Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 12:37   #1351
uska000
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,miałyście już wizytę u lekarza internisty? Mi ginekolog powiedział, żebym poszła właśnie do lekarza rodzinnego, tylko nie wiem jak taka wizyta wygląda :P
a po co??

Bambusiek na Ciebie zawsze mozna liczyc

kurde czas sie zbierac na miasto ale sie nie ce;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:40   #1352
enjoye
Przyczajenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a po co??/
Ginekolog mi powiedział, że trzeba sprawdzić czy wszystko ok z sercem i płucami, nawet w karcie ciąży mam taką rubryczkę "konsultacja internistyczna"...
enjoye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:40   #1353
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Napewno jakies anomalie na wiosce się zdarzają u mnie , ale ci zza płotu są nad wyraz uporządkowani, dzieci służą księdzu w kościele, ona urzędniczka, mąż tez gdzies tam robi.
Z tego co wiem to jak tylko ktoś wpadnie to od razu biegną do kościoła ślub zamawiać, nawet chyba jeszcze w ten sam dzień idą, a ja zawsze twierdziłam, że gdybym wpadła to nie pójdę do ślubu , a niech ludzie sobie gadają, ale wołami mnie tam nikt nie zaciągnie i dalej tak twierdzę, ale ta gadka mnie przerasta.

Co do ''kreacji'' na andrzejki próbowałam sukienki przymierzyc, ale albo się nie wcisnę, ale za duży dekolt jest i po co mają moje cycki oglądać. Jeszcze coś do tego czasu pewnie wymyśle Mam nadzieje, ze wytrzymam tam chociaz do północy, bo teraz to o 22 mnie tak sen morzy , że aż szok.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:43   #1354
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
cudny ten wozek, ale ten kolor?? tzn kolor mi sie bardzo podoba ale przeraza mnie czestotliwosc prania
tzn ja zamówiłam jasny niebieski tez sie obawiałam prania ale się okazało ze ten wózek jest ze skajki więc mokrą szmateczka na szybciutko można przetrzeć jak sie pobrudzi więc jest ułatwienie duze bo materiał to trzeba sciagnąć i wyprac a tu skórke mokrą chusteczka czy szmatka wystarczy przetrzeć
Stary 2011-11-02, 12:44   #1355
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Ginekolog mi powiedział, że trzeba sprawdzić czy wszystko ok z sercem i płucami, nawet w karcie ciąży mam taką rubryczkę "konsultacja internistyczna"...

Ja też o tym slyszę pierwszy raz. No ale skoro trzeba to trzeba ...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:45   #1356
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a my jutro z bąbelkiem 33tydz. zaczynamy rany jak to leci jeszcze troszkę ..... już się nie mogę doczekać
Stary 2011-11-02, 12:47   #1357
zoskasamoska
Wtajemniczenie

enjoye mi mój ginekolog nic nie wspominał o tym. Tak samo jest na karcie ciazy rubryczka wizyta okulistyczna i stomatologiczna to musze do nich iść? Czy w razie gdybym do nich szła to mają coś tam wpisać?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 12:50   #1358
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Fajne słoneczko u mnie , porobiło by sie pranko dla małej, ale nie ma gdzie jeszcze tego układać.

Mamy okazje iść na imprezke andrzejkowa, 100 zł za pare , ale sama nie wiem czy isc. To by było za miesiac w GOK-u. Z jednej strony nie chce isc, bo jak sobie pomysle jak Ci ludzie beda sie na mnie patrzec, obgadywac po kątach to mi sie odechciewa, bo moja wioska liczy tylko1500 mieszkańców i tylko sensacji szukają, a brzuszka by juz było bardzo widać.

Szłam wczoraj na cmentarz z TZtem i ksiadz przeszedl obok nas, ale az mnie dreszcze przeszly, bo sie tak spojrzał na nas dziwne.. ciekawe czy mu jakas dobra duszyczka juz doniosła o nas, grzesznikach..
Jak tylko masz ochotę, to odstrzel się tak, żeby tym starym dewotkom sztuczne szczęki powypadały i idź się bawić

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
zoska ale Ty sobie wyszukujesz problemy i sama sie nakręcasz. jak nie Up to tż, jak nie tz to teraz ksiądz. daj na looz i zacznij cieszyć sie z tej ciązy a nie tylko sobie wymyślac powody do zmartwien.
dziecko to jest cud, i jedyne co bym teraz miała na głowie to zeby było zdrowe a nie 'co ludzie powiedzą' albo czy ksiadz ochrzci Walić to. Jesteś szczęsliwa? czujesz się dobrze? masz ochote się bawic? to idz na andrzejki, wypnij z dumą brzuszek i baw się dobrze, bo pozniej już bedzie mniej czasu na takie rozrywki.
Popieram

Cytat:
Wy mnie potraficie podnieść na duchu zwykłym takim cieplym słowem

Nie wszyscy ludzie są wredni, niektórzy cieszą się razem z nami i to widać i nie pytają co chwila o termin ślubu.

Ci moi wredni sąsiedzi przechodzili wczoraj obok nas, a ta stara baba spojrzała na brzuch i zaczęła się smiac, ale na tyle sie usmiała by było ją słychać, no myślałam , ze trzasnę ją w ten durny łeb. To nie jest miłe, ani trochę..
To jest taka świeta, slaska rodzina, która co niedziele rodzinnie do kościółka pod rączkę z mężem i z dziećmi i pomyśleć, że mam okno na ich dom, bo mieszkaja od razu za płotem, wrrr.

Zoska,
ta świętość to na pokaz jest Noś głowę wysoko, a na dziwne spojrzenia odpowiadaj szerokim uśmiechem ..Pokaż, że jesteś szczęśliwa (nawet jeśli się boisz, masz jakieś obawy itp) - nikt nie musi o tym wiedzieć. A jak będa widzieli, że się tego nie wstydzisz, to się zamkną i zaszczują kogoś innego
Bedzie dobrze tylko nie daj się

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:53   #1359
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny,miałyście już wizytę u lekarza internisty? Mi ginekolog powiedział, żebym poszła właśnie do lekarza rodzinnego, tylko nie wiem jak taka wizyta wygląda :P
Jaki jest cel takiej wizyty?
Stary 2011-11-02, 12:54   #1360
enjoye
Przyczajenie

Cytat:
enjoye mi mój ginekolog nic nie wspominał o tym. Tak samo jest na karcie ciazy rubryczka wizyta okulistyczna i stomatologiczna to musze do nich iść? Czy w razie gdybym do nich szła to mają coś tam wpisać?
Ja u stomatologa już byłam jakiś czas temu, pani sprawdziła mi zęby, jednego zaplombowała, reszta była ok ale zapomniałam poprosić o jakiś podpis/pieczątkę czy coś na tej karcie ciąży. Gin uwierzył mi na słowo, że byłam i odfajkował rubryczkę
enjoye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:00   #1361
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Na początku ciąży byłam u stomatologa, aby sprawdził czy nie ma ubytków i ewentualnie je zrobił. Chodzi o to, że stan jamy ustnej ma istotny wpływ na przebieg ciąży a nawet na czas porodu. Takie badania robisz dla siebie i dziecka a nie dla ginekologa Ja akurat nie mam wpisu a byłam u dentysty.
Jeśli chodzi o okulistę to myślę, że chodzi tu głównie o to, aby sprawdzić czy przyszła mama nie ma wady wzroku, która może być niebezpieczna - tak jak u A.Muchy.

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-11-02 o 13:02
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 13:02   #1362
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja musze do stomatologa się wybrać, ale coś mi to wolno idzie, muszę sie przełamać i pójśc sie zapisać na jakiś termin, potem juz nie bede miała wyjscia i bede musiała iść

Co do okulisty to ja mam wadę wzroku, nosze okulary mam -2.25 i teraz nie wiem jak to jest z tym.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-02 o 13:03
Stary 2011-11-02, 13:03   #1363
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
A mnie właśnie sutek swędział, dotykam ręką a on mokry
to Ci sucior! Tak się zlać z samego rańca?? Nie wstyd mu??
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
ja zawsze budzę i potem nie mogę przez to zasnąć
a co do ruchów, to ja z synkiem żeby poczuć regularnie to musiałam się położyć w ciszy i "nasłuchiwać", żadko sam z siebie kopnął tak żebym poczuła jak coś robiłam. za to teraz dzidzia kopie mnie bardzo często, a brzuch faluje tak, że znajomi widzą Ale nie czuję ruchów coraz mocniej, tylko od jakiegoś czasu tak samo, teraz mam 31tc+2dni
Eno eno a co to za smutne miny?!! nie u każdej czuć wyraźne, czy mocniej. Myślę, że im większy = silniejszy i kopie na większym polu co nam się wydaje za mocniejsze no dziś mnie skopał znów z rana, że zabolało a teraz ma znów czkawke
Najważniejsze, że faluje brzuszek, fajny widok!
Cytat:
wlasnie wstalam i musze ogarnac i cos ugotowac.. ale co? maz mowi ze musi schudnac wiec cos lekkiego;p wymyslil;/
jakies pomysly??
Wodzianke mu zrób!! będzie lekko i ostro! wypali mu mordkę, to się mu odechce zachcianek do ciężarnej żony
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Agatek, ale super dalaś załącznik
Twój wózeczek bardzo mi się podoba, mysle, ze to dobry wybór a snem się nie przejmuj

a jaki ja dzisiaj miałam sen....
śniło mi się, ze spotkałyśmy się wszystkie i poszłyśmy do jakies restauracji na dobre jedzonko, a tam jak zobaczyli same brzuchatki to oczy z orbit im wyszły, po czym posadzili nas przy specjalnym stoliku z wycięciem na brzuchy podali kartę dań, a tam sam czosnek pieczony, gotowany, nadziewany, mielony....
ja chyba zacznę sobie spisywać te moje sny....
Znalazłam na jednym forum ten gif i nie mogłam się oprzeć, żeby wstawić tutaj

A mój sen- jakoś podświadomie się boje mam bzika na pkt swojego wyglądu i muszę zawsze przy A. ładnie wyglądać, a teraz jestem gruba, kg na plusie i ten brzuch i się boję, że mnie zdradzi, czy coś (jeszcze świadomość tego, że prostytuacja w DE jest normalna, to w ogóle )
Miałam taką zajawkę przed ślubem, po ślubie wyluzowałam, a teraz się boję, że odstraszę go swoim cielskiem
On mnie uspokaja i zapewnia, że nie zrobi mi nigdy krzywdy, a ja i tak myślę i śnię

A co Twojego snu....... chyba telepatycznie wiedziałaś, że się u mnie skończył czosnek i tak o tym myślałaś, że aż Ci się śniło!! normalnie masz ekstra sny !!
Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
agatek... jaki zalacznik DDD rozsmieszylas mnie z rana

A ja dzis musze leciec do spzitala, bo moj brzuszek nie rosnie od 2 miesiecy... mam nadzieje ze to nic powaznego ....

Hmm a ile masz w obwodzie brzuszka?? I który to tydzień?? Ja też miałam malusi brzunio, ale lekarz mówił, że jestem sczupła i wysoka, więc to normalne, a od 26-27 tyg zaczął mega szybko rosnąć

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:06   #1364
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napewno jakies anomalie na wiosce się zdarzają u mnie , ale ci zza płotu są nad wyraz uporządkowani, dzieci służą księdzu w kościele, ona urzędniczka, mąż tez gdzies tam robi.
Z tego co wiem to jak tylko ktoś wpadnie to od razu biegną do kościoła ślub zamawiać, nawet chyba jeszcze w ten sam dzień idą, a ja zawsze twierdziłam, że gdybym wpadła to nie pójdę do ślubu , a niech ludzie sobie gadają, ale wołami mnie tam nikt nie zaciągnie i dalej tak twierdzę, ale ta gadka mnie przerasta.
bo ty kochana za normalna i za swiatowa jestes na ich standardy wiec olej kołtuna cieplym moczem teraz go maSZ w nadmiarze
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:10   #1365
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Eno eno a co to za smutne miny?!! nie u każdej czuć wyraźne, czy mocniej. Myślę, że im większy = silniejszy i kopie na większym polu co nam się wydaje za mocniejsze no dziś mnie skopał znów z rana, że zabolało a teraz ma znów czkawke
Najważniejsze, że faluje brzuszek, fajny widok!
Oj tak Też lubię patrzeć jak mi się brzuszek rusza i faluje. Trochę tak, jakby obcy tam siedział
Mój jest bardzo ruchliwy i daje mi czasami popalić. Dzisiaj rano tak skakał i fikał, że się ze śmiechu popłakałam, aż mąż z łazienki wyszedł, bo nie wiedział co się dzieje

Cytat:
A mój sen- jakoś podświadomie się boje mam bzika na pkt swojego wyglądu i muszę zawsze przy A. ładnie wyglądać, a teraz jestem gruba, kg na plusie i ten brzuch i się boję, że mnie zdradzi, czy coś (jeszcze świadomość tego, że prostytuacja w DE jest normalna, to w ogóle )
Miałam taką zajawkę przed ślubem, po ślubie wyluzowałam, a teraz się boję, że odstraszę go swoim cielskiem
Myślę, że jesteś dla Niego tak samo atrakcyjna w ciąży, jak i przed Tylko kobietom się tak wydaje, że z brzuchem to już nie mogą się podobać a wcale tak nie jest.
Ja też takie mam myśli czasami, ale mój mężuś cały czas mi powtarza, że ślicznie wyglądam i jestem dla Niego bardzo atrakcyjna a brzuszek jest sexy
Stary 2011-11-02, 13:15   #1366
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Mi też wszyscy powtarzają, że jestem gruba i zaczynam sie tym naprawdę przejmować. Zresztą zauważyłam , ze ostatnio mój mąż stał sie wobec mnie inny... Sama nie wiem co o tm mam mysleć.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:24   #1367
bambusiek
Zakorzenienie

Mnie czasem pytają czy się głodzę, bo to niemożliwe przybrać w ciąży tylko w brzuchu

Idę zaraz do apteki po te tabletki żurawinowe a tak mi się nie chce nawet przebierać
a potem robię obiado-kolację - dziś wersja na leniwca - kiełba podsmażona ze sosem słodko-kwaśnym ze słoika + ryż
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:24   #1368
uska000
Zadomowienie

ahh to dobrze bo juz Monia myslalam ze bedziesz musiala raz tygodniu przepierke robic;p

Agatek wodzianke zabil by mnie;p

ide na miacho a potem kolzenka wpada robic projekt wiec do wieczorka

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:27   #1369
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Ja zamawiam tutaj: http://allegro.pl/listing.php/user?c...&change_view=1 ale dopiero końcem listopada.
Gratuluję 28 tyg!

Dziękuję za pomocne info dot. mycia gazikiem w środku buzi

A tą pościel to w ogóle od którego tygodnia/miesiąca życia mozna używać??
Cytat:
Agatek! mialas przyjsc o 11 i tyle nadrabiac a tu ani Ciebie ani nie ma co nadrabiac?? jak ja przy kompie to sie nic nie dzieje.. a jak ja zaraz w miasto to pewnie jak w sejmie bedzie;p
Wiesz co, przez te przeziębienie non stop śpię... obudził mnie tel przed 10, do którego nie chciało mi się oczywiście wstać- potem dopiero wstałam, napiłam się, siusiu i dalej spać. I tak zasypiałam i budziłam się, aż obudził mnie dzwonek listonosza z emeryturą teścia i dopiero teraz weszłam. Wstałam o 13.40 muszę się wyleżeć do soboty i cudownie ozdrowieć!
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
widziałam, że dyskutowałyście o wyprawce - powiem jedno - ja żałuję, że nie kupowałam nic wcześniej, bo teraz mam szlaban i leżenie w łóżku i sobie już nie pochodzę po sklepach i nie pooglądam tylu rzeczy zostaje mi kupowanie na allegro, czy w innych sklepach internetowych Mam nakaz leżenia i się muszę go trzymać, przynajmniej do końca listopada nie wolno mi nic robić. Wszystko spadło na tżta ja tylko leżę
Witamy w świecie żywych!!! a mamą i siostrą, się nie przejmuj... nie rozumiem jak można straszyć... do mnie przychodzili smutni i wysłuchiwali nowin i mówili, że mam odpoczywać i się nie stresować.

Co do wyprawki- widzisz jak sytuacja potrafi zmienić myślenie człowieka?? ubranka możesz super wylicytować z allegro, więc leż i czatuj. A kosmetyczno higieniczne rzeczy zamów od gapa_kids i od rp_77- masz na 1 stronie podane. Ja zamówiłam większą ilość u 1 a u 2 tylko 7 rzeczy Wszystko przyszło w ekspresowym tempie i będziesz miała połowę wyprawki z głowy! listę wyprawkową sobie wydrukuj z klubiku i jedziesz!

Co do leżenia- nie martw się, ja też leżę od środy non stop wstaję żeby zrobić sobie jeść i jak muszę pojechać gdzieś autem także nie jesteś sama!
A tż co na to wszystko?? Przestraszony??
Cytat:
Haniula strasznie bym tak chciała, ale jak widzisz te ukradkowe spojrzenia, słyszysz śmiechy sąsiadów, szepty to szlag człowieka może trafić i nie umiem się cieszyć, bo ciągle myślę tylko wlasnie o tym co napisałaś...

Dlaczego Ci ludzie muszą być tacy wredni..
Wiesz- kiedyś też się takim czymś przejmowałam- pierdołami,ale to było z 4-5 lat temu? Kiedy byłam młoda i gupiuteńka
Teraz jak mi ktoś coś powie to się śmieję. A jak się śmieją to spojrzyj na nich dłuższy czas, zrób twardą minę, to mina im zrzędnie a jak ktoś będzie pytał o ślub to powiedz, że to Twoje sprawy i Ty się nie wtrącasz nosem do nie swoich spraw- ja bym tam się skłóciła- miałabyś święty spokój! i tak tam nie będziesz mieszkała więc powinnaś mieć wywalone!

Teraz się głupkowato śmieją, z tego, że wpadka, a jakbyś usunęła, to by wytykali palcami sąsiadom nie dogodzisz! rób to, co uważasz, za stosowne i tak im odpyskuj! Pokaż pazury!!! chyba, że ja mam się do nich przejść?? jestem naładowana i mam chęć komuś powiedzieć co nie co

niech ten tż wraca, to się trochę uspokoję...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 13:28   #1370
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Mi też wszyscy powtarzają, że jestem gruba i zaczynam sie tym naprawdę przejmować. Zresztą zauważyłam , ze ostatnio mój mąż stał sie wobec mnie inny... Sama nie wiem co o tm mam mysleć.
Agatek, Ciężaróweczka - nie wierzę, że boicie się, że nie jesteście atrakcyjne dla mężów Nosicie pod sercem ich dzieci przecież
Każda kobieta inaczej reaguje na ciążę, jedna tyje 40 kg (moje dwie koleżanki - więc wiem, że naprawdę tyle można) a innej wyskoczy mała piłeczka z przodu i po ciąży od razu zniknie ..
Ale to nie jest powód dla faceta, żeby odsuwać się od żony albo ją zdradzać ( a jak jest - to dla mnie taki facet to nic nie warty śmieć ).
Poza tym wiecie co, wariatki jesteście, o i tyle.
Jak wklejacie te brzuchy to same laski na tych zdjęciach - photoshopem obrabiacie, czy co? Ja tam żadnych grubych nie widziałam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:40   #1371
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Witam z rana

Nianię również kupię, bo mały będzie w innym pokoju spał. Co do monitora oddechu, to nie wiem czy będzie niezbędny jeśli dziecko będzie zdrowe - porozmawiam jeszcze z lekarzem.
Monitor oddechu z nianią ANGELCARE wygląda super, ale cena ponad 1000 zł to już przesada (patrzyłam na ten z kamerą). Można fajną nianię z kamerą ok 500 zł.

Masz jakieś plamki/krostki, że myślisz iż to uczulenie? Możliwe, że masz przesuszoną skórę. Teraz przecież zaczęły grzać kaloryfery i jest suche powietrze w domu (nawet jak się wietrzy). Wtedy skóra może swędzieć. Jak tak mam i wystarcza mi, jak smaruje się balsamem do ciała.

Super, że wszystko ok
nic takiego się nie pojawilo ale swędziec mnie zaczęło po tym jak na raz zjadłam kg mandarynek, dlatego myślałam że może to być uczulenie.

co do wizyty u internisty i dentysty to słyszałam że trzeba iśc jak bylam w szpitalu pytać sie o poród rodzinny to ordynator zaznaczył mi że te rubryczki w karcie ciązy mają byc wypełnione, tak wiec ja byłam u dentysty zrobilam przegląd a ona tylko wpisała date podbila pieczątke i naspisała że wszystko jest ok, wiec chyba u internisty bedzie tak samo.
boję sie tylko tego że tam na poczekalni będą sami ludzie chorzy
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:42   #1372
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
bo ty kochana za normalna i za swiatowa jestes na ich standardy wiec olej kołtuna cieplym moczem teraz go maSZ w nadmiarze
ooo taaak.. ja bym olała ciepłą siarą
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mnie czasem pytają czy się głodzę, bo to niemożliwe przybrać w ciąży tylko w brzuchu
Powiedz, że pewnie! Musisz wyglądać jak na miss porodówki przystało i jesz płatki fitness z wodą
Cytat:
Agatek wodzianke zabil by mnie;p
to Ty powinnaś mieć zachcianki a nie tam mąż mąż to jest teraz taka... gratis do życia Ty jesteś najważniejsza i dzidek
Cytat:
Oj tak Też lubię patrzeć jak mi się brzuszek rusza i faluje. Trochę tak, jakby obcy tam siedział
Mój jest bardzo ruchliwy i daje mi czasami popalić. Dzisiaj rano tak skakał i fikał, że się ze śmiechu popłakałam, aż mąż z łazienki wyszedł, bo nie wiedział co się dzieje
noo obcy i jak kopie to też w 2 miejscach naraz? z główki i z buta? tak dziwnie mi wtedy środek brzucha się płaszczy

Cytat:
Myślę, że jesteś dla Niego tak samo atrakcyjna w ciąży, jak i przed Tylko kobietom się tak wydaje, że z brzuchem to już nie mogą się podobać a wcale tak nie jest.
Ja też takie mam myśli czasami, ale mój mężuś cały czas mi powtarza, że ślicznie wyglądam i jestem dla Niego bardzo atrakcyjna a brzuszek jest sexy
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, Ciężaróweczka - nie wierzę, że boicie się, że nie jesteście atrakcyjne dla mężów Nosicie pod sercem ich dzieci przecież
Każda kobieta inaczej reaguje na ciążę, jedna tyje 40 kg (moje dwie koleżanki - więc wiem, że naprawdę tyle można) a innej wyskoczy mała piłeczka z przodu i po ciąży od razu zniknie ..
Ale to nie jest powód dla faceta, żeby odsuwać się od żony albo ją zdradzać ( a jak jest - to dla mnie taki facet to nic nie warty śmieć ).
Jak wklejacie te brzuchy to same laski na tych zdjęciach - photoshopem obrabiacie, czy co? Ja tam żadnych grubych nie widziałam
Ale jak on mnie widzi raz na miesiąc, albo 1,5? będzie w szoku, że mam teraz taki wielki bebzol i kopie mały/a na całym brzuchu już, a miesiąc temu u niego w Hamburgu wyglądałam ładniej, nie miałam brzucha i nie sapałam... teraz te rozstępy fioletowe na dupie gratis od firmy moja wina bo posladków nie smarowałam i się boję, co powie jak mnie zobaczy... a na święta to w ogóle będę wyglądała jak megazarypiastepołączenie morsa ze słoniem na te 9 miesięcy wolałabym się zamknąć w pokoju i nikomu nie pokazywać
Mówi, że tęskni za moim ciałkiem i mnie kocha taką jestem, ale pewnie nie wie jaka teraz jestem ja się wstydzę...

Stary 2011-11-02, 13:44   #1373
n1kotynka
Zadomowienie

Ciezko mi pisac, bo moj pies jest tak we mnie wtulony ze szok heh stesknil sie i sie łasi co chwila

Cytat:

Dziękuję za pomocne info dot. mycia gazikiem w środku buzi

A tą pościel to w ogóle od którego tygodnia/miesiąca życia mozna używać??

Wiesz co, przez te przeziębienie non stop śpię... obudził mnie tel przed 10, do którego nie chciało mi się oczywiście wstać- potem dopiero wstałam, napiłam się, siusiu i dalej spać. I tak zasypiałam i budziłam się, aż obudził mnie dzwonek listonosza z emeryturą teścia i dopiero teraz weszłam. Wstałam o 13.40 muszę się wyleżeć do soboty i cudownie ozdrowieć!

Witamy w świecie żywych!!! a mamą i siostrą, się nie przejmuj... nie rozumiem jak można straszyć... do mnie przychodzili smutni i wysłuchiwali nowin i mówili, że mam odpoczywać i się nie stresować.

Co do wyprawki- widzisz jak sytuacja potrafi zmienić myślenie człowieka?? ubranka możesz super wylicytować z allegro, więc leż i czatuj. A kosmetyczno higieniczne rzeczy zamów od gapa_kids i od rp_77- masz na 1 stronie podane. Ja zamówiłam większą ilość u 1 a u 2 tylko 7 rzeczy Wszystko przyszło w ekspresowym tempie i będziesz miała połowę wyprawki z głowy! listę wyprawkową sobie wydrukuj z klubiku i jedziesz!

Co do leżenia- nie martw się, ja też leżę od środy non stop wstaję żeby zrobić sobie jeść i jak muszę pojechać gdzieś autem także nie jesteś sama!
A tż co na to wszystko?? Przestraszony??

Wiesz- kiedyś też się takim czymś przejmowałam- pierdołami,ale to było z 4-5 lat temu? Kiedy byłam młoda i gupiuteńka
Teraz jak mi ktoś coś powie to się śmieję. A jak się śmieją to spojrzyj na nich dłuższy czas, zrób twardą minę, to mina im zrzędnie a jak ktoś będzie pytał o ślub to powiedz, że to Twoje sprawy i Ty się nie wtrącasz nosem do nie swoich spraw- ja bym tam się skłóciła- miałabyś święty spokój! i tak tam nie będziesz mieszkała więc powinnaś mieć wywalone!

Teraz się głupkowato śmieją, z tego, że wpadka, a jakbyś usunęła, to by wytykali palcami sąsiadom nie dogodzisz! rób to, co uważasz, za stosowne i tak im odpyskuj! Pokaż pazury!!! chyba, że ja mam się do nich przejść?? jestem naładowana i mam chęć komuś powiedzieć co nie co

niech ten tż wraca, to się trochę uspokoję...
a jaką pościel zamawiacie?? ile kompletów?? bo właśnie przeglądałam i są pościele hiper super za 300 zł i są pościele za 30 zł i zgłupiałam

kuruj sie !! wysłac ci czosnek kurierem?

a z wyprawką siedzę, sprawdzam ceny i zrobiłam listę zakupów potem pokaze tztowi, poprosze o pieniążka i będziem szaleć fakt, wszystko można kupić na allegro i po kłopocie tyle, że latanie po sklepach dzieciowych to przyjemność, no ale... będę czekac na paczki ( biedny listonosz :P)

Agatku ja tylko wstaję po picie, tz mi robi jedzenie aa i nie wychodze z domu póki co bo się małż tak o mnie boi

cóż za bojowy nastrój dzisiaj

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
no właśnie same laski jesteście!!
ja mam brzuch już przeorany przez rozstępy, no ale cóż.. maz wczoraj mnie po nim głaskał i się pytał czy znikną... a ja mówie, że jak zapłacimy to tak
faceci różnie reagują na ciążę, mój to się sam do tego przyznał, ale to nie znaczy, że jesteśmy nieatrakcyjne - stajemy się matkami ich dzieci a tych co idą wtedy do innych bab to

raany ale mi pies chrapie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:45   #1374
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ja juz mialam infekcje pecherza malo przyjemna sprawa w ciazy od wtedy pije szklanke soku zurawinowego dziennie i odpukac nic mnie nie chwyta nie cierpie tego smaku ale jeszcze bardziej nie cierpnie wizyt u GP.

Mi tez ciagle wszyscy komentuja ze mam tylko pilke jedna laska w pracy ryknela "a co to jakas moda na pilki ?" ja nie moge chcialam laske uswiadomic ze ta "pilka" to dziecko ale co bede z paszczurem dyskutowac
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:55   #1375
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz, że pewnie! Musisz wyglądać jak na miss porodówki przystało i jesz płatki fitness z wodą

noo obcy i jak kopie to też w 2 miejscach naraz? z główki i z buta? tak dziwnie mi wtedy środek brzucha się płaszczy

Ale jak on mnie widzi raz na miesiąc, albo 1,5? będzie w szoku, że mam teraz taki wielki bebzol i kopie mały/a na całym brzuchu już, a miesiąc temu u niego w Hamburgu wyglądałam ładniej, nie miałam brzucha i nie sapałam... teraz te rozstępy fioletowe na dupie gratis od firmy moja wina bo posladków nie smarowałam i się boję, co powie jak mnie zobaczy... a na święta to w ogóle będę wyglądała jak megazarypiastepołączenie morsa ze słoniem na te 9 miesięcy wolałabym się zamknąć w pokoju i nikomu nie pokazywać
Mówi, że tęskni za moim ciałkiem i mnie kocha taką jestem, ale pewnie nie wie jaka teraz jestem ja się wstydzę...
- mówię, że jem do syta i nie rzucam się na jedzenie (jak większość osób od tych "komplementów") , zresztą jakby zobaczyli ile pochłaniam, to by nie uwierzyli
- jak czasem jest atak z obu stron - chyba jakieś przeciąganie albo sprawdzanie "jaki jestem duuuży"- to mi się wydaje, że zaraz mi brzuch pęknie, tak się skóra naciąga
- ponoć kobiety ciężarne z tymi dodatkowymi kg są sporo bardziej atrakcyjne dla swoich mężczyzn
U mnie ta teoria działa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:11   #1376
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Ja zamawiam tutaj: http://allegro.pl/listing.php/user?c...&change_view=1 ale dopiero końcem listopada.
Dzięki Przejrzę ofertę i pewnie też się na coś zdecyduję

Cytat:
Najprawdopodobniej takie łóżeczko:
http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-5...894815902.html
+ materac od tego samego sprzedawcy
Fajne łóżeczko Ale ja pytałam o pościel Jednak łóżeczka nie kupujemy - będziemy mieli po mojej siostrzenicy
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:48   #1377
eliza1984
Zadomowienie

Hej mamusie
Dziś znowu mnie bardzo bolał bok i dół brzucha i zadzwoniłam do gina, mówi ze to pewnie rozciągaja sie wiazadła i zaczyna cos tam mi uciskać na nerwy i tak boli,ale jak chce to mogę jechać do szpitala sprawdzić.Narazie nie pojadę bo pewnie tak jest,zreszta tydzień temu na wizycie robił mi usg nerek i było wszystko ok.Dobrze ,ze mała sie rusza i oczywiscie też na dwie strony się wypycha.
Później ból mi przeszedł pojechalismy na zakupy i ledwo wróciłam szłam po ścianie normalnie,a mielismy jeszcze zajechać do sklepu z wózkami
Dzis z mężem mija na 9 lat odkad razem jesteśmy,ale i tak nigdzie nie pójdziemy bo ledwo siedzę i muszę leżeć
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-11-02 o 14:50
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:50   #1378
faellivrin
Raczkowanie

Witajcie,

w końcu postanowiłam się przełamać i tu u Was cosik napisać, bo podczytuję Was już od jakiegoś czasu regularnie

Jestem obecnie w 27 tc. Termin porodu z OM mam na 3.02, a z pierwszego USG w 8tc na 22.01, więc dla własnej wygody wybrałam datę po środku do liczenia tygodni

prawie od początku ciąży jestem na zwolnieniu lekarskim, ale postanowiłam w tym czasie nie zgnuśnieć (a niestety jestem leniwcem ogromnym i byłoby to całkiem prawdopodobne ) ,dlatego zaczęłam uzupełniające studia magisterskie po dwuletniej przerwie po poprzedniej magisterce.

Ciąża przebiega u mnie różnie, czasem lepiej, czasem gorzej. Na początku ciąży miałam krwiaczka, który na szczęście się wchłonął, potem miałam przodujące łożysko, ale na szczęście teraz, mimo że jest nisko to się podniosło. Na ostatniej wizycie natomiast okazało się, że szyjka nie jest w pełni zamknięta, ale na szczęście długa (możliwe, że stało się tak, bo przed wizytą u lekarza byłam na echu serca płodu, a tam mój brzuchol został nieźle pougniatany ). Jutro idę na wizytę do gina, więc mam nadzieję, że już wszystko jest gites. Czekają mnie też jutro wyniki glukozy. Mam nadzieję, że wyszły w porządku, bo nie wiem, czy jeszcze raz bym wytrzymała wypicie tego świństwa, które dla mnie w trakcie picia nie było takie straszne, ale późniejsze utrzymanie tego w żołądku przez 2 godz. było bardzo trudne, a ostatecznie po ostatnim pobraniu krwi zakończyło się

Z wyprawką dla naszego pierwszego dzieciaczka - synka, najprawdopodobniej Tymka (tak, tak kolejny synek na forum) jest na razie krucho. Mamy na razie tylko kilkanaście ubranek po córeczce koleżanki, które na szczęście nie są różowe

Widzę, że jak na pierwszy raz całkiem się rozpisałam

Mam nadzieję, że mnie miło przyjmiecie pozdrawiam
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:01   #1379
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka

Byłam na zakupach i kupiłam wszystko na bigos, taka straszna ochota mi przyszła, jeszcze mi się wołowinka rozmraża i biorę się za gotowanie, będzie jutro na obiad
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie !
Ja już po wizycie Wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no i tu się z Tobą nie zgodzę z tego co pamiętam to ja takie wielkie cycki miałam co najmniej przez 3 pierwsze miesiące jak nie lepiej. Po prostu kobiety które z natury mają duże piersi po porodzie i w okresie karmienia mają je jeszcze większe. I ja właśnie pierwsze co to prosiłam męża żeby mi przywiózł stanik do karmienia bo dosłownie lało się ze mnie i wkładki wymieniałam co godzinę a pieluchą to bym się chyba nawet nie owinęła
popieram. Siostra prawie 4 miechy po porodzie i wąłśnie kilka dni temu mi mówiła ze cyce to ma coraz większe i musi sobie staniki kupić Wydaje mi się ze to jest indywidualna sprawa i też zależy ile ma sie pokarmu.
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość

Ale inny, tzn??
A co do wszystkich to olej ich... w ciąży jesteś to raczej cieżko by było chudnąć

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja juz mialam infekcje pecherza malo przyjemna sprawa w ciazy od wtedy pije szklanke soku zurawinowego dziennie i odpukac nic mnie nie chwyta nie cierpie tego smaku ale jeszcze bardziej nie cierpnie wizyt u GP.
Ja tez profilaktycznie piję sok żurawinowy od czasu jak miałam problemy z pecherzem i teraz mam spokój A co do smaku, na początku też miałam problem bo taki cierpki ale juz się przyzwyczaiłam i mi smakuje
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:04   #1380
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dzis z mężem mija na 9 lat odkad razem jesteśmy,ale i tak nigdzie nie pójdziemy bo ledwo siedzę i muszę leżeć
Super!! kawał czasu!!!!! u nas w październiku pyknęło równe 7 lat

A więzadła- też mnie bolały swego czasu, a teraz sporadycznie- jak szybko wstaję albo jak się przekręcam
Cytat:
- mówię, że jem do syta i nie rzucam się na jedzenie (jak większość osób od tych "komplementów") , zresztą jakby zobaczyli ile pochłaniam, to by nie uwierzyli
- jak czasem jest atak z obu stron - chyba jakieś przeciąganie albo sprawdzanie "jaki jestem duuuży"- to mi się wydaje, że zaraz mi brzuch pęknie, tak się skóra naciąga
- ponoć kobiety ciężarne z tymi dodatkowymi kg są sporo bardziej atrakcyjne dla swoich mężczyzn
U mnie ta teoria działa
Oo taak jak jest atak z 2 stron to tak śmiesznie się czuję albo dochodzi jeszcze miejsce koło wzgórka łonowego i w 3 miejscach naparza hardkor ale rzadko tak bywa na szczęście

Mam nadzieję, że teoria z + kg u mnie też się sprawdzi...
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
kuruj sie !! wysłac ci czosnek kurierem?

a z wyprawką siedzę, sprawdzam ceny i zrobiłam listę zakupów potem pokaze tztowi, poprosze o pieniążka i będziem szaleć fakt, wszystko można kupić na allegro i po kłopocie tyle, że latanie po sklepach dzieciowych to przyjemność, no ale... będę czekac na paczki ( biedny listonosz :P)

Agatku ja tylko wstaję po picie, tz mi robi jedzenie aa i nie wychodze z domu póki co bo się małż tak o mnie boi

cóż za bojowy nastrój dzisiaj
oo taak chcę czosnek! tylko wiesz... ja mało nie jestm, także wagon mi wyślij żeby na rok starczyło! bo zostałam dziś bez niego i pewnie tak będzie do jutra...

A tż ma wolne, że tak Ci usługuje? fajnie fajnie, zazdraszczam

A bojowy nastrój mam odkąd tż wyjechał.. i nie mam na kim rozładować...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości