|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
A wcale mi się nie zniepodobały detektywie jeden
Po prostu mam za dużo szamponów, odżywek, nie dam rady zużyć - a yesy maja przecież po pół litra. Do tego pomidora mam podwójnie ![]() Cytat:
Cytat:
Odkąd uzywam na noc witC to zauważyłam, że kremy mi sie dużo lepiej wchłaniają Zniechęcenie się do minerałów na dobre by mi wyszło , ale niestety uparłam się na nie
|
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
nie no mamusiu nie oddawaj szamponów, bo czego będziemy używać jak Twoje przyszywane córy Cię odwiedzą :P
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że dla cery tłustej, mieszanej jest idealny. Dla cery typowo suchej nie polecam, ale myślę że do Twojej się nada. Dla mnie ten żel to najbardziej uniwersalny kosmetyk ever.
|
|
#4205 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez grazkako Czas edycji: 2011-11-01 o 11:54 |
|
|
|
|
#4207 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
oj spałam
![]() http://allegro.pl/liz-earle-oryginal...902455308.html ta będzie dobra, ja ją mam nadal zachwycam sie olejem ze słodkich migdałów dodaje troche do kremu do rąk i w końcu mam super rączki!!! jak kiedyś po neutrogenie |
|
|
|
#4209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Rozeznanie
|
też się zastanawiałam czy warto wydawać więcej, czymś się różni od tej z body shopu?
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktoras dziewczyna pytala o kolorowke alterry. ja sie moge wypowiedziec co nieco. niektore rzeczy probowalam, czy zapychaja? nie wiem, ale talk na pewno sprawia, ze troche tego sebum sie wchlonie... mi w kazdym razie puder alterrowy sie podoba. bez talku u mnie ani rusz (no chyba ze z jedwabna hauschka ). podklady w plynie nie mialam na twarzy. jest jeden kremowy i jeden chyba jakis lzejszy, jedwabny i ten byl calkiem fajny na rece. a tak ogolnie zamiast kremu na dzien to mialam tez podklad soft czy cos takiego, niby ma kolor, ale na twarzy nie widac. i jako taki po prostu kremik byl spoko roz alterry mialam i jeden cien. oba produkty dosc transparentne, delikatne. szczegolnie dla niewprawionej reki bedzie to zaleta. albo do makijazu dziennego. ogolnie nie narzekam na te produkty, ale wydajnosc i chec testowania innych kosmetykow powstrzymalo mnie poki co od ponownego kupna
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
To ja pytałam.
Dziękuję za odpowiedź.Mi talk nie odpowiada dlatego nie zaopatrzę się w Alterrę za bardzo, może tylko ten podkład soft. W takim razie pójdę do drogerii dm i tam wezmę trochę z Alverde ![]() Czytam składy i prezentują się o wiele lepiej. Wyjdę z pełną siatką ![]()
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
#4213 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Tylko ostrzegam heenara ma bardzo intensywny zapach. Taki bardzo orientalny. Na włosach utrzymuje się do kilku myć. Mi on się strasznie podoba ale nie każdemu przypadnie do gustu. |
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedź Gdzieś, kiedyś w opisie olejku do włosów czytałam, że właśnie przy regularnym stosowaniu sprawia, że siwe włosy nie sa taka widoczne (nie pamiętam dokładnie jak to tam było określone) i nie moge znaleźć, który to był olej Co do zapachów to ja mało wybredna
|
|
