|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
O dzięki, że to napisałaś, bo miałam się wybrać z nadzieją, że coś jeszcze złapię, a tak to nie będę przynajmniej rozczarowana.
Cytat:
Torcik pierwsza klasa ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Już miałam nadzieję, że będzie jeść, była niespokojna, dałam jej na spróbowanie herbatki - ssanie miała ogromne, ale dałam tylko troszkę żeby się nie zapchała, lecę do kuchni robić mleko... wracam i co? Śpi! Normalnie to bym się cieszyła, ale tak bardzo chce mi się wyjść.... eh te nasze dzieciaki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
ja biorę chłopaków i idę na spacer pójdę przy okazji tel zob
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Stronczu bardzo współczuję ![]() Dziekuje Wam za wypowiedzi w klubie ![]() ![]() My byliśmy wczoraj wszyscy na cmentarzach. I jeszcze było spotkanie rodzinne u T. brata-zjechały sie siostry i brat. Najblizsza rodzina ahhaha-24 osoby ze strony T. Jak co roku kupiliśmy znicze dodatkowe,zawsze chodzimy na groby dzieci i stawiaja chłopcy na te zaniedbane,zapomniane. Uczę ich tego od maleńkości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3246 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj dla mnei tragedia ja nie wiem jak ja przezyje jak moj Igor bedzie taki hehe Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do świąt to nie moge sie juz odczekac ![]() po pierwsze: chrzciny po drugie: Igorek zje pierwsza marcheweczke ![]() spedzimy je pewnie standartowo u moich rodzicow ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- zmiana czasu : moje dziecko przespalo pol dnia i cala noc z jedna popoudka kolo 1.00 ![]() najadanie: poznaje po tym ze albo beknie podczas karmienia ![]() albo wypycha jezykiem smoka albo poprostu zamyka buzie zaciska usteczka i nie chce otworzyc jak mu znow daje ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
Na szybko:
Crazy u mnie to ciągle trwa! Wylatują mi strasznie te włosiska. Podczas mycia głowy jest najgorzej, a no i przy czesaniu. Czytałam w ,,Twoje dziecko", że najgorzej włosy wypadają w 4-5 m-cu po urodzeniu dziecka. U mnie też są wszędzie moje kudły ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za dolne jedynki ![]() a tort REWELACJA!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nawilzacz mamy o taaki http://allegro.pl/7-funkcji-klimatyz...882327533.html ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- u nas weekend meczacy............. Igorek łapie juz grzechotke w lapke ale narazie trzeba mu podawac....... bardziej w lewa w prawa nei chce mama mi mowila ze moze po mnie byc leworeczny ![]() tzn ja jestem obu reczna ale z przewaga na lewa strone ![]() przekrecil sie sam z pleckow na brzucha ![]() noi chyba na tyle rewelacji zmykam cos ugotowac na obiad ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-11-02 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratki dla Szymona ![]() ![]() Mnie też zaczęły włosy lecieć ![]()
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny normalnie nie wierzę, mój Maksiu leży na macie i tarmosi papugę za ogon hehehhee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zadomowienie
|
My już po spacerku
![]() Stronczek, przykro mi z powodu dziadka, myślę że nie ma Ci za złe, że nie byłas przy nim, a teraz z zaswiatów będzie doglądał i Ciebie i Wiki ![]() Widzę, że nie tylko ja jestem fanką Fiskarsa ![]() Madziaranew kopara mi opadła z tą maskotką! Patik, co tam znowu za przykrości?? Rodzina Twego Tż to udana w TE klocki, widzę.... Chelsea czego Ty się tak uczysz?Chyba że przeoczyłam... Madziulka, ja nie odbijam, bo ona przy cycu zasypia. Ale Zosia generalnie nie odbija - czasami się zdarza... po mamusi ![]() Tak mi się przypomniało, że w pon minął rok od mojej ostatniej @... Fajnie... ![]() Moja niuńka dziś zupełnie swiadomie na moje zagadywanie i śmiechy odpowiedziała smianiem w głos - piękne to bylo ![]() Iustyna, ja podobnie jak Żaneta pieluchę podkładam, ale u nas smoczek tylko do zaśnięcia i go wywala, więc można chwile postać i popilnować. Marina, ![]() ![]() Monia, wieeelka ta Twoje Kinga!!! A jak wzrost Ci mierzyli? Znaczy sie od pięt do czubka czy jak? U nas nie mierzą dopóki dziecko nie stoi, więc sami chcieliśmy to zrobić. Dziubek, świetny tort!!! ![]() Zapisałam Zosię na bioderka... Dobrze, że nie zapomniałam ![]() Do kiedy będziecie stosowały dzieciowe proszki do prania? ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Dziewczynki, głosowałyście już? ![]() http://mazurycudnatury.org/pl/jak-glosowac.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
wodaqua - ja wole plyny bo mi pralka niewyplukuje zbyt dobrze nawet jak zrobie 2x plukanie. na mazury zaglosowalam juz. miarke pediatra ma wbudowana w wage-przewijak (taki przewijak na ktorym jest tez waga elektroniczna, wszystko tam robia na raz), to tak mniej wiecej bo przeciez na sile nog nie wyprostuja kindze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
Wodaqua u nas mierzą cm krawieckim. Dziecko leży na bokui ona przystawia od głowy do tyłka, potem łapie w tyłku i mierzy zgięte nogi.
Ja co najmnej do roku. Moja koleżanka ostatnio zrobiła próbę i wyprała dziecku w zwykłym i od razu wysypało jej dziecko (3 tyg. starsza od mojej Agaty) i szczerze mówiąc to swoje tez piore w jej i jz dawno mnie nie swędziało. Więc na razie nawet nie planuje zmian. Chwale się - moja Agatka zjadła 3/4 słoiczka zupki maminej, czyli wszytsko co jej przygotowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja sobie bardzo chwalę o wiele mniej wstaję do małego bo nie reaguję na każdego jednego bączka czy lekkie marudzenie u mnie było warto wrócić do sypialni i tż też się cieszył ![]()
![]() |
#3256 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Youyou, Mamad, Scio, Beata, Nerola, Wodaqua dziekuje. Scio przykro mi z powodu Babci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziubek Gratuluję zęboli ![]() ![]() wodagua My już dawno pierzemy w normalnym proszku tylko raz na początku mieliśmy dzieciowy.Jedynie płyn kupuje ten sensitive silan ja byłam z dużym u fryzjera płakał jak bóbr później Bruno zaczął swoją arię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie trwa od 2 miesięcy wypadanie i końca nie widać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a to juz kumam, ja nie mam problemu bo łobuz zje i od razu spi kolejne godziny ale wcześniej budził mi się w nocy co 3h i nie było to widoczne na wadze więc może warto zaryzykowac ![]() Cytat:
![]() podoba mi się ten zwyczaj ![]() ![]() Cytat:
![]() oj biedna mam nadzieję, że szybko minie ![]() Cytat:
![]() a my po 3,5 h spacerku, wtargałam Szymka w spacerówce na 4 piętro i położyłam w sypialni ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Jejku, ja co ranek wpadam w depresję w łazience.... myślałam, że max miesiąc to potrwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
dziś kolejny dzień pięknej pogody ![]() ale i tak mam ponury humor mama mi trochę podniosła ciśnienie-ale nie bede opisywać bo szkoda moich nerwów Dziubku ![]() ![]() Brumeczku nawet kremy te same mamy ulubione ![]() Sweet gratuluje nowych umiejętności Twojego maluszka, mój ma daleko do chwytania jeszcze... a wogóle my dziś z TZtem mamy 10 rocznicę bycia razem ale animu nic nie kupiłam ani nie przygotowałam żadnej kolacji ![]() ![]()
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i gratuluję rocznicy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawa za rocznicę! Miałam iść na aerobik, ale raz że ramię roli, dwa - mgła taka że drogi z okna nie widzę... ![]() Co do włosów - mnie dalej wypadają, choć mam wrażenie że mniej. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35958.html średnio optymistycznie tu podają, kiedy przestaną ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=153303
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lek antyhistaminowy więc do niwelowania reakcji alergicznych po ukąszeniu owadów również - bo jest podejrzenie że to jej harczenie może być wynikiem alergii pokarmowej bo w sumie osłuchowo ok a jej harczy jakby jej w krtani coś zalegało. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
uważaj na tę Panią ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() ja też się zaniedbłam ostatnio, zabiegi pielęgnacyjne ograniczam do kąpieli i depilacji, o maseczkach, balsamach, kremach, odżywkach do włosów juz zapomniałam że takie coś istnieje - nie mam czasu na to ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() super torcik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Rozeznanie
|
Stronczek27 moja Karolinka zjada co około 3 godziny po 100-130ml (według opakowania to duzo za mało a ładnie przybiera narazie)natomiast nad ranem po calej nocy i wieczorem przed spaniem zdarza sie jej zjesc 160ml
![]() ![]() ![]() ![]() Comfort taki sam kaloryczny jak reszta - sprawdzałam ![]() Patik nie wiem co sie stało ale współczuje tego incydentu bo chyba musiało być Wam bardzo przykro ![]() ![]() A ta babka ze zimno to masakra ![]() ![]() Nadriabiam dalej..
#3265 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za kilka lat sama będziesz chcieć jeszcze jedno - zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- ech.. co stolica to stolica... ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- a mogę zapytać jakie mieliście wskazania do jego stosowania? ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wyrazy wsparcia dla TŻ
![]() ![]() Wodaqua ja się uczę dziennie na technika farmacji i mam 3 poprawy i zaliczenie za zaliczeniem... ;/ Co do wypadania włosów to mi też lecą jak szalone... Julek jest cały w moich włosach. Ma je w rączkach,. na buźce, na pieluszkach, no wszędzie! Mam dość, one są w całym domu. Niby wróciłam praktycznie do swojej wagi (zostało mi 5 kg) a cellulit mam nadal i jak na mnie to spory. Znacie coś dobrego na to cholerstwo??
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane mamusie
Chciałam przeprosić, że się nie udzielam (choć i tak nikt nie zauważył, że mnie nie ma ) ale moje dziecko zgłupiało jednym słowem. Nie chce jeść, nie chce spać, tylko krzyczy i płacze. Byliśmy dzisiaj u pediatry i przypisała jej jakieś lekarstwo robione na apetyt. Poza tym wychodzą jej chyba ząbki, a najgorsze jest to, że robi nas na szaro. Rośnie nam terrorystka ![]() ![]() Idę nadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
Gdzie jest Zmalowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje włosy wszędzie, wszędzie, wszędzie. A szkoda, że w klubie bo ciekawa byłam ciotki... ![]() Cytat:
![]() ![]() A tort świetny. Na pierwszy rzut mi się zdawało, że to penis ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.