|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
agnesuk to było moje ostatnie USG i dlatego już nie poznam. Babka z recepcji od razu mi powiedziała,że skoro wszystko ok jest to nie ma potrzeby kolejnego robić... A na tym skanie dziecko caly czas miało nogi skrzyzowane albo podkurczone.. i dlatego nie dało się podejrzeć...
co do moich "problemów" to chyba by mi nie starczyło miejsca że by je Wam opisać... wiecie,przewrażliwienie ciężarnej się u mnie pojawiło...
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
no faktycznie za duzo to na tych zdjeciach nie widac, ale glowke mozna dojrzec od biedy
|
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 40 tydzień! już blisko... u mnie leci już 41... też mam taką nadzieje! ![]() Tż przed chwilą wrócił z zakupami na śniadanie i kupił mi różę zdjęcia faktycznie niewyraźne...
|
|
#2194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- agnesuk 41?! i nic lekrze nie mówią,że to za długo? nie wspominali o wywoływaniu??
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
mówili... że niby na 7 listopada mam się zjawić na wywołanie
dzisiaj dowiem się wszystkiego, ufff
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
to ja trzymam kciuki! oby się wszystko już wyjaśniło!
|
#2197 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje
idę się ogarnąć, spakuje do końca torbę i czekam na mamę
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, sorki, że Was nie nadrabiam, ale ostatnio na nic nie mam ochoty. Ostatnio ciągle ryczałam tak z byle powodu, chyba jakaś deprecha mnie dopadła. Podczytywałam Was ale nie miałam weny na odpisanie.
agnesuk, mufinka , żebyście się dowiedziały dzisiaj czegoś konkretnegobalbinka dziwne trochę, że w 20 tyg ostatnie USG. Ja na ostatniej wizycie byłam w 25 tyg miałam USG, wszystko w porządku było i teraz 9 listopada będę w 29 tc i też będę miła USG Kiedy zaczęłyście pakować torbę do szpitala? |
|
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
Balbinko, pomyśl że masz 50 % szans na chłopca i 50 % na dziewczynkę
nie masz jakiegoś przeczucia co to może być? ja kupowałam niebieskie bo niebieskie i dziewczyna może założyć a w UK to trudno dostać ubranka neutralne tu albo dla chłopca albo dziewczynki.. powiem Ci jeszcze tak że na 0-3 możesz kupować takie i takie bo dziecko i tak szybko wyrośnie więc nie będzie różnicy czy nosi różowe czy niebieskie czy coś. ![]() Agnes, Muffinka obyście dziś usłyszały że to już ![]() siacha to zależy od lekarza i ogólnie od tego jak jest prowadzona ciąża w UK robią 2 usg chyba że ciąża jest zagrożona. co do torby do możesz zacząć ją pakować kiedy Tobie to odpowiada ja pakowałam jakieś 2 miesiące przed terminem
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-11-02 o 13:20 |
|
|
|
#2200 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Ciebie to super że z maleństwem wszystko w porządku Szkoda tylko, że nie dowiedziałaś się płci, no ale niespodzianka też nie jest zła I żal się ile chcesz! Po to tu jesteśmy, żeby Cię wysłuchać.Cytat:
za wizytę kochana!!! Cytat:
za 40 tc! Oby ktg pokazało Ci skurcze !! Cytat:
![]() Ojej, ale kochany |
||||
|
|
|
#2201 | |
|
Rozeznanie
|
ja staram się nie myśleć inaczej niż że będzie chłopak... Przyszywana babcia mi dziewczynkę wywróżyła,ale ja i tak obstawiam swoje
lepiej żebym miała słuszne przeczucia,bo dziewczynka w naszym przypadku to będzie ryzyko. a co do ciuszków to tez właśnie zauważyłam,że rzadko coś w innym kolorze się trafi.. Na szczęście mam chrześniaka dwuletniego i siostrzyczkę co ma 4latka,więc mama mi obiecała,że paczuszkę na święta dostanę całe szczęscie,że nie wyrzuciły tych rzeczy---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
na pewno Ty też znajdziesz jakiś sposób---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- AguOO a napiszesz mi, proszę, co Ty pakowałas do tej torby? bo napewno zawartość się troszkę różni od tej "polskiej torby"?
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
balbinka, tak na dobra sprawę to mogłam wziąć tylko ze sobą koszule jakieś klapki i szlafrok bo całą resztę łącznie z ręcznikami dostałam w szpitalu. Radziłabym Ci się zapytać położnej co musisz wziąć ze sobą do szpitala. Na pewno ubrania dla dziecka, pampersy itp. dla Ciebie to coś do porodu no chyba, że będziesz miała cesarkę to dadzą Ci swoje wdzianko, podpaski poporodowe, coś do mycia, ręcznik (lepiej mieć swój). Ale jak urodzisz sn to prawdopodobnie wypiszą Cię na drugi dzień albo jak będziesz chciała to po 6h jak będzie wszystko w porządku z dzieckiem i Tobą, więc jak będziesz brała ubranka dla dziecka to nie przesadzaj z ilością łatwiej jest jak ktoś dowiezie jak zabraknie. Tak na dobrą sprawę to ja już nie pamiętam co ja tam miałam
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-11-02 o 14:49 |
|
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja torbę zaczęłam pakować jakoś w 35tc. |
|
|
|
|
#2204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a i jeszcze pytanko: kiedy składałaś papiery o macierzyńskie i o child tax?
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolada to na pewno pomoże
![]() W dużej mierze to przez sytuacje mieszkaniową chyba i takie drobnostki jeszcze Tak myślałam, żeby gdzieś od 30 tyg zacząć pakować, bo to różnie bywa |
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
a z kim będziecie mieszkać na razie?
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po ślubie wprowadziłam się do Tż-ta, tzn do jego mamy.
My mamy pokój, teściowa pokój a brat męża jest w kuchni. Jest wspólna kuchnia, łazienka. |
|
|
|
#2208 |
|
Rozeznanie
|
oj to naprawdę nie za ciekawie jest... A duży macie ten pokój,czy cięzko będzie się Wam pomieścić?
|
#2209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przyjechałam do rodziców w połowie ciąży więc nie pracowałam i nic mi się nie należy jedynie rodzinne.. ale jeśli będziesz składać o cokolwiek to po urodzeniu dziecka
|
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba że bardzo chcesz, ale myślę że nie ma sensu.---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Kochane, czy przy wypisie ze szpitala mają obowiązek oddać mi kartę ciąży? Jeśli mi jej nie dali mam prawo iść tam i ją odebrać? |
|
|
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
Nawet mi sie myśleć o tym lataniu nie chce... Czasem mam wrażenie że angielskie urzędy są jeszcze gorsze od polskich. czego nie chce załatwić to zawsze po 2-3 razy muszę przychodzić. Bo niby skąd ja mam wiedzieć jakie papierki mi są potrzebne
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-11-02 o 15:33 |
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
20 m kw.
|
|
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
to taki jak nasz. i już widzę,że ledwo sie wszystko mieści. A dużo tych rzeczy nie ma jeszcze... Mogiła
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
Pati, a po co Ci ona? Mi zabrali znaczy została w szpitalu no ale nie wiem jak to w Polsce.
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze z dzidzia wszystko ok szkoda tylko ze nie wiesz jaka plec .. a nie chcesz isc prywatnie na jeszcze jedno usg? ja bym nie wytrzymala ![]() Cytat:
![]() Czesc dziewczyny Mamy prad !!! Alelluja wczoraj o 20 dali .. i dobrze by bym ani dnia dluzej w tej zimnicy nie wytrzymala .. Wczoraj powiedzialam mamie dziewczynek ze jestem w ciazy strasznie sie uucieszyla az swieczki w oczach miala od razu pobiegla po ksiazki dla mnie hehehe ledwo wyjechalam od nich a dzwoni jej maz z gratulacjami uwielbiam ta rodzinke ![]() No i pochwalilam sie na fb No i dowiedzialam sie ze dwie moje kolezanki sa w ciazy nic sie franie nie przyznaly dopiero jak zobaczyly u mnie opis to zagadaly Takze juz 3 brzuchate bedziemy chodzic
|
|
|
#2216 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cholerka... a może jeszcze gdzieś prywatnie Ci się uda? ja bym nie wytrzymała... ciągle bym się zastanawiała czy z dzieckiem wszystko w porządku. hmm około 33tyg. ![]() Cytat:
Cytat:
a ja właśnie wróciłam ze szpitala. szyjka zamknięta, nic się nie dzieje i nie zapowiada się na poród 6 mam się stawić na wywołanie porodu trafiłam na lekarza który mnie opierniczył ,że nie chodziłam na szkołe rodzenia, że przez to jestem niedoświadczona, i zazwyczaj mają problemy z kobietami które rodzą naturalnie, a nie chodziły wcześniej do szkoły powiedziałam lekarzowi,że bardzo dużo wiem na ten temat, że cały czas obserwuje swoje ciało, chodzę regularnie do lekarza i bardzo dbam o każdy szczegół, a ten do mnie z mordą,że jak urodzę, to nie będę wiedziała jak mam się dzieckiem zająć, jak je umyć , przebrać, nakarmić... za wszelką cenę próbował mi udowodnić,że jestem młoda i nic kompletnie nie wiem o życiu i o wychowaniu dziecka co z tego,że bym chodziła na szkołę rodzenia... to tylko teoria, w praktyce i tak wychodzi inaczej. powiedziałam mu jeszcze,że kiedyś kobiety nie chodziły na szkoły rodzenia i jakoś świetnie dawały sobie radę, to się od razu zamknął i skończył ze mną rozmowę - "dziękuje, to wszystko, do widzenia " jak ja nie lubię takich lekarzy... dlaczego jeden może być miły, uprzejmy, pomocny, a drugi z wielką łaską mnie w ogóle przyjmie i zbada aaa powiedziałam jeszcze,że 6 mam się zgłosić na wywołanie, a ten do mnie - "nie, nie to jest niedziela, więc nikt nie będzie pani wywoływać wtedy porodu" zaaabcia - uffff jak dobrze,że masz już ten prąd
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-11-02 o 16:57 |
|||
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 dni... ale Ci zazdroszczę kochana ![]() mam nadzieję, że moje dziecię będzie punktualne i zechcę wyjść w terminie, bo umrę z niecierpliwości ![]() a co do tego lekarza.. ale pajac jak mnie denerwują tacy ludzie...zresztą ogólnie dzisiaj wszystko mnie denerwuje . Chyba taki dzień. Znowu mam wrażenie, że nic nie ogarnę, że nie dam rady i w ogóle. Szkoda, że nie mam żadnej koleżanki w ciąży.. wydaje mi się, że ciężarna ciężarną najlepiej zrozumie koleżanka ze studiów tak mnie wkurza, że aż mną telepie.. ![]() A i tęsknię straszliwie za tżtem.. No i chodzenie d toalety co chwilę też mnie denerwuje.. do końca ciąży tak jest?
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widziałam opis na fejsie, komentarzy spoooro było Agnesuk szkoda, że jeszcze musisz czekać, ale 4 dni to już nie długo a co do lekarza to chyba bym go jakby do mnie tak wyskoczył! wrrr... co za wredny chłop! ![]() Hejka. ostatnio się nie odzywałam mimo, że podczytywałam, ale jakoś tak weny nie miałam... Dzisiaj prasowałam mega stertę ubrań, jeszcze nie skończyłam wszystkiego, ale już nie miałam siły-zostało na jutro. po za tym to nic nowego
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
Zacpana Rapem chwilowo może się poprawić ale lepiej nei będzie trzeba to jakoś przecierpieć ale po porodzie jest ulga jak z 40 razy idzie się 3 załóżmy
Agnes, żebyś nie wytrwała do wywoływania.. poza tym liczysz się z tym że zazwyczaj kończy się to cesarką? Zabcia, o to dobrze że już włączyli a zima nadal się utrzymuje? o.O
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

mam nadzieje, ze uslyszysz, ze to juz
za 40 tydzień! już blisko...

i nic lekrze nie mówią,że to za długo? nie wspominali o wywoływaniu??

nie masz jakiegoś przeczucia co to może być?
ja kupowałam niebieskie bo niebieskie i dziewczyna może założyć a w UK to trudno dostać ubranka neutralne tu albo dla chłopca albo dziewczynki.. powiem Ci jeszcze tak że na 0-3 możesz kupować takie i takie bo dziecko i tak szybko wyrośnie więc nie będzie różnicy czy nosi różowe czy niebieskie
A tam gdzie Tż będzie nie ma możliwości odwiedzenia go?

na pewno Ty też znajdziesz jakiś sposób

cholerka... a może jeszcze gdzieś prywatnie Ci się uda? ja bym nie wytrzymała... ciągle bym się zastanawiała czy z dzieckiem wszystko w porządku.
jakby do mnie tak wyskoczył! wrrr... co za wredny chłop!