Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 09:18   #4201
Caltea
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę. Ja szukałam u nas bezpłatnie, ale nie udało mi się nic znaleźć- może źle szukałam (?) w każdym razie już jednej babce zostawiliśmy 90zł a teraz znowu 120zł to przecież masakra A ja o bym u takiego darmowego doradcy to chyba zamieszkała patrząc na moje perypetie

A wczoraj chciałam Filipa położyć ok-21 i tak od 20 do 1 trwała walka Nie wiem jak my go nawrócimy na odpowiednie tory- czeka nas kolejna walka
To pięknie płacicie. U nas jest jeden szpital, więc daleko nie musialam szukać. Poza tym rozdawali ulotki inf. na położniczym. Rozumiem, że u Was problem z karmieniem. Coś podczytywalam... Ale karmisz tylko piersią czy jednak dokarmiasz mm?

Doczytalam

Leoś śpi w łożeczku w nocy, ale od 4-5 to już nie ma szans, żeby go odlożyć do łożeczka. Momentalnie sie budzi i zasypia tylko przy mnie.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:20   #4202
anciaahk
kosmitka

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Ancia, podczytywalam Was jak pisałyście o skokach i tez tak sobie pomyślała, ale ile to trwa? Mówisz ze tez tak mieliście?

U nas za sam obiad + soki chcą 30zł. Cała impreza z ciastami, kawą herbatą, salatkami i wędliną to ok. 100 zł za osobę (szaleństwo). My zapraszamy do lokalu tylko na obiad, a potem do domu na kawę ciasto i jakieś salatki (oczywiście wszystko musze kupić, bo przy moim dziecku nic się nie da zrobić)
Oj trwało, nie wiem chyba ok. tygodnia. Pocieszające jest to, że mija.
A w domu nie chcę mieć gości, nie mam nastroju. Tanio u Was.
Cytat:
Dzisiaj max jutro, powinna u mnie być Zdam relację.
Ja polecam taki wydatek ponieważ jak byłam nianią to Ninka którą się zajmowałam miała chustę właśnie i powiem wam, że ulga niesamowita. Jak nie chciała do wózka- albo mi się nie chciało schodzić do garażu po wózek, to motałam ją w chustę i szłam sobie na spacer. Czasami też tak ją usypiałam. Ciach w chustę i jedno okrążenie i spała aż miło Poza tym jak nosiłam ją na rękach to zaraz miałam jakieś bóle pleców a tu chusta równo rozkłada ciężar i o niebo lepiej. Najgorzej jednak się w to owijać bo jednak to taki całakiem ciężki materiał i dużo go jest

Mam nadzieję, że mały będzie chciał w tym funkcjonować bo to też różnie bywa
Niezła reklama. Czekam na relację.
Cytat:
Ja mam chustę, koleżanka mi użyczyła ale nie bardzo wiem jak można nosić takie maleństwo prawie 6 tyg. W kołyskę młodego nie wcisnę, nie ma szans, jest długi i pręży się przy upychaniu w chuście a do góry to nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie. Niby piszą, że można ale mam wrażenie ze głowka trochę jeszcze niestabilna.
Nie można nosić pionowo? bo dziewczyny już o to pytały
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
moja tez zaczepia wszystko co się rusza więc chadza w halti, na razie testowaliśmy razem z mężem ale nie niedługo same pójdziemy
Co to halti?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:20   #4203
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
W pokoju w którym śpimy, zgasiłam swiatło, karmiłam na leżąco... i nic, oczy jak 5 zł i nie ma mowy o spaniu Co lepsze wtrynił 60 ml mojego 60ml mm i wisiał na cycku i ciągle mu mało było. Piąsteczki awanturowanie. Masakra.

Mysle ze jak tak bedziesz robic codziennie to maly zalapie o co chodzi i wkoncu usnie.......a moze daj mu wiecej mm ?? Jak myslisz>??
Stary 2011-11-02, 09:24   #4204
anciaahk
kosmitka

Cytat:
oj zawsze ten 1 listopada po raz pierwszy bez tej osoby jest ciężki anciu

ja tez nie byłam wczoraj u mamy, bo to 80 km od lublin,a poza tym przejścia miedzy grobami za wąskie by wjechać wózkiem, a na fotelik na dworze nie taka pogoda, też mi smutno było

Dzisiaj mija miesiąc.

Stary 2011-11-02, 09:26   #4205
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Dzisiaj mija miesiąc.

Stary 2011-11-02, 09:47   #4206
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Oj trwało, nie wiem chyba ok. tygodnia. Pocieszające jest to, że mija.
A w domu nie chcę mieć gości, nie mam nastroju. Tanio u Was.

Niezła reklama. Czekam na relację.

Nie można nosić pionowo? bo dziewczyny już o to pytały

Co to halti?
To jest nadzieja
Ja też nie chcę gości w domu, ale na całość w lokalu mnie nie stać. Nie wiem jak ja pomieszczę te 20 osób w jednym pokoju razem z dzieckiem.
No właśnie nie wiem, na różnych stronach piszą, że można, ale jak zamotałam małego to glowka mu latała. Może ja coś pokręciłam i źle ponaciągalam chustę

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

przytulam Was mocno
Stary 2011-11-02, 09:50   #4207
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a ile płacisz za osobę i co w tym masz?
Jestem na etapie szukania lokalu no i nie jestem zorientowana co i jak
W Lublinie ceny są na poziomie 60-70zł za osobę bez ciasta, owoców i alko
Też zaczynamy się rozglądać, chrzciny planujemy na styczeń, byłoby szybciej, ale chrzestną ma być bratowa, która jeszcze w ciąży chodzi, już ostatni m-c, a potem niech dojdzie trochę do siebie

Cytat:
Ja mam chustę, koleżanka mi użyczyła ale nie bardzo wiem jak można nosić takie maleństwo prawie 6 tyg. W kołyskę młodego nie wcisnę, nie ma szans, jest długi i pręży się przy upychaniu w chuście a do góry to nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie. Niby piszą, że można ale mam wrażenie ze głowka trochę jeszcze niestabilna.

A Wy jak nosicie swoje maluchy w chuście?
Oho, koniec ciszy!
Polecam wiązanie w kieszonkę http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja
A jak dziecko jeszcze ma niestabilną główkę to zaciągasz te dwa pasy z boków na główkęi one trzymają

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2011-11-02 o 09:51
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:53   #4208
stokrotka_
Zadomowienie

hej Mamusie

rany...wyspałam się...i od razu człowiek chęci do życia nabiera.. moja córcia pobiła dziś rekord snu w nocy spała od 21.40 (do 22.20 "bawiłyśmy się"w zabawe..ja wypluwam smoka i marudzę ...a mama przychodzi i mi go oddaje ) usnęła na dobre o 22.20 i spała do 5 !! a potem przebrałam ją,jadła prawie pół h, i ok.6 usnęła..do 8.30 znow zjadła.. wsadziłam ją o 9 do łóżeczka..wracam po 5 min.. a ta śpi..bez smoka,bez niczego... no to korzystam ( u nas 9.40..czyli śpi pół h..
wogóle od paru dni po ostatnim karmieniu kładę ją w jej pokoju w łóżeczku.. i śpi z dnia na dzień lepiej śmiać mi się chce..bo pierwsze dwa dni mimo tego,że niania przy głowie,to budziłam się i szłam do niej zajrzeć.. widać córcia lepiej przyjęła zmianę niż mama

zjadło mi posty

Aiszka .... dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej kochane....

Kiara dzis konczy tydzien....
za tydzień pierwszy

Przepraszam bardzo ze nie pisze ale narazie jest u mnie mama i nawet do neta nie siadam...
Jak juz pojedzie to na pewno sie odezwe...

ja chciałam dzwonić...ale przypominałam sobie,że masz gości...więc darujemy nieobecność

Porod naprawde udany.. Fakt ze pierwsze 2 godziny skurczy byly masakra (bardzo szybko mi szlo rozwarcie) Myslalam ze sie przekrece... a na epidural musialam jeszcze czekac kolejne 20 min... No ale jak mi zaaplikowali w kregoslup to bylo juz pieknie... po 1,5 godzinki blo rozwarcie na 8 cm a po kolejnych 10 min. juz zaczelam przec.... Po 6 min. i dwoch partych Kiara byla juz na swiecie...
Peklam troszke (polozna nie zdazyla mnie naciac bo sama zaczelam przec bez jej slowa)
Lekarka mowila ze w nieciekawych miejscach popekalam i musiala mnie szyc chyba z 20 min...

Jeszcze raz dziekuje za gratulki..... Obiecuje ze sie poprawie jak juz wszystko sie u nas unormuje... i tez wrzuce fotki
czekamy na fotki...bo jak nie...to tam podjadę do Ciebie,zrobię i zapodam

a maliny widać zadziałały... rozwarcie u mnie szło też tak szybko,że skurcze wykańczały.. przez 2h... ale ważne,że poszło Wam szybko i masz swoją księżniczkę przy sobie dla Niej i dla Alanka
ac mm ale juz czuje ze bedzie głodna bo cycki nie nadążają...

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ny juz zakupilismy mate edukacyjna:
http://allegro.pl/fisher-price-n8850...868249668.html
jest bardzo fajina i moge polecic

Ściskam was wszystkie i buziaczki od Fabiego dla wizażowych cioteczek
moją maty nie interesują... kupiliśmy pałąk z fisher-price.. i ją interesi dość fajnie

śliczny jest

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

Dziś byłyśmy na spacerku nawet 2 razy - najpierw same w lesie, a potem z tatą dookoła osiedla. Teraz pożeram placki - mam nadzieję, że mała przeżyje to smażone, ale są takie pycha.
ale słodkości...

i smaka mi narobiłaś

Cytat:
Aguś tak z ciekawości pytałam. Nie wiedziałam, że nie można wąchać zniczy, my byliśmy w sumie ponad 2h. Franek to duży chłop i już tak się z nim nie cackam. Pyza moja kochana.
U nas smutny dzień, pierwsze święto.

Cytat:

Nasza chrzestna może mieć problem z przylotem do Pl, bo loty są odwoływane. Masakra.
napewno doleci

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Po pierwsze: po ciężkiej nocy - jest kupa! Oby to sie już odblokowało
super,że Stefkowi już się polepszyło.może go już nie będzie męczyć brzuszek.

moją wczoraj brzuszek męczył..ma jelitka zagazowane nieraz

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ancia zazdroszcze ze chrzciny juz masz w niedziele.....
Chcialam zrobic w swieta ale nie dam rady i chyba dopiero na wiosne....chyba nie bedzie zbyt duza..........
Monia...nie przejmuj się niczym.. Nasza możliwe,że dopiero w czerwcu będzie chrzczona bo chce by mój brat przyleciał.. i jej dał chrzest. więc czekamy na niego
wcale za duża nie będzie... zresztą..ja mam to w d.... ,dla mnie to dziecko może nawet pobiec do chrztu..takie jakieś napieranie,że już,żeby małe było..to chyba pozostałość z dawnych czasów.

Cytat:
Moja wczoraj wieczorem odkryla swoje piastki...patrzyla na nie wielkimi oczami po czym wsunela obie do buzki....i chyba byla bardzo zdziwiona ze nie moze ich naraz zmiescic....ale mialam ubaw....
.
u Nas też piąstki odkryte ... bosko to wygląda.
najlepiej jak chwytać coś piąstkami próbuje ..padam normalnie..

Cytat:

Dzisiaj mija miesiąc.

a moja córa już nie śpi... gada do siebie..słysze ją na niani..ale nic nie marudzi,nie płacze. ..to poczekam jeszcze .. żeeby cały dzień taka kochana była ale tak to się chyba nie da do końca

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:58   #4209
mooonik
Zakorzenienie

Hello

widzę więcej nas z takim brzydkim pępkiem ciekawe czy i kiedy to zejdzie? bo to chyba tylko przebarwienie co? a kresa mi wyszła po ciąży o

dzięki za wszystkie kciuki, mam nadzieje ze się dowiem o co chodzi...

Cytat:
Moja jak jest gola to tak trzyma rece w gorze jakby sie czegos bala....
moja w 1szej chwili też tak robi, ale zaraz jest normalnie ja sobie tłumaczę chwilowym szokiem termicznym

Cytat:
Po pierwsze: po ciężkiej nocy - jest kupa
jejejeje

za bioderka

Cytat:
Chcialam zrobic w swieta ale nie dam rady i chyba dopiero na wiosne....chyba nie bedzie zbyt duza..........
Monia my też chyba chrzciny bliżej wiosny zrobimy

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
A ja dziś po raz ostatni się kłuję!!!! Po prawie 11 miesiącach wreszcie mogę odstawić zastrzyki!!!!!
za ost zastrzyk

Cytat:
Poza tym miewa zapadnięte ciemiaczko i sama nie wiem co to znaczy, Wisi na cycu co chwilkę, ale może powinnam go dopajać???
Przepraszam, że tak tu wchodzę ze swoimi problemami. Chcialam Wam sie tylko przypomnieć i jak tylko Leosiek się unormuje (mocno w to wierzę) to mam nadzieję na pogaduchy z Wami.
zapadnięte ciemiączko?? a jak to widać?
no i za Leosia, żeby dał mamie w końcu odpocząć

Cytat:
A wczoraj chciałam Filipa położyć ok-21 i tak od 20 do 1 trwała walka Nie wiem jak my go nawrócimy na odpowiednie tory- czeka nas kolejna walka
o jaaaaciee , Cotka walczcie o wolny wieczór, walczcie bo to super jak na koniec dnia można chwilę usiąść spokojnie
może mały ma za dużo bodźców? my też w jednym pokoju jesteśmy i po kąpieli w jej kąciku zapada noc, wyciszamy tv, kompa zeby miała spokój i jest jej łatwiej zasnąć..

to posiedziałam- trzeba iść karmić małą bo już krzyk jak 150

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:59   #4210
archinta
Zakorzenienie

Ja chyba osiwieje zaraz

Wczo. kumpela do mnie pisała, że oglądała z mamą (lekarz) foty Piotrusia i jej mama mówi, że mały jest za zółty jak na ten wiek, że chyba ma przetrwała żółtaczkę... no i rzeczywiście ma jeszcze żółta twarzyczkę i w buzi tez trochę żółto... w ubiegłym tyg miała być pediatra może by się wyjaśniło ale akurat na pogrzebie byliśmy Wszystko nie tak się składa.
A dzis w nocy mały spał po 1 godz budził się na godz - dwie i znów sen godzinny. Jestem wypompowana i zestresowana bo też nie wiem czy koopek nie zaczął robić luźniejszych- wcześniej miałam inne pieluchy- białe Pampersy i tam się ładnie koopka wchłaniała, więc wydawała się takiej gęstej konsystencji, teraz mam zwykłe pampy i mam wrażenie ,ze dużo frakcji wodnistej jest. Niech mi ktoś powie jak to ma być nooo
Już ta żółtaczka mi spędziła sen z powiek- małemu chyba też, a teraz jeszcze te koopy
Dziś ma być położna - niech już przyłazi!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:12   #4211
Malgosia1983
Wtajemniczenie

zrobił 3 kupę Aż się zastanawiam czy nie za dużo

Cytat:
Cześć kochane!
Cześć Mama Fajnie, że dalaś znać.
Niech się szybko unormuje i wracaj do nas na dlużej.
Może faktycznie to ten skok? U nas też już chyba był...Ale w trakcie to masakra... Non stop Stefek na rękach... I nagle jak ręką odjął...

Cytat:
Ja wcale nie dokarmiam, potrzebuję mleka na 12 i 19 listopada jak pojadę do szkoły.

Niezły jest! Akrobata jakiś cyrkowy.

Nie mamy planu awaryjnego, musimy być dobrej myśli!
A jakie zastrzyki?
Noo Anciu to tym bardziej, jak tylko w razie takich wypadów, to może nie potrzeba zmieniać.
Jakby co to na tym hipp jest notatka, że uzupełnia karmienie piersią...

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Mamusie

rany...wyspałam się...i od razu człowiek chęci do życia nabiera.. moja córcia pobiła dziś rekord snu w nocy spała od 21.40 (do 22.20 "bawiłyśmy się"w zabawe..ja wypluwam smoka i marudzę ...a mama przychodzi i mi go oddaje ) usnęła na dobre o 22.20 i spała do 5 !! a potem przebrałam ją,jadła prawie pół h, i ok.6 usnęła..do 8.30 znow zjadła.. wsadziłam ją o 9 do łóżeczka..wracam po 5 min.. a ta śpi..bez smoka,bez niczego... no to korzystam ( u nas 9.40..czyli śpi pół h..
wogóle od paru dni po ostatnim karmieniu kładę ją w jej pokoju w łóżeczku.. i śpi z dnia na dzień lepiej śmiać mi się chce..bo pierwsze dwa dni mimo tego,że niania przy głowie,to budziłam się i szłam do niej zajrzeć.. widać córcia lepiej przyjęła zmianę niż mama

a moja córa już nie śpi... gada do siebie..słysze ją na niani..ale nic nie marudzi,nie płacze. ..to poczekam jeszcze .. żeeby cały dzień taka kochana była ale tak to się chyba nie da do końca
Stokrotka Twoja Sara to wogole jest mega fajna babka Imprezuje, śpi, lazi z mamą po knajpach, na zakupy..no bosko

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja chyba osiwieje zaraz

Wczo. kumpela do mnie pisała, że oglądała z mamą (lekarz) foty Piotrusia i jej mama mówi, że mały jest za zółty jak na ten wiek, że chyba ma przetrwała żółtaczkę... no i rzeczywiście ma jeszcze żółta twarzyczkę i w buzi tez trochę żółto... w ubiegłym tyg miała być pediatra może by się wyjaśniło ale akurat na pogrzebie byliśmy Wszystko nie tak się składa.
A dzis w nocy mały spał po 1 godz budził się na godz - dwie i znów sen godzinny. Jestem wypompowana i zestresowana bo też nie wiem czy koopek nie zaczął robić luźniejszych- wcześniej miałam inne pieluchy- białe Pampersy i tam się ładnie koopka wchłaniała, więc wydawała się takiej gęstej konsystencji, teraz mam zwykłe pampy i mam wrażenie ,ze dużo frakcji wodnistej jest. Niech mi ktoś powie jak to ma być nooo
Już ta żółtaczka mi spędziła sen z powiek- małemu chyba też, a teraz jeszcze te koopy
Spokojnie kochana. Spokojnie. Przyjdzie położna to wszystko jej powiesz i o wszystko zapytasz. Na żółtaczce się nie znam bo stefek nie miał. Na kupach tez średnio bo mały cierpiał na zaparcia, ale normalne to moga być takie troszkę luźniejsze chyba I może faktycznie Ci się wydaje bo w premium casre się wszystko wchłania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 10:18   #4212
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Też zaczynamy się rozglądać, chrzciny planujemy na styczeń, byłoby szybciej, ale chrzestną ma być bratowa, która jeszcze w ciąży chodzi, już ostatni m-c, a potem niech dojdzie trochę do siebie

Polecam wiązanie w kieszonkę http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja
A jak dziecko jeszcze ma niestabilną główkę to zaciągasz te dwa pasy z boków na główkęi one trzymają
Oj misska, dokładnie takie wiązanie i z tej strony nawet ćwiczyłam w niedzielę. małż zamiast mnie wesprzeć, to jeszcze zdołował, że jemu to się w ogóle nie podoba, chyba nie jest bezpieczne i lepiej poczekajmy. No łatwo mu mówić jak to ja walczę cały dzień z synem i aż mi ręce odpadają.

U nas chrzciny 27 list.

Cytat:
Ja chyba osiwieje zaraz

Archi.
A może to śluz w tej kupce. Mój Leosiek caly czas takie robi, ale słyszę, że jest zaśluziony. To nawet nie katar, bo nic się nie da odciągnąć, ale w nocy mu charczy w nosku i słychać, że połyka tę wydzielinę.

Cytat:

Może faktycznie to ten skok? U nas też już chyba był...Ale w trakcie to masakra... Non stop Stefek na rękach... I nagle jak ręką odjął...

Noo Anciu to tym bardziej, jak tylko w razie takich wypadów, to może nie potrzeba zmieniać.

Stokrotka Twoja Sara to wogole jest mega fajna babka Imprezuje, śpi, lazi z mamą po knajpach, na zakupy..no bosko
Małgoś, mój maly tez kiedyś zrobił 3 mega kupki pod rząd, w przeciągu może 1,5 godz. Potem spal jak smok (kiedy to było). Oj, żeby to byl ten słynny skok, bo ja znów chcę mieć grzecznego synusia.

Oj Stokrotko, ale masz fajnie
Stary 2011-11-02, 10:19   #4213
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Oj Misseczko, dokładnie takie wiązanie i z tej strony nawet ćwiczyłam w niedzielę. małż zamiast mnie wesprzeć, to jeszcze zdołował, że jemu to się w ogóle nie podoba, chyba nie jest bezpieczne i lepiej poczekajmy. No łatwo mu mówić jak to ja walczę cały dzień z synem i aż mi ręce odpadają.
Ale nie wiedzialam, że te boczne pasy mogą podtrzymywać główkę, dzięki.

U nas chrzciny 27 list.

Cytat:
Ja chyba osiwieje zaraz

Archi.
A może to śluz w tej kupce. Mój Leosiek caly czas takie robi, ale słyszę, że jest zaśluziony. To nawet nie katar, bo nic się nie da odciągnąć, ale w nocy mu charczy w nosku i słychać, że połyka tę wydzielinę.

Cytat:

Małgoś, mój maly tez kiedyś zrobił 3 mega kupki pod rząd, w przeciągu może 1,5 godz. Potem spal jak smok (kiedy to było). Oj, żeby to byl ten słynny skok, bo ja znów chcę mieć grzecznego synusia.

Oj Stokrotko, ale masz fajnie

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Przepraszam Was, wysłało się podwójnie, nie bijcie

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-11-02 o 10:20
Stary 2011-11-02, 10:23   #4214
archinta
Zakorzenienie

A teraz się zastanawiam czy nie przerabiamy skoku rozwojowego orzeszek ma 3,5 tyg, ale wg t.p. prawie 5 tyg, a gdzieś czytałam,ze dzieci urodzone później przechodzą skok wcześniej. Tak samo łzy mu zaczęły szybko lecieć z oczu
Ja już dziś nic nie wiem

Cytat:
Fajny taki 4-miesięczny? Kurcze, my niedługo kończymy 3 mce jak ten czas leci.
Zależy od pogody - albo zakładam mu spodnie, skarpetki i body i wtedy pakuję do kombinezona (ale nie ma rajstopek), albo pakuję w kombinezon normalnie w body i rajstopkach, a jak do kogoś wchodzimy, to wtedy zdejmuję rajstopki i zakładam spodnie. Bluza jak dla mnie odpada - raz, że będzie za gorąco, dwa w bluzie się w kombinezon nie zmieści lub będzie mu za ciasno.
Taki 4 miesięczny super- prawdziwy facet już!

A pod spodniami - w tej 1 wersji- ma gołe nóżki i tylko skarpetki?

Ja ubrałam małego w pajaca, spodnie ogrodniczki i kapcie, nie wiem czy dobrze tak
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Poza tym, podobnie jak Archi, padam dziś na ryjek. Amelia nie spała wczoraj od 18 do po północy, z czego od 21 musiała być na rączkach bo był płacz. Nic nie jem co mogłoby jej zaszkodzić, a ona i tak ma problemy z brzuszkiem Do tego pije koper, sama wcinam espumisan i jem gotowane jabłka, które niby mają pomagać na brzuszek. Wczoraj naprawdę już nie ogarniałam ...

