|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
W lokalu, w domu nie mam głowy na gości. A tak obiad i z głowy.
|
|
#4172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Wspolczuje Ci Cotka tych przebojow z karmieiem ....musisz sie niezle nameczyc....ale i tak Cie podziwiam za wytrwalosc.... ![]() Co do spania to sprobuj tak przez pare dni o jednakowej porze na pewno sie uda.... Cytat:
za spanko.....oby zostalo mu tak dluzej...Cytat:
![]() Kochana mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.Trzymam kciuki Moj pepek wyglada tragicznie... Spray co by nie bylo....sciskam....
|
|
#4173 |
|
kosmitka
|
Moonik dzisiaj obejrzałam swój pępek i też jest ciemniejszy, hehe, nawet wcześniej nie zwróciłam na niego uwagi. Jeszcze mam brzuszek, to tak go dokładnie nie widać.
|
|
#4174 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze: po ciężkiej nocy - jest kupa!
![]() Oby to sie już odblokowało ![]() Cytat:
![]() Placek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to super by było jakby mu sie tak utrzymało ![]() Na spacery już chodzicie? Cytat:
![]() Kupka jest. Była nad ranem Aż matka-wariatka zatańczyła ze Stefkiem Ja mam taki wielki pępek ...do tego krecha...rozstępy...ech szkoda o tym mysleć
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
Ancia zazdroszcze ze chrzciny juz masz w niedziele.....
Chcialam zrobic w swieta ale nie dam rady i chyba dopiero na wiosne....chyba nie bedzie zbyt duza... .......
|
#4176 |
|
kosmitka
|
Małgosia, kto by pomyślał, że tak będziemy się cieszyć z kupy,co ?
![]() I trzymam kciukasy za bioderka, co by się szybciutko poprawiło. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Monia moja sis ma córkę z wrzesnia i robiła chrzciny w kwietniu, mała fajnie wyglądała!
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malgos na allegro widzialam takie specjalne pieluszki dla maluszkow ktore musza byc wlasnie pieluszkowane.....sa takie ladne ze zwierzatkami..... Moja zaczela robic po nowym mleczku kupki codziennie....czasami nawet dwa razy na dzien Ale najlepiej jej sie robi jak jest w hustawce....wczoraj taka walnela ze az jej sie znalazla na brzuchu ....TZ stwierdzil ze hustawka ja zbyt rozluznia....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, to było jak zbawienie Oby tylko się to unormowało. Ja dużo nie chcę; raz dziennie przynajmniej ![]() A. Ancia ja bym nie zmianiała mleczka bo Ty masz naprawdę do malutkiego dokarmienia a u nas czasami jest przewaga mm na moim... Monia Fajnie na wiosnę. Ciepło będzie i tak weselej.
|
|
#4180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo z tym wkladnaiem pieluch to się wykończę, przesuwa się to to i du.pa.... wogóle to ostanio mnie syn mój ukochany Stefan powalił na łopatki. Leży sobie w łóżeczku. Ma na sobie body i półśpiochy. Zaglądam do niego wszystko ok. Idę za jakiś czas patrze a ten bez półśpiochów...hheehe tak kopal aż je ściągnął...
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymajcie się tam dzielnie!!!!Bardzo Ci współczuję pobytu w szpitalu...tyle musicie przejść z tym maleństwem... Mam nadzieję, że małemu szybko się poprawi i wrócicie jak najszybciej do domku... Mocno trzymam kciuki ![]() moonik za szybką i trafną diagnozę! Powrotu do zdrowia![]() ancia macie jakiś plan awaryjny jak chrzestna nie doleci? Pewnie do jutra już się wszystko "odblokuje" Monia teraz nie ma znaczenia ile dziecko ma..i wcale nie będzie Twoja niunia za duża! Pamiętam, to kiedyś tak było, że wszystkich dziwiły "odchowane" dzieci do chrztu. My też jeszcze nie wiemy kiedy chrzciny zrobimy My wczoraj pojechaliśmy do moich rodziców i mały super grzeczny był...spał, grzecznie jadł, znowu spał... generalnie zaliczył niewiele aktywności (świetnie mu się śpi w samochodzie a jechaliśmy ponad 80 km w jedną stronę), więc mu się poprzestawiało i w środku nocy był super wyspany i ani mu w głowie było spanie ...już miałam dość, ale za te uśmiechy ...hmmmmmm wybaczam wszystko!!!!A ja dziś po raz ostatni się kłuję!!!! Po prawie 11 miesiącach wreszcie mogę odstawić zastrzyki!!!!! |
|
|
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jak ją odstawisz w jakieś ekstra wdzianko, to nie ma bata
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
No to siup ostatni zastrzyk i wolność! Super
|
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale bedzie szalenstwo.... No Stefek akrobata..... powinnas byc dumna ze syn potrafi sie juz rozebrac.... ![]() Moja wczoraj wieczorem odkryla swoje piastki...patrzyla na nie wielkimi oczami po czym wsunela obie do buzki....i chyba byla bardzo zdziwiona ze nie moze ich naraz zmiescic....ale mialam ubaw.... ![]() Sonia tak te usmiechy sa nieziemskie.... My dzisiaj idziemy na zajecia ....bedziemy sie poznawac i moze sie jakos pobawimy....watpie zeby mala zalapala o co biega ale nie bedziemy w domku siedziec....
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane!
Nie zapomniałam o Was, tylko po prostu nie mam czasu na kompa. Moje przeboje piersiasto-biegunkowo-katarowe mam nadzieję, że zakończone (jutro ostatnia już pewnie wizyta w por. lakt.), ale powiem Wam, że mój syn chce mnie wykończyć. Od kilku dni w ogóle nie śpi! Zasypia przy cycusiu na 15-30 min, ale jak tylko wstaję od niego, on już jest wybudzony. Mowy nie ma o przeniesieniu do łóżeczka. I tak w kółko cały dzień. Marudzi przy tym potwornie, a wieczorem, to już po prostu jest taki padnięty, że sam nie wie, czego chce. No ja sie nie dziwię, skoro nie śpi! Noce spoko, jedzenie i spanie, ale dni to masakra jakaś. Jak tylko sie da to chodzimy na spacery (nawet 3 godzinne), bo tylko na polu udaje że śpi (oczywiście jak przysiądę na ławeczce, to jest zgrzyt). Nie wiem o co chodzi, bo przecież sypiał przed chorobą całkiem ładnie, raz dwa razy dziennie. Teraz zasnął ale pewnie zaraz będzie krzyk. Czasami myślę, że może on jest głodny (głupi pomysl podsunęła mi kuzynka i teraz wredna myśl siedzi w głowie i nie daje spokoju). W pon. idziemy do szczepienia więc się okaże czy L. nadal przybiera na wadze. O już go słyszę . Poza tym miewa zapadnięte ciemiaczko i sama nie wiem co to znaczy, Wisi na cycu co chwilkę, ale może powinnam go dopajać??? Przepraszam, że tak tu wchodzę ze swoimi problemami. Chcialam Wam sie tylko przypomnieć i jak tylko Leosiek się unormuje (mocno w to wierzę) to mam nadzieję na pogaduchy z Wami. |
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
a ile płacisz za osobę i co w tym masz?
Jestem na etapie szukania lokalu no i nie jestem zorientowana co i jakCytat:
![]() do tego mój brzuch wygląda fatalnie, niby schudłam ale taki brzuszek jednak zostal, zresztą tyć zaczełam ostatnio Kg to nie dużo, ale nie chce tyc
|
|
|
#4186 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
, potrzebuję mleka na 12 i 19 listopada jak pojadę do szkoły.Cytat:
Akrobata jakiś cyrkowy.Cytat:
A jakie zastrzyki?
|
|
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko robi nastepną kupę!!!!!!!
![]() ![]() Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać. Idę go wymyć Cytat:
Hehehhe fajnie tak obserwować jak dziecko poznaje świat... Co to za zajęcia?
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz się ogromnie cieszy jak go za ręce łapie, bo okrył że się nimii coś dotyka, nie władnie, ale radochę ma konkretną
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Caltea, byłaś w poradni laktacyjnej z zapaleniem czy z problemami z karmieniem? Ile u was wychodzi za wizytę? Bo ja znowu chcę iść, ale tak mi szkoda tych 120zł
![]() Super,że u was już w miarę ok. A ciemiączko mój też ma czasami lekko zapadnięte- jak siedzi w foteliku samochodowym. Nie wiem czemu tak? A co to może oznaczać? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4190 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cotka kupiłaś tą chustę? Nasz Franek waży już chyba ponad 7kg i serio ciężko go nosić, normalnie nie dajemy rady. Rozmawialiśmy z mężem, że chusta by się przydała.
|
|
|
#4191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma jak koopa..... ![]() Pare razy w miesiacu spotykaja sie polskie mamuski z dzieciaczkami ( w roznym wieku ) i tam sobie plotkuja a maluchy sie bawia.... Cytat:
A te nasze dzieci sa juz takie dorosle..... ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Caltea ja tez mysle ze to skok.....ciezko jest ale minie.... Moja do tej pory jak jest na spacerze to udaje ze spi.... ![]() jak tylko staniemy z wozkiem to daje znak zeby jechac...
|
|
#4192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ciemiaczka to wlasnie nie wiem, ale sie martwię, bo dawniej jak był grzeczny to miał normalne. Cytat:
U nas za sam obiad + soki chcą 30zł. Cała impreza z ciastami, kawą herbatą, salatkami i wędliną to ok. 100 zł za osobę (szaleństwo). My zapraszamy do lokalu tylko na obiad, a potem do domu na kawę ciasto i jakieś salatki (oczywiście wszystko musze kupić, bo przy moim dziecku nic się nie da zrobić) |
||
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj max jutro, powinna u mnie być
Zdam relację.Ja polecam taki wydatek ponieważ jak byłam nianią to Ninka którą się zajmowałam miała chustę właśnie i powiem wam, że ulga niesamowita. Jak nie chciała do wózka- albo mi się nie chciało schodzić do garażu po wózek, to motałam ją w chustę i szłam sobie na spacer. Czasami też tak ją usypiałam. Ciach w chustę i jedno okrążenie i spała aż miło Poza tym jak nosiłam ją na rękach to zaraz miałam jakieś bóle pleców a tu chusta równo rozkłada ciężar i o niebo lepiej. Najgorzej jednak się w to owijać bo jednak to taki całakiem ciężki materiał i dużo go jest Mam nadzieję, że mały będzie chciał w tym funkcjonować bo to też różnie bywa
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam chustę, koleżanka mi użyczyła ale nie bardzo wiem jak można nosić takie maleństwo prawie 6 tyg. W kołyskę młodego nie wcisnę, nie ma szans, jest długi i pręży się przy upychaniu w chuście a do góry to nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie. Niby piszą, że można ale mam wrażenie ze głowka trochę jeszcze niestabilna. A Wy jak nosicie swoje maluchy w chuście? Oho, koniec ciszy! |
|
|
|
|
#4196 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
helloł, nadrabiam was od 3 dni - goście byli więc dopiero dziś odpisuję. moja Niuńka spała wczoraj od 19ej do 23:52 szoook
no to u niej niespotykane, zwłaszcza, ze po kapaniu zjadła tylko 50 ml MM. potem zjadła o północy, a od drugie podbudka co godzinę w rożnych celach - pic, smoczek, tulimy, tulimy, jeść itp Cytat:
no i wpędziłaś mnie w poczucie winy Cytat:
a proszę za linka mnie poczucie winy nie przeszło, a najbardziej mnie wkurza, ze za to niekarmienie będę sięmusiała tłumaczyć pediatrze naszej. bo mi tak każe karmić. jak jej powiem coś niemiłego, to potem może źle dziecko traktowac....:/a ja stosuje bobotic, ale nie wiedziałam, że to na ulewanie tez . wiesz ja to nie wiem czy ten lek działa, czy moja mała zasypia po płaczu ze zmęczenia, czy z tego, że bączki już nie bolą po podaniu kropelek![]() Cytat:
pokój cuuudny za bezbolesna akcję Cytat:
moja tez zaczepia wszystko co się rusza więc chadza w halti, na razie testowaliśmy razem z mężem ale nie niedługo same pójdziemy Cytat:
oj tam, oj tam wcale nie wywód, dobrze że się wygadałaś - jesteś świetną mamą, a wszystkie mamy chwile zwątpienia. niełatwo zrozumieć takie maleństwo. Cytat:
Cytat:
ale cudna Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i co może sie nie udać ale trzymam Cytat:
ja tez nie byłam wczoraj u mamy, bo to 80 km od lublin,a poza tym przejścia miedzy grobami za wąskie by wjechać wózkiem, a na fotelik na dworze nie taka pogoda, też mi smutno było
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja o bym u takiego darmowego doradcy to chyba zamieszkała patrząc na moje perypetie A wczoraj chciałam Filipa położyć ok-21 i tak od 20 do 1 trwała walka Nie wiem jak my go nawrócimy na odpowiednie tory- czeka nas kolejna walka
|
|
|
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cotka a poo kapieli gdzie go karmisz?? Tzn tam gdzie juz ma spac?? Bo ponoc wazne jest zeby przed snem maluszka wyciszyc...wiesz mowic do niego polszeptem , zaciemnic pokoj....to pomaga....
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Martusiu, jak ja Cię rozumiem. Czytam o Tobie a widzę siebie
Całuję mocno wszystkie aniołeczkowe mamusie |
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co lepsze wtrynił 60 ml mojego 60ml mm i wisiał na cycku i ciągle mu mało było. Piąsteczki awanturowanie. Masakra.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

to ja już nie wiem o co chodzi
A dzisiaj szczególnie bo nie ma tż więc nawet wziąć prysznic to marzenie 

za spanko.....oby zostalo mu tak dluzej...

Walczymy z zapaleniem dróg moczowych, a wczoraj wykryli mu jeszcze jakiegoś rotawirusa i ma okropną biegunkę

no to u niej niespotykane, zwłaszcza, ze po kapaniu zjadła tylko 50 ml MM. potem zjadła o północy, a od drugie podbudka co godzinę w rożnych celach - pic, smoczek, tulimy, tulimy, jeść itp