|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
cześć
nareszcie w pracy
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Dobre! Ale jaka interesowna ![]() 2 lata to kiepski okres. Moją chrześnicę mogłabym w tym czasie udusić ![]() Zuzaneczko, planujecie w przyszłości jeszcze mieć dzieci, czy ta dwójeczka jest ilością ostateczną? ![]() Głupio to "zabrzmi", ale odkąd mam dziecko, bardziej doceniam fakt posiadania własnego zajęcia i możliwość wyjścia codziennie do pracy. Mimo, że wstaję o 6.Marzą mi się jakieś zakupy, ale ciężko będzie w tym miesiącu. |
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
nic mi się nie chce, a już najbardziej pracować mi się nie chce moja mama od jakiegoś czasu używa Eveline i twierdzi, że jest super, lepsza ponoć od nailteku, który jej nie pomógł |
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
padł serwer i nie działa mi strona www ani poczta, mają naprawić za kilka minut - mam nadzieję, że się sprężą, bo nie mam jak pracować miskowa, potwierdzam słowa twojej mamy, eveline jest lepsza niż NailTek, w końcu moje paznokcie wyglądają jako tako |
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć..
Jeśli mowa o paznokciach, to ja polecam alessandro odżywkę tzw. ze śrubką. Jest genialna, ale TRZEBA jej używać codziennie, żeby były efekty! Ale paznokcie po niej są jak ze stali! Ja znowu po awanturze z TŻ-temat ten sam - sprzątanie i zajmowanie się domem. Nie mam już siły na to. |
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba macie zupełnie odmienne punkty widzenia. Cytat:
Jejku, zimno mi. |
||
|
|
|
#309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ano nie trafiłaś...jednak córka nie zbiera urody i sił witalnych. Mi skubanicA DODAŁA ![]() Cytat:
2 latki są słodziaśne![]() Moja koleżanka z pracy nie raz powiedziała "Matko po co mi był ten urlop, dobrze że już jestem w pracy- odpocznę" ![]() Ja się bardzo cieszę że mam gdzie wracać po macierzyńskim. Siłą by mnie w domu z dzieckiem nie zatrzymali!!!! Cytat:
------------ Siedzę przy biurku i prosto na mnie grzeje słońce- uff jak gorąco. Mimo że ja w piżamie i przy otwartym oknie. Chyba trzeba spacer zaliczyć
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie! super, że pogoda się poprawiła |
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Zupełnie - ja uważam, że on nic nie robi, a on wręcz przeciwnie
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Wczoraj u nas cały dzień była mgła jak z horrorów
Przemieszczałam się tylko samochodem - niestety. Ale nie ma tego złego- zła pogoda zaprowadziła nas do kina z naszego dzieciństwa na film Almadovara z 1989 r- wejście za 5 zł- a frajda ogromna
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam wiecej sily i energii niz przed ciaza....no ale juz teraz wiem czemu moja cokra nie zabierala mi energii po to zeby mogla mi ja zabrac teraz haha przed chwila obgryzla mi stolik i poszla spac ma szczescie ze szybko usnela bo bym ja chyba na allegro wystawilaide jej ugotowac zupe dyniowa
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz..ja też mam takie przeczucie że moja teraz mnie oszczędza bo wie że jeszcze da mi popalić ![]() Ja właśnie przyszłam ze spaceru z siatą zakupów . Będzie dieta żelazowa. Kasza gryczana, gulasz wołowy i kapucha kiszona
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie zgodzę, wtedy to był luz a teraz wysiadam ![]() Mam istny żywioł w domu. Wspina się po meblach, i po mnie (np jak stoję i coś gotuję), gdzie nie pójdę to leci za mną bo nauczył się raczkować, i tylko "mamama"... Oczywiście na "nie wolno" , "nie ruszaj" reaguje chichotem i dalej robi swoje. Do tego jedna drzemka w dzień i wieczorem padam na pysk ![]() Karmienie też wyzwanie. Nie ma mowy żeby Bartek siedział w krzesełku ,więc on lata po podłodze, wspina po kanapie, ogląda tv (niepedagogiczne ale czasem włączę bo chociaż na chwilę usiądzie w miejscu) a ja biegam z jedzeniem za nim
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-11-03 o 12:36 |
|
|
|
|
#316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas dzis podobny obiad tyle ze zamiast kaszy mamy kluski slaskie Cytat:
Ojj Sanetko zgadzam sie z toba okres po urodzeniu dziecka to pikus i dopoki dziecko sie nie przemieszcza tez Maja ostatnio nauczyla sie wchodzic i schodzic z lozla niekoniecznie nogami a glowa no i rzuca sie po lozku juz nie wspomne o wspinaniu sie wszedzie dzis zrzucila sobie swieczke na glowe z paraperu i obgryzla stolik ![]() a z karmieniem u nas podobnie tzn je wszystko z tym ze zachowuje sie jakby ADHD miala...nawet sekundy nie usiedzi |
||
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o chusteczkę higieniczną kiedyś dorwał i połowę zdarzył zjeść zanim się kapnęłam.i do szuflady w wiatrołapie kilak razy wszedł. a ulubiona zabawka to drzwiczki od pralki...
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-11-03 o 12:52 |
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne opowieści dziewczyny
Jak dobrze że w tym okresie moją Maryśką będą się babcie zajmować
|
#319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj mialam wycinane 3 znamiona i mam cala reke sina fioletowe siniaki w zeszlym tygodniu mialam wycinane 2 i bylo super tylko troszke pobolewala mnie reka a teraz masakra nawet sie ubrac nie moge
|
||
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może masz jakiś osłabiony organizm i sobie gorzej radzi
|
|
#321 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
mój dwulatek jest słodki, ale miewa takie momenty że mam go ochotę udusić. Sprawdza na ile może sobie pozwolić; np. uwielbia trzaskać drzwiami. Wie że nie wolno, ale staje w drzwiach mówi " nie trzaskaj drzwiami" i łup. Nic nie działa na niego. |Jeżeli czegoś nie wolno to tym bardziej będzie to robił Cytat:
Ale ja wiem że reguł nie ma. Cytat:
Oczywiście bywa ciężko, ale potem jest dużo gorzej ![]() A przy dwójce to już sajgon. Jak np. karmię młodszego to Bartek wie, że ma czas na realizację najdzikszych pomysłów więc dawaj kombinować co by tu..... Ostatnio np. wyżył się artystycznie kredkami na ścianie (wie że nie wolno, ale w końcu trzeba spróbować). A kiedyś wysypał całe opakowanie ryżowych krążków na kanapie (którą chwilę wcześniej wytrzepałam) oczywiście połowa pokruszona. Wchodzę i mówię, że dopiero sprzątałam i znowu trzeba będzie posprzątać. Więc moje kochane dziecko dawaj strzepywać to na podłogę z rozmachem. |Ręce mi opadły, mówię "kto to teraz posprząta?" więc on dalej "zamiatał" to rączką (oczywiście rozsypując przy okazji coraz dalej) i mówi "Bartuś sprząta". ![]() ad. schodzenia z kanapy głową w dół - ja mojemu małemu od początku jak zaczął kombinować ze takim schodzeniem, pokazywałam, że schodzi się tyłem. Bardzo szybko załapał i próbował tak robić, a jak miał 9 miesięcy to już bez problemu samodzielnie udawało mu się schodzić w ten sposób.
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2011-11-03 o 13:52 |
|||
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haniu czy przepis na zupe cebulowa wrzucalas na watek kulinarny?? bo u Ciebie na smacznym nie widzialam ![]() i jutro bede robic Twoje ciasteczka czekoladowe bo mam czekolade na zbyciu a ostatnio robilam ciastka czekoladowe z platkami owsianymi, orzechami i rodzynkami i teraz Tz mnie sciga i ciagle kaze robic
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Butter współczuję. A my dziś mamy małe święto 10 rocznicę z mężem. Idę zaraz pizzę robić.
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie straszcie, że później jest jeszcze gorzej! Ja już świruję. Sypiam w nocy po 2 godziny i chodzę jak zombi. w dzień rzadko kiedy mogę się zdrzemnąć, bo Mały ostatnio sypia na spacerze a później dopiero wieczorem. W związku z tym po jego kąpieli padam razem z nim. Z TŻ przez to nie spędzam prawie czasu
poza tym Mały ciągle by jadł w związku z tym bolą mnie nie tylko ręce ale i piersi. Jedyna pociecha, że ładnie przybiera na wadze i dobrze się rozwija. Dla mnie poród to był pikuś przy tym co się teraz dzieje. Po prostu siadam zarówno fizycznie jak i psychicznie. Póki co nie chcę już mieć 3 dzieci Madzia ,wszystkiego dobrego dla Was!
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza ja się właśnie boję że nad moim łobuziakiem też będzie tak ciężko zapanować
![]() Twin współczuję. Ja po początkowym dole szybko zaczęłam się cieszyć że dziecko "butelkowe". Nie wisiał przy cycu itp. Nocki pobudki co 2 godziny ale przez pierwsze miesiące nadrabiał dzień, wystarczyło wystawić na taras i 2-3 godziny spokoju ![]() Teraz mi trudniej bo potrafi się budzić nawet co godzinę (szyna zaczęła przeszkadzać) a mogę zapomnieć o odpoczynku w dzień, ciągle w biegu... Madzia wszystkiego naj dla Was
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-11-03 o 14:39 |
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Twin u mnie taki dolek był miedzy 4-8 tygodniem,od tej pory jest zdecydowanie coraz lepiej ,mimo,ze Ola tez w dzien spi jedynie na spacerze
z dnia na dzien latwiej sie z nia "dogadać" ,jest bardziej komunikatywna. Zobaczymy co bedzie dalej ,ale narazie teoria "im dalej tym gorzej" sie u nas nie sprawdza,najtrudniej bylo przez pierwsze 2 m-ce.ile dokladnie ma maly? ile trwa to czeste jedzenie? tak sie zastanawiam czy was nie dopadl kryzys laktacyjny albo skok rozwojowy,mnie w takich momentach jest trudniej :/
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-11-03 o 14:40 |
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie straszyć nas tu proszę
żartuję oczywiście.aaa i dziękuję
|
|
|
|
#328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze nas sprawdza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz Maja ma jedna drzemke i spi powiedzmy 1-2 h czasem ma gorszy dzien i marudzi juz od rana a czasem psoci a czasem zastanawiam sie kto podmienil mi dziecko bo taka grzeczna jest no ale ogolnie pomysly dziewczyna ma przednie wiec caly czas ja gonie bo mi ucieka i rozrabia.U nas na poczatku bylo podobnie...ja odciagalam pokarm i karmilam Mloda wiec troche wiecej czasu mi to zajmowalo i zanim sie odrobilam to Maja juz sie budzila wiec nie mialam jak sie zdrzemnac i tak samo bylo w nocy..Tz karmil Maje, ja sciagalam, oni szli spac...jak ja sie kladlam to Maja sie budzila ![]() Dasz rade....nikt nie powiedzial ze na poczatku jest latwo ale wg mnie jest coraz latwiej, dziecko rosnie z dnia na dzien a i ty dostaniesz "matczynej mocy" moj Tz powiedzial ze dobrze ze to kobiety sa matkami bo faceci nie dali by rady |
|||
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku dziękuję
![]() Własnie mi sie przypomniało, że mamy już wstępnie wybrane imiona dla dzieci. To znaczy mąz wybrał, bo mój Amadeusz i Żaklina nie przeszły I jest jak na razie Maja i Marcel. Jeszcze się do końca nie oswoiłam.
|
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musieli miec chyba jakies niezle wtyki gdzies na gorze ze im sie takie dziecko trafilo ps. ja bylam swiecie przekonana ze trafi mi sie gorszy Troll ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Od razu mowie Maja to imie dla charakternej dziewczyny
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

Dobre! Ale jaka interesowna 

ma szczescie ze szybko usnela bo bym ja chyba na allegro wystawila
dzis zrzucila sobie swieczke na glowe z paraperu i obgryzla stolik
nawet sie ubrac nie moge 
poza tym Mały ciągle by jadł w związku z tym bolą mnie nie tylko ręce ale i piersi. Jedyna pociecha, że ładnie przybiera na wadze i dobrze się rozwija. Dla mnie poród to był pikuś przy tym co się teraz dzieje. Po prostu siadam zarówno fizycznie jak i psychicznie. Póki co nie chcę już mieć 3 dzieci