Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 11:52   #4231
anciaahk
kosmitka

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Wstał i uciekamy na spacer!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:53   #4232
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Dzięki Mooonik, boję się, że mój okruszek jest głodny. Pijesz kawkę i karmisz piersią czy mm (przepraszam, nie pamiętam). Bo ja mam dylematy czy pić czy nie. Pomijam, że teraz już nie mam takiej ochoty, ale czasem się przydaje.
Aniu mm, ale póki odciągałam swoje to i tak lekką kawkę sobie wypijałam
to może jakąś zbożową albo Ricore?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
to widzę system odwrotny, bo ja na śpiocha wolę wychodzić

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:02   #4233
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Też podziwam Cotkę, sama czasem klne na to karmienie piersią, jak mały się denerwuje jak mu psika prosto do gardła, wypluwa, oblewa się po pas eh , ja się denerwuje
ale teraz czerpie więcej przyjemnosci z karmienia, jak Stasiek sie tymi oczyskami na mnie patrzy podczas
Też tak mam...mopsik strasznie się denerwuje jak mu bardzo mleko tryska, wypluwa wtedy sutka i oblewa się mlekiem po całej buźce po czym zaraz jak mały żarłok rzuca się na pierś jakby nie jadła cały dzień Śmiesznie wygląda takie rzucanie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Chcialam zrobic w swieta ale nie dam rady i chyba dopiero na wiosne....chyba nie bedzie zbyt duza..........
My też będziemy robić chrzciny dopiero na wiosnę Prawdopodobnie w marcu

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
:A ja dziś po raz ostatni się kłuję!!!! Po prawie 11 miesiącach wreszcie mogę odstawić zastrzyki!!!!!:jupi :
No to siup...ostatni zastrzyk i

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Nie zapomniałam o Was, tylko po prostu nie mam czasu na kompa. Moje przeboje piersiasto-biegunkowo-katarowe mam nadzieję, że zakończone (jutro ostatnia już pewnie wizyta w por. lakt.), ale powiem Wam, że mój syn chce mnie wykończyć. Od kilku dni w ogóle nie śpi! Zasypia przy cycusiu na 15-30 min, ale jak tylko wstaję od niego, on już jest wybudzony. Mowy nie ma o przeniesieniu do łóżeczka. I tak w kółko cały dzień. Marudzi przy tym potwornie, a wieczorem, to już po prostu jest taki padnięty, że sam nie wie, czego chce. No ja sie nie dziwię, skoro nie śpi! Noce spoko, jedzenie i spanie, ale dni to masakra jakaś. Jak tylko sie da to chodzimy na spacery (nawet 3 godzinne), bo tylko na polu udaje że śpi (oczywiście jak przysiądę na ławeczce, to jest zgrzyt). Nie wiem o co chodzi, bo przecież sypiał przed chorobą całkiem ładnie, raz dwa razy dziennie.
Teraz zasnął ale pewnie zaraz będzie krzyk. Czasami myślę, że może on jest głodny (głupi pomysl podsunęła mi kuzynka i teraz wredna myśl siedzi w głowie i nie daje spokoju). W pon. idziemy do szczepienia więc się okaże czy L. nadal przybiera na wadze. O już go słyszę.
Poza tym miewa zapadnięte ciemiaczko i sama nie wiem co to znaczy, Wisi na cycu co chwilkę, ale może powinnam go dopajać???
Przepraszam, że tak tu wchodzę ze swoimi problemami. Chcialam Wam sie tylko przypomnieć i jak tylko Leosiek się unormuje (mocno w to wierzę) to mam nadzieję na pogaduchy z Wami.
Bidulka ...trzymaj się kochana

Cytat:
[/COLOR]Cotka kupiłaś tą chustę? Nasz Franek waży już chyba ponad 7kg i serio ciężko go nosić, normalnie nie dajemy rady. Rozmawialiśmy z mężem, że chusta by się przydała.
Mój Tż kupił dokładnie tą chustę co kupiła cotka Jest bardzo fajna i faktycznie gruba grubo tkana. Mój Tż uwielbia małego wsadzić Błażejka do chusty i pracować przy kompie, a on w tym czasie smacznie sobie śpi

Cytat:
Ja mam chustę, koleżanka mi użyczyła ale nie bardzo wiem jak można nosić takie maleństwo prawie 6 tyg. W kołyskę młodego nie wcisnę, nie ma szans, jest długi i pręży się przy upychaniu w chuście a do góry to nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie. Niby piszą, że można ale mam wrażenie ze głowka trochę jeszcze niestabilna.

A Wy jak nosicie swoje maluchy w chuście?
Oho, koniec ciszy!
Robimy kieszonkę

Cytat:

Dzisiaj mija miesiąc.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Polecam wiązanie w kieszonkę http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja
A jak dziecko jeszcze ma niestabilną główkę to zaciągasz te dwa pasy z boków na główkęi one trzymają
No właśnie my dokładnie motamy coś takiego tzn. Tż mota, bo dla mnie ta chusta jest za duża i muszę kupić mniejszą

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja chyba osiwieje zaraz

Wczo. kumpela do mnie pisała, że oglądała z mamą (lekarz) foty Piotrusia i jej mama mówi, że mały jest za zółty jak na ten wiek, że chyba ma przetrwała żółtaczkę... no i rzeczywiście ma jeszcze żółta twarzyczkę i w buzi tez trochę żółto... w ubiegłym tyg miała być pediatra może by się wyjaśniło ale akurat na pogrzebie byliśmy Wszystko nie tak się składa.
A dzis w nocy mały spał po 1 godz budził się na godz - dwie i znów sen godzinny. Jestem wypompowana i zestresowana bo też nie wiem czy koopek nie zaczął robić luźniejszych- wcześniej miałam inne pieluchy- białe Pampersy i tam się ładnie koopka wchłaniała, więc wydawała się takiej gęstej konsystencji, teraz mam zwykłe pampy i mam wrażenie ,ze dużo frakcji wodnistej jest. Niech mi ktoś powie jak to ma być nooo
Już ta żółtaczka mi spędziła sen z powiek- małemu chyba też, a teraz jeszcze te koopy
Dziś ma być położna - niech już przyłazi!
No to nie jesteś sam z takim spaniem Ja od jakiś 4 dni mam pobudki w nocy co godziną począwszy od 24:00 a w dzień nie jest lepiej maxymalnie śpi 1.5 godz

A co do kupek...to jeśli karmisz piersią to kupki będą wodniste i żółte, u nas są takie a były wcześniej jeszcze gorsze bo aż bryzgało z pupy i zapytałam się położnej o ich konsystencję a dziś lekarza mnie upewnił, że takimi kupkami jest wszystko w porządku.
Wszystko OKi

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka Mamuśki melduję się środowo, ale znowu cos mnie łapie. Cycek znów boli, ten sam co ostatnio, zrobiłam sobie ciepły okład, głowa boli i temp. 38 st. Wzięłam pyralginę i leże pod kocema do tego mały od kilku dni marudny, wczorajsza noc prawie wogóle nie spał, ach, mleko pije z cycka ale chwilę a później wypluwa, Sama nie wiem co robić... Dziś kuzynka ma mi przywieźć laktator i zobaczymy ile wogóle mam tego mleka, bo wczoraj i dziś dokarmiałam mm....najwyżej będę odciągać i dawać swoje z butelki lub tylko mm

to idę Was trochę ponadrabiać póki mały śpi
Ojej Oby to nie było znowu to zapalenie. Kuruj się kochana
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:21   #4234
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a czemu sama to robisz i co może sie nie udać ale trzymam
bo ja mam firmę na siebie zarejestrowana i nikt za mnie tego nie zrobi
miałam wysłać mamę ale dobrze, że poszłam sama bo można dostać szału z tymi papierami
mam nadzieję, ze wszystko dobrze mam wypełnione bo z Zus`em to nie przelewki - nie chcą nie dadzą i tyle
Cytat:
Leoś śpi w łożeczku w nocy, ale od 4-5 to już nie ma szans, żeby go odlożyć do łożeczka. Momentalnie sie budzi i zasypia tylko przy mnie.
od 2 dni mam to samo
Cytat:
Kurczę tydz. temu kupilam leżaczek (liczę na to, że mnie chwilowo odciąży) i jeszcze mi go nie przyslali. Myślałam, że będzie w piątek.
u mnie bujaczek dziś nie zdał egzaminu
musiałam wtargać gondole od wózka na gorę i siedzę i bujam ręcznie ( ma zaokrąglony spód) , ale jest cisza. Gra radio, a mała co jakiś czas macha łapkami jak by dyrygowała no i ogólnie się zasłuchała
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:22   #4235
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Już pisałam, chyba dużo płacimy - 60 zł/osobę, oddzielnie za ciasta i tort. Zupa, ziemniaki i frytki, 3 rodzaje mięs, 3 rodzaje surówek, soki, kawa, herbata.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cotka kupiłaś tą chustę? Nasz Franek waży już chyba ponad 7kg i serio ciężko go nosić, normalnie nie dajemy rady. Rozmawialiśmy z mężem, że chusta by się przydała.
u nas 65 zł za obiad(zupa, 2 kawałki mięska, surówki, frytki i ziemniaki) kawa, herbata, ciasto
Cytat:

Dzisiaj mija miesiąc.

Cytat:
Ja chyba osiwieje zaraz

Wczo. kumpela do mnie pisała, że oglądała z mamą (lekarz) foty Piotrusia i jej mama mówi, że mały jest za zółty jak na ten wiek, że chyba ma przetrwała żółtaczkę... no i rzeczywiście ma jeszcze żółta twarzyczkę i w buzi tez trochę żółto... w ubiegłym tyg miała być pediatra może by się wyjaśniło ale akurat na pogrzebie byliśmy Wszystko nie tak się składa.
A dzis w nocy mały spał po 1 godz budził się na godz - dwie i znów sen godzinny. Jestem wypompowana i zestresowana bo też nie wiem czy koopek nie zaczął robić luźniejszych- wcześniej miałam inne pieluchy- białe Pampersy i tam się ładnie koopka wchłaniała, więc wydawała się takiej gęstej konsystencji, teraz mam zwykłe pampy i mam wrażenie ,ze dużo frakcji wodnistej jest. Niech mi ktoś powie jak to ma być nooo
Już ta żółtaczka mi spędziła sen z powiek- małemu chyba też, a teraz jeszcze te koopy
Archi kochana nie przejmuj się na zapas była juz ta położna?? co powiedziała??
[Q
Martusiu, a czy to aby nie zapalenie piersi? Ja Ci tego nie życzę, ale temp., ogólne rozbicie, ból piersi i głowy a w końcu malutka czerwona plamka. Jeżeli to zapalenie, to nie wolno stosować ciepłych okladów, tlko zimne (bo się rozwinie ropień!!!). Chyba, że to zastój, to wtedy się rozgrzewa.

[/QUOTE]

Cytat:
Dzięki. Wam też życzę jak najwięcej spokojniejszych dni.
Póki co mam dzień mamy.
Co aj czytam, to Ciebie też dopadło zapalenie piersi??? Leczyłaś antybiotykiem???
jakiś czas temu też miałam problem z tą piersią, ale przeszło szybko, no i to chyba zastój, bo mam takie grudki jakby w piersi i to mnie boli. Położna kazała rozgrzewać watą z denaturatem i masować.Oby szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Hej babeczki

Dziś była u mnie pierwszy raz położna pomijam że mała ma już prawie miesiąc fajna babka, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się i poradziła co robić żeby mała nie spędzała całego dnia u mnie na rękach (pisałyście o trzymaniu maluchów, moja też chce tylko pionowo a mama mnie straszy żeby nie nosić jej tak ciągle bo to na kręgosłup źle robi i bądź tu mądra kobieto ) postaram się skorzystać z rad bo jak narazie mała po karmieniu sypia parę minut tylko :/ teraz wyjątek śpi po cycu już pół godziny, pewnie zmęczyła się ssaniem bo pokarmu mam ciągle mało. Przystawiamy się do piersi chyba bardziej z mojej potrzeby niż jej ale wierzę że nawet w tych mikrusich ilościach pokarmu dostaje troche przeciwciał i innych ważnych składników. To już prawie miesiac a ja ciągle cierpie że nie mam pokarmu, mała mi nie pomaga bo possie chwilę i zasypia

Przepraszam że wpadam rzadko i tylko biadolę, postaram się bywać częściej.
zdradź co położna mowiła odnośnie noszenia na rączkach
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Też tak mam...mopsik strasznie się denerwuje jak mu bardzo mleko tryska, wypluwa wtedy sutka i oblewa się mlekiem po całej buźce po czym zaraz jak mały żarłok rzuca się na pierś jakby nie jadła cały dzień Śmiesznie wygląda takie rzucanie

Ojej Oby to nie było znowu to zapalenie. Kuruj się kochana
dzięki

wystawiłam małego na balkon skoro mam temperature i nici ze spacerku i już prawi godzinke śpi chyba pomalu pora go brać do domu

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:35   #4236
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo Aguś, to musimy się wspierać, żeby nas marudy nie wykończyly

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Kurczę tydz. temu kupilam leżaczek (liczę na to, że mnie chwilowo odciąży) i jeszcze mi go nie przyslali. Myślałam, że będzie w piątek.
no koniecznie!! A Leoś codziennie taki marudny? Bo u mnie różnie. Wczoraj była tragedia - cały ranek i południe na rączkach, usnęła dopiero w samochodzie i spała ponad 3h, kiedy byliśmy u sis na obiedzie i ciotki chciały ją ponosić, pooglądać a ta sobie spała w najlepsze. A czasem uśnie sama w wózku i jest spokój.
A właściwie to muszę Ci powiedzieć, że miałam do Ciebie dziś pisać, bo myślałam o Tobie, że tak długo Cię nie ma i nie ma ..

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:44   #4237
SONIA004
Zadomowienie

Ancia wobec tego trzymam kciuki,aby plany się powiodły (myślę, że będzie ok)
kurcze mój mały też śpi a mieliśmy już na spacerku śmigać
A zastrzyki te heparynowe na rozrzedzenie krwii.

Małgoś koopa jest najważniejszak laski:pewnie teraz Stefek cały szczęśliwy, bo mój jest zawsze bardzo zadowolony i dumny z siebie

Martusia współczuję problemów z syskiem...wracaj jak najszybciej do zdrowia

Irmith za ginka, oby to nic poważnego

Gerda a Wy macie potwierdzoną tą skazę?? Bo tak czytam o tych uszkach... my też "walczymy" z wysypką i łuszczącymi się uszkami. Ostatnio pytałam pediatrę to mówiła, że to wysypka hormonalna (ale nic jej o uszkach nie mówiłam)daj znać jak tam po wizycie...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 12:55   #4238
madzialena-lublin
Rozeznanie

Heloł, to ja ostatnia brzuchata

Przede wszystkim dziękuję za wszystkie miłe słowa o pokoiku

Dzisiaj byłam u dra i zła jestem .
Szyjkę mam skróconą, ale nadal zamkniętą, w zasadzie od ostatniego badania nic się nie zmieniło. Nawet pytał czy zabiegu żadnego na niej nie miałam. KTG żadnych skurczy nie pokazało, bo i co miało pokazać jak mnie wieczorem tylko łapią? A i tak na nic one się zdały skoro nie się nie otwiera I to pojenie się malinami też...
Mała nie utyła, nawet wyszło mu tylko niewiele więcej niż ostatnim razem, czyli coś ok.3,6 kg więc ciął mnie nie będzie.
Generalnie plan jest taki: dostałam skierowanie i w piątek z samego rana mam się stawić w szpitalu. Zrobi mi tylko badania i przez weekend będą obserwować, a jeśli do poniedziałku nic się nie wydarzy, to w pon zaczną wywoływać Czyli mój najczarniejszy scenariusz zaczyna się spełniać... Bo nie sądzę, zeby przez te dwa dni coś się zmieniło. No chyba, że coś pomoże fakt, ze próbował mi tą szyjkę delikatnie rozszerzyć jak mnie badał. W domu zauważyłam że wkładkę mam zabrudzoną, więc może coś drgnęło?

Sorki, ze tylko tak o sobie ale irytuje mnie to wszystko. Nie mogłoby być normalnie? Czeka mnie uroczy weekend w szpitalu, od poniedziałku męczarnie z cewnikiem i oksy a i tak pewnie skończy się na cc
Stary 2011-11-02, 12:55   #4239
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

No właśnie my dokładnie motamy coś takiego tzn. Tż mota, bo dla mnie ta chusta jest za duża i muszę kupić mniejszą
Jak to za duża ?
Chodzi Ci, że długa jest ?
Moja też długa (tak żeby wysoki mąż mógł wiązać również), ale na to jest sposób - po prostu 2 razy się oplatam na końcu

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:08   #4240
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
bo ja mam firmę na siebie zarejestrowana i nikt za mnie tego nie zrobi
miałam wysłać mamę ale dobrze, że poszłam sama bo można dostać szału z tymi papierami
mam nadzieję, ze wszystko dobrze mam wypełnione bo z Zus`em to nie przelewki - nie chcą nie dadzą i tyle
niestety to prawda ja od czerwca walczyłam o kasę za zwolnienie... do tej pory nie mam, dopiero pod koniec października udało mi się załatwić papierzyska... szok. Zobaczymy kiedy kasa bedzie....

aaa czy ktoś słyszał i orientuje się jak to jest z zatrudniem babci jako niani ?

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:20   #4241
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie jesteś sam z takim spaniem Ja od jakiś 4 dni mam pobudki w nocy co godziną począwszy od 24:00 a w dzień nie jest lepiej maxymalnie śpi 1.5 godz

A co do kupek...to jeśli karmisz piersią to kupki będą wodniste i żółte, u nas są takie a były wcześniej jeszcze gorsze bo aż bryzgało z pupy i zapytałam się położnej o ich konsystencję a dziś lekarza mnie upewnił, że takimi kupkami jest wszystko w porządku.
Wszystko OKi
Mały maruder dalej. Była położna środowiskowa i mówi ,że to (i te rzadsze koopy) od tego, że wczo. zjadłam jabłecznik- za dużo cukrów
Zrobił tez pokazową koopę na sam koniec i stwierdziła,że jest oki.

No a z żółtaczką mówiła, ze może niby być do 6tyg. jeszcze kolorek i , że jak mały dobrze przybiera to nie ma co się stresować. A na dzisiejszym ważeniu wyszło 4640g czyli od ost. ważenia które było 11 dni temu przytył 870 g

Jutro mam mieć jeszcze wizytę patronażową pediatry to zobaczymy co ona powie o jego kolorku.

Ale już mi troszkę lepiej.

Matka wariatka- świruska
Cytat:
jakiś czas temu też miałam problem z tą piersią, ale przeszło szybko, no i to chyba zastój, bo mam takie grudki jakby w piersi i to mnie boli. Położna kazała rozgrzewać watą z denaturatem i masować.Oby szybko przeszło

zdradź co położna mowiła odnośnie noszenia na rączkach
dz- polożna była- wyżej napisałam.

Co do zastoju w piersiach- moja polecała okłady ze śmietany 12% wymieszanej z mąka tak aby konsystencja była gęściejsza- zawinąć piersi w folię, w ręcznik i potrzymać tak 30 min , potem zmyć ciepłą (lub gorąca jak się wytrzyma) woda i nakarmić dziecko- niby to ułatwia wypływ mleka. Mi po takim zabiegu udało się ściągnąć laktatorem 60 ml, a jak robiłam tylko ciepły okłady to raptem 10-20 ml, więc chyba działa.

Moja położna mówiła ,ze można w pionie dziecko potrzyma- ze sie odciaza wtedy narzady i gazy lepiej wyłażą
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Przede wszystkim dziękuję za wszystkie miłe słowa o pokoiku

Dzisiaj byłam u dra i zła jestem .
Szyjkę mam skróconą, ale nadal zamkniętą, w zasadzie od ostatniego badania nic się nie zmieniło. Nawet pytał czy zabiegu żadnego na niej nie miałam. KTG żadnych skurczy nie pokazało, bo i co miało pokazać jak mnie wieczorem tylko łapią? A i tak na nic one się zdały skoro nie się nie otwiera I to pojenie się malinami też...
Mała nie utyła, nawet wyszło mu tylko niewiele więcej niż ostatnim razem, czyli coś ok.3,6 kg więc ciął mnie nie będzie.
Generalnie plan jest taki: dostałam skierowanie i w piątek z samego rana mam się stawić w szpitalu. Zrobi mi tylko badania i przez weekend będą obserwować, a jeśli do poniedziałku nic się nie wydarzy, to w pon zaczną wywoływać Czyli mój najczarniejszy scenariusz zaczyna się spełniać... Bo nie sądzę, zeby przez te dwa dni coś się zmieniło. No chyba, że coś pomoże fakt, ze próbował mi tą szyjkę delikatnie rozszerzyć jak mnie badał. W domu zauważyłam że wkładkę mam zabrudzoną, więc może coś drgnęło?

Sorki, ze tylko tak o sobie ale irytuje mnie to wszystko. Nie mogłoby być normalnie? Czeka mnie uroczy weekend w szpitalu, od poniedziałku męczarnie z cewnikiem i oksy a i tak pewnie skończy się na cc
Och kochana to widzę, że moj scenariusz- w pia do szpit. , w week ktg po 3xdz i pon wywoływanie...
Pobzykaj sie z TŻ moze ruszycie dzidzolka do boju i ominie Cie ta przyjemność weekendu w szpitalu
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 13:25   #4242
Ellabailasola
Raczkowanie

czesc mamcie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Wspolczuje Ci Cotka tych przebojow z karmieiem ....musisz sie niezle nameczyc....ale i tak Cie podziwiam za wytrwalosc....
ja tez. Respekt!

ja juz chyba powoli wymiekam...Moj debiut z laktatorem i ...? - sciagniete z obu piersi cale 65 ml Nie ma sie co dziwic, ze dziecko non stop na cycku wisi, bo glodne...
W sobote po odlozeniu spiacej Niuni do kolyski wybralam sie do na zakupy. Zostala z Tz. Po powrocie po ok.1,5h okazalo sie, ze po ok. 10min od mojego wyjscia rozdarla sie nieziemsko i Tz poczestowal ja flacha z mm ( pierwszy raz). Wciela 110ml i zadowolona rozgladala sie na okolo. A ja w ryk... Z zalu i wyrzutow sumienia Niedobra matka, dziecko glodne zostawila...

Kiedy emocje ostygly, zaczelam sie zastanawiac nad dokramianiem - moze byloby to sensowne...? Ehhhh...dylematy, dylematy....
tak czy siak trzeba cos postanowic, ale co???? Ciezko...

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Musimy pieluszkować bo coś ze stawami ma nie tak. Za miesiąc kontrola. Jak nie będzie poprawy to będzie musiał nosić takie dziwne coś pomiędzy nogami.... to Ci wytłumaczyłam
napewno bedzie dobrze

my dzisiaj po pierwszej wizycie u pediatry.
Tez cos z jednym bioderkiem. Musimy konsekwentnie przez miesiac po dwa pampersy zakladac. I do kontroli.

Do tego Maja ma "szpotawe" stopki, tzn. tak je wywija do wewnatrz.
Musimy ostro masowac, bo inaczej bedzie musiala w przyszlosci nosic specjalne obuwie...

No i tak lekka zalamka przez to wszystko...

ale jak to ktos tu kiedys pisal (chyba Bordanna) - "trza byc twardym, nie mietkim!"

Milego popoludnia
Stary 2011-11-02, 13:26   #4243
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Gerda a Wy macie potwierdzoną tą skazę?? Bo tak czytam o tych uszkach... my też "walczymy" z wysypką i łuszczącymi się uszkami. Ostatnio pytałam pediatrę to mówiła, że to wysypka hormonalna (ale nic jej o uszkach nie mówiłam)daj znać jak tam po wizycie...
położna (jak do niej dzwoniłam) powiedziała, że to skaza bo ma chropowate plamki na policzkach, uszka jej sie łuszczą i do tego malutko je ostatnio mleka jutro jak nam się uda dostac do pediatry to bede wszystko wiedzieć

zaliczylysmy dzisiaj z Kają pierwszy spacer w chuście(motam tak jak podała miss) do tego wziełam pieska i wszyscy byli zadowoleni

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:28   #4244
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
No a z żółtaczką mówiła, ze może niby być do 6tyg. jeszcze kolorek i , że jak mały dobrze przybiera to nie ma co się stresować. A na dzisiejszym ważeniu wyszło 4640g czyli od ost. ważenia które było 11 dni temu przytył 870 g
kochanie bo tak z żółtaczką jest mojemu się utrzymywała do 5 tygodnia karmiłam piersią i ładnie wszsytko zeszło!

Dzięki za odpowiedz z lokalami, jadę dziś na 17 ustalić co i jak , mam niby za 70 zł menu, obiad, pełna płyta zimna i jeszcze jedno goroące danie.
Wydaje mi się że ok ?

aaa i no niestety chrzciny kosztują , kalkulujemy że to co wydamy to nam się zwróci i wyjdziemy na czysto.

mój bąbel nie jadł od 3 godzin, budzić, nie budzić ? Spi tak słodko

a mi zaraz cycki eksplodują

25.08.2011

Stary 2011-11-02, 13:43   #4245
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Dzięki za odpowiedz z lokalami, jadę dziś na 17 ustalić co i jak , mam niby za 70 zł menu, obiad, pełna płyta zimna i jeszcze jedno goroące danie.
Wydaje mi się że ok ?

aaa i no niestety chrzciny kosztują , kalkulujemy że to co wydamy to nam się zwróci i wyjdziemy na czysto.
A gdzie robicie ?

Stary 2011-11-02, 13:48   #4246
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie robicie ?
w Świdniku w dawnej Iskrze , teraz to dom weselny Favilla

25.08.2011

Stary 2011-11-02, 14:11   #4247
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Położyłam się na chwilę z małym i wstaliśmy dopiero teraz, po około 3 godzinach. Szok. Szkoda tylko, że pewnie się to znowu odbije na wieczornym kładzeniu.

Cytat:
Ja chyba osiwieje zaraz

Kochana mojemu schodziła też około 5 tygodni, tak, że już była opcja że nas znowu do szpitala wsadzą na naświetlanie. Ale na szczęście spadła. Jak coś to możesz zawsze w przychodni pobrać krew i zbadać poziom bilurbiny.

Archi ty wykarmiasz małego i ściągasz 20ml? Po karmieniu czy jak nie karmisz? Ja wiem, ze mały i tak więcej ściąga, ale tak z ciekawości pytam ?
Cytat:
hejka Mamuśki melduję się środowo, ale znowu cos mnie łapie. Cycek znów boli, ten sam co ostatnio, zrobiłam sobie ciepły okład, głowa boli i temp. 38 st. Wzięłam pyralginę i leże pod kocema do tego mały od kilku dni marudny, wczorajsza noc prawie wogóle nie spał, ach, mleko pije z cycka ale chwilę a później wypluwa, Sama nie wiem co robić... Dziś kuzynka ma mi przywieźć laktator i zobaczymy ile wogóle mam tego mleka, bo wczoraj i dziś dokarmiałam mm....najwyżej będę odciągać i dawać swoje z butelki lub tylko mm

Też miałam dwa razy. To chyba zastój. Przystawiaj często małego i tyle, albo spróbuj ręcznie ściągnąć. Pewnie Cię zapycha przez to że małemu dałaś mm a on mało ściągnął, wiem co to za ból.

( Ja polecam przed karmieniem termofor z ciepłą wodą, ściągać/przystawiać a po karmieniu zimną kapuchę. )

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Hej babeczki
Od 2 dni staram sie coś napisać i nie mogę

Caltea ja moją małą noszę w "kieszonce" i uważam że nic złego jej się nie dzieje, gorzej że moja mała nie lubi chusty :/ wierci się i strasznie krzyczy

U nas powolutku mała rośnie, zaczyna się uśmiechać a ja idę na przyspieszoną kontrolę do gina, chyba coś złego się ze mną dzieje TAM albo boli miejsce po szwach albo jakieś zapalenie mnie złapało. Po tym co się działo po porodzie cholernie boje się tej wizyty bo gin napewno będzie mnie badał dowcipnie

Dziś była u mnie pierwszy raz położna pomijam że mała ma już prawie miesiąc fajna babka, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się i poradziła co robić żeby mała nie spędzała całego dnia u mnie na rękach (pisałyście o trzymaniu maluchów, moja też chce tylko pionowo a mama mnie straszy żeby nie nosić jej tak ciągle bo to na kręgosłup źle robi i bądź tu mądra kobieto ) postaram się skorzystać z rad bo jak narazie mała po karmieniu sypia parę minut tylko :/ teraz wyjątek śpi po cycu już pół godziny, pewnie zmęczyła się ssaniem bo pokarmu mam ciągle mało. Przystawiamy się do piersi chyba bardziej z mojej potrzeby niż jej ale wierzę że nawet w tych mikrusich ilościach pokarmu dostaje troche przeciwciał i innych ważnych składników. To już prawie miesiac a ja ciągle cierpie że nie mam pokarmu, mała mi nie pomaga bo possie chwilę i zasypia

Przepraszam że wpadam rzadko i tylko biadolę, postaram się bywać częściej.
Co ty, jakie biadolenie, fajnie, że wpadasz i piszesz co u Ciebie .
A co Ci poradziła?

Mnie trochę irytują rady mam z innej epoki Ostatnio jak przyjechała moja ciocia to się nasłuchałam. Nie nosić w pionie, ściągać resztkę pokarmu po karmieniu, żeby pierś pusta była, podawać soki, bo jej w książeczce zdrowia tak kazali już w pierwszym miesiącu. Obowiązkowo herbaka ziołowa i sto innych równie ciekawych. I mówiła to tak jak bym była wyrodną matką że tego nie robię

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-02 o 14:14
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:13   #4248
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
aaa czy ktoś słyszał i orientuje się jak to jest z zatrudniem babci jako niani ?
a tak można?

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
nie budź
a z cycków odciągnij
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-11-02, 14:22   #4249
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
hejka Mamuśki

Kurde co Ciętak w tego cycka łapie....Kuruj się

Cytat:
ja tez zakupiłam tą kieszonkę i dziś własnie przyszła
I co i co i co? Fajna?
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
też poszukuję leżaczka jakiegoś- niby zdecydowana byłam na FP taki z lwem ale chyba nie do końca

oo to za szczepienie jak w końcu szczepicie?
ja dostałam receptę na skojarzoną 6w1 ale to pieruńsko droga u nas
Mi położna mówiła, ze od czasu do czasu lekka kawka nei zaszkodzi.
Nam polecali 5w1. Większość polecała i na tą się zdecydujemy.
Niby u nas róznica pomiędzy 6w1 a 5w1 to 80zl, ale babka w przychodni w rejestracji, pediatra, położn, babcia koleżanki i jej mama położna polecali tą 5w1.

Cytat:

Takie małe, a tak nami rządzą

Cytat:
Małgoś koopa jest najważniejsza pewnie teraz Stefek cały szczęśliwy, bo mój jest zawsze bardzo zadowolony i dumny z siebie
Kurde Kochana już siętak martwiłam bo biedny tak się wymęczył...Całymi nocami stekał, cisnął i nic...Ciężko było z usypianiem..., a jak usnąl i się wybudził to znowu walka...Dalam mu w końcu 1/4 czopka, zmieniłam mleko no i zobaczymy. No i ten usmiech po zrobiniu - bezcenny

Cytat:
Kotek, nic się nie stresuj. Wywołanie nie jest takie złe - tylko trzeba cierpliwości. Bo nie wiadomo po której kroplówce ruszy. Też płakałam w szpitalu jak mi po pierwszej nie zadziałało...Tak więc nastaw się, że trzeba czasu i myśl o tym że już niedługo za chwil parę będzie dzidziol na świecie A ja w międzyczasie trzymam kciuki żeby Cię wzięło z zaskoczenia

Cytat:
Mały maruder dalej. Była położna środowiskowa i mówi ,że to (i te rzadsze koopy) od tego, że wczo. zjadłam jabłecznik- za dużo cukrów

Pobzykaj sie z TŻ moze ruszycie dzidzolka do boju i ominie Cie ta przyjemność weekendu w szpitalu
Super waga Że tak powiem: słuszna
I dobrze, ze jest wszystko dobrze
Umieram W szpiatlu też można - podobno Się smiałam z koleżanką z sali co też była na wywołaniu, że jak potrzeba to ja wyjdę i drzwi popilnuję - ale nie chcieli Nie to nie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
czesc mamcie

my dzisiaj po pierwszej wizycie u pediatry.
Tez cos z jednym bioderkiem. Musimy konsekwentnie przez miesiac po dwa pampersy zakladac. I do kontroli.

Do tego Maja ma "szpotawe" stopki, tzn. tak je wywija do wewnatrz.
Musimy ostro masowac, bo inaczej bedzie musiala w przyszlosci nosic specjalne obuwie...
Tak już jest przy karmieniu piersią, nigdy nie wiadomo kiedy dziecko zachce jeść....Także to nie Twoja wina
My dokarmiamy od początku i wszyscy są szczęśliwi. Może spróbuj odciągać laktatorem i trzymać w lodówce jak będziesz chciała gdzieś wyjść to Tż da z butli.
A dwa pampersy wystarczą? Tez się boję tych bioderek żeby [potem nie musiał z tymi dziwnymi dziwolągami leżeć...
Wszystko się nam wyprostuje i unormuje. Koniec i kropka.

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

zaliczylysmy dzisiaj z Kają pierwszy spacer w chuście(motam tak jak podała miss) do tego wziełam pieska i wszyscy byli zadowoleni
Fajnie Też myślę nad chustą... Myslę i myślę

A wogólę to byliśmy na spacerze i po drodze u pediatry...
Stefekowi ładnie wysypka po tym wapnie schodzi.
Na zmianę mleka powiedziała tylko, że trzeba spróbować jakie mleko maluszkowi podejdzie, a tak wogóle to "karmienie piersą jest najlepsze".
I uwaga: Stefek waży 5500 Mój słodziak
Szczepienie 16go.

A teraz leży mi w foteliku (bo znoszę go w foteliku do wózka) i żal mi go budzić...A jadł o 11.30...

A i jeszcze UWAGA będę się chwalić: kupiliśmy karuzele fp rain forest i fotelik fp Karuzelę już mamy bo Tż pojechał wczoraj po nią (używana z tablicy), a fotelik też z tablicy przyjedzie z Wrocławia razem z kolegą Tż... Już sie nie mogę doczekać a najlepsze jest to że wydaliśmy na to 200zł !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 14:23   #4250
danika
Zakorzenienie

Caltea fajnie ze sie odezwałaś oby to faktycznie był skok u Leona i niech mija jak najszybciej

Moonik zdrówka życzę
ja tez z moja paskudą wychodze na spacer na śpiocha

Cytat:

mysl pozytywnie u mnie po cewniku tak drgnęło ze juz oksy nie trzeba było i urodziłam w 6 godzin praktycznie trzymam zeby u ciebie tez tak bylo

aaa czy ktoś słyszał i orientuje się jak to jest z zatrudniem babci jako niani ?[/QUOTE]

nie slyszałam ale chetnie sie dowiem podpinam sie pod pytanie

Cytat:

moja tez jeszcze lekko żółta...i w piatek idziemy sie ważyć. Mam nadzieje ze jest dobrze

Cytat:
gratulacje

Cytat:

Wydaje mi się że ok ?

moja tez juz 3 godz spiocha ale zaczyna kwękać to pewnie zaraz bedzie akcja cyc

a co do chrzcin to niedrogo...u nas za takie menu chcą 100zł
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:27   #4251
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
a tak można?
nie budź
a z cycków odciągnij
no własnie można, do tego babcia dostanie koło 120ozł za opiekę, może dorobić do emerytury, wiem że trzeba opłacać składke. Ale nie wiem w szczegółach jak wygląda

25.08.2011

Stary 2011-11-02, 14:38   #4252
cotynato
Zakorzenienie

U nas na obchodzie taka młoda pielęgniarka/położna (?) też mówiła,że o najlepszy sposób i że ona nic nie mówiła,ale kobietyu suprer sobie radziły z tym w szpitalu

Wymianka.
Stary 2011-11-02, 14:52   #4253
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Aniu mm, ale póki odciągałam swoje to i tak lekką kawkę sobie wypijałam
to może jakąś zbożową albo Ricore?

to widzę system odwrotny, bo ja na śpiocha wolę wychodzić
Zbożową czasem piłam, ricore ze dwa razy, ale boję się więcej. Skoro jednak można to chociaż raz w tygodniu sobie strzelę .
Wychodzimy zawsze bez śpiocha, normalnie - karmię, ubieram i wychodzimy. Czasem się drze, ale coraz rzadziej. Zresztą spacer to najlepszy patent na sen, czasem to jedyny sen w ciągu dnia .
Cytat:
Mój Tż kupił dokładnie tą chustę co kupiła cotka Jest bardzo fajna i faktycznie gruba grubo tkana. Mój Tż uwielbia małego wsadzić Błażejka do chusty i pracować przy kompie, a on w tym czasie smacznie sobie śpi
Ciekawe jak się sprawdzi latem skoro taka gruba. Ale dziękuję za opinię, chyba faktycznie się zdecydujemy.
Cytat:
Ancia wobec tego trzymam kciuki,aby plany się powiodły (myślę, że będzie ok)
kurcze mój mały też śpi a mieliśmy już na spacerku śmigać
A zastrzyki te heparynowe na rozrzedzenie krwii.
To nie wiedzialam, że masz z tym problem. Na szczęście ostatni zastrzyk!
Cytat:
Ja podobnie jak Archi jestem za bzykankiem. Pomiziaj brzunio ode mnie . Jak pomyślę, to jeszcze raz bym chciała być w ciąży.
Cytat:
Brawa za wagę. A tymi cukrami mnie zaskoczyłaś, ja jem sporo slodyczy, to może niezdrowo przy karmieniu piersią? Tzn jem chałkę, ciasto, herbatniki, biszkopty, nic więcej. Ale ilościowo czasem sporo wsunę.
Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
ja juz chyba powoli wymiekam...Moj debiut z laktatorem i ...? - sciagniete z obu piersi cale 65 ml Nie ma sie co dziwic, ze dziecko non stop na cycku wisi, bo glodne...
Wiesz, ja też z obu ściągam 60 ml max na 1 raz, po karmieniu z 1 piersi(czyli druga teoretycznie pełna). A mimo to nie uważam, by Franek był głodny. Podobno przy dłuższym używaniu laktatora ściąga się więcej. A z dokarmianiem to ja dostałam radę, by po nakarmieniu piersią spróbować podać butelkę (by ocenić, czy dzieć się najada). U nas FRanek pluł mlekiem, nie chciał pić i się na mnie wkurzył, więc raczej mam pewność, że po wypiciu cycka był najedzony.
Kciuki za stópki, oby wszystko było w porządku .
Cytat:
Wooow zazdroszczę. Jak zamotałaś - w kombinezonie małą? Długo chodziłaś? Plecy nie bolały??
Cytat:

Zmowił się z moim, mój już dzisiaj 2 raz taką przerwę sobie zrobił. Dorastają nam dzieci czy jak?
A chrzciny macie tanie, szok.
Cytat:
I uwaga: Stefek waży 5500 Mój słodziak
Stefek to chyba forumowy przodownik wagowy, co? Brawa za wagę dla naszego gigancika. Jak slodko śpi, to niech śpi . Może dzisiaj nasze dzieci się zmówily na spanie.
I nie wiem, co jeszcze miałam napisać.

My dzisiaj z Franiem znów na cmentarzu, byliśmy u kamieniarza też wstępnie obadać temat pomników, cena mnie zabiła.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Też bym tym zatrudnianiem babci była zainteresowana. Kto coś wie, przyznać się.

Stary 2011-11-02, 14:56   #4254
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Jak to za duża ?
Chodzi Ci, że długa jest ?
Moja też długa (tak żeby wysoki mąż mógł wiązać również), ale na to jest sposób - po prostu 2 razy się oplatam na końcu
Tak, tak za długa. No w sumie

Cytat:

Jutro mam mieć jeszcze wizytę patronażową pediatry to zobaczymy co ona powie o jego kolorku.

Ale już mi troszkę lepiej.

Matka wariatka- świruska
Jaka tam wariatka Ty przynajmniej wytrzymałaś do przyjścia położnej bo ja to zadzwoniłam o 21 do położnej z pytaniem o kupkę, bo mi się wydawała za wodnista
Tak więc luzzz jesteś normalna

Cytat:
A i jeszcze UWAGA będę się chwalić: kupiliśmy karuzele fp rain forest i fotelik fp Karuzelę już mamy bo Tż pojechał wczoraj po nią (używana z tablicy), a fotelik też z tablicy przyjedzie z Wrocławia razem z kolegą Tż... Już sie nie mogę doczekać a najlepsze jest to że wydaliśmy na to 200zł !
My też kupiliśmy używaną karuzelę FP Rain Forest za 100 i jest już w domku tylko baterii zapomnieliśmy kupić(to są te duże) ale Tż ma kupić dziś po pracy
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:16   #4255
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
no własnie można, do tego babcia dostanie koło 120ozł za opiekę, może dorobić do emerytury, wiem że trzeba opłacać składke. Ale nie wiem w szczegółach jak wygląda
a kto płaci to 1200?
bo wiem ze ostatnio zmieniały się przepisy co do niań ale nie wiem jak to się skończyło. Składka pewnie nie jest za wysoka - mam nadzieje i można by ja było opłacać. Jak skończę rysować - bo mi niunia odpukać dziś pozwoliła to poszperam po necie. A stale to parę groszy więcej dla babci, które i tak by pewnie na wnusie wydawała. To jej oczko w głowie - chucha i dmucha na nią jak może

Cytat:
Wychodzimy zawsze bez śpiocha, normalnie - karmię, ubieram i wychodzimy. Czasem się drze, ale coraz rzadziej. Zresztą spacer to najlepszy patent na sen.
u mnie tak samo, karmienie, przewijanie i na spacer. A drze się jak czapkę zakładam, no chyba, ze chwilę przed zacznie przysypiać
Cytat:
Ciekawe jak się sprawdzi latem skoro taka gruba. Ale dziękuję za opinię, chyba faktycznie się zdecydujemy.
a jak ubieracie dzieci do chusty na zimę, bo to stale zimniej jak w wózku.

Cytat:
Wiesz, ja też z obu ściągam 60 ml max na 1 raz, po karmieniu z 1 piersi(czyli druga teoretycznie pełna). A mimo to nie uważam, by Franek był głodny.
mi się zdarza 90ml ale jak mała je tylko 5 minut i mam cycki twarde

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

to widzę że używane FP Rain Forest tak chodzą po 100zł, bo i ja tak mam.
To całkiem sporo naszych dzieciaków ma ta sama karuzele

Chociaż moja mała nie bardzo umie przy nie zasnąć - znaczy zasypia jak się melodyjka kończy
Stary 2011-11-02, 15:18   #4256
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

mi się zdarza 90ml ale jak mała je tylko 5 minut i mam cycki twarde
ja chuste teraz kupiłam do chodzenia po domu, na dwór o pewnie dopiero jesienią wiosną jak juz cieplej bedzie.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-02 o 15:30
Stary 2011-11-02, 15:20   #4257
anciaahk
kosmitka

Cotka chyba wiosną?

Stary 2011-11-02, 15:22   #4258
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Brawa za wagę. A tymi cukrami mnie zaskoczyłaś, ja jem sporo slodyczy, to może niezdrowo przy karmieniu piersią? Tzn jem chałkę, ciasto, herbatniki, biszkopty, nic więcej. Ale ilościowo czasem sporo wsunę.
mam tak samo - chyba nie zrzucę tych 9kg ale co ja poradzę, jak czuję, że mój organizm potrzebuje, takiego zastrzyku energii.
Stary 2011-11-02, 15:25   #4259
anciaahk
kosmitka

Cytat:
mam tak samo - chyba nie zrzucę tych 9kg ale co ja poradzę, jak czuję, że mój organizm potrzebuje, takiego zastrzyku energii.
Mi waga spada, pomimo tych słodyczy.

Stary 2011-11-02, 15:28   #4260
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Właśnie nie zimniej, bo dziecko jest grzane przez osobę noszącą
A w wózku samo leży

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości