|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Wstał i uciekamy na spacer!
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() to może jakąś zbożową albo Ricore? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- to widzę system odwrotny, bo ja na śpiocha wolę wychodzić ![]()
![]() |
#4233 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do kupek...to jeśli karmisz piersią to kupki będą wodniste i żółte, u nas są takie a były wcześniej jeszcze gorsze bo aż bryzgało z pupy i zapytałam się położnej o ich konsystencję a dziś lekarza mnie upewnił, że takimi kupkami jest wszystko w porządku. Wszystko OKi ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | ||
Zadomowienie
|
bo ja mam firmę na siebie zarejestrowana i nikt za mnie tego nie zrobi
miałam wysłać mamę ale dobrze, że poszłam sama bo można dostać szału z tymi papierami mam nadzieję, ze wszystko dobrze mam wypełnione bo z Zus`em to nie przelewki - nie chcą nie dadzą i tyle Cytat:
Cytat:
![]() musiałam wtargać gondole od wózka na gorę i siedzę i bujam ręcznie ( ma zaokrąglony spód) , ale jest cisza. Gra radio, a mała co jakiś czas macha łapkami jak by dyrygowała ![]()
![]() |
#4235 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [Q Martusiu, a czy to aby nie zapalenie piersi? Ja Ci tego nie życzę, ale temp., ogólne rozbicie, ból piersi i głowy a w końcu malutka czerwona plamka. Jeżeli to zapalenie, to nie wolno stosować ciepłych okladów, tlko zimne (bo się rozwinie ropień!!!). Chyba, że to zastój, to wtedy się rozgrzewa. [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wystawiłam małego na balkon skoro mam temperature i nici ze spacerku i już prawi godzinke śpi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właściwie to muszę Ci powiedzieć, że miałam do Ciebie dziś pisać, bo myślałam o Tobie, że tak długo Cię nie ma i nie ma .. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
Ancia wobec tego trzymam kciuki,aby plany się powiodły (myślę, że będzie ok
![]() kurcze mój mały też śpi a mieliśmy już na spacerku śmigać ![]() A zastrzyki te heparynowe na rozrzedzenie krwii. Małgoś koopa jest najważniejsza ![]() ![]() ![]() Martusia ![]() Irmith ![]() Gerda a Wy macie potwierdzoną tą skazę?? Bo tak czytam o tych uszkach... my też "walczymy" z wysypką i łuszczącymi się uszkami. Ostatnio pytałam pediatrę to mówiła, że to wysypka hormonalna (ale nic jej o uszkach nie mówiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Rozeznanie
|
Heloł, to ja ostatnia brzuchata
![]() Przede wszystkim dziękuję za wszystkie miłe słowa o pokoiku ![]() Dzisiaj byłam u dra i zła jestem ![]() Szyjkę mam skróconą, ale nadal zamkniętą, w zasadzie od ostatniego badania nic się nie zmieniło. Nawet pytał czy zabiegu żadnego na niej nie miałam. KTG żadnych skurczy nie pokazało, bo i co miało pokazać jak mnie wieczorem tylko łapią? A i tak na nic one się zdały skoro nie się nie otwiera ![]() Mała nie utyła, nawet wyszło mu tylko niewiele więcej niż ostatnim razem, czyli coś ok.3,6 kg więc ciął mnie nie będzie. Generalnie plan jest taki: dostałam skierowanie i w piątek z samego rana mam się stawić w szpitalu. Zrobi mi tylko badania i przez weekend będą obserwować, a jeśli do poniedziałku nic się nie wydarzy, to w pon zaczną wywoływać ![]() Sorki, ze tylko tak o sobie ale irytuje mnie to wszystko. Nie mogłoby być normalnie? Czeka mnie uroczy weekend w szpitalu, od poniedziałku męczarnie z cewnikiem i oksy a i tak pewnie skończy się na cc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi Ci, że długa jest ? Moja też długa (tak żeby wysoki mąż mógł wiązać również), ale na to jest sposób - po prostu 2 razy się oplatam na końcu ![]()
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa czy ktoś słyszał i orientuje się jak to jest z zatrudniem babci jako niani ?
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobił tez pokazową koopę na sam koniec i stwierdziła,że jest oki. No a z żółtaczką mówiła, ze może niby być do 6tyg. jeszcze kolorek i , że jak mały dobrze przybiera to nie ma co się stresować. A na dzisiejszym ważeniu wyszło 4640g czyli od ost. ważenia które było 11 dni temu przytył 870 g ![]() Jutro mam mieć jeszcze wizytę patronażową pediatry to zobaczymy co ona powie o jego kolorku. Ale już mi troszkę lepiej. Matka wariatka- świruska ![]() Cytat:
Co do zastoju w piersiach- moja polecała okłady ze śmietany 12% wymieszanej z mąka tak aby konsystencja była gęściejsza- zawinąć piersi w folię, w ręcznik i potrzymać tak 30 min , potem zmyć ciepłą (lub gorąca jak się wytrzyma) woda i nakarmić dziecko- niby to ułatwia wypływ mleka. Mi po takim zabiegu udało się ściągnąć laktatorem 60 ml, a jak robiłam tylko ciepły okłady to raptem 10-20 ml, więc chyba działa. Moja położna mówiła ,ze można w pionie dziecko potrzyma- ze sie odciaza wtedy narzady i gazy lepiej wyłażą Cytat:
Pobzykaj sie z TŻ moze ruszycie dzidzolka do boju i ominie Cie ta przyjemność weekendu w szpitalu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | ||
Raczkowanie
|
czesc mamcie
![]() Cytat:
![]() ja juz chyba powoli wymiekam...Moj debiut z laktatorem i ...? - sciagniete z obu piersi cale 65 ml ![]() W sobote po odlozeniu spiacej Niuni do kolyski wybralam sie do na zakupy. Zostala z Tz. Po powrocie po ok.1,5h okazalo sie, ze po ok. 10min od mojego wyjscia rozdarla sie nieziemsko i Tz poczestowal ja flacha z mm ( pierwszy raz). Wciela 110ml i zadowolona rozgladala sie na okolo. A ja w ryk... Z zalu i wyrzutow sumienia ![]() ![]() Kiedy emocje ostygly, zaczelam sie zastanawiac nad dokramianiem - moze byloby to sensowne... ![]() tak czy siak trzeba cos postanowic, ale co???? Ciezko... Cytat:
![]() my dzisiaj po pierwszej wizycie u pediatry. Tez cos z jednym bioderkiem. Musimy konsekwentnie przez miesiac po dwa pampersy zakladac. I do kontroli. Do tego Maja ma "szpotawe" stopki, tzn. tak je wywija do wewnatrz. Musimy ostro masowac, bo inaczej bedzie musiala w przyszlosci nosic specjalne obuwie... No i tak lekka zalamka przez to wszystko... ![]() ale jak to ktos tu kiedys pisal (chyba Bordanna) - "trza byc twardym, nie mietkim!" ![]() Milego popoludnia ![]()
![]() |
#4243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaliczylysmy dzisiaj z Kają pierwszy spacer w chuście(motam tak jak podała miss) do tego wziełam pieska i wszyscy byli zadowoleni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedz z lokalami, jadę dziś na 17 ustalić co i jak , mam niby za 70 zł menu, obiad, pełna płyta zimna i jeszcze jedno goroące danie. Wydaje mi się że ok ? aaa i no niestety chrzciny kosztują , kalkulujemy że to co wydamy to nam się zwróci i wyjdziemy na czysto. mój bąbel nie jadł od 3 godzin, budzić, nie budzić ? Spi tak słodko ![]() a mi zaraz cycki eksplodują
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
w Świdniku w dawnej Iskrze , teraz to dom weselny Favilla
![]() |
#4247 | |||
Zakorzenienie
|
Położyłam się na chwilę z małym i wstaliśmy dopiero teraz, po około 3 godzinach. Szok. Szkoda tylko, że pewnie się to znowu odbije na wieczornym kładzeniu.
![]() ![]() Cytat:
Archi ty wykarmiasz małego i ściągasz 20ml? Po karmieniu czy jak nie karmisz? Ja wiem, ze mały i tak więcej ściąga, ale tak z ciekawości pytam ![]() Cytat:
![]() ( Ja polecam przed karmieniem termofor z ciepłą wodą, ściągać/przystawiać a po karmieniu zimną kapuchę. ) Cytat:
![]() A co Ci poradziła? Mnie trochę irytują rady mam z innej epoki ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-02 o 14:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
a z cycków odciągnij
![]() |
#4249 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Kurde co Ciętak w tego cycka łapie....Kuruj się
![]() I co i co i co? Fajna? ![]() [/QUOTE] Cytat:
Nam polecali 5w1. Większość polecała i na tą się zdecydujemy. Niby u nas róznica pomiędzy 6w1 a 5w1 to 80zl, ale babka w przychodni w rejestracji, pediatra, położn, babcia koleżanki i jej mama położna ![]() ![]() ![]() Takie małe, a tak nami rządzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I dobrze, ze jest wszystko dobrze ![]() Umieram ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My dokarmiamy od początku i wszyscy są szczęśliwi. Może spróbuj odciągać laktatorem i trzymać w lodówce jak będziesz chciała gdzieś wyjść to Tż da z butli. A dwa pampersy wystarczą? Tez się boję tych bioderek żeby [potem nie musiał z tymi dziwnymi dziwolągami leżeć... Wszystko się nam wyprostuje i unormuje. Koniec i kropka. ![]() Cytat:
![]() ![]() A wogólę to byliśmy na spacerze i po drodze u pediatry... Stefekowi ładnie wysypka po tym wapnie schodzi. Na zmianę mleka powiedziała tylko, że trzeba spróbować jakie mleko maluszkowi podejdzie, a tak wogóle to "karmienie piersą jest najlepsze". I uwaga: Stefek waży 5500 Mój słodziak ![]() Szczepienie 16go. A teraz leży mi w foteliku (bo znoszę go w foteliku do wózka) i żal mi go budzić...A jadł o 11.30... A i jeszcze UWAGA będę się chwalić: kupiliśmy karuzele fp rain forest i fotelik fp ![]()
![]() |
#4250 | ||||
Zakorzenienie
|
Caltea fajnie ze sie odezwałaś
![]() Moonik ![]() ![]() ja tez z moja paskudą wychodze na spacer na śpiocha ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa czy ktoś słyszał i orientuje się jak to jest z zatrudniem babci jako niani ?[/QUOTE] nie slyszałam ale chetnie sie dowiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do chrzcin to niedrogo...u nas za takie menu chcą 100zł |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
no własnie można, do tego babcia dostanie koło 120ozł za opiekę, może dorobić do emerytury, wiem że trzeba opłacać składke. Ale nie wiem w szczegółach jak wygląda
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
U nas na obchodzie taka młoda pielęgniarka/położna (?) też mówiła,że o najlepszy sposób i że ona nic nie mówiła,ale kobietyu suprer sobie radziły z tym w szpitalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Wychodzimy zawsze bez śpiocha, normalnie - karmię, ubieram i wychodzimy. Czasem się drze, ale coraz rzadziej. Zresztą spacer to najlepszy patent na sen, czasem to jedyny sen w ciągu dnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja podobnie jak Archi jestem za bzykankiem. Pomiziaj brzunio ode mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki za stópki, oby wszystko było w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A chrzciny macie tanie, szok. Stefek to chyba forumowy przodownik wagowy, co? Brawa za wagę dla naszego gigancika ![]() ![]() I nie wiem, co jeszcze miałam napisać. My dzisiaj z Franiem znów na cmentarzu, byliśmy u kamieniarza też wstępnie obadać temat pomników, cena mnie zabiła. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Też bym tym zatrudnianiem babci była zainteresowana. Kto coś wie, przyznać się.
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak więc luzzz jesteś normalna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
bo wiem ze ostatnio zmieniały się przepisy co do niań ale nie wiem jak to się skończyło. Składka pewnie nie jest za wysoka - mam nadzieje i można by ja było opłacać. Jak skończę rysować - bo mi niunia odpukać dziś pozwoliła ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- to widzę że używane FP Rain Forest tak chodzą po 100zł, bo i ja tak mam. To całkiem sporo naszych dzieciaków ma ta sama karuzele ![]() Chociaż moja mała nie bardzo umie przy nie zasnąć - znaczy zasypia jak się melodyjka kończy ![]()
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
ja chuste teraz kupiłam do chodzenia po domu, na dwór o pewnie dopiero jesienią wiosną jak juz cieplej bedzie.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-02 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
kosmitka
|
Cotka chyba wiosną?
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
mam tak samo - chyba nie zrzucę tych 9kg ale co ja poradzę, jak czuję, że mój organizm potrzebuje, takiego zastrzyku energii.
#4259 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w wózku samo leży ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.