Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 15:08   #1381
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Fajne łóżeczko Ale ja pytałam o pościel Jednak łóżeczka nie kupujemy - będziemy mieli po mojej siostrzenicy
Wybacz, przeczytałam "od jakiego sprzedawcy kupujecie łóżeczka"
Oj źle ze mną, oj źle

Byłam w aptece, kupiłam glukozę () i zamiast żurawitu jakąś mega żurawinę - taniej a dawka na jedno wychodzi
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:20   #1382
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

ale miałam nadrabiania masakra

nawet nie wiecie jak się cieszę, że jesteście, bo pomogłyście mi wytrzymać w tym szpitalu, zwłaszcza, że moja mama i jakże udana siostra tylko mnie straszyły cały czas - że to moja wina, że tutaj jestem, że nie dbałam o siebie, że teraz dziecko będzie miało wadę albo mózgu albo serca, bo jeszcze nie ma do końca wykształconych organów naprawdę strasznie pocieszające to było i juz przestałam odbierać od nich telefony a siedziałam i czytałam Was

widziałam, że dyskutowałyście o wyprawce - powiem jedno - ja żałuję, że nie kupowałam nic wcześniej, bo teraz mam szlaban i leżenie w łóżku i sobie już nie pochodzę po sklepach i nie pooglądam tylu rzeczy zostaje mi kupowanie na allegro, czy w innych sklepach internetowych Mam nakaz leżenia i się muszę go trzymać, przynajmniej do końca listopada nie wolno mi nic robić. Wszystko spadło na tżta ja tylko leżę

Elizko w szpitalu byłam w Krakowie ( pojechaliśmy do znajomego lekarza się skonsultować a ten od razu ze mam bezwzględnie zostać na oddziale ) a teraz już jestem w warszawie i rodzić tutaj tez zamierzam, choć szpital w którym byłam był bardzo ok i dziewczynom z krakowa mogę go śmiało polecić, bo opieka i wszystko było w porzadku i przynajmniej nie bałam się, że moją się mną tam źle zająć

yyy masakra zapomniałam co miałam pisać tyle tego jest

Agatku kuruj sie !! a teściową to z daleka od siebie! zaraza i załącznik z cycem mnie położył na łopatki

aa i chyba będzie najlepiej jak będę na bieząco odpisywać bo mi wszystko z głowy wylecialo a jak czytałam to tyle chciałam napisac ciąża upośledza

aaa która z Was kochane bierze Fenoterol? bo mnie strasznie po nim trzęsie i mam mega przyspieszony oddech.. masakra wygladam jak cpun jakis po nim a tu ledwo przechodzi a już czas brać kolejną dawkę

ii idę się brać za wyprawkę mam plan: rozpisać co trzeba, gdzie kupić u jakiego sprzedawcy i po ile na początek grudnia muszę być gotowa ze wszystkim strasznie mało czasu zostało
ja te biorę Fenoterol a do tego isoptin bo on podobno łagodzi skutki uboczne,po paru dniach przyzwyczaiłam się i nie jest już zle!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:25   #1383
czubasek20
Zakorzenienie

Hej mamuski

Ja nie wiem czy dziś dam radę was nadrobić. Święta mnie wykończyły...

Ale byłam dziś na glukozie i muszę się pochwalić
Nie zwróciłam a to było całe 75 g. Paskudne jak cho**ra :/ Wynik raczej w normie bo po godzinie miałam 149 a po dwóch 119

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:36   #1384
bambusiek
Zakorzenienie

Spadam, bo mnie strasznie plecy bolą zresztą teraz codziennie kręgosłup boli... chyba to już ten ból, co słyszałam, że w ciąży doskwiera

