Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-04, 06:24   #1891
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

ech kobietki...ja też walczyłam z wypadaniem róznymi sposobami. nerile, seboradiny i co nie tylko....pomagało, ale na krótka chwile. wkurzyłam się i rzuciłam to wszystko i używam teraz zwykłego szamponu Familijnego i jest lepiej podczas mycia sitko sie nie zatyka, podczas czesania nie wyciągam z grzebienia całej garści kudełków....Jak na razie jest dobrze i mam nadzieje, że tak już będzie
i wam kobietki też życzę poprawy i będę trzymać kciuki za was
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 14:15   #1892
glorstine
Raczkowanie

Question Co na wypadające włosy??

Stosuję liczne odżywki odbudowujące i jedwab do włosów. Mimo to wciąż mam problem z wypadającymi włosami...
Dodam, że używam prostownicy, więc to może być jedną z przyczyn słabej kondycji moich włosów. Ale w moim wypadko to konieczne, nie mogę zrezygnować z prostowania...
Jakie środki (użytku wewnętrznego lub zewnętrznego) mogę stosowac?

Może ktoś mógłby polecić mi odpowiednie tabletki?
Stary 2006-11-04, 14:34   #1893
kesii
Raczkowanie

Dot.: Co na wypadające włosy??

przeczytaj sobie watki o wypadaniu włosów, jest jeden taki bierzący, a takze polecam lekture tych o zapuszczaniu wlosow. tam wszystko jest i o kosmetykach, i o tabletkach i o zdrowiu.
kesii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 15:05   #1894
Maybebaby
Raczkowanie

Tutaj wkleiłam bierzące wątki o tej tematyce…wystarczy troche poszukać Wizaż to kopalnia wiedzy (i nie można być niecierpliwym)

Porost włosów
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95194
Walka o zdrowe i piękne włosy
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123209
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 16:40   #1895
anniaa

ja polecam na wypadajace włosy tabletki SILICA

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 13:28   #1896
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

Jedna z wizażystek zaproponowała mi nacieranie głowy sokiem z czarnej rzepy wczoraj zrobiłam sobie pierwszy raz tą kurację , odezwę się po jakimś miesiącu stososowania tej metody
Pozdrawiam
Stary 2006-11-05, 22:13   #1897
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

dziewczyny nie wiem czy mnie pamietacie pisłąm o wypadaniu włosów po ciazy dermatolog powiedzila mi zebym nic nie robila do 8 miesiaca po porodzie dla mnie to przesada zwłaszcza ze zatykam cale sitko po umyciu włosów jak myslicie zaczac cos stosowac czy rzeczywiscie poczekac?
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 06:46   #1898
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

to może po stosowaniu antykoncepcji też trzeba przeczekać?
jestem już w takiej desperacji, że chciałabym ogolić głowę na łyso i zacząć nosić perukę..

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 12:13   #1899
balitagscarlet
Raczkowanie

Dziewczyny,
Jeszcze co do tej tarczycy. Dla mnie wizyta u eno była błogosławieństwem, ale totalnym przypadkiem. Dzięki temu moge leczyć chorobę, która nieleczona mogłaby mieć poważne konsekwencje w przyszłości Właściwie tą wizytę zasugerował mi dermatolog, potem rodzinny dał TSH i wyszło trochę za duże. Potem były inne badania już u endo, ale jak powtarzałam TSH bez brania jeszcze lekarstw to wyszlo 2,79 czyli.... w normie!!Babka powiedziała, że takie wachania mogą się zdarzać, ale mimo że w normie to dla młodej kobiety to i tak za dużo bo powinno być do 1,5.Inne wyniki wyszły średnio, ale dostałam lekarstwa i caly czas biore i ustalam teraz dawkę.Więc już teraz nie wiem co z tą normą bo niby jest do 4, chyba że w moim przypadku były jeszcze jakieś inne przesłanki
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 15:13   #1900
fabienne
Raczkowanie

Norma TSH rzeczywiście jest gdzieś w granicach 4 (nie pamietam jaka dokładnie to była liczba) i ja zawsze jak miałam 3 z kawałkiem to lekarka mówiła, że to wzorcowy wynik, także jak widać lekarze nawet co do tego nie są zgodni :/ W każdym razie swego czasu robiłam badania TSH bardzo często, bo leczyłam się u endo i dosłownie za każdym razem wychodziła mi inna wartość, nawet niezależnie od tego, czy brałam jakieś tabletki, czy nie... Nigdy tego nie rozumiałam. A czym Twoja lekarka tłumaczy te wahania?
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 15:15   #1901
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez balitagscarlet Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Jeszcze co do tej tarczycy. Dla mnie wizyta u eno była błogosławieństwem, ale totalnym przypadkiem. Dzięki temu moge leczyć chorobę, która nieleczona mogłaby mieć poważne konsekwencje w przyszłości Właściwie tą wizytę zasugerował mi dermatolog, potem rodzinny dał TSH i wyszło trochę za duże. Potem były inne badania już u endo, ale jak powtarzałam TSH bez brania jeszcze lekarstw to wyszlo 2,79 czyli.... w normie!!Babka powiedziała, że takie wachania mogą się zdarzać, ale mimo że w normie to dla młodej kobiety to i tak za dużo bo powinno być do 1,5.Inne wyniki wyszły średnio, ale dostałam lekarstwa i caly czas biore i ustalam teraz dawkę.Więc już teraz nie wiem co z tą normą bo niby jest do 4, chyba że w moim przypadku były jeszcze jakieś inne przesłanki
No więc mój endo stwierdził, że na razie tarczyca nie wymaga leczenia (przy TSH 5,710). Wyniki hormonów tarczycowych są w normie, zatem stwierdził, żeby to przeczekać i może przeciwciała sobie poradzą z ewentualnym zapaleniem tarczycy. Hmmm...ciekawe jak długo mam czekać. Najgorsze, że tak naprawdę nie wiadomo czy wypadanie włosów powoduje akurat tarczyca. On powiedział, że dla niego ważne są inne objawy niedoczynności, nie tylko wypadanie kłaczków, które właściwie mam. Przepisał oczywiście hormony i to czy mam je brać zależy ode mnie. No więc powtórzę jeszcze raz TSH i jeśli nic się nie zmieniło to zacznę to łykać.
Balitagscarlet, czy te hormony powodują jakieś skutki uboczne (tycie czy coś w tym rodzaju)?
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 16:04   #1902
balitagscarlet
Raczkowanie

Anuska77
Te hormony napewno nie powodują tycia ani nic takiego Tycie "bez przyczyny" z tego co czytałam raczej towarzyszy nieleczonej niedoczynności. Jak bierzesz hormony to wszystko się właśnie reguluje i jest ok Ja biore już od miesiąca i żadnej zmiany wagi nie zauważyłam
Zastanawia mnie tylko twoje TSH 5,710 i reakcja lekarza bo norma jest do 4...Chyba,że to są jakieś inne jednostki niż moje. Za tym drugim razem jak wyszło mi 2,7 to wg mojej endo i tak nieiwiele zmieniło bo mam tarczyce za małą i ona podejrzewa,że było zapalenie i powinnam brać hormony maltką dawkę narazie, bo poprawią mi się włosy, cera apotem zobaczymy...

fabienne
Mi endo mówiła, że to zależy od mnóstwa różnych czynników,pory dnia kiedy robisz badanie,twojego samopoczucia, stresu, ogólnego stanu zdrowia itd i że takie wahania to nic dziwnego i się zdarzają bardzo często.
Stary 2006-11-06, 16:46   #1903
Anuska77
Zadomowienie

Balitagscarlet, lookam właśnie w wyniki TSH i to są takie jednostki: ulU/ml, norma od 0.4 do 4.0. I jakie leki Ci przepsała endo? Coś na E, bo pamiętam, że nazwa zaczyna się na E, ale nie mam recepty przy sobie..
Stary 2006-11-06, 16:52   #1904
balitagscarlet
Raczkowanie

Anuska77
czyli jednak norma ta sama Mi przepisała Letrox25, biore 1 i 1/2 tabletki codziennie rano, słyszałam też o tym na E to to samo co moje, tzn ten sam skład tylko nazwa inna
Stary 2006-11-06, 16:54   #1905
remaiz
Raczkowanie

GG do remaiz

Hej A ja zabieram sie za powtorzenie wynikow i zrobienie dodatkowych hormonow. I tak sie zastanawiam, czy jak chce zrobic badanie hormonow płciowych i tarczycy to musze byc na czczo?? I jeszcze jedno: robialm sobie badanie testosteronu jak mialam okres i nie wiem czy to ma jakies znaczenie, czy podczas okresu mozna robic badania hormonow płciowych i czy wyniki nie wyjda troche przekłamane. Pytam bo nie wiem czy mam tez powtarzac ten hormon??
remaiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 20:10   #1906
raus
Raczkowanie

GG do raus

w porę spieszę z informacjami jakie dzisiaj wydobyłam od mojego endokrynologa (wreszcie mam skierowanie na badania hormonów!!)
tak więc, badania, szczególnie hormonów męskich, najlepiej robić przed okresem, bo w trakcie mogą być zakłamane i wtedy niczego się nie dowiesz. ja sama muszę się trochę spieszyć z badaniami

dziewczyny, powiedzcie co Wam przepisują lekarze jeśli okaże się, że jest nadczynność albo niedoczynność tarczycy? bo właśnie to u siebie przewiduję.. i jakie są ekefty po braniu specyfików

aha, i badanie nie musi być na czczo, można je robić o każdej porze dnia (i nocy )
raus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 11:08   #1907
larisa
Raczkowanie

u mnie poziom TSH wyszedł 0,78 i się z kolei zastanawiam, czy to nie za blisko dolnej granicy normy? w maju miałam 1,15, tez niewysoki. ft3 i ft4 w normie.

a jakie sa normy testosteronu? w moich wynikach podana jest max. wartość 3,9, a ja mam 3,57.
larisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 14:04   #1908
balitagscarlet
Raczkowanie

larisa
Wydaje mi się,że twoje TSH jest ok.To 1,15 to takie jak ja według mojej pani doktor powinnam mieć To drugie może faktycznie ciut za niskie ale cały czas w normie więc chyba nie ma powodów do niepokoju. Ile płaciłaś za badanie poz testosteronu?? Też by mi się przydało zrobić
Stary 2006-11-07, 14:12   #1909
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,
u mnie było tak samo TSH w górnej granicy albo trochę ponad albo w powyżej środka normy mój endo powiedział to samo że to dla tak młodej kobiety to za dużo
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-07, 14:22   #1910
larisa
Raczkowanie

Cytat:
Ile płaciłaś za badanie poz testosteronu?? Też by mi się przydało zrobić
robiłam bezpłatnie w ramach ubezpieczenia z pracy, ale ile sie musiałam naprosić i natłumaczyć:/
larisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 09:57   #1911
Snufki
Rozeznanie

Ja też walcze i to nawet z efektamiz w ypadajcymi włosami, ale mam pytanie: czym najlepiej farbować takie włosy? Może znacie jakiś szmpon koloryzujący/ farbe po, której nie wypadają w zwiększonych ilościach? wiem ,ze najlepij nie farbować wcale, ale może jakiś delikatny szampon koloryzujący?
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 10:20   #1912
raus
Raczkowanie

GG do raus

najlepiej to wcale nie farbować włosów, ale wiadomo, że czasami to niemożliwe. najlepszym wyborem byłaby po prostu szamponetka koloryzująca, ale np. moich włosów wcale nie łapie. ja korzystałam kiedyś z serii Casting L'oreal, to była farba bez amoniaku, koloryzująca ton w ton, ale przynajmniej z efektem. na zdjęciu opakowania miała Letita Casta (jakkolwiek się jej imienia i nazwiska nie pisze ). zauważyłam, że seria była dostępna tylk ow perfumeriach, ale możesz sprawdzić też w normalnym Rossmanie.
raus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 14:43   #1913
Anuska77
Zadomowienie

Balitagscarlet
Czy zauważyłaś jakieś zmiany w wyglądzie włosków w momencie nadmiernego ich wypadania (zanim zaczęłaś wiązać to z niedoczynnością tarczycy)? Chodzi mi o to, czy np. były bardziej łamliwe, przesuszone, z rozdwojonymi końcami, mimo podcinania, czy wypadały Ci też te krótsze nie tylko długie, i czy wypadały Ci też w ciągu dnia, tak że zwracało to Twoją uwagę (nie tylko podczas mycia i czesania). I ostatnie pytanie, a mianowicie czy poza podwyższonym TSH hormony FT3 i FT4 miałaś w normie?
Stary 2006-11-08, 16:32   #1914
fabienne
Raczkowanie

Cytat:
fabienne
Mi endo mówiła, że to zależy od mnóstwa różnych czynników,pory dnia kiedy robisz badanie,twojego samopoczucia, stresu, ogólnego stanu zdrowia itd i że takie wahania to nic dziwnego i się zdarzają bardzo często.
Ok, dzięki za odpowiedź W takim razie nie ma co z tego robić problemu myślę, pozdrowionka
Stary 2006-11-08, 16:35   #1915
fabienne
Raczkowanie

Cytat:
Anuska77
czyli jednak norma ta sama Mi przepisała Letrox25, biore 1 i 1/2 tabletki codziennie rano, słyszałam też o tym na E to to samo co moje, tzn ten sam skład tylko nazwa inna
To coś na e to pewnie eutyrox
Stary 2006-11-08, 17:29   #1916
balitagscarlet
Raczkowanie

Anuska77
To może dziwne ale właśnie nie zauważyłam. Jak pierwszy raz poszłam do endo to popatrzyła na moje włosy i powiedziała,że są w świetnej kondycji, błyszczące, nawilżone, żadnych rozdwojonych końcówek. Zmieniła zdanie dopiero jak przejechała po nich ręką i okazało się, że została w niej wielka kula kłaczków. Wypadały mi strasznie przy myciu, czesaniu, w ciągu dnia wystarczyło, że chwyciłam za włosy i wyciągałam mała kitkę Wszędzie było ich pełno na dywanie, wannie i w ogóle, raz przy czesaniu doliczyłam do 160 i dałam za wygraną bo już nie chciałam się dalej pogrążać Na szczęście teraz wypada ich o wiele mniej, przy czesaniu i myciu nawet tylko kilka Wiesz, wydaje mi się, że u mnie to hormony całkiem sfiksowały, włosy wypadały mi przez rok, podejrzewam,że mogła mieć też na to wpły słynna Diane35, którą wtedy odstawiłam.fT4 i fT3 jak najbardziej w normie i to kolejna niespodzianka, ale podobno też się zdarza...Chyba jestem jakimś przypadkiem 1 na milion
Stary 2006-11-08, 21:15   #1917
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dziewczyny, czy któraś używała może ampułek na wypadanie i odrost włosów o nazwie Crescina? Chodzi mi o to co jest pod tym linkiem http://www.vitanea.pl/index.phtml?ap...&k=464&tid=464 Zastanawiam sie czy kupić, bo jest to bardzo droga kuracja, i zastanawiam sie czy tak samo skuteczna.
Stary 2006-11-09, 06:10   #1918
ulunia11
Raczkowanie

witam,dziewczyny jestem w trakcie kuracji lotionem subrina recept,jezeli chodzi o moje odczucia rewelacja!Bratowa,ktorej od kilkunastu miesiecy wypadaly wlosy garsciami,ok 200 przy jednym czesaniu,ma juz lyse placki na glowie,a badania ok,po kilku aplikacjach wyczesuje ok 15 wlosow!Ja mialam troche mniejszy problem,ale przy okazji po fatalnej wizyie u fryzjera postanowilam pomoc wlosom w szybszym wzroscie...dodatkowo biore skrzyp polny z witaminami i wlosy rosna jak szalone.Uwaga przy stosowaniu szamponu z tej serii,wlosy staja sie suche i sianowate,nie polecam na zniszczone,chyba,ze umyc glowe zwyklym szamponem,a potem tylko wmasowac w skore glowy szampon subriny.Jest jeszcze lotion subrina plus na naprawde ogromne problemy,ale nie udalo mi sie go upolowac.Za szampon zaplacilam 9zl,natomiast za lotion 10,40zl.Podaje link do apteki internetowej,gdzie mozecie zobaczyc buteleczke,a polujcie na produkt w swoich aptekach,bo jednak jest taniej
http://www.aptecus.com/product_info....a30de0073bff10
skrzyp polny
http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=663
nie jest co prawda na nim napisane nic o wlosach,ale konsultowalam z farmaceutka,ze jednak przynosi bardzo dobre rezultaty u wszystkich klientek.no i nie jest pieronsko drogi,pozdrawiam

Edytowane przez ulunia11
Czas edycji: 2006-11-09 o 07:03
ulunia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 07:54   #1919
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez ulunia11 Pokaż wiadomość
witam,dziewczyny jestem w trakcie kuracji lotionem subrina recept,jezeli chodzi o moje odczucia rewelacja!Bratowa,ktorej od kilkunastu miesiecy wypadaly wlosy garsciami,ok 200 przy jednym czesaniu,ma juz lyse placki na glowie,a badania ok,po kilku aplikacjach wyczesuje ok 15 wlosow!Ja mialam troche mniejszy problem,ale przy okazji po fatalnej wizyie u fryzjera postanowilam pomoc wlosom w szybszym wzroscie...dodatkowo biore skrzyp polny z witaminami i wlosy rosna jak szalone.Uwaga przy stosowaniu szamponu z tej serii,wlosy staja sie suche i sianowate,nie polecam na zniszczone,chyba,ze umyc glowe zwyklym szamponem,a potem tylko wmasowac w skore glowy szampon subriny.Jest jeszcze lotion subrina plus na naprawde ogromne problemy,ale nie udalo mi sie go upolowac.Za szampon zaplacilam 9zl,natomiast za lotion 10,40zl.Podaje link do apteki internetowej,gdzie mozecie zobaczyc buteleczke,a polujcie na produkt w swoich aptekach,bo jednak jest taniej
http://www.aptecus.com/product_info....a30de0073bff10
skrzyp polny
http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=663
nie jest co prawda na nim napisane nic o wlosach,ale konsultowalam z farmaceutka,ze jednak przynosi bardzo dobre rezultaty u wszystkich klientek.no i nie jest pieronsko drogi,pozdrawiam
Ulunia, ty używasz i szamponu i lotionu Subrina Recept? Po ilu tygodniach zauważyłas poprawę? Jak często myjesz włosy tym szamponem?
Stary 2006-11-09, 08:17   #1920
ulunia11
Raczkowanie

szampon odstawilam,poniewaz skandalicznie przesuszyl moje zniszczone wlosy,uzywam tylko lotionu,wlasciwie juz po 3 aplikacjach mam spokoj z wypadajacymi wlosami.natomiast bratowa,ktora miala naprawde patologiczne wypadanie,znaczna poprawe,ok 10 razy mniejsza utrate wlosow,zaobserwowala po 3 tygodniach stosowania samego lotionu-stosowala srednio co drugi dzien.Wprawdzie na butelce pisze,ze 2 razy w tygodniu,ale skoro upolowalysmy tylko ten slabszy lotion-jest jeszcze recept plus,zdecydowala,ze z pewnoscia jej to nie zaszkodzi.Sa jeszcze ampulki z tej serii,chyba jest tam bardziej skondensowany chmiel,ale duzo drozsze,wiec na razie zdecydowalysmy sie na lotion.
Nie pachnie za fajnie,bardzo mocno meskim,takim komunistycznym zapachem wody po goleniu,no,ale czego nie robi sie dla wlosow...Mysle,ze warto tak czy siak sprobowac,bo cena produktu jest naprawde wzgledna.
Musi cos w tym byc,bo przeciez nasze babki pielegnowaly wlosy piwem,w ktorym jest chmiel i do dzisiaj we wszelkich poradnikach babuni wspomina sie o tym.
ulunia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości