|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
muffinka fajny ten wózek. Taki zgrabny
mój tż sobie halloween z kolegami zrobił. i jakąś libację mają |
|
|
|
#2162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja właśnie się wykąpałam i ledwo siedzę najchętniej poszłabym już spać... TŻ robi mi właśnie kolacyjkę i mamy w planach obejrzeć jakiś film, ale ja już wiem,że obejrzę max 30 minut i usnę wgl. miałam skurcze połączone z bólem jak na @, regularnie co 10 minut, trwające 2minuty. niestety wszystko przeszło ale tu dzisiaj cisza, gdzie Was wcięło, mamuśki? ciekawe jak tam zaaabcia po wizycie
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
a dziekowac
![]() mnie napadly na ulicy jakies dzieciaki i rzadaly cukierkow, jakbym nosila przy sobie, w ogole to ja nie uznaje hallowen i nawet nie pamietalam ze to dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- ciekawe czy miala w ogole i czy prad im podlaczyli, ogladalam wiadomosci i tak sobie myslalam o niej... |
|
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierwszy raz obchodziłam halloween w anglii
fajnie było się przebrać i wygłupiać z Tżem tutaj jakoś tego nie czuć... mam nadzieje,że na wizycie była kurczę, własnie sobie przypomniałam,że nie mam butelek do karmienia dooobra uciekam oglądać jakiś film, później do Was zajrzę jak nie usnę
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam z kuzynką jakąś godzinę temu na mieście i widziałam kilka zombiaków, jakichś ludzi w prześcieradłach, wiedźmę i kilka innych z dyniami. Ok. 20 letnich . A mieszkam w małym miasteczku, ok 4 tys. mieszkańców
![]() gdyby nie ciąża chętnie też bawiłabym się w klubie przebrana za jakiegoś cudaka ![]() i pokłóciłam się z tżtem Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2011-10-31 o 21:10 |
|
|
|
#2166 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Wróciłam właśnie od tż-ta.. mały śpi, a ja korzystam siedząc chwilę na necie. Zaraz chyba położę się spać. Ogółem czuję się przybita, przez tą sprawę z tż
|
|
|
|
#2167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pradu juz od soboty ![]() jednie z generatora ciagniemy internet i tv ... strasza ze do piatku nie bedziemy miec ![]() Cytat:
wozek boski Cytat:
U nas tragedia od soboty nie mamy w domu pradu czyli brak cieplej wody i ogrzewania .. spimy w swetrach pod dwiema koldrami ... a najgorsze jest to ze niby dopiero w piatek .. maja dac nam prad ![]() Bylismy dzisiaj na usg Slyszelismy mocno bijace serduszko naszego dzidziusia
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
zabciu swietne wiesci
cudowne uczucie- uslyszec serduszko takiej malenkiej istotkiszybko masz nastepna wizyte, tez bedzie usg? |
|
|
|
#2169 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Cytat:
ja też bym się chetnie przebrała, tylko za co? chyba za jedną, wielką dynię TŻ za bardzo zabalował, że się pokłóciliście? Cytat:
domyślam się,że może być ciężko... ale postaraj się nie załamywać Popatrz na Filipka, On na pewno doda Ci trochę sił Cytat:
oj tak, bicie serduszka to naprawdę wspaniały dźwięk cieszę się,że wszystko z Maleństwem dobrze szybko masz następną wizytę,ja miałam co 4 tygodnie wstałam i mam meeeeeega ochotę na jakieś ciastka czekoladowe brzuch od wczoraj twardnieje... mocniej niż zwykle.czasem aż mi ciężko nabrać powietrza. mam nadzieje,że coś się rozkręci
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytałam się ile wypił to dowiedziałam się że TYLKO 0,5 i 3 piwa ![]() ale w miarę składnie mówił i nawet literówek nie robił. Pogryzę go kiedyś. ![]() ale na cmentarzu tłumy.
|
|
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
oby nie
Cytat:
![]() tylko kiedy? Twój Tż ma mocną głowę ja na cmentarz wybieram się dopiero pod wieczór. jutro się chyba przejdę do szpitala żeby zrobili mi zapis ktg
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety ma.. nad czym ubolewam, bo życzyłam mu dzisiaj wielkiego kaca, a nie ma nic.. Wieczorem jest pięknie na cmentarzu.. ![]() a idź, idź co Ci szkodzi
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
zabciu, to dobrze że masz już wizytę za sobą w końcu tyle na nią czekałaś
Super że wszystko dobrze. Współczuje z powodu prądu oby to szybciej załatwili bo jeszcze pozamarzacie ;x Agnes, idź, idź a może się okaże że tak się podekscytujesz że zaczniesz rodzić Muffinka, nie wiem czy pisałam czy nie ( bo zabierałam się do tego parę razy) fajny wózek. A mnie chyba choroba bierze boli mnie gardło strasznie ale cóż taka pora.. najgorsze jest to że mam okropne bóle w krzyżu jak na @ a tak bardzo jej nie chce ;< boje się jak to będzie po tak długim czasie zwłaszcza że zawsze byłam do Poza tym czekam na położną bo ma mi coś przynieść na oko dla małego bo strasznie mu ropieje mam nadzieje, że mu przejdzie bo nie widzi mi się zabieg czy coś.
|
#2175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ZacpanaRapem mi poszło przede wszystkim w pupę, uda i łydki, no i oczywiście w brzuch, choć już teraz, po 2 tyg po porodzie wygląda super
![]() Cytat:
![]() martynka89 ja też jestem przeziębiona i martwię się, że zarażę małego Zdrowiej!agnesuk spokojnie. Możesz zacząć rodzić w każdej chwili, także nie ma co się przejmować ![]() ZacpanaRapem oj ale super aż mi zaczęło brakować kopniaków małego Za jakiś czas pojawią się też konkretniejsze ruchy, tamto jest jeszcze lepsze o ile dziecko nie kopie mocno i nie kopie w żebra ![]() balbinka20 hej Z tym przestawianiem czasu to masakra jakaś muffinka90 super wózeczek A co do skurczy, dziewczyny na prawdę poczujecie jak będzie się zaczynać. Bo to na prawdę boli, nie da się tego przeoczyć Jak się u mnie zaczynało powiedziałam sama do siebie: nie, ja nie chcę rodzić, nie dziś, proszę, jeszcze nie Bo tamte skurcze są o wiele bardziej boleśniejsze niż przepowiadacze i po prostu będziecie czuły że już się zaczyna. Zobaczycie ![]() Cytat:
Współczuję! Oby jak najszybciej przywrócili Wam dostawę prądu Chciałabym posłuchać serca Filipka, ach aż zatęskniłam za ktg Nigdy nie zapomnę jak pod koniec ciąży podczas ktg było słychać jak miał czkawkę bo tak podskakiwał z tego że aż na urządzeniu było takie bum słychać co chwilę ![]() A propos czkawki. Czy jak dziecko ma dość często czkawkę mam się martwić? Wiem, że to wynika z tego że mały zbyt łapczywie pije, albo czasem mu zimno, ale mimo wszystko boję się że coś nie tak. agnesuk odpoczęłam, jasne że tak, tż wstawał do małego w nocy więc mogłam pospać A teraz takie dziwne uczucie bo wiem że do małego już nie wstanie i jestem sama z tym wszystkim ech.. mam nadzieję że niedługo będę mogła go zobaczyć Najgorzej, że kiedy wszystko zaczęło się już na prawdę układać musieliśmy się "rozstać" na jakiś czas echh
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-11-01 o 13:03 |
||
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Pati, to już go nie ma? ojć
co do czkawki jeśli nie trwa cały czas to nie masz się czym martwić
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, tż pojechał tam wczoraj To wczorajsze pożegnanie to była tragedia.
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Pati podobno dla dzieci to nie jest nawet meczace, nie przejmuj sie
a to byl juz ostatni weekend jak tz w domu? ![]() mam nadzieje, ze nie przegapie, tak jak mowisz ![]() aguu, dziewczyny, dzieki nam tez sie fura podoba, a tak leciutko sie prowadzi, ze juz bym chciala wyprobowac ja ''w terenie'' ![]() dziewczyny zdrowka zycze ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Pati przytulam mocno szkoda ze mieszkamy tak daleko od siebie... wpadlabym na herbatke![]() musisz byc dzielna dla Filipka... a bedziecie mogli czasem sie zobaczyc? Jemu tez pewnie ciezko, widac ze cos tam powoli dociera do niego, mam nadzieje, ze szybko wam zleci i po powrocie zaczniecie ukladac sobie zycie we trojke
|
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, dlatego miałam problem z kim go spędzić, ale na szczęście dogadałam się z mamą. Wiadomo, że te pierwsze dni będą najgorsze, ale mam nadzieję że z czasem będzie mi lepiej..
|
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ przy okazji kupowania zniczy kupił mi róże, aż sie zdziwiłam, ale miło się zrobiło.
Pati ,strasznie mi przykro, że musiał tam wrócić.Masz teraz Filipka przy sobie, on zajmie duzo Twojego czasu, ani sie nie obejrzysz,a bedziecie rodziną w pełnym gronie Mój dostal wczoraj list i jeszcze pół roku jak bedzie bez prawka, zły jest na siebie, ale to na pewno go czegoś nauczy. |
|
|
|
#2182 |
|
Zadomowienie
|
Pati, oo to nie fajnie, ale zobaczył synka może teraz sobie wszystko przemyśli i jak wróci to będzie tak jak chciałaś żeby bylo
będę trzymać za to kciuki bo Ci się należy A teraz bądź dzielna Filip zajmie sporą część Twojego czasu a nim się obejrzysz wróci
|
#2183 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Synuś tatusia rośnie, u mnie to taki spokojny nie jest A od czasu porodu na prawdę widać różnicę, zupełnie inny człowiek się z niego zrobił.. widać, że mu zależy, że chce z nami być, że nas kocha. Poród to na prawdę cud. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Miejmy nadzieję, że dla Twojego tż-ta będzie to jakaś nauczka.Cytat:
Cytat:
Myślę, że ten czas jak go nie będzie tylko umocni jego miłość do nas, był wczoraj strasznie załamany faktem, że musi nas opuścić na jakiś czas.. Szkoda mi go było, bo patrzył się na mnie takim smutnym wzrokiem, co chwilę jeszcze przytulał mnie i ściskał małego, echh normalnie masakra jakaś. Jeszcze dziś taki dzień smutny, a ja siedzę sama w domu i ciągle o nim myślę..
|
||||
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Pati ja tez ciagle sama, tz pracuje, rodziny zadnej nie mam, drugi raz w zyciu nie bede na grobach pierwszego... do tego snil mi sie moj sp dziadek i jeszcze bardziej mi przykro, ze nie moge byc ze wszystkimi...
a z tym usypianiem przez tatusiow, to mi sie wydaje, ze to dlatego, ze oni spokojniej do tego podchodza, hormony im nie buzuja a dzieci wyczuwaja nasze emocje
|
|
|
|
#2185 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No szybko strasznie bo wczoraj wogole sie z moim ginem nie widzialam .. a pozniej mialam rozmowe z pielegniarka pytala czy jestem mezatka , czy byly u nas jakies powazne choroby itp ... No a 9tego mam wizyte z lekarzem .. wsumie to ja nie wiem na czym ta wizyta bedzie polegac .. a nastepne usg dopiero w .. 20tc ![]() Cytat:
![]() Strasznie szybko serduszko bilo normalnie szok! Ja sie teraz wogole z lekarzem nie widzialam polozna mi robila usg a z lekarzem widze sie 9go wsumie to nie wiem po co .. ![]() ojj racja Cytat:
kuruj sie tam kochana Cytat:
Ale pomysl ze Ty juz Filipka masz przy sobie mozesz go przytulac calowac a ja jeszcze tyle czasu musze czekac ... ![]() Obyscie sie szybko zobaczyli z TZetem Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale jeśli poród przeżyłam to też muszę przeżyć.Cytat:
Najgorsze są początki, bo nie bardzo jest jak się cieszyć z macierzyństwa kiedy wszystko Cię boli, nie śpisz, nie masz na nic siły i ciągle musisz zajmować się małym dzieckiem. U mnie na szczęście jest już coraz lepiej. A Filipka kocham ponad życie Dziękuję, też mam taką nadzieję |
||
|
|
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Pati a to jak długo bez Tz będziesz? Pociesz się tym,że zupełnie sama nie zostałaś teraz. Masz jakby nie było Filipka... Poza tym czas Ci zleci tak szybciutko przy Małym,że ani się obejrzysz a Tz wróci Na razie przytulam Cie od siebie i cierpliwości życzę A tam gdzie Tż będzie nie ma możliwości odwiedzenia go? Ja po USG jestem. Dziecko jest zdrowe,wszystkie parametry są w porządku,więc jedno zmartwienie mniej mam nie było mnie tyle czasu,bo w końcu miałam mojego kochanego na wyłącznośc przez kilka dni... Tylko ze nie wykorzystałam tego tak jak należy... sorry, że ja tak tylko o sobie piszę,ale potrzebowałam się ciutkę pożalić...
|
#2188 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Cytat:
byłoby super! Cytat:
ja dzisiaj posłucham serducha ![]() no to cieszy mnie to,że TŻ tak się Wami zajmuje, czas szybko zleci i znowu będziecie razem! Cytat:
mam nadzieje,że w Twoim związku też zajdą takie zmiany do mnie masz bliżej niż do Muffinki także przyjeżdżaj Cytat:
Muffinko jeszcze chwilka i już nie będziemy same rozmawiałam przed chwilą z moją koleżanką położna i załatwiła mi lekarza na 13 w szpitalu jak mnie nie zostawią to dam znać, a jak nie to będę pisać do dziewczyn sms'y 3majcie kciuki ![]() Balbina - super,że maleństwo jest zdrowe dlaczego nie możesz poznać płci? dziecko nie chcę się odwrócić, czy lekarze nie chcą powiedzieć? możesz wstawić jakieś zdjecia, zobaczymy co i jak. co się dzieje z Tżem? żal się kochana do woli, my z chęcią kazdego wysluchamy
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-11-02 o 10:34 |
||||
|
|
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
zaczynamy dzisiaj 40tc, mam nadzieje, ze to juz ostatni zbieram sie zaraz na to ktg, nie chce mi sie, ale jutro nie mam czasu a tak to bedzie z glowy ![]() agnes mam nadzieje, ze uslyszysz, ze to juz![]() Cytat:
za wizyte najazniejsze, ze dzidzia zdrowa, a plec... no coz, fajnie wiedziec, ale taka niespodzianka tez ma swoj urok, u aguu tez byla taka sytuacja![]() i zal sie ile chcesz, komus trzeba, a my tu od tego jestesmy, kazdy ma czasem gorszy dzien
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

i jakąś libację mają 

no i mam isc jutro czy pojutrze na ktg i tyle, po porodzie mam przyjsc pochwalic sie synkiem

cudowne uczucie- uslyszec serduszko takiej malenkiej istotki