|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Doczytalam Leoś śpi w łożeczku w nocy, ale od 4-5 to już nie ma szans, żeby go odlożyć do łożeczka. Momentalnie sie budzi i zasypia tylko przy mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |||
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() A w domu nie chcę mieć gości, nie mam nastroju. Tanio u Was. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co to halti?
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle ze jak tak bedziesz robic codziennie to maly zalapie o co chodzi i wkoncu usnie.... ![]()
![]() |
#4204 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mija miesiąc.
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie chcę gości w domu, ale na całość w lokalu mnie nie stać. Nie wiem jak ja pomieszczę te 20 osób w jednym pokoju razem z dzieckiem ![]() No właśnie nie wiem, na różnych stronach piszą, że można, ale jak zamotałam małego to glowka mu latała. Może ja coś pokręciłam i źle ponaciągalam chustę ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zaczynamy się rozglądać, chrzciny planujemy na styczeń, byłoby szybciej, ale chrzestną ma być bratowa, która jeszcze w ciąży chodzi, już ostatni m-c, a potem niech dojdzie trochę do siebie ![]() Cytat:
![]() A jak dziecko jeszcze ma niestabilną główkę to zaciągasz te dwa pasy z boków na główkęi one trzymają ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-11-02 o 09:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | ||||||||
Zadomowienie
|
hej Mamusie
![]() ![]() rany...wyspałam się...i od razu człowiek chęci do życia nabiera.. moja córcia pobiła dziś rekord snu w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() wogóle od paru dni po ostatnim karmieniu kładę ją w jej pokoju w łóżeczku.. i śpi z dnia na dzień lepiej śmiać mi się chce..bo pierwsze dwa dni mimo tego,że niania przy głowie,to budziłam się i szłam do niej zajrzeć.. widać córcia lepiej przyjęła zmianę niż mama ![]() zjadło mi posty ![]() Aiszka .... dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu ![]() Cytat:
![]() ![]() a maliny widać zadziałały... rozwarcie u mnie szło też tak szybko,że skurcze wykańczały.. przez 2h... ale ważne,że poszło Wam szybko i masz swoją księżniczkę przy sobie ![]() ac mm ![]() Cytat:
śliczny jest ![]() Cytat:
![]() i smaka mi narobiłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moją wczoraj brzuszek męczył..ma jelitka zagazowane nieraz ![]() Cytat:
![]() wcale za duża nie będzie... zresztą..ja mam to w d.... ,dla mnie to dziecko może nawet pobiec do chrztu..takie jakieś napieranie,że już,żeby małe było..to chyba pozostałość z dawnych czasów. Cytat:
![]() najlepiej jak chwytać coś piąstkami próbuje ..padam normalnie.. ![]() a moja córa już nie śpi... gada do siebie..słysze ją na niani..ale nic nie marudzi,nie płacze. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4209 | |||||
Zakorzenienie
|
Hello
![]() widzę więcej nas z takim brzydkim pępkiem ![]() ![]() dzięki za wszystkie kciuki, mam nadzieje ze się dowiem o co chodzi... Cytat:
![]() ![]() jejejeje ![]() ![]() za bioderka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i za Leosia, żeby dał mamie w końcu odpocząć ![]() ![]() Cytat:
![]() może mały ma za dużo bodźców? my też w jednym pokoju jesteśmy i po kąpieli w jej kąciku zapada noc, wyciszamy tv, kompa zeby miała spokój i jest jej łatwiej zasnąć.. to posiedziałam- trzeba iść karmić małą bo już krzyk jak 150 ![]()
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba osiwieje zaraz
![]() Wczo. kumpela do mnie pisała, że oglądała z mamą (lekarz) foty Piotrusia i jej mama mówi, że mały jest za zółty jak na ten wiek, że chyba ma przetrwała żółtaczkę... no i rzeczywiście ma jeszcze żółta twarzyczkę i w buzi tez trochę żółto... ![]() ![]() A dzis w nocy mały spał po 1 godz budził się na godz - dwie i znów sen godzinny. Jestem wypompowana i zestresowana bo też nie wiem czy koopek nie zaczął robić luźniejszych- wcześniej miałam inne pieluchy- białe Pampersy i tam się ładnie koopka wchłaniała, więc wydawała się takiej gęstej konsystencji, teraz mam zwykłe pampy i mam wrażenie ,ze dużo frakcji wodnistej jest. Niech mi ktoś powie jak to ma być nooo ![]() Już ta żółtaczka mi spędziła sen z powiek- małemu chyba też, a teraz jeszcze te koopy ![]() Dziś ma być położna - niech już przyłazi! |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cześć Mama ![]() Niech się szybko unormuje i wracaj do nas na dlużej. Może faktycznie to ten skok? U nas też już chyba był...Ale w trakcie to masakra... Non stop Stefek na rękach... I nagle jak ręką odjął... Cytat:
Jakby co to na tym hipp jest notatka, że uzupełnia karmienie piersią... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4212 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas chrzciny 27 list. Cytat:
![]() A może to śluz w tej kupce. Mój Leosiek caly czas takie robi, ale słyszę, że jest zaśluziony. To nawet nie katar, bo nic się nie da odciągnąć, ale w nocy mu charczy w nosku i słychać, że połyka tę wydzielinę. Cytat:
![]() ![]() Oj Stokrotko, ale masz fajnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie wiedzialam, że te boczne pasy mogą podtrzymywać główkę, dzięki. U nas chrzciny 27 list. Cytat:
![]() A może to śluz w tej kupce. Mój Leosiek caly czas takie robi, ale słyszę, że jest zaśluziony. To nawet nie katar, bo nic się nie da odciągnąć, ale w nocy mu charczy w nosku i słychać, że połyka tę wydzielinę. Cytat:
![]() ![]() Oj Stokrotko, ale masz fajnie ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Przepraszam Was, wysłało się podwójnie, nie bijcie ![]() Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-11-02 o 10:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | ||||
Zakorzenienie
|
A teraz się zastanawiam czy nie przerabiamy skoku rozwojowego
![]() ![]() Ja już dziś nic nie wiem ![]() Cytat:
A pod spodniami - w tej 1 wersji- ma gołe nóżki i tylko skarpetki? Ja ubrałam małego w pajaca, spodnie ogrodniczki i kapcie, nie wiem czy dobrze tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zdrówka Wam życzę ![]() ech- ta biegunka, mam nadzieje, ze u nas oki ![]() Cytat:
![]() Może to skok rozwojowy??? Z ciemiączkiem nie pomogę. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Wtajemniczenie
|
hejka Mamuśki
![]() ![]() to idę Was trochę ponadrabiać póki mały śpi
![]() |
#4216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Caltea mi to wygląda na skok, albo po prostu Leoś ma marudne dni. Moja panna też kilka tyg/dni wcześniej spała więcej w dzień, a teraz jak się uprze to śpi tylko tyle co na spacerze, a potem tylko noszenie... przepraszam, nie chciałam .... ![]() ![]() ![]() ![]() I tak się trzymasz kochana... Podziwiam ![]() Cytat:
![]() 2. z żółtaczką nie pomogę, bo moja nie miała i nie wiem co i jak 3. a o noszenie pionowe pytałam właśnie ze względu na uwagi osób starszych - ale ja mimo to też noszę, mała trzyma już sama główkę i tak lubi być noszona |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a cos takiego http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=1377 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4218 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z ubieraniem mam odwieczny problem, czy nie za ciepło, a może za lekko ubrałam malucha? Moja mama stwierdziła, że Leoś będzie miał wyłupiaste oczy, bo go ciągle noszę do góry ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Kurczę tydz. temu kupilam leżaczek (liczę na to, że mnie chwilowo odciąży) i jeszcze mi go nie przyslali. Myślałam, że będzie w piątek. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zadomowienie
|
do mamus, ktorych dzieci majac skazę białkowa: dajecie to mleko na recepte i plamy schodza, a dzieciaczki ładnie jedzą? To przechodzi?
aha dzien dobry ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | ||||
kosmitka
|
U nas tylko 1 1osób, to jakoś dźwigniemy.
Cytat:
![]() Ach jaka radość ![]() Cytat:
![]() Podobno twarda sztuka ze mnie. Niezniszczalna. Cytat:
Cytat:
![]() Martuś - kciuki za zdrówko, oby to nie było znowu zapalenie piersi ![]() Stokrotka - grzeczniutka Twoja panna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | ||
Zakorzenienie
|
Malutka uśpiona, matka włosy umyła i kawkę sobie nawet zrobiła
![]() ![]() z żółtaczką nie pomogę bo nie mieliśmy, kupki też na piersi nie wiem jak wyglądają, ale u nas też na pampersach białych kupka prawie cała się wchłaniała a jak zmieniliśmy na dady to też myślałam, że coś nie tak bo dużo więcej jej zostawało, więc to może wina pieluszki? Wypytaj położną o wszystko i na pewno Cię uspokoi ![]() hahah ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4224 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moje obie córy byly noszone od urodzenia do góry i mają się świetnie, ale ludziom starej daty nie mieści się to w głowie. Dzieci powinny być skrępowane w becie na baczność i jeść co 3 godziny ![]() Kupiłam z Bright stars. Wydawał mi się najlepszy, bo buja. Jak wreszcie dojdzie to się wypowiem. A pediatrę zapytam dopiero w pon., bo mamy szczepienie. Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-11-02 o 11:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a te zwykle pampy sa beznadziejne Ubralam tak na wyjazd wczoraj- czesc spedzilismy na dworze ( w kombinezonie) czesc w domu- to juz nie okrywalam go kocykiem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki
![]() ![]() Od 2 dni staram sie coś napisać i nie mogę ![]() Caltea ja moją małą noszę w "kieszonce" i uważam że nic złego jej się nie dzieje, gorzej że moja mała nie lubi chusty :/ wierci się i strasznie krzyczy ![]() U nas powolutku ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś była u mnie pierwszy raz położna ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam że wpadam rzadko i tylko biadolę, postaram się bywać częściej.
#4227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaaahhhha, czyli to o mądrości ludowe po prostu chodzi ![]() też poszukuję leżaczka jakiegoś- niby zdecydowana byłam na FP taki z lwem ale chyba nie do końca ![]() oo to za szczepienie ![]() ja dostałam receptę na skojarzoną 6w1 ale to pieruńsko droga u nas ![]() Ancia podobno się nie wybudza już starszych dzieci na jedzenie. Ciesz się, że masz chwilę wolnego ![]() Ja tam naszej nie wybudzam bo potem to mi robi takie cyrki przy jedzeniu, że ja dziękuję ![]()
![]() |
#4228 |
kosmitka
|
Caltea - święte słowa z tymi starymi babami. Moja teściowa też nie może pojąć, jak to jest, że karmię w nocy a już że na żądanie to absurd. I jak mały leży to mam do niego nie podchodzić, bo ma leżeć sam
![]() ![]() Budzić go?? Archi na pewno dobrze go ubrałaś ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Dzięki Mooonik, boję się, że mój okruszek jest głodny. Pijesz kawkę i karmisz piersią czy mm (przepraszam, nie pamiętam). Bo ja mam dylematy czy pić czy nie. Pomijam, że teraz już nie mam takiej ochoty, ale czasem się przydaje.
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plamy poschodziły nam ładnie z czoła, na policzkach jeszcze są, ale podejrzewam, że na to potrzeba czasu ![]()
![]() |
#4230 |
Zadomowienie
|
Miss dzieki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.