Katalogi Avonu - Strona 494 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy kupię go powtórnie?
Tak 1 100,00%
Nie 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-05, 19:15   #14791
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)
Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość
ja też się na niego nie skusiłam, jak dla mnie to cena trochę przesadzona...
owszem, w porównaniu do miśków np. NICI cena konkurencyjna, ale ceny NICI są kosmiczne, dla mnie wręcz śmieszne.
obędę się bez misia, wybieram termofor hehe
ja również nie skusiłam się na misia-jakoś do mnie nie przemawia-podoba mi się w nim tylko to że grzeje
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 19:21   #14792
jagoda48
Raczkowanie

mnie dokładnie to samo się w nim podoba, ALE...
mam wdomu piec kaflowy, jak w nim napalę to ten biedny miś spaliłby się, gdybym chciała go zagrzać, taki gorący staje się piec
i dobrze, zaoszczędzę parę złotych
jagoda48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 19:25   #14793
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie dokładnie to samo się w nim podoba, ALE...
mam wdomu piec kaflowy, jak w nim napalę to ten biedny miś spaliłby się, gdybym chciała go zagrzać, taki gorący staje się piec
i dobrze, zaoszczędzę parę złotych
a ja mam termofor w kształacie serducha
Stary 2006-11-05, 19:29   #14794
Wtajemniczenie

Mam pytanko co do tego peelingu z demo do k01-można go stosować tylko na zmarszczki?czy mógłby działać jako złuszczacz-oczyszczacz?Moj TZ ma ostatnio nawroty trądziku młodzieńczego i zastanawiam się jak się go pozbyć
Stary 2006-11-05, 19:31   #14795
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
ja również nie skusiłam się na misia-jakoś do mnie nie przemawia-podoba mi się w nim tylko to że grzeje

ja też nie mam zamówień,na tego misia - trochę się zdziwiłam , ja tez go nie biorę - choć baaaardzo mi sie podoba, a trudno poczekam, może kiedys w netto będzie można go kupić

a jesli chodzi o okrąg to 497 dzień I

Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 19:36   #14796
jagoda48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
ja też nie mam zamówień,na tego misia - trochę się zdziwiłam , ja tez go nie biorę - choć baaaardzo mi sie podoba, a trudno poczekam, może kiedys w netto będzie można go kupić

a jesli chodzi o okrąg to 497 dzień I

a ja na przykład nie mam żadnego zamówienia na świąteczne zestawy, te z początku katalogu... też byłam bardzo zdziwiona, zero reakcji klientów, jakby tych zestawów tam w ogóle nie było...
sama się dziwię, że załapię się na 25% opustu, z takich małych skromnych zamówień tyle się uzbierało.
Stary 2006-11-05, 19:42   #14797
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja na przykład nie mam żadnego zamówienia na świąteczne zestawy, te z początku katalogu... też byłam bardzo zdziwiona, zero reakcji klientów, jakby tych zestawów tam w ogóle nie było...
sama się dziwię, że załapię się na 25% opustu, z takich małych skromnych zamówień tyle się uzbierało.
u mnie ze świątecznych zestawów mam tyko kilka sztuk Interact
Stary 2006-11-05, 20:56   #14798
efka_86
Raczkowanie

GG do efka_86

mój okręg to 517, dzień B
jestem od niedawna w Avonie i nie miałam jeszcze braków
ale chyba na razie zrezygnuję z bycia konsultantką
efka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 21:00   #14799
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez efka_86 Pokaż wiadomość
czemu?
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 21:02   #14800
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez efka_86 Pokaż wiadomość
a co się stało?
Stary 2006-11-05, 21:03   #14801
nutka85
Wtajemniczenie

ja jestem od 2 miesięcy i też mi się wydaje, że zrezygnuję... to chyba nie dla mnie...
Chyba nie umiem "zdobyć" klientek, a nie chcę kupować "na siłę..."

ale zobaczymy, może to się jeszcze rozwinie pozytywnie
Stary 2006-11-05, 21:14   #14802
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
ja jestem od 2 miesięcy i też mi się wydaje, że zrezygnuję... to chyba nie dla mnie...
Chyba nie umiem "zdobyć" klientek, a nie chcę kupować "na siłę..."

ale zobaczymy, może to się jeszcze rozwinie pozytywnie
nie łam się ja w pierwszym zamówieniu ledwo uzbierałam 150-a sama zamówiłam na 70(taki początkowy szał) w drugim iałam o 100 więcej a w tej chwili nie schodze poniżej 600-teraz nawet udało mi się dobić do 30% upustu-to wszystko zależy od miesiąca-ja katalog daje tylk najbliższym koleżankom i rodzinie i nikogo nie namawiam-daje katalog i mówie że przy okazji wezmę zamówienie
Stary 2006-11-05, 21:21   #14803
nutka85
Wtajemniczenie

nio ja w pierwszym też miałam ledwo 150. a dla siebie miałam zamówienie za 50 zł.
Teraz z K12 mam zamówienie też tylko za 150..... Ech...
Ale teraz święta, może się polepszy

Dzięki za pocieszenie
Chyba muszę "wyjść z katalogami do ludzi"
Stary 2006-11-05, 21:33   #14804
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
u mnie też brak zamówień na świąteczne zestawy - fakt jeszcze nie wszyscy złozyli, ale większość tak i nic, ja nie wiem dlaczego. przecież np taki miś może być bardzo sympatycznym prezentem Mikołajkowym.

ale opustu ci gratuluję, ja tez kiedys z malych zamówień dobilam do takiego, ale teraz chyba będe musiała się zadowolic 20%
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 21:36   #14805
Aga21Aga
Raczkowanie

Ja też nie mam za duzych zamówień, jeśli bym nie zamawiała dla siebie, to nie starczyłoby mi na złożenie zam. bez dodatkowej opłaty. A teraz przed swietami klienci "zrobili mi miłą niespodziankę" i mam już za. na 620 zł na I termin z "13"-stki ( o czym już wcześniej pisałam). Ale ja się nie poddam, mimo małych zam. , bo tak się przyzwyczaiłam do tych kosmetków...
Aga21Aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 21:54   #14806
majula
Zakorzenienie

Witam po nieobecności
ja ma zamowionka narzie od 2 klientek cekam jeszcze na 4 ale ma zamowien na 3 zestawy z 13wiec nie narzekam nani na 12 (te zmialam super) ani na 13 zapowiada sie ok
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 21:58   #14807
majula
Zakorzenienie

moje pocatki te zbyly bardzo trudne ale z czasem coraz wiecej wiecej zamawialo nie nalezy sie poddawac z czasem przyjdzie wszystko ja zycze powodzenia
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 22:33   #14808
lucia4444
Raczkowanie

ja na poczatku tez miałam bardzo cienko a teraz 3 klientki narazie złożyły mi zamówienie na 300 zł i to sa same zestawy ( LBD PS BST muśniecie słonca kilka wod passion dance i perceive pro sport) a to klientki ktore zwykle mało zamawiaja. co to bedzie jak reszta złoży :P powodzenia

lucia4444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 22:51   #14809
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiuniaaa1990 Pokaż wiadomość
jak wszyscy to wszyscy - okręg 446, dzień D
Mój to 645 "I"

Dziś złożyłam zamówionko z K13...( mam nadzieję że braków nie bedzie) A to co zamówiłam dla siebie:
- w.perfumowana EXTRAORDINARY 50ml
- puder brązujący str. 127
- szczoteczka do rzęs z netto
- szminka odżywcza WATERMELON z netto
A jak mi przyjdzie zalegołe Celebre to zbankrutuje :| heh..
A i zamówionko miałam na 400 zł z kwałkiem jak na mnie to sporo dawno już takiego nie miałam Mam nadzieje ze uzbieram jeszcze troche z K13 i dobije do Sake (mimo iż podobno ono smierdzi...ale sam fakt że się na nie załapie się liczy hehe )
paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 23:08   #14810
jagoda48
Raczkowanie

Cytat:
nio ja w pierwszym też miałam ledwo 150. a dla siebie miałam zamówienie za 50 zł.

Dzięki za pocieszenie
ja, jak zapisywałam się do Avonu i moja koordynatorka pytała mnie, jak myślę, na jaką kwotę złożę pierwsze zamówienie, odpowiedziałam: "no, może uda mi się na 50zł" a skończyło się na 700zł !! a potem poszło jak z płatka i od tamtej pory coraz lepiej mi idzie. również roznoszę katalogi klientkom, niczego nie omawiam z nimi, wolą same przy kawie przejrzeć katalog i dokonać wyboru. dobrym sposobem jest, tak jak ktoś wcześniej wspomniał, dać dwa katalogi i poprosić o pokazanie znajomym. działa ;]
Stary 2006-11-05, 23:37   #14811
super_karo
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Nic nie slyszalam o misku ;P Macie mzoe foto lub wiecej informacji o nim i cene? Bede wdzieczna
super_karo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 23:51   #14812
jagoda48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez super_karo Pokaż wiadomość
Nic nie slyszalam o misku ;P Macie mzoe foto lub wiecej informacji o nim i cene? Bede wdzieczna
cena 29,90zł przy zakupie produktów z katalogu 13 na kwotę 49,80zł.

jeśli chodzi o zdjęcia poszukaj na wczesniejszych stronach, tam są zdjęcia miśka, a u dziewczyn w podpisach znajdziesz linki do kat 13.

aha, miś ma w środku kamyczki, dzięki którym, położony na kaloryferze, nagrzewa się i zatrzymuje ciepło na jakiś czas

Edytowane przez jagoda48
Czas edycji: 2006-11-05 o 23:53 Powód: dopisek
Stary 2006-11-06, 08:34   #14813
asicka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monaliza666 Pokaż wiadomość
kredki to są te wykręcane ich kolorki od gory to modern mauve, romantic rose i te dwie na pewno biore kolejna to surreal brown - jakis dziwny jest ten brązowy, no i nude pink - jak dla mnie za jasny mam jasną karnację i wole pomadki i kredki ktore nadają mi kolorku
a te diamentowe szminki są przcudne, nie muszę wspominać, ze mają dużą ilość brokatu a w katalogu te kolorki całkiem inaczej są przedstawione te kolorki, jak dla mnie to najśliczniejsza jest mauve sparkle - jest to kolorek brązowy, a wkatalogu jest to kolor różowy ciekawe dlaczego taka rozbieżność, może był błąd na testerze i to ten twilight twig którego niestety ktos musiał zabrać sobie (teraz jak patrzę to troszkę pokreciłąm nazwy, ale te nazwy na tych testerach były troszkę starte wiec wybaczcie ), ale widzialam ten kolorek w niebieskim opakowaniu i był fajny ten brązik, można by powiedzieć,ze to ten sam tylko w starym opakowaniu.

na pewno zamówię sobie jeszcze szminkę ultra moistrue rich - metalic mink ma dużą ilość brokatu i świetny brązik
a wiesz moze jaka jest metalic nude z tych metalicznych szminek ultra moisture rich ???chcialam jakis delikatny brazik a reszta jest dla mnie za ciemna z tego co widze w katalogu a na zywo nie mialam okazji ich obejzec
asicka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 08:39   #14814
emememsik
po prostu Em :)

wiecie co.. te gwiazdki rzeczywiście ładne, tylko cena okropna
kupiłam kilkanaście opakowań takich gwiazdek do dekoracji po 20 gr za opakowanie
i w jednym jest ich więcej, niż tych z avonu.
Stary 2006-11-06, 08:51   #14815
efka_86
Raczkowanie

GG do efka_86

dziękuję za ciepłe słowa
rezygnuję, bo nie mam tylu chętnych, większość koleżanek okazuje się, że albo ma już jakieś konsultantki, albo nie przepadają za kosmetykami Avonu (wolą kupować w sklepie). moja rodzina (mam na myśli gł. mamę i siostrę) nie do końca akceptuje to, że jestem konsultantką, b.słabo są zainteresowane kosmettkami w ogóle. miałam nadzieję, że siostra mi pomoże, ale w jej pracy jest już kilka konsultantek, które mają już stałe klientki, także ciężko. myślałam także, że na studiach, które właśnie zaczęłam, może się uda, ale jestem akurat na międzywydziałowych indywidualnych studiach i praktycznie na każych zajęciach są inni ludzie. niby mam więc dużo większy potencjalny rynek zbytu, ale tak naprawdę nie znam nikogo na tyle dobrze, żeby "pochwalić się", że jestem konsultantką. nie potrafię tak na pierwszej rozmowie mówić o Avonie. to przecież studia, a nie salon kosmetyczny. zostawiałam katalogi w różnych miejscach, rozdawałam na ulicy, ale tylko jedna dziewczyna się odezwała i to tylko dlatego, że jej konsultantka wyjechała do Hiszpanii do pracy. poza tym studia są czasochłonne i Avon trochę mi przeszkadza tj. rozprasza mnie (poprzez chociażby to forum, trochę się od niego uzależniłam). wybierając między studiami a Avonem wybór jest oczywisty
efka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 09:10   #14816
margo80
Zakorzenienie

a ja sobie włąśnie siedzę i zastanawiam się czy zobaczę podgląd fakturki (II termin k12) zanim wyjdę do pracy. tym razem nic dla mnie - tylko dla stałych klientek, które zawsze zamawiają wyłącznie na drugi termin. dobrze, że je mam - dzieki nim dobijam do sake

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 10:14   #14817
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki za pocieszenie
dzielna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez Aga21Aga Pokaż wiadomość
Ja też nie mam za duzych zamówień, jeśli bym nie zamawiała dla siebie, to nie starczyłoby mi na złożenie zam. bez dodatkowej opłaty. A teraz przed swietami klienci "zrobili mi miłą niespodziankę" i mam już za. na 620 zł na I termin z "13"-stki ( o czym już wcześniej pisałam). Ale ja się nie poddam, mimo małych zam. , bo tak się przyzwyczaiłam do tych kosmetków...
gratuluje

Cytat:
Napisane przez super_karo Pokaż wiadomość
29.90, zdjęcia są kilka stron wcześniej

Cytat:
Napisane przez asicka1 Pokaż wiadomość
a wiesz moze jaka jest metalic nude z tych metalicznych szminek ultra moisture rich ???chcialam jakis delikatny brazik a reszta jest dla mnie za ciemna z tego co widze w katalogu a na zywo nie mialam okazji ich obejzec
koleżanka zamawiała u mnie ten kolorek- i jest bardzo fajnu. Delikatny róż w połączeniu z kawą z mlekiem()na ustach wygląda delkatnie
Stary 2006-11-06, 10:19   #14818
agnieszkakrk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
A jak mi przyjdzie zalegołe Celebre to zbankrutuje :| heh..
Właśnie Dziewczyny, jak kto jest? Czy ktos może mnie po raz kolejny uświadomić??
Składałam zamówienie przez internet i mam kilka braków np. odzywka peelingująca do paznokci. Czy oni mi ja będą próbowali przysłać w następnym zamówieniu ( o ile będą ja mieli?), po jakiej cenie i z jakim opustem będą ja liczyć? I w końcu czy da sie to jakoś owołać jeśli klientka sie rozmyśli i nie będzie chciała już dłużej czekać
agnieszkakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 10:48   #14819
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszkakrk Pokaż wiadomość
Właśnie Dziewczyny, jak kto jest? Czy ktos może mnie po raz kolejny uświadomić??
Składałam zamówienie przez internet i mam kilka braków np. odzywka peelingująca do paznokci. Czy oni mi ja będą próbowali przysłać w następnym zamówieniu ( o ile będą ja mieli?), po jakiej cenie i z jakim opustem będą ja liczyć? I w końcu czy da sie to jakoś owołać jeśli klientka sie rozmyśli i nie będzie chciała już dłużej czekać
przyjdą w następnym zamówieniu po cenie za jaką zamawiałaś. Możesz iść do COK-u powiedzieć żeby wykreśliji daną rzecz jeżeli kloientka nie chce czekać
Stary 2006-11-06, 10:52   #14820
agnieszkakrk
Raczkowanie

Cytat:
przyjdą w następnym zamówieniu po cenie za jaką zamawiałaś. Możesz iść do COK-u powiedzieć żeby wykreśliji daną rzecz jeżeli kloientka nie chce czekać
Dzięki dzieki dziękiiii
mogę to zrobic tylko w COKu?

edit: aaa własnie jeszcze jedno odlicza mi te rzeczy od bazu opustowej i mogę mieć przez to mniejszy opust tak??
agnieszkakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości