Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-01, 18:55   #4141
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Aguś tak z ciekawości pytałam. Nie wiedziałam, że nie można wąchać zniczy, my byliśmy w sumie ponad 2h. Franek to duży chłop i już tak się z nim nie cackam. Pyza moja kochana.
U nas smutny dzień, pierwsze święto.
Aniu, nie wiem czy można czy nie można wąchać tych zniczy, ale mnie ten zapach np. drażni i bałam się, że małej też może to jakoś przeszkadzać. Ja jestem matka wariatka i pewnie odrobinę przesadzam
Smutny dzień, to prawda... Tym bardziej, że u Was to taki "świeży" ból

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 19:09   #4142
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Oj mamusie wpadłam tylko na chwilę, bo jesteśmy w szpitalu od soboty Walczymy z zapaleniem dróg moczowych, a wczoraj wykryli mu jeszcze jakiegoś rotawirusa i ma okropną biegunkę Dostaje antybiotyk dożylnie i bardzo źle się czuje Warunki w szpitalu okropne, musiałam załatwić sobie łózko polowe i waruję przy łóżeczku. Przyjechałam tylko na parę godzin do domu, żeby doprowadzić się do porządku i odsapnąć, bo prawie w ogóle nie śpię, a TŻ został z Tymonem. Jestem wykończona fizycznie i przede wszystkim psychicznie, potrzymają nas tam na pewno tydzień, a możliwe, że nawet 2. Mały cierpi i bardzo się męczy, ciężko nam tam bardzo Trzymajcie za nas kciuki, mam nadzieję, że jakoś damy radę.
Będzie dobrze! Strasznie Ci współczuję... Będziemy czekać na dobre wieści od Was

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej koch

Kiara dzis konczy tydzien....
Pannica już
Czekamy cierpliwie na zdjęcia

Danika Dam znać jak po zmianie mleka. Narazie zauważyłam, że mały je je chętniej. Tamtym zapychał się po 60ml i ani rusz. Hippa wypija niemal do końca. No ale trzeba chyba czasu żeby sprawdzić czy mleko pasuje czy nie. Nam NAN "zaszkodził" po 3 tygodniach...A to i tak był tylko uzupełnieniem piersi.
Kupy dalej nie ma
Jutro idziemy do pediatry. Wogóle to wczoraj mielismy usg bioderek i muszę małego pieluszkować
Ancia
Aa2 Mamuśka gdzie jesteś?
Stary 2011-11-01, 19:30   #4143
danika
Zakorzenienie

mielismy tesciów na wizycie właśnie poszli i zostawili po sobie rozkapryszoną wynoszoną na rączkach młodą i placek ze śliwkami

Anuska ale Fabi grzeczny chłopczyk

Gosia81 fajna twoja panna

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Danika Dam znać jak po zmianie mleka. Narazie zauważyłam, że mały je je chętniej. Tamtym zapychał się po 60ml i ani rusz. Hippa wypija niemal do końca. No ale trzeba chyba czasu żeby sprawdzić czy mleko pasuje czy nie. Nam NAN "zaszkodził" po 3 tygodniach...A to i tak był tylko uzupełnieniem piersi.
Kupy dalej nie ma
Jutro idziemy do pediatry. Wogóle to wczoraj mielismy usg bioderek i muszę małego pieluszkować
no ja juz daje Nan 4 tygodnie i tez tylko dokarmiam. dotąd było ok kupa u nas w koncu powstała i to nie jedna, trzy razy zmienialam pieluche tak sie rozpędziła po tej całej nocy, ale dopiero koło 13 zaczęła kupkać
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 19:31   #4144
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Aguś tak z ciekawości pytałam. Nie wiedziałam, że nie można wąchać zniczy, my byliśmy w sumie ponad 2h. Franek to duży chłop i już tak się z nim nie cackam. Pyza moja kochana.

Aga faktycznie matka wariatka , ale ja jako kolejna doskonale Cie rozumiem

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 20:04   #4145
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
nie napisałam że nie można, pytam z ciekawość

myslalam ze o czyms nie wiem....
Stary 2011-11-01, 20:31   #4146
spray
KWC

Aiszka strasznie współczuję. Trzymam kciuki za Wasze maleństwo.
Anuska i Gosia81 Wasze dzieciaki śliczne!!!
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 20:45   #4147
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
też się nie cackam z małym bo to już duży chłop
a za "świeże święto"

Aiszka trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

dziewczyny ładne wasze dzieciaczki Anuska mój Stas ma identyczną czapeczkę

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 21:00   #4148
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Aniu, nie wiem czy można czy nie można wąchać tych zniczy, ale mnie ten zapach np. drażni i bałam się, że małej też może to jakoś przeszkadzać. Ja jestem matka wariatka i pewnie odrobinę przesadzam
Smutny dzień, to prawda... Tym bardziej, że u Was to taki "świeży" ból
Wiesz, w dzień tego zapachu nie czuć tak bardzo. Byłam teraz drugi raz, położyłam Frania najpierw spać i poleciałam, teraz już czuć to rzeczywiście bardziej intensywnie.

Cytat:
Coś nie tak z bioderkami?
Dobrze wiedzieć, że ten hipp się sprawdza przy dokarmianiu, może też zmienię.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Mamo wariatko .
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też się nie cackam z małym bo to już duży chłop
a za "świeże święto"
Otóż to, duży chłop.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 21:22   #4149
cotynato
Zakorzenienie

Zaczynam serio wierzyć że mleko matki może nie być wystarczające dla dziecka. Dzisiaj odciągnęłam 60ml, karmiłam chyba 2 godziny- oczywiście nie ssał cały czas tylko jakieś cuda wydziwiał, robił się czerwony, naciągła sutka, znowu łapał... cyk- teraz dałam mu jeszcze 60ml a ten nadal głodny to ja już nie wiem o co chodzi

Poza tym nigdzie nie mogę znaleźć info ile np. powinien zjadać maluch mm przy dokarmianiu i ile mniej więcej w ciągu doby zjada taki mały człowiek.

Miałam nadzieję że uda mi się go trochę przestawić i wczesniej kłaść a ten oczy jak 5zł i . A co gorsze zapłaciłam za huśtawkę przez płacę allegro a facet ma chyba nieskonfigurowane konto i napisał, że nie wyśle póki mu allegro nie wypłaci. I w tyłku ma że kupiłam od niego tylko dlatego, że obiecał że szybko wyśle. Jak mi nie dojdzie to do piątku to chyba się wścieknę .

Sorry za żale, ale o tej porze mam mały kryzys przeważnie A dzisiaj szczególnie bo nie ma tż więc nawet wziąć prysznic to marzenie

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-01 o 21:23
Stary 2011-11-01, 21:26   #4150
aa2
Zakorzenienie

heja

Cytat:
:
Aa2 Mamuśka gdzie jesteś?
kochana jestem jestem, ale bardziej podczytuje niz cos pisze bo po tym 2 tyg szpitalu jak wróciłam to cięzko było sie wbic nawet cosik tam pisałam ale wiesz jak jest

moje dziecie dzis o 20:30 pieknie zasneło i spi w łożeczku bardzo sie cieszę bo chciałam mu ustalic taki rytm ale on miał mni egdzies i po kąpieli to nawet do 23 potrafił sobie nie spac dzis pierwszy raz sie skusił na propozycje mamusi-no to sie pochwaliłam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 21:28   #4151
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Gosia a nie przegrzewa Ci się. Jeszcze nie ma takich mrozów a ona zdaje się być do tego mocno ubrana ? Poza tym widzę, że mamy taki sam wózek
tylko zdaje
ma pajaca bawełnianego i na to drugiego welurowego (niezbyt grubego), czapkę, niedrapki i zwykle jakieś szmaciane butki, bo ma zimne nóżki
może bym jeszcze nie chodziła z tym śpiworkiem ale dobrze jej jak tak leży na mięciutkiej ciepłej wełence. Niestety nie da się odpiąć całkowicie wierzchniej części. dziś zajrzałam do wózka 7 miesięcznego sąsiada - ten to był cieplutko opatulony
Swoją drogą Dominika wczoraj skończyła dopiero 2 tygodnie, a my już od zeszłej środy spacerujemy. Wolę jej nie przeziębić.

anciaahk
http://allegro.pl/hit-spiworek-spiwo...904480262.html
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 21:35   #4152
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
ma pajaca bawełnianego i na to drugiego welurowego (niezbyt grubego), czapkę, niedrapki i zwykle jakieś szmaciane butki, bo ma zimne nóżki
to ja bym powiedziała odwrotnie, że bardzo lekko ubierasz, skoro tylko welurowy pajacyk.
Dziękuję za linka, trochę drogi, zastanawiam się czy kupić czy nie.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

O taki mi się podoba, wtedy ma odpinaną górę.

Stary 2011-11-01, 21:35   #4153
81gosia
Zadomowienie

Dziś pierwszy raz mi się niuni tak sfajdała, że trzeba było ja przebrać
Leżymy sobie na łózko, a tu kupa - no to idziemy się przewijać. Nim zdążyłam nabrać cieplej wody do umycia pupy wystrzeliła jeszcze z 5 razy, aż się z mężem obśmialiśmy, że jeszcze tyle na raz nigdy nie zrobiła, no i wylalo się pod plecki ale przynajmniej przestał ją męczyć brzuszek.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-11-01, 21:37   #4154
mooonik
Zakorzenienie

Hej

piękny dzień dziś był, pospacerowaliśmy troszkę, Malutka spała o 14 do 18 prawie więc spokojnie udało sie nam obiad zjeść wczoraj zrobiliśmy jej mini sesję golaskową- jaka była zadowolona, ze nie ma ubranek na sobie ani pampka

Ancia, Cotka generalnie mam problem ze zdrowiem,coś się dzieje ale nie wiem co, lekarka też nie bardzo wiedziała od czego zaczać wskutek czego miałam juz morfo, mocz, rtg, gina i nic. mam nadzieję, że usg brzucha 8list da odpowiedź albo chociaż mniej więcej wskaże gdzie szukać przyczyny ...

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Witam,przyszłam się pochwalić
25,10 przywitałam moja córeczka
ważyła 4050 i miała 55cm
porod zakonczyl sie cc
gratuluję !!

Cytat:
Poza tym moja mama stwierdziła, że kupę najlepiej robi się z gołą pupą i dzisiaj rozłożyła papierowe ręczniki ściągnęła pampka i czyniła czary żeby małemu lepiej poszło, bo coś postękiwał . I jak mały wystrzelił to kupa była na podłodze, jest na przyborniku czy jak to tam się nazywa ( nie wiem jak to teraz prac, bo to w środku ma jakieś wypełnienie a te kupy są żółte po praniu- przynajmniej u mnie i przydało by się to wybielić.... masakra ), znowu osikał laptopa tatusiowi. No zawsze mamy jakieś przygody z tym załatwianiem.
haha, ale macie agenta Cotka ale nasza też najabrdziej lubi robić siku i kupkę jak pampers akurat jest zmieniany

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
co za pytanie???????????

Cytat:
chodź chodź

Małgosia i jak kupka- jest w końcu?

Anuska ale z Fabiego kruszynka moja to mam wrażenie, że wielkolud mały

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Oj mamusie wpadłam tylko na chwilę, bo jesteśmy w szpitalu od soboty
ojejku biedne maleństwo mam nadzieję,że mu szybko pomogą trzymaj się dzielnie Aiszka

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Kiara dzis konczy tydzien....
Kellys gratuluję! Pokaż niuńkę jak będziesz mieć chwilkę

Ancia, Archi, Aga.. na ten dzisiejszy smutny dla Was dzień przytulaski

jestem w szoku jak nasza Gwiazdka się zmienia z dnia na dzień..wczoraj oglądałam zdjęcia jej z zaraz po porodzie to wyglądała jak kosmitka a dziś... heh bez porównania

dziewczyny ma/albo miała w ciąży któraś z Was ciemny pępek? bo mój taki właśnie jest i wygląda okropnie nie dość że brzuchol pozostawia wiele do życzenia to jeszcze ten pępek grrr

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 21:40   #4155
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
O taki mi się podoba, wtedy ma odpinaną górę.
tez te oglądałam, ale ten co kupiłam jest na dłużej, bo jest dopinane przedłużenie (które może robić jako torba na razie), dlatego się na niego zdecydowałam

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-11-01 o 21:41
Stary 2011-11-01, 21:45   #4156
anciaahk
kosmitka

Moonik za zdrówko! Oby jak najszybciej znaleziono przyczynę i nie było to nic poważnego.
Dzieciatka zmieniają się szybko, dla mnie o wiele za szybko, niedługo pyskować zaczną.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
tez te oglądałam, ale ten co kupiłam jest na dłużej, bo jest dopinane przedłużenie (które może robić jako torba na razie), dlatego się na niego zdecydowałam
Są i z odpinanymi przedłużeniami z tej firmy. Tak czy inaczej o polowę droższe od Twojego.
Na mocną zimę by się przydał, a z drugiej strony w duży mróz raczej nie będziemy spacerować.

Stary 2011-11-01, 21:48   #4157
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
tylko zdaje
Cytat:
to ja bym powiedziała odwrotnie, że bardzo lekko ubierasz, skoro tylko welurowy pajacyk.
.
Ania czemu za lekko? A jak Frania ubierasz?(pewnie pisałaś już, nie pamietam )
My na spacer zakładamy tylko kurteczkę tą pomarańczową - pamiętasz? a pod spodem ma bodziaka na długi i albo śpiochy albo półśpiochy i na główkę czapeczkę kąpielówkę tzw no i rączki ma na wierzchu przykrywam kocykiem i tą pokrywą od wózka a i tak jak wracamy do domu to jest taka ciepła, że szok..ale już chyba lżej się nie da ubrać

Julitka

Stary 2011-11-01, 21:53   #4158
anciaahk
kosmitka

Moonik na nóżki nic poza śpiochami? Żadnych skarpetek czy rajstopek?
Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie, sama chodzę w zimowej kurtce i czapce (ostatnio jak tak ciepło, to bez czapki). Ubieram w body, rajstopki i skarpetki, a na to polarowy z misiem kombinezon. I czapka oraz niedrapki w roli rękawiczek. U Was jest trochę cieplej niż u nas na zimnej północy.

Stary 2011-11-01, 22:00   #4159
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moonik za zdrówko! Oby jak najszybciej znaleziono przyczynę i nie było to nic poważnego.
Dzieciatka zmieniają się szybko, dla mnie o wiele za szybko, niedługo pyskować zaczną.
mam nadzieję
z tym pyskowaniem to pojechałaś

Cytat:
Moonik na nóżki nic poza śpiochami? Żadnych skarpetek czy rajstopek?
Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie, sama chodzę w zimowej kurtce i czapce (ostatnio jak tak ciepło, to bez czapki). Ubieram w body, rajstopki i skarpetki, a na to polarowy z misiem kombinezon. I czapka oraz niedrapki w roli rękawiczek. U Was jest trochę cieplej niż u nas na zimnej północy.
nie, nic więcej na nóżki nie daję a jak wracamy do domu stopy ma cieplutkie Mała chyba po tacie woli chłodniej jak cieplej bo ja to zmarzluch jestem okropny Jakbym ubrała ją jak Ty Frania to myślę, że daleko byśmy nie zaszły, tak by wrzeszczała z gorąca
No ale to pewnie kwestia pogody i temp na zewnątrz - dziś było 13st o 14 jak wychodziliśmy więc cieplutko i do tego pełne słońce, trochę wiatru ale znośnie.

Julitka

Stary 2011-11-01, 22:07   #4160
anciaahk
kosmitka

Jak jej tak pasuje, to ok. Franek nie narzeka, więc też chyba mu tak pasuje. I tak woziłam go już w kombinezonie zimowym, ale jak się ociepliło, to przeniosłam się na ten polarkowy. Widzę, że matki różnie ubierają, niektóre naprawdę lekko, może to lepiej niż takie ciepłe ubieranie, ja się jednak boję i mimo że mój chłopczyk jest już duży to i tak jakoś chucham na niego. Jak go wyjmuję, to też jest cieplutki, ale nie jest zgrzany. Ubieram go tak jak siebie, więc skoro sama chodzę cieplej, to i jego cieplej.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Zmykam chyba spać, Franio lula już od ponad godziny, do północy pewnie jeszcze pośpi.
Na smutki najlepszy jest sen, trzeba to wyspać.
Dobrej nocki!

Stary 2011-11-01, 22:09   #4161
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
dziewczyny ma/albo miała w ciąży któraś z Was ciemny pępek? bo mój taki właśnie jest i wygląda okropnie nie dość że brzuchol pozostawia wiele do życzenia to jeszcze ten pępek grrr
Ja nie mam pępka ciemnego ale za to mam krechę, aż po same cycki i jak na razie nie znika Mam nadzieję, że zniknie
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 22:11   #4162
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jej tak pasuje, to ok. Franek nie narzeka, więc też chyba mu tak pasuje. I tak woziłam go już w kombinezonie zimowym, ale jak się ociepliło, to przeniosłam się na ten polarkowy. Widzę, że matki różnie ubierają, niektóre naprawdę lekko, może to lepiej niż takie ciepłe ubieranie, ja się jednak boję i mimo że mój chłopczyk jest już duży to i tak jakoś chucham na niego. Jak go wyjmuję, to też jest cieplutki, ale nie jest zgrzany. Ubieram go tak jak siebie, więc skoro sama chodzę cieplej, to i jego cieplej.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Zmykam chyba spać, Franio lula już od ponad godziny, do północy pewnie jeszcze pośpi.
Dobrej nocki!
Anuś Ty jesteś jego mamą i Ty wiesz jak dla niego jest najlepiej ja absolutnie nie mówię, że za ciepło go ubierasz- mówię tylko jak by się nasza zachowała
Śpij dobrze!

Julitka

Stary 2011-11-01, 22:17   #4163
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Ancia, Archi, Aga.. na ten dzisiejszy smutny dla Was dzień przytulaski

dziewczyny ma/albo miała w ciąży któraś z Was ciemny pępek?
1. Wiecie, że jakoś dziś przez to, że nie byłam na Mszy na cmentarzu i przez to, że Amelia zabiera tyle mojego czasu pierwszy raz jakoś inaczej mnie obeszło to święto... Jakoś pierwszy raz jakby mnie nie dotyczyło, aż głupio....
2. ja mam i wygląda to strasznie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 22:36   #4164
s-pray
Przyczajenie

s-pray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 23:13   #4165
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s-pray Pokaż wiadomość
cosiestao ?

Wymianka.
Stary 2011-11-02, 01:21   #4166
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
...ale za to mam krechę, aż po same cycki i jak na razie nie znika Mam nadzieję, że zniknie
ja też mam

jadę rano do ZUS załatwiać macierzyński - trzymajcie za mnie kciuki, aby wszystko się udało.
Stary 2011-11-02, 07:10   #4167
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Ja nie mam pępka ciemnego ale za to mam krechę, aż po same cycki i jak na razie nie znika Mam nadzieję, że zniknie
Też mam tą krechę, ale pomalu jest jakby mniejsza.
Cytat:
Anuś Ty jesteś jego mamą i Ty wiesz jak dla niego jest najlepiej ja absolutnie nie mówię, że za ciepło go ubierasz- mówię tylko jak by się nasza zachowała
Śpij dobrze!

Cytat:
1. Wiecie, że jakoś dziś przez to, że nie byłam na Mszy na cmentarzu i przez to, że Amelia zabiera tyle mojego czasu pierwszy raz jakoś inaczej mnie obeszło to święto... Jakoś pierwszy raz jakby mnie nie dotyczyło, aż głupio.
Dzięki Franusiowi też mi lżej.

Nasza chrzestna może mieć problem z przylotem do Pl, bo loty są odwoływane. Masakra.

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Gosia -

Stary 2011-11-02, 09:17   #4168
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam serio wierzyć że mleko matki może nie być wystarczające dla dziecka. Dzisiaj odciągnęłam 60ml, karmiłam chyba 2 godziny- oczywiście nie ssał cały czas tylko jakieś cuda wydziwiał, robił się czerwony, naciągła sutka, znowu łapał... cyk- teraz dałam mu jeszcze 60ml a ten nadal głodny to ja już nie wiem o co chodzi

Poza tym nigdzie nie mogę znaleźć info ile np. powinien zjadać maluch mm przy dokarmianiu i ile mniej więcej w ciągu doby zjada taki mały człowiek.

Miałam nadzieję że uda mi się go trochę przestawić i wczesniej kłaść a ten oczy jak 5zł i . A co gorsze zapłaciłam za huśtawkę przez płacę allegro a facet ma chyba nieskonfigurowane konto i napisał, że nie wyśle póki mu allegro nie wypłaci. I w tyłku ma że kupiłam od niego tylko dlatego, że obiecał że szybko wyśle. Jak mi nie dojdzie to do piątku to chyba się wścieknę .

Sorry za żale, ale o tej porze mam mały kryzys przeważnie A dzisiaj szczególnie bo nie ma tż więc nawet wziąć prysznic to marzenie
kochana moja wczoraj wieczorem zjadła cyca...15 min ładnie jadła, potem wrypała 70 odciągniętego i dalej sie darła. Ale stwierdziłam ze to nie mozliwe zeby była głodna wiec zaczełam ja nosić, potem juz nie mialam siły i wziełam do nas do łózka, dałam cyca ale nie jadła tylko ciumkała z 5 minut, przytulałam, wtykałam smoka 50 razy, głaskałam i zasnela w koncu. Stwierdzam ze była zmęczona i nie mogła usnąć.

moze twój Filip tez jest zmeczony/przemęczony?

a za niekonsekwencje (bo juz ladnie spała nam w kołysce) prosze mi nakopać

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
moje dziecie dzis o 20:30 pieknie zasneło i spi w łożeczku bardzo sie cieszę bo chciałam mu ustalic taki rytm ale on miał mni egdzies i po kąpieli to nawet do 23 potrafił sobie nie spac dzis pierwszy raz sie skusił na propozycje mamusi-no to sie pochwaliłam
hej Asia brawo dla Marcelina

Cytat:
Dobrej nocki!
mam nadzieje ze poskutkowało

Cytat:
ja też mam

jadę rano do ZUS załatwiać macierzyński - trzymajcie za mnie kciuki, aby wszystko się udało.

Cytat:
Też mam tą krechę, ale pomalu jest jakby mniejsza.

Nasza chrzestna może mieć problem z przylotem do Pl, bo loty są odwoływane. Masakra.
ja tez mam kreche, nawet bardziej ja teraz widać niz w ciąży

a kiedy chrzciny u was? pewnie pisalas ale nie zakodowałam moze sie do tego czasu uspokoi

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

a wogóle to dzien dobry
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:21   #4169
anciaahk
kosmitka

Chrzestna ma przylot jutro, a chrzciny w niedzielę.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cotka a wracając do karmienia serio na Twoim miejscu chyba bym się już poddała, jesteś bardzo dzielna i zawzięta, że tak o to walczysz

Stary 2011-11-02, 09:23   #4170
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Chrzestna ma przylot jutro, a chrzciny w niedzielę.

Cotka a wracając do karmienia serio na Twoim miejscu chyba bym się już poddała, jesteś bardzo dzielna i zawzięta, że tak o to walczysz
a chrzciny w lokalu czy w domu ?

Też podziwam Cotkę, sama czasem klne na to karmienie piersią, jak mały się denerwuje jak mu psika prosto do gardła, wypluwa, oblewa się po pas eh , ja się denerwuje
ale teraz czerpie więcej przyjemnosci z karmienia, jak Stasiek sie tymi oczyskami na mnie patrzy podczas

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości