Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 14:36   #4231
maggol111
Raczkowanie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

hej. witam sie i ja po łikendzie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
u nas w dzień nie jest tak źle, zasypia nawet szybko, tylko wieczorem zrobił się problem w ciągu dnia śpi praktycznie zawsze 3 razy - ok. 10 (1,5-2h), potem na dworze ok. 14 (0,5-1h) i jeszcze ok. 17.30 się drzemnie na mniej więcej godzinkę
wow ale on duzo spi, mój zazwyczaj tez ma 3 drzemki, ale trwaja one zwykle po ok. 40 min., rzadko 1-1,5 godz.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
chwalimy się, że mamy lewą górną dwójkę!!!

nie wiem czy np ten ząb nie wyszedł wczoraj albo dwa dni temu, bo ja go dojrzałam przypadkiem, bo w zyciu by mi nie przyszło do głowy sprawdzać górne dwójki, jeżeli już to dolne albo górne jedynki
ale maruderstwo będzie dalej, bo dwie dolne jedynki wystają ponad dziąsło, ale się jeszcze nie przebiły
gratulacje , pewnie dlatego tak ostatnio marudził

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mamy drugą dolną jedynkę
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Hej jak wasze dzieciaczki przeżyły zmianę czasu, bo u mnie Anastazja najczęściej budzi się o 7, więc przy zmianie czasu wstała już wyspana i gotowa do zabawy o godzinie 6. Normalnie super

Przeczytam co tam u Was?
źleeeee, przez tą chole.rną zmianę czasu trudno małego przetrzymac do 18 i zamiast budzic sie jak do tej pory o 8 -9.00 to budzi sie po 7.00, mam nadzieję ze szybko sie przestawi na "stare tory"

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dzień dobry
dziewczyny dziękujemy bardzo za życzenia zdrówka dla Mateuszazaczynają działać bo dziś już nie ma gorączki, gorączkował w nocy tylko a od rana do teraz spokój katar i kaszel paskudny, oklepuję mu plecki ale najgorsze jest to że ma rozwolnienie po antybiotyku i już 5 luźnych kup było. co chwilę go przewijam, dupka zaczęła mu się odparzać już mimo że smaruję, wietrzę i przemywam kalą. i biedaczek płacze już na widok sudokremu. niech ta choroba już się kończy bo serce mi się kraje jak patrze jak cierpi na szczęście, nie licząc odparzenia humorek mu dopisuje, śmieje się i dokazuje tak jakby był zdrowy
super ze juz lepiej
Stary 2011-10-31, 16:17   #4232
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
zdrówka dla Was
nam odstawiła syropy Mucosolvan i Pulneo, a przepisała deflegmin, na którym dawkowanie też rozpisane jest od roku wzwyż więc już nic nie rozumiem.

hehe, niezła zemsta. zwłaszcza jak będzie po imprezie odsypiał
no to nieciekawy zapach kropelki mają, dobrze że to nie z ucha

dobrze że u was już lepiej

kurde my też mamy Pulmeo!!! kurde i w co tu wierzyć... niby lekarka nasza doświadczona, polecają ją nigdy żadnemu dziecku nie zaszkodziła a jednak strach jest...
pozostaje wierzyć lekarzowi...

my mamy Pulmeo i Prospan.
ale ja dałam tylko 2dni dziś już nie dostał i nie dostanie...

masakra

no najlepiej po imprezie

idę sprzątać łazienkę tak mi się nie chce...rodzice z tżtem piją drinka a ja na antybiotyku to nie mogę buuu i idę z tego tytułu sprzątać tak to jest jak się w sobotę nie chciało po zajęciach...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:30   #4233
izunia233
Zadomowienie

kasienkakg no niestety dziś nam odwołali bo ktoś przyszedł tam z jelitówką i rehabilitantka zadzwoniła żebym lepiej z małą nie przyjeżdżała.Byliśmy już tam 5 razy i widzę ogromne postępy. Maja już nie krzywi tak główki

No i dziś zrobiłam słoiczki tak jak mi pisałaś tyle, że bez mięska. Tato ma mi dzisiaj kupić więcej małych słoiczków to zrobie też mięsne. Maja wcinała mój wytwór jak najęta tak jej smakowało. Byłam w szoku, że tyle zjadła bo te ze sklepu to ledwo jej wciskam 1 słoiczek a ten mój zrobiony to jak 1,5 słoiczka sklepowego.

Cytat:
Hej jak wasze dzieciaczki przeżyły zmianę czasu, bo u mnie Anastazja najczęściej budzi się o 7, więc przy zmianie czasu wstała już wyspana i gotowa do zabawy o godzinie 6. Normalnie super

Przeczytam co tam u Was?
Maja wstaje po staremu czyli jak budziła się o 6 to teraz o 5. Ciekawe gdzie jej się przestawia ten zegarek bo dłużej nie wytrzymam tak wczesnej pobudki

Eirene hehe ja też wczoraj mówiłam, że poczekam sobie jak mała dorośnie to się zemszczę a teściu do mnie, że do tego czasu to dawno zapomnę

Dziewczyny jakiej firmy kupujecie foteliki? Ja się zastanawiam nad maxi cosi priori 9-18 kg.

Wrzuciłam nowe fotki do albumu

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]

Edytowane przez izunia233
Czas edycji: 2011-10-31 o 16:38
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:56   #4234
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

Współczuję Ci tych strasznych nocek, tak jak czytam o tych twoich nockach, to mi się przypomniało, jak byłyśmy w ciąży i ty też wciąż miałaś straszne nocki z bólem - pamiętasz

Gratki za ząbek
jestem w szoku ze to pamiętasz
masz rację ostatni miesiąc ciąży albo i dłużej nocki miałam okropne. mała mi spać nie dawała, miałam lekkie skurcze i brzuch mnie bolała niemiłosiernie.
no i Malwinka nie spoczęła na laurach, spać i teraz mi nie daje

dziękujemy za gratulacje. ząbki rosną coraz bardziej są widoczne i wyglądaja już superaśnie
dziś mi trochę gorączkowała i kupki robiła często chyba będzie się następny wykluwał

marta, eirene moja Malwinka jak była chora też dawałam jej Pulmeo wrrrr
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:32   #4235
ego_ego
Wtajemniczenie

no i pocytowalam i zamknelam sobie karte

dziekujemy za gratulacja za zabka!!!

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie po długiej przerwie znów jesteśmy z Erykiem.Mieliśmy i mamy małego marudera w domu,a nocki to jakiś koszmar budzi sie od 24 co godzina a czasem nawet co 30 min,zebow nie widac ,viburcol nie działa mamy dosc z tż ciekawe ile to jeszcze potrwa.Ale czytajac dzis was to widze ze nie jestem sama z tym problemem.eryk 27 skonczył pół roku ,zaczął pełzacjest przekomiczny,Postaram sie byc z wami na bieżąco ,lecz ciagle mi brak czasu.Buziaki dla wszystkich maluchów i gratulacje z powodu nowych osiagniec i pierwszych zębolów
hej
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:03   #4236
n.ik.a
Zadomowienie

hej ja tylko na chwilkę póki Mała śpi a może to długo nie potrwać
Ja nadal chora, katar, kaszel jedna wielka masakra na dodatek wykrakałam i zaraziłam Kalę Mała ma katar lejący się z nosa i lekki kaszelek. Bylam u lekarza mamy nadal psikać do noska tantum protect a do gardełka tantum verde. Osłuchowa Małą jest czysta

byłam dziś u ortopedy i wiecie co niepotrzebnie jeżdżę co 5 tyg. do poradni preluksacyjnej Mała ma zdrowe bioderka i panewki też rozwinięte. Doktor obejrzał RTG któe miała robione i stwierdził, że ze zdjęcia widać, że jest coś z nimi nie tak ale po tym obrazie pani dr powinna wziąć linijke i pomierzyć wszystkie kąty itp. po tym widać, że z bioderkami i panewkami jest dobrze Matko mnie ci lekarze naprawdę wykończą.
Dziś też opierdzielła mnie znajoma lekarka, że jeszcze nie wprowadziłam glutenu ale mówię jej że pediatra kazała czekać do 8 miesiaca. Ta popukałą się w głowę i kazała natychiast wprowadzić gluten. Stąd pytanie moje drogie jak ma to zrobić skoro mam mleczna kaszkę manne, jak mam odmierzyć te 2-3g i w jakiej firmie podać???

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:18   #4237
marta_27
Zadomowienie

hej
dziś bez gorączki nam dzień minął, ale jutro znów czeka nas wizyta w przychodni bo Mateusza wysypało na brzuszku, klatce piersiowej i plecach i stąd moje pytanie: czy to może być 3dniówka? jak wygląda wysypka przy 3dniówce?
Mateusz ma takie drobne czerwone krostki, miejscami jest więcej ale są na całym tułowiu szyi i troszeńkę na dole twarzy, ale na twarzy to mogą być od śliny bo się leje strumieniami

ja się wykończę z tymi chorobami, jakbyśmy mało przeszli przez te kilka m-cy to teraz znów po lekarzach latamy, ehhh

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dobrze że u was już lepiej

kurde my też mamy Pulmeo!!! kurde i w co tu wierzyć... niby lekarka nasza doświadczona, polecają ją nigdy żadnemu dziecku nie zaszkodziła a jednak strach jest...
pozostaje wierzyć lekarzowi...

my mamy Pulmeo i Prospan.
ale ja dałam tylko 2dni dziś już nie dostał i nie dostanie...

masakra
na ulotce Pulneo jest dawkowanie dla niemowląt też więc pewnie bezpieczny, albo nie tak bardzo szkodliwy

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakiej firmy kupujecie foteliki? Ja się zastanawiam nad maxi cosi priori 9-18 kg.
jeszcze nie wiem jaki. będziemy kupować pewnie w listopadzie albo grudniu bo nam Mateusz ledwo na szerokość wchodzi. jakiś szeroki w barach chyba jest, hehe

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Ja nadal chora, katar, kaszel jedna wielka masakra na dodatek wykrakałam i zaraziłam Kalę Mała ma katar lejący się z nosa i lekki kaszelek. Bylam u lekarza mamy nadal psikać do noska tantum protect a do gardełka tantum verde. Osłuchowa Małą jest czysta

byłam dziś u ortopedy i wiecie co niepotrzebnie jeżdżę co 5 tyg. do poradni preluksacyjnej Mała ma zdrowe bioderka i panewki też rozwinięte. Doktor obejrzał RTG któe miała robione i stwierdził, że ze zdjęcia widać, że jest coś z nimi nie tak ale po tym obrazie pani dr powinna wziąć linijke i pomierzyć wszystkie kąty itp. po tym widać, że z bioderkami i panewkami jest dobrze Matko mnie ci lekarze naprawdę wykończą.
Dziś też opierdzielła mnie znajoma lekarka, że jeszcze nie wprowadziłam glutenu ale mówię jej że pediatra kazała czekać do 8 miesiaca. Ta popukałą się w głowę i kazała natychiast wprowadzić gluten. Stąd pytanie moje drogie jak ma to zrobić skoro mam mleczna kaszkę manne, jak mam odmierzyć te 2-3g i w jakiej firmie podać???
nie musisz mi mówić jacy lekarze są. koszmar
jak jak bym chciała żeby nasza pani dr już wróciła z tego chorobowego. jeden lekarz któremu ufałam, no i jeszcze neurochirurga mamy świetnego, ale to nie pediatra

ja podaję zwykłą mannę więc nie pomogę bo nie pamiętam. ale chyba powinno pisać na opakowaniu albo jest ten przelicznik z bobovity

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:07   #4238
kasienkakg
Zadomowienie

izunia233 - dobrze, że zadzwonila do Ciebie ta rehabilitantka. WIdocznie jest to jakas w porzadku babeczka. I super, że słoiczki smakują. A niech je na zdrowie!

n.ik.a - masz napisane na opakowaniu. To zalezy od kaszki, od firmy. Jesli masz bobovity, to na stronie jest wszystko wytlumaczone

Moja Lilunia juz spi i przed spaniem 4 razy powiedziala MAMA. Ale TŻ mi zazdrości A jak ją prosił, zeby powiedziala tata

Dzięki za komentarze pod zdjeciami z halloween
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:26   #4239
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
izunia233 - dobrze, że zadzwonila do Ciebie ta rehabilitantka. WIdocznie jest to jakas w porzadku babeczka. I super, że słoiczki smakują. A niech je na zdrowie!

n.ik.a - masz napisane na opakowaniu. To zalezy od kaszki, od firmy. Jesli masz bobovity, to na stronie jest wszystko wytlumaczone

Moja Lilunia juz spi i przed spaniem 4 razy powiedziala MAMA. Ale TŻ mi zazdrości A jak ją prosił, zeby powiedziala tata

Super, gratuluje ¨mamy¨

nika- cie lekarze jacys nienormalni i jak tu mamy wierzyc lekarza?! przeciez sami specjalistami nei ejstesmy
My bylismy na wiejskiej imprezie Halloweenowej. Jak to nas wsi... dupa:P, ale dawali za darmo goraca czekolade, magdalenki i KASZTANKI mniam mniam ... jeszcze pare rzeczy. Bylismy tam do 20 i o 20.30 Lenka juz szla spac. Pomalowalismy sobie na szybko buzie i Lena na poczatku bala sie Tzta:P, pozniej skapnela sie ze to tata. ZDJECIA W ALBUMIE.

Mloda juz sie raz obduzila z ogromnym krzykiem... nie wiem czy wina katarku czy zebow...

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:28
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 20:27   #4240
n.ik.a
Zadomowienie

marta_27, kasienkakg kochane właśnie mama kupiła mi z nestle i niestety nie ma wiem, że tej bobovity 2 łyżeczki to 3 g. A tu nie mam pojęcia...może tak samo

Mała zasnęła, przez ten katar nawet nie miała siły szaleć w wannie - bidulka. Jedzenie też jej nie idzie.

ja też jestem taka wymięta, że szok. Nawet nei chce mi się ćwiczyć. Chyba tylko podepnę sobie saunę i zasiadam do czytania

dobranoc kochane

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-10-31, 20:36   #4241
marta_27
Zadomowienie

nika a masz taką kaszka mleczna manna z nestle? w żółtym tekturowym pudełku?

taką? bo jeśli tak to pisze z boku pod tabelą karmienia, że trzeba zacząć dawać od 2-3 łyżeczek na jedną porcję

Edytowane przez marta_27
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 21:04   #4242
prunelle
Wtajemniczenie

mnie lekarka mówiła, żeby zacząć od podania pół łyżeczki, potem łyżeczkę i tak stopniowo... hm

Cytat:

brawo!

Zorientowałam się, że już 22, masakra, gdzie minęły te trzy godziny wieczoru?!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 21:54   #4243
n.ik.a
Zadomowienie

marta_27 no faktycznie, tak to jest jak się czyta tylko to co dużymi literami
zastanawiam się tylko z czym jej mogę to podać, bo 2-3 łyżeczki na 100 ml wopdy będzie chyba za rzadkie i tak kombinuję podanie jej z owocami ze słoiczka ale nie wiem czy można bo wszędzie pisze, że najlepiej na przecier jarzynowy - ale jak mleczną kaszkę na zupkę...rany ale ja jestem niedoinformowana w tych sprawach

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-10-31, 22:03   #4244
marta_27
Zadomowienie

te 2-3 łyżeczki to nie na 100ml wody tylko na 100ml przecieru, a czy to będą owoce, warzywa czy coś innego to wszystko jedno chyba. ja te 2 łyżeczki wrzuciłabym do 30ml wody i to co wyjdzie do deserku lub obiadku

spadam spać bo już oczy mi się zamykają
dobranoc

Edytowane przez marta_27
Czas edycji: 2011-10-31 o 22:05
Stary 2011-11-01, 07:36   #4245
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
powoli się już przyzwyczaja
Cytat:
wiecie co wącham teraz kropelki do ucha którymi zakraplam Oliemu ucho i... to one tak śmierdzą haha a ja się bałam że to ropa
haha
Cytat:
hej
dziś bez gorączki nam dzień minął, ale jutro znów czeka nas wizyta w przychodni bo Mateusza wysypało na brzuszku, klatce piersiowej i plecach i stąd moje pytanie: czy to może być 3dniówka? jak wygląda wysypka przy 3dniówce?
u nas było właśnie tak przy trzydniówce

hej
u nas pobudka na smoka o 4 a wstaliśmy o 7.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 08:36   #4246
n.ik.a
Zadomowienie

witam się z rana u nas noc w miarę dobrze tylko ten katar Małej. Masakra ma takie gluty, że szok..jak kichnie to wiszą jej z nosa śpiki...bleee. ściagam Fridą ale Mała się złości, wyciągnęłam tez gruszkę ale to samo. Mąż trzyma za głowę a ja walczę. Na szczęście tylko katar ale Mała jest strasznie nim umęczona.
Ja odrobinę lepiej. Kaszel zaczyna mi sie odrywać i katar jakby lżejszy. Kurcze ja po tej ciąży nie mam w ogóle odporności

marta_27 kochana dziękuję, że mnie uświadomiłaś zapytam jeszcze jak długo mam jej podawać taką ilość, bo wszędzie pisze, że 2 miesiące:brzyda l: a wysypka u Mateusza wygląda na 3-dnówkę. Moją tez obsypało. drobne czerwone krostki miała wszędzie za wyjątkiem rączek i nóżek

wędrówki po cmentarzach raczej odpuszczamy choć pogoda zapowiada się piekna. kurujemy się z Małą bo dośc tych chorób

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-11-01 o 08:37
Stary 2011-11-01, 10:17   #4247
Eirene1987
Zakorzenienie

Hejo jednak to nie te krople śmierdzą z ucha bo wczoraj nie kropiłam a dalej czuć ropkę... jutro jedziemy do lekarza...

Cytat:

brawo!!!

a zdjęcia suuuper!!!
idę bo się obudził królewicz

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 10:47   #4248
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

hej, nie mam ostatnio weny żeby pisać

Oliwia po raz 3 ma katar, i mam nadzieję, że to tylko katar a nie gardełko (bo tż chory). Ma takie smutne oczka, ale chyba gardło ja nie boli bo ma apetyt. Gile ciągle wycieramy.

Jeny, nie cierpię tych wieczorów dłuuuugich.
Wczoraj jak zrobiło się ciemno to poszłam pod prysznic, zmyłam makijaż, wskoczyłam w piżamę bo byłam przekonana, że jest po 19. Wchodzę do pokoju patrze, a tam teleekspress (17:00).
Oliwia miałą kąpiel dopiero po 20.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

eirene- jedź do lekarza, żeby jakieś zapalenie się nie zrobiło bo się dziecko nacierpi.

kasieńka,- brawo za mama zazdraszczam

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Oliwia już ponad godzinę śpi
ja zjadłam śniadanko, zrobiłam pranie i właśnie znalazłam w lodówce kawałek sernika ...
tz śpi po nocce ech!
czekam na teściów, mieli zabrać małą na spacer.....
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 12:43   #4249
mora103
Raczkowanie

Cytat:
kasienkakg no niestety dziś nam odwołali bo ktoś przyszedł tam z jelitówką i rehabilitantka zadzwoniła żebym lepiej z małą nie przyjeżdżała.Byliśmy już tam 5 razy i widzę ogromne postępy. Maja już nie krzywi tak główki

No i dziś zrobiłam słoiczki tak jak mi pisałaś tyle, że bez mięska. Tato ma mi dzisiaj kupić więcej małych słoiczków to zrobie też mięsne. Maja wcinała mój wytwór jak najęta tak jej smakowało. Byłam w szoku, że tyle zjadła bo te ze sklepu to ledwo jej wciskam 1 słoiczek a ten mój zrobiony to jak 1,5 słoiczka sklepowego.

Maja wstaje po staremu czyli jak budziła się o 6 to teraz o 5. Ciekawe gdzie jej się przestawia ten zegarek bo dłużej nie wytrzymam tak wczesnej pobudki

Eirene hehe ja też wczoraj mówiłam, że poczekam sobie jak mała dorośnie to się zemszczę a teściu do mnie, że do tego czasu to dawno zapomnę

Wrzuciłam nowe fotki do albumu
my kupiliśmy fotelik Cybex ten bez pasow tylko z nakładką 9-36 kg
U nas dzis nocka bez zmian,dzis tatus wstawal do małego ja spalam w salonie wreszcie sie wyspalam.Dziś ja spie z malym w pokoju inaczej nie pociagniemy dlugo,a tak na zmiane bedziemy sie wymieniac.My na cmentarz wybieramy sie jak sie z ciemni mały bedzie miał co podziwiać.
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 13:28   #4250
marta_27
Zadomowienie

dziewczyny ja się wykończę. ta wysypka to nie po trzydniówce tylko uczulenie na antybiotyk no i zmieniła nam lekarka na inny. mam nadzieję że zejdzie szybko bo wysypało go jeszcze bardziej i na głowie nawet ma. nóżki i rączki tylko czyste. 3dniówkę wykluczyła. oskrzela nadal zawalone. mam nadzieję że się jakoś wykaraska w miarę szybko z tej choroby bidulek

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
mnie lekarka mówiła, żeby zacząć od podania pół łyżeczki, potem łyżeczkę i tak stopniowo... hm
ale to chyba o zwykłą mannę chodzi. ja daję pół łyżeczki ale zwykłej manny

Cytat:
witam się z rana u nas noc w miarę dobrze tylko ten katar Małej. Masakra ma takie gluty, że szok..jak kichnie to wiszą jej z nosa śpiki...bleee. ściagam Fridą ale Mała się złości, wyciągnęłam tez gruszkę ale to samo. Mąż trzyma za głowę a ja walczę. Na szczęście tylko katar ale Mała jest strasznie nim umęczona.
Ja odrobinę lepiej. Kaszel zaczyna mi sie odrywać i katar jakby lżejszy. Kurcze ja po tej ciąży nie mam w ogóle odporności

marta_27 kochana dziękuję, że mnie uświadomiłaś zapytam jeszcze jak długo mam jej podawać taką ilość, bo wszędzie pisze, że 2 miesiące:brzyda l: a wysypka u Mateusza wygląda na 3-dnówkę. Moją tez obsypało. drobne czerwone krostki miała wszędzie za wyjątkiem rączek i nóżek

wędrówki po cmentarzach raczej odpuszczamy choć pogoda zapowiada się piekna. kurujemy się z Małą bo dośc tych chorób
zdrówka dla Kalinki
mnie też dziewczyny na forum uświadomiły, a chyba Izabela mi to łopatologicznie wytłumaczyła bo nie mogłam zajarzyć, hehe
a jak długo to nie wiem no właśnie pora się dowiedzieć bo my już m-c podajemy a chyba w którymś momencie trzeba zwiększyć dawkę glutenu

ja z Mateuszem też w domu siedzimy dziś. mąż pojechał na groby, Mati śpi a ja mam chwilę dla siebie

Cytat:
Hejo jednak to nie te krople śmierdzą z ucha bo wczoraj nie kropiłam a dalej czuć ropkę... jutro jedziemy do lekarza...
o kurcze, a może te krople mają taki długoterminowy zapach i czuć je jeszcze z uszka mimo że ich tam nie ma

Stary 2011-11-01, 16:46   #4251
maggol111
Raczkowanie

hej
my juz objechalismy dzis wszystkie groby, jak ja nie lubię tego święta
lubie tylko ten klimat wieczorem, kiedy palą sie wszystkie znicze itd.

Cytat:

duzo zdrówka

ja podaję Małemu tą mleczną mannę z Bobovity, i wrzucam mu 1 łyzkę do kaszki, mozesz np. wrzucic trochę do mleka, kaszki itd. jesli to tez taka błyskawiczna
wczesniej , zanim skonczył 6 m-cy gotowałam pół łyzeczki zwykłej kaszki manny błyskawicznej i mieszałam np. z deserkiem

Cytat:
hej
Mateusz ma takie drobne czerwone krostki, miejscami jest więcej ale są na całym tułowiu szyi i troszeńkę na dole twarzy, ale na twarzy to mogą być od śliny bo się leje strumieniami

ja się wykończę z tymi chorobami, jakbyśmy mało przeszli przez te kilka m-cy to teraz znów po lekarzach latamy, ehhh

na ulotce Pulneo jest dawkowanie dla niemowląt też więc pewnie bezpieczny, albo nie tak bardzo szkodliwy
ale wy sie nalatacie po tych lekarzach, współczuję i duzo zdrowka dla Mateuszka
Stary 2011-11-01, 21:11   #4252
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

jaka tu dziś grobowa cisza

byłam z Oliwką na spacerze i cały czas patrzyła na liście leżące na ziemi i kolorowe drzewa.
Po południu doczekałam się wizyty teściów. Powiedzieli, że kupią Oliwii sanki

Mała łobuzowała od 13 do 21:30. Normalnie nie mam już na nią siły.

Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich.
do jutra
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:40   #4253
aguchaw1
Raczkowanie

Hej dziewczyny.

Jak tam po wszystkich świętych??
My byliśmy na 4 cmentarzach z Szymonkiem. Cały dzień był bardzo grzeczny, na cmentarzach oglądał drzewa i ogólnie podobało mu się..

Od kilku dni odwraca się juz we wszystkie strony, pełza i jak go posadzę to siedzi, ale jeszcze nie siada.
Byliśmy u lekarza, waży 9200 i jest zdrów jak rybka (odpukać)
Jest bardzo roześmiany i wesolutki

Tak w ogóle zauważyłam, że wątek zaczyna "wymierać"
Przykro mi z tego powodu.
Tak się stało po zniknięciu z forum Tra,Tajki,Izy,Montii,Czar nej, Eirene i paru innych a w zasadzie nie zniknięciu z forum tylko przeniesieniu się, tam gdzie ja i inne dziewczyny nie mają dostępu

Brakuje Was tutaj dziewczyny.. no.. w zasadzie tyle co chciałam napisać

Miłego dnia życzę wszystkim

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 09:33   #4254
coralady
Wtajemniczenie

hejka

My wczoraj tylko spacerek z siostra i jej mężem na jeden cmentarz u nas w mieście,spotakałam pełno rodziny.Wracalismy juz na 3 wózki,dołączyła jeszcze kuzynka z 8 miesięczną córka i mężem.
Dzieci nam na zmiane płakały

W jaki sposób podajecie żółtko?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:52   #4255
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
hejka

Do zupki co 2-3 dzień, na sam koniec gotowania wrzucam żółtko, minuta dwie na ogniu i tyle

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:19   #4256
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Do zupki co 2-3 dzień, na sam koniec gotowania wrzucam żółtko, minuta dwie na ogniu i tyle
Ja nie gotuje zupek,więc dam jej do obiadku ze słoiczka,albo kupie już zupki z zółtkiem. Nie wiem czy nie pogardzi,bo ostatnio gardzi obiadkami i kaszkami Tylko deserki są ok!

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-11-02, 10:31   #4257
Natka3008
Rozeznanie

Witam wszystkie panie

U nas wszystko w porządku, powoli Anastazja wraca na swój stary tor

Wczoraj było cieplutko, więc zabraliśmy małą na cemantarz

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jestem w szoku ze to pamiętasz
masz rację ostatni miesiąc ciąży albo i dłużej nocki miałam okropne. mała mi spać nie dawała, miałam lekkie skurcze i brzuch mnie bolała niemiłosiernie.
no i Malwinka nie spoczęła na laurach, spać i teraz mi nie daje

dziękujemy za gratulacje. ząbki rosną coraz bardziej są widoczne i wyglądaja już superaśnie
dziś mi trochę gorączkowała i kupki robiła często chyba będzie się następny wykluwał

marta, eirene moja Malwinka jak była chora też dawałam jej Pulmeo wrrrr
Widzisz taka pamiętliwa jestem

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:36   #4258
coralady
Wtajemniczenie

A ja zamiast iść dziś na szczepienie to do pediatry idę,ale z chora Lilką Tak mi zaczęła w nocy kaszleć mokrym kaszlem i ma katar do tego.Ze szczepienia nici

Musimy sie do niedzieli wykurować,bo impreza z okazji chrztu synka siostry.

A z dobrych wiadomości to że przybrała po odstawieniu manny i dziś waży 7700g,a ostatnio 7300g.

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-11-02 o 10:41
Stary 2011-11-02, 10:44   #4259
Castia
Wtajemniczenie

hejjj

co tu tak cichooooo

ja o żółtku ciągle zapominam, tak jak i o wit D
dobrze że tż mi przypomina codziennie wieczorem

a żółtko jak już pamietam to wrzucam gdzie popadnie - do kaszki, do zupki albo samo z masełkiem

moja mała zaliczyła dziś dwie porządne gleby
wstała o leżaczek i on się bujnął no i ona bujnęła się razem z nim. potem wstała o łóżko i się puściła. myśłała że sama ustoi chyba
kurcze kombinuje już tak że szok. gada coś po swojemu i się burzy na mnie jak ją zabieram z miejsc niedozwolonych.
ale słodko nawija

marta ojj wy biedactwa. zdrówka życzę dla Mateuszka
podajesz mu wit C?
ja daję małej Cebion
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:59   #4260
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Na początek wszystkiego dobrego dla wszystkich dzieciaków z okazji skończonych miesięcy
Brawa za nowe ząbki dla Łucji Kwartalinki, Olka Ego i Malwinki Castii
Lence Tajki i Szymonkowi Aguchaw gratulujemy nowych umiejętności
Życzymy dużo zdrówka dla Mateuszka Marty, Lenki Tajki, Oliego i Eirene, Kali i Niki, Oliwki Mordki i Lilki Cory.

Z wszystkimi niewyspanymi łączę się w bólu, bo u nas maskara każdego dnia i nocy

N.ik.a spóźnione najlepsze życzenia z okazji urodzin

Castia jak widzisz wiele z nas już miało jakieś wypadki z dzieciakami, nie jesteś wcale głupia, to się zdarza i tylko powoduje że jesteśmy jeszcze bardziej czujne. Nasz Dawidek też zleciał z łóżka i to dwa razy niestety, bo raz ja nie upilnowałam a raz tatuś

Cytat:
Hejka

Ja już po kilku dniach zagonieniaChrzest i impreza za namiSzatka dotarła w dzień chrztu.
jaka ulga, że już po wszystkim, prawda? super, że szatka dotarła na czas

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
i jak babcia, dała radę przez 8 godzin? jak Dawidek wytrzymał?

a jak sobie poradziłyście z kładzeniem spać po zmianie czasu?
Nam się udało dotrwać do 18.50 ale już było meeega marudzenie.
tak, babcia dała radę, Dawidek był bardzo grzeczny, jedyne co to nie chciał popoludniu zjeść kleiku tylko poszedł spać, a jak wstał to ja już byłam w domu chciałam go tym kleikiem nakarmić, ale nie chciał go jeść tylko rzucił się na cyca zatęsknił za mamusią

a pierwszego dnia po zmianie czasu poprostu małego przetrzymaliśmy do 20 jak zawsze i było ok, tylko rano wstał po 5

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie po długiej przerwie znów jesteśmy z Erykiem.Mieliśmy i mamy małego marudera w domu,a nocki to jakiś koszmar budzi sie od 24 co godzina a czasem nawet co 30 min,zebow nie widac ,viburcol nie działa mamy dosc z tż ciekawe ile to jeszcze potrwa.Ale czytajac dzis was to widze ze nie jestem sama z tym problemem.eryk 27 skonczył pół roku ,zaczął pełzacjest przekomiczny,Postaram sie byc z wami na bieżąco ,lecz ciagle mi brak czasu.Buziaki dla wszystkich maluchów i gratulacje z powodu nowych osiagniec i pierwszych zębolów
witajcie

Cytat:
[U]Dziewczyny jakiej firmy kupujecie foteliki? Ja się zastanawiam nad maxi cosi priori 9-18 kg.
ja jeszcze nie orientowałam się za bardzo, bo spokojnie jeszcze z 1,5 miesiąca Dawid w tym pojeździ, ale prawdopodobnie maxi cosi tobi

Cytat:
zwariować można z tymi lekarzami, człowiek sam nie wie któremu wierzyć
co do mlecznej kaszki manny to nie pomogę, bo ja podaję zwykłą błyskawiczną

Cytat:
a jak długo to nie wiem no właśnie pora się dowiedzieć bo my już m-c podajemy a chyba w którymś momencie trzeba zwiększyć dawkę glutenu
wydaje mi się, że dzieciom piersiowym przez 2 miesiące, a potem można juz normalnie kurcze nie pamiętam

Cytat:
ja gotuję osobno jajko, dorzucam pół żółtka przed miksowaniem zupki

Teraz pokrótce co u nas
Jesteśmy do jutra rana jeszcze u rodziców i już mam dość i chcę do siebie. Jednak nie ma to jak u siebie. Mały rozregulowany całkowicie, ja mogłam co dzień jakieś swoje sprawy zalatwiać, ale babcia z dziadkiem wtedy szli na łatwiznę i jak mały chciał spać to w wózek go i wozili po domu a ja teraz będę mieć przewalone
W czwartek teściowa przywiozła mi 2 wiejskie kogutki, więc znów spróbowałam ugotować małemu sama obiadek, tym razem na mięsku no i pełen sukces zjadał wszystko, w różnych kombinacjach i to niemal pełną miskę 240ml zresztą w ogóle miał super apetyt do poniedziałku.
No a w poniedziałek wieczorem wstał z drzemki, zjadł deserek i był jakiś bardzo gorący, więc zmierzyłam temperature i miał 38,5. Dałam czopek, zrobiłam chłodny okład, nieco chlodniejszą kąpiel, zjadł i poszedł spać. Poza gorączką żadnych innych objawów, dziecko wesołe jak zawsze, apetyt super, ciagle chciał się bawić. Noc była najlepsza od 2 tygodni, wstał dopiero o 4 i znów 38,5. Wczoraj przed południem już tylko 37,5, ale apetyt mniejszy, bardzo marudny, dużo płakał, a jak nie płakał to spał. Podejrzewałam juz trzydniówkę, ale po południu okazało się, że mamy pierwszego ząbka

Wieczorem i w nocy znów powyżej 38 stopni, nie mógł spać, bardzo płakał, dziś rano też. Teraz śpi, miał już tylko 37 stopni jak go kładłam. Sama już nie wiem czy to na tego zęba tak do lekarza pójdziemy dopiero jutro pewnie jak wrócimy do siebie.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-11-02 o 11:02
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości