|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
ja niestety drożdży nie jestem w stanie pić.. gratuluję efektów ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3272 |
Konto usunięte
|
za to ja wkurzam się na siebie, że nie potrafię jeść normalnie, zdrowo, rzucic palenia ani regularnie wcierać balsamy czy maseczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zadomowienie
|
u mnie dokładnie to samo ^^
#3274 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Raczkowanie
|
Co do suplementów, ja brałam skrzypovitę przez ponad 2 miesiące i żadnych zmian nie zauważyłam, więc nie polecam. Chociaż na każdego może inaczej działac, nie wiem.
Ja już po hennowaniu, sam proces farbowania niezbyt przyjemny, ale warto dla efektu ![]() Dziewczyny, można zostawic wax'a na noc czy rano obudzę się bez włosów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokrzywa taka do picia w torebkach do zaparzania. Pije codziennie jeden kubek z dwóch torebek. Drożdze jakos przełykam. Zalewam wrzatkiem a potem słodze i pije poki ciepłe, to sa wtedy całkiem smaczne. No i musza byc 'drożdze babuni' bo inne sa absolutnie niejadalne jak dla mnie. Pije zreszta duszkiem i szybko czyms zagryzam ![]() ![]() Cytat:
ja jem zdrowo, bo inaczej bardzo źe sie czuje. Nie jem soli od 4 lat, lubie posiłki na parze i nie cierpie fast foodow a na nikotyne to mam wrecz uczulenie :P Dodatkowo jest bardzo aktywna. Tylko ja nie robie tak, bo tak trzeba, tylko dlatego ze tak mi lepiej ![]() Mam ciocię, która jest w ogole nieziemska babeczka, bo jest grubo po 50tce ale umie bawic sie jak 20latka. I ona pali jak smok, je jak odkurzacz a jest zgrabna, szczupła, zdrowa jak byk i włosy jej rosną ze 3-4cm miesiecznie. Daje słowo, bo jak podciełam jej przy uchu kosmyk tak zeby ucha nie zasłaniał wcale, to po tygodniu był do połowy ucha. Cytat:
![]() waxa na noc? oj ja bym nie ryzykowąła, ale ja mam bardzo wrazliwa skore głowy. pokazesz gdzies efekt po hennie?
![]() |
#3277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz mi dziewczyny pisały że NIE POWINNO SIĘ słodzić drożdży bo tracą właściwości... ale Ty słodziłaś i widać efekty było tak? Mogę gdzieś Twoją pielęgnację przeczytać? ![]() Cytat:
Belissa - nie wspomnę nawet. popatrzyłam na skład Vitapil i Sufrin ![]() czy mogę brac i to i to? Sufrin skład: zawartość w 3 kapsułkach: * olej terpentynowy z sosny Pinus Pinaster Ait 300 mg * związki siarki bioprzyswajalnej 60 mg * olej lniany 15 mg Vitapil skład: Dwuwinian choliny 125 mg Kwas pantotenowy (D-pantoteinian wapnia) 100 mg 1666,7 %* Proteiny sojowe 100 mg Inozytol 50 mg Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 35 mg 218,8%* PABA (kwas paraaminobenzoesowy) 30 mg Żelazo (fumaran żelaza(II)) 15 mg 107,1%* Cynk (glukonian cynku) 15 mg 150%* Mangan (glukonian manganu) 5 mg 250%* Drożdże 5 mg Miedź (glukonian miedzi (II)) 2 mg 200* Kwas foliowy 400 μg 200%* Biotyna (D-biotyna) 300 μg 600%* Jod (jodek potasu) 150 μg 100%* Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 μg 240%* - jeśli skład się nie powtarza to nic się nie stanie, prawda? ![]() brałam wcześniej i biotynę puritan prides 5 mcg i jednocześnie humawit z i było ok. bo żaden składnik się nie powtarzał.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-02 o 15:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Zakorzenienie
