|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Smutny dzień, to prawda... Tym bardziej, że u Was to taki "świeży" ból |
|
|
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Będzie dobrze! Strasznie Ci współczuję... Będziemy czekać na dobre wieści od Was Pannica już Czekamy cierpliwie na zdjęcia ![]() Danika Dam znać jak po zmianie mleka. Narazie zauważyłam, że mały je je chętniej. Tamtym zapychał się po 60ml i ani rusz. Hippa wypija niemal do końca. No ale trzeba chyba czasu żeby sprawdzić czy mleko pasuje czy nie. Nam NAN "zaszkodził" po 3 tygodniach...A to i tak był tylko uzupełnieniem piersi. Kupy dalej nie ma ![]() Jutro idziemy do pediatry. Wogóle to wczoraj mielismy usg bioderek i muszę małego pieluszkować ![]() Ancia Aa2 Mamuśka gdzie jesteś?
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
mielismy tesciów na wizycie
właśnie poszli i zostawili po sobie rozkapryszoną wynoszoną na rączkach młodą i placek ze śliwkami ![]() Anuska ale Fabi grzeczny chłopczyk Gosia81 fajna twoja panna ![]() Cytat:
kupa u nas w koncu powstała i to nie jedna, trzy razy zmienialam pieluche tak sie rozpędziła po tej całej nocy, ale dopiero koło 13 zaczęła kupkać
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga faktycznie matka wariatka , ale ja jako kolejna doskonale Cie rozumiem
|
|
|
|
|
#4146 |
|
KWC
|
Aiszka strasznie współczuję. Trzymam kciuki za Wasze maleństwo.
Anuska i Gosia81 Wasze dzieciaki śliczne!!! |
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a za "świeże święto" Aiszka trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia dziewczyny ładne wasze dzieciaczki
|
|
|
#4148 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że ten hipp się sprawdza przy dokarmianiu, może też zmienię. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam serio wierzyć że mleko matki może nie być wystarczające dla dziecka. Dzisiaj odciągnęłam 60ml, karmiłam chyba 2 godziny- oczywiście nie ssał cały czas tylko jakieś cuda wydziwiał, robił się czerwony, naciągła sutka, znowu łapał... cyk- teraz dałam mu jeszcze 60ml a ten nadal głodny
to ja już nie wiem o co chodzi Poza tym nigdzie nie mogę znaleźć info ile np. powinien zjadać maluch mm przy dokarmianiu i ile mniej więcej w ciągu doby zjada taki mały człowiek. Miałam nadzieję że uda mi się go trochę przestawić i wczesniej kłaść a ten oczy jak 5zł i Sorry za żale, ale o tej porze mam mały kryzys przeważnie A dzisiaj szczególnie bo nie ma tż więc nawet wziąć prysznic to marzenie
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-01 o 21:23 |
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() kochana jestem jestem, ale bardziej podczytuje niz cos pisze bo po tym 2 tyg szpitalu jak wróciłam to cięzko było sie wbic nawet cosik tam pisałam ale wiesz jak jest ![]() moje dziecie dzis o 20:30 pieknie zasneło i spi w łożeczku dzis pierwszy raz sie skusił na propozycje mamusi-no to sie pochwaliłam
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ma pajaca bawełnianego i na to drugiego welurowego (niezbyt grubego), czapkę, niedrapki i zwykle jakieś szmaciane butki, bo ma zimne nóżki może bym jeszcze nie chodziła z tym śpiworkiem ale dobrze jej jak tak leży na mięciutkiej ciepłej wełence. Niestety nie da się odpiąć całkowicie wierzchniej części. dziś zajrzałam do wózka 7 miesięcznego sąsiada - ten to był cieplutko opatulony ![]() Swoją drogą Dominika wczoraj skończyła dopiero 2 tygodnie, a my już od zeszłej środy spacerujemy. Wolę jej nie przeziębić. anciaahk http://allegro.pl/hit-spiworek-spiwo...904480262.html
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4152 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
to ja bym powiedziała odwrotnie, że bardzo lekko ubierasz, skoro tylko welurowy pajacyk.Dziękuję za linka, trochę drogi, zastanawiam się czy kupić czy nie. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- O taki mi się podoba, wtedy ma odpinaną górę.
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Dziś pierwszy raz mi się niuni tak sfajdała, że trzeba było ja przebrać
Leżymy sobie na łózko, a tu kupa - no to idziemy się przewijać. Nim zdążyłam nabrać cieplej wody do umycia pupy wystrzeliła jeszcze z 5 razy, aż się z mężem obśmialiśmy, że jeszcze tyle na raz nigdy nie zrobiła, no i wylalo się pod plecki ale przynajmniej przestał ją męczyć brzuszek.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
piękny dzień dziś był, pospacerowaliśmy troszkę, Malutka spała o 14 do 18 prawie więc spokojnie udało sie nam obiad zjeść wczoraj zrobiliśmy jej mini sesję golaskową- jaka była zadowolona, ze nie ma ubranek na sobie ani pampka ![]() Ancia, Cotka Cytat:
![]() Cytat:
ale nasza też najabrdziej lubi robić siku i kupkę jak pampers akurat jest zmieniany ![]() Małgosia i jak kupka- jest w końcu? Anuska ale z Fabiego kruszynka moja to mam wrażenie, że wielkolud mały ![]() ojejku biedne maleństwo mam nadzieję,że mu szybko pomogą trzymaj się dzielnie AiszkaKellys gratuluję! Pokaż niuńkę jak będziesz mieć chwilkę ![]() Ancia, Archi, Aga.. na ten dzisiejszy smutny dla Was dzień przytulaski jestem w szoku jak nasza Gwiazdka się zmienia z dnia na dzień..wczoraj oglądałam zdjęcia jej z zaraz po porodzie to wyglądała jak kosmitka a dziś... heh bez porównania dziewczyny ma/albo miała w ciąży któraś z Was ciemny pępek? bo mój taki właśnie jest i wygląda okropnie
|
|
#4155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-11-01 o 21:41 |
|
|
|
|
#4156 | |
|
kosmitka
|
Moonik
za zdrówko! Oby jak najszybciej znaleziono przyczynę i nie było to nic poważnego.Dzieciatka zmieniają się szybko, dla mnie o wiele za szybko, niedługo pyskować zaczną. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Na mocną zimę by się przydał, a z drugiej strony w duży mróz raczej nie będziemy spacerować.
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) My na spacer zakładamy tylko kurteczkę tą pomarańczową - pamiętasz? a pod spodem ma bodziaka na długi i albo śpiochy albo półśpiochy i na główkę czapeczkę kąpielówkę tzw no i rączki ma na wierzchu przykrywam kocykiem i tą pokrywą od wózka a i tak jak wracamy do domu to jest taka ciepła, że szok..ale już chyba lżej się nie da ubrać
|
|
#4158 |
|
kosmitka
|
Moonik na nóżki nic poza śpiochami? Żadnych skarpetek czy rajstopek?
Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie, sama chodzę w zimowej kurtce i czapce (ostatnio jak tak ciepło, to bez czapki). Ubieram w body, rajstopki i skarpetki, a na to polarowy z misiem kombinezon. I czapka oraz niedrapki w roli rękawiczek. U Was jest trochę cieplej niż u nas na zimnej północy.
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym pyskowaniem to pojechałaś Cytat:
Jakbym ubrała ją jak Ty Frania to myślę, że daleko byśmy nie zaszły, tak by wrzeszczała z gorąca ![]() No ale to pewnie kwestia pogody i temp na zewnątrz - dziś było 13st o 14 jak wychodziliśmy więc cieplutko i do tego pełne słońce, trochę wiatru ale znośnie.
|
|
#4160 |
|
kosmitka
|
Jak jej tak pasuje, to ok. Franek nie narzeka, więc też chyba mu tak pasuje. I tak woziłam go już w kombinezonie zimowym, ale jak się ociepliło, to przeniosłam się na ten polarkowy. Widzę, że matki różnie ubierają, niektóre naprawdę lekko, może to lepiej niż takie ciepłe ubieranie, ja się jednak boję i mimo że mój chłopczyk jest już duży to i tak jakoś chucham na niego. Jak go wyjmuję, to też jest cieplutki, ale nie jest zgrzany. Ubieram go tak jak siebie, więc skoro sama chodzę cieplej, to i jego cieplej.
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Zmykam chyba spać, Franio lula już od ponad godziny, do północy pewnie jeszcze pośpi. Na smutki najlepszy jest sen, trzeba to wyspać. Dobrej nocki!
|
|
#4161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śpij dobrze!
|
|
#4163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. ja mam i wygląda to strasznie
|
||
|
|
|
#4164 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jadę rano do ZUS załatwiać macierzyński - trzymajcie za mnie kciuki, aby wszystko się udało.
|
|
|
|
|
#4167 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasza chrzestna może mieć problem z przylotem do Pl, bo loty są odwoływane. Masakra. ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Gosia -
|
|
|
#4168 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze twój Filip tez jest zmeczony/przemęczony? a za niekonsekwencje (bo juz ladnie spała nam w kołysce) prosze mi nakopać ![]() Cytat:
brawo dla Marcelina ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a kiedy chrzciny u was? pewnie pisalas ale nie zakodowałam moze sie do tego czasu uspokoi ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- a wogóle to dzien dobry
|
|||||
|
|
|
#4169 |
|
kosmitka
|
Chrzestna ma przylot jutro, a chrzciny w niedzielę.
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cotka a wracając do karmienia serio na Twoim miejscu chyba bym się już poddała, jesteś bardzo dzielna i zawzięta, że tak o to walczysz
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też podziwam Cotkę, sama czasem klne na to karmienie piersią, jak mały się denerwuje jak mu psika prosto do gardła, wypluwa, oblewa się po pas eh , ja się denerwujeale teraz czerpie więcej przyjemnosci z karmienia, jak Stasiek sie tymi oczyskami na mnie patrzy podczas
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Walczymy z zapaleniem dróg moczowych, a wczoraj wykryli mu jeszcze jakiegoś rotawirusa i ma okropną biegunkę
Będzie dobrze! Strasznie Ci współczuję... Będziemy czekać na dobre wieści od Was

kupa u nas w koncu powstała i to nie jedna, trzy razy zmienialam pieluche tak sie rozpędziła po tej całej nocy, ale dopiero koło 13 zaczęła kupkać 

to ja już nie wiem o co chodzi 

to ja bym powiedziała odwrotnie, że bardzo lekko ubierasz, skoro tylko welurowy pajacyk.
trzymaj się dzielnie Aiszka
)