|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
No nareszcie
.Super,ze wszystko dobrze GRATULACJE |
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawie jak mój synek, tylko on długości 56cm, ale 3650g też ważył ![]() gratulacje, mój piskorz dziś grzecznie w brzuszku siedzi, a przez Darusię zachciało mi się koli wiśniowej, będę biczować |
|
|
|
|
#4023 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE DLA GGORY
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
ania super Ci waga spada
![]() agnieszka świetne masz dzieciaczki. Pisz jak tylko znajdziesz czas, wiadomo że przy dwójce dzieci jest ciężko, dlatego nie przejmuj się tym iż nie nadrobisz, wszystkie rozumiemy brak czasu a każda jest zainteresowana co tam u świeżo upieczonym mamusiek. ela3010 muszę się trochę ruszać, bo potem trzy dni będę rodzić glamourous ja nie będę kupować mleka modyfikowanego. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do karmienia piersią, wierzę ze nie będzie żadnych problemów. Liczę sięz tym, ze mąły na pocżatku może przez trzy dni wyć, bo obydwoje będziemy musieli sie dotrzeć, ale ja się tak łatwo nie poddam. Mleko modyfikowane nie będzie nam potrzebne. Cytat:
asiol jeśli martwią Cię wyniki badań i chcesz powtórzyć to lepiej by było jakbyś zrobiła sobie posiew. Czasami tak jest, że w zwykłym badaniu moczu pojawiają sie bakterie, ale w posiewie nic nie ma. ja jestem tego przykładem. OlusiaS to Ci sie sąsiedzi trafili
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Ggorra super gratulacje
![]() klas ki: |
|
|
|
#4026 |
|
Raczkowanie
|
Ja po wizycie.
Wszystko ok, szyjka nadal trzyma. Mały i łożysko ma się dobrze. Po pomierzeniu gin stwierdził że waży ok 2.800 więc na czas porodu nie powinien więcej niż 3.500. Także akurat A nawet jakby coś się rozkręciło wcześniej to wagowo już donoszony także odstawiam leki.GGora gratulacje
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Ggora Gratulację
ale fajnie ![]() Gosiaczku gratuluję udanej wizyty
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Ggora GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!
Wreszcie sie babina doczekała 1,5 tygodnia
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
Ggora wreszcie
.A ja miałam 3 skurcze co 15min, a potem z kolei pogoniło mnie 3 razy do wc , nie wiem co to ma oznaczać .Byliśmy na cmentarzu wieczorkiem, potem prysznic i luzik wieczór, pewnie jeden z ostatnich taki spokojny .Aga śliczne dzieciaki, kurcze a ty nic się do tej pory nie udzielałaś , pisz jak dajecie sobie radeOlusia to brycznych sąsiadów macie , a i sprytni też skoro kartkę przekładaliDobranoc brzuśki, zmykam z wizażu |
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE DLA GGORY
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Ggora, gratulacje, nareszcie!!!
Ja dzisiaj po niespodziewanej wizycie u gin. Miałam iść za tydzień, ale mój mąż wyjeżdża za tydzień akurat środa-czwartek więc zapytałam czy mnie przyjmie dzisiaj. Dziecko waży już ok... 3 kg!! Jakiś gigant normalnie Tzn. waga wyszła 2619 z granicą błędu 350 gram, ale patrząc na brzuch to bardziej te 3 kg No i odwróciło się głową do dołu Mam nadzieję, że nie będzie jak u Eli, że teraz mi się zatrzyma to całe rozwieranie i jeszcze przenoszę W sumie to chciałabym tak jak w poprzedniej ciąży, że przed terminem miałam już 2,5 palca rozwarcia, stare łożysko i wywołała mi poród. Zastanawiam się czy nie odstawić już teraz, ale boję się, że gdybym urodziła teraz 36 + 3 to jeszcze nie skończony 37 i niewydolne oddechowo. No i suuuper, bo od przyszłego tygodnia moja gin. będzie mieć w swoim gabinecie KTG Ela jestem jestem, ale w dzień nie włączam neta i mówię córce, że komputer się zepsuł bo za dużo ostatnio oglądała bajek ![]() Też jestem ciekawa co u naszych rozpakowanych Mam Ania, zazdroszczę spadku wagi. A Ty się ciesz, że Lilka śpi Ci w nocy, zamiast rozpaczać, że w dzień nie chce Oby te kropelki zadziałały Asiol, ja badanie na fotelu mam na każdej wizycie. Jedną czy 2 wizyty miałam bez USG, a tak to zawsze. Ja na bakterie w moczu , które miałam baaaardzo długo i po 2 antybiotykach mi nie przechodziły i dopiero po 3 mi zeszły! Spróbuj jakieś ziołowe np. Urosept lub Żurawit. Może Twoja bakteria nie będzie taka uporczywa i po ziołach Ci przejdzie Domi7ks, ja mam już wszystko poprane. Na jakie imię się zdecydowaliście w końcu? Myszeczka, śliczne imię Bartosz. Mnie się i Bartek i Bartuś podoba. Co do mleka, to my na pewno tak jak przy poprzednim dziecku - Bebilon |
|
|
|
#4032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
WOW !!!!! suuuuper gratulacje !!!!!!
|
||
|
|
|
#4033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z tymi sąsiadami to naprawdę, dobre fluidy muszą tam panowaĆ ![]() Cytat:
superSeona gratuluję udanej wizyty super, ze maluch główką na świat chce wyjśĆ ![]() Ggoruś gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! ![]() a ja dzisiaj coś nie bardzo czuję, niedobrze mi, jakoś słabo się cuzję, dobrze ze tż dzisiaj nie pojechał do rpacy... duszno mi i w ogóle- brzuch mnie nie boli,a le właśnie duszno i słabo ![]() ide pootwieraĆ okna w mieszkaniu bo nie wydołam Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-02 o 19:17 |
||
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt
nikaa współczuję duszności. Ja dzisiaj też robiłam wietrzenie, bo mi z kolei dzisiaj było strasznie gorąco. |
|
|
|
#4035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Gratuluje ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Ela czyzby to był ten dzień , tzn ta Noc ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
No to super wieści
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seona u Ciebie też ekspresowo poszło z szyjką
|
|
|
#4037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myszeczko, Bartus to bardzo ladne imie. Moj brat mial tak na imie i kazdy Bartek jakiego poznalam w zyciu to byl fajny chlopak No i mojemu kuzynowi miesiac temu urodzil sie Bartek tez, wiec juz sporo tych Bartkow w rodzinie, ehhhh Ela, kobieto Ty mnie zadziwiasz!!! Skad Ty masz takiego powera???!!! Co bierzesz i ile za to placisz, przyznaj sie!!!! Goorra, GRATULACJE!!! Kurcze, nareszcie sie biedaczka doczekala!!! ![]() Ja mialam dzis wizyte u Gina i dowiedzialam sie tylko tyle, ze dzidzia nadal sobie siedzi, nozki, nisko, glowka po cyckami i coraz blizej cesarki jestem!!! Seona, my mamy podobe tp, a Tobie sie dzidzius przekrecil, zazdroszcze!! U mnie to juz male szanse sa na przekrecenie, bo mam maly brzuchol, dzidzia do wielkich nie nalezy, ale ma mlutko miejsca na fikolki Za tydzien mam przyjsc na KTG, wizyte u p[oloznych i wizyte u gina, teraz bedziemy sie spotykac co tydzien. A, no i gin zapytal mnie, czy chce urodzic w swoje urodziny, bo byloby akurat na cc. Powiedzialam ze raczej nie, a TZ sie ucieszyla, ze bedzie fajnie, 2 w 1 ![]() Ach, no i Wam sie pochwale, chyba niedlugo rodzina nam sie powiekszy, w przyszlym tygodniu mamy sie dorobic nowego psiaka!!! Od lipca nie mamy psa i juz nie idzie wytrzymac, tzn. moi rodzice, bo u nich psy mieszkaja. wszyscy sa tym faktem podekscytowani, ze moje dziecie zeszlo na drugi plan, a teraz wazniejsza jest wyprawka dla psiaka
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja nadal w 2paku. Wczoraj caly dzien uczylam sie na uczelnie bo dzis mialam zaliczenie i jutro tez caly dzien na uczelni. Srody i czwartki mam cale na uczelni dlatego nie pisze
![]() Gora zazdroszcze, ze masz juz synka Olusia padlam z tych sasiadow ![]() Aga ale przystojniak z Adrianka Nadrobilam wszystko co pisalyscie ale nie jestem w stanie odpisac kazdej. Musze isc spac bo jutro o 6 musze juz wyjechac na uczelnie
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ggora-gratuluję!!!!
![]() : roza:ale mi sie spaać chce...a po prasowaniu plecki bola jak zawsze;/ pakuję torbe dla Małej,zauważyłam,ze nawet 3 sztuk koszulek na długi rekaw nie mam,najwiecej mam bodów i pajaców... co do mleka to mam bo dostalam,ale nie wiem nawet jakie? a tak to nie wiedziałabym jakie nawet kupić w razie co??
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
padłam poprostu
http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7z...ayer_embedded#! |
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Ggora GRATULACJE!!!! W koncu doczekalas sie swojego malenstwa
teraaz czekamy na jakies zdjecia Olusia sasiadów to Ty masz niezlych Agnieszka cudne masz dzieciaczki, a córa nie jest zazdrosna o mlodszego brata??? Goldika a juz mialam taka cicha nadzieje, ze horoskop Twojej mamy sie sprawdzil trzymam kciuki za zaliczenia, a jak ktoremus profesorkowi bedzie nie po nosie dac Ci zalke, to go postrasz, ze myszy mu wszystko zjedza Aaaa moja mama niesamowicie panikuje, zadzwonilam do niej dzisiaj o 7,20 rano, bo chcialam sie zapytac o jakas glupoote, a mama sobie wkrecila, ze zaczynam rodzic dlatego do niej dzwonie, bo tz do pracy |
|
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
ggora gratulacje, wreszcie się doczekałaś
|
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
to teraz tez do posmiania, ale z innej beczki
![]() http://www.youtube.com/watch?v=0Bmhjf0rKe8 ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=BhF7F...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=CVmGB...feature=fvwrel |
|
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra heheheh a ja siedze przed kompem i sie ciesze tak samo jak ten maluch, takie rzeczy tak na mnie działają ![]() ![]() GGORA Gratulacje!!!! a widziałyście kiedyś to może?? http://www.youtube.com/watch?v=wyoY7...eature=related |
|
|
|
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten srodkowy straszny, bo do tyci zwierzatek mam total sentyment.... ten ostatni - hehehehehe moj czasem tez tak robi :P |
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to w co ubrać niunie na wyjscie ze szpitala??bo nie wiem co przygotować
body na długim śpiochy pajac skarpetki czapeczka cienka i czapeczka grubsza kombinezon-grubiutki i cieplutki a na fotelik kocyk i pieluszka gdyby wiało??? czy może za mało warstw??
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-02 o 21:08 |
|
|
|
#4048 |
|
Raczkowanie
|
Dygotka, ja mam 2 zestawy (nie mogłam się zdecydować):
nr 1 - body z krótkim rękawem, skarpetki, welurkowy pajacyk, czapka cienka nr 2 - body z długim rękawem, skarpetki, pajacyk bawełniany, czapka cienka Potem wkładam malucha do kombinezonu-śpiwora (który ma kaptur) i do fotelika. Więcej warstw nie przewiduję, zwłaszcza że samochodem można podjechać prawie pod drzwi szpitala, a w domu wjeżdżamy do garażu. |
|
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
Ggora - GRATULACJE
Też używałam tych ściereczek wyłapujących kolor z Dr. Beckmann, a teraz mam Domol z Rossmanna, bo są o połowe tańsze, a chyba podobnie skuteczne. Ten zielony ręcznik wyprałam z innymi naszymi ręcznikami w 60 st. w proszku dziecięcym, by miejsca w pralce nie marnować ![]() Do torby szpitalnej dokupiłam dzisiaj nakładki na deskę klozetową, bo po porodzie pewnie będzie problem z załatwianiem, a na 'obcej' desce nie usiądę. |
|
|
|
#4050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dygotka zastanawiała się co na wyjście ze szpitala dla małego, ale nadal nie wiem - wszystko zależeć będzie od pogody czyli od tego kiedy urodzę. Jak mnie zacznie łapać może starczy mi czasu aby coś przygotować a jak nie to tż będzie się martwił
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

.Super,ze wszystko dobrze GRATULACJE

klas ki:
, nie wiem co to ma oznaczać
.
.
Jakiś gigant normalnie
Tzn. waga wyszła 2619 z granicą błędu 350 gram, ale patrząc na brzuch to bardziej te 3 kg