Mąż dzwonił, czy już zaczęłam już robić obiado-kolację, bo on ma ochotę na pizzę ostatni raz obiad robiłam w zeszły piątek
Ale na pizzę chętnie się przejdę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:18   #1385
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
heeeej

melduje się, już na całe szczęście z domu

zostałam wypisana, szyjka się wydłużyła ijest generalnie lepiej, mąż pobiegł mi po leki i będę żyć

napisałabym Wam więcej ale jestem wykończona, odeśpię szpital i odezwę się jutro

buziaki

Agatku przyatakowałaś mnie telefonem a ja z tych stresów w szpitalu jak się położyłam w swoim łóżku to już myślałam, że nie wstanę

ale napiszę Wam więcej jutro, dzisiaj odpoczywam

buziaaaaaki

dobrze ze już jesteś w domciu

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
to wy te ruchy tak dokladnie czujecie?? ja czuje tak jakby sie przeciagal albo kotlowal a drugi rodzaj ruchow to kopniecie i tupanie
oj bardzo dokładnie, byłam wczoraj w kosciele i takie tany tany odpierdzielała jak słyszała organy że ze smiechu nie mogłam

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

No i muszę się jeszcze pożalić że w nocy płakałam z bólu. Coś mi "wlazło" pod łopatką albo mnie przewiało i nie mogłam się położyć na lewym boku ani nawet na plecach. Ból tak przeszywał mnie od łopatki do serca ze myślałam że zwariuję. Prawy bok już też bolał bo ileż można leżeć w tej samej pozycji, więc co mi zostało siedzenie co jakiś czas......masakra.....
Teraz jest już lepiej ale nie wiem co będzie w nocy
tez mam często taki ból, ostatnio wczoraj wieczorem jak byliśmy na cmentarzu myślałam że nie dojdę do samochodu

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Agatek fajny ten wozek ! zdecydowanie najlepszy z tych co do tej pory pokazywałas

wiecie co moja babcia odwaliła przy stole pełnym gości rzuciła do mnie na głos czy hartuje już sutki
Twoja babcia jest mega

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy macie też tak że Was swędzi skóra, mi się ostatnio tak robi myślałam na początku że to jakieś uczulenie ale teraz już nie jestem tego pewna
Jeśli tylko skóra na brzuchu to raczej powodu do niepokoju nie ma, jeśli swędzą Cie okropnie stopy i dłonie to zrob próby wątrobowe.

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
a co do swędzenia skóry... nie chcę pisać o cholestazie, żeby Cię nie straszyć...
kilka dziewczyn tutaj miało takie denerwujące swędzenie, na szczęście wyniki wyszły im dobre (Inutil na pewno, ale chyba ktoś jeszcze??)
Niestety ja, w 20 tyg. Miałam aspat i alat kilkakrotnie podwyższone i brali pod uwagę nawet przerwanie ciązy gdyby dalej się podnosiły. Ale pojechałam do Łodzi do szpitala i tak wykluczyli wszystko

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a my jutro z bąbelkiem 33tydz. zaczynamy rany jak to leci jeszcze troszkę ..... już się nie mogę doczekać
jejku, Ty już niedługo wezmiesz swojego maluszka w ramiona. Zazdroszczę Ci

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:24   #1386
bybella
Wtajemniczenie

ufff po łebkach, ale jakoś nadrobiłam was. ja pomimo, ze nie pracuje już, to nie mam czasu na wizaż tyle ile bym chciała wczoraj cały dzień łażenia po cmentarzu, kawka u jednych rodziców, potem u drugich, objadłam się jak bąk
a dzisiaj znowu pokłóciłam się z tż-tem, mam już go dosyć

na szczęście wyniki mam dobre, w sobotę wizyta u gina to coś więcej się o nich wypowie niż rodzinny lekarz

po tym nadrabianiu was zgłodniałam, idę coś schrupać

i miałam coś napisać jeszcze, ale z moja sklerozą zapomniałam. papaaaaaaaaa
Stary 2011-11-02, 16:26   #1387
agacia_cz
Zadomowienie

witam dziewczynki
jestem po wizycie generalnie wszystko ok szyjka jak ta lala, dziecko rośnie, na zły wynik moczu urosept ale nie zgadniecie: jestem za gruba!!! zakaz słodyczy i dietka (10kg na plusie) masakra
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 16:27   #1388
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
oj bardzo dokładnie, byłam wczoraj w kosciele i takie tany tany odpierdzielała jak słyszała organy że ze smiechu nie mogłam
ja dzis lezalam na plasko z nogami do gory i taka kula wielka mi wyskoczyla troche bolalo ale nie wiem co to moglo byc glowka bark dupka haha
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:33   #1389
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Zwariowałam. Taki chce!!!!Strasznie mi się podoba ten wózek.
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...892382060.html

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, Ciężaróweczka - nie wierzę, że boicie się, że nie jesteście atrakcyjne dla mężów Nosicie pod sercem ich dzieci przecież
Każda kobieta inaczej reaguje na ciążę, jedna tyje 40 kg (moje dwie koleżanki - więc wiem, że naprawdę tyle można) a innej wyskoczy mała piłeczka z przodu i po ciąży od razu zniknie ..
Ale to nie jest powód dla faceta, żeby odsuwać się od żony albo ją zdradzać ( a jak jest - to dla mnie taki facet to nic nie warty śmieć ).
Poza tym wiecie co, wariatki jesteście, o i tyle.
Jak wklejacie te brzuchy to same laski na tych zdjęciach - photoshopem obrabiacie, czy co? Ja tam żadnych grubych nie widziałam

To hormony!!!!!!!!!
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:40   #1390
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

calkiem mily
ja juz chyba wklejalam bo upatrzylam taki :
http://allegro.pl/nowosc-polski-woze...891869693.html
Stary 2011-11-02, 16:54   #1391
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
nas w październiku pyknęło równe 7 lat

A więzadła- też mnie bolały swego czasu, a teraz sporadycznie- jak szybko wstaję albo jak się przekręcam

Oo taak jak jest atak z 2 stron to tak śmiesznie się czuję albo dochodzi jeszcze miejsce koło wzgórka łonowego i w 3 miejscach naparza hardkor ale rzadko tak bywa na szczęście

Mam nadzieję, że teoria z + kg u mnie też się sprawdzi...

oo taak chcę czosnek! tylko wiesz... ja mało nie jestm, także wagon mi wyślij żeby na rok starczyło! bo zostałam dziś bez niego i pewnie tak będzie do jutra...

A tż ma wolne, że tak Ci usługuje? fajnie fajnie, zazdraszczam

A bojowy nastrój mam odkąd tż wyjechał.. i nie mam na kim rozładować...
wysyłam czosnek telepatycznie

tz chodzi do pracy, jak dzisiaj wrócił to się zlitowałam i podgrzałam mu pierogi bo nawet kanapek do pracy mu rano nie zrobiłam leń

ty to kochana czekasz na tzta i bedziecie mogli szalec jak przyjedzie a ja mam swojego caly czas i szlaban a nie powiem, nosi mnie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ja te biorę Fenoterol a do tego isoptin bo on podobno łagodzi skutki uboczne,po paru dniach przyzwyczaiłam się i nie jest już zle!
ufff dzięki zatem musze sie przyzwyczaic
a ile bierzesz Fenoterolu?
kurcze dalej mi sie skurcze pojawiają, co prawda rzadziej ale są. Pojutrze wizyta, grunt, że już mnie tak brzuch nie boli

Cytat:
dobrze ze już jesteś w domciu

tez mam często taki ból, ostatnio wczoraj wieczorem jak byliśmy na cmentarzu myślałam że nie dojdę do samochodu

Jeśli tylko skóra na brzuchu to raczej powodu do niepokoju nie ma, jeśli swędzą Cie okropnie stopy i dłonie to zrob próby wątrobowe.

jejku, Ty już niedługo wezmiesz swojego maluszka w ramiona. Zazdroszczę Ci

uważaj na siebie, jestem bardzo dobrym przykładem, że przemęczanie się w ciązy końcy się jak się kończy...

aaa i za 2 dni kończę 32 tydzień i to jest masakra bo już się zaczynam bać porodu i myśleć jak damy rade
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam dziewczynki
jestem po wizycie generalnie wszystko ok szyjka jak ta lala, dziecko rośnie, na zły wynik moczu urosept ale nie zgadniecie: jestem za gruba!!! zakaz słodyczy i dietka (10kg na plusie) masakra
ja jestem 13 kg na plusie i mi nic nie mówili a do szczupłych nie należę położna mi za to zakazała jeść bananów nie wiem czemu

super, że dzidzia rośnie!!
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 17:02   #1392
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Mamuśki spotkałyście się kiedyś z czymś takim? http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...888967246.html
Moja siostra zawsze podkłada jakiś zrolowany kocyk jak Franka kładzie na boku ale może to by było lepsze?? a może to zbędne??hmm...... osobiście nigdy czegos takiego nie wiedziałam.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:06   #1393
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Mamuśki spotkałyście się kiedyś z czymś takim? http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...888967246.html
Moja siostra zawsze podkłada jakiś zrolowany kocyk jak Franka kładzie na boku ale może to by było lepsze?? a może to zbędne??hmm...... osobiście nigdy czegos takiego nie wiedziałam.
ee Kasik nam mówili na szkole rodzenia, że wystarczy podłożyć pieluszkę albo właśnie kocyk moim zdaniem wydatek zbędny
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:09   #1394
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
witam dziewczynki
to ile Ty ważysz i ile masz wzrostu nie rozumiem tego
Cytat:
ja dzis lezalam na plasko z nogami do gory i taka kula wielka mi wyskoczyla troche bolalo ale nie wiem co to moglo byc glowka bark dupka haha
oo ta 'kulka' - nóżka z lewej strony przed chwilą mnie przestraszyła... leżę i mam rękę łokieć na brzuchu a ten tam bach aż się zlękłam
Cytat:
ja jestem 13 kg na plusie i mi nic nie mówili a do szczupłych nie należę położna mi za to zakazała jeść bananów nie wiem czemu
banany tuczą Ciebie, a dziecko się uczula bo mają coś tam w sobie więc banany b. rzadko...

"Ostrożnie z owocami południowymi. Oczywiście możesz jeść banany, pomarańcze albo mango, ale nie za często. Spore ilości mogłyby bowiem spowodować, że maluch (już w twoim brzuszku!) uczuliłby się na te owoce."

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:12   #1395
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wy mnie potraficie podnieść na duchu zwykłym takim cieplym słowem

Nie wszyscy ludzie są wredni, niektórzy cieszą się razem z nami i to widać i nie pytają co chwila o termin ślubu.

Ci moi wredni sąsiedzi przechodzili wczoraj obok nas, a ta stara baba spojrzała na brzuch i zaczęła się smiac, ale na tyle sie usmiała by było ją słychać, no myślałam , ze trzasnę ją w ten durny łeb. To nie jest miłe, ani trochę..
To jest taka świeta, slaska rodzina, która co niedziele rodzinnie do kościółka pod rączkę z mężem i z dziećmi i pomyśleć, że mam okno na ich dom, bo mieszkaja od razu za płotem, wrrr.
zoska olej sąsiadów bo przecież życie to nie bajka i zawsze znajdą się "źli" ludzie a Ci co do kościółka co tydzień latają i w pierwszych ławkach siedzą to przeważnie diabła za skórą mają

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,miałyście już wizytę u lekarza internisty? Mi ginekolog powiedział, żebym poszła właśnie do lekarza rodzinnego, tylko nie wiem jak taka wizyta wygląda :P
pierwsze słyszę o interniście Ja byłam u stomatologa chyba w pierwszym trymestrze i wpisała mi s kartę ciąży że ok ale wpisała bo ją poprosiłam

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, Ciężaróweczka - nie wierzę, że boicie się, że nie jesteście atrakcyjne dla mężów Nosicie pod sercem ich dzieci przecież
Każda kobieta inaczej reaguje na ciążę, jedna tyje 40 kg (moje dwie koleżanki - więc wiem, że naprawdę tyle można) a innej wyskoczy mała piłeczka z przodu i po ciąży od razu zniknie ..
Ale to nie jest powód dla faceta, żeby odsuwać się od żony albo ją zdradzać ( a jak jest - to dla mnie taki facet to nic nie warty śmieć ).
Poza tym wiecie co, wariatki jesteście, o i tyle.
Jak wklejacie te brzuchy to same laski na tych zdjęciach - photoshopem obrabiacie, czy co? Ja tam żadnych grubych nie widziałam
agawoo dobrze prawisz

Cytat:
Ale jak on mnie widzi raz na miesiąc, albo 1,5? będzie w szoku, że mam teraz taki wielki bebzol i kopie mały/a na całym brzuchu już, a miesiąc temu u niego w Hamburgu wyglądałam ładniej, nie miałam brzucha i nie sapałam... teraz te rozstępy fioletowe na dupie gratis od firmy moja wina bo posladków nie smarowałam i się boję, co powie jak mnie zobaczy... a na święta to w ogóle będę wyglądała jak megazarypiastepołączenie morsa ze słoniem na te 9 miesięcy wolałabym się zamknąć w pokoju i nikomu nie pokazywać
Mówi, że tęskni za moim ciałkiem i mnie kocha taką jestem, ale pewnie nie wie jaka teraz jestem ja się wstydzę...
Agatek nie chcę nic mówić ale jeszcze nie tak dawno narzekałaś że Ci brzuch nie rośnie Boże takie z Was fajne laski a tak marudzicie

Cytat:
witam dziewczynki
ja też jestem 10 kg na plusie i przed ostatnio mi gin powiedział ze za dużo przytyłam a później jak robiłam glukozę i wyniki miałam ok to mi powiedział że mogę słodycze jeść w dowolnej ilości ja bym się aż tak wagą nie przejmowała no wiadomo jakbym już miała 20 kg na plusie to tak ale 10 nie będzie tak źle w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg i uwierzcie że bardzo szybko zrzuciłam może też dlatego że karmiłam piersią fakt że teraz już stara dupa ze mnie ale żyję nadzieją że tym razem też tak będzie

A ja dzisiaj też jakiś dziwny dzień miałam, było mi niedobrze i słabo, bolała mnie głowa. Dopiero jak się zdrzemnełam to mi przeszło a teraz spadam do wanny się relaksować

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
wg mnie zbędny wydatek ja córce poduszkę albo kocyk zwijałam
Stary 2011-11-02, 17:14   #1396
kasikzaki
Zadomowienie

ten kubeczek mi się też podoba http://allegro.pl/kubek-do-mycia-glo...891255889.html
Stary 2011-11-02, 17:14   #1397
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Agatek nie chcę nic mówić ale jeszcze nie tak dawno narzekałaś że Ci brzuch nie rośnie Boże takie z Was fajne laski a tak marudzicie
no narzekałam... myślałam, że jak do 7 mies nie było po mnie widać, że jestem w ciąży to będzie tak do końca... a teraz jak wystrzelił to w szoku jestem tak źle, tak nie dobrze

Stary 2011-11-02, 17:18   #1398
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
ee Kasik nam mówili na szkole rodzenia, że wystarczy podłożyć pieluszkę albo właśnie kocyk moim zdaniem wydatek zbędny
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
wg mnie zbędny wydatek ja córce poduszkę albo kocyk zwijałam
no tak też właśnie pomyślałam ale byłam ciekawa czy ktoś cos takiego używał. Eeee też tak będą robić jak piszecie i jak moja siostra robi

Przeglądam teraz all i wyłapuję takie właśnie gadżety, nie znam się więc zawsze warto sie poradzić Dzięki
Stary 2011-11-02, 17:19   #1399
NataliaM1103
Rozeznanie

nikotynka Fenoterol biorę 3 razy dziennie,a co to twardnienia brzucha to mój lekarz twierdzi ,że w tym czasie mogą juz występowac.u nas leci juz 30 tydzień
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:34   #1400
agacia_cz
Zadomowienie

obecnie mam 58 kg przy 158cm wcale nie wyglądam jakoś grubo mam tylko brzuch a mimo to taki ochrzan ze strony położnej i gina może to to że w ciągu 3tyg przybyło 3,5kg???nie wiem ???
Stary 2011-11-02, 17:45   #1401
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
obecnie mam 58 kg przy 158cm wcale nie wyglądam jakoś grubo mam tylko brzuch a mimo to taki ochrzan ze strony położnej i gina może to to że w ciągu 3tyg przybyło 3,5kg???nie wiem ???
ja ważę 68/172 cm- 11 kg na plus, chciałam trochę spasować w jedzeniu, a mimo to waga cały czas ta sama u mnie
nie czaję co oni chcą od Ciebie

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Dziewczyny śniło mi się dzisiaj to łóżeczko... wysłałam pw do gościa czy ma wibracje czy nie, bo na czerwono napisali, że jest, a w dokładnym opisie aukcji nie uwzględnili tego- i co mi się śniło? Że baba do mnie dzwoni, że ogólnie te łóżeczka nie mają wibracji, ale dla mnie mogą... zasiać bo to się robi tak, że wrzuca się nasionka do kojca i łóżeczko jakby dotknięte czarodziejską różdżką ma wibracje!

Stary 2011-11-02, 17:46   #1402
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

kurka ja dobilam do 60kg mam 166cm przytylam 8 kilo od poczatku a jestem w 25+3 dni
Stary 2011-11-02, 17:57   #1403
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
10 kilo to nie jest dużo ale pewnie chodzi im o to że w ciagu tych 3 tyg. 3,5kg na +. Ale to też nie znaczy że w kolejnych tyg przyjdzie Ci tyle samo, bo u mnie np. to różnie bywało. Mi w ciągu ostatnich 4 tyg przyszło 1.6kg i jak by taka średnia sie utrzymała to będzie jakieś 13kg na+, czyli tak jak pozwala mi kalkulator wagi ciążowej ale wcześniej to więcej w krótszym okresie przybyło. A tobie na ile pozwala??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 18:00   #1404
uska000
Zadomowienie

widzialam te waleczki dla mnie zbedne.

Agatek to ja podjade z moim to u mnie tez zasieja bo mi pani mowila ze moge dokupic ale wole zasiane bardziej ekologiczne

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:00   #1405
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
kurka ja dobilam do 60kg mam 166cm przytylam 8 kilo od poczatku a jestem w 25+3 dni
To Ty chudzinka jesteś, ja do 80tki powoli dobijam a niewiele wyższa od Ciebie jestem(170)

Ale i tak sie nie przejmuję, będę zrzucać po ciąży
Stary 2011-11-02, 18:01   #1406
uska000
Zadomowienie

Cytat:
calkiem mily
ja juz chyba wklejalam bo upatrzylam taki :
http://allegro.pl/nowosc-polski-woze...891869693.html
ja tez wybralam jako pierwszy ale kupilam inny widzialam w realu super

Stary 2011-11-02, 18:15   #1407
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
10 kilo to nie jest dużo ale pewnie chodzi im o to że w ciagu tych 3 tyg. 3,5kg na +. Ale to też nie znaczy że w kolejnych tyg przyjdzie Ci tyle samo, bo u mnie np. to różnie bywało. Mi w ciągu ostatnich 4 tyg przyszło 1.6kg i jak by taka średnia sie utrzymała to będzie jakieś 13kg na+, czyli tak jak pozwala mi kalkulator wagi ciążowej ale wcześniej to więcej w krótszym okresie przybyło. A tobie na ile pozwala??
niby pozwala mi na 15kg +
ale też wgd kalkulatora mam tera o 1,5 kg za dużo

ktoś dalej przystaje na wózek baby merc??? bo ciągle mi się podoba...

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-11-02 o 18:16

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 18:25   #1408
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
widzialam te waleczki dla mnie zbedne.

Agatek to ja podjade z moim to u mnie tez zasieja bo mi pani mowila ze moge dokupic ale wole zasiane bardziej ekologiczne
właśnie słyszałam o dokupieniu wibracji, a mi się śniło, że sieją tą wibrację już masz rozłożone łóżeczko??

Stary 2011-11-02, 18:49   #1409
uska000
Zadomowienie

Cytat:
właśnie słyszałam o dokupieniu wibracji, a mi się śniło, że sieją tą wibrację już masz rozłożone łóżeczko??
rozlozylismy podgladowo ale zlozylismy bo ciasno i by sie kurzylo;/ ;p

Stary 2011-11-02, 18:53   #1410
tygrysia
Rozeznanie

[QUOTE=NataliaM1103;302688 45]
Cytat:
Napisane przez aptak Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!

Wpadłam tylko na chwilę, żeby sprzedać Wam newsa, że H&M są teraz przeceny 50% na kurtki, między innymi na tą kurtkę ciążową: http://www.hm.com/pl/product/92837?article=92837-A

Byłam w H&m w Lesznie w niedziele i oglądałam ten płaszczyk i niebyło przeceny a szkoda!!

Byłam w H&M w Warszawie i kurteczki są przecenione o 50%. Są fajne, leciutkie, cieplutkie i z kapturem - także kupiłam sobie Na płaszczyki przeceny nie było. Były też przecenione 50% bluzeczki z dzianiny i też kupiłam. A do tego spodnie, rurki - miękkie, elastyczne i bardzo wygodne - i staniczek. To już w normalnej cenie, ale mąż sponsorował

Cytat:
noo obcy i jak kopie to też w 2 miejscach naraz? z główki i z buta? tak dziwnie mi wtedy środek brzucha się płaszczy
Tak potrafi w 2 miejscach na raz. Głowa, ręka, noga.. wszystko Mu "lata" Jak pod żebro nie uderza to jest to takie słodkie Gorzej jak sprzeda porządnego kopa jak śpię... wtedy to aż się zrywam!

Cytat:
Ale jak on mnie widzi raz na miesiąc, albo 1,5? będzie w szoku, że mam teraz taki wielki bebzol i kopie mały/a na całym brzuchu już, a miesiąc temu u niego w Hamburgu wyglądałam ładniej, nie miałam brzucha i nie sapałam... teraz te rozstępy fioletowe na dupie gratis od firmy moja wina bo posladków nie smarowałam i się boję, co powie jak mnie zobaczy... a na święta to w ogóle będę wyglądała jak megazarypiastepołączenie morsa ze słoniem na te 9 miesięcy wolałabym się zamknąć w pokoju i nikomu nie pokazywać
Mówi, że tęskni za moim ciałkiem i mnie kocha taką jestem, ale pewnie nie wie jaka teraz jestem ja się wstydzę...
Myślę, że rozstępów nawet nie zauważy. Będzie Tobą zachwycony a jak zobaczy "skaczący brzuszek" to już się rozpłynie..... Jak mówi, że kocha to kocha Nie martw się na zapas - On pewnie już doczekać się nie może, aby Ciebie zobaczyć

Cytat:
Ciezko mi pisac, bo moj pies jest tak we mnie wtulony ze szok heh stesknil sie i sie łasi co chwila
Psy są kochane Mój niestety ma teraz nogę usztywnioną (wygląda jakby miał w gipsie), bo skręcił bidaczek. Daję mu codziennie zastrzyki przeciwbólowe i przeciwzapalne. W sobotę na kontrolę do weta idziemy.

Cytat:
a z wyprawką siedzę, sprawdzam ceny i zrobiłam listę zakupów potem pokaze tztowi, poprosze o pieniążka i będziem szaleć fakt, wszystko można kupić na allegro i po kłopocie tyle, że latanie po sklepach dzieciowych to przyjemność, no ale... będę czekac na paczki ( biedny listonosz :P)
Daj znać co kupiłaś. Ja od soboty zabrałam się za kupowanie. Jak przyjdą paczuszki to się pochwalę

Cytat:
Ale byłam dziś na glukozie i muszę się pochwalić
Nie zwróciłam a to było całe 75 g. Paskudne jak cho**ra :/ Wynik raczej w normie bo po godzinie miałam 149 a po dwóch 119
Gratulacje Też to ostatni przechodziłam wyniki odbiorę jutro przed wizytą u gina. Mam nadzieję, że będzie ok.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:

Ja mam 162 cm. Teraz 28 tydzień i 61 kg (przed ciążą ważyłam 52 kg). Od jakiegoś czasu mi się ta waga utrzymuje. Najwięcej przybrałam od 4 do 6 miesiąca.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości