastrzyk, może ci się coś tam dzieje jeszcze?

Stary 2011-11-01, 10:32   #3886
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
ale Ci współczuję...a może tam coś się ukruszyło i stan zapalny nie może się zagoić? normalnie chyba bym lekarza zmieniła po takiej akcji...

Gwizdaku
gratuluję wagi i dwóch śpiochów, którzy z Tobą tak współpracują, żebyś miała czas dla siebie

a ja jestem cudownie zakatarzona, z bolącym gardłem zawinięta w kołdrę wyglądam jak zombie, więc przebierać się nie muszę...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 10:33   #3887
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Współczuję Trzymaj się jakoś...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-11-01, 10:42   #3888
justyna_dt
Zakorzenienie

No podejrzewam, że więcej już się do niego nie wybiorę, heh... Pójdę jutro zrobić rtg zęba, choć nie wyobrażam sobie, żeby mi tam ktoś jakąś płytkę wkładał... I pójdę do dentysty w DT, 3 razy droższy, no ale...

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 10:53   #3889
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

Na Olszy
Stary 2011-11-01, 10:58   #3890
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

No nie, ale się zdenerwowałam
Jakiś czas temu zgłaszałam swojego bloga do konkursu, przyszło mi, że nie weźmie udziału, nie doczytałam dlaczego i nie zajmowałam się tym. A dziś z ciekawości wchodzę na stronę konkursu i co?
Blog jak najbardziej brał udział i nawet znalazł się na początkach listy. Tyle, że nikt ze znajomych nie głosował bo nawet ja nie wiedziałam, że biorę udział Ogłoszenie ostatecznych wyników w niedziele w Krakowie. Ale raczej nie pojadę
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-11-01, 11:01   #3891
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Myślicie, że jak ja zacznę stosować krem przeciwzmarszczkowy to będzie to przegięciem?

Dostałam po znajomej parę fajnych ciuszków, piorą się właśnie

A ja postanowiłam włos zapuścić maksymalnie, bo:
a) umyślił mi się warkocz
b) do domniemanego pożegnania ze staropanieństwem trzeba by już zacząć

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
U mnie byli Jehowi, a byłam pewna że to dzieciaki po słodycze i pobiegłam do nich z cukierkami
luv ya

Frezi - oddaj mi te 8 kg, akurat będzie dla mnie idealnie, bom straciła

Miałam niechcący melanż roku u Karola i niecałe 4 h snu

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Tośka piona za rubinowe pierścionki Widzę, że Twój tż ma niezłe tempo związkowe- oj długo Ty panną nie pobędziesz
No właśnie to mnie przeraża

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
On przyszedł, klęknął przede mną i zaczyna: ,,Joanno Mario, jestem z Tobą bardzo szczęśliwy, emocjonalnie żyję w chmurach, kocham Cię bardziej niż kogokolwiek innego i jesteś moim miłością mego życia”. Pytam go, czy mi się oświadcza. A on po chwili ciszy: ,,Nie, próbę robię”
Doskonałe

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 11:21   #3892
Zuzik06
Wtajemniczenie

Gwizdak brawo, idziesz jak burza Tż musi być dumny

Smerf mieszkałam kiedyś na Placu Centralnym.... To były super czasy Marzy mi się huta znowu

Gothka też we wszelkie święta przeżywałam domowe kłótnie. Paradoks od jakiegoś czasu jest spokojnie, bo osoba która była zapalnikiem ma dzisiaj swoje święto. Trzymaj sie A z blogiem niezłe jajca. Szkoda, że nie dali znać, bo byśmy wątkowo głosowały i byś wygrała zapewne

Józia masakra z tym zębem, to jest niemożliwe żeby wszystko było w porządku. Jutro koniecznie jakiś lekarz, a jak Ci dzisiaj nie bedzie przechodziło to ja bym poszła chyba na pogotowie po jakiś zastrzyk. Zamęczysz się

Carmi jak kurde na Olszy, jak to prawie koło mnie? Kurcze tak teraz patrzę, to my mamy do siebie rzut beretem

Tosia faktycznie się związkowo rozkręcacie Strasznie fajnie A włoski zapuszczaj, ja się wkręciłam już niezłych parę lat temu i nie wyobrażam sobie póki co mieć krótkich. A wcześniej przecież non stop cięłam

A przed chwilą służbowy tel Tżta dzwoni - popatrzyliśmy na siebie 'no bez jaj, żeby w święta', ale Tż wyskoczył z łóżka zobaczyć z ciekawości i mówi 'k**** pieprzone chińczyki dzwonią. u nich nie ma świąt' ;p

Edytowane przez Zuzik06
Czas edycji: 2011-11-01 o 11:22
Stary 2011-11-01, 11:22   #3893
P-o-n-y
Zakorzenienie

Dziń dybry.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 11:31   #3894
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

W ogóle: kilka dni temu u mojego męża z wizytą był jego kolega. Ja w tym czasie włóczyłam się z koleżanką po sklepach z wyposażeniem wnętrz. Na stole w salonie zostawiłam znaczek "Zazdrośnice", który kolega szybko spostrzegł. Dopytywał mojego tż co to. Kiedy spytałam co mu odpowiedział, powiedział mi: "no próbowałem mu wytłumaczyć, ale chyba nic nie zrozumiał"
Twój mąż pewnie się tak słodko kłopotał
Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
Dziń dybry.
dziń dybry

Mój bambus/dracena ma już odrost na chyba 20 cm

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 11:57   #3895
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Myślicie, że jak ja zacznę stosować krem przeciwzmarszczkowy to będzie to przegięciem?

A ja postanowiłam włos zapuścić maksymalnie, bo:
a) umyślił mi się warkocz
b) do domniemanego pożegnania ze staropanieństwem trzeba by już zacząć

Doskonałe
To zależy jaki ten krem będzie Ja też jakiś już stosuję, taki delikatny i nieregularnie. Tyle, że wybitnych zmarszczek u siebie nie widzę
Zapuszczaj włoski, zapuszczaj- żeby welonik było w co wpiąć
Mam nadzieję, że próby oświadczyn tż uważa za udane i na same zaręczyny zrobi coś wyjątkowego

Cytat:
Gothka też we wszelkie święta przeżywałam domowe kłótnie. Paradoks od jakiegoś czasu jest spokojnie, bo osoba która była zapalnikiem ma dzisiaj swoje święto. Trzymaj sie A z blogiem niezłe jajca. Szkoda, że nie dali znać, bo byśmy wątkowo głosowały i byś wygrała zapewne
Ja po prostu dziś po raz pierwszy w życiu olałam stanie na cmentarzu i zostałam w domu. Mam cisze i chwilowy spokój. Szczęśliwej rodziny grać nie będę... Przejdę się sama na cmentarz wieczorem.
A z blogiem głupio wyszło. Chociaż mam właściwie okazje się sprawdzić bo głosowali tylko ci, co chcieli a nie ,,po znajomości". W niedzielę wszystko się okaże
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-11-01, 12:08   #3896
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Tosia faktycznie się związkowo rozkręcacie Strasznie fajnie A włoski zapuszczaj, ja się wkręciłam już niezłych parę lat temu i nie wyobrażam sobie póki co mieć krótkich. A wcześniej przecież non stop cięłam
Ja bardzo długo nosiłam zapuszczone, pod koniec podstawówki obcięłam, potem przez 5 lat nie miałam dłuższych niż do ramion, teraz mnie wzięło, tylko ilość włosów, które będą wszędzie mnie przeraża

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 12:18   #3897
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

hej całkiem się za wami stęskniłam, wiedziałam że ja będę miała pracę i dużo pracy to będę mało pisała zawsze tak jest..

w pracy jest bardzo fajnie dzieciaczek super! moja druga miłość i drugi TŻ jeśli chodzi o sprawy ważne nadal brak znaku unarzeczowienia

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

jusia czytałam o zębie na fb ja idę w poniedziałek na rwanie 8...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 12:23   #3898
SimplyDivine
Zakorzenienie

Justyna moze jedz na pogotowie sprawdzic tego zeba? Zeby sie jeszcze bardziej nie spapralo

Przyszedl pan, sprawdzil pan i poszedl pan... I nie ma kominka Wlasciciel (TZta brat) kupil (od kogos) nie taki jak trzeba i teraz musimy czekac az zamowia nam nowy - ale ponoc bedzie lepszy i bezpieczniejszy wiec zaczekam. Pan od kominka w piatek na Karaiby sie wybiera, promem... Zazdraszczam

Przydaloby sie cos na lunch przygotowac, ale wciaz nie wiem czy mnie kolazanka bedzie odwiedzac czy nie - nie lubie takiej niepewnosci
Stary 2011-11-01, 12:30   #3899
kasia0912
Zakorzenienie

Hej. Wróciłam z cmentarzy, Byłam na dwóch i na tym drugim to istny szał. Kupiłam całą blachę pańskiej skórki i pod cmentarzem stoją z oscypkami, z golonką z grilla i kiełbaskami. A ludzi? Od groma. TŻ jest u dziadka na cmentarzu.

ale uwielbiam w taką pogodę pospacerować po cmentarzu.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 12:31   #3900
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Gwizdak brawo, idziesz jak burza Tż musi być dumny

Smerf mieszkałam kiedyś na Placu Centralnym.... To były super czasy Marzy mi się huta znowu

Józia masakra z tym zębem, to jest niemożliwe żeby wszystko było w porządku. Jutro koniecznie jakiś lekarz, a jak Ci dzisiaj nie bedzie przechodziło to ja bym poszła chyba na pogotowie po jakiś zastrzyk. Zamęczysz się

Carmi jak kurde na Olszy, jak to prawie koło mnie? Kurcze tak teraz patrzę, to my mamy do siebie rzut beretem

A przed chwilą służbowy tel Tżta dzwoni - popatrzyliśmy na siebie 'no bez jaj, żeby w święta', ale Tż wyskoczył z łóżka zobaczyć z ciekawości i mówi 'k**** pieprzone chińczyki dzwonią. u nich nie ma świąt' ;p
Zuzik fakt, całkiem niedaleko Z tym, że do Ciebie bliżej jest z Olszy II, a my mieszkamy na południe od Almy
A Tż ma jakiś dyżur telefoniczny?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości