|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Hehe..no faktycznie-ruch dziki...
Ja nawet nie mam o czym pisać ![]() Powiem tylko, że na szybko wymyślone potrawy na poniedziałkowy wieczór wyszły całkiem fajnie Ale zdjęcia robione na szybko nie nadają się na bloga bez sensu, bo nie mam czasu gotować za bardzo, a jak już coś przygotuję, to zdjęcia są szpetne
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
heloo
No faktycznie się rozpisałyście. Co do programu "Ugotowani" według mnie to nie jest program do ludzi dobrze gotujących. Wszyscy reprezentują raczej marny poziom, do tego mają marnie rozwinięte kubki smakowe- no i jakimś cudem każdy odcinek wygrywają Ci najgorsi w kuchni. Dla mnie to program rozrywkowy, a nie o gotowaniu. -------- Ja już czuję że będę miała dzień kanapowo-domowy. Mgła paskudna a ja nie mam energii. Mam do załatwienia szkołę rodzenia ale chyba pójdę już w przyszłym tyg.
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
ja wracam do grona żywych. fakt jeszcze na l4 ale już jutro powinnam pójść do pracy. jednak lecząc sie tylko na weekendzie nie da się wyleczyć ;/ głos już odzyskałam więc przynajmniej ze światem mogę się normalnie dogadać
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie ten program ugotowani bawi - jest tak sztuczny ze kosmos , tak samo jak komentarze narratora chociaż co by nie mówić nie pogardziłabym tymi 5 tysiacami
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrowiej! no wiesz, skoro ludzie tam oceniają nie tylko za jedzenie, ale za atmosferę i atrakcje, to nie ma się co dziwić, że ludzie szukają takich sposobów |
|
|
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wywiało mnie na jakiś czas z wizażu bo ciągle mi błąd wyskakiwał. Zresztą młoda jest mocno absorbująca plus ucinanie sobie drzemki w ciągu dnia i wieczorne spanie od godziny 21 sprawiają, że mam mało czasu na kompa ![]() Wow Diana się pojawiła. Opowiadaj co u Ciebie. Też ostatnio o Tobie myślałam ![]() Co do "Ugotowanych" to zgadzam się z Hanią i Butter, że to bardziej program rozrywkowy niż kulinarny. Do tego szanse na wygranie niekoniecznie zależą od dobrej kuchni co bardziej od dobrej woli oceniających, bo trafi się np jedna taka szuja co wszystkim zaniża oceny i ona właśnie wygra. Ostatnio poruszany był temat świąt, u mnie od wielu lat nie czuć już tej atmosfery. Są przygotowania pełną parą, polerowanie wszystkiego na błysk, pieczenie i lepienie a do pary koszmarny humor mamy co rzutuje na całą rodzinę. Zresztą odkąd wyszłam za mąż święta są zmianowo i tym razem wypada u teściów. Myślałam nawet nad tym czy nie pojechać do nich z tydzień wcześniej żeby pomóc w sprzątaniu i przygotowywaniu. U nich nie ma tradycji dużej kolacji wigilijnej, brak choinki a chciałabym żeby te pierwsze święta z kumatą Oliwką miały fajną oprawę.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co ważne troche odpoczęłam bo z urlopu nici ogłosili kolejny nabór na wnioski ue i do końca stycznia mam co robić na mega wysokich obrotach ![]() ad. świąt - u mnie wszystko się pozmieniało po śmierci dziadków - porozpadało sie wszystko - na wigilii u mnie są 4 osoby , pierwszy dzien świąt spędzamy o drugich dziadków a drugi w domu lub u mojej chrzenicy. sprzątanie takie jak zawsze , ale u mnie zawsze sie błyszczy, gotowanie co kto zrobi w domu - z mamą upieczemy kilka ciast - bo potem sie rozwozi do babci , do chrzesnicy , jakies sałatki, mięso upiecze i tyle. święta to okres w którym sobie przypominam jak beznadziejne mam życie osobiste i zawsze je później odchorowuję. no to się wyżaliłam z rana.
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk bo jestem ale nie znoszę świąt , moja rodzina to zniszczyła, kiedyś święta były najbardziej wyczekiwaną rzeczą na świecie , a od dwóch lat to dla mnie śmiech na sali.
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie że to już wcześniej zaczęło się sypać, po śmierci babci ale dla dziadka który chorował no i został sam to sie jakoś kupy trzymało. a po śmierci dziadka - dwa lata temu nikomu nie zależało - zrobił sie podział taki że moja mama ze swoja najmłodszą siostrą - mamą mojej chrześnicy i dwie pozostałe siostry każda sobie sama. wiem że moją mamę to boli strasznie - bo jest najstarsza ale wiem też że ona ma świadomosć że tego sie juz nie scali. a wszyscy pamiętamy gdzie na wigilii było 30 osób i było mega rodzinnie. babcia wszystko trzymała w ryzach. do tego dołożyła się prababka - mama mojej śp. babci która nie wiem czy specjalnie czy nie ale też skłóciła rodzinę a wyszło wszystko po śmierci dziadka jak mama zaczęła porządkować papiery i kwestie spadkowe.
do tej pory mama biega po sądach prostując wszystko bo chce aby to było uporządkowane a reszta ma to totalnie w pompie bo po co skoro i tak my to zrobimy. i tak jest ze wszystkim - ostatnio było włamanie do domu po dziadkach i mimo ze w tej miejscowości co mieszkał dziadek mieszkają 2 córki z rodzinami to mój tata musiał rzucać wszystko i jechać gadać z policją i zabezpieczać wszystko bo oni umyli ręce że nie umieją
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() Ja myślę że twórcy programu też maja wpływ na to jak to wygląda - i to niemały. pewnie są jakieś wskazania reżysera żeby było coś poza gotowaniem- bo niby wtedy jest bardziej atrakcyjnie.
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem chyba trochę aspołeczna, ale nie lubię takich rodzinnych spędów. Z ludźmi, z którymi utrzymuję kontakt, to utrzymuję niezależnie od świąt, a z tymi, co nie utrzymuję, to nie lubię cyrków z okazji świąt, jaką to super rodziną nie jesteśmy. U mojego tż z kolei i jego rodzice i on bardzo lubią takie "rodzinne nasiadówy", dlatego też m.in. nie jechałam tam teraz na 1.11. i całe szczęście, bo mnie to ominęło. Ja mam teraz wymówkę, bo jak tż zbytnio naciska, to mówię, że fatalnie się czuję i zostaję bezkarnie w domu ![]() też mi się tak wydaje. W Niemczech to leci już bardzo długo. Jest też edycja "promi", w której biorą udział celebryci. To jest ciekawsze, bo mają zawsze fajnie urządzone mieszkania/domy - lubię oglądać. Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2011-11-02 o 11:49 |
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj przeleżałam cały dzien w łóżku i nigdzie nie byłam, rodzice pojechali ale expresem wrócili wiec na żadnych udawanych nasiadówkach nie byli
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tesciowe nie powinni sie czuc urazeni takim gestem chyba..?Albo wlasnie zrob u siebie. A my nie dosc, ze Gwiazdka u nas, to jeszcze gwiazdka ze znajomymi (lacznie 3 pary) robimy juz 3. raz z rzedu. Strasznie uwielbiam te nasza nowa tradycje spotkan ze znajomymi przed swietami Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem pewna, ze bedziecie czesto dzieciaka ze soba porwyac na rozne wycieczki ![]() Ja zaczynam dzis akcje-regeneracje. Kupilam sobie Vitapil... i sie zalamalam, jak zobaczylam, jak wygladaja te tabletki prawie takie wielkie jak moj antybiotyk, ktorego polknal nie moglam |
||||
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja jak oglądam ugotownych to potem mam ochotę na co drugą potrawę którą robią
|
|
|
|
#291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście mój mąż jedynak chętnie uczestniczy w tych naszych nasiadówach. Cytat:
![]() Kurcze szkoda że nie pamiętam jaki miałam zestaw ratujący moje włosy . Świetne połączenie- na pewno by Ci pomogło.Miałam swego czasu tak że ryczałam nad waną po każdym myciu
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna.nocko ja na włosy łykam skrzypovite - zawsze mi pomaga .
a co do paznokci - po 3 tyg nailteku są twarde,elastyczne i sie nie rozdwajają. cel osiagnięty
|
|
#293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie po zapaleniu pluc, czytalam ze wlosy czesto leca jak sie przeszlo 40st goraczki. Cytat:
U mnie paznokcie sa mocne, a poza tym ja je nosze krotko, wiec przynajmniej taki wydatek opada ![]() Mysle nad prezentem dla siebie do 100zl i chce cos super extra do wlosow - cos wam przypadlo szczegolnie do gustu, jesli chodzi o pielegnacje, co byscie polecily? Kerastase odpada, bo raz sie niezle przejechalam na tym chlamie za 115 zl
|
||
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
na włosy zwykle biorę belissę. w tej chwili zamiast niej, spierulinę hawajską. jak się skończy to skrzypovit lub belissa. no i wax po każdym myciu.
ja lubię nasiadówy, ale niestety rodzina mała. pora ją powiększyć
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Rok mi tak leciały...w końcu ktos mi polecił zestaw 4 tabletek do łykania i po 3 miesiącach kuracji mi przeszło. A próbowałam wszystkiego przed tym- vitapile i inne cuda , no i oczywiście wszelkie mazie na włosy- oliwę z żółtkiem, oleje z Biochemii Urody itd.Na kerastese też się przejechałam
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
ja uwielbiam rodzinne spędy ![]() Macie może pomysł jak wzmocnić organizm po kuracjach antybiotykowych? (brałam we wrześniu i w październiku Ale fajnie jeszcze dwa dni i weekend
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mam mało czasu bardzo. Jest u nas mama, więc dodatkowo organizujemy sobie czas. Biegałam dziś rano, jestem nadal pozytywnie nakręcona Do tego wieczorem znowu ruch na sprzętach siłowych.Gosiu, już pisałam, że polecam Biotyk albo mieszankę: wiesiołek+selen+magnez i B6+witamina B complex To ostatnie jest dobre też na paznokcie i wypadające włosy. |
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz na szczęscie wróciły do formy z kosmetyków do włosów ostatnio testuję ampułki nabłyszczajace, a w kolejce czekają "odmładzające" firmy alfaparf. sa po 7 zł i dla mnie są super - włosy są po nich błyszczące i mega miękkie - takie jak lubię więc polecam jedna ampułka wystarcza mi na 3-4 razy a włosów mam całe mnóstwo na głowie
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po NailTeku mam żółte paznokcie
Nie był wprawdzie pierwszej świeżości, ale bez przesady - mam w kosmetyczce starsze od niego lakiery i nic się nie dzieje.Muszę kupić odżywkę z Eveline, może ona mnie uratuje. |
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
czasem do Was zaglądam ale właściwie nie udaje mi się poczytać co słychać, ani nic napisać. No ale dziś postanowiłam zajrzeć, bo śniła mi się dzisiaj Asiuk ![]() Poprosiła mnie żebym zaopiekowała się jej córką bo musi wyjechać na tydzień do Stanów. Ja na to że spoko, mała będzie się bawić z moim synkiem i jakoś ich ogarnę. Potem sobie przypomniałam, że mam jeszcze jedno dziecko i że jednak będzie ciężko z trójką. Chciałam odmówić ale pomyślałam sobie że Asiuk może mi zrobić zakupy w USA więc muszę jakoś dać radę no a btw. moich dzieci - bywa ciężko, czasem się zastanawiam w co ja się wpakowałam. Ale to głównie dlatego że mój dwulatek ma fazę testowania wytrzymałości rodziców i realizowania coraz to ciekawszych niszczycielskich pomysłów. ![]() a obiło mi się o oczy że Hania będzie jednak mieć dziewczynkę. A ja tak obstawiałam Stasia Fajnie że wszystko w porządku.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

Ale zdjęcia robione na szybko nie nadają się na bloga
bez sensu, bo nie mam czasu gotować za bardzo, a jak już coś przygotuję, to zdjęcia są szpetne 

i co ważne troche odpoczęłam bo z urlopu nici

. Rok mi tak leciały...w końcu ktos mi polecił zestaw 4 tabletek do łykania i po 3 miesiącach kuracji mi przeszło. A próbowałam wszystkiego przed tym- vitapile i inne cuda , no i oczywiście wszelkie mazie na włosy- oliwę z żółtkiem, oleje z Biochemii Urody itd.