Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 21:09   #4111
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

Sara dziękuje za komplemenciory i buziaki śle

Spa...
rewelacja z tym snem moja ostatnio 6 h daje pospać..ale ok 23-5.30... a potem do 7 gaworzenie
zazdroszczę ,że już do mamy lecisz..ja muszę jeszcze miesiąc poczekać..

Monia... super ubranko!!! śliczne. a u nas nie ma asdy...buuu

a moja córcia ma dziś dzień-na rączki.... ale udało mi się pojechać do sklepu chociaż samej..

oby Sarze szybko minelo z dniami na raczki....uciazliwe to jest nie...?? Chociaz ja znalazlam sposob na to....

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Witam,przyszłam się pochwalić
25,10 przywitałam moja córeczka
ważyła 4050 i miała 55cm
porod zakonczyl sie cc
Gratulacje ....pokaz nam coreczke...

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Ja tam siedzę na necie z dzieckiem na ręku, przecież nie będę z nim siedzieć i patrzeć w sufit, a zrobić i tak nic z nim na rękach nie mogę.
Wyluzowałam i jak ma takie dni narączkowe, to po prostu nic nie robie, trudno, nie odkurzam, nie gotuję, nie prasuję. Robię to jak Franek pozwoli lub jak mąż wróci z pracy. I nie przejmuję się, nie muszę być idealną mamą, żoną, gospodynią domową.

Ja robie dokladnie co Ty Ancia...jak mam posprzatac albo ugotowac to czekam az TZ wroci z pracy i on sie wtedy zajmuje mala.....
Jak mala chce byc na raczkach to z nia siedze na wizazu i sobie czytamy . A ja uwazam ze wszystkie jestesmy idealne zony, matki i gospodynie domowe....Ty tez tak powinnas myslec...

A dzisiaj pospalysmy po poludniu 2 godziny....co prawda Olivka spala na mamusi ale zawsze to sen...
Stary 2011-10-31, 22:12   #4112
BordAna
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
BordAna co to za doły!!! Nie jesteś paskudną matką, karmienie mm to żadna paskuda! Dzieci na tym wyrastają (w tym ja) i żyją, wcale nie czując, że wychowała je jakaś zła matka!! Przepędzam te pociążowe smuty!
Prawie każda z nas to przechodziła, szybciutko minie .
Na spacerki chodzicie?
pewnie że chodzimy na spacerki. Jak jestem w domu sama to chyba zwariowałabym bez wyjścia z domu. Zresztą co mam robić w w domu, skoro i tak nie mam szans na prasowanie, odkurzanie, gotowanie... a tak to przynajmniej codziennie mały jest na dworzu, czasami godzinkę, czasem 2,5. Zalezy od chęci i pogody.

wykapałam synka, nakarmiłam go, teraz spi od 22:30 i chyba też się położe bo nie wiem ile on ma dobroci dla matki dzisiejszej nocy..
kto wie , może do Was za chwile zawitam
pffuu tfuu...
dobranoc
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 22:12   #4113
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka wieczorowo
Cytat:
ważyła 4050 i miała 55cm
porod zakonczyl sie cc
GRATULACJE WIELKIE ZDRÓWKA ŻYCZĘ
Cytat:
Ja tam siedzę na necie z dzieckiem na ręku, przecież nie będę z nim siedzieć i patrzeć w sufit, a zrobić i tak nic z nim na rękach nie mogę.
Wyluzowałam i jak ma takie dni narączkowe, to po prostu nic nie robie, trudno, nie odkurzam, nie gotuję, nie prasuję. Robię to jak Franek pozwoli lub jak mąż wróci z pracy. I nie przejmuję się, nie muszę być idealną mamą, żoną, gospodynią domową.
Gratulacje!!
święte słowa, podpisuje się obiema rękami

A my dziś popołudniu mieliśmy odwiedziny moich rodziców mąż w końcu z dziadkiem synka opiła dziadek to ma zbawienny wpływ na małego, jak go przebierałam to mówił do Bartusia, a ten taki zaciekawiony że szok a ja jak do niego gadam to se nic z tego nie robi i ryczy

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 22:20   #4114
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A my byliśmy w ikei kupiłam małemu ochronę na szczebelki i sama nie wiem czy to był dobry zakup, bo średnio mi się podoba po założeniu ale głupio mi ściągać bo tż by się śmiał, że znowu głupio wydałam kasę i sama w sumie teraz nie wiem czy to 50 zł było warte.
Poza tym moja mama stwierdziła, że kupę najlepiej robi się z gołą pupą i dzisiaj rozłożyła papierowe ręczniki ściągnęła pampka i czyniła czary żeby małemu lepiej poszło, bo coś postękiwał . I jak mały wystrzelił to kupa była na podłodze, jest na przyborniku czy jak to tam się nazywa ( nie wiem jak to teraz prac, bo to w środku ma jakieś wypełnienie a te kupy są żółte po praniu- przynajmniej u mnie i przydało by się to wybielić.... masakra ), znowu osikał laptopa tatusiowi. No zawsze mamy jakieś przygody z tym załatwianiem.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 07:51   #4115
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cotka moja Olivka tez lubi robic kupke bez pampka. Jak poczuje ze jest bez niego to jakos jej latwiej robic czasami mam wrazenie ze moglaby tak lezec i robic godzinami. A potem jest tak zadowolona ze az milo patrzec
Stary 2011-11-01, 07:55   #4116
archinta
Zakorzenienie

Jestem dziś cieniem człowieka... w nocy spałam może 4h, a zaraz trzeba się zbierać na cmentarze...

Za to odwiedzili nas wczo. znajomi z 4-miesięcznym synkiem- rany jaka różnica do Piotrusia i dostałam całą torbę ubranek i mam pytanie w związku z tym:
Jak ubieracie dzieciaczki tak na "dorosło" spodnie i bluza to co dajecie pod spód??? A jak wychodzicie to w kombinezon? Bo ja wychodziłam z małym w kombinezonie jak pod spodem miał pajaca i body, a ze sztruksami i bluza to chyba będzie mu gorąco w kombinezonie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
widzisz - ja tez tylko z jednymi w miare dobrymi spodniami zostałam jakims cudem ich nie wywaliłam chociaz juz ze 2 lata były za małe
a idź Ty nie dobra
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak wy dziewczyny to robicie, że macie czas na to aby zaglądać na wizaz Jesteście chyba super mamami, bo na razie do końca tego nie ogarniam. Młody ciągle wisi albo na cycu albo na rączkach. Do tego coś mu się poprzestawiało i obecnie od 4 dni budzi się w nocy co 1-1.5 godz i chce cyca, bez tego ani rusz aby zasnął Przez to jestem tak niewyspana i zmęczona, że chyba za niedługo zacznę chodzić po ścianach...a do tego nie mogę się w dzień zdrzemnąć, bo zaczęła się Błażejkowi aktywność i nie chce spać od 8:00 do 12:00 lib 13:00
Kochana- ja korzystam gł. z karmienia i wtedy siedzę na necie
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Agnieszka, Ancia, Malgosia, Cotka, fajnie piszecie o miłości do Waszych dzieciaczków Aż się sama mordka śmieje, jak się to czyta. A ja to bardziej opcja Spray i Archinty
No w kupie to już w ogóle raźniej

A Ty motasz się w chustę? No teraz się zastanawiam nad nią- bo mogłabym sama z małym na dwór wychodzić.. tylko kurde chyba jednak nie. Teraz tak pomyślałam,ze ten brzuch jeszcze mnie pobolewa, to od takiego ciężaru to chyba nie za fajnie będzie NO ale za jakiś czas
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

pamiętacie mnie troszkę mnie nie było, ale mam parę problemów.. może jak wrócę na wizaż to choć troszkę oderwę myśli od tamtych spraw ..
co za pytanie???????????

Cytat:
ważyła 4050 i miała 55cm
porod zakonczyl sie cc
no gratulacje!!! i dawaj foty i zaglądaj częściej jak się troszkę ogarniecie!
Cytat:
jJ tam siedzę na necie z dzieckiem na ręku, przecież nie będę z nim siedzieć i patrzeć w sufit, a zrobić i tak nic z nim na rękach nie mogę.
dokładnie
A na noc to zawsze mam jakieś dzieciowe broszurki albo książki do czytania , albo smsy piszę bo z kompem przecież spać nie bedę

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A my byliśmy w ikei kupiłam małemu ochronę na szczebelki i sama nie wiem czy to był dobry zakup, bo średnio mi się podoba po założeniu ale głupio mi ściągać bo tż by się śmiał, że znowu głupio wydałam kasę i sama w sumie teraz nie wiem czy to 50 zł było warte.
Poza tym moja mama stwierdziła, że kupę najlepiej robi się z gołą pupą i dzisiaj rozłożyła papierowe ręczniki ściągnęła pampka i czyniła czary żeby małemu lepiej poszło, bo coś postękiwał . I jak mały wystrzelił to kupa była na podłodze, jest na przyborniku czy jak to tam się nazywa ( nie wiem jak to teraz prac, bo to w środku ma jakieś wypełnienie a te kupy są żółte po praniu- przynajmniej u mnie i przydało by się to wybielić.... masakra ), znowu osikał laptopa tatusiowi. No zawsze mamy jakieś przygody z tym załatwianiem.
Ty to jesteś niemożliwa z tymi zakupami
A Filip wymiata- dosłownie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 08:18   #4117
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
oby Sarze szybko minelo z dniami na raczki....uciazliwe to jest nie...?? Chociaz ja znalazlam sposob na to....
Jaki sposób?
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
pewnie że chodzimy na spacerki. Jak jestem w domu sama to chyba zwariowałabym bez wyjścia z domu. Zresztą co mam robić w w domu, skoro i tak nie mam szans na prasowanie, odkurzanie, gotowanie... a tak to przynajmniej codziennie mały jest na dworzu, czasami godzinkę, czasem 2,5. Zalezy od chęci i pogody.
Spacerki nie pomagają? Bo mi jakoś tak lżej, jak połażę, dlatego pytałam o spacerki .
Cytat:
Cotka u nas te plamy po kupie schodzą po wypraniu w wyższej temperaturze, najczęściej 60 stopni wystarcza, rzadziej muszę wstawiać na 90 stopni i nie ma śladu. A kupy są bardzo często, aż wypływają na plecy.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Jestem dziś cieniem człowieka... w nocy spałam może 4h, a zaraz trzeba się zbierać na cmentarze...
dzisiaj trudny dzień
Cytat:
Za to odwiedzili nas wczo. znajomi z 4-miesięcznym synkiem- rany jaka różnica do Piotrusia i dostałam całą torbę ubranek i mam pytanie w związku z tym:
Jak ubieracie dzieciaczki tak na "dorosło" spodnie i bluza to co dajecie pod spód??? A jak wychodzicie to w kombinezon? Bo ja wychodziłam z małym w kombinezonie jak pod spodem miał pajaca i body, a ze sztruksami i bluza to chyba będzie mu gorąco w kombinezonie
Fajny taki 4-miesięczny? Kurcze, my niedługo kończymy 3 mce jak ten czas leci.
Zależy od pogody - albo zakładam mu spodnie, skarpetki i body i wtedy pakuję do kombinezona (ale nie ma rajstopek), albo pakuję w kombinezon normalnie w body i rajstopkach, a jak do kogoś wchodzimy, to wtedy zdejmuję rajstopki i zakładam spodnie. Bluza jak dla mnie odpada - raz, że będzie za gorąco, dwa w bluzie się w kombinezon nie zmieści lub będzie mu za ciasno.

Przez tą ładną pogodę przesiadłam się znowu na polarowy kombinezon, bo w tym kurtkowym było dla Franka za ciepło.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Ale dzisiaj cieplutko, we Wro nawet 17 stopni. U nas na biegunie zimna jak zwykle o połowe prawie mniej - tylko 9.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 08:29   #4118
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki sposób?

zauwazylam ze mala placze jak sie ja polozy....nie lubi lezec....wiec daje ja do lezaczka....opowiadam co robie ja jestem np w kuchni a ona sie tak fajnie patrzy...robi takie wielkie oczy.za chwile rusza raczkami i sie smieje....no cudowny widok....Jak mam wyjsc na spacer to tez tak robie....ona w lezaczku ja sie ubieram....obowiazkowo trzeba opowiadac, tanczyc i takie tam.........

Spacerki nie pomagają? Bo mi jakoś tak lżej, jak połażę, dlatego pytałam o spacerki .

Cotka u nas te plamy po kupie schodzą po wypraniu w wyższej temperaturze, najczęściej 60 stopni wystarcza, rzadziej muszę wstawiać na 90 stopni i nie ma śladu. A kupy są bardzo często, aż wypływają na plecy.

no wlasnie mialam pytac jak pierzecie plamy po kupkach...bo mi sie nie spralo........moja zaczela robic dwa razy na dzien... a wczoraj znowu walnela taka ze az na plecy poszlo....

dzisiaj trudny dzień

Fajny taki 4-miesięczny? Kurcze, my niedługo kończymy 3 mce jak ten czas leci.
Zależy od pogody - albo zakładam mu spodnie, skarpetki i body i wtedy pakuję do kombinezona (ale nie ma rajstopek), albo pakuję w kombinezon normalnie w body i rajstopkach, a jak do kogoś wchodzimy, to wtedy zdejmuję rajstopki i zakładam spodnie. Bluza jak dla mnie odpada - raz, że będzie za gorąco, dwa w bluzie się w kombinezon nie zmieści lub będzie mu za ciasno.

Przez tą ładną pogodę przesiadłam się znowu na polarowy kombinezon, bo w tym kurtkowym było dla Franka za ciepło.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Ale dzisiaj cieplutko, we Wro nawet 17 stopni. U nas na biegunie zimna jak zwykle o połowe prawie mniej - tylko 9.

buuu...a u nas deszczowo......

a my dzisiaj idziemy sie zwazyc, zmierzyc dlugosc cialka i glowke...ciekawe ile Olivka juz przybrala.....
Stary 2011-11-01, 09:41   #4119
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka moja Olivka tez lubi robic kupke bez pampka. Jak poczuje ze jest bez niego to jakos jej latwiej robic czasami mam wrazenie ze moglaby tak lezec i robic godzinami. A potem jest tak zadowolona ze az milo patrzec
To widze ze nie tylko mój lubi sobie powietrzyć tyłek podczas kupkania

Ancia dzięki ra radę, nie pomyślałam o tym

Wymianka.
Stary 2011-11-01, 10:35   #4120
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość

Jak problemem są zaparcia, to możesz spróbować Hipp. Na nim nawet jest napisane, że ze względu na skład dziecko robi rzadsze kupy, bardziej zbliżone do tych jakie robią dzieci karmione piersią. U nas tak jest, teraz jak dokarmiam Hippem, to nie odróżniam praktycznie kupki po dokarmianiu a po piersi. Wcześniej miałam Bebiko, to kupki były zdecydowanie bardziej grudkowate po mm.
Bebilon mała piła jeszcze w szpitalu (ten w butelkach, gotowy do spożycia) i miała po nim mega zaparcie, dlatego mam do niego uraz. Choć może niepotrzebnie, bo wtedy brzuszek na pewno był jeszcze bardzo wrażliwy...to były same początki.

Co do mat, to się zastanawiałam...ale dla mnie praktycznie tą samą funkcję na razie spełnia karuzela nad łóżeczkiem.
Może jak dziecko jest starsze, to jakoś aktywniej korzysta z takiej maty...?
Zakupiłam hippa. Tak jakoś mi się wydał najbardziej odpowiedni. Zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a gdzie robicie chrzciny?? w domu czy w lokalu?? bo ja się zastanawiam, w mieszkaniu to ciężko będzie z miejscem, a w lokalu znowu te cenya ile u Was chcą od osoby?? bo u nas ok 65zł za kolacje i ciasto
My w lokalu bo w domu nie mamy miejsca Ceny podobne 60-80 obiad, deser.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
my dokarmiamy hipp bio combotik mleko ma fajny zapach i w smaku tez dobre ogolnie małej pasuje kupy ida prawie takie same jak po piersi purty tez puszcza takie ze łooo ja jestem zadowolona z tego mleka myslałam ze jak przez 2 dni nie karmiłam piersia i szło same mm to ze mała pozniej syska juz nie bedzie chciała ale nie bylo problemu z przystawieniem
Zobaczymy czy i u nas się sprawdzi hipp

Cytat:
kupilam Olivce stroj swiateczny....
Strój rewelacja

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Że Anci Franek taki kolos to rozumiem, ale Małgosiu, jak to możliwe, że Stefek wyrasta z 62? Mój jeszcze do niego dorasta, a przecież starszy od kolegi
Anciu, mi się tam Ludwiczek podoba baaardzo

Idę namówić męża na film, bo coś się na mnie boczy, że odstawiony na boczny tor
On sie 62 urodził

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

pamiętacie mnie troszkę mnie nie było, ale mam parę problemów.. może jak wrócę na wizaż to choć troszkę oderwę myśli od tamtych spraw ..
chodź chodź

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
tak, że numeracja w ciuszkach jest nieźle rozjechana czasem metka 56 jest wielkości 62, a metka 72 wielkości 62 itp
No nie bardzo. Stefek się urodził 62cm z wagą 4350 więc to raczej nie kwestia rozmiarówki. Aczkolwiek rozmiar są różne to fakt.

Cytat:
Mnie ost. mama zdenerwowała tekstem: dziecko śpi to ugotuj P. obiad....na co ja, oj nie nie ja idę drzemać Tez jestem na etacie i to 24h

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Stefek też...

Kurde ja się wykończe. Po czopku kupa poszła super. Od czopka był tylko na moim mleku. Siedział na cycku godzinami, ale chciałam żeby jadl tylko "lekkostrawne mleko"..i co? Dziś od 4 rano znowy: pręży się, stęka, ciśnie aż jest cały czerwony Wkurza się kopie nóżkami i przez to nie śpi....Baczki puszcza... Ja już nie wiem jak mu pomóc...
Stary 2011-11-01, 10:38   #4121
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Mnie ost. mama zdenerwowała tekstem: dziecko śpi to ugotuj P. obiad....na co ja, oj nie nie ja idę drzemać Tez jestem na etacie i to 24h

dobry tekst ...moglas zaproponowac zeby mama ugotowala obiad

My po wazeniu...Olivka wazy 5110 a mierzy 57 cm ......a urodzila sie 56 cm.... podobno blednie ja zmierzyli po porodzie...ciekawe

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:

Kurde ja się wykończe. Po czopku kupa poszła super. Od czopka był tylko na moim mleku. Siedział na cycku godzinami, ale chciałam żeby jadl tylko "lekkostrawne mleko"..i co? Dziś od 4 rano znowy: pręży się, stęka, ciśnie aż jest cały czerwony Wkurza się kopie nóżkami i przez to nie śpi....Baczki puszcza... Ja już nie wiem jak mu pomóc...

a dajesz mu herbatke koperkowa?? moze pomasuj brzuszek....poloz go brzuszkiem na swoich kolanach....tak zebys swoim udem mogla masowac mu brzuszek....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 10:51   #4122
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
to nie wyrzucaj paragonu, bo w IKEA można oddać wszystko i bezterminowo

Cytat:
nie wiem jak to teraz prac, bo to w środku ma jakieś wypełnienie a te kupy są żółte po praniu- przynajmniej u mnie i przydało by się to wybielić.... masakra ),
a u mnie z ubranek i białych ręczników zeszły wszystkie zakupkane plamy - nie ma śladu i bez wybielania i tylko w 40*c rzadko piorę na więcej - prałam w Lovelli

Cytat:
znowu osikał laptopa tatusiowi. No zawsze mamy jakieś przygody z tym załatwianiem.
znaczy się tatuś zajmował się laptopem zamiast synkiem i ma nauczkę ?

Cytat:
a co ty jadłaś przez ostatnie 2 dni?

---------------------------------------------

Mój skarb dziś dał mi pospać karmienie 20, 23, 1:30, 4:30 i 8 i nie było problemu z zasypianiem. A od 8 spała na tatusiu

---------------------------------------------------------
i jeszcze zaległości dla Agnieszki

układ w nektarynkach 2 też podoba mi się najbardziej. Ten parter jest chyba najlepiej rozwiązany podoba mi się połączenie kuchni z salonem. W zwykłych nektarynkach jest ona mniejsza i jakaś taka odcięta i nie ma miejsca nawet na kawałek stolika jak ktoś by chciał coś na szybko zjeść w kuchni. Ale co kto lubi. W zasadzie w obu można powiększyć kuchnie kosztem tej małej spiżarni - można jej nie robić (mamy pomieszczenie gospodarcze i kotłownię - jeśli robisz zapasy jakieś przetwory czy przechowujesz większe zakupy to zawsze można wydzielić miejsce w którymś z tych pomieszczeń)

Co do piętra, to garderoby się zawsze przydają, a jak chcesz ich mniej to tam jest tylko kilka punktów podparcia dachu, których nie można ruszyć, a ścianki działowe zawsze można przestawiać. W zwykłych nektarynkach szafy to raczej kombinacja skosów - oj wiem coś o tym. Mam dach z tym samym spadkiem

Oczywiście czy garaż pojedynczy czy podwójny to już kwestia zapotrzebowania ale też wybrała bym podwójny, nawet gdyby miał być tylko na 1 samochód. Z własnego doświadczenia wiem, że miejsca w garażu nigdy za dużo
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 11:04   #4123
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
[
I nie przejmuję się, nie muszę być idealną mamą, żoną, gospodynią domową.
super podejście, brawa się należą
Ja już też wrzucam na luzzz, choć strasznie nie lubie bałaganu i dostaje szału jak mój chłop zostawia wszytsko nie na swoim miejscu Ale jemu to wsio ryba

Poza tym, podobnie jak Archi, padam dziś na ryjek. Amelia nie spała wczoraj od 18 do po północy, z czego od 21 musiała być na rączkach bo był płacz. Nic nie jem co mogłoby jej zaszkodzić, a ona i tak ma problemy z brzuszkiem Do tego pije koper, sama wcinam espumisan i jem gotowane jabłka, które niby mają pomagać na brzuszek. Wczoraj naprawdę już nie ogarniałam ...

Jak nosicie maluszki na rączkach? W pozycji poziomej czy pionowej? Bo moja lubi tylko na pionowo i nie wiem czy tak można?

Cała rodzina na cmentarzu na Mszy św. a ja w domu .... <smutno>

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Gosiu - dzięki za rady Parter będziemy robić z nekratynki 2. a góra zwykłą nekratynkę tylko będę chciała w sypialni zrobić garderobę i tym samym łazienkę przenieść na półpiętro tam gdzie niby w opisie jest pokój rekreacyjny. Mam nadzieję, że tak będzie można zrobić. Jeszcze raz dzięki za opinię

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 11:06   #4124
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
dobry tekst ...moglas zaproponowac zeby mama ugotowala obiad

My po wazeniu...Olivka wazy 5110 a mierzy 57 cm ......a urodzila sie 56 cm.... podobno blednie ja zmierzyli po porodzie...ciekawe

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

a dajesz mu herbatke koperkowa?? moze pomasuj brzuszek....poloz go brzuszkiem na swoich kolanach....tak zebys swoim udem mogla masowac mu brzuszek....
No mogłam-głupia ja
Daje herbatke, masuje brzuszek, klade na brzuszku. brzuszek go raczej nie boli bo by chyba ryczał non stop...nie wiem...jutro ide z nim do lekarza. A. I na kolanach śpi. teraz tez wiec wybacz brak pl znaków.

Cytat:
a co ty jadłaś przez ostatnie 2 dni?
Gosia, to co zwykle....nie wprowadzałam nic nowego...nie wiem skąd takie zaparcia....
Stary 2011-11-01, 11:11   #4125
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Jak nosicie maluszki na rączkach? W pozycji poziomej czy pionowej? Bo moja lubi tylko na pionowo i nie wiem czy tak można?

Ja moja nosze tylko pionowo....inaczej nie lubi....a czemu niby nie mozna pionowo? Tak jest najlepiej dla maluszka.....mojej tak lepiej gazy ida....
Stary 2011-11-01, 12:35   #4126
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ciekawy artykuł
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...rofile_oneline

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 12:45   #4127
Aiszka22
Raczkowanie

Oj mamusie wpadłam tylko na chwilę, bo jesteśmy w szpitalu od soboty Walczymy z zapaleniem dróg moczowych, a wczoraj wykryli mu jeszcze jakiegoś rotawirusa i ma okropną biegunkę Dostaje antybiotyk dożylnie i bardzo źle się czuje Warunki w szpitalu okropne, musiałam załatwić sobie łózko polowe i waruję przy łóżeczku. Przyjechałam tylko na parę godzin do domu, żeby doprowadzić się do porządku i odsapnąć, bo prawie w ogóle nie śpię, a TŻ został z Tymonem. Jestem wykończona fizycznie i przede wszystkim psychicznie, potrzymają nas tam na pewno tydzień, a możliwe, że nawet 2. Mały cierpi i bardzo się męczy, ciężko nam tam bardzo Trzymajcie za nas kciuki, mam nadzieję, że jakoś damy radę.
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 13:04   #4128
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Oj mamusie wpadłam tylko na chwilę, bo jesteśmy w szpitalu od soboty Walczymy z zapaleniem dróg moczowych, a wczoraj wykryli mu jeszcze jakiegoś rotawirusa i ma okropną biegunkę Dostaje antybiotyk dożylnie i bardzo źle się czuje Warunki w szpitalu okropne, musiałam załatwić sobie łózko polowe i waruję przy łóżeczku. Przyjechałam tylko na parę godzin do domu, żeby doprowadzić się do porządku i odsapnąć, bo prawie w ogóle nie śpię, a TŻ został z Tymonem. Jestem wykończona fizycznie i przede wszystkim psychicznie, potrzymają nas tam na pewno tydzień, a możliwe, że nawet 2. Mały cierpi i bardzo się męczy, ciężko nam tam bardzo Trzymajcie za nas kciuki, mam nadzieję, że jakoś damy radę.
o kurcze, trzymam kciuki zeby malutki szybko sie pozbierał.
wiec ten brak przybierania nie bez przyczyny...

trzymajcie sie

Wymianka.
Stary 2011-11-01, 14:17   #4129
kellysss
Zakorzenienie

hej kochane....

Kiara dzis konczy tydzien....

Przepraszam bardzo ze nie pisze ale narazie jest u mnie mama i nawet do neta nie siadam...
Jak juz pojedzie to na pewno sie odezwe...

Ogolnie czujemy sie dobrze... W szpitalu bylysmy 2 dni bo u malej wykryli jakies szmery na serduszku i musieli porobic jej badania.......Na szczescie to nic groznego...

Porod naprawde udany.. Fakt ze pierwsze 2 godziny skurczy byly masakra (bardzo szybko mi szlo rozwarcie) Myslalam ze sie przekrece... a na epidural musialam jeszcze czekac kolejne 20 min... No ale jak mi zaaplikowali w kregoslup to bylo juz pieknie... po 1,5 godzinki blo rozwarcie na 8 cm a po kolejnych 10 min. juz zaczelam przec.... Po 6 min. i dwoch partych Kiara byla juz na swiecie...
Peklam troszke (polozna nie zdazyla mnie naciac bo sama zaczelam przec bez jej slowa)
Lekarka mowila ze w nieciekawych miejscach popekalam i musiala mnie szyc chyba z 20 min...
a mam tylko 3 szfy.... No i boli mnie teraz tylek... Jestem caly czas na przeciwbolowych bo bez nich ani rusz....
Mala jest cudowna.. W miare grzeczna... Spi po 4 godziny w nocy chociaz ostatnio chyba przesadzilam z jedzeniem (moim) i cos ja brzuszek bolal, zreszta mnie tez....
Z Alanem wszystko jadlam jak karmilam a widac ze panienka delikatniejsza i zaczelam troszke lzej jesc.. chociaz dzis na obiad lasgna to nie wiem czy to tak lekko...

Jeszcze raz dziekuje za gratulki..... Obiecuje ze sie poprawie jak juz wszystko sie u nas unormuje... i tez wrzuce fotki

Buziaczki dla wszystkich mamusiek i dzieciaczkow i brzuchatek jak jeszcze jakas jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 15:12   #4130
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Zakupiłam hippa. Tak jakoś mi się wydał najbardziej odpowiedni. Zobaczymy.
daj znać jakie efekty po tym nowym mleczku

ja chyba wczoraj zapeszyłam pisząc ze u małej ok po tym NAN...bo dzis w nocy stękała od 2...a kupe zrobiła dopiero koło 13 bidulka. takze spałam dzis w nocy moze 3 godziny i młoda w sumie tez niewiele wiecej, teraz odsypia ale chyba ją obudze bo znowu w nocy da czadu....I tez dzis jedziemy na cycu bo sie boje dac mm ale juz czuje ze bedzie głodna bo cycki nie nadążają...

Cytat:

brawo dla niuni a te pomiary długosci dziecka są mało wiarygodne

Cytat:

1)Poza tym, podobnie jak Archi, padam dziś na ryjek. Amelia nie spała wczoraj od 18 do po północy, z czego od 21 musiała być na rączkach bo był płacz. Nic nie jem co mogłoby jej zaszkodzić, a ona i tak ma problemy z brzuszkiem Do tego pije koper, sama wcinam espumisan i jem gotowane jabłka, które niby mają pomagać na brzuszek. Wczoraj naprawdę już nie ogarniałam ...

2)Jak nosicie maluszki na rączkach? W pozycji poziomej czy pionowej? Bo moja lubi tylko na pionowo i nie wiem czy tak można?

3)Cała rodzina na cmentarzu na Mszy św. a ja w domu .... <smutno>
1) nie wiem co ci poradzic bo moja niestety tez sie nadal męczy...chyba musimy to poprostu przeczekać

2) tez głównie w pionie nosimy bo tak lubi najbardziej

3)przytulam

Cytat:
zdrówka dla Tymka a ty trzymaj sie dzielnie obyscie jak najszybciej wrócili do domku

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej kochane....

jeszcze raz gratulacje super ze miałas tym razem lekki poród.Buziaki dla was dziewczynki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 15:20   #4131
anuska_s
Rozeznanie

Witam mamuski

Wczoraj przysiadłam zeby poczytac i poodpisywac na posty, ale wszystko mi wcieło jak poszlismy kapac małego wiec poodpisuje na tyle ile pamietam

Ny juz zakupilismy mate edukacyjna:
http://allegro.pl/fisher-price-n8850...868249668.html
jest bardzo fajina i moge polecic

Fabian jest uroczy, dwie pobudki na karmienie w nocy i spi sam w łózeczku. w ciągu dnia karmie go mniej wiecej co 3/4 godziny. pokarmu mam sporo, wiec nie narzekam

Chuste tez chce bardzo kupic, mysle ze zaraz po 1-wszym sie skusze

Poza tym u nas ostatnie dni bardzo intensywne, cały czas jakies wizyty i my tez coraz rzadziej siedzimy w domku

Życze mamuski miłego wieczoru, ja uciekam bo zaraz wpadna kuzynki i bedziemy ogladac Smerfy

Ściskam was wszystkie i buziaczki od Fabiego dla wizażowych cioteczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SS857640.jpg (91,5 KB, 54 załadowań)
Stary 2011-11-01, 16:16   #4132
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana wspolczuje Ci.... niema nic gorszego jak patrzec na maluszka ktory cierpi....Trzymaj sie i trzymam kciuki zeby synek szybko wyzdrowial....

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej kochane....

za skonczony tydzien..... Bardzo sliczne imie...

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

sliczny .....
Stary 2011-11-01, 16:53   #4133
81gosia
Zadomowienie

Aiszka22 - oby wszystko dobrze i szybko się skończyło
kellysss - gratulacje za 1 tydzień
anuska_s - a u nas szlaban na gości, owsem dziadkowie i moja siostra byli u małej, ale inni muszą poczekać jeszcze ze 2 tygodnie. A co do wyjść to tylko codzienne spacerki

Dziś byłyśmy na spacerku nawet 2 razy - najpierw same w lesie, a potem z tatą dookoła osiedla. Teraz pożeram placki - mam nadzieję, że mała przeżyje to smażone, ale są takie pycha.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1231.jpg (76,5 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1256.jpg (109,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1237.jpg (69,8 KB, 58 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 16:59   #4134
bruma
Rozeznanie

Cytat:
ważyła 4050 i miała 55cm
porod zakonczyl sie cc
No proszę...kolejna mamusia GRATULACJE!!!

Cytat:
Witam w klubie...u mnie ciąg dalszy wstawania do mopsika co godzinę...o 6:00 już nie dałam rady wstać więc Tż podał mi Błażejka do łóżka, pamiętam tylko to że go przystawiłam ale nie wiem czy ja czy Tż przeniósł go do łóżeczka

Cytat:
Mój miał dzisiaj rano taki sam problem męczył się a chyba ze 2 godz. Nie pomagało noszenie, masowanie brzuszka...puszczał bączki ale kupy nie mógł zrobić. Dopiero jak zrobił kupala to wszystko przeszło jak ręką odjął Ja niestety nie znam sposobu aby maluszkowi pomóc w takich sprawach...a przydałoby się znać jakieś rozwiązanie

Cytat:
Biedactwo będę trzymać mocno kciuki abyście jak najszybciej pozbyli się tych paskudztw i wyszli do domku

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ale uroczy

kellysss nie zdążyłam jeszcze Ci pogratulować małej księżniczki...tak więc spóźnione ale szczere gratulacje

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-11-01 o 17:07
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 17:12   #4135
anciaahk
kosmitka

Cytat:
zauwazylam ze mala placze jak sie ja polozy....nie lubi lezec....wiec daje ja do lezaczka....opowiadam co robie ja jestem np w kuchni a ona sie tak fajnie patrzy...robi takie wielkie oczy.za chwile rusza raczkami i sie smieje....no cudowny widok....Jak mam wyjsc na spacer to tez tak robie....ona w lezaczku ja sie ubieram....obowiazkowo trzeba opowiadac, tanczyc i takie tam.........

no wlasnie mialam pytac jak pierzecie plamy po kupkach...bo mi sie nie spralo........moja zaczela robic dwa razy na dzien... a wczoraj znowu walnela taka ze az na plecy poszlo....
Chciałam skorzystać z Twojej metody, ale na naszego zucha leżaczek nie działa. Muszę jednak przyznać, że coraz dłużej leży sam, co prawda nie w łóżeczku, ale np. na kanapie w salonie i sobie biega i guga, więc jest ok.
A u nas kupki na plecy są czasem 2xdziennie, więc takie pranie to dla mnie już norma.
I brawa za wagę dla Olivki, rośnie Ci panienka .
Cytat:
Dokładnie, dlatego nie mam wyrzutów sumienia i angażuję męża w co się da, ostatnio nawet prasował. Obiady staram się gotować, ale nie zawsze i nie codziennie.
Nasz Franek chyba dopiero teraz ma 62, ale ma strasznie (!) wielką klatę , dlatego nie mieści się w 62.
Z kupką nie pomogę, u nas jakoś narazie nie ma z tym problemów.
Cytat:
Ja już też wrzucam na luzzz, choć strasznie nie lubie bałaganu i dostaje szału jak mój chłop zostawia wszytsko nie na swoim miejscu Ale jemu to wsio ryba

Cała rodzina na cmentarzu na Mszy św. a ja w domu .... <smutno>
1. Mojemu też porządek jest rzeczą obojętną, wkurza mnie też bałagan, bo nie lubię, ale co zrobić.
2. Noszę raczej poziomo, ale pionowo też czasami.
3. Nie mogłaś pójść z nimi? My byliśmy z Franiem u dziadka, leżał grzecznie, chyba dziadzio go bujał.
Cytat:
Bardzo bardzo mocno trzymam kciuki za Tymonka!!!

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Kellyss witaj mamusiu!!

Anuska -cudnie, że Fabianek taki grzeczny! I słodziak z niego prawdziwy .

Gosia - co masz w wózeczku, jakiś śpiworek? Fajnie wygląda. I córunia też.

Stary 2011-11-01, 17:20   #4136
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Gosia - co masz w wózeczku, jakiś śpiworek? Fajnie wygląda. I córunia też.
śpiworek taki na wełnie - mała jest zawsze cieplutka jak ja wyjmuje
Stary 2011-11-01, 17:29   #4137
cotynato
Zakorzenienie

Gosia a nie przegrzewa Ci się. Jeszcze nie ma takich mrozów a ona zdaje się być do tego mocno ubrana ? Poza tym widzę, że mamy taki sam wózek

Mój jeździ swoją furą zawinięty w kocyk i w kombinezonie jesiennym i też ciepły
Właśnie sobie śpi. Już 2 godziny- coraz bardziej mi się podoba to jego wracanie na odpowiednie tory Chociaż boję się za cokolwiek większego zabrać bo czuję, że już obijanie zaraz się zakończy

Swoją drogą osatnio dumałam sobie i powiedźcie mi jak to jest. Mówią że pokarm już teraz wytwarza się na bieżąco podczas ssania. To dlaczego w takim razie poleca się pobudzanie laktacji laktatorem?

Wymianka.
Stary 2011-11-01, 17:36   #4138
anciaahk
kosmitka

Cytat:
śpiworek taki na wełnie - mała jest zawsze cieplutka jak ja wyjmuje
Dzięki.

Nasz Franio podróżuje na swoim otulaczku, przykryty kocykiem i pokrywą wózka, też w jesiennym kombinezonie. Ale zastanawiam się nad czymś na zimę.

Drogi był?

Edytowane przez anciaahk
Czas edycji: 2011-11-01 o 17:38
Stary 2011-11-01, 17:47   #4139
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ja moja nosze tylko pionowo....inaczej nie lubi....a czemu niby nie mozna pionowo? Tak jest najlepiej dla maluszka.....mojej tak lepiej gazy ida....
nie napisałam że nie można, pytam z ciekawość

Cytat:
Nie mogłaś pójść z nimi? My byliśmy z Franiem u dziadka, leżał grzecznie, chyba dziadzio go bujał.
u nas Msza św. na cmentarzu to ponad 1h i nie chciałam, żeby tyle czasu wąchała zapach zniczy. Poza tym za dużo ludzi dla niej. Franio już jest ciut starszy. Ale byłam z małą dwa razy dziś u mamy/babci tylko po prostu nie na Mszy.

Gosia Twoja panna ślicznotka

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 17:52   #4140
anciaahk
kosmitka

Aguś tak z ciekawości pytałam. Nie wiedziałam, że nie można wąchać zniczy, my byliśmy w sumie ponad 2h. Franek to duży chłop i już tak się z nim nie cackam. Pyza moja kochana.
U nas smutny dzień, pierwsze święto.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości