|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
dzień dobry
u nas słońce za oknem a my się w domu kisimy, grrrrr Mateusz śpi a ja jem drugie śniadanie. mąż zrobił pyszną sałatkę gyros i się obżeram teraz a właśnie bo miałam przepis na tiramisu podać. tylko nie pamiętam która prosiła, przepraszam no więc ja robię tiramisu oszukane odkąd dowiedziałam się że w ciąży jestem. tzn. oszukane bo bez jaj więc tiramisu się nie powinno nazywać, ale co tam ![]() Tiramisu dla ciężarnych i karmiących piersią ![]() składniki: biszkopty podłużne 2 mascarpone po 250g 2 kubeczki Smakiji waniliowej kakao kawa ok. łyżki rozpuszczonej żelatyny (niekoniecznie) należy zmieszać mascarpone ze smakiją aż powstanie jednolita konsystencja (ja mieszam zwykłą łyżką a nie mikserem bo mi się później myć go nie chce) dodać rozpuszczoną żelatynę, później zaparzyć kawę w miseczce, następnie namaczać w kawie biszkopty i ułożyć jedną warstwę w formie. na warstwę biszkoptów wyłożyć masę mascarpone, posypać kakao. następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, resztę mascarpone i znów posypać kakao. wstawić do lodówki kiedyś robiłam zwykłe tiramisu i bardziej mi smakowało ale to też jest dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
hello kochane
![]() ![]() a jak byłam u lekarza to podejrzewają u niej skazę białkową ale nic nie kazała robić dawać jeść to co zawsze i smarować jakąś maścią ze sterydem ![]() coralady ja gotuję samo jajko i potem żółteczko dzielę na pół, szatkuję i wrzucam do zupki. kasiuni_a dziękuję za życzenia i gratuluję ząbka ![]()
![]() |
#4263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w takim razie ja też spadam.
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
Castia podaję Mateuszowi JuvitC 2x5 kropli, wit d też podaję i też o niej zapominam wieczorem
![]() moje dziecko oduczyło się pić z niekapka ![]() ![]() faktycznie pustki tu ostatnio, szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
...cisza jak makiem zasiał
![]() ![]() moja Niunia posadzona potrafi się już ładnie utrzymać...szczególnie przypadła jej do gustu łazienka i wanienka (fotka w albumie)...jak bardzo marudzi biorę ją do łazienki i wsadzam do wanienki. Mam chwilę spokoju...muszę tylko pilnować, żeby się nie maignęła razem z wanienką. kochane zapomniałam wam powiedzieć, że nie karmię jej cyckiem od zeszlego piątku. Dostałam leki na przeziębienie i zrezygnowałam całkowicie. Ściągam mleko 1Xdziennie (ok. 80 ml) i wylewam, bo ciągle jakieś lekarstwa biorę. A wczoraj wypiłam 4 lampki wina i wiecie co...nawet nie poczułam ![]() corolady my tez przez ten katar musimy poczekać ze szczepionką (została nam ostatnia dawka WZW) Też zapominam wit. D czasem nie daję po 3 dni ![]()
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-11-02 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() My po wizycie u pediatry i na szczęście tylko kaszel,a oskrzela i gardło czyste ![]() kasiunia gratuluemy ząbka! ![]() ![]() Rzeczywiście kamień spadł mi z serca,że juz po chrzcie ![]() marta przepis wyglada smakowicie.Ja uwielbiam tiramisu ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-11-02 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wydaje mi sie ze zniknelam, bo dalej pisze, ale mniej. Lena biega po calym domu i rozrabia to nie ma za bardzo czasu ![]() ![]() Agucha Ty tez zniknelas lekko ![]() ja daje podczas zabawy smo zoltko ![]() Cytat:
![]() Oh dobrzem, ze rpzybiera ![]() Cytat:
![]() co jest jasne ![]() My mielismy dzis isc na spacer w gory, ale mgla byla okropna, a poza tym Lenka zrobila kupe na cale bojowki i body z dlugim, a w zapasie mielismy tlyko leginsy i body z krotkim. temperatura w gorach 12C a w meiscie 24C ![]() Za jakies 15 minut dodam fotki mgly bo nie bylo widac na 3 metry i Lenki ktora chciala wejsc na schody, ale zalozylismy jzu bramke ![]()
![]() |
#4268 |
Wtajemniczenie
|
nika zdrówka dla Kalinki!!!Żeby katarek szybko minął i juz nie meczył.
Rzeczywiście jakos pustawo się przez ten długie weekend zrobiło,ale nie ma sie co obrażać,a zaglądac i sie udzielać ![]() mordka nie strzelać focha tylko udzielac sie i pisać co u Oliwki! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zadomowienie
|
rany usypiałam Małą chyba 1,5h. w końcu wyciągnęłam wózek i włożyłam ją do wózka. Miałam po wyżej uszu jej darcia a że zostałyśmy same i ja też jestem chora moja złość potęgowała...dobrze, że ten nasz wózek jestmały i stoi w kącie w przed. Więc bezsilna z drzącą się Kalą na ręku szybko go rozłożyłam i wsadziłam Małą. dziewczyny 10 min. i moja dama śpi...ufffff
coralady katar u takiego maluszka to najgorsze co może być. Dziecko samo nie moze oczyścić noska a i ściągnąć sobie nie da ![]()
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
dodalam fotki
![]()
#4271 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A katar to rzeczywiście najgorsza rzecz u takiego maluszka ![]() Mam pytanie do mam cycusiowych jak przechodziłyście na karmienie mieszane?Chce włączyć mm,ale nie wiem od czego zacząć?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
Nika dużo zdrówka dla Was bo ile czasu można się tak męczyć. Bidulki dwie jesteście
![]() Kasiunia gratuluję zębolka hehe My wczoraj mieliśmy objazd po grobach i byliśmy też u moich rodziców ![]() Maja w nocy ok 1 obudziła się i zaczęła strasznie płakać. Wzięłam ją na ręce ale nic dosłownie nie pomagało. Szarpała się, odpychała się. Złapał ją ból brzuszka bo przez dwa dni zrobiła tylko ociupinkę kupki. No ale rano jak walnęła to wszystko było brudne hehe. Ja też ostatnio mniej się udzielam na forum ale to dlatego, że biegamy na rehabilitację, ćwiczymy w domu i korzystamy z ostatnich słonecznych dni. Cały czas czytam co u Was ale czasami brak czasu na odpisanie. No i jutro Maja kończy pół roku. Jestem w szoku jak ten czas leci. Niedawno jeszcze chodziłam z brzuchem a tu już tyle minęło. Ostatnio oglądałam na TLC program porodówka i wszystkie wspomnienia wróciły. Śmiałam się do tż, że jeszcze raz bym poszła urodzić hehe. Coralady ja czasami po prostu robiłam mleko tak jak było napisane na opakowaniu i już. Może mało profesjonalnie ale jak do tej pory małej nic nie jest.
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-11-02 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam herbatka i spróbuje je podać z butelki.Zobaczymy.Mam niestety same próbki 2,a pediatra kazał podac 1.Gdybym miała spróbowałabym podac jej mleko już dziś.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||||
Zadomowienie
|
wkruszam ugotowane na twardo do zupki z dyni. Inaczej jesc nie chce
Cytat:
![]() doczytalam pozniej,ze to nic groznego,ale do niedzieli musicie sie wykurowac! Cytat:
![]() gratluję ząbeczka !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuję co prawda nie karmię piersią , więc nie wiem czy nie lepiej zrobic tradycyjne, skoro mowisz,ze jest lepsze, tylko nie wiem jak ![]() Cytat:
![]() mi tez nie wydaje sie,ze zniknelas, piszesz codziennie! Dziecie śpi mi na rekach, a ja musze przelewy porobic za zakupy dla niej. Kupilam jej wieksza hustawke, bo w obecnej siada i boje sie,ze wypadnie. Za to hustawki na placach zabaw uwielbia, smieje sie najglosniej ze wszystkich dzieci, trzyma sie mocno, wiec juz chyba najwyzsza pora. Kupilam jej tez pod choinke (swieta spedzamy w polsce i tam prezent zostanie) saneczki z pchaczem, spiworkiem i amortyzatorami. poza tym: coraz czesciej mowi do mnie mama ![]() ![]() i dzis pierwszy raz usiadla, 3 razy pod rzad , a na koniec wzielam ją szczęśliwa na rece,a ona mnie obrzygala zupą dyniową z zółtkiem. Ale i tak sie ciesze ![]() a wiecie co moj TZ ostatnio przytachal ze spaceru z Lilką? Ogromne pudło klocków ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
znów tylko na minutkę bo Mała własnie roznosi matę
![]() ![]() coralady ja tak jak izunia. jedno karmienie Mała dostawała mm. robiłam mieszankę jak na opakowaniu. z tym, że minęło troszkę czasu zanim znalazłam mleko, któe by jej pasowało. Bebilon beee, nan be i zostało bebiko ![]() pisałyście o fotelikach. My zastanawiamy się nad zakupem cybexa ale nie wiemy czy z bazą czy bez i jaki przedział wagowy. Zastanwaim się nad 9-36 bo w sumie po co za jakiś czas kupowac nastepny ![]() http://www.autofoteliki.pl/cybex-pallas-2-fix-isofix
![]() |
#4276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za siadanie, duuuza dziewczynka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja nie mam ostatnio czasu czytać nawet specjalnie. Nocki mamy raczej nie bardzo. Leoś dalej kaszle, ale chodzimy na spacery już. Gada ostatnio dużo i stara się powtarzać po nas sylaby ![]() Buziaki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja powoli zaczynam się pakować bo w piątek wyjeżdżamy do Karpacza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Hej Lejdis
![]() Faktycznie forum trochę zamiera... Fabian znowu chory, dopiero co minęła trzydniówka a teraz jakieś przeziebienie ![]() ![]() Moje dziecko pełza jak szalone, jak wychodzę np do wc, zrobić kawę itp to poduszki na ziemi nie zdają egzaminu, włazi na nie i pełza po panelach a zimne są przecież. Dzisiaj rano spał z nami i nagle budze się a ten mnie łaskocze po stopie i spogląda w dól ![]() ![]() ![]() kasienkakg - gratuluję siadania! ![]() ![]() n.ik.a my kupujemy 9-18 te 9-36 nie budzą we mnie w ogóle zaufania ![]() ![]() marta Fabian nie chce pić z niekapka ![]() ![]() kasiunia_q gratuluję ząbka !!
#4280 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry a raczej dobry wieczór
![]() mały od dwóch dni spędza prawie cały czas u mnie na rękach albo wożony w foteliku za mną po całym mieszkaniu, nawet do wc, drze się, jak ja wychodzę z pokoju i muszę szybko po niego wracać... A dziś wyszłam na uczelnię i zostawiłam go z babcią - nie chciał dać mi wyjść! Płakał "memeeeee" (prawie jak mama ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiem Ci, że ja czasem wożę Krzysia w wózku po mieszkaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję siadania! ![]() Na wieżę to pewnie jeszcze poczekasz ![]() Cytat:
o, no to fajnie! ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||
Zadomowienie
|
Dzieki wszystkim za gratulacje
![]() Cytat:
![]() ooo tak brzmi zdecydowanie lepiej ![]() Tity - super, że już lepiej ze zdrówkiem i ![]() ![]() Cytat:
![]() Prunelle - też myślisz, że na wieżę jeszcze poczekam :P :P :P A gdzie czytacie o tych testach fotelików? Z chęcią przejrzałabym, ale nie wiem pod jakim hasłem wyguglować ![]() Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-11-02 o 19:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
Witajcie wieczorkiem
Byliśmy dziś w aqua parku (2 raz) wykupiliśmy 2 h. Na samym basenie byliśmy prawie 1.5h Szymuniowi się bardzo podobało. Na początku oczywiście chwila nieufności, bo szum, hałas.. ale po 5min już był w 7 niebie ![]() Porobiliśmy kilka fotek ![]() Całą drogę w samochodzie był grzeczniutki ii na prawdę wydaje mi się, że częsciej będziemy takie wypady powtarzać, bo prawie cały dzień zleciał w miły sposób ![]() Coralady ja żółtko podaję do zupki. Obojętne czy do gotowanej czy słoiczkowej.. tak samo mannę. I zdrówka dla LIlki ![]() Castia ja niestety też zapominam - myślałam, że tylko ja taka gapa ale okazuje się, że kilka z Nas ma ten problem he he ![]() A Ty pilnuj tego swojego Malwiątka, żeby za dużo guzów nie nabiła sobie ![]() Kasiunia a czemu problem ze spaniem wnocy ??? Przez te zęby czy tak cały czas?? Gratulacje zębola!! No i niestety dołączam do Ciebie - czyli Szymon też zaliczył lądowanie z łóżka ![]() ![]() Nika zdrówka dla Kalinki!! ![]() ![]() Najwyżej zostanie Nas garstka na placu boju:PP Ale lepsze to niż nic ![]() Niezły sposób na Kalinke, z tą wanienką hehe ![]() A co do karmienia to i tak długo dawałaś Jej to co najlepsze ![]() Marta - przepis wydaje się smakowity, ale zawsze robiłam z tradycyjnego - i jest tak pyszne, że nie będę eksperymentować - tymbardziej, że jaja mogę jeść ![]() A z butli nie chce pić napojów ?? Tajka fakt, dzieci nie są ziemniakami ![]() Fajnie by było, jakby dziewczyny które kiedyś udzielały się tu na głównym , nadal udzielaly się. A jeśli tak być nie może to przykro mi i pozostaje cieszyć się z tego co jest - zawsze mogłoby być gorzej ![]() A co do mojego udzielania się to hm.. chcąc dużo pisać, to trzeba mieć z kim lub do kogo. A Jeśli teraz pojawia się 10 postów na dobę, to odpisze się raz lub dwa przez pare godzin i tematy kończą się, nie ma z kim pisać ![]() Mordka - nie rób żartów sobie tylko zostań ![]() Kasienkag - gratulacje za siadanie, i za mame ![]() ![]() Któraś pytała o fotelik. Pisałam już ale napiszę jeszcze raz - my mamy maxi cosi priori i bardzo polecam go!!! ![]() Tity zaglądaj częściej ![]() Natka miłego wyjazdu! ![]() Montii zdrówka dla Fabianka!! ![]() Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-11-02 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
kasienka u nas też się nie zapowiada na raczkowanie
![]() nie przyjmuje w ogóle pozycji startowej póki co pełza i sprawia mu to mega radość, ciekawe czy będzie raczkować
#4286 |
Wtajemniczenie
|
aguchaw, super taki dzień w aquaparku, Szymek pływał z Wami? W kole, na rękach, czy miał kółka do pływania na rączkach? Ciekawa jestem, bo jeszcze z Krzysiem na basenie nie byłam, może kiedyś nas to czeka
![]() Krzyś przyjmuje jak na razie pozycję startową i czasem zrobi taki niby krok do przodu, ale tak to pełza tylko, zwłaszcza jak ma za czym - połóż przed nim komórkę, a przepełznie pół pokoju! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Raczkowanie
|
Prunelle mamy kółko do pływania - zaraz dodam fotkę do albumu.
Na początku trzymaliśmy go na rękach, pływał na brzuszku, poźniej w kółku. W sumie w kółku wygodniej bo można samemu troszkę popływać, a na rękach to cały czas trzeba trzymać no i pilnować, żeby nie wsadził głowy pod wodę ![]() ![]() Im wcześniej się z takimi maluchami zacznie chodzić tym lepiej - w końcu dzieciaki były 9 miesięcy w wodzie. I naprawdę, czuł się w niej - jakby znajomo he he ![]() Dodałam fotkę mojego pływaka ![]() Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-11-02 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, ja się zawsze podczas kąpieli denerwuję, jak Krzyś wsadza głowę pod wodę i się jej nałyka, ale on się tym specjalnie nie przejmuje - coś w tym jest
![]() Może sie ośmielę i się wybierzemy, tylko kogoś do towarzystwa wezmę albo znajdę szatnię rodzinną, bo nie widzę przebierania siebie i małego bez pomocy, zleci mi z przewijaka jak nic - a Wy jak to rozwiązaliście? Byliscie w przebieralni razem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
aguchaw dziękuję
![]() ![]() Zapomniałam się pochwalić, że Leoś nie płacze już na spacerach, po pół godziny zasypia sobie smacznie ![]() ![]() No i wczoraj skończył 8 miesięcy ![]() ![]() Zębów dalej nie mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
heloł
nie było mnie wczoraj no bo wiadomo cmentarze itp a dzisiaj byłam z małym na mieście po telefon bo sobie zamowiłam i jeszcze nie przywieźli ![]() a poza tym chodze jak zombie, moje dziecko nie daje mi życ w nocy, od 20 do 1 w nocy śpi ladnie ale co z tego jak ja kładę się ok 23-24 ![]() już widzę ze za duzo pozaznaczalam do cytowania bo mi ucięło ![]() Cytat:
buziaczki i zdrówka Cytat:
![]() ![]() Cytat:
każdy pisze tyle ile może i na ile dziecko mu pozwoli, przeciez jak większość wróci do pracy, to będzie kilka postów na tydzień i jakoś też utrzymamy wątek, jak ktoś nie chce, to tu nie pisze i niestety nie zmusisz nikogo do tego ![]() ja piszę tyle ile mam sily, bo czasami o 17 juz ledwo na oczy patrzę, ale widocznie Twój Szymonek przesypia ładnie nocki, bo mój Olek od 1 budzi sie co godzinę a nawet pół, a o 6 rano jest wyspany ja gotuje na twardo i polowę żółtka rozkruszam do obiadku ze słoika Cytat:
w ogóle to pomyślałam, że muszę znaleźć jakieś miejsce dla detergentów, bo ja mam w szafie w przedpokoju taką półkę wysuwaną i tam mam wszystkie specyfiki i w łazience pod umywalką proszki i plyny do prania Cytat:
![]() gratki za ząbka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, gratki za siadanie ![]() lecę na tap madl aaaa i nie mam pomysłu co kupić Olkowi pod choinkę ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.