#4215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że u mnie to daje efekty, chociaż tak restrykcyjnie nie podchodzę. Generalnie zrzucam wagę, wiec staram się jeść jakieś 1500 - 1600 kcal dziennie plus taniec towarzyski raz w tygodniu i fitness (wymienny na siłownia) dwa razy w tygodniu. Jem bardzo dużo ryb i warzyw, owocki też, chociaż niektóre mocno ograniczyłam (banany - chociaż ciasto bananowe się pojawia od czasu do czasu , winogrona, etc..). Pilnuję indeksu glikemicznego Piję duzo różnych rzeczy - herbatki różnokolorowe, niesłodzone soki z wodą, wodę... i kawę - moje małe uzależnienie Mięsko w diecie jak najbardziej jest, ale chude, głownie kurak. Ryż, makaron, pieczywo tak, ale w mniejszych ilościach i jak najmniej przetworzone - czyli ciemne, pełnoziarniste, ryż dziki. Aha i staram się chemii w kuchnie nie używać - czyli kostki rosołowe, vegeta i inne takie poszły w odstawkę. Zostały własnorobione wywary z warzy czy rosołki, zioła i przyprawy (których skaldy zawsze sprawdzam). Co do mleka i przetworów mlecznych...hmm.... ja kocham wszelkie mleczne Kiedyś zrobiłam eksperyment i odstawiłam wszystko na dłuższy czas, ale poza efektem wkurzenia (bo nie mogłam jeść ukochanego twarożku), żadnych zmian nie widziałamPonadto domowy dietetyk (mama) poradziła, żeby na śniadanie, zamiast drugie kromki chleba wcinać plaster chudego białego sera - "zapycha" jak chlebek, a dużo mniej kalorii. Cytat:
![]() Cała przyjemność po ciężkim dniu, kąpiel w wannie z olejkami ... i dobra książką Poza tym w wannie prysznic weźmiesz, ale pod prysznicem już się nie wyleżysz ![]() Herbatki też lubię Ostatnio na tapecie sypany roibos z płatkami migdałowymi Cytat:
Będzie trzeba na drogach uważać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że jesteś Cytat:
Mam dokładnie taką samą porcelanę i mam do niej ogromny sentyment, bo to były pierwsze dwie rzeczy, które w nowym mieszkaniu mieliśmy Zanim udało się kupić "pełny" serwis, dostaliśmy od mamy dwie filiżanki, dwa talerzyki i dwie duże miseczki i wszystkie posiłki na tym jedliśmy Teraz filiżanki są moimi kawowymi i nikomu ich ruszyć nie pozwalam ![]() Co do fitenssu, gdyby któraś Wrocławianka chciała się dołączyć, to ja już chodzę i z czystym sumieniem mogę klub polecić Widziałam Klub - gayenko A w ogóle to wreszcie zdecydowałam się i zrobiłam zamówienie z LF - pozostaje tylko czekać na paczkonosza |
||||||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny drogie jest prośba od moderacji
Offtopy przenosimy do klubu, do którego stałe bywalczynie wątku dostały/ dostaną zaproszenia Oczywiście tu dalej mozemy pisać, jednak starajmy się proszę pozostawać w kręgu naturalnej pielęgnacji I oczywiście zapraszamy wszystkie nowe osoby do pisania i dzielenia się z nami spostrzeżeniami i uwagami oraz dzielenia się zdjęciami zbiorów naturalnej pielęgnacji![]()
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz Vea, że ja z rozmysłem zamineiłam wanne na brodzik?
W wannie przewaznie i tak prysznic brałam owszem zdarzało mi sie poleżeć, ale rzadko i jakoś zawsze byłam taka wyczerpana tym leżeniem (ja mogłam leżeć albo w gorącej wodzie albo wcale), że jakoś tak nie pałałam do tego miłością...Zawsze mi sie marzył taki większy prysznic ![]() Od tego czasu może ze 2 razy żałowałam, że nie mam wanny..... Oczywiście pod katem wyleżenia sie w olejkach, olejach itd. Staram sie nie czytac o tych wszystkich cudach do kapieli żeby nie pożałowć decyzji podjętej kilka lat temu .....
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2011-11-02 o 09:41 |
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz !
Mi się zawsze marzyła wielka wanna, bo nigdzie tak nie odpoczywam A mam średnią (w sumie dwie osoby się mieszczą ) ale głęboką, więc korzysta się fajnie, a przy prysznicu nie chlapie za bardzo. Poza tym mogę sobie zaolejować włosy i wziąć kąpiel - pod prysznicem nie dałabym rady.Apropo olejowania, czy któraś się orientuje, gdzie we Wrocławiu (w sklepie stacjonarnym) dostanę olej ze słodkich migdałów?? |
|
|
|
#4219 |
|
Kici kici miau miau
|
micel Phenome szczypie mnie w gebe
mam czerwona twarz, ale niewiem co to ze skladu powoduje
|
|
|
|
#4220 |
|
Konto usunięte
|
Ja w domu rodzinnym miałam tylko prysznic i zawsze marzyłam o wannie. W czasie studiów miałam wannę w każdym wynajmowanym mieszkaniu, raz to nawet taką wielką że mogłam w niej leżeć bez zginania nóg w kolanach i niby od czasu do czasu fanie było się tak położyć ale i tak u mnie wygrywa prysznic.
Pewnie jak w swoim domu/mieszkaniu zdecyduje się na prysznic zatęsknię do wanny, ale na razie marzę o takim dużym prysznicu. A żeby nie było Offtopa to przyszły moje cudeńka. 1. Odżywka marchewkowa czeka na swoją kolej 2. Szampon pomidorowy raz wypróbowany. Jeszce nie wiem czy jest lepszy czy gorszy od mojego dotychczasowego faworyta marchewkowego 3. Lavera krem do rąk, to już moja druga tubka ciekawe czy sprawdzi się zimą tak dobrze jak latem 4. Pomaka Lavera Repair - szalu nie ma 5. Olejek kokosowy |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Kakulinka - za zakupy
![]() yesy masz z all? Ja kombinuje coby sie wyrwac z pracy i skoczyć do żółtego cesarza, ale jak tam pójdę to nakupię dużo niepotrzebnych mi rzeczy , tyle, że on taaaaki wieeelki......
|
#4222 |
|
Konto usunięte
|
tak z allegro
Sephora ma droższe, w nowych brzydkich butelkach i mniejszej pojemności |
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
I w dodatku ze zmienionym składem - zmiana mało ciekawa....
|
#4224 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Pani Ewa ma ewidentnie jakieś tajne wejścia u sił wyższych, bo przesyłka polecona wysłana w poniedziałek (taka data na stemplu) właśnie do mioch łapek dotarła Przyszły mydełka: - Cynamonowe - Migdałowy Dotyk - Świeży Balsam - Makowy Duet - Sekret Mniszka (obłędnie melisą pachnie - próbki Polnych Ziół i Balsam Naturalny Fotki wrzucę jak wrócę do domu, o ile z wanny wylezę
|
|
|
|
#4227 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
i po paru dniach przeszło... do dziś używam i jest ok,już drugii miesiąc (mam 500ml).
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie Was nadrobiłam ....ufff ale produkujecie
Wróciłam do domu i wsio przeczytałam już bo się za Wami strasznie stęskniłamCytat:
Poprosił grzecznie żebym nie stosowała tego bo on nie wytrzyma. Rzeczywiście ten zapach utrzymuje się długo na włosach po zmyciu.
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w PL jest kolorówka?choć po kremach to nie pałam do nich miłością A z jakiej firmy ta herbatka?nie widziałam takiej ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Anula piękny wątek wymiankowy tylko taka mała uwaga: wybolduj nazwy kosmetyków, będzie je łatwiej znaleźć a tak to się wszystko zlewa choć widzę że dziewczyny i tak już sobie poradziły z odnajdywaniem
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Bezfirmowa
To znaczy sypana kupowana na wagę w herbaciani Noma we Wrocławiu, ale wydaje mi się, że widziałam też w Five o'Clock.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

, ale niestety uparłam się na nie

life is beautiful

). podklady w plynie nie mialam na twarzy. jest jeden kremowy i jeden chyba jakis lzejszy, jedwabny
i ten byl calkiem fajny na rece. a tak ogolnie zamiast kremu na dzien to mialam tez podklad soft czy cos takiego, niby ma kolor, ale na twarzy nie widac. i jako taki po prostu kremik byl spoko 

)

mam czerwona twarz, ale niewiem co to ze skladu powoduje

, tyle, że on taaaaki wieeelki......