|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
. U nas jest jeden szpital, więc daleko nie musialam szukać. Poza tym rozdawali ulotki inf. na położniczym. Rozumiem, że u Was problem z karmieniem. Coś podczytywalam... Ale karmisz tylko piersią czy jednak dokarmiasz mm? Doczytalam Leoś śpi w łożeczku w nocy, ale od 4-5 to już nie ma szans, żeby go odlożyć do łożeczka. Momentalnie sie budzi i zasypia tylko przy mnie. |
|
|
|
|
#4202 | |||
|
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
A w domu nie chcę mieć gości, nie mam nastroju. Tanio u Was. Cytat:
. Czekam na relację.Cytat:
Co to halti?
|
|
|
#4203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle ze jak tak bedziesz robic codziennie to maly zalapie o co chodzi i wkoncu usnie.... ...a moze daj mu wiecej mm ?? Jak myslisz>??
|
|
#4204 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Dzisiaj mija miesiąc.
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie chcę gości w domu, ale na całość w lokalu mnie nie stać. Nie wiem jak ja pomieszczę te 20 osób w jednym pokoju razem z dzieckiem No właśnie nie wiem, na różnych stronach piszą, że można, ale jak zamotałam małego to glowka mu latała. Może ja coś pokręciłam i źle ponaciągalam chustę ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- przytulam Was mocno
|
|
|
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zaczynamy się rozglądać, chrzciny planujemy na styczeń, byłoby szybciej, ale chrzestną ma być bratowa, która jeszcze w ciąży chodzi, już ostatni m-c, a potem niech dojdzie trochę do siebie Cytat:
A jak dziecko jeszcze ma niestabilną główkę to zaciągasz te dwa pasy z boków na główkęi one trzymają
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-11-02 o 10:51 |
||
|
|
|
#4208 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej Mamusie
![]() rany...wyspałam się...i od razu człowiek chęci do życia nabiera.. moja córcia pobiła dziś rekord snu w nocy ) usnęła na dobre o 22.20 i spała do 5 !! a potem przebrałam ją,jadła prawie pół h, i ok.6 usnęła..do 8.30 znow zjadła.. wsadziłam ją o 9 do łóżeczka..wracam po 5 min.. a ta śpi..bez smoka,bez niczego... no to korzystam ( u nas 9.40..czyli śpi pół h.. ![]() wogóle od paru dni po ostatnim karmieniu kładę ją w jej pokoju w łóżeczku.. i śpi z dnia na dzień lepiej śmiać mi się chce..bo pierwsze dwa dni mimo tego,że niania przy głowie,to budziłam się i szłam do niej zajrzeć.. widać córcia lepiej przyjęła zmianę niż mama ![]() zjadło mi posty Aiszka .... dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu ![]() Cytat:
![]() ![]() a maliny widać zadziałały... rozwarcie u mnie szło też tak szybko,że skurcze wykańczały.. przez 2h... ale ważne,że poszło Wam szybko i masz swoją księżniczkę przy sobie dla Niej i dla Alanka ac mm ale juz czuje ze bedzie głodna bo cycki nie nadążają...Cytat:
śliczny jest Cytat:
i smaka mi narobiłaś ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moją wczoraj brzuszek męczył..ma jelitka zagazowane nieraz ![]() Cytat:
wcale za duża nie będzie... zresztą..ja mam to w d.... ,dla mnie to dziecko może nawet pobiec do chrztu..takie jakieś napieranie,że już,żeby małe było..to chyba pozostałość z dawnych czasów. Cytat:
najlepiej jak chwytać coś piąstkami próbuje ..padam normalnie.. a moja córa już nie śpi... gada do siebie..słysze ją na niani..ale nic nie marudzi,nie płacze. ..to poczekam jeszcze .. żeeby cały dzień taka kochana była ale tak to się chyba nie da do końca
|
|
#4209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() widzę więcej nas z takim brzydkim pępkiem ciekawe czy i kiedy to zejdzie? bo to chyba tylko przebarwienie co? a kresa mi wyszła po ciąży o ![]() dzięki za wszystkie kciuki, mam nadzieje ze się dowiem o co chodzi... Cytat:
ja sobie tłumaczę chwilowym szokiem termicznym![]() jejejeje ![]() za bioderka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i za Leosia, żeby dał mamie w końcu odpocząć Cytat:
![]() może mały ma za dużo bodźców? my też w jednym pokoju jesteśmy i po kąpieli w jej kąciku zapada noc, wyciszamy tv, kompa zeby miała spokój i jest jej łatwiej zasnąć.. to posiedziałam- trzeba iść karmić małą bo już krzyk jak 150
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba osiwieje zaraz
![]() Wczo. kumpela do mnie pisała, że oglądała z mamą (lekarz) foty Piotrusia i jej mama mówi, że mały jest za zółty jak na ten wiek, że chyba ma przetrwała żółtaczkę... no i rzeczywiście ma jeszcze żółta twarzyczkę i w buzi tez trochę żółto... Wszystko nie tak się składa. A dzis w nocy mały spał po 1 godz budził się na godz - dwie i znów sen godzinny. Jestem wypompowana i zestresowana bo też nie wiem czy koopek nie zaczął robić luźniejszych- wcześniej miałam inne pieluchy- białe Pampersy i tam się ładnie koopka wchłaniała, więc wydawała się takiej gęstej konsystencji, teraz mam zwykłe pampy i mam wrażenie ,ze dużo frakcji wodnistej jest. Niech mi ktoś powie jak to ma być nooo ![]() Już ta żółtaczka mi spędziła sen z powiek- małemu chyba też, a teraz jeszcze te koopy ![]() Dziś ma być położna - niech już przyłazi! |
|
|
|
#4211 | |||
|
Wtajemniczenie
|
zrobił 3 kupę Aż się zastanawiam czy nie za dużo Cześć Mama Niech się szybko unormuje i wracaj do nas na dlużej. Może faktycznie to ten skok? U nas też już chyba był...Ale w trakcie to masakra... Non stop Stefek na rękach... I nagle jak ręką odjął... Cytat:
Jakby co to na tym hipp jest notatka, że uzupełnia karmienie piersią... Cytat:
Imprezuje, śpi, lazi z mamą po knajpach, na zakupy..no bosko ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
I może faktycznie Ci się wydaje bo w premium casre się wszystko wchłania
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4212 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas chrzciny 27 list. Cytat:
A może to śluz w tej kupce. Mój Leosiek caly czas takie robi, ale słyszę, że jest zaśluziony. To nawet nie katar, bo nic się nie da odciągnąć, ale w nocy mu charczy w nosku i słychać, że połyka tę wydzielinę. Cytat:
). Oj, żeby to byl ten słynny skok, bo ja znów chcę mieć grzecznego synusiaOj Stokrotko, ale masz fajnie |
|||
|
|
|
#4213 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie wiedzialam, że te boczne pasy mogą podtrzymywać główkę, dzięki. U nas chrzciny 27 list. Cytat:
A może to śluz w tej kupce. Mój Leosiek caly czas takie robi, ale słyszę, że jest zaśluziony. To nawet nie katar, bo nic się nie da odciągnąć, ale w nocy mu charczy w nosku i słychać, że połyka tę wydzielinę. Cytat:
). Oj, żeby to byl ten słynny skok, bo ja znów chcę mieć grzecznego synusiaOj Stokrotko, ale masz fajnie ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Przepraszam Was, wysłało się podwójnie, nie bijcie Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-11-02 o 11:20 |
|||
|
|
|
#4214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A teraz się zastanawiam czy nie przerabiamy skoku rozwojowego
orzeszek ma 3,5 tyg, ale wg t.p. prawie 5 tyg, a gdzieś czytałam,ze dzieci urodzone później przechodzą skok wcześniej. Tak samo łzy mu zaczęły szybko lecieć z oczu ![]() Ja już dziś nic nie wiem Cytat:
A pod spodniami - w tej 1 wersji- ma gołe nóżki i tylko skarpetki? Ja ubrałam małego w pajaca, spodnie ogrodniczki i kapcie, nie wiem czy dobrze tak ![]() Cytat:
Cytat:
zdrówka Wam życzę ech- ta biegunka, mam nadzieje, ze u nas oki ![]() Cytat:
Może to skok rozwojowy??? Z ciemiączkiem nie pomogę. |
||||
|
|
|
#4215 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka Mamuśki
melduję się środowo, ale znowu cos mnie łapie. Cycek znów boli, ten sam co ostatnio, zrobiłam sobie ciepły okład, głowa boli i temp. 38 st. Wzięłam pyralginę i leże pod kocem a do tego mały od kilku dni marudny, wczorajsza noc prawie wogóle nie spał, ach, mleko pije z cycka ale chwilę a później wypluwa, Sama nie wiem co robić... Dziś kuzynka ma mi przywieźć laktator i zobaczymy ile wogóle mam tego mleka, bo wczoraj i dziś dokarmiałam mm....najwyżej będę odciągać i dawać swoje z butelki lub tylko mmto idę Was trochę ponadrabiać póki mały śpi
|
|
#4216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Caltea mi to wygląda na skok, albo po prostu Leoś ma marudne dni. Moja panna też kilka tyg/dni wcześniej spała więcej w dzień, a teraz jak się uprze to śpi tylko tyle co na spacerze, a potem tylko noszenie... przepraszam, nie chciałam .... ![]() I tak się trzymasz kochana... Podziwiam Cytat:
2. z żółtaczką nie pomogę, bo moja nie miała i nie wiem co i jak 3. a o noszenie pionowe pytałam właśnie ze względu na uwagi osób starszych - ale ja mimo to też noszę, mała trzyma już sama główkę i tak lubi być noszona |
||
|
|
|
#4217 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a cos takiego http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=1377 Cytat:
pytaj położnej Cytat:
|
|
#4218 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z ubieraniem mam odwieczny problem, czy nie za ciepło, a może za lekko ubrałam malucha? Moja mama stwierdziła, że Leoś będzie miał wyłupiaste oczy, bo go ciągle noszę do góry ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Kurczę tydz. temu kupilam leżaczek (liczę na to, że mnie chwilowo odciąży) i jeszcze mi go nie przyslali. Myślałam, że będzie w piątek. |
||||
|
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
do mamus, ktorych dzieci majac skazę białkowa: dajecie to mleko na recepte i plamy schodza, a dzieciaczki ładnie jedzą? To przechodzi?
aha dzien dobry |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4220 | ||||
|
kosmitka
|
U nas tylko 1 1osób, to jakoś dźwigniemy.
Cytat:
Ach jaka radość Cytat:
Podobno twarda sztuka ze mnie. Niezniszczalna. Cytat:
Cytat:
Martuś - kciuki za zdrówko, oby to nie było znowu zapalenie piersi Stokrotka - grzeczniutka Twoja panna
|
|
|
#4221 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Malutka uśpiona, matka włosy umyła i kawkę sobie nawet zrobiła
z żółtaczką nie pomogę bo nie mieliśmy, kupki też na piersi nie wiem jak wyglądają, ale u nas też na pampersach białych kupka prawie cała się wchłaniała a jak zmieniliśmy na dady to też myślałam, że coś nie tak bo dużo więcej jej zostawało, więc to może wina pieluszki? Wypytaj położną o wszystko i na pewno Cię uspokoi hahah nadrabia teraz, a co! Cytat:
Cytat:
|
|
#4224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
. Zapachniała mi Twoja kawusia, chyba odgapię![]() Moje obie córy byly noszone od urodzenia do góry i mają się świetnie, ale ludziom starej daty nie mieści się to w głowie. Dzieci powinny być skrępowane w becie na baczność i jeść co 3 godziny ![]() Kupiłam z Bright stars. Wydawał mi się najlepszy, bo buja. Jak wreszcie dojdzie to się wypowiem. A pediatrę zapytam dopiero w pon., bo mamy szczepienie. Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-11-02 o 12:24 |
||
|
|
|
#4225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a te zwykle pampy sa beznadziejne Ubralam tak na wyjazd wczoraj- czesc spedzilismy na dworze ( w kombinezonie) czesc w domu- to juz nie okrywalam go kocykiem |
||
|
|
|
#4226 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki
Od 2 dni staram sie coś napisać i nie mogę ![]() Caltea ja moją małą noszę w "kieszonce" i uważam że nic złego jej się nie dzieje, gorzej że moja mała nie lubi chusty :/ wierci się i strasznie krzyczy ![]() U nas powolutku mała rośnie, zaczyna się uśmiechać a ja idę na przyspieszoną kontrolę do gina, chyba coś złego się ze mną dzieje TAM albo boli miejsce po szwach albo jakieś zapalenie mnie złapało. Po tym co się działo po porodzie cholernie boje się tej wizyty bo gin napewno będzie mnie badał dowcipnie ![]() Dziś była u mnie pierwszy raz położna pomijam że mała ma już prawie miesiąc fajna babka, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się i poradziła co robić żeby mała nie spędzała całego dnia u mnie na rękach (pisałyście o trzymaniu maluchów, moja też chce tylko pionowo a mama mnie straszy żeby nie nosić jej tak ciągle bo to na kręgosłup źle robi i bądź tu mądra kobieto ) postaram się skorzystać z rad bo jak narazie mała po karmieniu sypia parę minut tylko :/ teraz wyjątek śpi po cycu już pół godziny, pewnie zmęczyła się ssaniem bo pokarmu mam ciągle mało. Przystawiamy się do piersi chyba bardziej z mojej potrzeby niż jej ale wierzę że nawet w tych mikrusich ilościach pokarmu dostaje troche przeciwciał i innych ważnych składników. To już prawie miesiac a ja ciągle cierpie że nie mam pokarmu, mała mi nie pomaga bo possie chwilę i zasypia ![]() Przepraszam że wpadam rzadko i tylko biadolę, postaram się bywać częściej.
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na taki dzień zadżumiony jak dziś to tylko kawka ![]() aaaahhhha, czyli to o mądrości ludowe po prostu chodzi ![]() też poszukuję leżaczka jakiegoś- niby zdecydowana byłam na FP taki z lwem ale chyba nie do końca ![]() oo to za szczepienie jak w końcu szczepicie? ja dostałam receptę na skojarzoną 6w1 ale to pieruńsko droga u nas Ancia podobno się nie wybudza już starszych dzieci na jedzenie. Ciesz się, że masz chwilę wolnego Ja tam naszej nie wybudzam bo potem to mi robi takie cyrki przy jedzeniu, że ja dziękuję
|
|
#4228 |
|
kosmitka
|
Caltea - święte słowa z tymi starymi babami. Moja teściowa też nie może pojąć, jak to jest, że karmię w nocy a już że na żądanie to absurd. I jak mały leży to mam do niego nie podchodzić, bo ma leżeć sam
. A dzisiaj Franio grzeczny, a teraz to już w ogóle nie rozumiem, śpi, bo to jego pora spaceru od godziny już. Wszystko przez tą położną. I już 4 godziny bez jedzenia!!!! . Budzić go?? Archi na pewno dobrze go ubrałaś ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Dzięki Mooonik, boję się, że mój okruszek jest głodny. Pijesz kawkę i karmisz piersią czy mm (przepraszam, nie pamiętam). Bo ja mam dylematy czy pić czy nie. Pomijam, że teraz już nie mam takiej ochoty, ale czasem się przydaje.
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plamy poschodziły nam ładnie z czoła, na policzkach jeszcze są, ale podejrzewam, że na to potrzeba czasu
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
Miss dzieki
moja ma te plamy na policzkach i łuszczy jej sie skora na uszkach jutro idziemy do pediatry, jak uda nam sie zarejestrować a nie wiesz czy i po jakim czasie ta skaza przechodzi?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

A ja o bym u takiego darmowego doradcy to chyba zamieszkała patrząc na moje perypetie
. U nas jest jeden szpital, więc daleko nie musialam szukać. Poza tym rozdawali ulotki inf. na położniczym. Rozumiem, że u Was problem z karmieniem. Coś podczytywalam... Ale karmisz tylko piersią czy jednak dokarmiasz mm? 
Zdam relację.

przytulam Was mocno

znow zjadła.. wsadziłam ją o 9 do łóżeczka..wracam po 5 min.. a ta śpi..bez smoka,bez niczego... no to korzystam ( u nas 9.40..czyli śpi pół h.. 

za tydzień pierwszy 
.......
ale tak to się chyba nie da do końca

zrobił 3 kupę

pomijam że mała ma już prawie miesiąc