Jak nosicie maluszki na rączkach? W pozycji poziomej czy pionowej? Bo moja lubi tylko na pionowo i nie wiem czy tak można?
Ja noszę pionowo0 bo tak się uspakaja. Oczywiście wczoraj jak bylismy u mojej mamy to jedna ciotka zwróciła uwagę" to Twoje dziecko, ale nie nos tyle pionowo..."
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Oj mamusie wpadłam tylko na chwilę, bo jesteśmy w szpitalu od soboty Walczymy z zapaleniem dróg moczowych, a wczoraj wykryli mu jeszcze jakiegoś rotawirusa i ma okropną biegunkę Dostaje antybiotyk dożylnie i bardzo źle się czuje Warunki w szpitalu okropne, musiałam załatwić sobie łózko polowe i waruję przy łóżeczku. Przyjechałam tylko na parę godzin do domu, żeby doprowadzić się do porządku i odsapnąć, bo prawie w ogóle nie śpię, a TŻ został z Tymonem. Jestem wykończona fizycznie i przede wszystkim psychicznie, potrzymają nas tam na pewno tydzień, a możliwe, że nawet 2. Mały cierpi i bardzo się męczy, ciężko nam tam bardzo Trzymajcie za nas kciuki, mam nadzieję, że jakoś damy radę.

zdrówka Wam życzę

ech- ta biegunka, mam nadzieje, ze u nas oki
Cytat:
Nie zapomniałam o Was, tylko po prostu nie mam czasu na kompa. Moje przeboje piersiasto-biegunkowo-katarowe mam nadzieję, że zakończone (jutro ostatnia już pewnie wizyta w por. lakt.), ale powiem Wam, że mój syn chce mnie wykończyć. Od kilku dni w ogóle nie śpi! Zasypia przy cycusiu na 15-30 min, ale jak tylko wstaję od niego, on już jest wybudzony. Mowy nie ma o przeniesieniu do łóżeczka. I tak w kółko cały dzień. Marudzi przy tym potwornie, a wieczorem, to już po prostu jest taki padnięty, że sam nie wie, czego chce. No ja sie nie dziwię, skoro nie śpi! Noce spoko, jedzenie i spanie, ale dni to masakra jakaś. Jak tylko sie da to chodzimy na spacery (nawet 3 godzinne), bo tylko na polu udaje że śpi (oczywiście jak przysiądę na ławeczce, to jest zgrzyt). Nie wiem o co chodzi, bo przecież sypiał przed chorobą całkiem ładnie, raz dwa razy dziennie.
Teraz zasnął ale pewnie zaraz będzie krzyk. Czasami myślę, że może on jest głodny (głupi pomysl podsunęła mi kuzynka i teraz wredna myśl siedzi w głowie i nie daje spokoju). W pon. idziemy do szczepienia więc się okaże czy L. nadal przybiera na wadze. O już go słyszę.
Poza tym miewa zapadnięte ciemiaczko i sama nie wiem co to znaczy, Wisi na cycu co chwilkę, ale może powinnam go dopajać???
Przepraszam, że tak tu wchodzę ze swoimi problemami. Chcialam Wam sie tylko przypomnieć i jak tylko Leosiek się unormuje (mocno w to wierzę) to mam nadzieję na pogaduchy z Wami.
Czeee kochana
Może to skok rozwojowy???
Z ciemiączkiem nie pomogę.
Stary 2011-11-02, 10:29   #4215
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka Mamuśki melduję się środowo, ale znowu cos mnie łapie. Cycek znów boli, ten sam co ostatnio, zrobiłam sobie ciepły okład, głowa boli i temp. 38 st. Wzięłam pyralginę i leże pod kocema do tego mały od kilku dni marudny, wczorajsza noc prawie wogóle nie spał, ach, mleko pije z cycka ale chwilę a później wypluwa, Sama nie wiem co robić... Dziś kuzynka ma mi przywieźć laktator i zobaczymy ile wogóle mam tego mleka, bo wczoraj i dziś dokarmiałam mm....najwyżej będę odciągać i dawać swoje z butelki lub tylko mm

to idę Was trochę ponadrabiać póki mały śpi

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:43   #4216
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chrzczę na wiosnę - no stres

Caltea mi to wygląda na skok, albo po prostu Leoś ma marudne dni. Moja panna też kilka tyg/dni wcześniej spała więcej w dzień, a teraz jak się uprze to śpi tylko tyle co na spacerze, a potem tylko noszenie...

Cytat:
h

no i wpędziłaś mnie w poczucie winy
przepraszam, nie chciałam ....

Cytat:

Dzisiaj mija miesiąc.

I tak się trzymasz kochana... Podziwiam

Cytat:
A teraz się zastanawiam czy nie przerabiamy skoku rozwojowego orzeszek ma 3,5 tyg, ale wg t.p. prawie 5 tyg, a gdzieś czytałam,ze dzieci urodzone później przechodzą skok wcześniej. Tak samo łzy mu zaczęły szybko lecieć z oczu
Ja już dziś nic nie wiem
1. dokładnie tak więc spokojnie u Ciebie to może być skok
2. z żółtaczką nie pomogę, bo moja nie miała i nie wiem co i jak
3. a o noszenie pionowe pytałam właśnie ze względu na uwagi osób starszych - ale ja mimo to też noszę, mała trzyma już sama główkę i tak lubi być noszona

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:46   #4217
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Moniś kotek, kupiłam właśnie takie. To kosztowało dwadzieścia parę złotych.
Bo z tym wkladnaiem pieluch to się wykończę, przesuwa się to to i du.pa.... wogóle to ostanio mnie syn mój ukochany Stefan powalił na łopatki. Leży sobie w łóżeczku. Ma na sobie body i półśpiochy. Zaglądam do niego wszystko ok. Idę za jakiś czas patrze a ten bez półśpiochów...hheehe tak kopal aż je ściągnął...
niezły motyw

Cytat:

Co to halti?
a cos takiego

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=1377

Cytat:

Dzisiaj mija miesiąc.

Cytat:
Ja chyba osiwieje zaraz

o matko..... tez mnie zawsze wkurza jak nie wiem czy coś jest prawidłowe czy nie pytaj położnej

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka Mamuśki melduję się środowo, ale znowu cos mnie łapie. Cycek znów boli, ten sam co ostatnio, zrobiłam sobie ciepły okład, głowa boli i temp. 38 st. Wzięłam pyralginę i leże pod kocema do tego mały od kilku dni marudny, wczorajsza noc prawie wogóle nie spał, ach, mleko pije z cycka ale chwilę a później wypluwa, Sama nie wiem co robić... Dziś kuzynka ma mi przywieźć laktator i zobaczymy ile wogóle mam tego mleka, bo wczoraj i dziś dokarmiałam mm....najwyżej będę odciągać i dawać swoje z butelki lub tylko mm

najwyżej i będzie dobrze

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:58   #4218
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
zapadnięte ciemiączko?? a jak to widać?
no i za Leosia, żeby dał mamie w końcu odpocząć
No, Mooonik, jest taki rombik na głowce, lekko zapadnięty. Pod burzą włoskow moze nie być widać

Cytat:
Ja już dziś nic nie wiem

Ja ubrałam małego w pajaca, spodnie ogrodniczki i kapcie, nie wiem czy dobrze tak

Ja noszę pionowo0 bo tak się uspakaja. Oczywiście wczoraj jak bylismy u mojej mamy to jedna ciotka zwróciła uwagę" to Twoje dziecko, ale nie nos tyle pionowo..."

Czeee kochana
Może to skok rozwojowy???
Z ciemiączkiem nie pomogę.
Oj, tak, podoba mi się bardzo ten pomysł ze skokiem, bo jest szansa na odmianę.
Z ubieraniem mam odwieczny problem, czy nie za ciepło, a może za lekko ubrałam malucha?

Moja mama stwierdziła, że Leoś będzie miał wyłupiaste oczy, bo go ciągle noszę do góry, a on inaczej nie chce

Cytat:

Martusiu, a czy to aby nie zapalenie piersi? Ja Ci tego nie życzę, ale temp., ogólne rozbicie, ból piersi i głowy a w końcu malutka czerwona plamka. Jeżeli to zapalenie, to nie wolno stosować ciepłych okladów, tlko zimne (bo się rozwinie ropień!!!). Chyba, że to zastój, to wtedy się rozgrzewa.

Cytat:
ja też chrzczę na wiosnę - no stres

Caltea mi to wygląda na skok, albo po prostu Leoś ma marudne dni. Moja panna też kilka tyg/dni wcześniej spała więcej w dzień, a teraz jak się uprze to śpi tylko tyle co na spacerze, a potem tylko noszenie...

przepraszam, nie chciałam ....

1. dokładnie tak więc spokojnie u Ciebie to może być skok
2. z żółtaczką nie pomogę, bo moja nie miała i nie wiem co i jak
3. a o noszenie pionowe pytałam właśnie ze względu na uwagi osób starszych - ale ja mimo to też noszę, mała trzyma już sama główkę i tak lubi być noszona
Ooo Aguś, to musimy się wspierać, żeby nas marudy nie wykończyly

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Kurczę tydz. temu kupilam leżaczek (liczę na to, że mnie chwilowo odciąży) i jeszcze mi go nie przyslali. Myślałam, że będzie w piątek.
Stary 2011-11-02, 11:04   #4219
gerda
Zadomowienie

do mamus, ktorych dzieci majac skazę białkowa: dajecie to mleko na recepte i plamy schodza, a dzieciaczki ładnie jedzą? To przechodzi?

aha dzien dobry

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:11   #4220
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ja też nie chcę gości w domu, ale na całość w lokalu mnie nie stać.
U nas tylko 1 1osób, to jakoś dźwigniemy.
Cytat:
Jestem wypompowana i zestresowana bo też nie wiem czy koopek nie zaczął robić luźniejszych
U nas dzisiaj była pielęgniarka środowiskowa i pytałam o te luźne kupy, to powiedziala, że przy piersi to normalne .
Cytat:
Ach jaka radość.
Cytat:
A pod spodniami - w tej 1 wersji- ma gołe nóżki i tylko skarpetki?

Gołe . A ubrałaś na spacer czy po domu?
Cytat:
Podobno twarda sztuka ze mnie. Niezniszczalna.
Cytat:
O matko, wygląda przerażająco, to nie boli???
Cytat:
Moja mama stwierdziła, że Leoś będzie miał wyłupiaste oczy, bo go ciągle noszę do góry, a on inaczej nie chce
Padłam .

Martuś - kciuki za zdrówko, oby to nie było znowu zapalenie piersi

Stokrotka - grzeczniutka Twoja panna, zazdroszczę nocek szczególnie. Czy takich dzieci już nie trzeba budzić na karmienie? Mój jadł przed 9 i teraz śpi, a już powinien zjeść.

Stary 2011-11-02, 11:14   #4221
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Oj mamusie wpadłam tylko na chwilę, bo jesteśmy w szpitalu od soboty:( Walczymy z zapaleniem dróg moczowych, a wczoraj wykryli mu jeszcze jakiegoś rotawirusa i ma okropną biegunkę:cry: Dostaje antybiotyk dożylnie i bardzo źle się czuje:( Warunki w szpitalu okropne, musiałam załatwić sobie łózko polowe i waruję przy łóżeczku. Przyjechałam tylko na parę godzin do domu, żeby doprowadzić się do porządku i odsapnąć, bo prawie w ogóle nie śpię, a TŻ został z Tymonem. Jestem wykończona fizycznie i przede wszystkim psychicznie, potrzymają nas tam na pewno tydzień, a możliwe, że nawet 2. Mały cierpi i bardzo się męczy, ciężko nam tam bardzo:( Trzymajcie za nas kciuki, mam nadzieję, że jakoś damy radę.
współczuje Ci kochana i trzymam :kciuki: aby szybko minęły wszystkie dolegliwości:cmok:
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej kochane....

Kiara dzis konczy tydzien....:brzydal:

Przepraszam bardzo ze nie pisze ale narazie jest u mnie mama i nawet do neta nie siadam...
Jak juz pojedzie to na pewno sie odezwe...

Ogolnie czujemy sie dobrze... W szpitalu bylysmy 2 dni bo u malej wykryli jakies szmery na serduszku i musieli porobic jej badania.......Na szczescie to nic groznego...

Porod naprawde udany.. Fakt ze pierwsze 2 godziny skurczy byly masakra (bardzo szybko mi szlo rozwarcie) Myslalam ze sie przekrece... a na epidural musialam jeszcze czekac kolejne 20 min... No ale jak mi zaaplikowali w kregoslup to bylo juz pieknie... po 1,5 godzinki blo rozwarcie na 8 cm a po kolejnych 10 min. juz zaczelam przec.... Po 6 min. i dwoch partych Kiara byla juz na swiecie...
Peklam troszke (polozna nie zdazyla mnie naciac bo sama zaczelam przec bez jej slowa:p:)
Lekarka mowila ze w nieciekawych miejscach popekalam i musiala mnie szyc chyba z 20 min...
a mam tylko 3 szfy.... No i boli mnie teraz tylek... Jestem caly czas na przeciwbolowych bo bez nich ani rusz....
Mala jest cudowna.. W miare grzeczna... Spi po 4 godziny w nocy:brzydal: chociaz ostatnio chyba przesadzilam z jedzeniem (moim) i cos ja brzuszek bolal, zreszta mnie tez....
Z Alanem wszystko jadlam jak karmilam a widac ze panienka delikatniejsza i zaczelam troszke lzej jesc.. chociaz dzis na obiad lasgna to nie wiem czy to tak lekko...:rolleyes:

Jeszcze raz dziekuje za gratulki..... Obiecuje ze sie poprawie jak juz wszystko sie u nas unormuje... i tez wrzuce fotki;)

Buziaczki dla wszystkich mamusiek i dzieciaczkow i brzuchatek jak jeszcze jakas jest :cmok:
hejka super, że szybko poszło i nie musiałaś sie za bardzo nacierpieć:cmok:
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Witam mamuski:cmok::cmok:

Ściskam was wszystkie i buziaczki od Fabiego dla wizażowych cioteczek:-)
słodziak:love:
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Dziś byłyśmy na spacerku nawet 2 razy - najpierw same w lesie, a potem z tatą dookoła osiedla. Teraz pożeram placki - mam nadzieję, że mała przeżyje to smażone, ale są takie pycha.
śliczna :love:
Cytat:
Moniś kotek, kupiłam właśnie takie. To kosztowało dwadzieścia parę złotych.
Bo z tym wkladnaiem pieluch to się wykończę, przesuwa się to to i du.pa....:rolleyes: wogóle to ostanio mnie syn mój ukochany Stefan powalił na łopatki. Leży sobie w łóżeczku. Ma na sobie body i półśpiochy. Zaglądam do niego wszystko ok. Idę za jakiś czas patrze a ten bez półśpiochów...hheehe tak kopal aż je ściągnął... :brzydal:
ja tez zakupiłam tą kieszonkę i dziś własnie przyszła:-)
Cytat:
Cześć kochane!
:roza::roza::roza:Przede wszystkim gratuluję wszystkim mamusiom, które urodziły podczas mojej nieobecności.:jupi::cmok:

Nie zapomniałam o Was, tylko po prostu nie mam czasu na kompa. Moje przeboje piersiasto-biegunkowo-katarowe mam nadzieję, że zakończone (jutro ostatnia już pewnie wizyta w por. lakt.), ale powiem Wam, że mój syn chce mnie wykończyć. Od kilku dni w ogóle nie śpi! Zasypia przy cycusiu na 15-30 min, ale jak tylko wstaję od niego, on już jest wybudzony. Mowy nie ma o przeniesieniu do łóżeczka. I tak w kółko cały dzień. Marudzi przy tym potwornie, a wieczorem, to już po prostu jest taki padnięty, że sam nie wie, czego chce. No ja sie nie dziwię, skoro nie śpi! Noce spoko, jedzenie i spanie, ale dni to masakra jakaś. Jak tylko sie da to chodzimy na spacery (nawet 3 godzinne), bo tylko na polu udaje że śpi (oczywiście jak przysiądę na ławeczce, to jest zgrzyt). Nie wiem o co chodzi, bo przecież sypiał przed chorobą całkiem ładnie, raz dwa razy dziennie.
Teraz zasnął ale pewnie zaraz będzie krzyk. Czasami myślę, że może on jest głodny (głupi pomysl podsunęła mi kuzynka i teraz wredna myśl siedzi w głowie i nie daje spokoju). W pon. idziemy do szczepienia więc się okaże czy L. nadal przybiera na wadze. O już go słyszę:brzydal:.
hej kochana. trzymam :kciuki: zeby Leos sobie wszystko unormował :cmok:i wracaj do nas jak najszybciej:cmok:

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:18   #4222
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
hej kochana. trzymam zeby Leos sobie wszystko unormował i wracaj do nas jak najszybciej
Dzięki. Wam też życzę jak najwięcej spokojniejszych dni.
Póki co mam dzień mamy.
Co aj czytam, to Ciebie też dopadło zapalenie piersi??? Leczyłaś antybiotykiem???
Stary 2011-11-02, 11:19   #4223
mooonik
Zakorzenienie

Malutka uśpiona, matka włosy umyła i kawkę sobie nawet zrobiła

Cytat:

Dzisiaj mija miesiąc.

Cytat:
Ja chyba osiwieje zaraz
z żółtaczką nie pomogę bo nie mieliśmy, kupki też na piersi nie wiem jak wyglądają, ale u nas też na pampersach białych kupka prawie cała się wchłaniała a jak zmieniliśmy na dady to też myślałam, że coś nie tak bo dużo więcej jej zostawało, więc to może wina pieluszki? Wypytaj położną o wszystko i na pewno Cię uspokoi

Cytat:
hahah nadrabia teraz, a co!

Cytat:
Martuś uważaj z tą piersią, znowu Cię dopadło

Cytat:
No, Mooonik, jest taki rombik na głowce, lekko zapadnięty. Pod burzą włoskow moze nie być widać

ahaaaa, nie słyszałam o tym... ale to Leoś nie m tego cały czas tylko w pewnych sytuacjach tak?Pytałaś pediatrę?

o co chodzi z tym noszeniem w pionie? nie wolno tak czy co? bo widzę co trochę się któraś dopytuje Ja moją tylko tak jestem w stanie okiełznać jak mi zacznie wierzgać nóżkami, poza tym najlepiej jej w pionie bo na leżąco zaraz jest ryk bo ona chce wszystko widzieć

Kurczę tydz. temu kupilam leżaczek (liczę na to, że mnie chwilowo odciąży) i jeszcze mi go nie przyslali. Myślałam, że będzie w piątek.
jaki leżaczek kupiłaś?

Julitka

Stary 2011-11-02, 11:23   #4224
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Stokrotka - grzeczniutka Twoja panna, zazdroszczę nocek szczególnie. Czy takich dzieci już nie trzeba budzić na karmienie? Mój jadł przed 9 i teraz śpi, a już powinien zjeść.
Ancia, Ty też nie możesz narzekać, tyle luzu od rana??? Kto to widział

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Malutka uśpiona, matka włosy umyła i kawkę sobie nawet zrobiła

z żółtaczką nie pomogę bo nie mieliśmy, kupki też na piersi nie wiem jak wyglądają, ale u nas też na pampersach białych kupka prawie cała się wchłaniała a jak zmieniliśmy na dady to też myślałam, że coś nie tak bo dużo więcej jej zostawało, więc to może wina pieluszki? Wypytaj położną o wszystko i na pewno Cię uspokoi

hahah nadrabia teraz, a co!

Martuś uważaj z tą piersią, znowu Cię dopadło

jaki leżaczek kupiłaś?
To odżylaś . Zapachniała mi Twoja kawusia, chyba odgapię

Moje obie córy byly noszone od urodzenia do góry i mają się świetnie, ale ludziom starej daty nie mieści się to w głowie. Dzieci powinny być skrępowane w becie na baczność i jeść co 3 godziny

Kupiłam z Bright stars. Wydawał mi się najlepszy, bo buja. Jak wreszcie dojdzie to się wypowiem.

A pediatrę zapytam dopiero w pon., bo mamy szczepienie.

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-11-02 o 11:24
Stary 2011-11-02, 11:24   #4225
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, tak, podoba mi się bardzo ten pomysł ze skokiem, bo jest szansa na odmianę
mi tez
Cytat:
U nas dzisiaj była pielęgniarka środowiskowa i pytałam o te luźne kupy, to powiedziala, że przy piersi to normalne .

Gołe . A ubrałaś na spacer czy po domu?
Luzne kupy to wiem ze moga byc, ale wlasnie nie wiem czy teraz nie ma w nich za duzo wody
a te zwykle pampy sa beznadziejne

Ubralam tak na wyjazd wczoraj- czesc spedzilismy na dworze ( w kombinezonie) czesc w domu- to juz nie okrywalam go kocykiem
Stary 2011-11-02, 11:29   #4226
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Hej babeczki
Od 2 dni staram sie coś napisać i nie mogę

Caltea ja moją małą noszę w "kieszonce" i uważam że nic złego jej się nie dzieje, gorzej że moja mała nie lubi chusty :/ wierci się i strasznie krzyczy

U nas powolutku mała rośnie, zaczyna się uśmiechać a ja idę na przyspieszoną kontrolę do gina, chyba coś złego się ze mną dzieje TAM albo boli miejsce po szwach albo jakieś zapalenie mnie złapało. Po tym co się działo po porodzie cholernie boje się tej wizyty bo gin napewno będzie mnie badał dowcipnie

Dziś była u mnie pierwszy raz położna pomijam że mała ma już prawie miesiąc fajna babka, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się i poradziła co robić żeby mała nie spędzała całego dnia u mnie na rękach (pisałyście o trzymaniu maluchów, moja też chce tylko pionowo a mama mnie straszy żeby nie nosić jej tak ciągle bo to na kręgosłup źle robi i bądź tu mądra kobieto ) postaram się skorzystać z rad bo jak narazie mała po karmieniu sypia parę minut tylko :/ teraz wyjątek śpi po cycu już pół godziny, pewnie zmęczyła się ssaniem bo pokarmu mam ciągle mało. Przystawiamy się do piersi chyba bardziej z mojej potrzeby niż jej ale wierzę że nawet w tych mikrusich ilościach pokarmu dostaje troche przeciwciał i innych ważnych składników. To już prawie miesiac a ja ciągle cierpie że nie mam pokarmu, mała mi nie pomaga bo possie chwilę i zasypia

Przepraszam że wpadam rzadko i tylko biadolę, postaram się bywać częściej.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:30   #4227
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
To odżylaś . Zapachniała mi Twoja kawusia, chyba odgapię

Moje obie córy byly noszone od urodzenia do góry i mają się świetnie, ale ludziom starej daty nie mieści się to w głowie. Dzieci powinny być skrępowane w becie na baczność i jeść co 3 godziny

Kupiłam z Bright stars. Wydawał mi się najlepszy, bo buja. Jak wreszcie dojdzie to się wypowiem.

A pediatrę zapytam dopiero w pon., bo mamy szczepienie.
odgapiaj, odgapiaj na taki dzień zadżumiony jak dziś to tylko kawka

aaaahhhha, czyli to o mądrości ludowe po prostu chodzi

też poszukuję leżaczka jakiegoś- niby zdecydowana byłam na FP taki z lwem ale chyba nie do końca

oo to za szczepienie jak w końcu szczepicie?
ja dostałam receptę na skojarzoną 6w1 ale to pieruńsko droga u nas

Ancia podobno się nie wybudza już starszych dzieci na jedzenie. Ciesz się, że masz chwilę wolnego
Ja tam naszej nie wybudzam bo potem to mi robi takie cyrki przy jedzeniu, że ja dziękuję

Julitka

Stary 2011-11-02, 11:34   #4228
anciaahk
kosmitka

Caltea - święte słowa z tymi starymi babami. Moja teściowa też nie może pojąć, jak to jest, że karmię w nocy a już że na żądanie to absurd. I jak mały leży to mam do niego nie podchodzić, bo ma leżeć sam . A dzisiaj Franio grzeczny, a teraz to już w ogóle nie rozumiem, śpi, bo to jego pora spaceru od godziny już. Wszystko przez tą położną. I już 4 godziny bez jedzenia!!!! .

Budzić go??

Archi na pewno dobrze go ubrałaś .

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Dzięki Mooonik, boję się, że mój okruszek jest głodny. Pijesz kawkę i karmisz piersią czy mm (przepraszam, nie pamiętam). Bo ja mam dylematy czy pić czy nie. Pomijam, że teraz już nie mam takiej ochoty, ale czasem się przydaje.

Stary 2011-11-02, 11:44   #4229
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
do mamus, ktorych dzieci majac skazę białkowa: dajecie to mleko na recepte i plamy schodza, a dzieciaczki ładnie jedzą? To przechodzi?
Tomek pije całkiem chętnie to mleko, nie zostawia praktycznie nigdy nic na dnie
Plamy poschodziły nam ładnie z czoła, na policzkach jeszcze są, ale podejrzewam, że na to potrzeba czasu

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:50   #4230
gerda
Zadomowienie

Miss dzieki moja ma te plamy na policzkach i łuszczy jej sie skora na uszkach jutro idziemy do pediatry, jak uda nam sie zarejestrować a nie wiesz czy i po jakim czasie ta skaza przechodzi?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości