|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
O dzięki, że to napisałaś, bo miałam się wybrać z nadzieją, że coś jeszcze złapię, a tak to nie będę przynajmniej rozczarowana.
Cytat:
Torcik pierwsza klasa ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Już miałam nadzieję, że będzie jeść, była niespokojna, dałam jej na spróbowanie herbatki - ssanie miała ogromne, ale dałam tylko troszkę żeby się nie zapchała, lecę do kuchni robić mleko... wracam i co? Śpi! Normalnie to bym się cieszyła, ale tak bardzo chce mi się wyjść.... eh te nasze dzieciaki |
||||
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- ![]() wytrwałości dla tz-ta
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę chłopaków i idę na spacer pójdę przy okazji tel zob
|
|
|
|
#3244 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Stronczu bardzo współczuję ![]() Dziekuje Wam za wypowiedzi w klubie My byliśmy wczoraj wszyscy na cmentarzach. I jeszcze było spotkanie rodzinne u T. brata-zjechały sie siostry i brat. Najblizsza rodzina ahhaha-24 osoby ze strony T. Jak co roku kupiliśmy znicze dodatkowe,zawsze chodzimy na groby dzieci i stawiaja chłopcy na te zaniedbane,zapomniane. Uczę ich tego od maleńkości. |
|
|
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3246 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj dla mnei tragedia ja nie wiem jak ja przezyje jak moj Igor bedzie taki hehe Cytat:
Cytat:
u mnie wyszlo swietnie ![]() Cytat:
u nas byly same poczatki ciemieniuchy raz posmarowalam i poszla w diably ![]() co do świąt to nie moge sie juz odczekac po pierwsze: chrzciny po drugie: Igorek zje pierwsza marcheweczke ![]() spedzimy je pewnie standartowo u moich rodzicow ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- zmiana czasu : moje dziecko przespalo pol dnia i cala noc z jedna popoudka kolo 1.00 ![]() najadanie: poznaje po tym ze albo beknie podczas karmienia ![]() albo wypycha jezykiem smoka albo poprostu zamyka buzie zaciska usteczka i nie chce otworzyc jak mu znow daje
|
|||||
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko:
Crazy u mnie to ciągle trwa! Wylatują mi strasznie te włosiska. Podczas mycia głowy jest najgorzej, a no i przy czesaniu. Czytałam w ,,Twoje dziecko", że najgorzej włosy wypadają w 4-5 m-cu po urodzeniu dziecka. U mnie też są wszędzie moje kudły
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3248 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za dolne jedynki ![]() a tort REWELACJA!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawilzacz mamy o taaki http://allegro.pl/7-funkcji-klimatyz...882327533.html ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- u nas weekend meczacy............. Igorek łapie juz grzechotke w lapke ale narazie trzeba mu podawac....... bardziej w lewa w prawa nei chce mama mi mowila ze moze po mnie byc leworeczny ![]() tzn ja jestem obu reczna ale z przewaga na lewa strone przekrecil sie sam z pleckow na brzucha ![]() noi chyba na tyle rewelacji zmykam cos ugotowac na obiad ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-11-02 o 14:22 |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym chce stopniowo go przyzwyczajać. Najpierw do pierwszego mleka, potem do drugiego. Jak zacznie wstawać na jedzenie jak wcześniej (koło 1) to pójdę o krok dalej. Na razie budzi się już około 23. Poza tym jestem jeszcze trochę za wygodna i się do tego przyznaję (Cookie )Gratki dla Szymona ![]() Mnie też zaczęły włosy lecieć
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny normalnie nie wierzę, mój Maksiu leży na macie i tarmosi papugę za ogon hehehhee
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
My już po spacerku
![]() Stronczek, przykro mi z powodu dziadka, myślę że nie ma Ci za złe, że nie byłas przy nim, a teraz z zaswiatów będzie doglądał i Ciebie i Wiki Widzę, że nie tylko ja jestem fanką Fiskarsa ![]() Madziaranew kopara mi opadła z tą maskotką! Patik, co tam znowu za przykrości?? Rodzina Twego Tż to udana w TE klocki, widzę.... Chelsea czego Ty się tak uczysz?Chyba że przeoczyłam... Madziulka, ja nie odbijam, bo ona przy cycu zasypia. Ale Zosia generalnie nie odbija - czasami się zdarza... po mamusi Tak mi się przypomniało, że w pon minął rok od mojej ostatniej @... Fajnie... Pamiętam, że się wkurzyłam, że dostałam, bo już chciałam być w ciąży.Moja niuńka dziś zupełnie swiadomie na moje zagadywanie i śmiechy odpowiedziała smianiem w głos - piękne to bylo Iustyna, ja podobnie jak Żaneta pieluchę podkładam, ale u nas smoczek tylko do zaśnięcia i go wywala, więc można chwile postać i popilnować. Marina, Monia, wieeelka ta Twoje Kinga!!! A jak wzrost Ci mierzyli? Znaczy sie od pięt do czubka czy jak? U nas nie mierzą dopóki dziecko nie stoi, więc sami chcieliśmy to zrobić. Dziubek, świetny tort!!! Dla ząbków i poważnych 4 m-cy!Zapisałam Zosię na bioderka... Dobrze, że nie zapomniałam Do kiedy będziecie stosowały dzieciowe proszki do prania? ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Dziewczynki, głosowałyście już? ![]() http://mazurycudnatury.org/pl/jak-glosowac.html |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua - ja wole plyny bo mi pralka niewyplukuje zbyt dobrze nawet jak zrobie 2x plukanie. na mazury zaglosowalam juz. miarke pediatra ma wbudowana w wage-przewijak (taki przewijak na ktorym jest tez waga elektroniczna, wszystko tam robia na raz), to tak mniej wiecej bo przeciez na sile nog nie wyprostuja kindze
mierza wlasnie od glowy do piet
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Wodaqua u nas mierzą cm krawieckim. Dziecko leży na bokui ona przystawia od głowy do tyłka, potem łapie w tyłku i mierzy zgięte nogi.
Ja co najmnej do roku. Moja koleżanka ostatnio zrobiła próbę i wyprała dziecku w zwykłym i od razu wysypało jej dziecko (3 tyg. starsza od mojej Agaty) i szczerze mówiąc to swoje tez piore w jej i jz dawno mnie nie swędziało. Więc na razie nawet nie planuje zmian. Chwale się - moja Agatka zjadła 3/4 słoiczka zupki maminej, czyli wszytsko co jej przygotowałam
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale czy to jest ten słynny łatwy plan to nie wiem Cytat:
ja sobie bardzo chwalę o wiele mniej wstaję do małego bo nie reaguję na każdego jednego bączka czy lekkie marudzenie u mnie było warto wrócić do sypialni i tż też się cieszył
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Youyou, Mamad, Scio, Beata, Nerola, Wodaqua dziekuje. Scio przykro mi z powodu Babci. |
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziubek Gratuluję zęboli ![]() wodagua My już dawno pierzemy w normalnym proszku tylko raz na początku mieliśmy dzieciowy.Jedynie płyn kupuje ten sensitive silan ja byłam z dużym u fryzjera płakał jak bóbr później Bruno zaczął swoją arię fryzjerki stwierdziły że muszę mieć w domciu wesoło z taką dwójką
|
|
|
|
|
#3258 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie trwa od 2 miesięcy wypadanie i końca nie widać ![]() Cytat:
Cytat:
a to juz kumam, ja nie mam problemu bo łobuz zje i od razu spi kolejne godziny ale wcześniej budził mi się w nocy co 3h i nie było to widoczne na wadze więc może warto zaryzykowac ![]() Cytat:
podoba mi się ten zwyczaj ![]() Cytat:
oj biedna mam nadzieję, że szybko minie Cytat:
a my po 3,5 h spacerku, wtargałam Szymka w spacerówce na 4 piętro i położyłam w sypialni jeszcze dosypia
|
|||||||
|
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Jejku, ja co ranek wpadam w depresję w łazience.... myślałam, że max miesiąc to potrwa. |
|
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
dziś kolejny dzień pięknej pogody ale i tak mam ponury humor mama mi trochę podniosła ciśnienie-ale nie bede opisywać bo szkoda moich nerwów Dziubku za 4 miesiąc i za ząbkiBrumeczku nawet kremy te same mamy ulubione ![]() Sweet gratuluje nowych umiejętności Twojego maluszka, mój ma daleko do chwytania jeszcze... a wogóle my dziś z TZtem mamy 10 rocznicę bycia razem ale animu nic nie kupiłam ani nie przygotowałam żadnej kolacji
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i gratuluję rocznicy dużo już za Wami , my dopiero w styczniu będziemy mieć 3 lata
|
|
|
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawa za rocznicę! Miałam iść na aerobik, ale raz że ramię roli, dwa - mgła taka że drogi z okna nie widzę... Co do włosów - mnie dalej wypadają, choć mam wrażenie że mniej. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35958.html średnio optymistycznie tu podają, kiedy przestaną ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=153303
|
|
|
#3263 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lek antyhistaminowy więc do niwelowania reakcji alergicznych po ukąszeniu owadów również - bo jest podejrzenie że to jej harczenie może być wynikiem alergii pokarmowej bo w sumie osłuchowo ok a jej harczy jakby jej w krtani coś zalegało. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
uważaj na tę Panią ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() ja też się zaniedbłam ostatnio, zabiegi pielęgnacyjne ograniczam do kąpieli i depilacji, o maseczkach, balsamach, kremach, odżywkach do włosów juz zapomniałam że takie coś istnieje - nie mam czasu na to ![]() byle szybciej.---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
dla Szymka ![]() ![]() super torcik
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
Stronczek27 moja Karolinka zjada co około 3 godziny po 100-130ml (według opakowania to duzo za mało a ładnie przybiera narazie)natomiast nad ranem po calej nocy i wieczorem przed spaniem zdarza sie jej zjesc 160ml
dodatkowo je na obiad cały słoiczek warzywny czyli je 4-5 posiłków mlecznych i jeden słoiczek. Za tydzien wprowadzam jej owoce ze słoiczka jako deserek ma 4,5 miesiaca Comfort taki sam kaloryczny jak reszta - sprawdzałam ![]() Patik nie wiem co sie stało ale współczuje tego incydentu bo chyba musiało być Wam bardzo przykro A ta babka ze zimno to masakra ![]() Nadriabiam dalej..
|
#3265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kilka lat sama będziesz chcieć jeszcze jedno - zobaczysz ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- ech.. co stolica to stolica... ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() dla zdolnego Maksia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- a mogę zapytać jakie mieliście wskazania do jego stosowania? ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() za tak okrągłą rocznice - a na prezent wystarczysz męzusiowi Ty - zapakuj się ładnie w jakąś seksi bielizne i zobaczysz jaki będzie ucieszony z takiego prezentu - zwłaszcza jak już Cię"rozpakuje"
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3267 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wyrazy wsparcia dla TŻ
Przekażę ![]() Wodaqua ja się uczę dziennie na technika farmacji i mam 3 poprawy i zaliczenie za zaliczeniem... ;/ Co do wypadania włosów to mi też lecą jak szalone... Julek jest cały w moich włosach. Ma je w rączkach,. na buźce, na pieluszkach, no wszędzie! Mam dość, one są w całym domu. Niby wróciłam praktycznie do swojej wagi (zostało mi 5 kg) a cellulit mam nadal i jak na mnie to spory. Znacie coś dobrego na to cholerstwo??
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane mamusie
Chciałam przeprosić, że się nie udzielam (choć i tak nikt nie zauważył, że mnie nie ma ) ale moje dziecko zgłupiało jednym słowem. Nie chce jeść, nie chce spać, tylko krzyczy i płacze. Byliśmy dzisiaj u pediatry i przypisała jej jakieś lekarstwo robione na apetyt. Poza tym wychodzą jej chyba ząbki, a najgorsze jest to, że robi nas na szaro. Rośnie nam terrorystka Idę nadrabiać |
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie jest Zmalowana
|
|
|
|
#3270 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje włosy wszędzie, wszędzie, wszędzie. A szkoda, że w klubie bo ciekawa byłam ciotki... ![]() Cytat:
za 4m-ce i ząbki A tort świetny. Na pierwszy rzut mi się zdawało, że to penis ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My w ubiegłym miesiącu też mieliśmy dziesiąteczkę |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)