|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
ech kobietki...ja też walczyłam z wypadaniem róznymi sposobami. nerile, seboradiny i co nie tylko....pomagało, ale na krótka chwile. wkurzyłam się i rzuciłam to wszystko i używam teraz zwykłego szamponu Familijnego i jest lepiej
![]() ![]() i wam kobietki też życzę poprawy i będę trzymać kciuki za was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Raczkowanie
|
![]()
Stosuję liczne odżywki odbudowujące i jedwab do włosów. Mimo to wciąż mam problem z wypadającymi włosami...
![]() Dodam, że używam prostownicy, więc to może być jedną z przyczyn słabej kondycji moich włosów. Ale w moim wypadko to konieczne, nie mogę zrezygnować z prostowania... ![]() Jakie środki (użytku wewnętrznego lub zewnętrznego) mogę stosowac? Może ktoś mógłby polecić mi odpowiednie tabletki?
#1893 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co na wypadające włosy??
przeczytaj sobie watki o wypadaniu włosów, jest jeden taki bierzący, a takze polecam lekture tych o zapuszczaniu wlosow. tam wszystko jest i o kosmetykach, i o tabletkach i o zdrowiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Raczkowanie
|
Tutaj wkleiłam bierzące wątki o tej tematyce…wystarczy troche poszukać
![]() ![]() Porost włosów http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95194 Walka o zdrowe i piękne włosy http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123209 |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
♥
|
ja polecam na wypadajace włosy tabletki SILICA
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Jedna z wizażystek zaproponowała mi nacieranie głowy sokiem z czarnej rzepy
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#1897 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie wiem czy mnie pamietacie pisłąm o wypadaniu włosów po ciazy dermatolog powiedzila mi zebym nic nie robila do 8 miesiaca po porodzie dla mnie to przesada zwłaszcza ze zatykam cale sitko po umyciu włosów jak myslicie zaczac cos stosowac czy rzeczywiscie poczekac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
lipiec na maksa!!! :)
|
to może po stosowaniu antykoncepcji też trzeba przeczekać?
![]() jestem już w takiej desperacji, że chciałabym ogolić głowę na łyso i zacząć nosić perukę..
![]() |
#1899 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
Jeszcze co do tej tarczycy. Dla mnie wizyta u eno była błogosławieństwem, ale totalnym przypadkiem. Dzięki temu moge leczyć chorobę, która nieleczona mogłaby mieć poważne konsekwencje w przyszłości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Raczkowanie
|
Norma TSH rzeczywiście jest gdzieś w granicach 4 (nie pamietam jaka dokładnie to była liczba) i ja zawsze jak miałam 3 z kawałkiem to lekarka mówiła, że to wzorcowy wynik, także jak widać lekarze nawet co do tego nie są zgodni :/ W każdym razie swego czasu robiłam badania TSH bardzo często, bo leczyłam się u endo i dosłownie za każdym razem wychodziła mi inna wartość, nawet niezależnie od tego, czy brałam jakieś tabletki, czy nie... Nigdy tego nie rozumiałam. A czym Twoja lekarka tłumaczy te wahania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Balitagscarlet, czy te hormony powodują jakieś skutki uboczne (tycie czy coś w tym rodzaju)? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 |
Raczkowanie
|
Anuska77
Te hormony napewno nie powodują tycia ani nic takiego ![]() ![]() ![]() Zastanawia mnie tylko twoje TSH 5,710 i reakcja lekarza bo norma jest do 4...Chyba,że to są jakieś inne jednostki niż moje. Za tym drugim razem jak wyszło mi 2,7 to wg mojej endo i tak nieiwiele zmieniło bo mam tarczyce za małą i ona podejrzewa,że było zapalenie i powinnam brać hormony maltką dawkę narazie, bo poprawią mi się włosy, cera apotem zobaczymy... fabienne Mi endo mówiła, że to zależy od mnóstwa różnych czynników,pory dnia kiedy robisz badanie,twojego samopoczucia, stresu, ogólnego stanu zdrowia itd i że takie wahania to nic dziwnego i się zdarzają bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zadomowienie
|
Balitagscarlet, lookam właśnie w wyniki TSH i to są takie jednostki: ulU/ml, norma od 0.4 do 4.0. I jakie leki Ci przepsała endo? Coś na E, bo pamiętam, że nazwa zaczyna się na E, ale nie mam recepty przy sobie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Raczkowanie
|
Anuska77
czyli jednak norma ta sama ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Raczkowanie
|
w porę spieszę z informacjami jakie dzisiaj wydobyłam od mojego endokrynologa (wreszcie mam skierowanie na badania hormonów!!
![]() tak więc, badania, szczególnie hormonów męskich, najlepiej robić przed okresem, bo w trakcie mogą być zakłamane i wtedy niczego się nie dowiesz. ja sama muszę się trochę spieszyć z badaniami ![]() dziewczyny, powiedzcie co Wam przepisują lekarze jeśli okaże się, że jest nadczynność albo niedoczynność tarczycy? bo właśnie to u siebie przewiduję.. i jakie są ekefty po braniu specyfików aha, i badanie nie musi być na czczo, można je robić o każdej porze dnia (i nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Raczkowanie
|
u mnie poziom TSH wyszedł 0,78 i się z kolei zastanawiam, czy to nie za blisko dolnej granicy normy?
![]() a jakie sa normy testosteronu? w moich wynikach podana jest max. wartość 3,9, a ja mam 3,57. |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Raczkowanie
|
larisa
Wydaje mi się,że twoje TSH jest ok.To 1,15 to takie jak ja według mojej pani doktor powinnam mieć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Rozeznanie
|
Ja też walcze i to nawet z efektamiz w ypadajcymi włosami, ale mam pytanie: czym najlepiej farbować takie włosy? Może znacie jakiś szmpon koloryzujący/ farbe po, której nie wypadają w zwiększonych ilościach? wiem ,ze najlepij nie farbować wcale, ale może jakiś delikatny szampon koloryzujący?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Raczkowanie
|
najlepiej to wcale nie farbować włosów, ale wiadomo, że czasami to niemożliwe. najlepszym wyborem byłaby po prostu szamponetka koloryzująca, ale np. moich włosów wcale nie łapie. ja korzystałam kiedyś z serii Casting L'oreal, to była farba bez amoniaku, koloryzująca ton w ton, ale przynajmniej z efektem. na zdjęciu opakowania miała Letita Casta (jakkolwiek się jej imienia i nazwiska nie pisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Zadomowienie
|
Balitagscarlet
Czy zauważyłaś jakieś zmiany w wyglądzie włosków w momencie nadmiernego ich wypadania (zanim zaczęłaś wiązać to z niedoczynnością tarczycy)? Chodzi mi o to, czy np. były bardziej łamliwe, przesuszone, z rozdwojonymi końcami, mimo podcinania, czy wypadały Ci też te krótsze nie tylko długie, i czy wypadały Ci też w ciągu dnia, tak że zwracało to Twoją uwagę (nie tylko podczas mycia i czesania). I ostatnie pytanie, a mianowicie czy poza podwyższonym TSH hormony FT3 i FT4 miałaś w normie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Raczkowanie
|
Anuska77
To może dziwne ale właśnie nie zauważyłam. Jak pierwszy raz poszłam do endo to popatrzyła na moje włosy i powiedziała,że są w świetnej kondycji, błyszczące, nawilżone, żadnych rozdwojonych końcówek. Zmieniła zdanie dopiero jak przejechała po nich ręką i okazało się, że została w niej wielka kula kłaczków. Wypadały mi strasznie przy myciu, czesaniu, w ciągu dnia wystarczyło, że chwyciłam za włosy i wyciągałam mała kitkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś używała może ampułek na wypadanie i odrost włosów o nazwie Crescina? Chodzi mi o to co jest pod tym linkiem http://www.vitanea.pl/index.phtml?ap...&k=464&tid=464 Zastanawiam sie czy kupić, bo jest to bardzo droga kuracja, i zastanawiam sie czy tak samo skuteczna.
![]() |
#1918 |
Raczkowanie
|
witam,dziewczyny jestem w trakcie kuracji lotionem subrina recept,jezeli chodzi o moje odczucia rewelacja!Bratowa,ktorej od kilkunastu miesiecy wypadaly wlosy garsciami,ok 200 przy jednym czesaniu,ma juz lyse placki na glowie,a badania ok,po kilku aplikacjach wyczesuje ok 15 wlosow!Ja mialam troche mniejszy problem,ale przy okazji po fatalnej wizyie u fryzjera postanowilam pomoc wlosom w szybszym wzroscie...dodatkowo biore skrzyp polny z witaminami i wlosy rosna jak szalone.Uwaga przy stosowaniu szamponu z tej serii,wlosy staja sie suche i sianowate,nie polecam na zniszczone,chyba,ze umyc glowe zwyklym szamponem,a potem tylko wmasowac w skore glowy szampon subriny.Jest jeszcze lotion subrina plus na naprawde ogromne problemy,ale nie udalo mi sie go upolowac.Za szampon zaplacilam 9zl,natomiast za lotion 10,40zl.Podaje link do apteki internetowej,gdzie mozecie zobaczyc buteleczke,a polujcie na produkt w swoich aptekach,bo jednak jest taniej
http://www.aptecus.com/product_info....a30de0073bff10 skrzyp polny http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=663 nie jest co prawda na nim napisane nic o wlosach,ale konsultowalam z farmaceutka,ze jednak przynosi bardzo dobre rezultaty u wszystkich klientek.no i nie jest pieronsko drogi,pozdrawiam Edytowane przez ulunia11 Czas edycji: 2006-11-09 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Raczkowanie
|
szampon odstawilam,poniewaz skandalicznie przesuszyl moje zniszczone wlosy,uzywam tylko lotionu,wlasciwie juz po 3 aplikacjach mam spokoj z wypadajacymi wlosami.natomiast bratowa,ktora miala naprawde patologiczne wypadanie,znaczna poprawe,ok 10 razy mniejsza utrate wlosow,zaobserwowala po 3 tygodniach stosowania samego lotionu-stosowala srednio co drugi dzien.Wprawdzie na butelce pisze,ze 2 razy w tygodniu,ale skoro upolowalysmy tylko ten slabszy lotion-jest jeszcze recept plus,zdecydowala,ze z pewnoscia jej to nie zaszkodzi.Sa jeszcze ampulki z tej serii,chyba jest tam bardziej skondensowany chmiel,ale duzo drozsze,wiec na razie zdecydowalysmy sie na lotion.
Nie pachnie za fajnie,bardzo mocno meskim,takim komunistycznym zapachem wody po goleniu,no,ale czego nie robi sie dla wlosow...Mysle,ze warto tak czy siak sprobowac,bo cena produktu jest naprawde wzgledna. Musi cos w tym byc,bo przeciez nasze babki pielegnowaly wlosy piwem,w ktorym jest chmiel i do dzisiaj we wszelkich poradnikach babuni wspomina sie o tym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.