|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Bambusiek na Ciebie zawsze mozna liczyc ![]() kurde czas sie zbierac na miasto ale sie nie ce;/
![]() |
#1352 |
Przyczajenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Wtajemniczenie
|
Napewno jakies anomalie na wiosce się zdarzają u mnie , ale ci zza płotu są nad wyraz uporządkowani, dzieci służą księdzu w kościele, ona urzędniczka, mąż tez gdzies tam robi.
Z tego co wiem to jak tylko ktoś wpadnie to od razu biegną do kościoła ślub zamawiać, nawet chyba jeszcze w ten sam dzień idą, a ja zawsze twierdziłam, że gdybym wpadła to nie pójdę do ślubu , a niech ludzie sobie gadają, ale wołami mnie tam nikt nie zaciągnie i dalej tak twierdzę, ale ta gadka mnie przerasta. Co do ''kreacji'' na andrzejki próbowałam sukienki przymierzyc, ale albo się nie wcisnę, ale za duży dekolt jest i po co mają moje cycki oglądać. Jeszcze coś do tego czasu pewnie wymyśle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Wtajemniczenie
|
tzn ja zamówiłam jasny niebieski tez sie obawiałam prania ale się okazało ze ten wózek jest ze skajki więc mokrą szmateczka na szybciutko można przetrzeć jak sie pobrudzi więc jest ułatwienie duze bo materiał to trzeba sciagnąć i wyprac a tu skórke mokrą chusteczka czy szmatka wystarczy przetrzeć
#1355 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Wtajemniczenie
|
a my jutro z bąbelkiem 33tydz. zaczynamy
![]() ![]()
#1357 |
Wtajemniczenie
|
enjoye mi mój ginekolog nic nie wspominał o tym. Tak samo jest na karcie ciazy rubryczka wizyta okulistyczna i stomatologiczna to musze do nich iść? Czy w razie gdybym do nich szła to mają coś tam wpisać?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1358 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zoska, ta świętość to na pokaz jest ![]() ![]() Bedzie dobrze tylko nie daj się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1360 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o okulistę to myślę, że chodzi tu głównie o to, aby sprawdzić czy przyszła mama nie ma wady wzroku, która może być niebezpieczna - tak jak u A.Muchy.
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-11-02 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Wtajemniczenie
|
Ja musze do stomatologa się wybrać, ale coś mi to wolno idzie, muszę sie przełamać i pójśc sie zapisać na jakiś termin, potem juz nie bede miała wyjscia i bede musiała iść
![]() Co do okulisty to ja mam wadę wzroku, nosze okulary mam -2.25 i teraz nie wiem jak to jest z tym. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-02 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | ||||
Zakorzenienie
|
to Ci sucior!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Najważniejsze, że faluje brzuszek, fajny widok! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A mój sen- jakoś podświadomie się boje ![]() ![]() ![]() Miałam taką zajawkę przed ślubem, po ślubie wyluzowałam, a teraz się boję, że odstraszę go swoim cielskiem ![]() On mnie uspokaja i zapewnia, że nie zrobi mi nigdy krzywdy, a ja i tak myślę i śnię ![]() A co Twojego snu....... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Hmm a ile masz w obwodzie brzuszka?? I który to tydzień?? Ja też miałam malusi brzunio, ale lekarz mówił, że jestem sczupła i wysoka, więc to normalne, a od 26-27 tyg zaczął mega szybko rosnąć ![]()
![]() |
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój jest bardzo ruchliwy i daje mi czasami popalić. Dzisiaj rano tak skakał i fikał, że się ze śmiechu popłakałam, aż mąż z łazienki wyszedł, bo nie wiedział co się dzieje ![]() Cytat:
![]() Ja też takie mam myśli czasami, ale mój mężuś cały czas mi powtarza, że ślicznie wyglądam i jestem dla Niego bardzo atrakcyjna a brzuszek jest sexy ![]()
![]() |
#1366 |
Raczkowanie
|
