| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !   | |||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |      | 5 | 8,93% | 
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |      | 0 | 0% | 
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |      | 6 | 10,71% | 
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |      | 16 | 28,57% | 
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |      | 1 | 1,79% | 
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |      | 3 | 5,36% | 
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |      | 1 | 1,79% | 
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |      | 0 | 0% | 
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |      | 24 | 42,86% | 
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-11-01, 20:42 | #3181 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: (prawie) Koszalin, ta wiocha obok Mielna 
				 | 

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

aga - ale pamietaj że wiki byla tylko z toba, zuzia miala juz siostre (z katarem!) a antoś dwie siostry (z katarem i chodzące do przedszkola!). ostatnio sprawdzalam kiedy artur pierwszy raz byl u pediatry z czyms mocniejszym i wyszlo ze w listopadzie, wiec mial 7 miesiecy! zaczal chorowac dopiero jak sie zazłobkował... kto wie też ile na to mialo wpływu że on wiosenny wiec poczatek swego zycia mial jak bylo slicznie, cieplo i upalnie, wiec zarazek nie mial od kogo nawet łapac.

Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-01 o 20:44 | 
|     | 
|  2011-11-01, 20:51 | #3182 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

youyou to nie odbijasz małej w nocy?  Kurczę, bo ja mam straszny problem żeby Szymonkowi odbiło się w nocy, bo on zwyczajnie zasypia... A znowu wkręcam sobie, że jak go nie odbije to go będzie bolał brzuszek... Dziewczyny odbijacie dzieciaki w nocy? 
				__________________ Szymon    ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html | 
|     | 
|  2011-11-01, 21:00 | #3183 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Cytat: 
 Właśnie się zastanawiałam dzisiaj jak to jest. W dzień Emi klepię po plecach,odbija sobie albo nie. Kiedy karmię przed spaniem, wystarczy że ją tylko na pion ułożę, główkę ma między moimi piersiami i sama odbija. Ja ją tylko trzymam. W nocy to samo.I nie wiem jak Ty,ale Ja nie raz czuje jak jej bek pójdzie. | |
|     | 
|  2011-11-01, 21:02 | #3184 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Podnoszę małą do odbicia, ale nie czekam zbyt długo, bo czasem nawet w dzień nie odbija się jej. Jak nie odbije szybko, to kładę ją do łóżeczka. Ogólnie to jej się szybko odbija, więc jeśli ma być bek to będzie, a jak nie to nie.

| 
|     | 
|  2011-11-01, 21:02 | #3185 | 
| Zakorzenienie | 

Magda moja Agat adawno juz nie wstawałam w nocy, ale robiłam tak, ze ją brałam do odbicia, a ajk jej się nie odbiło to układałam w łóżeczku na boczku, nigdy jej nic nie było   Moje dziecie juz spi, nie kąpana dziś, bo za dużowrażen i marudziła bardzo, więc jej darowaliśmy. A ja szukam na kwc jakiegoś kremu nawilżającego   | 
|     | 
|  2011-11-01, 21:15 | #3186 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Cytat: 
 Oj dobra, dobra  A ja niedługo łysa będę. Włosy mi garściami wychodzą  Ja po każdym karmieniu noszę do odbicia, ale Mały nie zawsze odbija. Układam normalnie na wznak, a on i tak główkę na boczek daje więc się nie martwię. Dobranoc   Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-11-01 o 21:18 | |
|     | 
|  2011-11-01, 21:18 | #3187 | 
				 | 

Kochanę ide się położyć. Głowa mnie coś boli  Dobranoc   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-11-01, 21:21 | #3188 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

Wielkie brawa dla TZta       | 
|     | 
|  2011-11-01, 21:41 | #3189 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Ol./Waw. 
				 | 

Spróbuję i tego, może w końcu coś mi pomoże  . Dziękuję  Cytat: 
  Mi też strasznie wypadają  To i ja chyba mówię DOBRANOC   | |
|     | 
|  2011-11-01, 21:42 | #3190 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: (prawie) Koszalin, ta wiocha obok Mielna 
				 | 

dziecia nie odbijam od jakiegos czasu, zwyczajnie nie chce mi sie. w nocy zasypia na boku. w dzien i tak ulewa nawet jak wczesniej odbije wiec nie widze powodu.

| 
|     | 
|  2011-11-01, 21:46 | #3191 | 
| Rozeznanie | 

Dziękujemy    A my obejrzymy Przepis na życie, wykąpiemy Julka siebie i spanie. Znów zejdzie do północy. TŻ narzeka na nadmierny apetyt a szczupły jak patyk   
				__________________ Juluś 20.07.11  Kornelia 04.02.2016  Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. | 
|     | 
|  2011-11-01, 21:51 | #3192 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

Nasze  jedzenie łyżeczka narazie wstrzymane   wrócimy do niego za kilka tygodni. Póki co chyba jest za mała  Za to testujemy soczki: marchewkowy-pycha  marchewka+jabłko-pycha   jabłko-może być   bananowy-fuuuuj  Wszystko Hippa i pomieszane pół na pół z woda. | 
|     | 
|  2011-11-01, 21:57 | #3193 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: MMz 
				 | 

Cytat: 
 Zreszta ona śpi głównie na boczku, albo z główką na bok i od samego początku nie ma problemów z ulewaniem - od urodzenia ulało jej się może dwa razy - ale to było z przejedzenia   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-11-01, 22:00 | #3194 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Wa-wa 
				 | 

Cytat: 
  Scio, mogę Ci polecić gorąco Clarinsa HydraQuench. To mój ukochany krem  Nawilża idealnie, a ja mam bardzo suchą cerę! To taki: http://www.ceneo.pl/2564439 (na kwc jest bardzo podoby, tylko ten mój ma jeszcze dopisek rich, bo ten jest do suchej, a mój do bardzo suchej skóry: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1) Cytat: 
  A męczyłam się z ym cholerstwem 6 tygodni po porodzie. Dopiero niedawno przeszło. Cytat: 
  Cytat: 
  Chamstwo Cytat: 
  Po prostu przestałam mu podtykać pierś co dwie godziny i poczekałam aż sam zawoła   A my dziś znowu sobie na sushi poszliśmy i Tymus ślicznie dwie godzinki przespał w restauracji, dając nam spokojnie zjeść i pogadać  A teraz w domku była wspólna kąpiel w wannie   
				__________________ ........................ | |||||
|     | 
|  2011-11-01, 22:01 | #3195 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Blondynko, dobrze mówisz- trzeba będzie się umówić jak będzie cieplej.   Niestety nie wiem co z kmat. Znowu wózka szukasz?  Spacerówki już, czy gondoli?  Madziulka, ja w nocy nie odbijam bo mała mi zasypia przy UU. Dzieci w nocy jedzą spokojniej i nie łykają tyle powietrza, więc nie ma takiej dużej potrzeby odbicia jak w dzień- u Nas się to sprawdza, bo brzuszek nie boli, a w dzień odbija się jej po każdym posiłku.  Moje dziecię zmienia się z dnia na dzień, zaczęło ślinić się na potęgę i pcha rączki do buzi(mlaskając tak głośno, że w całym domu ją słychać  )- ale na zęby jeszcze raczej za wcześnie (ma 2,5mies)?  W dodatku na bujaczku spina się do siadania szalona kobieta , a jak chce się ją wziąć na ręce w pozycji leżącej to się aż łokciami zapycha.   | 
|     | 
|  2011-11-01, 22:03 | #3196 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
 Ostatnio jak coś (wapno chyba) jej podawałam łyżeczką, to pluła dalej niż widziała  Mój pediatra kazał zacząć od soczków a za miesiąc dopiero gotowane warzywa   
				__________________ Leniwiec przy mnie to ma ADHD   Kto rano wstaje ten jest niewyspany  - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! | |
|     | 
|  2011-11-01, 22:05 | #3197 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

strasznie przykre   Dziubek, spóźnione STO LAT dla męża! Cytat: 
 1-  2 - babami się nie przejmuj, wszędzie się takie znajdą... 3. My za wesele dwudniowe zapłaciliśmy 140zł/os, jedzenia była masa, potem dużo osób chwaliło że było pyszne,choć zmieścić tego nie mogli  Cytat: 
 Cytat: 
 Ja mam takie same jak Patik, tych pierwszych nie znam. Patelnie - ostatnio kupiłam z powłoką ceramiczną, super się sprawuje  Jutro więcej napiszę, padam spać...dobranoc! 
				__________________ "...Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,  drugie ciągnie je ku górze... " | |||
|     | 
|  2011-11-01, 22:28 | #3198 | |||||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  boskie Cytat: 
  a wesele to minimum 190 zł Cytat: 
 Cytat: 
 teraz szukam czegoś lżejszego chyba zainwestuje w ceramiczną Cytat: 
 ja staram sie odbijać ale jak nie odbije to kłade do łóżeczka i tyle Piękna pogoda dziś była wszyscy którzy chcieli się pochwalić dziś nowym futrem mieli biede   
				__________________ | |||||
|     | 
|  2011-11-01, 22:48 | #3199 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: ... 
				 | 

Cytat: 
  może przypadek -zobaczymy  Aniu TŻ dziękuje , przekazałam życzenia   | |
|     | 
|  2011-11-01, 23:55 | #3200 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Wa-wa 
				 | 

Dziewczynki, zanim pójdę karmić brzdąca wrzucę Wam ciekawą promocje   Wiem, że ktoś dziś już pisał o przecenionych pampersach w Tesco, ale poza nimi jest tez zabaweczka Lamaze, a wiem, że robią u Was furorę, więc może kogoś to zainteresuje. Naprawdę nieźle ją przecenili   
				__________________ ........................ | 
|     | 
|  2011-11-02, 06:59 | #3201 | |
				 | 

Cytat: 
  O Brumku ja widziałam pampersy ale zabawkę przeoczyłam. Dzięki  Bo ja chyba bym synusiowi taką zabaweczkę sprezentowała  Witam! Czyżbym była pierwsza?  Nocka jak nocka. Mały dał pospać, teraz dosypia a mamusia idzie jeść śniadanie   | |
|     | 
|  2011-11-02, 07:35 | #3202 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

dzień dobry   TŻ już do pracy pojechał....dobrze że tylko na 3 dni  Cytat: 

__________________ "...Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,  drugie ciągnie je ku górze... " | |
|     | 
|  2011-11-02, 07:58 | #3203 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

Witam się i ja. Na reszcie udało mi się zapisać Domka na szczepienie i idziemy dziś na 9.30. Dominik wczoraj ładnie usnął w łóżeczku, ale obudził się jeszcze wcześniej niż ostatnio - o 23.15 Po karmieniu wzięłam go już do siebie. Nie wiem jak z nim postępować? Zamiast coraz dłużej to śpi coraz krócej   
				__________________ Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik  29.07.2011r | 
|     | 
|  2011-11-02, 08:27 | #3204 | |
				 | 

Cytat: 
   Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-11-02 o 08:29 | |
|     | 
|  2011-11-02, 08:35 | #3205 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Dzień dobry, U Nas dzisiaj nocka ładna - nie chwaląc, nie chwaląc  - jedzonko o 22, 4.30, 7.30   Teraz mały łobuz leży na macie, a mama je śniadanko  jacieeeee kciuki za szczepienie   
				__________________ Szymon    ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html | 
|     | 
|  2011-11-02, 08:36 | #3206 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

No i doopa. Dzwoniła Pani z przychodni, że szczepienie jutro  Już 3 raz przekładają   
				__________________ Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik  29.07.2011r | 
|     | 
|  2011-11-02, 08:41 | #3207 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: podkarpacie 
				 | 

hej. no nie daje już rady z tym moim rozdartym dzieckiem.... ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- nigdy nigdy nigdy więcej dzieci... M. też jest tego zdania. Choć tyle. 
				__________________ "...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu." | 
|     | 
|  2011-11-02, 08:42 | #3208 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Bry  jestem u mnie ok jeśli ktoś zauważył, moją nieobecność  mamy w domu gościa ciocię i dużo czasu nie mam jak mały śpi to siedzę z ciotką  ale u nas wszystko ok  lecę może coś nadrobię   
				__________________  maleństwo-synek   | 
|     | 
|  2011-11-02, 08:53 | #3209 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Dobry  Zła jestem, bo od kilku dni mi się dziecko popsuło  . Wcześniej jadła o 20.00 a później o 6.00-7.00 rano a teraz 2 albo 3 razy je w nocy, do tego milion razy trzeba jej smoczka podawać. Po dzisiejszej nocy mam ochotę wyrzucić smoczek gdzie pieprz rośnie  . Mała spała od urodzenia tylko na plecach, bo tak zalecił ortopeda. A ta mała pinda całą noc przewracała się na boczki i tak spała. Raz na jeden, raz na drugi. Wrrrr a było tak pięknie. 
				__________________ Leniwiec przy mnie to ma ADHD   Kto rano wstaje ten jest niewyspany  - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! | 
|     | 
|  2011-11-02, 09:01 | #3210 | |
				 | 

I Ja jestem. Nocna znośna. Mąż ponownie pojechał, ale będzie w pt  Patik normalnie mam ochotę kopnąć Cię w doope.Powiem Ci, że widzę że strasznie emocjonalna jesteś.Nie możesz brać wszystkiego tak emocjonalnie myszko,bo zwariujesz i psychicznie nie wytrzymasz. Przyjedź do mnie z Sarcią to odpoczniesz od tego zgiełku .Twoim zmartwieniem będzie tylko tyle,gdzie pójdziemy na spacer! Nie lubię jak się tam smutasz i smutasz    Shira miałam pytać,bo TY chyba wprowadzałaś Łatwy Plan nie ? i jak Ci poszło? Emilie właśnie zasnęła bez smoka  ale przy suszarce  dobre i to ! ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat: 
 potem o 4-5 i o 6 albo 7 koniec spania. A to że się przewraca to chyba dobrze, nie? Ile można leżeć na plecach   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

zębole
zębole