![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Cytat:
Busy z przesiadkami i strata jakiś 400zł. Więc,nie żałuję. Fajnie że się odezwali.
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Raczkowanie
|
c
Cytat:
pracowałam z kobietami, które mają rodzinę, starałam się iść im na rękę teraz sama mam dziecko, męża i liczę na takie samo traktowanie. natomiast bezpłatne zostawanie po godzinach powoduje że pracodawca zaczyna oczekiwać tego od każdego..
![]() |
#3573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mylisz sie. pracodawca moze wydac polecenie sluzbowe polegajace na zostaniu dluzej w pracy i musi byc to oczywiscie platne lub oddane jako godziny/dni wolne! zostawanie po godzinach nie jest na szczescie zbyt czeste, ale jest to frustrujace: ty mozesz zostac dluzej bo nie masz rodziny!! zreszta 99% pracodawcow na odmowe zostania po godzinach powiedzialoby: nie podoba sie to......
Miej wyj...ane a bedzie ci dane ![]() Edytowane przez paraqua Czas edycji: 2011-11-02 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się... Był ostatnio program na ten temat właśnie.
Kierownik działu również wypowiadał się na ten temat i mówił, że osoby bez rodziny, nie mające dzieci częściej zostają po godzinach, bo... Sami się na to godzą, zmusić ich do niczego nie można... Jak pracowałam, koleżanka z biurka obok, też często się zwalniała, wychodziła wcześniej, bo dzieciaczek chory, czy trzeba gdzieś po niego jechać, zawieźć... Ja to rozumiem, jednak dovmomentu gdy się tego nie nadużywa i nie stosuje jako wymówki, żeby wyjść wcześniej...
Wszystko można, co nie można, byle z wolna i ostrożna Edytowane przez wredniareczka02 Czas edycji: 2011-11-02 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Raczkowanie
|
Czy można tu pisać posty bez przechodzenia przez conajmniej kilkugodzinną moderację?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
W tym pewnym mam dać znać do poniedziałku, a do piątku ma mi dać znać babka z tej póki co niepewnej firmy. Zobaczymy.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3578 |
Raczkowanie
|
w obecnych czasach patrzylabym sie na to czy praca jest "pewna", tzn. czy wiesz, ze dluzej tam popracujesz niz kilka msc-y.
#3579 |
Zakorzenienie
|
jeśli tam bym poszła to i tak "na chwilę". Nie jest to żadna firma marzeń, raczej tam się idzie aby zdobyć doświadczenie i pójść na lepsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3582 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
mam już pewien staż pracy i wiem jak to wygląda, uważam że można się zawsze dogadać, czasem mniej korzystnie ale warto dyplomatycznie negocjować i sygnalizować znajomość swoich praw. Ja mówiłam wprost kiedy mogę zostać kiedy nie i że wolę mieć płacone za nadgodziny. Prawdą jest, że częściej odbierałam niż ktoś mi za nie płacił ![]() Nigdy nie zostałam nazwana pracownikiem roszczeniowym i nikt mi nie groził zwolnieniem, na pewno jest to kwestia pracodawcy. Dlatego podjęłam w swoim życiu decyzję, że nie będę pracowała z managerem, który ma całkowicie inne priorytety życiowe czy wartości moralne. Wczoraj byłam pierwszy dzień w pracy dzisiaj będzie drugi, zmiana popołudniowa, mój manager zanim się ze mną umówił (wdraża mnie) zapytał czy mam z kim do późniejszej godziny zostawić dziecko, bardzo miło mi się zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Zastanówmy się jaki typ klienta dokonuje zakupów w sklepach odzieżowych, dobrze ubrany czy ubrany w byle co.. Uważam, że częściej widujemy w takich sklepach osoby dobrze ubrane to dlatego wygląd brany jest pod uwagę przy rekrutacji. Większość kobiet lubi się ładnie ubrać, też posiadam skórzaną kurtkę (ma już ze 4 lata).
![]() |
#3583 |
BAN stały
|
Mam problem dzwonił do mnie Pan na rozmowę bym jutro przyjechała daleko ode mnie, ale najprawdopodobniej nie czytał mojego CV. Dzwonił chyba do wszytskich. W wymaganiach było napisane studenci zaoczni lub dzienni, ja wysłałam o tak, więc pewnie nie czytał bo studentem nie jestem. Praca była w u partnera handlowego banku,mało znanego polegająca na staniu w sklepie jysk i sprzedawania kredytów. Tylko sklep czynny do 20.00 a ja mam ok 30 km , więc czym bym wracała. Ale nie w tym problem, zastanawiam się czy faktycznie czytał CV czy nie, bo jak nie, to nie spełniam wymogów i tak mnie odrzuci. Spotkanie ma być w jakims hotelu, nawet nie wiem gdzie on jest. I myśle co robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie powinnaś się tak od razu skreślać, że pewnie i tak mnie odrzucą, bo się nie nadaję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
BAN stały
|
Cytat:
Widocznie pochodzisz z bogatej rodziny, skoro cię stać na modne ubieranie, auto itp. Ja muszę liczyć każdą złotówkę niestety. I wkurza mnie to, że do sklepów wybierają osoby , które ubierają się modnie, najlepiej w ich sklepach, a jak by zatrudnili osobę, gorzej ubraną to też po wypłacie by mogła kupić sobie w sklepie drogie, modne ciuchy. A tak widocznie do pracy do sklepów nie wybierają osób , które byłyby dobrymi sprzedawcami, ale wybierają po zasobności portfela. Mnie nie stać na takie modne ubieranie się. Mam odrobinę oszczędności, ale muszę je mieć na czarną godz, na kosmetyki, leki itp. Kredyt studencki 330 zł od dwóch miesięcy spłaca za mnie ojciec, który ma renty nie całe 600 zł ,więc jak sama widzisz bieda jest u nas. Najbardziej wkurza mnie jak drugi człowiek ocenia drugą osobę po wyglądzie, ciuchach i zasobności portfela. Dla mnie taki człowiek jest pusty w środku i nic nie warty. Kiedyś też patrzyłam kategoriami, kasa, modne rzeczy, ale przeszłam wiele w życiu, m.in przeszczep oka, więc teraz inaczej na wszystko patrzę. Bez zdrowia, szczególnie wzroku to co mi z bogactwa. Mam nadzieję,że nie należysz do osób, które oceniają, w ten sposób innych. A jak tak to rozdaj nam tu kasę i chętnie pójdziemy na sklepy, po te modne ciucha, Jak by nas bezrobotnych zatrudnili w sklepie, to też byśmy miały kasę, na modne ciuchy. Nie każdy ma bogatą rodzinę, żeby jako bezrobotny przyjść w drogich dźinsach z house na rozmowę. To,że ma ciuchy nie orginalne, nie oznacza,że ma być od razu skreślony. Właśnie szukam informacji, i znalazłam ,że ta jakby placówka mieści się w sklepie, czynnym aż do 20.00. Po 20.00 nic nie jedzie do mnie. Szukam dalej. Nie mam bluzki z kołnierzem, na ta rozmowę, mam czarną spódnicę i myśle co do niej założyć. Ale dzwoniłam teraz w inne miejsce umówić się na rozmowę, już u mnie w mieście i za 2 tyg, albo wcześniej może się uda iść na rozmowę do pewnej osoby. W przyszłym tyg jej nie ma, mam zadzwonić w następnym i jeszcze dokładnie zapytać. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-11-03 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Rozeznanie
|
ja ostatnio co tydzień mam przynajmniej jedna rozmowę, ale niestety tylko call center, a wzasadzie to chodze na nie dla wprawy, zawsze się coś nauczę, bo nie chce pracować w tym, bo średnio mi się podoba wciskanie komuś czegoś, głównie patrzę pod swoim kontem, że mi taki tele sprzedawca nic nie wciśnie jesli tego nie potrzebuje i nie ma zmiluj sie.
dzis np. bylam na rozmowie, sprzedawanie torebek przez telefon, ciekawe, i tak sobie mysle ze ja bym nie kupila choćby nie wiem jakie to bylo. i np. pokazał mi torebke pyta sie ile wg mnie jest warta ja mowie 150-200 zł (pomijam fakt ze okropnie mi sie nie podobała) torebka ze skóry, okazalo sei ze w sklepie jest za 600zl, pytanie dostałam takie czy sprzedałabym ja emerytce która ma 1000zł na miesiąc za 300zł. Szczerze mówiąc to może i tak, może i bym sprzedała, ale dla mnie to nie jest etyczne. Powiedzialam mu ze ja patrze pod moim kontem że osoby dzwoniace do mnie w sprawie, mojego telefonu,nie sprzedadza mi nic jesli ja nie chce, no chyba ze jeszcze tańszy abonament. Oni uważają, że to sprzedawca decyduja o tym co ja kupie, a ja uważam ze to ja decyduje co kupie. No chyba ze faktycznie bazują na emerytach. Moze i tym stwierdzeniem zaprzepaściłam swoje szanse na ta prace, ale nie dalabym rady chyba tak pracowac. Jeszcze mnie przepytał w sprawie mojej 2 letniej przerwy, swoja droga co go to obchodzi, skoro zadzwonił to znaczy ze jest zainteresowany, wiec poco mu ta wiedza i stwierdzenie ze to źle wygląda w CV. Moze i źle ale co zrobić skoro taki jest fakt. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Ja uważam ze wiele zalezy od nastawienia, bo ja osobiście jakbym sie ubrała w jeansy i golf to miałabym taki kaprys i czułabym się w tym wyśmienicie i mialabym w nosie ze ktoś ma na sobie drogie rzeczy, a ze fajnie w nich wyglada to bym mu to powiedziała i juz. ![]() Uwazam ze to jak wygladam w duzej mierze zalezy od tego jak to nosze i jak sie w tym czuje. Czasem lubie ubrac sprane spodnie i rozcagnieta bluze i uwazam ze wygladam super bo mam taki kaprys zeby tak sie wlasnie ubrac. Pomijam fakt ze wcale to duzo kosztowac nie musialo, bo kurtke skorzana na wyprzedaży to i za 50zl mozna kupic, a sukienke za 20 Cytat:
Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-11-03 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja od tygodnia nie miałam żadnej rozmowy bleh ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
BAN stały
|
Na rozmowy jestem zapraszana raz na rok. Ostatnio około rok temu byłam na rozmowie do sklepu, przeszłam do drugiej rozmowy, etapu i na tym się skończyło. U mnie jest zero ofert pracy i to stanowi problem,że nie mam gdzie nawet wysłać swoje CV. Ty mieszkasz w ogromnym mieście, więc nie ma co porównywać z moją miejscowością. Ostatnio pojawiła się oferta do sklepu, to odp na nią ok 1200 czy 1400 osób, dokładnie nie pamiętam, nawet nie potwierdzili odbioru mojej wiadomości. Jak wysyłałam na telemarketera, to tak zapchana juz wiadomościami była skrzynka, że już moja wiadomość do nich nie doszła. A dalej niestety bilety też kosztują.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-11-03 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Rozeznanie
|
do tajkuna
Skłonności oceniające masz w tym wątku Ty. Teraz czepiasz się dziewczyn, które przyszły na 1 listopada ,,modnie'' ubrane, wcześniej rozpisywałaś się o tym, że ktoś bez kwalifikacji kogo de facto nie znałaś dostał pracę, pracodawca zaprasza Cię na rozmowę- Ty węszysz już podstęp. Dziewczyno opanuj się. Tobie nic w życiu nie pasuje. Jeżeli z takim nastawieniem chodzisz na rozmowy to nie licz na dużo. Jak możesz ironizować żebym DAŁA coś. Nie znasz mnie, gdybym była pustą dziewuchą nie szukałabym pracy tylko żyła na garnuszku rodziców. Mam inne priorytety w życiu, które prezentowałam już w tym wątku. Współczuję Ci............... głupoty niekiedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
BAN stały
|
Niestety cały czas tu piszesz, jak to ci się podoba jak ktoś jest modnie ubrany i takiego byś chciała przyjąć do sklepu, a nie gorzej ubranego i że podobają ci się te castingi do sklepów. Więc stąd moje przypuszczenie,że ocienasz ludzi bardziej po wyglądzie niż po czym innym. I nie pisz mi tu o głupocie, bo tak możesz mówić , gdy znasz kogoś tylko osobiście, a nie przez neta. Mam ze szarpaną psychikę wiem, depresje i nerwicę zapewne też, ale jak nie mam nawet gdzie u siebie złożyć CV i gdzie wysłać, to co w tym dziwnego. Czasami jestem na skraju załamania nerwowego, mam czarne myśli, myśle sobie po co żyje, lepiej jak by mnie nie było na świecie. Ale jak ktoś nigdy takiego czegoś nie doświadczył, to tego nie zrozumie. Pije melisę, za nie długo pewnie bede musiała łykać tabletki na uspokojenie, bo trwa to już za długo. Jak pracowałam w szkole w sekretariacie w ramach prac interwencyjnych, to byłam całkiem innym człowiekiem, zadowolonym z życia, ze wszystkiego, lubiałam tą pracę, a teraz wszystko we mnie się zmieniło
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-11-03 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
oprócz tego co napisałam we wcześniejszym poście dodaje jeszcze, że masz skłonności do konfabulacji ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do wygaszania ofert, to mnie się chyba nigdy nie zdarzyło, żeby dzwonili z aż tak starej oferty, albo dzwonią do 2 tyg albo cisza :/ Ja jutro idę na szkolenie i podpisanie umowy z agencją nieruchomości.. bardzo szybko to się stało więc mam obawy czy coś z tego będzie ![]() Edytowane przez olina_ Czas edycji: 2011-11-03 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zadomowienie
|
Ja jutro idę na 2 etap niedaleko mnie,a dziś byłam na konkursie ale mi nie poszło za dobrze, zobaczymy jak będą wyniki.
Tajkuna piszesz, że nie lubisz jak się ocenia ludzi po wyglądzie, a Ty co zrobiłaś? Sama oceniłaś tą swoją kuzynkę czy ciotkę że była odpicowana itd, więc sama lepsza nie jesteś. |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez olina_ Czas edycji: 2011-11-03 o 11:28 Powód: literówki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba czytać wszystkie posty. No, chyba że chciałaś napisać po prostu swoje zdanie ![]() (To, że Krk to wiadomo,ale czasem filie chcą otworzyć w 2 miasteczkach obok.) Ja mam plan już od poniedziałku. Konkretny ![]() Trzeba działać!!! Dziś coś skrobnę pracy lic.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-11-03 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
BAN stały
|
Chodziło mi o to,że święta nie powinny opierać się na tylko modnym ubraniu, tak jak ostatnio się dzieje, ale wspólnym , miłym spędzeniu czasu,tak jak dawniej to było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez obrazy,ale ja myślę że to zazdrość. Ja też nie mam kasy, rodzice nie mają, mam ciężką sytuację. Ale wydaje mi się, że potrafię się ładnie ubrać. Chodzę do sh i tam za grosze potrafię kupić parę ciuchów i później je modnie, ładnie łączyć.
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Raczkowanie
|
Zastanawiami się po co aplikować na jakieś stanowisko skoro się wie, że: jest daleko od nas i nię będziemy mieli możliwości/chęci dojeżdżać albo warunki oferty nam nie odpowiadają albo rodzaj wykonywanej pracy albo godziny pracy albo .... i w efekcie nie chce tej pracy.
No chyba, że tego się dowiadujecie podczas rozmowy tel. zapraszającej na spotkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem do kogo pijesz.
Jeśli chodzi o mnie to wysłałam po prostu 3 aplikacje do miasta oddalonego sporo km, po prostu dla sprawdzenia. Bo tu się nikt nie odzywa i chciałam zobaczyć czy stamtąd się odezwą. Chciałam zobaczyć jak to wygląda, czy odzywają się do każdego i dopiero po rozmowie wybierają, czy od razu jakąś grupę zapraszają na rozmowy. A co do poprzedniej wizażanki to nie mam pojęcia jaki był cel. Może jakiś powód miała. Nie wiem.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-11-03 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.