|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
oby Sarze szybko minelo z dniami na raczki....uciazliwe to jest nie...?? Chociaz ja znalazlam sposob na to.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja robie dokladnie co Ty Ancia...jak mam posprzatac albo ugotowac to czekam az TZ wroci z pracy i on sie wtedy zajmuje mala..... Jak mala chce byc na raczkach to z nia siedze na wizazu i sobie czytamy ![]() ![]() A dzisiaj pospalysmy po poludniu 2 godziny....co prawda Olivka spala na mamusi ale zawsze to sen... ![]()
![]() |
#4112 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() wykapałam synka, nakarmiłam go, teraz spi od 22:30 i chyba też się położe bo nie wiem ile on ma dobroci dla matki dzisiejszej nocy.. kto wie , może do Was za chwile zawitam ![]() pffuu tfuu... dobranoc ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | ||
Wtajemniczenie
|
hejka wieczorowo
![]() Cytat:
GRATULACJE WIELKIE Cytat:
![]() ![]() A my dziś popołudniu mieliśmy odwiedziny moich rodziców ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
A my byliśmy w ikei
![]() ![]() Poza tym moja mama stwierdziła, że kupę najlepiej robi się z gołą pupą i dzisiaj rozłożyła papierowe ręczniki ściągnęła pampka i czyniła czary żeby małemu lepiej poszło, bo coś postękiwał . I jak mały wystrzelił to kupa była na podłodze, jest na przyborniku czy jak to tam się nazywa ( nie wiem jak to teraz prac, bo to w środku ma jakieś wypełnienie a te kupy są żółte po praniu- przynajmniej u mnie i przydało by się to wybielić.... masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Wtajemniczenie
|
Cotka moja Olivka tez lubi robic kupke bez pampka. Jak poczuje ze jest bez niego to jakos jej latwiej robic
![]() ![]()
#4116 | |||||||
Zakorzenienie
|
Jestem dziś cieniem człowieka... w nocy spałam może 4h, a zaraz trzeba się zbierać na cmentarze...
Za to odwiedzili nas wczo. znajomi z 4-miesięcznym synkiem- rany jaka różnica do Piotrusia ![]() ![]() Jak ubieracie dzieciaczki tak na "dorosło" spodnie i bluza to co dajecie pod spód??? A jak wychodzicie to w kombinezon? Bo ja wychodziłam z małym w kombinezonie jak pod spodem miał pajaca i body, a ze sztruksami i bluza to chyba będzie mu gorąco w kombinezonie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty motasz się w chustę? No teraz się zastanawiam nad nią- bo mogłabym sama z małym na dwór wychodzić.. tylko kurde chyba jednak nie. Teraz tak pomyślałam,ze ten brzuch jeszcze mnie pobolewa, to od takiego ciężaru to chyba nie za fajnie będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A na noc to zawsze mam jakieś dzieciowe broszurki albo książki do czytania , albo smsy piszę ![]() ![]() Cytat:
![]() A Filip wymiata- dosłownie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zależy od pogody - albo zakładam mu spodnie, skarpetki i body i wtedy pakuję do kombinezona (ale nie ma rajstopek), albo pakuję w kombinezon normalnie w body i rajstopkach, a jak do kogoś wchodzimy, to wtedy zdejmuję rajstopki i zakładam spodnie. Bluza jak dla mnie odpada - raz, że będzie za gorąco, dwa w bluzie się w kombinezon nie zmieści lub będzie mu za ciasno. ![]() Przez tą ładną pogodę przesiadłam się znowu na polarowy kombinezon, bo w tym kurtkowym było dla Franka za ciepło. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Ale dzisiaj cieplutko, we Wro nawet 17 stopni. U nas na biegunie zimna jak zwykle o połowe prawie mniej - tylko 9.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my dzisiaj idziemy sie zwazyc, zmierzyc dlugosc cialka i glowke...ciekawe ile Olivka juz przybrala..... ![]()
![]() |
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ancia dzięki ra radę, nie pomyślałam o tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Strój rewelacja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Kurde ja się wykończe. Po czopku kupa poszła super. Od czopka był tylko na moim mleku. Siedział na cycku godzinami, ale chciałam żeby jadl tylko "lekkostrawne mleko"..i co? Dziś od 4 rano znowy: pręży się, stęka, ciśnie aż jest cały czerwony ![]()
![]() |
#4121 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobry tekst ![]() ![]() My po wazeniu...Olivka wazy 5110 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
a dajesz mu herbatke koperkowa?? moze pomasuj brzuszek....poloz go brzuszkiem na swoich kolanach....tak zebys swoim udem mogla masowac mu brzuszek....
![]() |
#4122 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--------------------------------------------- Mój skarb dziś dał mi pospać karmienie 20, 23, 1:30, 4:30 i 8 i nie było problemu z zasypianiem. A od 8 spała na tatusiu ![]() --------------------------------------------------------- i jeszcze zaległości ![]() układ w nektarynkach 2 też podoba mi się najbardziej. Ten parter jest chyba najlepiej rozwiązany ![]() Co do piętra, to garderoby się zawsze przydają, a jak chcesz ich mniej to tam jest tylko kilka punktów podparcia dachu, których nie można ruszyć, a ścianki działowe zawsze można przestawiać. W zwykłych nektarynkach szafy to raczej kombinacja skosów - oj wiem coś o tym. Mam dach z tym samym spadkiem ![]() Oczywiście czy garaż pojedynczy czy podwójny to już kwestia zapotrzebowania ale też wybrała bym podwójny, nawet gdyby miał być tylko na 1 samochód. Z własnego doświadczenia wiem, że miejsca w garażu nigdy za dużo ![]()
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już też wrzucam na luzzz, choć strasznie nie lubie bałaganu i dostaje szału jak mój chłop zostawia wszytsko nie na swoim miejscu ![]() Poza tym, podobnie jak Archi, padam dziś na ryjek. Amelia nie spała wczoraj od 18 do po północy, z czego od 21 musiała być na rączkach bo był płacz. Nic nie jem co mogłoby jej zaszkodzić, a ona i tak ma problemy z brzuszkiem ![]() ![]() Jak nosicie maluszki na rączkach? W pozycji poziomej czy pionowej? Bo moja lubi tylko na pionowo i nie wiem czy tak można? Cała rodzina na cmentarzu na Mszy św. a ja w domu .... <smutno> ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Gosiu - dzięki za rady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Daje herbatke, masuje brzuszek, klade na brzuszku. brzuszek go raczej nie boli bo by chyba ryczał non stop...nie wiem...jutro ide z nim do lekarza. A. I na kolanach śpi. teraz tez wiec wybacz brak pl znaków. Gosia, to co zwykle....nie wprowadzałam nic nowego...nie wiem skąd takie zaparcia....
![]() |
#4125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja moja nosze tylko pionowo....inaczej nie lubi....a czemu niby nie mozna pionowo? Tak jest najlepiej dla maluszka.....mojej tak lepiej gazy ida.... ![]()
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Ciekawy artykuł
![]() http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...rofile_oneline
#4127 |
Raczkowanie
|
Oj mamusie wpadłam tylko na chwilę, bo jesteśmy w szpitalu od soboty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec ten brak przybierania nie bez przyczyny... trzymajcie sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
hej kochane....
Kiara dzis konczy tydzien.... ![]() Przepraszam bardzo ze nie pisze ale narazie jest u mnie mama i nawet do neta nie siadam... Jak juz pojedzie to na pewno sie odezwe... Ogolnie czujemy sie dobrze... W szpitalu bylysmy 2 dni bo u malej wykryli jakies szmery na serduszku i musieli porobic jej badania.......Na szczescie to nic groznego... Porod naprawde udany.. Fakt ze pierwsze 2 godziny skurczy byly masakra (bardzo szybko mi szlo rozwarcie) Myslalam ze sie przekrece... a na epidural musialam jeszcze czekac kolejne 20 min... No ale jak mi zaaplikowali w kregoslup to bylo juz pieknie... po 1,5 godzinki blo rozwarcie na 8 cm a po kolejnych 10 min. juz zaczelam przec.... Po 6 min. i dwoch partych Kiara byla juz na swiecie... Peklam troszke (polozna nie zdazyla mnie naciac bo sama zaczelam przec bez jej slowa ![]() Lekarka mowila ze w nieciekawych miejscach popekalam i musiala mnie szyc chyba z 20 min... a mam tylko 3 szfy.... No i boli mnie teraz tylek... Jestem caly czas na przeciwbolowych bo bez nich ani rusz.... Mala jest cudowna.. W miare grzeczna... Spi po 4 godziny w nocy ![]() Z Alanem wszystko jadlam jak karmilam a widac ze panienka delikatniejsza i zaczelam troszke lzej jesc.. chociaz dzis na obiad lasgna to nie wiem czy to tak lekko... ![]() Jeszcze raz dziekuje za gratulki..... Obiecuje ze sie poprawie jak juz wszystko sie u nas unormuje... i tez wrzuce fotki ![]() Buziaczki dla wszystkich mamusiek i dzieciaczkow i brzuchatek jak jeszcze jakas jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba wczoraj zapeszyłam pisząc ze u małej ok po tym NAN...bo dzis w nocy stękała od 2...a kupe zrobiła dopiero koło 13 bidulka. takze spałam dzis w nocy moze 3 godziny i młoda w sumie tez niewiele wiecej, teraz odsypia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2) tez głównie w pionie nosimy bo tak lubi najbardziej 3)przytulam ![]() Cytat:
![]() jeszcze raz gratulacje ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Rozeznanie
|
Witam mamuski
![]() ![]() Wczoraj przysiadłam zeby poczytac i poodpisywac na posty, ale wszystko mi wcieło jak poszlismy kapac małego ![]() ![]() Ny juz zakupilismy mate edukacyjna: http://allegro.pl/fisher-price-n8850...868249668.html jest bardzo fajina i moge polecic ![]() Fabian jest uroczy, dwie pobudki na karmienie w nocy i spi sam w łózeczku. w ciągu dnia karmie go mniej wiecej co 3/4 godziny. pokarmu mam sporo, wiec nie narzekam ![]() Chuste tez chce bardzo kupic, mysle ze zaraz po 1-wszym sie skusze ![]() Poza tym u nas ostatnie dni bardzo intensywne, cały czas jakies wizyty i my tez coraz rzadziej siedzimy w domku ![]() ![]() Życze mamuski miłego wieczoru, ja uciekam bo zaraz wpadna kuzynki i bedziemy ogladac Smerfy ![]() Ściskam was wszystkie i buziaczki od Fabiego dla wizażowych cioteczek ![]()
#4132 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana wspolczuje Ci.... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4133 |
Zadomowienie
|
Aiszka22 - oby wszystko dobrze i szybko się skończyło
kellysss - gratulacje za 1 tydzień anuska_s - a u nas szlaban na gości, owsem dziadkowie i moja siostra byli u małej, ale inni muszą poczekać jeszcze ze 2 tygodnie. A co do wyjść to tylko codzienne spacerki ![]() Dziś byłyśmy na spacerku nawet 2 razy - najpierw same w lesie, a potem z tatą dookoła osiedla. Teraz pożeram placki - mam nadzieję, że mała przeżyje to smażone, ale są takie pycha.
![]() |
#4134 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kellysss nie zdążyłam jeszcze Ci pogratulować małej księżniczki...tak więc spóźnione ale szczere gratulacje ![]() Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-11-01 o 17:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
A u nas kupki na plecy są czasem 2xdziennie, więc takie pranie to dla mnie już norma. I brawa za wagę dla Olivki, rośnie Ci panienka ![]() Cytat:
Nasz Franek chyba dopiero teraz ma 62, ale ma strasznie (!) wielką klatę ![]() Z kupką nie pomogę, u nas jakoś narazie nie ma z tym problemów. Cytat:
2. Noszę raczej poziomo, ale pionowo też czasami. 3. Nie mogłaś pójść z nimi? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Kellyss witaj mamusiu!! Anuska -cudnie, że Fabianek taki grzeczny! I słodziak z niego prawdziwy ![]() Gosia - co masz w wózeczku, jakiś śpiworek? Fajnie wygląda. I córunia też.
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Gosia a nie przegrzewa Ci się. Jeszcze nie ma takich mrozów a ona zdaje się być do tego mocno ubrana
![]() ![]() Mój jeździ swoją furą zawinięty w kocyk i w kombinezonie jesiennym i też ciepły Właśnie sobie śpi. Już 2 godziny- coraz bardziej mi się podoba to jego wracanie na odpowiednie tory ![]() ![]() Swoją drogą osatnio dumałam sobie i powiedźcie mi jak to jest. Mówią że pokarm już teraz wytwarza się na bieżąco podczas ssania. To dlaczego w takim razie poleca się pobudzanie laktacji laktatorem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
kosmitka
|
Dzięki.
Nasz Franio podróżuje na swoim otulaczku, przykryty kocykiem i pokrywą wózka, też w jesiennym kombinezonie. Ale zastanawiam się nad czymś na zimę. Drogi był?
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-11-01 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gosia Twoja panna ślicznotka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
kosmitka
|
Aguś tak z ciekawości pytałam. Nie wiedziałam, że nie można wąchać zniczy, my byliśmy w sumie ponad 2h. Franek to duży chłop i już tak się z nim nie cackam. Pyza moja kochana.
U nas smutny dzień, pierwsze święto.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.