|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Moja lekarka odradza woreczki, ze mogą się bakterie z okolic przedostać. My łapaliśmy w pojemnik. Ja bym kupiła jeszcze coś na te zęby i czopki uspokajające Viburcol (dziew. maj-czerw. chwaliły).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
miała rytułał wstala, wyleniuchowała sie, poranna higiena, jedzenie,zabawa, drzemka, zabawa jedzenie, zabawa jedzenie zabawa drzemka i tak cały dzień. Wiedziałam co i jak i nawet nie czekałam aż za steka za jedzeniem ,tylko dostawała co 3h pierś i nic nikomu nie było. A teraz ![]() Wstaje o 6, bawić się chce. Wyciąga rączki żeby jej coś dać - nowa jej umiejętność. BYłam wstanie zejśc na dół zrobić śniadanie, umyć się ona sobie siedziała cicho, natomiast teraz to mogę zobić tylko kiedy spi ![]() No i ma tak że marudzi, zrobie jej samolot sie usmiecha,wpierdziela reke i zaraz znowu marudzi bez przyczyny. Zmieniła mi się zmieniła. Do 19stego tygodnia ![]() marudzenie 2-3 dni ok ale tyle tygodni ![]() wyjdę z siebie i nie wróce ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- JAKIE MACIE SPOSOBY NA WYBUDZONE DZIECKO W NOCY ?! oprócz noszenia, bo Ja nie mam siły i mi się nie chce! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny!
wszystko zapisane i ubieram malego i idziemy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Wtajemniczenie
|
Marinko
już kiedyś pisałam że: urwisy mojego brata tak samo miały, non stop płacz i nieprzespane noce, aż w końcu jakiś mądry lekarz zrobił mocz i infekcja była (miałaś może w ciąży infekcje dróg moczowych?) Agnimiłej podróży żanetka u nas nocna kupka też sie zdarza ![]() a co do zmiany to może ząbki?? Moniazaciskam kciuki za zdrowie mamy i kuzynki Dżony dziękuję za wszystkie miłe słowa a co do wypadków przewijakowych mój Jaś na nocnym przewijaniu chciał sie przewrócić z plecków na brzuszek i nóżką strącił mi miskę z wodą do mycia pupki nie dość że panele mokre to na suche pranie mi sie wylało jak powycierałam to się zesikał :mdeje: teraz dosypia a ja biorę się za hiszpański
#3365 |
Zakorzenienie
|
Telik a na przewijaku to Ja nawet nie mam szans spokojnie ubrać Emi.
Ostatnio ma tak, że przewróci się na boczek i sobie gada do pampersów, żeby jej ubrać pampersa muszę miny strzelać żeby ją zainteresować i żeby leżała spokojnie choć na chwilę na wznak ![]() Wczoraj sobie gada i gada. Odwracam ją a ona cała w serku który ulała, cała buzia biała aż w nosie miała...wycieram ja a ona siura ![]() A ona sobie dalej gada i gada i uśmiechami strzela. Teraz śpi np i widzę zakryła sobie buzię kocem, odkrywam idę do kuchni,pomieszać obiad, wracam a ona z powrotem zakryta kocem ![]() Miałam pytać a akcie chrztu daliście Jan czy Johny? Marina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zakorzenienie
|
Ja łapałam do woreczka i przelałam do pojemniczka
![]() Udało mi się za drugim razem bo za pierwszym przykleiłam woreczek odwrotnie ![]() Ja robiłam Radkowi usg brzuszka i badanie krwi. Lekarka nie zaproponowała. Ktoś ![]() Radek też ma chyb skok. Marudny strasznie, spać nie chce i popłakuje. Żaneta mi póki co się Mały w nocy nie wybudza ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-11-03 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też myślę, że to musi mieć jakąś przyczynę doczytałam, ze robisz badania i dobrze trzeba ulżyć i Tobie i Igorkowi !!!! Cytat:
![]() ![]() co do sposobów na wybudzone dziecko to ja odradzam noszenie. bardzo rzadko się to zdarza ale wtedy po prostu ląduje w łóżeczku i leży, niech sobie gada, niech robi co chce , ewentualnie wstaję smoka podać jak pluje ale nie noszę. I sam zasypia ![]() Witam się czwartkowo ![]() i od razu poproszę o kciuki bo dziś mamy usg bioderek ![]() u nas tradycyjnie pobudka przez 4 i potem o 7 . Potem książe dospał sobie jak rodzice już wstali a teraz gada do siebie i kombinuje jak sie wydostac z leżaczka ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
Moja też w nocy nie wstaje. Ale jak wstawała to było żarełko, zmiana pieluchu, smoczek, pozytywka i dobranoc. Ale z reguły juz przy jedzeniu przysypiała.
Jak mi bidula nie może usnąć (bo np. za duzo bodzców) to kładę się z nią na łóżku i przytulam mocno do siebie, tak ze nosek ma przy piersi, momentalnie odlatuje. Potem ją hop do łóżeczka, albo zostaje u nas. Zależy jak mi się uwidzi. Ide sie szykować na szczepienie, buuu nie chce mi sie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie juz pytalam ale nikt chyba nie wie ![]() Cytat:
![]() a po 3 dniach juz po 1 tabletce dziennie czyli jednak to nei mje "wydaje mi sie " ![]() Cytat:
![]() do tego smierdzace i paskudne w smaku dlatego niezwlocznie przeszlam na Bebiko ![]() zreszta oba mleka to Nutrica ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- u nas noc standartowo od kilku dni tak samo pobudka : kolo 1.00 4.00 a potem o 6.00 i do 8.30 kimanko bardzo mnie cieszy ze moje dziecie spi do 8.30 ![]() hehe niech mysli ze to jeszcze noc przynajmniej ja sie wysypiam ![]() pozatym: obrazilam sie na meza bo w nocy zle zakrecilam butle i mleko sie rozlalo i wydarl sie na mnie jakbym go co najmniej zdradzila ![]() rano przepraszal ale ja twardo milczalam wkurzyl sie wiec i wyszedl do pracy bez slowa (nigdy sie tak nie obrazalam zeby sie nie odzywac ![]() zaraz czeka mnie zlozenie dwoch suszarek prania Maluszka wycieraanie kurzy i wyciagniecie zimowych butow noi letnie trzeba schowac...... biore sie za robote poki Igor sie bawi w lozeczku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3370 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To też, ale raz już mi się już udało ![]() ![]() Cytat:
Dziubek ![]() Scio powodzenia na szczepieniu! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
Hej misiaczki.
Sara na nutrze, pytałam pediatry do kiedy...po pół roku można spróbować wprowadzać HA, ale mi nie śpieszno, zresztą mleka HA dosyć drogie, i jakoś nie tęsknię za brzuszkowymi problemami. Dobre sobie z pepti...ehh Wiecie że już tyle czasu nie karmię UU i mi czasami kropelka poleci jak się nachylam nad Sarcią? Ja przewijaka ani razu nie użyłam. Mam duży tapczan w pokoju małej i tam robię pielęgnację, przebieranie etc. Odkąd mi spadła z leżaczka jestem uczulona... Marina już dawno pisałam czy robiłaś morfo i mocz. Odpowiedziałaś że tak ![]() Swoją drogą, chyba zmień pediatrę jak nie zlecił ani razu dziecku podstawowych badań, tym bardziej że są ku temu przesłanki. Nie pospałam w nocy ![]() Poszła spać o 19 wczoraj. Musze ją przetrzymać. Mam plan: karmiłam ją o 19, poszłam spać o 21,30 a jakby ją na śpicha dokarmić jak idę spać? dobry pomysł? może dłużej pośpi? Bo o 23 już musiałam wstawać. Dzięki laski za odpowiedzi i współczucia ( pisane w klubie). |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
Mi puszka Nutramigenu starcza na 3,5 dnia (425 g)
Paticzku ![]() ![]() A propo włosów, toja zauważyłam, ze jakby mniej wypadają, za to przetłuszczają mi się na potęge, na drugi dzień już są tłuste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś nocka trochę inna niż zwykle, bo ... mamusia zaspała, budzik w nocy nie zadzwonił i dziecko sobie spało do 6.30, zamiast jeść o k. 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A szczoteczkę swoją kupowałam w tym sklepie: http://www.oralb-sklep.pl/index.php A ta znajoma to czemu K nie podaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3374 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zadomowienie
|
co do nocnego usypiania......
Igor budzi sie z placzem dostaje butle potem odbijanie przewijanie gasze swiatlo do lozeczka i 2 minuty i spi a jak sie rozbudzi za bardzo to to samo tylko wygina sie i rzuca jeszcze w lozeczku przez pare minut ale potem zasypia....... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 |
Zakorzenienie
|
Brumku a o której Tymek chodzi spać na noc.
Bo moja Agata to ranny ptaszek po tatusiu. Najchętniej poszłaby spać o 18 już na noc ![]() Dobra teraz to juz naprawde ide ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Wtajemniczenie
|
Ok. No to my już po szczepieniu. Dzielne to moje Dziecię. Trochę zapłakało, ale normalnie to była sekunda
![]() Domiś waży 6 kg, czyli przybrał kilo od 19 września. Podobno w normie. Pani doktor stwierdziła, że dziąsła ładnie bieleją, kazała od 4 miesiąca rozszerzać dietę i między 4 a 6 podać gluten. Hmm... ile ja się jeszcze muszę nauczyć ![]() Jedyne to stwierdziła, że Domek dość blady i mamy w przyszłym tygodniu zrobić morfologię i mocz. Aaa... no i na ulewanie kazała nam zmienić mleko na Bebilon AR , który podobno gęstnieje w żołądku. Tylko boję się powrotu kolek ![]() A teraz próbuję uśpić moje dziecię, bo muszę obiad iść gotować
#3378 |
Zadomowienie
|
Hej
U nas nocka standardowo 2 razy pobudka smoczek i synek dalej śpi ![]() ![]() Dziubek Scio ![]() O ktos sie budzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewuszki!
Marinko jesli badania wyjda ok, a wierze, ze tak, to moze sprobuj dac cos przeciwbolowego na te zeby. Moze sie uspokoi? Na moja Zuzie nie dzialaly zadne zele na zabkowanie, musialam dzialac nurofenem (ma dzialanie przeciwbolowe) Trzymam kciuki za szczepienia i usg bioderek! Telik sliczny Jas ![]() Monia kciuki zacisniete! Agni powodzenia w trakcie lotu i na chrzcinach. Kurcze tyle piszecie jak juz ide spac, ze teraz nic nie pamietam. U nas kataru ciag dalszy, robi sie juz gestszy i ciezej go wyciagnac. Na szczescie noce w zasadzie bez zmian. Jedzenie o 24, 4:30, 7:15 i spanie do 8:30. Jak dla mnie ok. Teraz wlasnie sie wybudza z lezaczkowej drzemki. W ogole od 2 dni Antos robi kupke tylko raz dziennie, miedzy 18 a 19. Dziwne to dla mnie, bo z kup praktycznie po kazdym dziennym karmieniu, z dnia na dzien robi tylko 1. Zbieglo sie to z tym katarem, ale nie sadze, ze to ma znaczenie. Uzywam teraz pampersow tych bialych i stwierdzam, ze one jak dla mnie sa gorsze od dad. Przy takim sikaniu w nocy jak sika Antos, musze go w srodku nocy przebierac, bo tak jest napompowany. Dady spokojnie wytrzymywaly cala noc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
przez te święto i chrzciny nie udało mi się wrócić do rzeczywistości ![]() Patik- idę zaraz do klubu napisać o moich chrzcinach ,może Cie to trochę pocieszy ![]() a mój Nikoś nadal ma tą cholerną ciemieniuchę i to się przeniosło na buzię... hmmmm zastanawiam się czy to w ogóle ciemieniucha ![]() miłego dnia,my lecimy na spacerek zaraz bo ładnie u nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
BAN stały
|
![]() Ja dziś mojego malucha znalazlam spiącego na brzuzku, fika już jak chce ![]() Dziś pierwsza zupka jak się uda ![]() Karol pzechodzi chyba jakis skok rozwojowy, jest niegrzeczny, nie chce sam się bawic, tylko zeby go nosic... a jak wezme go i z nim usiąde to doslownie skacze. odpycha się nogami i caly czas podskakuje Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-11-03 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Zadomowienie
|
Mój dzieć dalej śpi
![]() Jacieee ![]() Babonik Aga zdrówka dla Waszych dzieciaczków ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Ja juz nie moge sie doczekać pierwszych zupek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |||
Zakorzenienie
|
O 20 jest kąpiel, potem jeszcze je, więc w łóżeczku ląduje między 20.30 a 20.50 najczęściej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madziulka, właśnie listonosz przyniósł mi śpiworek! Pięknie dziękuję ![]()
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
Ej mamuski pisze z telefonu, bo jestesmy na spacerku.
U nas nocka super, ale wcale się nie chwale ![]() my przewijak zlikwidowalismy jakoś po miesiącu, dla mnie jest zbędny, przewijak mała gdzie popadnie, kupę robi rzadko, wtedy jak jest potrzeba to podkladam sobie podklad żeby nic nie pobrudzic
#3387 |
Zadomowienie
|
No to wreszcie witam
![]() Zalogowałam się rano a tu prąd wyłączyli i netu brak ![]() A chciałam pochwalić mojego skarba ![]() ![]() ![]() ![]() No i w ogóle zdurniałam, bo całkiem inne dawkowanie jest na bebilon comfort a inne na hippie - bebilon 3. miesiąc 120 ml, a hipp 180 ml ![]() ![]()
#3388 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zadomowienie
|
sygine -super,że ładnie poszła zmiana mleczka
![]() youyou- ja też nie korzystam z przewijaka. bartessa- ![]() ![]() vaniliova ![]() agag. zdrówka ,oby katar w końcu zniknął ![]() a gdzie agulaaaabar ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.