Mi też wszyscy powtarzają, że jestem gruba i zaczynam sie tym naprawdę przejmować. Zresztą zauważyłam , ze ostatnio mój mąż stał sie wobec mnie inny... Sama nie wiem co o tm mam mysleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Mnie czasem pytają czy się głodzę, bo to niemożliwe przybrać w ciąży tylko w brzuchu
![]() ![]() Idę zaraz do apteki po te tabletki żurawinowe ![]() ![]() a potem robię obiado-kolację - dziś wersja na leniwca - kiełba podsmażona ze sosem słodko-kwaśnym ze słoika + ryż ![]()
#1368 |
Zadomowienie
|
ahh to dobrze bo juz Monia myslalam ze bedziesz musiala raz tygodniu przepierke robic;p
Agatek wodzianke ![]() ide na miacho a potem kolzenka wpada robic projekt wiec do wieczorka ![]()
#1369 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za pomocne info dot. mycia gazikiem w środku buzi ![]() A tą pościel to w ogóle od którego tygodnia/miesiąca życia mozna używać?? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do wyprawki- widzisz jak sytuacja potrafi zmienić myślenie człowieka?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do leżenia- nie martw się, ja też leżę od środy non stop ![]() ![]() ![]() A tż co na to wszystko?? Przestraszony?? Cytat:
![]() Teraz jak mi ktoś coś powie to się śmieję. A jak się śmieją to spojrzyj na nich dłuższy czas, zrób twardą minę, to mina im zrzędnie ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz się głupkowato śmieją, z tego, że wpadka, a jakbyś usunęła, to by wytykali palcami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niech ten tż wraca, to się trochę uspokoję... ![]() ![]()
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Każda kobieta inaczej reaguje na ciążę, jedna tyje 40 kg (moje dwie koleżanki - więc wiem, że naprawdę tyle można) a innej wyskoczy mała piłeczka z przodu i po ciąży od razu zniknie .. Ale to nie jest powód dla faceta, żeby odsuwać się od żony albo ją zdradzać ( a jak jest - to dla mnie taki facet to nic nie warty śmieć ). Poza tym wiecie co, wariatki jesteście, o i tyle. Jak wklejacie te brzuchy to same laski na tych zdjęciach - photoshopem obrabiacie, czy co? Ja tam żadnych grubych nie widziałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do wizyty u internisty i dentysty to słyszałam że trzeba iśc jak bylam w szpitalu pytać sie o poród rodzinny to ordynator zaznaczył mi że te rubryczki w karcie ciązy mają byc wypełnione, tak wiec ja byłam u dentysty zrobilam przegląd a ona tylko wpisała date podbila pieczątke i naspisała że wszystko jest ok, wiec chyba u internisty bedzie tak samo. boję sie tylko tego że tam na poczekalni będą sami ludzie chorzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to Ty powinnaś mieć zachcianki a nie tam mąż ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mówi, że tęskni za moim ciałkiem i mnie kocha taką jestem, ale pewnie nie wie jaka teraz jestem ![]() ![]()
![]() |
#1373 | ||
Zadomowienie
|
Ciezko mi pisac, bo moj pies jest tak we mnie wtulony ze szok
![]() ![]() Cytat:
![]() kuruj sie !! wysłac ci czosnek kurierem? ![]() a z wyprawką siedzę, sprawdzam ceny i zrobiłam listę zakupów ![]() ![]() ![]() Agatku ja tylko wstaję po picie, tz mi robi jedzenie ![]() ![]() cóż za bojowy nastrój dzisiaj ![]() Cytat:
ja mam brzuch już przeorany przez rozstępy, no ale cóż.. maz wczoraj mnie po nim głaskał i się pytał czy znikną... a ja mówie, że jak zapłacimy to tak ![]() faceci różnie reagują na ciążę, mój to się sam do tego przyznał, ale to nie znaczy, że jesteśmy nieatrakcyjne - stajemy się matkami ich dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() raany ale mi pies chrapie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
ja juz mialam infekcje pecherza malo przyjemna sprawa w ciazy od wtedy pije szklanke soku zurawinowego dziennie i odpukac nic mnie nie chwyta nie cierpie tego smaku ale jeszcze bardziej nie cierpnie wizyt u GP.
Mi tez ciagle wszyscy komentuja ze mam tylko pilke jedna laska w pracy ryknela "a co to jakas moda na pilki ?" ja nie moge chcialam laske uswiadomic ze ta "pilka" to dziecko ale co bede z paszczurem dyskutowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() - jak czasem jest atak z obu stron - chyba jakieś przeciąganie albo sprawdzanie "jaki jestem duuuży ![]() ![]() ![]() - ponoć kobiety ciężarne z tymi dodatkowymi kg są sporo bardziej atrakcyjne dla swoich mężczyzn ![]() U mnie ta teoria działa ![]()
![]() |
#1376 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Dziś znowu mnie bardzo bolał bok i dół brzucha i zadzwoniłam do gina, mówi ze to pewnie rozciągaja sie wiazadła i zaczyna cos tam mi uciskać na nerwy i tak boli,ale jak chce to mogę jechać do szpitala sprawdzić.Narazie nie pojadę bo pewnie tak jest,zreszta tydzień temu na wizycie robił mi usg nerek i było wszystko ok.Dobrze ,ze mała sie rusza i oczywiscie też na dwie strony się wypycha. Później ból mi przeszedł pojechalismy na zakupy i ledwo wróciłam szłam po ścianie normalnie,a mielismy jeszcze zajechać do sklepu z wózkami ![]() Dzis z mężem mija na 9 lat odkad razem jesteśmy,ale i tak nigdzie nie pójdziemy bo ledwo siedzę i muszę leżeć
![]() Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-11-02 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
w końcu postanowiłam się przełamać i tu u Was cosik napisać, bo podczytuję Was już od jakiegoś czasu regularnie ![]() Jestem obecnie w 27 tc. Termin porodu z OM mam na 3.02, a z pierwszego USG w 8tc na 22.01, więc dla własnej wygody wybrałam datę po środku do liczenia tygodni ![]() prawie od początku ciąży jestem na zwolnieniu lekarskim, ale postanowiłam w tym czasie nie zgnuśnieć (a niestety jestem leniwcem ogromnym i byłoby to całkiem prawdopodobne ![]() Ciąża przebiega u mnie różnie, czasem lepiej, czasem gorzej. Na początku ciąży miałam krwiaczka, który na szczęście się wchłonął, potem miałam przodujące łożysko, ale na szczęście teraz, mimo że jest nisko to się podniosło. Na ostatniej wizycie natomiast okazało się, że szyjka nie jest w pełni zamknięta, ale na szczęście długa (możliwe, że stało się tak, bo przed wizytą u lekarza byłam na echu serca płodu, a tam mój brzuchol został nieźle pougniatany ![]() ![]() Z wyprawką dla naszego pierwszego dzieciaczka - synka, najprawdopodobniej Tymka (tak, tak kolejny synek na forum ![]() ![]() Widzę, że jak na pierwszy raz całkiem się rozpisałam ![]() Mam nadzieję, że mnie miło przyjmiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |||
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Byłam na zakupach i kupiłam wszystko na bigos, taka straszna ochota mi przyszła, jeszcze mi się wołowinka rozmraża i biorę się za gotowanie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale inny, tzn?? A co do wszystkich to olej ich... w ciąży jesteś to raczej cieżko by było chudnąć ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A więzadła- też mnie bolały swego czasu, a teraz sporadycznie- jak szybko wstaję albo jak się przekręcam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że teoria z + kg u mnie też się sprawdzi... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tż ma wolne, że tak Ci usługuje? ![]() ![]() A bojowy nastrój mam odkąd tż wyjechał.. i nie mam na kim rozładować... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.