|
drożdzy nie powinno się słodzic, dopoki ich nie rozrobisz, czyli zalewasz wrzatkiem i mieszasz az sie rozpuszczą, a słodzisz przed wypiciem. Bo jakbys skarmiła drożdze nim zdechną.. to bys miała ogródek piwny w brzuchu
![]() nie traca własciwosci, ani z kostką bulionową-pełen oblech ![]() aha, rozrabiam 1/3 kostki na raz, wiec na tydzien schodzi mi calutka. wzięłąm sie do nich intensywnie, ale nie wiem czy działaja akurat na porost. Na pewno super poprawiaja stan cery, mam gładką i rózaną jak nigdy ![]() natomiast przed era wewnetrznych dopalaczy moj porost nie przekraczał nieraz 1cm. dlatego wierzę,ze jednak działają. no i to, ze prawie nie wypadają. mam cienkie, ale geste, wiec cos za cos ![]() smak drozdzy da sie przezyc, ja sobie tak troche zbieram śliny w buzi i jak chlupam cała filizankę, to nie biore jej na smk, tylko zeby przełknac a potem zagryzam chlebem albo zapijam herbatą ![]() jak nie powtarza się, to mozesz brac. olej lniany to głownie nienasycone kwasy tłuszczowe, czyli omega 3 terpentynowy to głownie garbniki a biosiarka tez podobno jest niezbednym budulcem zdrowych włosków. nie beda Ci się przetłuszczac po tym. w teorii ![]() wszystko zalezy od poszczegolnych witamin. Te z grupy B a wiec drozdze są wydalane z moczem, jesli przyjmiemy ich za duzo, wiec nie ma zadnego ryzyka. Drozdze przyjmowane wraz z syntetykami nie sa w stanie zrobic kuku. Wzmacniaja organizm i zawieraja duzo biotyny. I tu uwaga- czarodziesjka biotyna to nic innego jak witamina B7 ![]() Kłopoty sa tylko z witaminami typu A,D, E, K. Moja pielegnacja w dwóch działach ![]() ![]()
#3279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
pije codziennie
![]() jak koncze kostke w sobote, to w niedziele otwieram nowa, zawsze mam na poczekaniu ze 2, bo maja taki termin waznosci, ze schodzą. cos źle napisąłam? na raz robie 1/3 kostki a wiec mam 3 czesci.. a załapałam,kostka schodzi mi w 3dni. dwie na tydzien. hahaha.. ale z matmy miałam tróję z minusem ![]() ale jak ktos pije co drugi dzien, to tez dobrze, to tez sie nazywa regularnie.
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-11-02 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle nie wiem jakim cudem, ale wg centymetra już dobijają do 28 cm - czyli, że co? 1 cm na pięć dni ![]() A jeżeli chodzi o drożdże to mi SMAKUJĄ (tak!) z plasterkiem cytryny. Łyżeczka drożdży na pół szklanki wrzątku plus plasterek cytryny. Albo jestem nienormalna, albo mój organizm dopomina się o witaminy z grupy B. Cytryna chyba nie szkodzi tym drożdżom, co? ![]()
![]() |
#3282 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
to ja cie podziwiam! sama sie staram, ale jem jak popadnie, albo za malo, albo za duzo, na szczescie z cera nie mam juz takich problemow jak dawniej (zalezy od jedzenia), paznokcie mam mocne (nic nie lykam, tylko stosuje odzywke, sporadycznie), na wlosy wewnetrznie nic ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zadomowienie
|
To są te takie normalne drożdże do ciast, prawda?
![]() mysia masz b.ładne włosy, też mam falowane, ale ostatnio skróciłam(ok. 26cm) je i pocieniowałam, co było MASAKRYCZNYM błędem ![]() Ale jutro będę miała jantar i sesę, więc biorę je w obroty, by prędko wróciły do normalności ![]() Btw mysiu i inne falowane, czego używacie do czesania? Niestety jestem uzależniona od czesania, bo gdy tego nie robię, to jakoś tak włosy mi oklapują, i się łączą w takie jakby strąki, nienawidzę tego efektu. Jednak chciałabym zrobić im dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Rozeznanie
|
ahhh! kusicie mnie tym Vitapilem aż zamówiłam na dozie
![]()
#3285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupowałam drożdże babuni z biedronki ![]() Cytat:
![]() ja jutro pędzę po Vitapil i Sufrin ![]() dostaną kopa moje włoski do rośnięcia ![]()
![]() |
#3286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty brałaś już kiedyś sufrin? Jak nie to pamiętaj, że na początku możesz mieć po tabletce biegunkę, prawdopodobnie będzie Ci się odbijać siarką no i sikając będziesz czuła siarka. Ale po kilku dniach jest już ok ![]() ![]()
![]() |
#3287 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Humavit ten z drożdżami? Jakie miałaś efekty? ![]()
![]() |
#3288 |
Zadomowienie
|
Tak, ten. Trudno powiedzieć, bo w tym czasie piłam też pokrzywę i skrzyp. Ale moja mama brała tylko Humavit i jej przestały prawie całkowicie włosy wypadać
![]() ![]()
#3289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja łykam teraz Vitapil i Gold Omega-3 no i strasznie kusicie tymi drożdżami (a przynajmniej możliwymi skutkami ich działania ![]() ![]() Odnośnie suplementów - brałam tylko Vitapil, ale jak zaczęłam go brać ostatnim razem (wiosną to było), to już po tygodniu miałam wrażenie mocniejszych paznokci, co do włosów to ciężko mi powiedzieć jak reagowały. Tym razem (łykam od miesiąca) nie widziałam różnicy tak szybko, ale to pewnie przez to, że pazurki były w znacznie gorszym stanie. W tej chwili już przestały im się dziać złe rzeczy. No i włosy mniej wypadają. Z tym, że nie wiem czy to przez Vitapil czy tak same z siebie przestały - wzmożone wypadanie zaobserwowałam na jesień , a po 3 tyg. ustało. Jak zwykle wyszło mi wypracowanie, nie umiem zwięźle przekazywać informacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Raczkowanie
|
Mnie Humavit pomógł delikatnie na wypadanie, widzę, ze mniej włosów wypada, to duży postęp bo prawie nic na nie nie działało
![]() Przedwczoraj mi się skończył i zastanawiam się nad piciem drożdży, chyba czas się skusić ![]()
#3291 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieniowanie robi włosom lepsze fale, mają miejsce, by się zawijac. a jak sie tnie na równo, to sa bardziej proste. i wizualnie supergeste, co mnie urzeka. łyżeczka drożdzy to jakos mało.. spróbuj zwiększac dawke, moze faktycznie organizm potrzebuje i się dopomina nieśmiało. a z plasterkiem cytryny to jeszcze nie słyszałam ![]() ![]() moze ruszyły ![]() Cytat:
![]() włochate stworzenie..buahahahaha!! ! ale mnie rozbawiłas ![]() no nie wiem, moje włosy maja sie dobrze, ale nie za dobrze, nie wpływa to jakos znaczaco na zużycie żyletek ![]() Cytat:
![]() wierze, ze przezywasz ciężkie chwile, bo znając nature falowłosych, pokusze sie powiedziec, ze pewnie wyglądasz jak kopernik? pamietam, ze nie cierpiałam się w takim wydaniu. szkoda, ze moj skalp zaczał stanowczo odmawiac wcierek, spróbowałabym jantaru. u mnie czesanie zalezne jest od ułozenia włosów poprzedniego dnia. Jeśli zostawiłam fale, to rozczesuje je na drugi dzien szerokim grzebieniem, spryskuje jakąs mgiełką i ugniatam, wtedy wyglądaja w miare znosnie i mozna przechodzic. Jesli układałam na szczotce, to normalnie szczotkuje zwykłą szczotką na wieczór i rano. Lubię jak sa takie gładkie a nie posklejane od zelu i innych tam takich. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-11-03 o 08:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co powiecie o preparacie silica? już prawie się skusiłam na vitapil ale zauważyłam, ze na dozie silica jest o wiele tańsza, a obiło mi się o uszy, że też jest ok.
Oto skład:
#3293 |
Zakorzenienie
|
silica ma troche inny skład, mało witamin z grupy B, bo vitapil ma jeszcze drożdze oraz pokrywa pełne zapotrzebowanie na żelazo a nie tylko w 20paru procentach, takze mniej biotyny, ale za to ma pokrzywe i skrzyp oraz krzem. Ja wole vitapil, bo jego skłąd mi bardziej odpowiada, przekonałam sie, ze akurat zestawy ze skrzypem nie działają u mnie. Dlatego wybrałam vitapil, zreszta akurat tylko on na moje włosy działa tak, ze nie wypadają i rosną szybciej. Nie wiem jak by sie sprawowały droższe preparaty, bo zwyczajnie mnie na nie nie stac. 30kilka złotych za dwa miesiace kuracji to dla mnie dobra cena. Nie mogłabym zapłacic 50 czy 60zł za tabletki na jeden miesiac. Trzeba brac je przeciez przynajmniej 2-3miesiace dla efektu. Ale moze ktos brał i sie wypowie jeszcze
![]() zniewalają mnie kocie łapki z avatara!!! ten miluchny puszek widoczny pod swiatło.. cuudo !!!
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-11-03 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale to dla pewności wodą będę rozpuszczać tak offtopowo: mysia m czy z avatara - to Twoje włoski? ![]() ![]() Mi już moja platyna z brązem, czyli kawa z mlekiem się nudzi, i myślę o jednolitym kolorze, a Ty masz taki ładny ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-03 o 14:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3296 |
Raczkowanie
|
Mysia M - moje chyba lepiej wyglądają cieniowane, gdyż są dosyć b. gęste
![]() ![]() ![]() Ale w sumie trochę przypominam Kopernika(dobre określenie), nie powiem, chociaż może buźka trochę ładniejsza ![]() Wracam do mycia odżywką przeplatanego z OMO. Zobaczymy, co to będzie. I polecam drożdże z cytryną. Pycha. Aha i zaciekawiłyście mnie z tą tangle teezer - faktycznie takie och i ach?
#3297 |
Zadomowienie
|
A ja się dziś nieźle zaopatrzyłam
![]() ![]() Jeśli chodzi o tangle teezer to czytałam miliardy dobrych opinii, pewnie się skuszę prędzej czy później, póki co powstrzymuje mnie cena i to, że nie mam za bardzo co czesać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edyt.: A tak w ogóle to widzę, że masz przybliżone tempo porostu włosów do mnie, heh ![]()
Zapuszczę, zapuszczę, zapuszczę... a jak nie to mnie bęc! ![]() 26.10.2011 - 27 cm 1.12.2011 - ok. 30 cm ( ![]() 2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala ![]() Cel: hm... ![]() Edytowane przez antymezis Czas edycji: 2011-11-03 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, to moje włosy. dziękuję ![]() teraz robiłam tym: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=378 a przez ostatnie pół roku tym: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=322 to odcien neutralny, ani ciepły, ani zimny, popielatozłocisty. tylko teraz sa trochę dłuzsze ![]() Cytat:
![]() jestes łądniejsza od kopernika mówisz ![]() ![]() ![]() włosy chyba najszybciej rosną na wiosne i w lecie, zupełnie jak roślinki.. a słyszałyscie, ze szybciej rosną włosy, które się nosi rozpuszczone? bo machaja sie swobodnie i to ejst jak amsaz dla cebulek. od tygodnia nosze non stop rozpuszczone ![]()
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-11-03 o 18:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.